Dusch hjälper

Nu är jag lite gladare efter en mininap och en lång varm DUSCH!

Ella leker på och jag känner mig LYCKLIG som har två fantastiska barn. Sen är livet inte alltid lätt men jag tror att det är extremt viktigt ( viktigare än man kanske tror...) att stå upp för sig själv FÖR sig själv.

Nu frukostdags här!

Ps. Vi har sömnmöte jag och Ella kl 12.15, det blir litr tokigt att gå dit och erkänna att jag sista nätterna bara låtit Ella äta och sova med mig som hon velat. MEN det beror på att det inte är jag som gör det... Det är någon jävligt trött blond Mamma som inte har minnen av natten alls. Klockslag, hur bebis kom in till sovrummet eller när hennes man senast sov i sängen. (Tog bort en linje här för hemmafredens skull)

BITTER? Ja jag tror det börjar komma nu...!


Kommentarer
Postat av: Anna

Nej, fina Josefine, det kommer gå bra. Jag tror på dig! Kram

2009-10-01 @ 09:41:57
Postat av: Line

Jeg synes du er flink jeg - du prøver hvertfall å gjøre noe med nettene ;)Ella er jo så liten enda, så om hun sover en og annen natt i din seng gjør vel ingen ting? Så fremst du sover godt du også vel og merke! Ikke stress med det, senk skuldrene og pust med magen og gi Ella det hun trenger ;) (innimellom hvertfall)

2009-10-01 @ 09:45:21
URL: http://utstyrsguiden.blogspot.com
Postat av: Anonym

Prata med din man istället för bitcha över honom på din blogg!

2009-10-01 @ 09:50:27
Postat av: Michelle

du passar inte som bitter!!! Allt kommer att ordna sig, allt tar bara sin tid!!

Lycka till

Kram

2009-10-01 @ 09:52:50
URL: http://micholiina.blogspot.com
Postat av: Johanna

Jag körde på med försten i sängen tills amningen var färdig. På så sätt fick jag sova, slapp gå upp flera ggr och mådde bättre. Så om hon sover hos dig någon natt tycker jag inte du ska ha dåligt samvete över det.

Huvudsaken just nu är väl att mamman får tillbaka så mycket sömn som hon bara kan! ;)Jobbigt att du får dra det tunga lasset, det är oftast jag som tar alla nattperioder här hemma oxå MEN bara för att jag ser det som en större arbete att väcka liv i maken än att gå upp själv. :) Han säger att jag gärna får väcka honom så han kan hjälpa till.

Dock har jag två stora barn så dom somnar om rätt fort!Jag hoppas det blir bättre..tycker du ska sätta dig och ta ett snack med maken om att det inte funkar att du aldrig får sova. Ge och Ta! ;)Massa styrkekramar!2009-10-01 @ 09:54:14
URL: http://johannajois.blogg.se/
Postat av: Fru Evelina

Åh fina du!! Jag kan tänka mig att jag kommer låta exakt som du om några år när vi kämpar med småbarn och nattsömn... Fredrik är också en sån (typisk?) man som inte vaknar för nåt och då tror jag det helt enkelt känns lättare för en själv att lika väl gå upp - ska man väcka mannen och få liv i honom hinner man ju själv vakna till likt förbannat...Hoppas han förstår dig om du berättar hur du känner, ni är ju faktiskt två om barnen och även om han har ett jobb att gå till om dagarna så är ju ditt jobb att vara hemma och ta hand om barnen. och då hjälper det ju också att vara pigg!En väninna till mig med två barn delade upp det med sin kille så att hon tog vardagsnätterna, och fredag+ lördag tog han hand om barnen och hon fick sova. Ett litet tips kanske?Många kramar till dig, du är en toppenmamma!

2009-10-01 @ 09:54:33
URL: http://happilyeverafter.se
Postat av: Marie

Förstår att du blir lite less om E sover på soffan och dessutom ser på sporten sent när du får ta hela nätterna.. Då tycker jag iaf att han borde lägga sig tidigare å sova så han orkar hjälpa dig.. Pigg mamma = gladare mamma, gladare fru;) (fast du ser ju så glad ut jämt ändå) Gör de som funkar för er! Och bry dig inte om kommenater som denovan om att du "bitcha över honom på din blogg" Den är nog oxå från ngn som sovit för lite;) Ha en bra dag!

