15 veckor kvar!

Mamma
Nu går det att känna, palpera, fostrets olika delar genom bukväggen. Det kan känna av en smärta i sidan av magen. Det är livmodersmuskeln som töjer sig, sk ligamentsmärtor. Smärtan brukar försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna, förvärkarna, också bli mer påtagliga. Viktmässigt kan du ha gått upp sju kilo, kanske mer.

Barn
Mycket händer med det lilla barnet. Bukspottkörteln utvecklas, vilken producerar hormoner och insulin. Barnet lagrar fett och blir större och större. Vikten ligger på cirka 600 gram.

Att göra: köpa stödstrumpor. det gör ONT i mina ben, känner att magen snabbt blivit tung.

Elian hostar och är vaken så vi har paus i filmtittandet. Jag somnar närsomhelst.

SOV SÖTT!


Kommentarer
Postat av: Diana

Fin blogg du har!! :) Välkommen in i min blogg! Har skrivit ett inägg om unga mammor, vore roligt att höra din åsikt! :) Kram

2008-10-18 @ 23:27:24
URL: http://dianasblogg.blogg.se/
Postat av: Emma

Usch då! Hoppas du känner dig bättre snart.

2008-10-18 @ 23:35:55
URL: http://misslindholm.blogg.se/
Postat av: AnnaStina

Vännen! Tittar in för första gången på ett par dagar. Tiden FLYGER här i Stockholm men jag njuter så klart ! :) Känns tomt utan mobiltelefon & sms.. ska fixa ny tfn a.s.a.p då jag är tillbaka i Oslo igen. Så himla tokigt att den skulle hamna i ett fyllt handfat.. onödigt..! och gissa om det varit små jobbigt att inte kunna planera möten med vänner etc här i Stockholm.. En mobil är BRA att ha! ;) Imorgon reser vi mot Oslo igen och jag saknar redan mitt Stockholm. Hoppas att ni har underbara dagar och att nätterna blivit bättre så att du får sova gott ! Puss & Kram ! :)

2008-10-19 @ 01:25:06
URL: http://gizmolinas.blogg.se/
Postat av: Mirva

Då är du beräknad till i slutet av januari -09?

2008-10-19 @ 08:11:28
Postat av: Karla

wow, det ar fantastiskt allt som hander i kroppen! man blir alldeles mallos for sana har saker...hoppas benen blir battre med stodstrumporna, har du anvant tigerbalsam och sant ocksa? kram

2008-10-19 @ 23:45:27
URL: http://flickanistaden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0