Gräddiga & smarriga

Jag ska baka semlor imorgonkväll tänkte jag, har SÅ lust på svensk semla med mandelmassa! Här i Norge finns de med sylt i, not the same feeling ;-) Skriv gärna ditt bästa recept på de smarriga bakelserna så ska jag välja ett av era då jag ska baka.
Mm..gott!! =) tyvärr har jag inget bra recept, för den gången jag bakade såna blev de inte lika "luftiga" och goda som dem man köper. Så nu låter jag endast konditoriet/bageriet baka åt mig ;)
Trevlig kväll!
Du är en sån vacker och varm människa, både utanpå och inuti. Jag blir alltid så glad när jag läser din blogg! Jag läser den varje dag och ja, jag blir bara så GLAD av dig! Du hjälper mig framförallt dagar då jag känner mig lite nere eller ledsen eller bara lite ensam; kollar din blogg och genast så känns det lite bättre! Tack för att du delar med dig och sprider din värme, kärlek och positiva anda till din omvärld, jag önskar dig och din familj ALL lycka! Kram!
Om du går in på linneasskafferi.blogg.se så har hon precis i dag gjort minisemlor och har ett recept där som verkar bra. Annrs brukar jag alltid blanda lite av brödet, mandelmassan o grädden för att få en mjuk o god smet till semlan.
Lycka till och smaklig spis.
kram,
ps. om inte lilltjejen kommer innan du bakar då vill säga.;-)
Här är mitt recept :)
http://tostberg.blogg.se/2009/january/recept-pa-semlor.html#comment
Aaaa sluta fresta =)
Mmm semlor, vad gott!!
Har följd din blogg ett tag nu och väntar med spänning på att få se foto på bebisen när den bestämmer sig för att titta ut.
Ha en skön söndag kväll!
Hälsn Jessica
baker hansen har svenska semlor :)
mums! Nu blev jag baksugen xP
Heeej Josefine!
Vad jag längtar tills lilla bebisen tittar ut :) Vi som har följt din blogg läääänge är nog alla lika nyfikna på den lilla som snart kommer! Ska bli roligt o få veta vad hon ska heta oxå!
Måste bara tipsa om en otroligt god semla! Jag ogillar mandelmassa och hittade därför en semla med vaniljkräm i istället för mandelmassa! Så otroligt gott! :D
kramis
Hej Josefin... Här kommer mitt semelrecept :-)
100 g smör/margarin
5 dl mjölk
50 g torrjäst
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 krm mald kardemumma
Vetemjöl
Smält smör
Häll mjölken i smöret, värm till lite varmare än "fingervarmt"
Häll socker, salt och kardemumma i bakbunken
Slå över mjölk/smörblandningen
Blanda torrjästen med lite av mjölet och häll i bunken
Blanda i resten av mjölet
Jag brukar aldrig veta hur mycket mjöl jag har i eftersom jag går på känn.. Men degen ska släppa från bunkens kanter och vara blank, gärna lite kladdig då blir bullarna saftigare :-)
Degen ska jäsa i ca 30 min, gör sen bullarna och låt dom jäsa på plåt i 20 min. Pensla med ägg.
Grädda i 250 g tills de fått fin färg.
Voila!
Eftersom vi är en familj med allergi mot nötter brukar jag göra snabb marsan vaniljkräm och ha i istället för mandelmassa.. Farligt gott!! :-)
Min dotter är även allergisk mot mjölk och ägg så jag använder vatten och mjölkfritt margarin i degen och skippar ägg penslingen.. Ett tips ifall någon som läser detta lider av allergier.
Det blir väldigt goda bullar.. Så varning! Jag har bakat dubbelsats 3 veckor i rad nu ;-)
Men sen är jag ju faktiskt mammaledig och det är såååå gott att tina en bulle och äta den som den är.. utan vaniljkräm och grädde.
Så det blir några st om dan.. Skyller på att jag ammar och behöver massa gott om nån undrar ;-)
Kram kram!
Det finns faktiskt svenska semlor på Baker Hansen =)
Det finns faktiskt svenska semlor på Baker Hansen =)
Det finns faktiskt svenska semlor på Baker Hansen =)
åh, mumsigt!!! =)
Har du provat semlor med vaniljkräm det är jättegott. =)
Detta recept är superbra. Går inte att misslyckas med.
Bästa Semlan!!
75 gram smör
2 dl mjölk
50 g jäst
125 g kesella
1 ägg
1 dl socker
1/2 tsk salt
1/2 tsk hjortronsalt
2 tsk kardemumma
ca 9 dl vetemjöl.
Blanda ihop. Låt jäsa 40 min. Baka ut ca 20 bullar. Låt jäsa på plåt 30 min.
Baka i 225 grader, 6-8 min.
Lycka till!