Melodifestivalen hos oss!

Jag har snott tvn och ser på Svt och äter choklad. E är en feeder jag lovar, så mycket gott han köper hem åt mig... Sen hade Emma med sig popcorn ( bland annat) igår som hon lämnat så jag har precis poppat i micron, något jag gjorde nästan varje dag förut. Hade glömt bort hur gott det är! Hon hade också med sig hårrullar, spray och lite annat för att göra mig FIN igår, vilken gullig tanke va? Sen att vi inte hann med är en annan sak ;-)




Lite bättre!

Nu har vi förflyttats oss ned till vardagsrummet. Om jag sitter stilla och är tyst så känns huvudet okej så det är det jag får göra ;-) Nu kom E och Elian hem och Elian ska få öppna sin lilla mjölkchoklad, vilken lycka! Han sitter så snällt bredvid mig och poserade till och med på ett bilde alldeles nyss.

Jag kikade i kameran och fann lite bilder ifrån igår:

Här är mjukaste gossefilten som Ella fick av AnnaStina och Johanna!


Söta kanintofflor som är små skallror ifrån Johanna ( min kära vän ifrån Sundsvall som nu bor med sin kärlek i Uppsala). En fin mössa hörde till.


Fin Prinskrok till Elian som Johanna också köpt, jag fick jättefina ljuslyktor.

H&MSHOPPING

Sängkläderna är Ellas och dem har Ashi med familj köpt. Oj oj så mycket ting vi fått senaste tiden.
TUSEN TACK!


Nu ska E laga middag ( ombytta roller härhemma) och jag är glad att jag orkar sitta nede. Det känns inte kul att spendera ett dygn i sovrummet. Speciellt inte efter mina sjukdagar. Att få vara frisk är nog det bästa som finns och på måndag ringer jag och bokar in kiropraktortimme, det är onödigt att gå och lida så här.

HAPPY LÖRDAGSKVÄLL!


Migränlördag

Ja det är därför jag varit så "tyst" idag. Jag ligger med en dum huvudvärk som inte släpper, min nacke måste absolut behandlas snarast. Hoppas ni får njuta lördagen, det är underbart väder hos oss idag och Elian och E har varit ute och åkt pulka i sin egenbyggda backe. Ella hänger med mig i sängen och hon sover en sväng nu, jag ska krypa ned bredvid och läsa... Kan inte sluta ögonen för då blixtrar det, hemska onda dumma värk.


Vi igår.


Härlig fredag!


Vi softade då vi kom hem. Ella på mig och Elian lekte massor.

Sen knackade grannen i huset mittemot på med sin lilla dotter och de gav oss välkommentillvärldenpresent fast vi aldrig hälsat, otroligt sött gjort och KUL att få hälsa på någon annan som har barn. Hennes dotter är 3 år och ska få en lillebror i sommar. Tror vi ska knacka på där snart för dottern ville klä av sig och leka ;-) Men sekunden efter kom E med dagens dinner och Emma och Elsa! De gick precis utanför dörren nu och jag ska lägga mig och läsa och sova. Det är HÄRLIGT med goda vänner och Elian och Elsa har haft jättekul.


Söta Emma!
Jag är så GLAD att vi möttes. Det var faktiskt för ett jobb för McDonalds som "förde oss samman".
Hon mailade mig då hon läste mig blogg och undrade om jag och Elian kunde modella för ett jobb som hennes kille Kimm skulle göra för McD. Då vi möttes sa det klick Emma - du är en FAB vän!
Haha jag har fortfarande inte fått se de bilderna kom jag på nu.... ;-)


Det är KUL med bebisar i den här åldern tror jag?
Ella var mindre nöjd just här för hon var för ovanlighetens skull ( ? ) hungrig..!




E fixade middagen och sen blev det glass i soffan och lek! Elian och Elsa åt bananasplitglass och jag och Emma  yoghurtglass med mörk belgisk choklad... MMMM!


Nu ska jag bums i säng, Ella har sovit i över tre timmar ikväll så jag tror det blir en bra natt inatt då hon snart kommer vakna och få en del mat då det hunnit samla upp sig. Annars äter hon alltid hela kvällarna vilket gör det svårt att fylla henne innan natten. Ps. Hon har sovit i våra famnar hela kvällen, inget sova själv här inte.

SOV SÖTT!







Happy fredag!

Nu är vi hemma efter dagis! lian blev så glad då jag kom och Ella sov i vagnen hela vägen hem med bussbyten och allt. Vi hade tur eftersom vi fick sitta, busschaufförerna kör ju som galningar och bråbremsar / tvärnitar hela tiden. Det är livsfarligt då jag håller Ella så jag är glad att hon sov.


Elian berättar om alla bilar, lastbilar och bussar han ser!

Vi får snart mysigt
besök och E är på väg hem ifrån jobbet - I love fridays!

i tid?


Ska sitta på bussen om 15 min... Amma, byta blöja, klä på och hoppas att vi hinner!

FREDAG!

På vårt kylskåp!


Idag är det FREDAG och Ellas treveckorsdag!
Solen strålar och vi kör soft dag här, planen är att hämta skatten tidigare på dagis och ta BUSSEN hem, något han ÄLSKAR. Tänk så lätt man glädjer de små!



Rosa&Vitt




TACK för tipset om
Lindex, jag tänkte gå in där idag men Ella somnade liksom aldrig till så jag skippade det.
Men nu måste jag snarast dit och shoppa ;-)







Välkommen till världen!

ÄNTLIGEN har lille Alfred tittat ut! Jag är helt lycklig i hela kroppen då jag vet hur efterlängtad och älskad han är! STORT GRATTIS till lilla familjen, vi är så glada att allt gått bra!


Så HÄR Happy är vi för er skull!

Spontanbesök!

Det knackade på hos oss då Elian badat och det var Bestemor som varit på skidtur! Det är så mysigt med spontana besök och jag SAKNAR min familj då jag tänker på det så det ska jag genast sluta med ;-) Bäst att glädjas över det man har istället.



❤ Ni är ALLT för mig❤


I Bestemors famn roar sig Ella ofta ned.

Nu kom E hem ifrån kiosken med JAPP åt mig här, jag har verkligen en egen feeder till man. Han tycker alltid jag förtjänar något gott. Sött i två bemärkelser ;-) Nu ska vi slötitta på TV för Ella sover ÄNTLIGEN i sin vagn. Hon har haft lååånga vakenstunder idag och kikat på oss med sina fina ögon. Så hon har hängt på min arm och mycket har inte blivit gjort. Precis som det är med småbarn... Jag ska ännu en gång testa sjalen imorgon, sist ville hon äta direkt för hon kände lukten av mat.

Vi har fått  gåvor ifrån både Mormor och min kära vän Johanna idag i posten, ska försöka hinna fota och visa vad Johanna köpt för det var jättesött ;-) Mormor hade köpt en liten rallybil åt Elian och två böcker som hon trodde var på norska men de är skrivna på danska. Men det gör ingenting för det är väldigt likt i skrift. Sen fick jag ett litet sykit, haha snacka om pik för att hon alltid får laga ting som behövs fixas då hon kommer hit.

Det stod "Till min älskade Prinsessa" på paketet och det var rosa, jag visste faktiskt inte om det var till mig eller Ella men det var alltså till mig. Jag har alltid kallats Prinsessan av både Mamma och sen E, på ett kärleksfullt vis. Men egentligen tror jag det också är en liten pik för att jag är ganska bestämd och vill ha det som jag vill ha det. Men då jag tänker mig om är det mest mot just Mamma och E som jag beter mig på det viset....!


Testing testing...!




Efterlängtat möte!


Jag var inte bara på efterlängtad lunchdejt med AnnaStina idag ( vilket märks då man knappt klarar att skiljas åt och pratar konstant men ändå inte hinner med hälften ;-)) utan beställde också glatt en efterlängtad macka med PARMASKINKA & BRIE! MMM....



Jag fick UNDERBARA presenter och har fortsatt ej hunnit öppna min egen goodiebag som jag fick!
TACK underbaraste för allt fint, det var som vanligt extremt fint inpackat och väldigt genomtänkt ( man blir avis på AnnaStina som alltid lyckas få till det!)
Jag var på väg att kika inom Narvesen för jag vet att de får in blader på onsdagar men så tänkte jag att AnnaStina säkert har nyaste MAMA redan om den kommit ut... Så får JAG den av henne ;-) Lite kul hur väl man egentligen känner varandra!


Första mötet!




Här ser man vem som varit i Thailand och vem som suttit hemma och fött barn haha!
TACK för en underbar dejt, vi måste snart göra om den igen så vi någongång hinner catcha upp ordentligt.

Jag och Ella mötte upp E och E på dagis då de precis kom utanför dörren.
Nu fixar E dinner och jag ska strax gå in och äta. Bara fröken kanske vill somna en lur?
Ha en skön kväll, dagen hos oss har gått så snabbt så jag knappt hunnit med mig. TUR det är en ny dag imorgon ;-)








På väg!


Vi på väg till myslunchmed
AnnaStina idag!
Gick inom Oslo City för att ge henne lite mer mjölk så hon skulle somna...trodde jag!

Idag har hon inte sovit långa stunder, såna dagar har man ibland ;-)


Det blev H&Mshopping idag då jag besviket konstaterat att POP ej säljer de fina rosa/vita kläderna längre.
De suktade jag efter då jag bara hade Elian och tänkte nu slå till men så har de inte längre den kollektionen. Min Mamma berättade att jag hade såna kläder då jag var liten, i ROSA! Mamma ligger för övrigt med nyopererad fot och vi tänker på dig Mamma/Mormor/Svärmor! Tack för fina paketen vi fick idag.



Soliga torsdag!


Min frukost nu...!
Plus cappuccino och knäckemackor.

ÅÅÅ solen riktigt strålar ute och det är vårfeeling trots all snö. Jag hade tänkt ta bussen snart in till stan och fixa lite to dos men Ella var vaken så länge imorse innan hon somnade om så jag hinner inte helt med mig. Njuter frukost framför Efter Tio istället och tar en senare buss. Hoppas ni njuter denna torsdag, imorgon är det ju fredag och jag tycker verkligen veckorna FLYGER fram!








Sweet dreams!

Ville bara önska er alla en GOD NATT! Jag ska ta med Ella och boken och lägga mig i sängen, är väldigt trött känner jag och behöver all sömn jag kan få.

KRAM

Jessica kom och hälsade på!

Vi har haft mysigt besök och ätit Peppes Pizza.
TACK söta Jessica för att du kom!


Skruttan, jag och Jessica!


Elian ville INTE vara med på bild....


Här fångade jag honom ;-)

Nu sover Elian, E skottar och jag sitter i soffan och softar. Min nya plan är tidiga kvällar eftersom det tar en stund innan både jag och Ella sover. Hon somnar vid bröstet eller vid prommisar, vi tar tag i somnasjälvproblemet om ett tag.

Hoppas ni har en FAB kväll!



Frågestund!

Jag har SÅ många gånger tänkt på att jag missat svara på era kommentarer så här kör vi FRÅGESTUND! Fråga det du undrar i kommentarsfältet så ska jag svara där också. Kanske inte just nu men ikväll är planen. Ella sover nu så jag tänkte äta lite gröt till lunch. Jag mår bra nu igen men börjar få ont i bröstet så jag håller mig inne. Vågar inte gå ut och bli kall och starta karusellen igen...

KRAM!


Update kl 19.43 : Jag svarar löpande i kommentarerna nu!


myspys

Att leva NU

Vi har knappt gjort någonting idag. Eller jo jag dammsög nyss med Lisa Ekdahl på hög volym och Ella sov sött i vagnen.
Vi får mysigt besök kl 16 av Jessica, jag längtar!





Ella är stark i kroppen och kikar upp på mig med vackra ögon då jag lägger henne på bröstet!
Svårt att fånga på bild bara ;-)

family!


Ett så här fint vykort damp ned i postlådan igår.
Adresserat till Ella och tillverkat och skrivet av kusinen Alice!



Sötaste systerdottern i hela världen!

Soft onsdag

Godmorgon sköna mysonsdag! Jag och Ella kör soft hemmadag då jag låg däckad i migrän igår sen vi kom hem. Något slog till i huvudet och jag trodde en stund jag skulle svimma men överlevde tills E kom hem och övertog. Fick massage innan jag la mig tidigt och mår mycket bättre idag. Nu sover Ellisen och jag ser på tv4 där de frossar i bröllopssnack inför DET bröllopet våren 2010. Spännande!

Happy Onsdag!

Shoppingsugen...

Jag ska vänta lite till men sen är det dags att vårshoppa! Det är ju lite svårt med kläder just nu då man är i en mellanperiod och ska kunna amma också. Det jag längtar mest efter är att komma i mina jeans igen. Det får ta sin tid, sist gick det av bara farten och kanske lite väl snabbt. Mamma tyckte iallafall att jag blev för smal men jag kände mig aldrig smal. Fast ser jag tillbaka på tiden efter Elian så var jag ju mindre då än innan han kom.