2009-10-01 @ 09:54:43
Postat av: Anonym

Jag tror att det är grymt farligt att lämna ut hela sitt liv på nätet. Du säger att den här bloggen inte är personlig utan att det är ditt "jobb" men om man tex jobbar på en tidning så skriver man inte om sitt PRIVAT liv. Dela inte med dig av allt till alla, det är inte din skyldighet. Skydda din familj.

Jag hade mått dåligt om min mamma eller man bloggade om allt vi gjorde eller sa, inget blir privat. Jag undrar om du skulle klara dig utan uppmärksamheten du får från ditt bloggande?

2009-10-01 @ 09:58:10
Postat av: Sofia

Man får vara bitter! Varsågod! Man få bitcha om sin man, även på sin blogg!Men varför ska du och Ella på mötet? Hon kan ju inte heller säga så mycket om hur nätterna går till...borde inte E vara med?Han borde nog inte sova på sofan för att få sova, han borde nog sova hos er, så att han till 100% inser problemet, eller rättare sagt är delaktigt i problemet snarare än att "titta på". Detta ligger ju på er båda. Och nog kan man förstå att man kör på det lättaste "ammar hon så somnar hon" mitt i natten när man redan är alldeles färdig!

(detta är min personliga åsikt och ingen pekpinne:)

Men TILLSAMMANS klarar ni det!

Lycka till idag på mötet!

2009-10-01 @ 09:58:30
URL: http://whatiam.blogg.se/
Postat av: Viktoria

Du är så vacker!

2009-10-01 @ 10:05:13
URL: http://shopaholicvickan.blogg.se/
Postat av: l

2009-10-01 @ 10:06:13
Postat av: Jenny

De löser sig!

Jag har enda sen dag ett sovit med min dotter i samma säng med tutten framme, på så sätt får även jag en godnatts sömn, ser absolut inga problem med de! SEN när jag slutat amma henne ska hon få sova i sin egna säng.

Styrkekramar!

2009-10-01 @ 10:07:24
URL: http://hayliemama.blogg.se/
Postat av: Marie

Du har all rätt i världen att bli lite bitter. Jag tror på att man MÅSTE låta känslor få komma ut, sen spelar det inte så stor roll om det är i en blogg på internet, ett sms till en vän eller rakt i ansiktet på sin man.Det blir ju gärna som så att kvinna tar det extra lasset när hon är mammaledig och pappan jobbar, men ett litet tips (som kanske inte alls passar er!) är att du får en hel natt under helgens gång. Kanske att E sover ut ordentligt fredag-lördag och sedan natten lördag-söndag så får du helt helt enkelt sova ut, om det sen behövs att du bäddar på golvet i ett annat rum så är det kanske värt ett försök? Och vill lilla E äta på natten då stora E ska ha henne, får du ha pumpat så det finns i frysen (om du fortfarande ammar).

Hoppas det löser sig för er, vi har själv en dotter på snart två år som sover SKITdåligt på nätterna, men har turen att ha en man som oftaste tar morgonen på helgen så jag kan sova ut då =)Kram!

2009-10-01 @ 10:09:12
URL: http://mariehenriksson.blogg.se/
Postat av: Lill

Skit i alla elaka människor som skriver skit, dom har säkert inte ens barn själva. Jag vet nämligen precis hur det är, har varit där själv och jag älskar min man över allt annat, men när vi kommer till den biten att få hjälp på natten så är det något manligt tror jag, för han sov också ofta på soffan eller hörde ingenting. Och alla mina vänninor har haft det likadant, det är bara inse att vi kvinnor och män är olika. Och till slut är man så trött och slut att man blir sur, så är det bara, That's it! Se fram emot din fredag på mässan så kanske vi ses där...

