Läggning

Nu är jag ensam hemma. E är hos sin bror en sväng och jag ser på tv och bara är. Elians läggningar startar alltid med astmaspray, tandborstning, ny blöja och pyjamas. Så läser han och E saga men då det är dags att sova så gallskriker han Mamma syyyynge. Jag har gått upp och sjunit och sjungit men ikväll testade jag att berätta att jag sjunger två sånger och sen ska Elian sova.

Det gick helt okej. Han ville jag skulle sjunga mer och visst det är jättemysigt att sitta och hålla handen och se honom somna men då tappar han den biten att han faktiskt KAN somna själv som vi kämpat med. Så jag förklarade att om han ska åka rutschkanan imorgon på dagis så måste han sova och alla kompisar sover osv.. Sen gick han ut kanske fem gånger men då stod jag utanför och ledde honom till sängen direkt och sista gången fick han en låååång kram och så stoppade jag om honom. Han somnade skönt. Man måste lita på magkänslan och jag tror att han är i behov av extra närhet nu samtidigt som jag ser läggningen framför mig med två små. En som vill amma samtidigt som Elian vill ha sånger i oändlighet. Det blir en utmaning så jag njuter lugnet en stund till. Dessutom somnar han aldrig lika snabbt om vi sitter inne hos honom som om vi säger god natt och går ut.

Att få barn är så omvälvande. Man känner inte varandra då man "möts" ändå älskar man så gränslöst. Att lära känna sitt barn och våga lita på sin känsla är stort. Sen är man två som uppfostrar ( hos oss) och då ska man ju vara överens om hur allt ska göras och man måste köra på samma linje. Livet är fabolous och man blir ganska trött då och då. Då är det skönt att lägga benen högt, tända ljus och se på ett bra avsnitt på pcn. Att koppla ur alla måsten.

NJUT KVÄLLEN!

Nästa gång jag bloggar presenterar jag vinnaren av ORDNING&REDAs Family Planner!

Kommentarer
Postat av: Emma

ibland är det härligt att bara vra ensam hemma:)

2009-02-01 @ 19:55:56
URL: http://misslindholm.blogg.se/
Postat av: mini

åå jag håller tummarna för mig OCH för min lille villiam för almanackan skulle vara till oss båda. skön söndag till dig! mini

2009-02-01 @ 20:12:41
URL: http://mamamini.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Åhh vad jag förstår dig. Är i samma sits själv. Är gravid med nr 2 nu, i vecka 14. Vi har en son som fyller 3 i april. Han vill att man sitter och håller honom i handen tills han somnar. Det funkar ju nu men inte sen. Började ni bara med att säga godnatt och sen gå ut. Har det varit jobbigt. Jag är nog lite för bekväm men vet att vi måste försöka om det ska gå i framtiden



2009-02-01 @ 20:16:29
Postat av: Josefine

Kajsa: Jag är väldigt så att vi tar det pö om pö och vi har inte kört så kallade extrema metoder. Jag har velat känna efter hur Elian är och efter det valt en typ metod som varit vår egen. Men man måste bestämma sig och vara konsekvent. Kanske att ni bestämmer för er själva att ni håller handen tio minuter och sen säger godnatt och går ut? Vad gör han då? Kommer han ut? Skriker, gråter? Förbered honom på att ikväll ska du somna själv, Mamma håller handen en stund sen ska Mamma gå och sova eller något... Blir han ledsen, gå in och trösta, stoppa om och förklara bestämt att nu är det natta du kan somna själv. Mamma är här ute. Räkna med att det tar tid men så småningom kan ni nog dra ned till fem minuter och kanske tillslut bara två? Prova er fram men ge inte upp!



Somnar han duktigt, beröm dagen efter. Så gör vi. Så DUKTIG du var som somnade så skönt i din säng igår.



Ps. E satt inne hos honom tyst på en stol läääänge ( en timme i början) då vi slutade hålla handen och sjunga. Vi har testat det mesta men har insett att han sover bäst då han insomnat utan att vi varit därinne.



KRAM grattis och LYCKA TILL!

2009-02-01 @ 20:28:07
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Monica

Ibland har du en väldigt bra förmåga att motivera en! Tack för att du är en sådan positiv person som påverkar andra, lite mer pessimistiska människor i livet =)



Kram kram

2009-02-01 @ 20:39:31
Postat av: mamma till V -04 & D -05

Hej!



Ja, jag förstår dig. Hos oss vill båda barnen bli nattade fortfarande, äldsta fyller 5 år i april och minstingen 4 år i september. Oftast nattar pappa. Men jag har så många ggr sagt att det vore så mycket bättre om de fick lära att somna själv, tillsammans, de är ju trots allt två tom. Och pappa klagar ofta på att han somnar själv tillsammans med barnen, inte så konstigt va ?!



Hur som helst... ha en riktigt trevlig kväll!



Kram Mirva

2009-02-01 @ 20:42:14
Postat av: Cariann

Låter skönt! Egen tid med tända ljus är fab :-) Tänkte fråga om man inte kan maila till dig längre? Om man vill vara lite mer "privat"?

