Sparkar!

Nu ligger jag i sköna sängen och ska strax sova. Det blev inte mycket sömn inatt men jag har slumrat en del på bilresan. Alltid lika skönt att vara hemma tryggt med hela familjen så jag njuter av stunden!

Det kommer nog att bli en del bröllopsblogging framöver, så jag hoppas ni gillar det. Får bilder ifrån vänner eftersom och ska då visa er massor.

Här är magen nu ikväll förresten! Jag har aldrig känt så starka små sparkar som imorse och idag... Det är nog lyckosparkar ;-)


Jag bor i mina Lundmyrtights då jag ska softa!"Kroppen: Nu är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att foster är relativt lika i storlek under denna period, foster kan sedan växa i snabbare eller långsammare takt.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner."


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det ska bli JÆTTEKUL att se bildet! :-)

2008-08-31 @ 23:26:18
Postat av: emma

Grattis :)jag längtar efter att se alla bilder !

2008-08-31 @ 23:30:38
URL: http://emmis87.blogg.se/
Postat av: Stina

Grattis till både bebbe och giftermål Jag är SÅ nyfiken på om det är en tös eller gosse som gömmer sig där inne! =) Lycka till med allt!

2008-09-01 @ 01:05:08
Postat av: jessica

Så supersöt mage! Saknar verkligen min nu när jag ser alla runtomkring. :) Och bröllopsbilder vill jag gärna se ;) kram

2008-09-01 @ 07:50:52
URL: http://jessicaherrstrom.blogg.se/
Postat av: Cdot

Du har då verkligen inte gått upp ett gram förrutom magen ;-) ser iallafall inte ut så...Super gullig mage!!

2008-09-01 @ 12:22:03
Postat av: Anonym

Har du inte vigselringen på dig?

2008-09-01 @ 14:02:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0