Men det är inget man kan påverka då man ammar + rör på sig. Antingen fungerar det av sig själv eller så får jag jobba lite för det. Något jag är extremt dålig på som ni som läser min blogg ofta vet. Glass, bullar, lattes och GOD mat är mina laster.
Jag tycker som sagt att orden NJUT LIVET är jätteviktiga. Sen kanske vissa inte alls njuter av detsamma som jag gör, det är viktigt att göra det som passar DIG så att DU mår bra!




Vi myser med bananasplitglass!


Duktig Elian hos läkaren!
Här kollades öronen.


Jag och Elian äter smarrig glass nu och ser på tv4 angående dagens förlovning... Jag har tyvärr fått ont i huvudet då dagen här startade väldigt tidigt. Vi får hoppas att glass kan bota ;-)


Världens bästa son!
Något snorig så vi hoppas att det inte bryter ut några dumma sjukdomar.
Det som är bra nu då han har konstaterad astma är att vi kan behandla samt att vi får dubbelt så många vab/hemmsmedsjuktbarndagar. Det underlättar då man ofta håller honom hemma extra länge eftersom han ofta kräks.
MEN vi hoppas ju att kräkningar är ett minne blott nu då vi kan spraya honom varje dag!



Och världens bästa dotter ;-)

Ps. Redan på måndag startar en tävling hos mig som INTE är bebisinspirerad ;-)
Fast jag vet att ni förstår att det är så härinne just nu. Man ska ju leva i den tid man är i och jag är inne i nybliventvåbarnsmammatiden. Väldigt färskt är allting och då blir det just starttiden ni får läsa om. Där vi lär känna varandra, skapar rutiner och myser hemma.








Astma

Nu är vi hemma ifrån sjukhuset! Det konstaterades astma som vi trodde så nu ska vi fortsätta med sprayerna och komma tillbaka om tre månader. Elian var SÅ duktig och både läkarstudent och läkare fick lyssna och undersöka honom. Ella sov sött tills nu då vi kom innanför dörren. Härligt att hon trivs i vagnen!

Grattis Victoria & Daniel!


Bild: Realtid.se

Jag måste ju börja med att gratulera Sveriges Kronprinsessa som ska förlova sig idag vad jag förstår, det var väl på tiden!? ;-)

Ella sover och jag är färdig för dagen. Vi ska ta bussen och möta upp killarna. E tog med Elian på jobbet och kl 10 ska vi vara på sjukhuset. Hoppas ni får en härlig dag, själv har jag sökt efter vårt regnskydd förgäves härhemma så jag måste shoppa ett nytt till Bugaboon snarast. Eller rensa överallt vilket jag inte hinner just nu ;-)


En något morgontrött Mamma!


Tutte?

Just nu har jag en lyxig amningsfri stund. Bestemor kom och har försökt ge Ella nappen som hon inte ville ta då jag gav den, men det går framåt...! Just nu badar mor och son sin dotter och sondotter. Familj är underbart!

Heidi och jag ser på Top Model och äter chips. Det blir tidig kväll för mig, mina ögonlock blir tunga av all amning. Men det är jättemysigt och just nu det jag kommer hålla på med väldigt ofta en stund framöver. Tänk hur kroppen är byggd? Att vi ger våra barn mat genom vår kropp? Jag tyckte det var så häftigt då Elian växte och blev en riktig tjockis av bara min mjölk. Man förstår knappt hur kroppen kan klara av graviditet + amning, det mest naturliga är det mest oförståeliga.


Vad är detta Mamma?

Men jag undrar, är mina tävlingar inte spännande längre? Det har varit så lite deltagande på sistone!
Sjalen är ju en underbar vinst, jag ska som sagt testa vår väldigt snart.
Men det betyder bara STOR vinstchans för dem som deltar ;-)





Vår dag:

Besöket på helsestationen gick bra! Bestemor hade tid så vi fick lyxig hjälp av henne och Ella sov sen sött i vagnen då vi körde till Es jobb för att hämta bilen. Men sen då vi skulle ta oss därifrån tog det ganska lång tid. Jag ammade, tog upp och ned ur bilstolen och fick byta en bajsblöja i knät. Man kan säga att jag var smått stressad då vi kom till dagis ca 30 min senare än jag tänkt mig men allt gick bra som tur var. Det tar TID med små bebisar och speciellt då hon vill äta så ofta. Men eftersom hon sovit två gånger i vagnen då vi varit på väg idag så tror jag att jag kommer fixa till hennes rutiner med turer de närmaste dagarna.

Imorgon ska vi till läkaren med Elian angående hans hosta / kräkningar / evt astma. Det ska bli SÅ skönt att äntligen få hjälp och jag hoppas de utreder allergier också.


Vi på väg ut igen efter vägning och Bestemorkos!

Ella hade gått upp i vikt! 100 gram sen i fredags.


Sover sött på t-banan.


E mötte mig snabbt för att få några papper och jag hämtade bilen.



Skruttisen som busar härhemma!

BESÖK!


Vi har mysigt besök av Tante Heidi!
Elian leker med bilar och E är på väg hem ifrån jobbet.





Dagens lunch

Det är strålande sol idag och nu har jag köpt med mig gott grovt bröd och en smoothie till lunch. Vi ska köra och hämta Storebror nu på dagis sen hämta tante Heidi. It is a lovely Day!

Vinn en månads gratis hyra av valfri hyrsjal hos Varanära.se



”Vinn en månads gratis hyra av valfri hyrsjal, vävd  eller trikåsjal hos
VaraNära” .



"Vi är ett litet företag som lagt själ och hjärta i barn och bärande. 
Vi tror att barn behöver Vara Nära, barn behöver trygghet och beröring och 
därför så mår barn bra av att bli vaggade i en mjuk trikåsjal eller buret i en 
vacker långsjal. "

 

 

För att vinna behöver du bara lämna en kommentar i detta inlägg med din epostadress samt skriv vilken sjal du önskar vinna! STORT LYCKA TILL!

Vi har en sjal härhemma som ska testas också, det verkar väldigt mysigt att ha bebis så nära och jag tror absolut att de känner sig "som i magen" då de får krypa ihop och känna hjärtslag och hudkontakt.

 

 

 



Pink monday?


Dessa godisbitar finns på H&M och passar små fötter!

Godmorgon härliga måndag! Ella sover sött bredvid mig och jag äter frukosten i sängen. Vi fick ingen tid idag förrän kl 14 på helsestationen och då hinner jag inte hämta Elian så vi går dit och bara väger istället. Jag hoppas och tror att hennes vikt är bra så att jag slipper oroa mig. Mitt bröst som varit sjukt är lite mindre än det andra. Någon annan som haft en strulig start men tillslut fått lika mycket mjölk i båda brösten? Jag tror det är det Ella jobbar för då hon hela tiden vill amma.

Det är en lyx att ha hunit duscha, sminka sig och äta frukost innan det är dags att amma, byta blöja, klä på och gosa med lilla gumman. Det är en bra dag idag. Elian vaknade glad och kom in till mig och gosade, jag smög ned då Ella sov och gjorde hans frukost och pussade hejdå och E sa att dagislämning gick bra. Det är de små tingen i vardagen som betyder mest. Jag behöver inget fancy, bara lyckliga barn!
Vilket inte är så bara ;-)




Amningssöndag

Just nu får jag en paus, Ella sover på Pappas bröst. Det blir skönt då hon och jag kan gå lite prommisar nu i veckan så att hon får sova längre stunder = amma lite mer regelbundet. Just idag blev dagen inte mer än så, amma och sova. Jag tog nyss en dusch, det var lite senare än vanligt ;-). Vi ska se Beck på norska tv2 eftersom de visar samma på tv2 och tv4 men jag ser Himmelblå nu och det är så mysigt tycker jag!

Imorgon ska jag ringa vår dame på Helsestationen och se om vi kan få komma och väga och sen tänkte jag hämta Elian strax före föräldrarkaffet startar för jag orkar inte vara där med en dotter som ska amma hela tiden + att om jag hämtar honom innan så slipper vi kön. Det känns som man får prioritera så då man har en färsk liten baby + nyss varit väldigt sjuk.

Vinnaren i
tävlingen är:

Postat av: Fredrica

Hej hej!

Vad roligt med så många tävlingar från olika butiker. Det öppnar verkligen upp ögonen för vad mycket bra ställen det finns att handla på, på nätet. Om jag vann skulle jag vilja ha....

Smartmom Candy Apple Red Donut:
http://www.babytime.se/shop/3107/art7/1536378/1536378-origpic-29cb3f.jpg

eller

Smartmom Candy Apple Pink Cupcake Donut:
http://www.babytime.se/shop/3107/art7/1536374/1536374-origpic-62094f.jpg

Himla svårt att välja =). Nu hoppas jag på att turen äntligen kommer till mig. Var hos tandläkaren igår för första gången på länge och fick tyvärr ytterligare en ny tid för en lagning så en vinst skulle kännas som lite plåster på såren & på den ömma plånboken.

Ha en underbar dag!
Kram//Fredrica.

2009-02-19 @ 10:16:17


GRATTIS!

Soft dag!

Vi bara softar inne och jag ska erkänna att jag inte gjort mer än att amma idag! Så då vet ni ;-) Hoppas ni har en riktigt skön söndag. Imorgon börjar E jobba igen.

Jag tror dessa måste flytta in hos oss!


Dessa skulle kanske hjälpa då Elian inte vill äta maten?
Vi kör ju alltid bilar, flyg och grävmaskiner in i garaget = hans mun.
Jag blev faktiskt riktigt glad av idén!




Våra älskade barn


Henrik poserar snällt!


Vår buskille som först var helt nyvaken då vi kom in men som inte ville åka hem då det var dags.
Vi måste ses oftare!


Bus och lek hela dagen lång!

Nu sussar Ellisen bredvid mig på en filt och vi slötittar på norska Melodi Grand Prix och jag ska snart se Greys, om jag orkar. Känner hur trött jag blir av amningen, men det är jättemysigt.



Fab lördag!

Vi har varit på jättemysigt besök! Det öser snö ned ute så vi har bara varit inne och ätit en massa godsaker. Sötaste Ashi hade sökt upp receptet på svenska semlor, tänk så gulligt gjort! Ella har bara legat och ammat hela tiden, men nu i skrivande stund ligger hon någon minut hos sin Far.

TACK älskade vänner för en jättehärlig lördag. Elian har haft det så himla kul och han och Henrik lekte som små Prinsar. Körde bilar, stoppade om varandra i täcket i vardagsrummet och sjöng vaggvisa, spelade musik och massa annat.


E, Pernille och Ella.

OOps nu är det amningsdags igen, återkommer om en stund!
Hoppas ni har en härlig kväll.



Godmorgon lördag!

Frukost Mamma ropade killarna här för en timme se. Så jag vaknade till omelett, mackor och juice till frukost. Mysigt! Ella fick sova vidare i vagnen. Hon har bajsat tre gånger imorse. Klockan 5 är hennes morgontid då hon är lite orolig och alltid då hon somnat om kommer Elian in för att gosa ;-) Men vi är SÅ glada att hon bajsat för det var längesen nu och det betyder ju att hon får i sig nog med mat.

Idag ska vi besöka Ashi och kompani, det ska bli SÅ kul och Elian längtar efter Henrik!

Happy Lördag!


Pratar med Syster igår på sjukhuset.
SAKNAR!

I like it!


Jag blev så glad då jag såg denna och längden är lite för lång men det är lite charmigt tycker jag, dock tror jag att jag en dag kapar den.
Med platta skor på stranden eller med high heels och lockar i håret på party. 

H&M finns den på, skulle ha amningsvänliga tröjor men kom ut med denna ;-)




Let´s Dance!


Ikväll ska vi se på Let´s Dance! Eller E ska sitta brevid mig iallafall ;-) Förra fredagen fick han se sitt program och jag skulle se reprisen på söndag, men då var jag på sjukhuset och sen har jag inte suttit nede i vår soffa på hela veckan så det är jättemysigt att vara tillbaka.


E och jag lunchade idag innan dagis. Man kan tänka sig att vi satt och såg varandra djupt i ögonen och diskterade livet men nej jag läste en bebistidning och E någon instruktion till hans nya xboxspel. Haha, Ella sov så sött i vagnen så vi bara njöt tystnaden. Jag köpte förresten en klänning på H&M idag, undrar när jag ska inviga den?


På tal om tystnad så har Ella sovit länge nu och det är helt tyst i vårt hus. Jag vågar nästan inte tänka på hur bra vi har det.
Två underbara barn som vi älskar mest i hela världen!! ( Men vi har jättedammigt och massa tvätt som ska vikas, hängas och tvättas - men det är ju inte så viktigt egentligen försöker jag intala mig. E han har en mer "soft" syn på saken....)

