Status hos oss

Idag fick Elian leka på dagis men de kom iväg mitt i värsta kön imorse så E körde redan nu för att hämta så att de ska slippa samma sak på vägen hem. Kön i sig gick väldigt bra, Elian är så van och satt och pratade glatt hela vägen men då E skulle lämna grät han som han gjort de senaste gångerna.. Det känns i våra hjärtan men det är tydligen väldigt vanligt då barn får syskon.

Hela starten för oss har ju blivit väldigt fel då jag bara legat och ammat. Elian har dock blivit riktigt Pappig och är fortsatt otroligt go med Ella och pussar och kramar så fort han kan. Längtar tills jag kan ha egenstunder med honom igen, bada honom och bara göra saker vi två. Men än så länge nöjer han sig med att krypa ned hos mig då han vaknar och gosa lite innan han vill gå ned med E och se film och äta frukost. Han verkar inte alls lida det är nog mest jag och E som gör det av att känna att starten inte blev som vi tänkt oss med massa mysiga stunder alla fyra.

Kanske kanske anar jag att jag känner mig lite bättre efter en dusch? Har masserat bröstet men utan resultat, haft vetepåse och pumpat men ingenting kom ut. Jag tror Ella får stå för detta för hon äter som en häst och blöjor får bytas hela tiden. Stackars söta fröken, jag proppar i henne mat. Tror hennes lilla mage reagerar på antibiotikan också, eller jag tror inte jag vet!

Nu ska jag hoppas på ljusare tider och ta några alvedon mot febern. Feber är så obehagligt och jag får riktig frossa och svettningar. När vi kommit oss igenom detta så klarar vi alla vår lilla familj. E är min klippa som får göra allt, jag kan inte ens lyfta Ella då jag har som ondast.

Ha en riktigt härlig måndag!



Ella färsk hos sin Far.


Hon har förändrats massor sen hon föddes.




Kommentarer
Postat av: jeanette

Uff, føler virkelig med deg! håper du kommer deg fort igjen ;-) Koselig blogg du har!... og får en flott familie dere er:-) STOR klem Fra fast leser

2009-02-16 @ 14:06:56
Postat av: Josefine,Blekinge

Jag tycker synd om dig och känner med dig! Hoppas att dettas snart går över och att ni kan koppla av och njuta av er fina familj!



Kramar!

2009-02-16 @ 14:09:59
URL: http://blaeld.blogg.se/
Postat av: Sofia S

Vännen! Lider med dig!! Stora styrkekramar från oss!

2009-02-16 @ 14:12:47
Postat av: Sandra

Hoppas att allt blir bättre med dig snart! Så ni kan mysa hela familjen utan allt ont.

Du har två jättesöta barn och Elian verkar vara så snäll och gosig mot sin lilla syster! :)

Krya på dig!

Krya på dig kramar till dig

2009-02-16 @ 14:13:00
Postat av: Maja

hej!



när jag fick antibiotika för samma problem som dig fick jag ett nässpray som var oxytocin i , tror det hette synoticin eller ngt, det hjälpte mjölken att rinna till innan penicillinet verkade för det tar tydligen ca tre dagar... vet inte om det finns i norge men det borde det ju göra... hoppas allt ordnar till sig, har haft samma resa som er och jag vet hur jäkla jobbigt det är att inte få den första tiden att mysa. Även om jag inte önskar någon att ha det likadant så är det skönt att veta att man inte är ensam så tack för att du delar med dig av även det jobbiga.

2009-02-16 @ 14:17:31
Postat av: Marie

Usch jag lider så med er! :) Hoppas att du mår bättre snart. Ni kommer säkert att få många goa stunder framöver. Kram!

2009-02-16 @ 14:22:57
URL: http://majsanx.blogg.se/
Postat av: Bella

Minns själv hur jobbigt det kunde vara med mjölkstockningar, vilket jag fick ett par gånger. Ett otroligt bra tips som jag fick av en kvinna på amningshjälpen var att amma på alla fyra. Du lägger barnet på rygg i sängen, sedan ställer du dig på alla fyra över barnet. Barnets underkäke ska vara på den sida där du har stockning. Lycka till! Kram

2009-02-16 @ 14:27:21
Postat av: Caroline

åh vad jag hoppas att mjölkstockningen ska bli bättre snart!! jag tycker så synd om dig men det är tur att du har en toppenman som tar hand om dig och familjen! stor kram!

2009-02-16 @ 14:27:44
URL: http://thinkofallthebeauty.blogspot.com
Postat av: Renée

Konstigt det där med att de sa att antibiotikan inte påverkar barnet. Det är ju jättelätt att få en svampbakterie i magen pga antibiotika :S jag är ingen sjuksyster eller något i den stilen så jag förstår verkligen inte :P bara en tanke...

