Early...!

Ella var glad och piggelin strax innan 5.30 och Elian kom in vid 6 och hade behövt somna om men med en pigg lillasyster är det inte det lättaste. Jag är rent ut sagt TRÖTT på att bära sömnlasset ENSAM här i huset och E har någon enstaka morgon tagit Ella efter kl 6 om hon vaknat tex kl 5. Men då tar ju jag natten också( vilket är hemskt, vakna flera gånger och aldrig få sova mer än någon timme i sträck) ... Nej jag tycker man ska ställa upp för varandra och nu ligger jag alltför långt minus på sömnkontot för att orka.


Jag fick iallafall GLAD energi av gårdagens walk och sen kvällens härliga stund på BÄSTA stället Delicatessen!
Att ha vänner omkring sig och att bara få vara Josefine är UNDERBART!

Bästa maten och BRA service fick vi igår!


UPDATE: Självklart pratar jag med min man så att ni ej tror annat! Men idag var det en TUNG morgon = jag skrev av mig. Inte alltid så smart på nätet men jag känner att detta är personligt men inte privat. På mitt vis!


Kommentarer
Postat av: Lii

Vet precis hur det är, här är likadant!

Vi gick upp kl.5 i morse,underbart... eller inte.Ha en underbar dag och hoppas solen hittar till er idag./Lii

2009-10-01 @ 07:15:35
URL: http://lii76.blogg.se/
Postat av: Wojtan ♥

God morgon Söta!Jag förstår om du är trött. Det tär som bara den att aldrig få sova ordentligt.

Du kan låna min man en tid för jag har varit bortskämd med att han alltid har tagit nätterna. Ingen som vi bestämde, men han vaknar lättare och har lättare för att somna om.

Inte så lätt heller med allas förslag om att man ska sova i kapp på dagarna, för då har man inget eget liv kvar alls. Man vill ju trots allt ut och röra lite på sig och träffa vänner.Massor av kramar till dig.

2009-10-01 @ 07:23:13
URL: http://www.wojtansblogg.se
Postat av: Marie

Förstår precis hur less du måste vara.. har själv en sambo som är underbar på alla andra vis MEN det är så svårt att vcka honom på nätterna så man blir bara irriterad å låter bli fast då turas vi om att sova ut även på veckorna även om det bara är typ 30minuter tills klockan ringer. Varför går inte E upp? Eller är de du som är för snäll för att väcka honom för att han jobbar? Men du har ju oxå ett jobb och nu när Ella är större så kan ju inte du sova lite lätt på dagarna då hon sover mindre.Hoppas ni finner en lösning som funkar för ER. Hoppas ni får en fin dag!! kramar

2009-10-01 @ 07:35:54
Postat av: Marie

Jag vet att du är barnledig med de är ju ett sort jobb

2009-10-01 @ 07:37:28
Postat av: Lea

Sånt är livet med barn "sova får man göra i graven"!

2009-10-01 @ 08:02:10
Postat av: Malin

Förstår precis hur du har det, sambon är urusel på att kliva upp innan hans egen väckarklocka ringer på mornarna så jag har väl fått max 2 sovmornar på snart ett år nu, några till har jag väl fått men då tack vare mormor, farmor etc. Man blir så himla trött av att aldrig få sova ut ordentligt och vakna flera gånger per natt! Nu har våran son som tur är börjat sova hela nätter med bara 1 uppvak ibland men innan var det hemskt! Så jag känner med dig!!Nu ska pappan vara hemma pappaledig så då ska jag fasen se till att han får ta minusen på sitt sömnkonto istället!!KRAMAR till er

2009-10-01 @ 08:05:13
Postat av: Elles mamma

Jag tycker du ska ställa krav på E att ni ska hjälpas åt på nätterna!Skulle inte jag och min sambo dela på ansvaret på nätterna skulle jag inte orka ta hand om honom hela dagarna (han är 6 månader och AKTIV).

Min sambo jobbar också och måste upp, men han går och lägger sig tidigt för att hinna få sin sömn samt natta om vår son när det behövs...Efter fem småjobbiga nätter (där nattamningen fått upphöra) somnar nu vår son nästan själv runt 20 och sover till 6.30, där mellan vaknar bara han oftast bara en gång numera, men somnar snabbt om.Jag tror och hoppas att du snart lyckas få Ella att sova bra (samt Elian) men du ska INTE behöva göra det på egen hand!Styrkekramar från Stockholm

2009-10-01 @ 08:08:59
Postat av: Michelle

känner precis igen mig!!! Jag får ta alla nätter och mornar med barnen pga. att min sambo jobbar i oslo. Men vi har gjort så att en natt/morgon får jag sovmorgon. Hoppas ni kommer på en lösning!! För du är värd att få sova ibland oxå.