Ha en FAB fredagskväll!





Elian ska sova

Nu lägger E Elian! Han är verkligen favoriten och som ni såg så skålade de in fredagen i korv med bröd. Eller det var sån French Hot Dogvariant, men ändå ;-) Igår gjorde E något oväntat, han hade köpt färsk fisk ( inte så oväntat) men han ringde min Mamma då vi ej hade någon färdig sås hemma och fick hjälp att laga en ifrån scratch. Han pratade högt och tydligt så jag undrade vad han höll på med men det var ju väldigt sött gjort.

a
Här är något annat sött.
Han hade "kjole" som han sa ( klänning)
Sen var han Superman.




E har lagat middag hela veckan...

Idag blev det gourmetmiddag!


Hemma!

NU är vi hemma allihopa efter en dag ute på vift sen vi åkte imorse. Elian har lekt på dagis, jag lämnade ÅÅÅÅ som jag saknar det. Sen körde vi till Rikshospitalet.


På sjukhuset efter provtagning blev det en liten fika. Proverna var mycket bättre vilket jag redan känner i kroppen!

En skeptisk Ella som vill ha dinner!
Jag tror jag ammar lite väl ofta för nu när jag ser dessa bilder kan jag inte låta bli att tänka på att knopparna på min kofta ser ut som bröstknoppar. Läser ju om amning här och var och det fokuseras ju en del på de där knopparna ;-)



Fina E

Nu ska jag packa ur Ella ur sin ulldress och amma lite. Hon hade gått ned 10 gram vilket inte är mycket och totalt har hon fint hämtat igen sin vikt sen hon föddes + mer men nu ska fokus vara att få bägge brösten att producera massa mjölk. Så det blir att pumpa det ena. Extra jobb men förhoppningsvis ger det resultat.

Hoppas ni njuter fredagen, det ska vi göra! Det är LOVELY att veta att jag ikväll kan sitta i soffan med tända ljus och orka se Let´s Dance och mysa med E och Ella. Elian sover ju då. ÅÅÅÅ som man uppskattar det självklara då man varit sjuk.



GOD MORGON!


Tidigt uppe idag! Jag och Ella har kämpat på mellan 5 och 6 annars var natten bra tror jag. Men min nacke tar stryk av att amma precis som med Elian, paracet är min bästa vän just nu ;-) Nu ska jag äta frukost och kl 8.45 är planen att vi alla ska vara ute genom dörren... Vi får se. Ella sover fortsatt.

HAPPY FREDAG!


Just det...förlossningen!


Här hade vi precis rullat in på en "födestue" / ett förlossningsrum och E fick klippa navelsträngen.
Sen drog de av mig tights, underkläder och skor innan moderkakan fick komma ut. Tror jag?


Jag ska skriva en kort story om förlossningen snart.
För det gick så snabbt så det blir nog inte så långt som det annars blir. Ska be E om hjälp att fylla i små luckor här och var.

NU måste jag sova, har väntat på att fröken vill äta.




Det blir en happy fredag!

Som ett brev på posten börjar jag återfå min forna form precis i tid inför sista Pappaledighetsdagen imorgon. Den ägnas åt provtagning och återbesök på BB och lite annat fix som vi ej kunnat göra då jag varit dålig. Elian hade haft det så fint på dagis idag så vi lämnar honom innan provtagning kl 10.

Ella sover äntligen bredvid mig just nu ihoprullad som en liten banan och hon har lite ont i magen. Säkert har jag lite lite mjölk och jag har nu smällt i mig mackor med mjölk fast min matlust är extremt dålig nu. Inbillar mig att det påverkar mjölken men jag vet inte. Känner att utdrivningsreflexen på det onda bröstet inte är som på det friska, hoppas det kan komma tillbaka? Har haft en sån nässprayspray också som ska hjälpa till som jag använt upp men den har inte hjälpt mig. Ellas mage är nog  ond pga medicinen jag tar också och imorgon ska vi bestämma hur mycket jag ska ta vidare då de maxade dosen sist till 1000 mg 3 ggr i dygnet, man kan förstå att hon känner av det.

Jag är otroligt lycklig att jag kan må så här bra om man tänker på hur det var bara för någon dag sen. TUR att vården finns, jag är så lycklig över att kunna bära henne, kunna vända mig i sängen utan att gråta och att jag orkar mer. Man ska inte ta allt för givet, eller iallafall uppskatta det man har och kan idag. Tack Ellisen för att du hjälpt Mamma att bli frisk, det är DU som kämpat och kämpat och inte gett upp!

SOV GOTT!

Little sister - I am home!


Då Elian kom hem sprang han upp till mic och Ella i sängen! Det var Lillasyster som fick de godaste pussarna och kramarna, Mamma får vänta på sin tur ;-)



Mamma får jag pussa en gång till?


Inga ord behövs.


Då Ella sov....


.....hade bara vi två en mysig lekstund. Han ville inte läsa bok men vi gjorde en backe för bilarna att köra i!
Världens mest underbara sötnos.


Så här sover Ella helst.

Då jag började skriva badade E och Onkel Elian och Ella sov men nu sover Elian och Ella hickar och äter samtidigt i min famn. Vi har ätit jättegod fiskmiddag som E lagat och har alltså besök av Onkel. SKRATTAT ordentligt har jag gjort ikväll, vilken lycka!

Njut Kvällen





Nära


Vi två - i vår egen lilla bubbla.
NÄRHET!



Undrar hur många år man kan åldras under en sån här resa?
Kommer de tillbaka? HOPPAS ;-)

Så här ligger jag nu och beundrar Ella. Försiktigt med brösten som inte får klämmas, det har gett mig mjölkstockning förr så jag tror jag är väldigt känslig. Alla vackra blader jag har att läsa och bläddra i och all post får vänta. Det är skönt att ta en paus ibland.


Längtan och just nu

Jag längtar tills min ständiga nack / huvudvärk ger sig.
Jag längtar tills Ella och jag kan gå sköna promenader.
Jag längtar tills vi kommit iordning som fyra och har rutiner på vardagen.
Jag längtar efter helger som kommer sen då E är ledig med oss.
Jag längtar efter påsklovet.
Ni fick mig att längta efter våren ( hade glömt bort att den snart är här dessa konstiga dagar - tack för påminnelsen, det känns skönt.)
Jag längtar efter Mamma men nu börjar jag må bättre så jag överlever nog.
Nu ska jag pussa på min Prinsessa som slumrar sött, hon ger mig så mycket kärlek så orden tar slut.

Det är allt bäst att leva i nuet och inte längta för mycket, bara se framemot men inte glömma just nu. Just nu andas min vackra dotter, bröstet är SÅ mycket bättre, jag har tagit tabletter mot huvudvärken och jag har en underbar son som leker på dagis just nu. Just nu är vackert, snöfyllt och fint. Just nu kommer inte tillbaka.

Men Elian, Mamma längtar efter dig... som alltid!




Underbara Ella!


GRATTIS på Namnsdagen käraste Ellaskatten vår!
❤Ella = hon på spanska och ett namn som passar en tuff liten dam perfekt, Ella Aamodt - du är en av våra två dyrbara skatter och vi alla älskar dig så!


Life is fantastic!

Jag har fått mysigt besök av Ashi! Hon har legat med mig och Ella i sängen och vi har "catchat up". Fina vännen med magen som växer. Vi pratade om hur stort det är att få bära liv. Då jag idag hörde damen jag delade rum med prata om sin förlossning som dagen innan ägt rum. Hur hon helt medtagen och utan sömn de två senaste dygnen sa att allt kändes fint och tryggt ( vid förlossningen). Då hade hon haft värkar i 1,5 dygn och hon blev klippt, sydd massa stygn och bebisen blev hjälpt ut med tång. Det säger väl lite om den fantastiska gåvan vi får vid en förlossning och vilka krafter vi har inom oss?

VÅGA LITA PÅ DEN!


Min goa vän Ashi med bebis i magen.
Undrar SÅ vem som bor därinne!!


Jag vill passa på att säga att jag inte vill skrämma någon med allt amningssnack som råder nu. Jag upplevde en fantastisk amning med Elian trots mjölkstockningar. Det gick att lösa, tips och råd hjälpte och framförallt jag fick antbiotika som snabbt fungerade. Så detta har varit något extremt, tänk på det och bli INTE rädda för amningen. Låt det ta sin tid, be om hjälp på BB och fråga så att du lämnar sjukhuset trygg. Det gjorde jag med Elian. Denna gång har det varit kallt ute och jag fick direkt sår som ingen riktigt tog på allvar... Tyvärr!

Nu ska jag mysa med en skål fil med allbran och banan och se The City och jag tror att Ella sover bredvid mig utan bröstet i munnen... ( nope men det går fint!) Nu då jag är lite reducerad med mjölken så är hon nästan bara nöjd med ett i munnen oavsett om det kommer mjölk eller ej... Hon har väldigt ont i magen och bajsar inte så jag hoppas hon snart får det till. Jag är glad att vi än så länge klarat oss utan ersättning, något de erbjöd oss igår men det har gått bra hittills och ska gå bra framöver!

Ha en skön kväll alla underbara! Ni gör mig HAPPY!


Ps. En sån här fabolous gåva kan man få då man går igenom en förlossning ;-)

Men?

Ni glömmer väl inte att tävla?

igår

Ella ville bara smaka lite sen somnade hon igen! Elian sjunger så sött nede så jag blir lycklig i hela kroppen. Som jag saknar att orka leka med honom, men väldigt snart kan vi leva mer normalt. Ser att jag fått frågan varför jag blir ledsen av vår start som familj då jag bara legat och ammat, hade jag inte förstått det innan? Svaret är att jag absolut var beredd på att amma massor så att Ella skulle vara nöjd men däremellan hade jag önskar ha kraften och orken att läsa lite bok med Elian, kanske leka eller laga mat men jag har istället legat med svåra smärtor samt uppsökt hjälp nu sammanlagt fyra gånger. Det är det jag är besviken på. All tid som gått till ont, feber och annat tråkigt. Jag hade sett framemot all amning så som det var med Elian och så blir starten så tuff.

Igår fick jag proffshjälp av
Gro Nylander*. En helt unik dame vars böcker jag läst ( fått bägge av E). Vi har också lyssnat på henne på ett gravidmingel på Den Kule Magen på Grynelökka då Elian låg i magen. Det var lite Greys Anatomyfeeling då hon kom in med fem läkarstudenter på släp och vi skulle prata engelska ;-) Hon visade allting noga och varsamt på mitt bröst, ställde dem frågor, testade olika ting och var så otroligt god. Jag satt och grät och hon sa att detta klarar jag för att jag är så duktig och har hållit ut så här länge och jag fick styrka ifrån henne och kände att jag äntligen fick riktig hjälp! Hon hänvisade till ultraljud då detta inte var något de vanligtvis ser ( jag har sett på alla som sett bröstet att de sett mer eller mindre chokade ut, speciellt igår då det var rött / blått).

På ultraljudet konstaterades först bröstböld men då läkaren kom och skulle bekräfta blev han osäker. Jag grät som vanligt ( har aldrig gråtit som denna veckan) över sorgen att kanske bara kunna amma med ett bröst. Han spritade bröstet, la fram en sån operationsduk över mig och började bedöva med sprutor. Så dränerade han lite men det kom inte ut något "puss" som han kallade det = ingen böld. Men skulle det bli värre måste jag omedelbart komma igen.

Tillbaka till barsel ( BB) och där la de in mig direkt. Jag satt helt likblek och grät säkert även då. Min image har aldrig varit sämre, jag lovar er. Alla njut dagen och happy tisdag var miljoner mil ifrån mig och då jag och Ella checkat in så lät jag mig bara tas om hand. Maten kom de in med, jag åt litegrann, matade, sov och tog tabletter. Imorse kändes knappt någon skillnad men mitt på dagen kändes bröstet mjukare, mer mjölk rinner till ( ett tag kom ingenting) och min crp hade sjunkit. Den låg på 308 igår något som tydligen är högt. Så vi är hemma nu, underbart!


*Gro Nylander

  • Spesialist i fødselshjelp, kvinnesykdommer og medisinsk genetikk
  • Overlege ved fødeavdelingen på Rikshospitalet fra 1994
  • Forfatter av bl.a. Mamma for første gang, På vei og Lille venn – hva nå?
  • Prosjektleder «Mor-barnvennlig initiativ»
    (WHO/UNICEF) fra 1993, leder for Nasjonalt kompetansesenter for amming fram til 2005
  • Prisbelønnet i inn- og utland for mangeårig veiledning, formidling og forskning rundt amming og røyking i svangerskapet

Bästa besöket!


Ella idag då hon låg och sov i någon minut sen var det matdags igen....
Det kändes skönt då E och barnsykepleieren vägt henne igår och konstaterade att hon tagit igen sin födselsvikt trots alla problem. Ett problem mindre att oroa sig över. Hon väger nu 4,2 kg.