Stor kram, Lill

2009-10-01 @ 10:14:01
Postat av: Anonym

Du Har självklart rätt till att vara trött och arg på din man det blit vi alla ibland eller ofta;) men att sjunga ut det här på bloggen är inte så smart, du har många läsare som du inte vet vilka det är. Det är rätt obehagligt att lämna ut sin familj då, ÄVEN om du bara skulle skriva bra saker. Barnen lär sig inte vad intigritet är och enligt mig är det så viktigt att få med sig det genom livet. Jag är helt övertygad om att du är en skön tjej och att tanken med bloggen från början inte var att alla skulle läsa. Ett råd till dig är att du använder din skrivar talang i någon tidning och lämnar ditt privat liv hemma. Så du får fortsätta vara så lycklig som du verkar vara. För jag tror att det här kan äta upp din familj. Prata/skriva av sig är bra men kanske till någon man känner väl och som vill dig väl och inte vänder det i mot dig sen. Ha en bra dag, man FÅR vara trött;)

2009-10-01 @ 10:17:09
Postat av: Ida

jag tycker att du ska prata med din man om detta! Man är som sagt två om att skaffa barn OCH ta hand om dem! Du kan ju inte göra ALLT själv bara för att din man har ett jobb att "skylla" på. Du har rätt att sätta krav, detta tar ju stryk på både dig som människa, som mamma (eftersom du är så trött) och på äktenskapet. Nej, prata om saken med din man tycker jag. Du förtjänar det bästa :)

2009-10-01 @ 10:18:39
URL: http://idasundelin.blogg.se/
Postat av: Karin - Alicesmamma

Det är verkligen ingen lätt fråga det här, vi har visserligen bara ett barn och hon har alltid sovit oförskämt bra. Men nu sen vi slutade amma är det en eller två gånger som hon ska ha välling på natten och då är det alltid jag som ger den. Jag skickar visserligen upp A att värma den men sen får jag ge den och se till att hon somnar om. Hans resonemang är att han ska upp och jobba sju, vilket ju är sant. Men jag (och verkligen du som har två att ta hand om!) har också ett heltidsjobb framför oss varje dag! Jag vet att det inte vore rätt om den som ska till jobbet får ta alla nätter, men vi som ammat sen i vintras och inte fått sova en natt sen dess, vi behöver få nån enstaka natt då vi får SOVA - utan avbrott. Jag tycker du ska låta Eivind ta båda barnen en natt medan du antingen ligger i ett annat rum eller faktiskt sover borta!Hoppas ni får till lite lugnare nätter snart, för allas skull... Det är inte kul att vara bitter och det är inte direkt nån hit för förhållandet när man är det...Håller tummarna för er!!!

Kram♥

2009-10-01 @ 10:19:21
URL: http://livingnextdoortoalice.blogg.se/
Postat av: Marie

Kutt ut nattamming, begynn å jobbe, og la mannen din ta sin del av permisjonen. Da kan du sove på sofaen, mens han tar natten:) Alle har slitsomme perioder (vi er også inne i en slitsom periode med mye jobb for både meg og mannen min, flytting, oppussing og en herlig trassig 3-åring), jeg pleier å trøste meg med at plutselig er de over:)Lykke til!

2009-10-01 @ 10:22:37
Postat av: Åsa

Ni har varit gifta sedan augusti i år och delar inte ens säng på nätterna längre? Pga barn som sover dåligt till och från....? Usch vad sorgligt det låter... hoppas ni får ordning på allt.

Kram!

2009-10-01 @ 10:24:59
Postat av: Josefine

Men lägg av! Josefine har väl inte gnällt en massa på E här på bloggen.Nu förstorar ni ju upp. Det är hennes blogg och hon skriver ju faktiskt vad hon vill och det är ju även en öppen dagbok för henne.För att komma ihåg senare i livet. vad som passar dem bäst om natten vet bara familjen själv. Under en period när jag ammade mycket och barnen var små, sov min man oxå i ett annat rum, det funkade bäst för oss....visst kändes det råkigt men när man ammar är det ju tyvärr så... :(

Stora varma kramar til dig Josefine, det kommer en dag som du saknar allt det här tro mig....

Jag saknar det faktiskt (inte att mannen ligger på soffan ; ) men du förstår.... kram kram

2009-10-01 @ 10:28:36
Postat av: Frida

Man får vara bitter som mamma ibland, allra helst när man inte får sin välbehövliga sömn. Min sambo reser i jobbet, borta 8 dagar och sen ledig i 5. Och jag har en sexåring och en nyfödd på 5 veckor, så VISST är man bitter alright emellanåt ;) Konstist vore det väl annars, för annars vore det väl för bra för att vara sant? Kram på dig!