2009-02-16 @ 14:46:35
URL: http://pluggis.blogg.se/
Postat av: Helena

åhh, känner verkligen med dig, jag fick ordentlig mjölkstockning med vår lille son som föddes i augusti, feberfrossa och dyngsura sängkläder, och sååå ont i brösten. På amningshjälpen fick jag rådet att masera med olja väldigt försiktigt, ha vetepåse på bröstet samtdiigt som jag ammade och även stryka över bröstet uppifrån och ut för att hjälpa utdrivningen, efter amningarna skulle jag pumpa ur så ingen möjlk var kvar i gångarna...du har säkert fått massor med tips och detta var kanske inget nytt, då jag läser hur du tar dig till för att bli kvitt mjölkstockningen. Kände bara att jag ville dela med mig av mina tips! Krya på dig och snart kommer ni att kunna mysa alla fyra och göra trevliga utflykter tillsammans :-)



Kramar Helena

2009-02-16 @ 14:47:07
Postat av: Anonym

Men precis, hon får väl magproblem av antibiotikan..men det går ju över sedan när din kur är slut som tur är. Jag hoppas verkligen att detta försvinner snabbt!! kram!!

2009-02-16 @ 14:49:30
Postat av: AnnaStina

Kära vännen ! Jag skickar massor med energikramar och varma tankar :) Du är en helt fabulous mama och Ella är heldig som har dig ! Sköt om dig & krya på dig och pussa lilla miraklet från mig & Johanna. Vi gleder oss till vi kan ses ! Puss !! :)

2009-02-16 @ 14:54:05
URL: http://gizmolinas.blogg.se/
Postat av: Maria Ö

Ååååå din stackare, vad jag lider med dig!!!

Hoppas hoppas att allt snart ska bli bra igen. Jag förstår din förtvivlan över att allt inte blev som du tänkt dig. Jag låg ju på sjukhuset med Tilde i 2 veckor i början och saknade Emilia varje sekund + att det dåliga samvetet grodde för var dag... Det blir bättre, men det är jobbigt!!! KRAAAAM

2009-02-16 @ 15:03:57
Postat av: Line

Huff - for en kjedelig start dere har fått! Jeg har selv en liten tass på 3 mnd, og hadde store ammeproblemer i starten, men heldigvis aldri brystbetennelse - selv om jeg var på grensen til å få det.



Du har sikkert fått en haug med tips fra leserne dine allerede, men har du prøvd akupunktur? Det var det som reddet meg de første ukene - plutselig kom melken ut :) I tillegg til hormon-nesespray, pumping og massering.



Lykke til og god bedring!



Du har en nydelig liten familie :)

2009-02-16 @ 15:04:23
Postat av: Dessie

Oj så jobbigt det låter hörre du. har du funderat på om det kan vara en bröstböld? Det är inte så jättevanligt, men min svägerska fick en och då kom inte mjölken ut utan dom var tvugna att sätta in ett drän och få ut varet som var i bröstet. (tänkte bara att hon hade samma symtom som dig) Hoppas att du känner dig bättre snart så att ni har tid att njuta av varandra alla fyra.

2009-02-16 @ 15:31:47
URL: http://dessies-egna.blogspot.com
Postat av: Mikaela

Hoppas verkligen allt blir bättre!



pussar och kraamar



www.candycream.blogg.se

www.candycream.blogg.se

2009-02-16 @ 15:40:02
URL: http://candycream.blogg.se/
Postat av: mamma till -04 & -05

Jag tycker inte att starten på ngt sätt har blivit fel ?! Det är ju så det är i början, man ammar och ammar, det är ju det största arbetet man har under den första tiden. Sen att det finns ett syskon i bilden innebär ju att syskonet finns där och ofta är det då pappan som tar mer hand om det andra äldre syskonet. Så jag förstår inte alls hur du tänker att starten har blivit helt fel? Hur trodde du att starten skulle bli med en nyfödd syster?

2009-02-16 @ 15:45:05
Postat av: Emma

Krya på dej! Hoppas verkligen de går över snart!