Storebror klättrade snabbt upp i sängen och sa: Kose bebis först! Så var det klappa, krama och pussa. Så försiktigt så... Jag blir lika rörd varje gång - det är det vackraste jag vet! Sen sprang han omkring i gångarna och han och jag gick och bad om lite röd saft. Det var så kul för vårt familjerum som vi bodde i med honom som nyfödd stod öppet och tomt så jag kikade in där och kände en konstig feeling av att tiden går alldeles för fort. Jag vill frysa den här och nu.



Puss Lillasyster!

Det är lovely att vara hemma och nu ligger jag och Ella i stora sängen och nu är det matdags. TACK igen för alla era fina hälsningar och mail - de har värmt mig något enormt!



Krypa på dig?

Nu är jag hemma igen! Det är skönt att det ÄNTLIGEN börjar vända. Elian och E hämtade mig och Elan ville pussa puaa och krama på Ella då hon sov. Något hon gjorde första gången utan bröstet i munnen då de sov. Typiskt va? ;-) Jag ska blogga mer då jag orkar, nu ska jag faktiskt starta en tvätt för mycket har blivit gjort då jag varit borta men tvättmaskinen är det jag som sköter här så ingenting krymper.... E är ganska tankspridd!

Ps. Man kan undra om han E är gift med mig som är svensk. Han skrev igår att alla på bloggen skriver "Krypa på dig" men jag vet ikke vad det betyr. Hahaha som jag skrattade!

E fortsetter der han slapp

Hei igjen!

I dag har det vært en veldig travel dag og ikke minst slitsomt, spesielt for Josefine.
Jeg kom akkurat hjem fra sykehuset hvor vi har vært i hele dag.

I natt var ingen god natt. Joss har sovet lite og mye smerter i bryst. Vi bestemte derfor å reise inn til sykehuset igjen.
Det ble raskt konstatert at dette ikke bare er brystbetennelse, men noe mer.
Hun har i dag blitt tatt mye prøver av og hun ligger der nå over natten med vår lille prinsesse.
(hun har forresten gått opp 200gram, noe som er veldig bra, så hun har ikke blitt påvirket av dette)

Så nå sitter jeg her da, helt alene i stua. Elian er lagt for natten. Han har vært sammen med bestemor og tante Heidi i dag. Han har hatt en kjempe dag først på jobb med bestemor, så hjem og sammen med tante Heidi etterpå.

Det er i allefall godt å tenke på at  Joss nå får profesjonell hjelp og mange rundt henne som vet mye om dette og kan hjelpe så hun kan komme hjem til oss igjen.

Elian sa før han la seg at han savner Mammaen sin, det gjør vi alle sammen her hjemme. Det er ikke det samme uten deg her...

God natt alle sammen!

E blogger (ja han store)



Siden Joss ligger rett ut med brystbetennelse er det noen som må holde liv i denne bloggen. Elian ble först spurt, men han var alt for opptatt med å parkere bilene sine. Da ble det et aldri så lite comeback for meg og bloggen.

Sist gang jeg blogget var det Elian som var i rampelyset,nå må han se seg nödt å dele det med en ny prinsesse.
Ella kom fredag den 6.02 tidlig på morgenen. En ny prinsesse er födt. Jeg har fått en liten jente!!! HURRA!
jeg viste jo at det skulle bli en jente, men jeg kunne ikke helt tro det för hun lå i mine armer.
Jeg husker förste gangen vi skulle på ultralyd og vi bestemte oss for å få vite hvilket kjönn det var.

Jeg var jo "som alltid" bombesikker på en ny fotballspiller, men noen ville det annet. Jeg husker godt etter at vi gikk ut fra besöket med jordmor og hun hadde fortalt oss at med 90 % sikkerhet at det blir jente.  Da gikk det först opp for meg.
Skal jeg få en liten jente... mange tanker gikk rundt i hode mitt...

Jeg har alltid drömt om en gutt og en jente. Da er jeg komplett har jeg altid tenkt. Og det föler jeg meg også nå.
Jeg har verdens flotteste kone, to små skjönne barn som jeg elsker mer en alt på jord.
Jeg står opp hver dag og gleder meg til å möte smilene deres, de förste ordene, de förste skrittene, den förste latteren osv...

Men som dere sikkert har fått med dere så har ikke alt gått på skinner etter at Ella ble födt...
Ambulansen har värt her, vi har värt på sykehuset noen ganger og joss ligger nå i skrivende stund rett ut ved siden av meg.
Jeg synes så synd på henne, de er jo hun som må ta all stöyen. Bare jeg kunne tatt noe av smerten eller gjort noe så hun föler seg i slaget igjen. Vi gutta er den samme etter födsel, ingen strekkmerker, ingen blödninger og i tillegg slipper vi å amme. Det er jo dere damer som må utlevere kroppen deres. Jeg ser virkelig opp til dere som går igjennom dette og gir så mye av dere selv. Vi gutta hadde ikke holdt ut en dag ( i allefall ikke jeg).
Jeg som kom til skade en gang å si at "dette er värre en å föde". etter å ha sparket borti bordet og trodde foten skulle dette av... Det sier kanskje litt mer om min smertegrense:)

Nå ligger min lille Ella ved min side og titter opp på meg. Med sine store vakre öyne (hun har arvet de av meg, hehe)
Jeg hadde nesten glemt hvor herlig denne tiden er når de er så små. Förste gangen ville jeg at tiden skulle gå så fort og jeg så  frem til tiden der han kunne gå, og gledet meg til å  ta han med ut på fotballkamp eller i akebakken. Nå vil jeg nesten at tiden skal fryses så jeg får mest mulig tid med henne og får oppleve alle stadiene i henne liv mer.

Ja nå er det snart Eurogoals på Eurosport (TV) så jeg får nesten runde av her. Jeg vet ikke om dette comebacket mitt blir så langvarig av seg, men i allefall vil jeg til slutt bare si til Joss og mine to fantastiske barn, Jeg elsker dere masse og Joss, snart er du på beina igjen da skal vi gå ut og se den australske filmen som du så gjerne ville se:)

E

PS.
Joss jeg knuste en vase nede i stad.. Kjöper ny i morgen:)

Status hos oss

Idag fick Elian leka på dagis men de kom iväg mitt i värsta kön imorse så E körde redan nu för att hämta så att de ska slippa samma sak på vägen hem. Kön i sig gick väldigt bra, Elian är så van och satt och pratade glatt hela vägen men då E skulle lämna grät han som han gjort de senaste gångerna.. Det känns i våra hjärtan men det är tydligen väldigt vanligt då barn får syskon.

Hela starten för oss har ju blivit väldigt fel då jag bara legat och ammat. Elian har dock blivit riktigt Pappig och är fortsatt otroligt go med Ella och pussar och kramar så fort han kan. Längtar tills jag kan ha egenstunder med honom igen, bada honom och bara göra saker vi två. Men än så länge nöjer han sig med att krypa ned hos mig då han vaknar och gosa lite innan han vill gå ned med E och se film och äta frukost. Han verkar inte alls lida det är nog mest jag och E som gör det av att känna att starten inte blev som vi tänkt oss med massa mysiga stunder alla fyra.

Kanske kanske anar jag att jag känner mig lite bättre efter en dusch? Har masserat bröstet men utan resultat, haft vetepåse och pumpat men ingenting kom ut. Jag tror Ella får stå för detta för hon äter som en häst och blöjor får bytas hela tiden. Stackars söta fröken, jag proppar i henne mat. Tror hennes lilla mage reagerar på antibiotikan också, eller jag tror inte jag vet!

Nu ska jag hoppas på ljusare tider och ta några alvedon mot febern. Feber är så obehagligt och jag får riktig frossa och svettningar. När vi kommit oss igenom detta så klarar vi alla vår lilla familj. E är min klippa som får göra allt, jag kan inte ens lyfta Ella då jag har som ondast.

Ha en riktigt härlig måndag!



Ella färsk hos sin Far.


Hon har förändrats massor sen hon föddes.




Tävling - babytime.se

 

Ni får chansen att tävla om ett presentkort på 300 kr hos Babytime.se För att vinna länka till den / de produkter du skulle köpa för vinsten, ange din epostadress i fältet ( du kan vara anonym, det är bara jag som ser epostadressen). Detta görs i kommentarfältet i detta inlägg. Ni kan tävla tom söndagkväll!

LYCKA TILL!

Rabatt:

-10% på alla köp med koden prinsessan under tävlingsperioden.

För att kunna ange koden måste man i kassan registrera sig som kund eller redan vara kund. Om man väljer ”Gå vidare till kassan utan att logga in” kan man inte skriva in rabattkoden i kassan.

 

 


Aj!

Godmorgon! Jag ligger i sängen och hade feberfrossa igår så jag är inte bättre ännu MEN en tävling ska jag starta upp för er alldeles strax. TACK för alla mail och kommentarer med tips, jag ska ringa in igen och berätta om febern och att bröstet inte töms oavsett hur mycket hon ammar.
Unnar INGEN detta!

Vår dag


Min Prinsessa idag som sov sig igenom de flesta turerna förutom amningen såklart ;-)


Jag alldeles nygråten men glad för att vara på väg att hämta ut medicin.
Antibiotikan går ut i mjölken men det ska inte vara farligt sa de på amningskliniken så jag får lita på dem. Har tagit två tabletter nu och stackars Ella får äta så ofta så hennes blöjor blir snabbt fulla = E kommer och fixar.



Så här har jag och Ella legat idag sen vi kom hem. Dock utan macen för den orkade jag bara öppna och skriva ett inlägg med sen läste jag ut boken. Här då E kom och fotade fick jag chokladglass med grädde till middag då det var det enda jag hade lust på. Fy jag hoppas jag slipper må så här igen. Imorgon är en ny dag även om mitt ena bröst känns som det väger 50 kg ikväll och nästan bara är sämre...

Elian kröp ned med oss då han kom hem ifrån Bestemor och sen var det GodNattdags för honom. Han är SÅ duktig och jag har självklart dåligt samvete för att denna mysperiod som jag längtat efter bara går åt till att orka amma.
SOV SÖTT!





Give me drugs!

Jag och Ella är home alone nu. Killarna är hos Bestemor och äter pannkakor och leker och vi har sovit här och en viss fröken vill inte vakna. Hon är väl överhettad av min kropp. Men nu ska jag byta en blöja och sen amma med det onda bröstet. Wish me luck. Har tagit på krafterna att vara ute i svängen idag. Passa tid på sjukhuset, bli handmjölkad av en dam som inte förstod att det gjorde ont för mjölken rann ju så fint... Tillslut sa en läkare att antibiotika måste till oavsett provsvar på mjölken då det känns som knivar. TACK! Jag började gråta av lycka och nu sätter jag all min tro på Diclocil!!!

Sen var det bara att bege sig till det dygnetruntöppna apoteket mitt i stan och vänta på min tur, hämta ut recept efter en timmes kö, betala parkeringen innan vi körde hemåt igen och jag var helt däckad. Nu gäller fokus på att detta kommer bli bra väldigt snart som Bestemor säger. Snart njuter vi igen ;-) Ni är FABOLOUS allihopa och jag gillar att ni låter mig vara som jag är i bloggen, jag vill komma ihåg detta senare även om det är en jobbig tid. Ella är ju frisk och Elian också = det allra viktigaste!

Ps. Jag hade absolut lagt av att amma om jag inte fått hjälp, jag är ingen hjältinna som till varje pris ska amma men jag har så mycket mjölk och det fungerar ju då jag får antibiotika det vet jag så jag testar.




Happy Söndag!

Nu ska jag och Ella åka in på Riksen igen även om de helst ville boka in mig på en timme imorgon. Jag vägrar vänta längre och grät till och med i telefonen trots att jag försökte hålla mig. Hon sa att jag skulle försöka en dag till att duscha varmt, massera och amma och jag kände att hon tror verkligen att jag inte alls vet vad jag snackar om. Jag grät och sa att jag tänker inte amma mer för jag gråter hela nätterna.  Jag har duschat, masserat, ammat som fan fast det gör ont men inget hjälper så det är något jag måste få hjälp med. Okej men kom då sa hon. Vad är detta? Tror de att man finner på????

Hoppas ni har en happy söndag! Jag får förhoppningsvis det om ett tag ;-)


Bröstinflammation?

Jag tror jag har detta, precis så känns det i ena bröstet och det är i samma bröst jag har det största såret och mest ont ( = stor risk för bakterier) . Jag blir så arg på läkarna som sa att jag hade influensa då jag vet att jag hade mjölkstockning då jag kom in med feberkramper. Samma sak skedde med Elian då jag kom in på BB ( barselavdelningen) och skakade av frossa men de sa att jag inte hade mjölkstockning / brystbetennelse utan att jag druckit för lite... Så någon dag efter kände en helsesyster på mitt bröst och gav mig antibiotika direkt då de var helt rödflammiga och knöliga. Det kommer ske samma sak igen men denna gång har det nog kommit in bakterier för hur hon än suger så försvinner inte det onda.