Kram på dig

2009-10-01 @ 08:21:28
URL: http://micholiina.blogspot.com
Postat av: Sofia o Hugo

Jaaa, jag tror många mammor känner igen sig i det du skriver... Men prata me din E - jag tror de (papporna) bara inte förstår å har samma instinkt som oss faktiskt! Jag har samma sak hemma hos oss å från början blev jag irriterad men nu har jag släppt det.... Kanske inte heller så bra men?Stor kram till dig!

2009-10-01 @ 08:48:49
URL: http://www.sofiatarberg.blogspot.com
Postat av: Lina L

Försök att prata med honom utan att ha anklaga tonen.. Försök få honom att förstå! Då måste han hjälpa till! Min man tycks ha lätt för att låta bli att vakna när vår lilla skatt vaknar om nätterna. Så titt som tätt får jag säga ifrån.. Har dock upptäckt att säger jag till honom med lite arg ton lyssnar han inte o tar inte in vad jag menar!Lycka till o kämpa på!! Det kommer bli bättre! Snart!!Ha en underbar dag, det är du värd!!

Kramar från mig!!

2009-10-01 @ 08:54:19
Postat av: Charlotte

Lea: Hur menar du då? Då ska väl det gälla BÅDA föräldrarna?! Inte ska väl en "sova i graven" och en "sova varje morgon"????Josefine: Prata och ställ krav, man är ju två om att skaffa barn och därmed två om att ta hand om dem! Utan sömn blir man ju galen- och allt som kanske krävs är ju en riktig sovmorgon så är man med på banan igen! Kram!

2009-10-01 @ 09:00:25
Postat av: Linda Wiren

Hej underbara du. Vet att du älskar din man över allt annat och att ni har det otroligt fint tillsammans. Min underbara man var tvungen att sova för att han jobbade ju. Vet ju att det är jobbigt att inte få sova och samtidigt jobba. Det är dock minst lika jobbigt att vara hemma och vara trött.

En barnledighet brukar sätta saker i perspektiv. Fler män hemma tidigare i barnledigheten.

Nu vet jag dock att ni kommer att prata om detta säkert redan igår.

Nu är mina barn 6 och snart 4. De sömnlösa nätterna är ett minne blott....Den tiden kommer snart för er också

2009-10-01 @ 09:34:36
URL: http://wirensoslo.blogspot.com
Postat av: Sofia

Hej!Ja det är lätt att drar lasset själv. Jag tar alltid en nap med vår dotter på dagen. Hon brukar somna på fm och det är så skönt. Sedan ligger dagen framför oss. Tiden går så fort och att få den där tiden tilsammans är så mysig. Förstår att du vill hitta på saker på dagarna också. Jag vet inte om E har ett sådant jobb där han inte har råd att vara trött?! Jag har kompisar som delar strikt att den som är hemma tar också natten men som sagt det ska ju funka för dig/er. Hoppas ni hittar en lösning.

Kram

2009-10-01 @ 09:38:05
Postat av: Lisa

Svårt att veta hur man ska dela på detta i och med att mannen jobbar och du är hemma. Men hos oss har vi alltid gjort så att jag tagit nätterna på vardagarna, då han ska upp och jobba dagen efter. Men på helgen får vi en sovmorgon var och sover då så länge vi behöver. Mannen tar dock ALLTID den stora tjejen som sover i rummet bredvid vårt. Även om/när hon vaknar på vardagsnätterna.

Detta har funkat bra för oss. Liten är 1 år och stora 3 år.Men vi försöker vara lyhörda på varandra och om jag har haft många vakna nätter med liten så brukar jag få sovmorgon båda dagarna på helgen. För att överhuvudtaget orka med.Prata och försök få han att se hur du har det. I många fall kan det vara mycket jobbigare att gå hemma med två barn än att gå till jobbet. På jobbet kan man ialla fall äta sin lunch utan något barn som hänger en i benet.

2009-10-01 @ 09:47:19
URL: http://minaminis.bloggagratis.se
Postat av: Sara

Min man går in till stora killen (20 mån) när han vaknar under natten o sover sedan med honom tills de kliver upp kl 06... jag tar lillen under natten o väcks vid 07.30... kanske inte det bästa för relationen att aldrig sova hela nätter ihop men bara man somnar ihop på kvällen tycker jag att det funkar jättebra... skulle vi inte göra såhär skulle jag aldrig orka dagarna då jag har den "stora" hemma jämt å han är usel på att sova dagtid.... Sömnen är viktig - för båda... Styrkekram/ Sara

2009-10-01 @ 10:01:57
URL: http://saramartha.blogg.se/
Postat av: Elin

Självklart ska det inte behöva vara på det där viset Josefine! Tror ni kanske behöver prata mer med varandra? :) Vet ju inte hur erat förhållande är, men som du skriver nu och tidigare verkar det som om ni inte alls har pratat igenom detta! Den dagen jag skaffar barn ska fasiken mannen också gå upp och natta barnen när de vaknar. Sen skulle jag ALDRIG vilja ha det som ni har det, syftar på att han sover på soffan och du i sängen:S Tror en sån sak tar död på kärleken väldigt fort! Ni är ju världens finaste par ihop, börja prata med varandra! :) Lycka till! Kram E

2009-10-01 @ 11:01:56
URL: http://www.elinmariacalles.blogspot.com
Postat av: Lenoviska !

