Tisdagsmorgon i vårt hus:

Just nu sitter jag i soffan och ser tv4 Nyhetsmorgon. Killarna åkte precis till dagis och jobb och jag har legat vaken sen 5.45 då Elian kom i men han somnade som tur var om så att han orkar idag. Sen väckte vi honom med välligen och han skuttade glatt iväg nu hand i hand med E. Det är så skönt då morgonen flyter på och man slipper tjata eller bråka för att tänder ska borstas, sockor ska klä pås osv. Ni som har barn vet nog vad jag menar.

Mitt bekken gör att det är mindre skönt att sova nuförtiden då det gör ont att bara ligga på en sida hela tiden så jag kommer kanske somna om lite senare. Mitt bästa tips till er andra med foglossning ( ni har säkert varit hos fysioterapeut men ändå) är att bulla upp ordentligt med kuddar då ni ligger ned. En mellan knän, en under magen och en mellan fötterna + en bakom ryggen. Eventuellt kan man ha ett extra täcke som man formar som en lång rulle. Sen självklart de vanliga tipsen, inte höga klackar ( nu är det halt ute och man har mer rörligt skelett då man är gravid så var försiktiga!), hålla ihop benen så mycket det går och kliva i och ur säng, bil och soffa med samlade knän. Sen vips så går kroppen tillbaka då man fött ( de allra flesta) och DET var en lättnad tyckte jag. Denna gången har jag gjort dessa tips sen start av graviditet och faktiskt klarat mig längre utan riktigt ont men nu på slutet är det ju tungt. Sen kan ni också stå mot en vägg och "trycka" in svanken mot väggen så att ryggen rätas ut, man svankar lätt då magen växer och det gör att man felbelastar.

Nu ska jag äta lite frukost men först lägga in dagens julkalender. Senare kommer Louise Hallin och svarar på tittarnas frågor i Nyhetsmorgon. Jag gillar henne!





Kommentarer
Postat av: Elin Oslo

jag sliter också med ont i rygg/bäcken. Började efter att jag dansat i högklackat en hel kväll. Had inga problem alls förra gången så det är ovant, går på fysioterapi och det hjälper men måste nog inse att jag har mina begränsningar den här graviditeten. Det var inte så smart att försöka sig på längdskidor i söndags till exempel....



Kram på dig!

2008-12-09 @ 09:24:21
Postat av: Camilla "Lillmamman"

Hej!



Pröva överdrivet mycket kuddar mellan knäna. Har fungerat lite för mig men av med den blir man nog inte. (Under graviditeten alltså)



Madrassen har även stor inverkan har jag märkt...



www.metrobloggen.se/lillmamman



Kram!

2008-12-09 @ 09:26:00
URL: http://www.metrobloggen.se/lillmamman
Postat av: Therese

Godmorgon! Jag har oxå haft en sömnlös natt pga av ont bäcken & en mkt livlig kille i magen ;-)..Tipsen du rekomenderat i kombination med vila lindrar..jag kommer uppskatta min fysiska rörlighet efter svangerskapet OTROLIGT mkt!!! Louise Hallin är verkligen en inspiration,kanon duktig! Kort & koncis...Ha en fin dag! Strax ska vi på ultralyd,v.29+3..spännande! Mvh Therese

2008-12-09 @ 09:41:44
Postat av: Ulrica

Usch, denna foglossning, ett gissel :-(.

En sak som gjorde hysteriskt ont var när man glömde bort sig och skulle rätta till en matta som låg snet med ena foten...aj, aj, aj.

Sedan gjorde jag en idiot grej när jag väntade min andra dotter...jag tog med min äldsta dotter ut och åkte bob... pulsade höggravid i v32 i djup snö med flickan bakom på kälken uppför en lååång backe. Sedan gick det illa fort nedför, men det blev bara det åket ;-). Var i princip sängliggande hela den helgen. Nåja, man lär sig av sina misstag.

Hoppas ditt bäcken blir bättre och att du inte behöver känna av något efter förlossningen!

2008-12-09 @ 09:46:52
Postat av: sof i gbg

Hej!

Vad jobbigt med foglossning. Jag är själv gravid och har klarat mig väldigt bra än så länge (v 32).

Vi går just nu på föräldrautbildning på Mvc. Därfinns det tjej som hade fruktansvärd foglossning sin förra graviditet. Nu är hon gravid igen och fick foglossning igen men denna gången testade hon akupunktur och det har hjälpt henne väldigt mycket.Kanske värt att testa?

Sköt om dig. Kram

2008-12-09 @ 10:19:45
Postat av: Malin

Hej. Jag är reumatiker och har ont i bäckenet av dessa skäl. Mitt tips är att träna musklerna man har där (som man inte visste fanns) det är ungefär som att knipa, man spänner hela partiet samtidigt som magen åker in. Svårt att förklara men om man kan så sätter man fingrarna i sidorna precis vid knölarna så känner man att man spänner på rätt sätt. Jag fick prova detta efter mina förlossningar på vattengympa och det funkade jättebra. Så nu när jag börjar få ont så tränar jag några dagar och vips är det borta. Man får bättre hållning på köpet oxå. Ska se om jag kan hitta nån bättre beskrivning på hur man gör.

Kram på er alla.

2008-12-09 @ 10:25:09
URL: http://mammamalinsliv.blogg.se/
Postat av: Carro

Syster bodde nästan i badkaret med varmt vatten när hon hade ont. Det enda som hjälpte för henne.



Huuah.

2008-12-09 @ 10:54:44
Postat av: Maria

Foglossning är pest och pina! Går inte att bneskriva för nån som inte haft det, hur ont det gör!



Jag hade också rejäl sådan med nummer ett i magen. testade vattengympa mot slutet och det hjälpte jättemycket! Precis som Malin här ovan skriver är det bra att träna upp musklerna, för då håller stabiliseras bäckenet litegrann av det.



Med nummer två gjorde jag yoga för gravida fyra-fem gånger i veckan. Ofta fick jag lite ont i fogarna efteråt, men det släppte fort, och jag klarade mig genom hela graviditeten utan foglossning eller ryggsmärtor! Trots att man nästan alltid blir värre andra gången, om man haft foglossning första!

Så testa yoga är mitt tips!



Vila och ta det lugnt!

Kram

2008-12-09 @ 11:06:40
URL: http://www.russinbarn.se
Postat av: jennie

Hej.

Ville oxå bidra med ett tips.

Byt ut det vanliga lakanet mot ett i siden/satäng (det dära glansiga):-D samt samma material på nattlinnet eller vad man sover i. Det gör det lättare att vända sig på nätterna. Garanterat.

Kram

2008-12-09 @ 11:40:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0