Jaja, man ska lita på sin egen feeling. Jag har då ingen influensa och E verkar inte heller ha det han hade nog bara blivit väldigt kall i torsdags. Jag längtar till måndag nu så jag kan få ordning på detta. Med Elian njöt jag så av denna första tiden men nu sitter jag bara och lider då jag ammar, jättetråkigt! Vill helst inte lämna hemmet heller då jag är så rädd för att få mer ont.

Sov Sött och njut alla ni som slipper detta!




Seg film....


En av Ellas vakna stunder en morgon!
Det är så fantastiskt att vi fått en underbar liten flicka. Hon sover lite på Es bröst nu efter en timmes amning. Hon är lite så, somnar och vaknar och gnyr lite och sen vill hon äta igen. Men sen sover hon några timmar.
Livet är så häftigt, att man kan få en sån gåva att förvalta. Det finaste vi har är Elian och Ella❤❤


Eivind skrev faktiskt ett inlägg om hennes förlossning direkt efteråt då jag låg och ammade men sen avbröts det och sen skrev tidningarna om det och då tyckte han inte det var lika kul. Men han ska skriva en dag snart tänkte han så vi får se när det blir. När Elian kom skrev han här och det är ju jättekul för honom att läsa då han blir äldre.

Filmen är ganska seg men vi ska se den färdigt. Sen är det natta för oss.
TACK för idag och jag hoppas ni har en riktigt mysig, rolig eller skön lördagskväll!






Hjärtan hos oss

Då killarna kom hem förut hade de shoppat mer än bara mat. Jag fick blommor, present och ett fint kort. Även en bok som jag tyvärr redan läst men jag ska byta till en annan av samma författare för hon skriver så roligt. Perfekta amningsböcker. Just nu läser jag Denise Rudbergs Veninnen på norska och en sån bok är perfekt att läsa då man avbryts eller somnar flera gånger om dagen - man behöver inte tänka ;-)


Tack killar ni är så söta!
Eller just ja det stod att det var ifrån mina tre E ;-)



Här är mitt tredje E som i Ella.
Ni var några som gissat rätt namn innan ni visste. Sen var det någon som läst det inne på min bästa väns blogg då hon "förskrev" sig lite. Hon ser ut som en liten farbror här med sin frilla.

Världens sötaste minifarbror såklart!


En kille som varit och shoppat sitt första lördagsgodis. Chokladen var favoriten då han ätit sig less  badade jag honom.
Världens goaste unge!


Just nu står det massa godis på bordet, ljusen är tända och båda barnen sover men Ella börjar grymta i sin vagn så det är nog strax amningsdags. Kanske vi testar amningsnappen. Det är schlagerkväll men E får verkligen allergi mot den typen musik så vi ska nog se filmen han hyrde, "Innen familien" heter den. Någon som sett?

Happy Lördagskväll till ER!





Det finns amningsinlägg och så finns det amningsinlägg!

Ni är så goa - TACK för alla tips! Jag använder STORA ullinlägg som jag gjort hela tiden ( hade det med Elian också trots att han föddes i ausgusti) Jag måste bara tipsa er som ammar om engångsinlägg som man har innanför ullen. Jag har testat Natusan ( luddar massor) så jag köpte ekologiska och tänkte att de säkert skulle vara superbra men tyvärr luddade de också vilket gör väldigt ont i såriga bröstvårtor. Men så testade jag MAMs engångsinlägg som jag fick hem varuprov på och de luddar ingenting och är hur sköna som helst. DET var en lättnad då jag öppnade förpackningen för någon dag sen så jag kan varmt rekommendera dessa som också har en liten klisterlapp på baksidan så att man kan fästa dem i bhn om man så vill!


Jag skulle gärna helsponsras av
MAM under hela amningsperioden ;-)
Jag återkommer med hur jag tycker pumpen fungerar då jag testat den. Just nu undviker jag det då det bara ger mer mjölk.
Men idag känns allt lite bättre, jag tror vi fixar den här mjölkstockningen jag och Ella.





Finaste valentinesgåvan!

Idag bad jag E ta in posten då jag ej kan gå ut i kylan och gissa om jag blev GLAD då jag öppnade ett fint paket som hittat hem till oss trots att det inte fanns någon adress!! Vi har sagt att vi måste köpa en ny liten ullmössa till Ella då hennes är lite liten och så har en av mina fantastiska läsare gjort denna fina! En finare kunde vi inte ha funnit i butiken. De små tossarna är perfekta, man kan inte få för mycket av varm ull till de små. Jag älskar att ha sockar, tossor eller tofflor på Ella så hon håller sig varm och go. TUSEN MILJONER TACK Siw - You Made My Day!


Jag blir rörd att du Siw suttit och gjort dessa till oss! TACK!


tvåbarnsmor - jag?


Nybadad Ella käkar lite och brorsan leker med bilar! Han stod förövrigt inne på badet med oss och övervakade noga då Ella fick sitt första bad! Vi har bara tvättat henne tidigare då det varit så kallt ute och jag ville inte bada bort nyföddlukten..



Så här brukar Elian gosa med mig då jag ammar. E skrämde honom för trollet som han alltid gör så han var lite rädd här ;-)

Just nu ammar jag och killarna köper mat och massa gott tills ikväll!


Vi var ju på jobbet i förrgår!

Jag har fortsatt mjölkstockning så jag hoppas få en tid på måndag så att jag kan få någon medicin + lite mer hjälp med Ellas gapande som inte är det lättaste... Nu gick killarna ut i härliga vädret ( vill också!!) och åker pulka på gården. De har byggt värsta backen med hopp och allt. Jag ska plocka lite då det lätt blir kaos då Elian lekt en hel morgon ;-)


Denna underbara hemgjorda filt fick vi igår på jobbet. Kristine på en annan avdelning har gjort den, så himla fin!!
Vi fick också en underbart söt liten dress som hon gjort + en massa H&Mbebiskläder som var jättesöta is tl 62. Perfekt då hon växer snabbt!



Zryan vaktade bebisen så jag fick äta massa brownies!


Kollegor! Anne - vi önskar dig ALL lycka!!!







❤ HAPPY VALENTINES DAY❤

Jag önskar er alla en FABOLOUS Valentines Day! Vi softar med Nyhetsmorgon, lek och amning härhemma.



Igårmorse!

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Februari är en månad fylld av datum att markera i sin kalender. Mors Dag i Norge, Alla hjärtans dag imorgon och fettisdagen som snart är här. MEN hela månaden markeras som Hjärt- och lungfondens "Alla hjärtebarns månad" där de har som mål att samla in femton miljoner kronor. Det går att skänka pengar, köpa pins, skicka blommor och lite annat för att bidra.

Abbes Pappa gjorde mig uppmärksam på detta och SE vad han engagerat sig! Kika in och bidra till något viktigt - VÅRA BARN! På bb då vi var och tog ett prov på Ella i måndags mötte jag en annan nybliven Mamma som kom ifrån norra Norge men hade hamnat på Rikshospitalet då hennes son föddes med allvarligt hjärtfel.. Hennes 2,5 åriga dotter lekte med Elian ibland alla mjuka kuddar och hennes lilla bebis låg uppe i ett rum och läkarna trodde att nu skulle det gå bra... Jag fick så ont i mig av hennes story och imponerades av att hon lät så positiv och gav sin dotter som kommit ifrån norra Norge så mycket kärlek. Man vet aldrig vem som drabbas för det hemska beskedet att ens barn ska vara sjukt. Hon visste ingenting förrän efter ett dygn då bebis skrek sig blå. SÅ - nu gör vi något tillsammans för att stödja alla hjärtebarn❤


Ljuva Ting


Igår fick vi hem massa fint ifrån Ljuvating.com! Här är Elians nya lekboxar som han gärna "rydder" ( städar) sina bilar i då han leker. Det kommer dyka upp en fin tävling ifrån den hemsidan snart.


Jag har verkligen sökt efter en fin speldosa till vagn och bilstol men de flesta är ju i skrälliga färger eftersom bebisar gillar det. Denna tycker jag dock var jättesöt OCH halvskrällig ;-)



Denna är ju bara SÅ söt!
Det är kul att få shoppa tjejigt måste jag erkänna.

Ps. Ljuvating.com har 15% på ALLT just nu.

Vi har precis ätit smarrig middag med tända ljus. E öppnade en pastakokbok som vi fått och Elian åt massor!
Nu är det mysdags i soffan, Elian är på bästa humöret och det gör oss glada.

mmmmm


Man får chokladkaka då man har krassliga föräldrar! Jag fick med mig hem efter fikat igår så att Elian fick smaka!


Ella hemma ifrån nattens äventyr.

Ambulansfärd för första gången

Hej fredag! Vi har underbart vinterväder men alla är inomhus idag. Igår då vi kom hem började både jag och E må väldigt dåligt och jag fick feberfrossa, knölar i brösten och tappade känseln i mina ben. Jag har haft väldiga magsmärtor sen Ella kom ( eftervärkar) men nu i det sista har jag mest mått illa och inte haft matlust. En ambulans fick komma då jag ej kunde gå och vår ÄNGEL Håvard kom och passade en sovande Elian. Jag trodde allvarligt att jag skulle dö av smärta.

På sjukhuset undersöktes jag och fick massa tabletter ( TACK!) och sen konstaterade de stark influensa + eftervärkar som ändrat karaktär.  Jag har försökt ignorera det onda och tänkt att det är organ som ska på plats men så var det inte. Misstanken var betent livmoder men den såg helt fin ut som tur var. Jag grät av skräck för att behöva snittas för att ta ut rester men allt gick ju så bra. E har influensan han också så vi är minst sagt slitna här idag och har tagit varsitt barn. Jag ammar och ammar och vet att jag har bröstbetennelse / mjölkstockning då jag hade det flera ggr med Elian. Men då vi kom till sjukhuset hade Ella precis sugit ur båda brösten och den röda rodnaden syndes inte förrän idag. Så nu är det stanna inne och amma som gäller.

Vi hade lovat Elian att vara hemma och mysa idag och det har gått väldigt bra tack vare filmer på tvn och att han leker så fint själv med alla sina bilar. Känns dumt att lämna honom på dagis då vi har influensan, att smitta ned alla barn är ingen höjdare....

Lite komiskt var det då E ännu en gång körde fram till sjukhusentrén, denna gång för att jag bara hade tofflor på mig och hämtade mig. Ca tre timmar innan Ella fyllde en vecka!

Hoppas NI har en fabolous friday!


Not so Fab Mama ;-)






Cars

Vi kom sent hem idag och både jag och E känner oss i dålig form så jag återkommer lite senare då Elian sover. Ella sover sött på min arm och Elian har fått filmen Cars och ser den!

Happy Torsdag!

Oj vad tiden runnit iväg idag! Det är minus 11 och strålande sol här hos oss och Ella sover i sin vagn och E på soffan. De gick ned då jag skulle duscha och hon somnade nog på sin Far för de har sovit så sött... Jag har hunnit duscha och ordna med massa tvätt ( puh!). Nu äter jag lite sen frukost innan Ella vaknar.

Imorse satt jag och ammade i vårt sovrum och kände sån lycka! Klockan var 6.30 och Elian sov tryggt i sin säng. Strax efteråt kom han in till mig men det var ju perfekt då han skulle på dagis idag. Undrar bara hur han reagerar då E sakta men säkert flyttar sig ifrån hans rum. Hoppas han fortsätter sova hela natten som inatt. Ella somnade med mig kl 23 sen åt hon vid 3 och sen 6.30. Jag känner mig riktigt utvilad idag och det ska bli så kul att hälsa på på jobbet. Men det är Annes sista dag och jag är hormonell så jag börjar gråta bara av att skriva att det är hennes sista dag...


Min födelsedagssjal som jag fick av Syster m familj inviger jag idag!



Gudfar in the house


Jättesött set som kom i posten idag, Välkommentillvärldenpresent till Ella! Organiskt ifrån Mini A Ture.
TACK!


Duktiga killen som borstar tänderna!


Sen åt han lite mer macka så det blev tandborstning två gånger ikväll.
Detta är hans faovirtplats då han ser tv, gärna med fikat på stolen bredvid och fötterna på sin fotpall.



Så kom äntligen Martin och Marie!
Tack snälla ni för att ni kom och tog med bullar så vi kunde fika te och bullar. Imorgon måste vi handla mat och jag har lust att baka, vi får se hur natten blir!

Nu ska jag tvätta Ella och sätta på pyjamasen och sen så småningom krypa ned med henne. Men först ta fram lite kläder åt båda våra barn ( känns stort att skriva så!) och lite annat småfix härhemma. E sitter och ser någon match som han köpt på sin pc så han okontaktbar men det är okej eftersom han frågade först. Ella äter ändå bara och sover än så länge.