2009-10-01 @ 10:34:34
Postat av: Alexandra

De gifte sig i aug för ett år sedan! Och har varit ett par sedan flera år tillbaks! Otrolig onödig kommentar! Peppa JOSEFINE istället!K R A M

2009-10-01 @ 10:34:53
Postat av: Isa

Jag förstår att du börjar känna dig bitter. Inte konstigt när man inte får sova ordentligt en enda natt och har en man som (så många andra tyvärr) nöjer sig bra med att lämna över nattarbetet på sin kvinna.Med ettan tog jag alla nätter, även efter avslutad ammning när hon var runt 5 månader. Jag var i koma, orkade ingenting, hade tunnelseende och trodde att det "bara var så". Med tvåan satte jag ner foten och förklarade att det är ett jobb att vara hemma med barn/ta hand om hela hemmet mm mm. Sen struntade jag helt enkelt att gå upp vissa nätter när bebisen "ropade" och jag var förbi av trötthet. Jag låg kvar och sov lite räv tills han masade sig upp och det gick ju alldeles utmärkt!Kan fortfarande tycka att det är synd att inte alla pappor provar på att ta hand om hemmabiten någon gång under småbarnsåren. De får en mycket större förståelse och förhoppningsvis också känslan av att stötta och samarbeta med mamman som ju faktiskt inte är ensam om att skaffa barn.Stor styrkerkam till dig. Hoppas att det löser sig snart!

2009-10-01 @ 10:35:45
URL: http://isas.blogg.se/
Postat av: Linn

Hej!

Jag hoppas att du inte lyssnar på dem som klagar på det personliga i detta inlägget! Att bara skriva om fikor, shopping, och vad barnen har på sig blir ganska ointressant i längden. Och man läser ju för att få ditt perspektiv på allt kring ditt liv som relativt nygift tvåbarnsmamma. Allt kan ju inte vara tiptop hela tiden, och då vill man veta det! Bland annat för att känna att man inte är ensam. Och jag tror att du är ganska medveten om var gränsen för integritetskränkning går, inte sjutton gör den det redan!Hoppas att det löser sig med sömnen, stor kram!

2009-10-01 @ 10:44:01
Postat av: Wojtan ♥

Ha ha!

Jag skrattade högt när jag såg din bröllopsbild!

Varjke gång jag har varit riktigt sur på Raffa har jag lagt in en bild från vårt bröllop på bloggen, just för att påminna mig själv om vad jag en gång lovade och hur lycklig jag var.

Istället för att spy skit på honom gjorde jag det omvända.

När jag en dag klagade till mig kompis och sa att jag var skitsur på Raffa, påpekade hon att jag verkade så kär i honom eftersom jag hade den bilden. Fick då förklarar min tanke.

Så, ser man bröllopsbilder hos mig, betyder det är jag är rasande!Kram på dig

2009-10-01 @ 10:52:09
URL: http://www.wojtansblogg.se
Postat av: Jessica

Älskade Josefine! Det är svårt att förstå hur trött du är, du ser så pigg och fräsch ut på bilderna allt (komplimang!!!! så ta åt dig. Önskar jag såg hälften så fräsch ut om morgonen :-)Ni kommer lösa detta, snart hoppas jag för vem vill inte kura ihop sig och ligga nära som man, hur mysigt det än är när små söta barn kommer intassandes.Precis som någon skrev ovan så när vår lilla Ava var liten delade vi upp det med varannan natt (beroende på va min sambo hade för möten bokade på jobbet och hur crazy natten var). Dock har vi haft vansinnigt tur (eller som någon sa till oss, det är inte tur, det är ni som är fantastiska, det kanske men ja kallar det tur :-)), för vår dotter har aldrig strulat om natten utan sovit som en ängel från 2 mån.