2009-02-01 @ 21:00:09
URL: http://www.albin.snabber.se
Postat av: Ann

Ha´en mysig kväll! kram/ Ann

2009-02-01 @ 21:04:37
URL: http://thelittlemermaid.blogg.se/
Postat av: Pärlan

Sött inrett (:

2009-02-01 @ 21:08:50
URL: http://empearl.blogg.se/
Postat av: J o Kottebebin

Ha en mysig ensamkväll! :)

Även om det är urmysigt att gosa med sin partner i soffan, så kan det vara rätt skönt att vara själv ibland också.

Jag var ensam igårkväll, och då blev det glassfrossa, hemmapyssel och bloggande hela kvällen. :)

KRAM KRAM från oss

2009-02-01 @ 21:10:36
URL: http://mypregnancy.blogg.se/
Postat av: Fredrica

Vad mysigt...saga och sång =). Vi brukar också att läsa sagor för vår dotter på snart 1år vid nattning. Det är ett underbart sätt att varva ner på och sååå himla mysigt. Vi brukar kura ihop oss i vår stora säng när vi läser godnatt sagor och sen så bär vi över henne till hennes egen där hon får fortsätta att sussa sött.



Ja, nu hoppas jag på vinst i tävlingen om almenackan. Skulle vara guld värt i vår virriga lilla familj!



Mvh//Fredrica.

2009-02-01 @ 21:34:24
Postat av: Miss0

Hej Josefine!



Det börjar närma sig nu ;) Jag ger det max två dagar till sen tror jag hon har tittat ut :)



Du har en sak i min blogg att hämta :)



Kram!

2009-02-01 @ 21:46:16
URL: http://miss0.blogg.se/
Postat av: Maria Östberg

Du gör det så bra!! Vi har ALDRIG haft några problem att natta barnen - dom somnar på sekunden. Inte ens en tår eller ett pip från rummet. Vi säger god natt sen är det tyst... Så härromdagen sa Mogge att vi är enormt lyckligt lottad som har det så lätt. Och jag inser att det måste vara ett ständigt kämpande med sömn när barnen inte kommer till ro på kvällen. Här hemma är det TYST efter kl 19 VARJE KVÄLL.

Jag vet att du gör rätt och har inga tips, men tids nog får ni till det... Han suger väl åt sig all mamma han kan nu innan syster kommer.

Massa kramar från mig

2009-02-01 @ 21:51:55
Postat av: Linda

Jag gillar din blogg :P

Kolla in min <3

2009-02-01 @ 21:56:26
URL: http://lliinnddyyss.blogg.se/
Postat av: GullBritt Jacobsson

Jag blir så glad när jag läser om hur du funderar över hur du bäst ska kunna få din lille son att somna på kvällen. Fortsätt att lita på din magkänsla, det brukar nästan alltid bli rätt

Du låter som en bra mamma..

Fortsätt att njut av ditt barn, det är ett litet underverk.Jag är övertygad om att han får en bra barndom och uppväxt hos er.Du och din man, har just nu och många år framåt, ett av livets viktigaste arbete. Glöm aldrig det. Kram o lycka till.

FÖLJ MIN DESTRUKTIVA BARNDOM

http://gullabrittasarkiv.blogg.se

2009-02-01 @ 22:01:41
URL: http://gullabrittasarkiv.blogg.se/
Postat av: Mamma till 2

Jag förstår inte problemet. Jag har 1½ mellan mina barn och det har aldrig varit nått problem med läggningen. Har ammat bebis på den ena armen medans den stora killen har lutat sig mot mina andra sida och fått saga läst för sig eller en sång sjungen. Detta har gjorts i vår säng och sen har barnen blivt lyfta över till sina sängar. Visst, ibland kommer dom över till oss på natten, men det är ju bara mys. Samma sak på dagit när det skulle ammas, böcker lästes, korta episoder av barnprogram tittades på, sova middag när barnen sover, lägga sig i tid på kvällen för att hinna samla sovtimmar innan nästa dag började, äta och dricka ordentligt. Sluta jag glam-po'ng och fab-dagar, bara vara med sina små och njuta NU. På det sättet har vi idag en trygg 2- pch 3 åring, utvilade föräldrar och en massa kärlek!

2009-02-01 @ 22:02:39
Postat av: My

hejsan! jag vill bara säga att jag har blivit lite smått beroende av din blogg =) har en fråga med..

Din man, heter han bara E? eller vill du inte ha med hans namn i bloggen?

kram på dig!

2009-02-01 @ 22:04:09
Postat av: Josefine,Blekinge

Jag som gissade på att bebisen skulle komma idag!

: (



Här är sömnen också si och så sedan någon vecka, tror att sonen är inne i en fas då det är sämre sömn... Han är 9 månader nu.



God natt!

2009-02-01 @ 22:27:52
URL: http://blaeld.blogg.se/
Postat av: j

vad är hinnsvepning?

2009-02-01 @ 23:22:49
URL: http://tryme.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Tack för din värmande kommentar. Vi ska börja försöka så att vi precis som ni har det klart tills nummer 2 kommer. Lycka till och hoppas hon tittar ut snart. Kollar din blogg flera gånger om dagen, den är sååå inspirerande



Kram

2009-02-02 @ 12:42:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0