Kram på er och SOV SÖTT!

Mamma hjärta Elian

Ikväll badade jag och la Elian. Så mysigt. Ella sov sig igenom besök av Martin och Marie men Elian höll sig vaken för att få träffa sin Gudfar! Jättesöta bodies fick Ella och Elian fick en bob i miniatyr att leka med. Ella får så mycket fint, Bestemor kom inom och gosade med sina underverk och hon hade också med sig presenter till bägge två. En bil till Elian och ursöta kläder till Ella. Vi blir så bortskämda.







Grattis Anna!


Postat av: anna

jag skulle vilja vinna det rosa setet till min dotter som är sex månader och har börjat äta riktigt mat ganska nyligen. Hon är så duktig och det hade varit roligt att få sätta en färgklick på hennes måltider och att uppmuntra henne för att hon är så duktig.

Om jag skulle handla från hemsidan så hade jag köpt den vita dockvagnen för 999kr. Den var ju för söt. hade passat Alicia perfekt!

2009-02-09 @ 12:50:08
URL: http://pann.blogg.se/

ute


Sover, nyammad!

Jippie, nu ammas det utan att jag gråter ;-) Elian tog direkt riktigt tag men denna damen måste luskas för att gapa stort men nu fungerar det tack och lov. Snacka om skillnad! Hon sover i vagnen inne nu, jag älskar verkligen vår Bugaboo. Den är så enkel att flytta ifrån understället och den är en dröm att köra.


Jag gick ut en sväng och tittade då killarna åkte ännu mer pulka utanför huset. De har köpt en ny och de hade byggt hopp och backe. Ska visa det jag filmat så snart jag hinner lägga in det. Ella ville in och bajsa så det blev en kort tur ute i kalla luften.


Elian kollar så att syster har det bra.
Med snöiga vantar så jag fick rycka in ;-)





Se upp i backen!





Jag presenterar vinnaren efter kl 20 så ni kan tävla tills dess!

Lycklig

Jag vill aldrig glömma det som är just NU
LIVET!

Snö och rosa


Utanför vårt hus!
Nu fick jag rapport om att killarna är på väg till pulkbacken, jag som trodde de skulle åka utanför så jag kunde titta på...Jaja jag får roa mig med att byta en blöja här ;-)



Underbara dressen som Ella fick igår!

Update:
Ni undrar om Pappaledighet / Pappadagar i Norge! Eivind är nu hemma de 10 Pappadagar som man har precis som i Sverige. De är obetalda eller betalda beroende på vilken deal man har med sitt jobb. Förhoppningsvis en bra deal!
Jag är Mammaledig på obestämd tid. Jag kommer ju att amma så vi ser hur länge det varar och sen bestämmer vi oss för när jag ska starta jobb igen. Men senast om ett år. E ska vara hemma också i några månader, kanske en, kanske tre.. Time will tell! Skriver ej mer om det av respekt för våra arbeten.




Underbara onsdag!

Idag har vi ännu en gnistrande vacker vinterdag! Elian och Eivind åkte precis iväg för att köpa en ny pulka så att de kan åka och jag och Ella myser inne. Hon har varit duktig inatt och ätit ca kl 00, 4.30 och sen vid 8.30. Då hon äter sitter jag så att jag ska se att hon äter "riktigt" och vi kämpar på med gapandet. Mjölken rinner till direkt och hon får i sig massor, det känns så skönt att det går så bra även om det gör ont. Jag har såna att sätta på bröstvårtan men vill försöka utan och det verkar gå bättre och bättre!

Det blir nog en liten prommis idag känner jag, det är ju så himla fint ute och det är ca -10 så en prommis härhemma känns lagom. Hoppas ni alla har en riktigt härlig onsdag - snart är helgen här! TACK för alla grattiskommentarer - ni gör oss GLADA!


En morgontrött Sessa... Jag låg och beundrade och hade ont i brösten och ville så gärna gå ned till Storebror.
Han sov förresten hela natten i sin säng inatt! E sover ju på madrass därinne så att jag och Ella får till amningen i ro utan man och Elian i sängen. Då han kom in till mig vid 6.20 så gick jag in till dem istället och vi låg alla tre på en 80madrass ;-) MORGONMYS är det bästa som finns!


Busig Prins som kör bilar bilar bilar ;-)




Underbar kväll!

Vi har blivit bortskämda här med god mat, trevligt sällskap, vackra blommor och fina presenter! Ella fick en ljusrosa utedress ifrån DKNY med volanger, ÅÅÅ hon kommer var så fin i den! Elian fick godis och myste med Stefan. Han får sällan godis men idag fick jag ett sms av Petronella där hon undrade om det var okej ;-)

Vi har ätit goda pajer och det har kommit två blomsterbud också. Ett kom igårkväll och vi lever verkligen i en floristbutik här. Det är tulipaner, rosor, "brudbuketter" och annat fint. TACK alla söta! Kul att jobbet skickade tycker jag, jag och Ella ska dit på torsdag och fika för det är Annes sista dag *snyft*


Elian öppnar sin gave.


Elian håller Ella!

Imorgon ska vi ha mysdag alla fyra. Vi försökte komma på något skoj som vi kan göra med Elian och jag tror åka pulka är det allra mest populära just nu. Tyvärr har jag inga bra utekläder men nästa vinter ska det införskaffas så det blir nog E som får åka. Jag är också försiktig med brösten nu i början då jag fick så mycket mjölkstockning med Elian. Men mysigt ska vi ha iallafall ❤ ❤ ❤ ❤

Nu ska jag göra mig klar för early kväll, blir så trött av att amma känner jag. Somnade nästan sittande idag men det är så fantastiskt mysigt detta bebislivet... Hur ska jag någonsin kunna sluta? Barn är verkligen livets gåva och livets underverk.

SOV SÖTT!


Bloggar med en hand nu och en stund framöver...!


Här är vi nu!




Ella har sagt hej till dagis!

Efter Helsestationen ( där jag träffade en söt svensk tjej som läser min blogg! Vi kommer nog hamna i samma "barselgrupp" ( Mammagrupp) ) så körde vi inom Godt Bröd för lite sen lunch och jag fick en gratis bulle till Elian då han som jobbar där tyckte det var så kul att jag fött för fyra dagar sen. Det var gott med stor macka med allt + brie och latte!

Vi hämtade tidigt på dagis och Elian fick visa upp Lillasyster för de små ( och stora!) nyfikna. Sen körde vi hemåt och killarna gick direkt ut och åkte pulka. Elian ville aldrig komma in igen men tillslut så. Nu kommer strax Petronella och Stefan och hälsar på och söta Petronella erbjöd sig att fixa middag. Hon är unik!


Mina älsklingar!


Ella sov sig igenom då jag dammsög. Även då jag var i rummet hon sov i, perfekt!


Kikar på filmen ifrån då de lekte ute.





På Bestemors jobb

Just nu ammar jag en fröken som sovit mest hela dagen! Vi klädde på henne innan vi besökte Bestemor och hon sov gott vidare i bilstolen.


En stolt Bestemor som jobbar på den helsestation vi går till. Där jobbar också min jordmor som jag gått till under båda graviditeterna så Ella inspekterades och beundrades!


Vi hälsade på damen som Elian gått till på sin tvåårskontroll och nu är Ella registrerad också!
Jag är väldigt nöjd med henne då hon är en dam som kan ge bra råd och tips, precis i min smak ;-)
Här får jag lite lugnande ord i samband med amningen igen. Det är fröken som måste lära sig gapa upp, vi ska träna träna och jag tycker redan hon blivit duktigare!



Pappa håller gärna så ofta han kan!



ZZZZZ...


Så här tillbringade Ella kvällen igår då vi åt ost och godis!
Hon äter ca var 3:e timme, sen sover hon zzzz...



Fick detta av Anne! Mmset jag skickade ifrån BB då Elian var nyfödd.
Lilla skruttis som blivit så stor....


Nu ska jag väcka E som sover och Ella som såklart också sover, än så länge är det hennes favvosyssla och hon tittar bara upp då och då. Gärna i Pappas famn.



MJUKT

Vi hämtade ut ett paket igår på posten och innehållet i det var:


Ellas nya sängkläder!
De är som använda myskläder, HUR mjuka som helst.
Dessa ska vi bädda hennes täcke med sen idag.



Storebror får också nya sängkläder!

Allt ifrån Barnlycka.se



Happy Tisdag!

Vi softar hemma idag och ska hälsa på Bestemor om en timme på jobbet. Hoppas ni alla får en härlig tisdag!
Elian är på dagis några timmar men imorgon får han vara hemma. Vill pussa och krama på honom varje sekund som Ella inte behöver äta.



Pink ladies!


Imorse innan Mormor och Ingemar reste hemåt igen.

TACK för allting, ni hade med så mycket gott och lagade god mat åt oss!
Jag har varit i min egen babyvärld med amning, känslan av att inte räcka till för Storebror just nu och allt som hör till och jag vet att ni förstår.

MMM så gott det var att äntligen få äta BRIE ikväll kan jag lova ;-)



Vår måndag:

Det gick väldigt bra på sjukhuset! Ella hade gått ned ca 100 gram och verkar ta åt sig näring bra. Jag fick ett tips av läkaren och redan känns det bättre vid amningen. Jag har glömt sen sist och jag har inte läst om det så några nya grepp var allt som behövdes, skönt!

Vi stannade på sjukhuset och lunchade då båda barnen sov. Elian var helt utslagen efter lek ute med E. De byggde hopp, trappor och åkbacke utanför och lekte i solen på förmiddagen. Det var minus 11 och jättefint, jag var inne och gjorde mig och Ella klara inför sjukhusvisiten. Då vi satt och lunchade sprang jordmoren som tog emot Ella förbi, jag tyckte jag kände igen henne ;-)


I garaget. "Bara" 15 min sen till vår första avtale.


Här kom hon i sjukhussängen. Jag tyckte det kändes superkonstigt att tänka tanken...Har liksom inget minne av det, det känns som en dröm.
Sen rullades jag upp till förlossningen.


En väldigt sur nyvaken Elian ville sitta på eget bord och äta glass...
Sen efter en stund sprang han och E iväg och lekte i lekhörnan.
Det är lite jobbigt att bli storebror med alla omställningar och han gör det SÅ bra❤

Sen hamnade vi i värsta kön hem, vi hade helt glömt bort tiden så det blev lite sent. Ella och jag har sovit lite och killarna har lekt och ikväll var det jag som fick bada Elian och det kändes mysigt att få en egenstund bara vi. Även om den blev kort för någon blev väldigt hungrig här... ;-)

Nu ska vi dricka te och äta ost och kex här med tända ljus. Dammsuga får vi göra en annan dag ( det var planen). Hoppas ni haft en skön måndag?

Ps. Jag har spärrat ett fåtal ord härinne men ändå fastnar ca 50% om inte fler av era kommentarer på vägen. Jag godkänner dem alltid så snabbt jag kan så det är inte så att jag spärrat er på något vis. Inte heller förekommer de ord jag spärrat i era inlägg så något måste vara fel eller så är säkerheten för hög? Måste kolla upp!



Härlig måndagstävling - BlåElefant.se


Nu får ni chansen att vinna ett fint Melaminset ifrån Sebra! Ni finner detta och mycket annat fint hos
Blåelefant.se För att delta i utlottningen ange din epostadress, vilket set du önskar samt skriv vad du själv skulle ha shoppat hos Blåelefant om du fick välja vadsomhelst. Det är alltid kul att se vilka typer priser ni önskar eller vad ni själva skulle ha valt så att jag vet till framtida utlottningar! LYCKA TILL. Tävlingen avslutas på onsdag.

PINK OR BLUE?

"Söt melaminset i superläcker förpackning som sen kan användas som förvaring på barnrummet.
Setet innehåller: mugg, tallrik, skål, sked och gaffel.

Passar bra att ge i doppresent eller till födelsedagen."

Soliga måndag!

Solen strålar i Oslo och det är snö i metervis omkring vårt hus! Elian och E är ute och leker och skottar, Mormor och Ingemar kör hem till Sverige och jag har precis packat ihop ting inför en liten trip utanför vår "bubbla" härhemma. Vi ska på sjukhuset och ta lite prover på Ella, de prover man tar innan man egentligen reser hem. Hon sussar sött i sin Bugaboodel här på bordet bredvid mig.


Jag nu. Amningen fungerar bra men jag har så ont så jag misstänker att lilla fröken måste lära sig gapa mer. Har försökt med alla trix men ska be om hjälp nu på sjukhuset. Hon suger bara tag utan att gapa. AJ! Det är varigt nu och jag grät inatt då hon skulle äta. Men annars mår jag väldigt bra. Är övertygad om hallonbladskapslarnas positiva värkan på livmoder och bröstmjölk.