Kanske är det läge för dig att sluta amma tidigare än du tänk så nu kan dra lasset båda, fast det kanske inte är det som är problemet?Lycka till idag, du strålar!Kram

2009-10-01 @ 11:04:58
URL: http://studentmamman.blogg.se/
Postat av: Jessica

Glömde skriva; strunta i de som skriver att du hänger ut din familj, tror ni inte att hon tagit upp detta emd E också? Hon är en tillräckligt STARK kvinna för att kunna stå för en sån här sak, all cred! Livet är inte bara shopping, superglada barn och fika. Jag är glad att se "en del av Josefine"

2009-10-01 @ 11:10:57
URL: http://studentmamman.blogg.se/
Postat av: Anna-Lena

Åh vännen (i cyberspace ;) DET är otroligt jobbigt det där med dåligasömnperioder!!! Jag tror alla har dem och som du skriver: du vet inte vem den mamman är som stått upp på natten och tagit in lillan! Man är INTE sig själv utan nog sömn helt enkelt!!! Dessutom är perioder oändligt lång och tar ALDRIG slut när man är mitt i dem! Man tror inte man ska få sova någonsin mer och blir faktiskt ltie irrationell! MEN det hjälper INTE att mannen sover på soffan VARJE natt!!! Det måste du ocå få! Även om han ska iväg och jobba måste du ocå funka och orka ta hand om barnen osv... Eller hur! Så EN natt i veckan kan du oxå få sova! Iaf när det är som mest intensivt!.. Jag kommer bara ihåg hur jobbiga de perioderna kan vara och man måste be om hjälp! Jag skulle inte väcka min man heller för han skulle ju upp och jag kunde sova när Nora sov! Haha... hur ofta gör man det sen?.. Nej! Du måste ta hand om dig och få sova lite nu så komemr det andra att lösa sig allteftersom! Hoppas du kan då bra hjelp på helsestasjon nu! Kramar

2009-10-01 @ 11:44:39
URL: http://annalenastroberg.blogspot.com
Postat av: Marie

vaför förstorar alla upp att josefine råkade skriva att hon började bli lite less på att ta nätterna själv? Josefins blogg är perfekt tycker jag och jag är glad att hon delar med sig av sitt fantastiska liv och mindre glamorösa nätter för det blir en liten glädjekick av att gå in här varjedag oavsett vad hon skriver om så utstrålar hon så energi så man blir glad och får energi! Din blogg är toppen josefine!

2009-10-01 @ 11:55:40
Postat av: Marie

GUD VILKEN VACKER BILD PÅ DIG(SOM ALLA BILDER PÅ DIG)

2009-10-01 @ 11:56:44
Postat av: pangis

Du är helt enkelt utsliten! Bra att du skriver av dig för det problem du beskriver är inte helt ovanligt. Tvärtom. Du tar upp något som många småbarnsföräldrar jobbar med dagligen, men kanske inte ens vågar erkänna. Jag gillar verkligen ditt sätt att belysa ett problem som så många har men sopar under mattan. Jag har inga råd, det måste varje familj själv komma underfund med. Det kan passa olika i olika familjer.. Men ett sätt kan vara att ta varannan natt. Man jobbar även om man är mammaledig, hemmajobbet är ingen lek och ingen är betjänt av att någon är utsliten av trötthet. Sov på soffan inatt så får E mata Ella med flaska.. om du kan för vi mammor har svårt att roa oss ner när vi hör våra barn. Lycka till, det blir bättre och barnen blir äldre. Ella är så liten än att sömnen inte är helt klar.. Styrka till dig du kloka fina tjej!

2009-10-01 @ 12:06:17
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Strunt i negativa kommentarer, fortsätt skriva precis som du gör. Inte bara om det lätta och lyckliga utan också om det lite tyngre. Din blogg är fantastisk och jag följer den varje dag. Som jag sagt förut så hjälper dina ord mig att klara svåra dagar med bebis, sömnbrist och känslan av att dra det tyngsta lasset ensam! Alla karlar är likadana vad det gäller nattsömnen. Papporna inser inte att det är mer än ett heltidsjobb att vara mamma, vi jobbar 24/7!

Du är fantastisk, du driver en underbart fin blogg och är en toppen mamma, dessutom är du otroligt vacker!

Det kommer en tid då vi inte kommer minnas dom sömnlösa nätterna och att våra män sov på soffan!

