Flaskstopp


Välling på julafton tror jag detta var...!

Elian protesterade vilt då han insåg att han inte skulle få sova med "AlfonsÅbergflaskan.." Det är alltså en vattenflaska / babyflaska som han alltid haft sen han var liten ( vihar typ hundrafemtio olika alltså ;-)) som han alltid sovit med. Vi har tänkt vatten är BRA. Men vatten mättar ju och han äter dåligt plus att blöjorna fylls om natten och vihar verkligen funderat på hur nattblöjan någonsin ska kunna tas bort. SÅ - ingen flaska!

Mötet idag var alltså med vår helsestasjondame, bvctant som man säger i Sverige? Vi fick en egen timme och hon delade erfarenheter med oss men främst berättade vi om vår vardag och våra utfordringar. Då jag satt där tänkte jag att herregud, vilka är dessa människor som är så dåligt samkörda? Det är alltså jag och E....

Jo tillbaka till flaskslutandet ikväll. Mitt i allt kom jag på att jag kanske var opedagogisk? Man kastar ju tutten på något symboliskt vis tror jag? Typ ger den till aporna på Skansen? Men jag förberedde honom hela kvällen på att ikväll får du dricka vatten i kopp ( utan pip) innan du ska sova och om du blir törstig. Flaskor är för bebisar! Det var riktigt skönt att E sov igenom eftermiddagen faktiskt för nu hann jag liksom ta fighten mer än jag skulle ha gjort om vi varit två och jag tycker det är lättast att göra sånt här själv. Samma då jag lärde honom somna om själv i spjälsäng. Det fungerade då E var borta någon kväll och jag kunde vänja honom i min takt. Att sitta och lyssna på gråt då någon annan ska vänta ut fungerar inte för mig och E litar på mig.

Så jag bestämde mig att vara lugn ikväll och bara säga att nu ska vi inte sova med flaska för då blir det kiss i sängen. Då jag satt och sjöng somnade han in SNABBARE ÄN NÅGONSIN.. Det kan ha varit så att flaskan "stört" honom eller så hade jag bara tur.  Oavsett så är sugbehovet ( enligt vår helsestasjonsdame) något bebisen har i ca 6 mån sen är det en ovana man skapat sig. Jag har alltid sett med avund på föräldrar med napp att stoppa i munnen på barnet då det skriker men i detta fallet ska jag sluta vara det. Vi ska fixa detta!!!

Nu ska jag NJUTA lugnet och tända ljus.


Kommentarer
Postat av: Minna

Lycka till! Detta fixar ni bara ni är bestämda varje kväll. Men det ÄR verkligen svårt att säga nej när det gäller flaskan eller nappen om man ska sluta med det, det gäller att bita ihop och tänka på att det är över på några dar. Kram!

2009-09-14 @ 20:42:02
Postat av: Anonym

Napp är INGET man tystar barnet med tycer jag iaf.. barn måste få vara arga även om de använder napp. min dotter får enbart ha de på natten!

2009-09-14 @ 20:59:10
Postat av: Line

Hei :) Hvor gammel var han da du fikk han til å sovne selv i sprinkelsengen? Og hva er oppskriften?2009-09-14 @ 21:04:29
URL: http://utstyrsguiden.blogspot.com
Postat av: Emma

Hejsan har en dotter på snart 1 år som bara kan somna med tutten eller bli vaggad. Tänkte oxå ta en fight någon kväll när mannen är borta. Känner precis som du! Kan du inte snälla berätta hur du gjorde med din son. Kanske jag kan få tips?!? Du verkar ju så duktig som mamma. Ha en trevlig kväll!

2009-09-14 @ 21:06:21
Postat av: Johanna och Stina

Vi har aldrig haft napp till vår dotter, något jag är både stolt och glad över. Det ska du med vara!

2009-09-14 @ 21:49:45
URL: http://minisdagbok.blogg.se/
Postat av: Elin

Heja heja Josefine! Detta kommer gå super! :)

Kram E

2009-09-14 @ 23:59:45
URL: http://www.elinmariacalles.blogspot.com
Postat av: Line

Den "kampen" har vi hatt nå også..men med stor fremgang...rolig sagt nå er du stor gutt og flaske er for bebiser, du hat tenner og da drikker vi av kopp det sier tannlegen er bra og flasken er til barn uten tenner...åå han "gikk" på den gitt, han bruker smokk men det blir mindere om natta det og..ikke på dagen så mye...Så er han blirr bleie fri..alt skjer på en gang..shit min lille go gutt blir stor...Lykke til ..du er super flink!!!!

2009-09-15 @ 01:00:05
URL: http://frkfischersverden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0