Kramar

2009-02-16 @ 15:50:55
URL: http://jemsi.blogg.se/
Postat av: Linda

Vilken kanonblogg du har :) har följ den hela min graviditet och din positiva inställning smittade av sig trots alla mina graviditetsproblem!! så TACK :) Jag har haft mjölkstockning 5 ggr sen vår son föddes för 2½ mån sen, ätit antibiotika 2 av dom.. Jag åt alvedon tillsammans med IPREN (antiinflamatiorisk) och hade "fetvadd" på brösten dag och natt samt ammade så mycket jag bara kunde.. det hjälpte för mig iaf. Det är ju så påfrestande att inte få njuta fullt ut när man är så lycklig.. hoppas det går över snart. Krya-på-dig-kramen

2009-02-16 @ 15:51:25
Postat av: Zelli

Kämpa på!

2009-02-16 @ 15:55:22
URL: http://unoduekryss.blogg.se/
Postat av: Fanny

Gud så söta bilder :)

2009-02-16 @ 15:56:05
URL: http://teameriksson.blogg.se/
Postat av: Anna

Din stackare, hoppas du piggnar till snart.

Måndagskramar

2009-02-16 @ 16:07:22
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: KREATIVA DESAJNA

SÅ MYSIGT O SÖTT, KRAM DESAJNA !!!!!!!!!!!!!!!!!

välkommen att kika in till mej för massor av kreativ inspiration !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009-02-16 @ 16:36:28
URL: http://kreativadesajna.blogg.se/
Postat av: Ulrica

Styrkekramar till dig som fortsätter kämpa trots att du har så ont!

Snart blir ni en Happy family igen.

2009-02-16 @ 16:53:57
URL: http://mammaulrica.blogg.se/
Postat av: tove

ÅHHHH VA SÖÖÖT :D

2009-02-16 @ 17:09:49
URL: http://liljatove.blogg.se/
Postat av: Sandra

jättetrist att det skulle börja så här.. men hav förtröstan, snart snart är det över, och då kan ni ta igen allt mys och gos som ni planerat!

2009-02-16 @ 17:10:35
Postat av: Anna

Hoppas du blir av med ditt onda snart och kan njuta fullt ut av att ha en familj på fyra.

2009-02-16 @ 17:14:59
URL: http://leosmammas.blogg.se/
Postat av: Sessan ✩

Jag hoppas av hela mitt hjärta att du snart är bättre nu gumman,

alla dessa känslor & på toppen feber & smärtor.



Tänk på att dessa dagar känns oändliga for dig just nu, för Elian är det bara flyktiga ögon blick... så fort du är bättre & kan ta del i familjelivet på lite normalare vis minns han inget av att mamma i dessa dagar inte kunde leka & vara som vanligt. Det är ju just detta som gör barn så unika.

Men jag förstår absolut hur ni känner!!! Men försök få bort alla ev skuldkänslor som kan pressa sig på när man är sliten & sjuk, dom själ bara energi onödigt.



Pussar i massvis



p.s får knappt skriva här, för jag har en liten fröken som vill se på bebiii & mannen fniss d.s

2009-02-16 @ 17:23:48
URL: http://sessanochprinsessan.com
Postat av: klara

mysigt med bebis! Usch är det inte jobbigt med alla som spamkommenterar för att få fler besökare?

2009-02-16 @ 17:38:36
URL: http://woermann.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Tråkigt att du har så ont!

Jag håller tummarna att det blir bättre snart!

2009-02-16 @ 17:50:00
URL: http://skogscilla.blogg.se/
Postat av: Karin

Åh jag lider med dig...



TACK för att du svarade på mitt mail,

det bekräftar bara den uppfattnigen jag fått av dig genom bloggen. DU ÄR EN GENOMGO OCH MJUK TJEJ!



Jag hade förstått om du inte orkat då det är som det är, men jag UPPSKATTAR det verkligen.



Lycka till nu...



Kram Karin

2009-02-16 @ 17:56:53
URL: http://karinsreallife.blogg.se/
Postat av: åsa norman

ojojoj! lilla du vad mitt mammahjärta blöder nån dag till sen ska du se att det vänder o allt blir såååå bra. Kram på er alla i " go familjen"

2009-02-16 @ 18:11:55
Postat av: Anonym

Grattis till bebbem

2009-02-16 @ 18:17:10
Postat av: Anonym

söt blogg =)

2009-02-16 @ 18:20:00
URL: http://josfn.blogg.se/
Postat av: Emma

Du måste spara bilden på Eivind & Ella någonstans där du kan se den ofta! På bilden där han sluter sina ögon ser man tydligt vilken kärlek där finns! Att han är precis där han vill vara. UNDERBART!!



Kram,



Emma

2009-02-16 @ 18:29:21
URL: http://lackert.webblogg.se/
Postat av: Madde

Du har blivit utmanad=)

2009-02-16 @ 18:47:53
URL: http://marlenka.blogg.se/
Postat av: Jenny

Söt bebis :)

2009-02-16 @ 19:14:28
URL: http://jennykorhonen.blogg.se/
Postat av: Anonym

kämpa hoppas allt blir bättre! kika gärna förbi min blogg www.leon.devote.se kram!