Nu ska jag starta en härlig måndagstävling här om fröken inte vaknar. Vilken uppståndelse kring hennes ankomst, helt overkligt! Det blir något att prata om den dagen hon frågar mig hur det var då hon föddes....




Ps. Tror ej kapslar finns i Sverige tyvärr men googla hallonbladste så får ni bra info!

Vår dag idag:


Mina älsklingar var trötta efter lekeland.

Då Elian vaknade var det tårta och vi fick besök av Heidi och Bestefar. Ella sov mest som vanligt och jag låg och vilade en del jag med, kände i kroppen idag att jag var helt matt. Men nu känns det bättre och jag ska strax lägga mig i sängen och ta med Ella som sover i soffan bredvid mig. E somnade då han la Elian efter en underbart god middag som ni redan fått receptet på. Mamma använde Pollack( en fisk).

Oj nu hör jag E komma ned här ;-)


Mysig stund idag!
Här ser ni vilken frilla Ella har ;-)


Elian vaknade och såg KAKE! Men han ville inte smaka... Han har varit jätteseg med maten sen igår så alla blev glada då han åt mycket middag + kräm och mjölk efteråt. Mormor söta hade gjort tårta för att fira mig på Mors Dag.



Jag tycker man ser att E är en nybliven stolt far här.


Dagens sötnos som fått så många pussar av Storebror. Han kikar förbi henne ofta och säger BEBI! Kose, pusse bebi och så gör han det och uppmanar Mormor att göra likadant. Så klappar han henne på huvudet och leker vidare. KÄRLEK!


Nu äter vi lite kakor här och ska nog kika lite på The Holiday som går på tv. Men det ska inte bli så sent innan jag lägger mig för jag vet vad som sker inatt, amning.
KRAM till er alla!

FISKRECEPT.

HEJ, HEJ DET HÄR MORMOR SOM SKRIVER RECEPT PÅ DAGENS FISK,

HELA FISKFILEER VÄNDES I UPPVISPAT ÄGG, SALT OCH CITRONPEPPAR PÅ.
VÄNDES DÄREFTER I MJÖL,

OBS! FISKEN BÖR VAR TORR, SÅ TORKA AV FILEERNA MED HUSHÅLLSPAPPER.

STEK FISKFILEERNA PÅ RÄTT SÅ HÖG VÄRME, DÅ FÅR DU EN FIN STEKYTA. LÄGG FISKEN PÅ ETT FAT.
HÄLL GRÄDDE I PANNAN OCH VÄRM UPP. HÄLL DEN ÖVER FILEERNA.

SERVERA MED HEMGJORD POTATISMOS.
EN GOD KRISPIG SALLAD TILL DETTA ÄR GOTT!

ELIAN VAR MED OCH LAGADE BÅDE FISKEN OCH INGEMARS POTATISMOS. HAN ÅT SOM EN HÄST!!

Sköna söndag

Just nu myser jag och Mormor med godis, Let´s Dance och Ella sover i sin vagn. Elian är på lekeland med Pappa och Ingemar. Det är metervis med snö ute så första prommisen får snällt vänta. Passar mig perfekt, jag har på mig morgonrock och Hello Kittysockar idag och försöker vänja mig vid mina nya bröst. Hur kunde jag glömma hur mycket mjölk man kan ha i dem... Naturen är fantastisk och ingen är gladare än Ella.


SKÅL på Mors Dag!
( Jag är dålig på att hinna svara på era kommentarer nu då vi har en ny medlem i familjen + besök men jag läste att någon undrade om Mormor och Ingemar, varför de ej "fick" bo med oss. Då vi bokade in besök i helgen visste jag inte om jag skulle vara gravid, föda eller ha fött och att ha gäster som sover över då kändes lite jobbigt då vi ej har så stort. Så de är med oss hela tiden men övernattar i en egen lägenhet nära här som är familjens. Då vet ni det ;-)  I början med nattblöjor, amning och allt så känns det som en bra lösning. )


STOLT Mormor!
Idag är Ella lite lik mig som liten tycker vi ;-)


Busar med sin Far!


Jag börjar förstå nu allt som skett. Det var verkligen som att "missa" hela förlossningen.

Nu ska vi avgjuta lillans fötter så att vi kan göra smycken av hennes små fossingar. Elians hand hänger tryggt runt Es hals så vi får se vilket smycke det blir med hennes fot.





Happy Mors Dag!

Idag är det Mors Dag i Norge så jag önskar er alla en FAB Mors Dag även om det inte firas i Sverige idag så kan ni gott firas en extra gång alla härliga MAMMOR!

Vi äter stor frukost hos oss nu och Ella myser hos Mormor.

Första tiden hemma är väldigt soft



Vi gör inte annat än slappar, äter och pussas och kramas! Jo jag ammar Ella förstås, hon äter ofta och mjölken har kommit igång bra.
Elians mage är inte i form så han somnar på tom mage ikväll igen... Det känns inte kul men vi hoppas han vaknar pigg imorgon. Vi ska se Schlager härhemma och mysa. Mormor har förberett tårta till norska Mors Dag imorgon.


Puss Lillasyster!

Ha en underbar kväll❤


Vinnaren av ett presentkort på 800 kr är:

STORT grattis till Sofia! Hoppas ni får en underbar resa.

Postat av:

Hej på dej!!! Vill börja med att tacka för en jättebra blogg! Har verkligen blivit besatt av att kolla här varje dag!:)Du kommer bli en underbar mamma till er familj på fyra, det är jag säker på:) Om jag vann skulle jag välja solkläder till min son. Vi ska åka till Thailand och det är det enda som är kvar på handlingslistan. Skulle bli sååå glad om jag vann! Många kramar från mej

2009-02-03 @ 21:51:14
URL: [email protected]

Ella får besök!


Sötaste Bestemor tittade inom idag och höll i en sovande skatt!

Nu har vi härligt besök av Mormor och Ingemar. Maten står på spisen ( Mormor fixar) och nu leker hon med Elian medans E och Ingemar kör en sväng och kikar vart de ska sova inatt. Det är så mysigt att få besök och jag njuter av vår nya lilla familj. Ella sover gärna dagtid och äter nattetid. Idag har Elian kräkts igen, förmodligen för att han är trött sen igår men det är inte alls kul då hans mage blir tom och jag blir så orolig... Inte länge kvar till utredning nu. Han är iaf GLAD vilket betyder mycket.


Elian kollar till Ella med jämna mellanrum så att hon sover sött.
Hon skrek till och han gav henne sin kanin så att hon blev tyst.
Tror ni han blev stolt?




Hoppas ni har en härlig lördag, här har det snöat konstant. Perfekt mysainneväder :)

KRAM

Vi myser


Hungrig

Godmorgon!

Ella är en liten hungrig dam så inatt har det ammats heeela tiden. Hon är lite snorig också, kanske hon hann bli kall då hon valde sin entré utomhus? ;-)
Nu badar Elian och vi har precis ätit frukost. Snön öser ned och jag ska krypa ned med fröken hungrig nu igen.

Kram


igårkväll

Besök


Jättehärligt att ta emot besök hemma istället för på BB. Kravet var att de fixade dinner så Bestemor gjorde Elians favvo - pannkakor!






Man får fina presenter då man blivit storebror!

Jag fick superonda eftervärkar som jag haft hela dagen men de blev outhärdliga precis då alla skulle gå. Så det blev het dusch + mer värktabletter som jag fick av jordmor. Nu går det lite bättre men en stund satt jag bara och skakade och andades förlossningsandning. Ikväll blir det skönt att lägga sig i sängen. Jag och Ella sov uppe då alla kom, det är så mysigt att sova intill ett litet knyte som är så färskt.

Happy Fredag till er! Jag lottar vinnaren imorgon, det tror jag ni förstår ;-) Har ammat och förevigat i bloggen ikväll, fungerar toppen.




En dag på BB


Ammar lite. Kom på att det var bra att testa sittandes också ( innan vi åkte hem) och inte bara liggandes. Det gick bra som tur är!



Här är vi på väg hem med lilla bestämda fröken i sin bilstol.
Det kändes häftigt att åka hem med två barn idag, något jag inte kunnat ana imorse då jag vaknade.

Hela dagen känns overklig och det är kul att ha lite bilder att kunna dela med er. Vi hade ju planerat att filma födseln men nu blev alla väskor lämnade i bilen och jag födde som sagt med skor, tights, jacka och halsduken på. Allt blir inte alltid som man tänkt sig, tur är väl det - annars vore livet inte så fantastiskt spännande som det faktiskt ÄR.

TACK för att vi fått en underbar dotter till oss.

Egentligen fick jag stanna i tre dygn som omföderska men då jag var i så god form och alla jordmödrar bara skrattade åt hela situationen ( på ett snällt vis såklart, vi gick igenom min förlossning och det står: Krystvärkar startar 3.39, barnet fött 3.40) och Ella mådde så fint så valde jag att åka hem till Elian härhemma istället för att dela rum med en annan Mamma och bebis. Jag vill så gärna vara VI - tillsammans! Det är dessutom extra mysigt att det är helg och att Mamma kommer imorgon såklart. Jag har alltid sagt att fredagar är perfekta födabarndagar ;-)


H E M M A








Ella❤

Ella är en riktig Eliankopia och en liten sumo som jag kallar henne, goda lår och runda kinder och en frissa som om hon redan varit ute i världen en stund ( hon har mest mörkt hår som en krans nedtill sen ganska tomt och lite ljust på toppen) Hon är självklart världens MEST underbara ELLA!


Ikväll i sin pyjamas!

Hej syster

s
Här kom Elian förbi innan dagis. Han skulle genast kose, pussa och bära och fick ett glas röd saft med sugrör för att han blivit STOREBROR! På dagis hade han sagt: "Jeg er storebror"
Det värmer mitt hjärta då jag tänker på de STORA ögonen och den GLADA munnen han visade då han såg henne.
Han tyckte nog att vi bara snackat om bebis bebis men då hon kom så blev han verkligen så glad. Underbart att se.


Myspys

Just nu myser vi med Let´s Dance på tvn och Ella sover på bröstet till sin Pappa!
Livet är så stort, man måste verkligen blunda och tänka efter för att förstå att dagen idag är på riktigt. Alla era underbara kommentarer - MILJONER TACK ifrån oss alla fyra. Inte visste jag att så många hållit sina tummar för oss, det är nog därför allt gick så bra. Ella luktar så gott och Elian har varit så öm och glad idag, det värmer mitt hjärta och gör mig ännu mer lycklig. Det trodde jag var omöjligt....

KRAM

s
Vi strax innan vi klev in i bilen runt kl 3.20
Jag hade värkar väldigt ofta men klistrade på ett smile då svärmor fotade

Det gick snabbt

Nu har vi haft mysigt besök av Bestemor, Bestefar, Onkel och Tante. Bestemor fixade pannkakor till oss alla och Ella sov hela tiden. Nu är hon vaken och har ätit lite och snart är det sovdags för Elian. Vi fick något av en chock då jag kikade in Expressen.se nyss  ;-) Ni får självklart en mer utförlig story snart!




Lite pics ifrån en lyckodag!


STOLT Pappa


Första mötet med sin syster


Här i entrén föddes hon!
På bilden är vi på väg hem och i skrivande stund är vi hemma alla fyra, LYCKA!

Sleeping beauty!

E har rymt med vår kamera då han ville visa sin Mamma hur Ella ser ut. Elian har hunnit hälsa på och hans ögon var större än någonsin och munnen log hela tiden. Krama, pussa, bära sa han. Besteföräldrar får komma i eftermiddag men jag tror jag vill hem så snart vi kan. E lämnade Elian på dagis och har åkt hem för att sova nu. Jag är hög på allt som kommer med ett nytt liv och Ella sover bredvid mig i lilla plastkorgen.

Jag födde henne på knä utanför entrén till sjukhuset i snön men två barnmorskor kom springande med en säng i sista sekunden och tvingade mig in i värmen. Så i receptionen blev hon född, jag med skor, jacka och allt på och hon var minsann inte så liten. En Eliankopia kan man säga.

Vi hörs lite senare, TACK alla!

Ella är här!

Jag ligger nu och ammar en fantastisk flicka som väger 4 kg, är 50 cm lång och har en huvudomkrets på 35 cm.
Livet är fantastiskt!


Vattnet har gått

Jag hade svårt att somna igår och fick fotmassage av E och vi låg länge och pratade om föräldrarmötet och vår lille Prins Elian. Sen åt jag lite fil vid 23.30 och la mig igen och försökte läsa bok tills jag somnade. Det fungerade bra. Men... så vaknar jag av att jag är kissnödig, kissar och kommer tillbaka till sängen samtidigt som Elian kommer in till oss... E leder honom tillbaka och jag kramar Elian på vägen in till sig och sen rusar jag till toaletten igen. VATTNET GÅR!