Hei Josefine! jeg har just hatt det som deg, med en sønn på 9 mnd nå. Men husk at plutselig sover Ella godt over natten og du vil bare ha vage minnen om disse slitsomme netterne. Min mann er herlig flink, og når vår sønn var nyfødt og nattevåken tok jeg ded fleste rundene i ukedagene mens pappan hjalp til på helgene. Jeg var dødstrett men plutselig en natt sov dedn lille skjønne gutten over natten og problemet var løst. Det er hardt å skal på jobb når man har vært oppe på natten, så la han trå til desto mere i helgene så du får SOVE skikkelig godt, det fortjener du;)

2009-10-01 @ 11:10:16
URL: http://lenoviska.blogg.no
Postat av: Mamms

mm jag förstår precis vad du menar. Hade så med min son. Han vaknade 3-4 ggr natt fram till 3 års ålder och gick dessutom upp runt 5 varje morgon. Man måste stå på sig för att orka. Man behöver faktiskt dela på sömnbördan. Det är så viktigt att få sova för att orka vara en glad och mysig mamma hela dagen.

Kram

2009-10-01 @ 11:33:56
URL: http://mamms.bloggsida.se
Postat av: Anna

jag förstår bara inte hur männen inte VILL vakna? menar alltså ni att era män inte hjälper till på natten än fast dom har jobb? jag tycker det låter otroligt. det är ju bättre att båda är lite trött än att nån ska va döds trött?! livet blir ju bara jobbigt om man ska vara trött och man är väl en familj som vill göra saker tillsammans? och det är väl faktiskt lättare att jobba heltid än att vara stay at home mom 24/7? därför måste det ju va väldigt lätt att dela på nätterna! hur kan man titta på sin partner och se hur trött osv. dom är och så är man så självisk att man inte vill hjälpa till med sina egna barn? jag har hört karlar säga: så länge du är mammaledig så tänker jag inte kliva upp på natten. hallå? hur kan man skaffa barn med en sån människa?! nu har jag bara ett barn och kan nog inte förstå hur det är med två. sorry för ett "argt" inlägg men jag blir så upprörd! stackars mammor utan hjälp!

2009-10-01 @ 11:56:42
Postat av: Sofia

Jag blir orolig! Jag hoppas att ni faktiskt kan tala om detta samt att ni kan börja dela jobbet med nätterna. All statistik visar att de flesta skilsmässor sker när barnen är små, så håll nu ihop! Barnen behöver två utvilade lyckliga föräldrar som även tar hand om sig själv! Om ni tycker ni inte kommer vidare, sök hjälp! Det finns att få.

All lycka till er, ni är en underbar familj!

Kram

2009-10-01 @ 12:07:19
Postat av: Ida

Det är skönt att någon äntligen vågar säga det outtalade: det finns ingen som orkar vara vaken varje natt, hur mycket man än älskar dom små!Jag har varit vaken i princip varje timma sen vår Hugo föddes, vilket nu snart är 6 månader sen. Han har aldrig sovit bra och min sambo sover bättre än NÅNSIN! Frustrationen är vansinnig, och snart blir det väl sambon som får sova i graven ;-)Du gör det bra, men tack för att du vågar skriva att det är tungt! Man behöver veta att man inte är ensam

2009-10-01 @ 13:38:55
URL: http://enlitenida.blogspot.com
Postat av: Johanna

Du måste helt enkelt vara superwoman! Att du orkar med allt som ni gör på dagarna, träffar den ena efter de andra och samtidigt ser otroligt pigg och fräsch ut. Trots att du drar hela lasset själv!Ett tips! Sov på soffan i natt och låt mannen ta ALLT! :-)

2009-10-01 @ 13:44:19
URL: http://esteline.blogg.se/
Postat av: Linda

Hej!

Känner igen mig i det där att ALLTID ha nätterna och även mornarna eftersom sambon min jobbar och anser sig behöva sömnen bättre ... Men ibland blir jag oxå otroligt grinig och vill bara spy galla över allt vad vakna nätter heter & börja jobba så han får gå upp jämt .. Fast sen brukar jag ändra mig och njuta av ledigheten med barnen .. Men sömn är VIKTIGT !!

Kram

2009-10-01 @ 20:25:49
URL: http://tradgatan21.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0