2009-02-16 @ 19:21:23
Postat av: Emma

usch vad jobbigt ni verkar ha det:( Hoppas verkligen att du kryar på dig!! Jag håller tummarna

2009-02-16 @ 19:24:14
URL: http://misslindholm.blogg.se/
Postat av: Anna S

Så liten & söt =)

2009-02-16 @ 19:27:52
URL: http://annasdagbok.blogg.se/
Postat av: Emelie

Besök gärna min blogg http://catturagiorno.blogg.se =)

2009-02-16 @ 19:32:25
URL: http://catturagiorno.blogg.se/
Postat av: Mia

Men usch vad jobbigt du verkar ha det, hoppas att det känns bättre för dig i morgon, så att du kan börja njuta av den första underbara tiden.

2009-02-16 @ 19:40:36
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Leonora

Åh så härligt och mysigt det ser ut :D

2009-02-16 @ 19:50:21
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Bra blogg besök gärna min blogg!!

2009-02-16 @ 19:57:48
URL: http://jjimmy.blogg.se/
Postat av: Alex Alex Alexliving for today

<b><a href="http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/135964-programledare-med-brost-i-sikte">>>Programledare tog sin gäst på brösten i livesändning</a></b>

2009-02-16 @ 20:01:28
Postat av: Alex Alex Alex - living for today

http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/135964-programledare-med-brost-i-sikte

2009-02-16 @ 20:02:21
Postat av: Helena

Hej! När jag läser om hur du har det med bröst och allmäntillstånd så bara måste jag skriva till dig. När jag precis fått mitt första barn så blev jag sådär dålig flera gånger. Läkarna sa varje gång att det var mjölkstockning och jag fick antibiotika. Men jag tyckte inte det kändes som det var det som var felet. Tillslut fick jag en läkare som sa att hon inte alls trodde på mjölkstockning, jag hade dessutom en sänka på 250. De lade in mig och lilltjejen direkt. Jag hade via ett litet sår i bröstet fått rosfeber och bröstet hade svullnat till dubbel storlek. Fick intravenös antibiotika och penicilin och sedan blev jag bättre snabbt. Fick använda amningsnapp ganska länge så såret kunde läka. Allt blev bra tillslut, och Ester sög både från amningsnapp och utan. Var så nervös när jag för drygt ett år sedan fick min lilla pojke att det skulle hända igen. Men allt gick bra denna gången. Stå på dig och var vaksam på dina signaler. Lycka till!!!!!!

2009-02-16 @ 20:12:29
URL: http://www.familjEhn.blogspot.com
Postat av: Fanny ;D

VIlken liten sötnos hon är! Hon påminner faktiskt lite om min lillasyrra när hon föddes, hehe! Fast hon är 5 år idag! :) Ha en riktigt bra dag! ;D

2009-02-16 @ 20:22:32
URL: http://mariafanny.blogg.se/
Postat av: City Slicker GS

Krya på dig!! Vilken liten underbar guldklimp. Mina två "guldklimpar" är inte längre sådär små. Det går fort och rätt vad det är ska de börja gymnasiet - utan att jag har blivit äldre, konstigt va??

2009-02-16 @ 20:27:39
URL: http://cityslickergs.blogg.se/
Postat av: Viry

SÅ söta bilder :D

2009-02-16 @ 20:31:25
URL: http://veronicahogberg.blogg.se/
Postat av: sorkis

Du är ung du är vacker du testas genom hela livet, det visar bara att du blir starkare och starkare kör hårt sötnos. Och jätte söta babyn du har.

2009-02-16 @ 20:33:11
URL: http://emmawelanderblogg.se
Postat av: ...

såå söt! :)



kika in detta :)

http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=160942

2009-02-16 @ 20:35:08
Postat av: Jeanette

Så söta =) hopppas du blir bärre snart

2009-02-16 @ 20:43:11
URL: http://nettanjohansson.blogspot.com/
Postat av: Johanna

Jag måste bara skriva och berätta...min dotter på snart 3 år såg nyss bilderna i inlägget ovan på lilla Ella och hon utbrast förtjust: "Vilken gollig bebis!"



Barn är så härliga!

2009-02-16 @ 20:47:44
URL: http://johannajois.blogg.se/
Postat av: Loa

Krya på dig! Hoppas att det rullar på med amningen snart. Du är superduktig som kämpar på!