Njut av nuet, det går så fort! Massa varma kramar

2009-10-01 @ 12:06:57
Postat av: Maria

Jag fortsätter att undra VARFÖR är det så viktigt att bebisen sover i egen säng i eget rum? Är det inte mycket lättare att ha henne hos sig och (som någon också skrev) ha tutten framme. Då får man ju sova mycket mer än om man ska upp och hämta och amma och lägga ned och upp igen osv... Jag har gjort så med 2 och aldrig haft jobbiga nätter trots att de ätit massor av gånger per natt...

2009-10-01 @ 12:22:42
Postat av: Förvirrade Morsan

som jag känner igen mig... jag vaknar också upp och har en plutt bredvid mig eller snuttandes, utan att ha nån aning om hur han kom dit. Tröttheten som talar! Men det blir nog bättre, hoppas mötet går bra sen!

2009-10-01 @ 12:28:11
URL: http://forvirrademorsan.blogg.se/
Postat av: Josefine

TACK för all pepp!!!Jag vill helst att Ella sover igenom natten för hennes egen skull. Hon fick tänder som 4 månaders och de mår inte så bra av mjölk dygnet runt ( den är söt!) samt att lilla magen behöver vila ibland, hon äter dåligt på dagen då hon äter om natten och jag vill att hon ska kunna somna om själv utan mitt bröst i munnen. Sen sover jag oroligt då hon ligger med mig iom att Elian ibland kommer inspringandes och att vara alla fyra blir för mkt.Jag har en skada i nacken och då jag ligger och håller om henne vaknar jag med migrän. Thats why!Sen är det ju allra bästa för oss som familj om vi kan sova skönt om natt och äta mat och annat om dagen =)KRAM!

2009-10-01 @ 12:32:05
URL: http://www.prinsessandagbok.com
Postat av: Annoe

Bitter? Absolut inte, du är så otroligt positiv och stark! År så imponerad av dig. Ung med barn och en toppenbra blogg! Ibland är det skönt att skriva av sig lite. =) massor med kramar

2009-10-01 @ 12:39:09
Postat av: Önskar dig en bra dag.

Vi har en son som är inne i en jobbig period där han vaknar konstant. Han blir 8 månader snart och vad jag har förstått är det tydligen vanligt att det blir så här med deras sömn runt 8 månader.Jag och min sambo delar på ansvaret nu under denna period. Vi kör varannan natt eller hjälps åt. Det skulle aldrig fungera annars. Och sambon min jobbar, ja. Och. Ibland får man offra sig för varandra. Vad gör jag för nytta om jag är helt slutkörd ?Tänk på det. meningen är att ni ska dela. Inget annat.

2009-10-01 @ 12:43:57
Postat av: Carro

I vår familj är vi av den uppfattningen att sömn är lika viktigt för alla och jag kan ärligt talat inte se så stor skillnad på att gå till ett jobb och att vara hemma med 2 barn. Man måste väl ändå orka en hel dag? Att prata med vuxna människor hela dagen är väl INTE jobbigare än att ta hand om 2 små barn, som har ett stort behov av närhet hela dagen, både fysiskt och psykiskt. Nä, jag har aldrig köpt att man behöver mer sömn bara för att man lämnar huset under ett viss antal timmar om dagen. Känns bara som en dålig ursäkt för mig! Kram till Dig Josefine. Du är helt otroligt vacker och positiv!!

2009-10-01 @ 13:02:43
Postat av: Evelina

Ut med det bara!! Jag känner mig precis likadan ibland....av någon anledning hamnat mkt på oss mammor....Vi måste bli bättre på att säga STOPP och be om hjälp...Jag är själv helt värdelös på att be om hjälp och blir istället sur o arg....Kram kram

2009-10-01 @ 13:05:45
URL: http://mevelina.blogg.se/
Postat av: Hilde

Vil virkelig anbefale deg å snakke ut med din mann om dette. Regner med det var en felles beslutning å få barn og da er det jo også en selvfølge å måtte dele på ansvaret. Situasjonen blir neppe bedre av at han leser om hvordan du har det her og det er vel heller ikke særlig artig for hans venner og familie å lese dette. Sett dere ned og snakk ut om det før ting går helt galt.