2009-02-16 @ 20:51:54
URL: http://www.ecolocobloggen.blogspot.com
Postat av: Josse

Fina bilder! :)

2009-02-16 @ 20:54:27
URL: http://ingenvanligswensson.blogg.se/
Postat av: Isabellas&Minnas pappa

Usch vad tråkigt att höra att du inte mår bra. Angående det att Elian är pappig så kan jag berätta att det var exakt likadant hos oss när Minna kom.En nyfödd kräver ju massor framförallt av sin mamma och det förstfödda som är van vid 100% uppmärksamhet kommer lite i skymundan. Jag tror att det var därför som Isabella ville ha min uppmärksamhet hela tiden och det är säkert samma sak med Elian. Jag vet att min fru "saknade" Isabella väldigt mycket under den här tiden. Ni kan ju trösta er med att det troligtvis går över när Ella och du får lite rutiner. Under tiden får väl E passa på att njuta av den extra kärlek han får av Elian. Det gjorde jag;) Hoppas det vänder för dig!

2009-02-16 @ 20:58:30
URL: http://alskadeisabella.blogspot.com/
Postat av: Jennie

mysig bild :)

2009-02-16 @ 21:13:52
URL: http://unreal.blogg.se/
Postat av: Linda

Usch och fy när det inte fungerar med amningen som man vill. Jag fick mastit när jag ammade min dotter, sänka över 300 och blev inlagd med dropp dygnet runt. Det var tufft...



Hoppas det blir bättre fort!



//Linda

2009-02-16 @ 21:14:36
Postat av: Yvonne

Du är tapper som kämpar på! Visst är det trist att starten inte blev som "planerat", men av nån underlig anledning blir livet sällan det:)! Det är ju tur för Ella att du har mat, hon lider nog inte av att du proppar henne full i tid och otid. Och säkert är det så att du har mer ont av situationen än Elian. God bättring! Massor av kramar...

2009-02-16 @ 21:37:00
Postat av: Lina

Ni är SÅ duktiga som kämpar på TILLSAMMANS :)fina, mysiga stunder kommer ni att hinna få många av ändå, tillsist. krya på dig fina du :)

2009-02-16 @ 21:40:13
Postat av: Lars S

ha en bra kväll.

2009-02-16 @ 21:45:02
URL: http://lsjoberg.blogg.se/
Postat av: Frida & Freja

Otroligt vad barn kan var söta och mysiga!

2009-02-16 @ 22:19:13
URL: http://fruwiie.blogg.se/
Postat av: Celina

Å tack så mycket! :)

föresten, jag är just nu med i glamours bloggtävling, och gud vad glad jag skulle bli om du ville rösta på mig! skulle verkligen vara supergulligt! rösta gör du här:



http://www.glamour.se/bloggduellen



Kram /Starbucks

2009-02-16 @ 22:39:23
URL: http://starbucks.blogg.se/
Postat av: Martina

Måste bara säga att din är den enda bloggen jag läser av de på förstasidan på blogg.se Tycker det är den enda som är intressant -kan ju bero på att vi sitter i samma sits, jag har nyss fått en son och har en dotter sedan tidigare. Jag kan slå vad om att vem som helst som hamnar på den listan får lika många besökare!

2009-02-16 @ 22:50:41
URL: http://livetpasolang.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tycker synd om dig som har mjölkstocking. Jag vet hur ONT det gör men en sak förstår jag inte.. "Hela starten för oss har ju blivit väldigt fel då jag bara legat och ammat." Det är klart att du måste amma nästan jämt, förstår inte varför det är en dålig start? Det dåliga är väl att du har ont inte att du måste amma..Kram

2009-02-16 @ 23:23:25
Postat av: Sandra Larsson

Vilka otroligt vackra barn du har! Och vilken fin blogg! Keep it up!:)



Pluggar till jurist i England, kika in!:)

2009-02-16 @ 23:40:46
URL: http://sandrasengland.blogg.se/
Postat av: En Älskarinnas Bekännelser

Hoppas hoppas hoppas att du snart är på benen!

2009-02-17 @ 18:38:17
URL: http://secondlady.blogg.se/
Postat av: jasna

hej!

jag måste bara säga att jag tycker du verkar vara en helt fantastisk människa. och jag hoppas verkligen det snart blir bättre! håller tummarna för dig, precis som måånga många andra :)

2009-02-18 @ 11:11:47
URL: http://jasna.blogg.se/
Postat av: A M A N D A - F A L K

så mysig bild :)

Hoppas du får en härlig eftermiddag!

2009-02-19 @ 15:19:44
URL: http://amandajosefine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0