2009-10-01 @ 13:38:59
Postat av: Charlotte (stringsyster)

Varldens basta Joss

jag ar saaa stolt over dig pa alla satt & vis. Alla har vi jobbiga perioder och det ar rent ut sagt HEMSKT nar man inte far sin somn. Var precis dar... du & Eivind ar menade for varandra & jag vet att ni fixar detta. Jag alskar dig & onskar att jag var dar sa jag kunde hjalpa dig om natterna och mysa om dagarna :)2009-10-01 @ 13:41:59
URL: http://charlottemarten.blogg.se/
Postat av: B.A

TUSEN KRAMAR TILL DIG,PRINSESSAN" B.A

2009-10-01 @ 13:57:52
Postat av: Tindra

Tycker inte alls att det skulle vara något typiskt "manligt" att inte kunna hjälpa till med bebis på nätterna. Jag och min har alltid delat på det, han skulle aldrig ha lagt sig på soffan, skyllt på att han skulle till jobbet!Men vissa män är sådana, och småbarnsåren brukar visa deras sanna jag. Och tyvärr slutar ju många i skilsmässa efter den tiden. Hoppas ni klarar det...

2009-10-01 @ 14:58:57
Postat av: Kajsa

Jag förstår att du är trött och ledsen, det var jag också ett antal år. Jag var ensamstående mamma till två små och min högsta önskan under den tiden var att få SOVA! Nu är jag 55 år och kan sova precis hur länge jag vill och när jag vill! (om det nu kan vara till någon tröst)

Krmar till dig.

2009-10-01 @ 17:32:35
Postat av: Lily

Jeg skjønner faktisk E litt jeg da, når han jobber og du også ammer så er det vel bare naturlig at det er DU og ikke han som tar barna om nettene? Ihvertfall i ukedagene.

Du har jo tross alt mulighet til å sove på dagen når Ella sover, eller bare sitte i sofaen og slappe av om natten har vært et mareritt. Ikke like lett å være utslitt om man har et viktig møte for eks :)

Når han skal ha permisjon så kan jo du se frem til å få sove ut mens han tar babyen.Jeg vet AKKURAT hvordan du har det, vi har nemlig en etåring som er våken flere ganger om natten og til tider i flere timer. Man får jo lyst til å bare hoppe ut av vinduet eller legge seg midt i veien ;) UTROLIG frustrerende og slitsomt.

MEN, det er jo bare for en periode :) når de blir eldre så blir det bedre tider.

Dere kan jo (som oss) ha en avtale om at du får sove ut ihvertfall en natt hver helg?

Å kjefte på han gjennom bloggen synes jeg ikke er noen god ide. Hadde min samboer gjort det mot meg så hadde jeg blitt utrolig lei meg! Våre krangler er mellom oss, ikke noe familie, venner og resten av skandinavia trenger å vite om.MASSE lykke til :)Forresten, har du sjekket ut sovekarin.no??2009-10-01 @ 20:24:01
Postat av: Josefine

Detta är ingen krangel, det handler om att jag är lei att ta MORGONEN alene morgen er morgen hvisman har barn syns jag! Skriver otroligt mye her men samtidig veldig lite så det blir för mig ikke en krangel att skrive som idag. Som ni ser ellers så skriver jeg aldrig om krangling?2009-10-01 @ 20:31:40
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Lily

Skjønner godt at du blir lei, det blir alle nå og da. Og morningen burde jo strengt tatt han ta siden det er han som kjører i barnehagen?

Krangel er kanskje feil ord, men du kommer jo med noen stikk nå og da som kanskje gir et inntrykk av at dere har kranglet eller er uenige? og vi som leser bloggen kan jo lett danne oss et litt uheldig bilde av E i og med at vi bare får høre din side av saken.

Siden dere fikk Ella har det jo vært noen "late pappa" innlegg nå og da.

Sier absolutt ikke dette for å være slem altså, for jeg ser frustrasjonen din og alle som er eller har vært i et samboerforhold vet at man ikke alltid kan være enige hehe ;) (noen ganger er man jo VELDIG uenige, hos oss for eks er rydding det store temaet)

Men når man er såpass offentlig som du er så burde man kanskje tenke litt over hvordan man fremstiller sine kjære?Igjen, LYKKE TIL med å ta tilbake natten :) vi kjemper på selv her og vet hvor slitsomt det er.

2009-10-01 @ 23:04:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0