Nu dricker jag nyponsoppa för att vi ska känna liv. Har tagit en dusch för att dämpa en OND värk som kom samtidigt som allt skedde. Så då är dagen här, Beräknad Födsel. Vi får väl se ;-)


Dagen före den beräknade dagen

Nu ser jag på Sykehuset på tv3 och det är en nyfödd baby som badas, ÅÅÅ jag längtar nu efter vår skatt!
E är på föräldrarmöte och Elian sover men hostar till då och då och jag var inne och frågade om det gick bra och fick nickande svar tillbaka. Han är varm om kinderna då han sover och jag blir så nojig... Han har det så tungt då han ska sova och har minsta hosta, som en läkare sa så "kollapsar" barnens andning då de lägger sig ned så vi har bullat upp med kuddar och har en handduk på om en olycka sker.. Längtar SÅ tills han slipper detta!

Jag ska försöka sova snart, läsa brukar fungera bra så jag startar nog på en av Denise Rudbergs böcker, måste kolla upp vilken som är först ;-)

SOV GOTT och glöm inte att
tävla!

I love memories....


Valentines Day för ett år sen...


Nyinflyttade i huset...

Ni som fött!

Jag har suttit med förvärkar idag och läser att de kan ju så småningom övergå i riktiga värkar, har det startat så för några andra flergångsfödande? Jag tror snarare att dessa avtar och pang bom kommer de "riktiga"? Sen undrar jag ( vet ni hur lyxigt det är att ha en blogg där ni svarar mig?! ;-)) också ni som haft bebis långt nede fixerad, har det varit en nackdel? För sist sjönk Elian gradvid nedåt i takt med att jag öppnade mig men nu vet jag att hon redan ligger djupt ned och jag läste en skräckis om att man kan få krystvärkar för tidigt och att det kan bli väldigt svullet då man måste hålla emot medans man öppnas helt? Svara jättegärna ni som haft bebis långt nede redan innan värkarbetet startat och ni andra som haft mycket förvärkar!!!





Update kl 19.10: TACK ni underbara, jag känner mig lugn! Förmodligen gör det ingenting mot slutet att bebis redan ligger långt ned. Jag hoppas jag slipper krysta så länge men bebis ska ut och hur det sker är ju mindre viktigt.
Fortfarande förvärkar här som gör ont efter ett långt bad. Vi får se vad som sker ikväll, E ska på föräldrarmöte nu fast han helst vill vara hemma då jag har ont men jag känner ju då det gör så ont att det är på riktigt.
TACK igen för att ni finns!


Rekord!

Idag (som alla andra dagar) ramlar det in mängder av reklamkommentarer. Då jag skrivit om Jonna och Marcus bebis så kommer det in ca 50 ( har raderat dem) kolla in min blogg, eller en bloggadress 5-10 ggr i en kommentar. SNÄLLA lägg av med detta, kommentera ett relevant inlägg, lämna bloggadress och har du en trevlig blogg så får du många läsare. Men sluta trakassera mig med dessa kommentarer utan innehåll. Jag går dessutom ALDRIG in på dessa adresser ni skickar!

Kram på alla er andra ;-)

Nu kommer snart E och Elian hem - längtar!

Nu firar vi!

Jag ryser av lycka för deras skull. GRATTISKRAMAR i miljoner till lilla familjen!!!
Vackra och tänkvärda ord kan ni läsa här.
Nu ska jag fira med en GOD brunch här med mörkt bröd, kiwi och en latte.



Gravid gravid gravid!

Nu har jag precis ätit lite frukost och så fort jag rör mig får jag ondare men jag försöker inta sängläge och vila. Alvedonen hjälpte sådär men det är förvärkar för jag klarar mig igenom dem utan att stå och andas med full koncentration, men de gör ont. Antingen så övergår de i värkar eller så vips är de borta som de brukar under dagen... De kommer ganska ofta men jag kommer aldrig tro att det ska starta så här. Förmodligen vaknar jag med "de" värkarna någon gång och då är det for real.

Det blir mycket gravidinfo här nu men det är bara två veckor kvar nu, MAX! Elian vaknade kl 6 då jag var på väg upp i sängen och då ville han ha välling. Sen var han SÅ happy och kramade oss, pratade om dagis och sen bajsade han också. Det är ett bra tecken för oss då han kräktes igår att hans mage är som vanligt. Så han och E gick till dagis och jobb idag och han kommer nog vara såå tröttis så det är lunch eftersom han vaknade redan kl 6. Pussade magen gjorde han också innan han skuttade iväg och han är väldigt fascinerad av mina bröst nu och vi pratar om att bebis ska äta ifrån dem, det tycker han är lite kul ;-)

Igår skypade vi med
Mormor, Elian sa att han ville se Ingemar och Mormor. De kommer hit på lördag och stannar till måndag, det ska bli SÅ mysigt och Elian kommer bli jätteglad. De får låna en annan lägenhet då vi bara har en plats i gästrummet och jag vet ju inte vad som sker i helgen, då är det skönt att kunna vara bara vi om jag tex får värkar eller precis kommit hem ifrån BB. Annars kommer de vara med oss hela tiden, de sover ju bara borta. JÄTTEMYSIGT!


Spännande med Skype!

Tiiidig torsdag

Jag sitter vaken igen ;-) Har haft ont till och från inatt men nu tagit två aldevon och en lång varm dusch och jag tror som alltid att det är förvärkar, det känns liksom så. Så nu ska jag krypa ned i vår säng igen. Där ligger de vackraste på denna jord - mina älskade E ❤❤ Tänk på att livet är för kort för att inte ta vara på, det är kärleken som är det viktiga, inte ting.

Elian har inte hostat mer sen han kom in till oss vilket känns jätteskönt! Happy Torsdag alla härliga!

Mammas skatt

På väg upp trappen efter mitt senaste inlägg hör jag en liten kille hosta extra kraftigt trots astmasprayer... Så jag gick in till honom, tog upp honom och vi gick in på badet. Där kräktes han allt ur sin lilla mage, tjockt var det. Sen gick han och la sig och har hostat till och från ikväll. Det gör så ont i mitt hjärta och nu då han trots astmasprayen ( den starkaste) får såna här kvällar så känner jag mig så uppgiven. MEN han är så otroligt duktig och i slutet av februari har vi tid hos sjukhuset så att han ska få en utredning. Jag riktigt längtar och hoppas vi får bukt med detta nu.

Så det blev inget bad men ta hand om hjärtat och sen har jag mest legat vaken och läst. Jag har gått in och frågat honom säkert tio gånger om det går bra och lilla huvudet hostar och nickar... Övervakat alla små ljud inifrån hans rum och nu är jag hungrig så jag ska ta mig lite fil innan jag försöker somna igen. E har gett mig fotmassage och värmt vetekudden och jag har haft förvärkar hela kvällen, men de går över känner jag. IGEN ;-)

Hoppas du vaknar kry imorgon min skatt, du ska inte behöva ha det så här så fort du är minsta förkyld!




Tack och sov gott!

Tack för all härlig respons ni ger! Ni är som solar som skiner och jag ÄLSKAR era små berättelser om syskonkärleken, er upplevelese av förlossningen och att höra vad ni hittar på då jag varje dag skriver om så små ting som min frukost. TACK!

E åkte nyss till sin bror och jag ska tappa upp ett bad och försöka andas genom näsan som är helt täppt igen trots nässpray. Ska nog ta med mig hett te med honung upp i badet, tända ljus och läsa mina blader jag fick i posten + nyaste Kamille som också kom idag. Sen har jag fått låna sex stycken böcker av Ashi ( Denise Rudbergs böcker!). Jag drömmer om en tid med bebis, amningsstunder i ro med en bok i ena handen. Lilla skatten du som bor i mig, vi ses snart öga mot öga och då ska jag visa dig hur högt älskad du är!

Ps. Din Pappa drömde inatt att han vaknade och jag hade fött dig härhemma. Jag var tydligen helt smal igen ( haha drömmer han om DET?) och gav honom dig i hans armar och så gick jag ut. Så kommer det INTE bli ;-)

Ps2. Jag skrev i kommentarer häromdagen att jag vet hur det är att vänta på en "bloggbebis". Jag läste Martina Haags blogg då hon väntade nummer fyra. Någon mer? Hon gick ju långt över tiden och jag tyckte SÅ synd om henne. Man har ju fått ett datum men man borde egentligen få datumet + två veckor för många går ju över tiden och det verkar så jobbigt.... Oavsett då bebisen Diana tittat ut var bloggen tyst bara dagar senare, jag som längtat efter att få läsa om bebis. Men min ambition är självklart att fortsätta, min blogg är en del av mig. Undrar om man en dag bara slutar?

Lite förlossningstankar

Nu har vi ätit middag, semlor ( Elian ÄLSKAR det!) och mutat med choklad för att äntligen få klippa hans tånaglar. Det är baddags däruppe och jag har en del sammandragningar. Magen kör hårdträning inför dagen D ;-)

Jag har fått frågor om hur jag tänker mig bedövning och liknande och jag tänkte skriva lite om det!
Här hittar ni min story om hur det var att föda Elian. Jag tänker på förlossningen med glädje, det är något jag verkligen ser framemot. Dels för att det är så otroligt häftigt och overkligt att kroppen kör igång av sig själv och visar hur det ska göras men självklart mest för att det leder oss till vårt första möte med vårt barn.

Sist hade jag så kallad tur. Kroppen visade direkt att det var värkar, de kom regelbundet och allt skedde som jordmor sa "enligt boken". Jag öppnade mig som jag skulle, bebisen lade sig tillrätta och sjönk ned det gick inte snabbt men de valde att inte ta vattnet då bebis hela tiden mådde bra i magen. Jag kände aldrig oro för Elian då de bara lyssnade då och då med en tratt och allt var bra. Det tror jag bidrog till att jag lyckades hålla lugnet och fokuserade på andningen. E var ett otroligt stöd, han coachade mig hela vägen och fick mig att fokusera och att le emellanåt. Vi visste att det skulle leda oss till Elian och det var min målbild, att få möta honom. ÄNTLIGEN!

Jag testade lite akupunktur då jag kom in men jag tyckte mest nålarna gjorde ont, denna gången ska jag testa igen och försöka slappna av. Nu har jag ju tagit nålar mot smärta ( nacken) tidigare och vet att det hjälper. Annars var min inställning hela tiden att jag ville ha information om vad som skedde med barnet hela vägen och att jordmor skulle föreslå bedövning om hon tyckte det behövdes pga trötthet eller smärtor som verkade för starka för mig. Jag är inte alls på något vis emot bedövningar / EDA osv jag kände bara att om jag kan få göra det på den naturliga vägen utan att ta bedövning så gör jag det, om inte så tar jag allt som behövs.

Det jag läst om att värkarbete kan avta med EDA var en av anledningarna, jag ville känna krystvärkarna. Men jag kanske väljer EDA denna gång för att jag behöver en paus eller vila, man vet aldrig. Jag har samma inställning som sist men en förlossning är ju aldrig den andra lik. Det jag var mest rädd för sist var att krysta ut barnet och värkarna gjorde väldigt ont ( de stegrade ju i styrka hela tiden) men jag klarade att andas igenom dem hängandes på E. Sen gick själva krystandet snabbt då vattnet kom ut i hela hinnan och krystvärkarna startade. Det tog 14 minuter och då frågade jag hela tiden om jag skulle slippa krysta länge om jag gjorde exakt som jordmor sa. Jag motiverades väldigt över att ha kontroll ( så mycket kontroll man kan ha i den situationen) så att jag kunde se målet hela tiden.

Vi hade fantastisk tur med upplevelsen på Rikshospitalet i Oslo och ALL personal var helt fantastisk! Natten Elian kom var det inga dramatiska födslar så vi fick det enda familjerummet som finns ( annars delar man rum med en annan Mamma och bebis så vi hade TUR!) och E fick sova med oss ALLA nätter, tror det var fyra. Han hade inte med sin någonting men jag hade packat ned underkläder och tandborste åt honom. Han säger själv i efterhand att de dagarna med oss betydde ALLT. Han gick omkring i "födekläder" som han sa och bara log, hämtade mat och dryck åt mig och sov då Elian sov. Jag kunde knappt sova dagtid, det var så omvälvande att ha fått en så välskapt son och jag har aldrig känt större lycka.

Oavsett hur man föder och vilken inställning man har ifrån början så känns det annorlunda nu då jag "vet" lite mer om hur det onda känns. Innan Elian så undrade man ju hur det skulle kännas. Hur ont kunde det göra... Det är ingen vits att försöka spekulera men det är ju något man gör för att förbereda sig. I slutet längtar många efter att få uppleva smärtan, den man kanske i början varit så rädd för... Jag tror det är kroppens smarta sätt att låta Mamman längta, vänta och tillslut bara känna KOM UT NU. Då är man liksom klar för att genomföra det stora för att få möta den skapelse man burit i magen.

För visst gör det ont. Visst är det overkligt att ett barn ska komma ut där man aldrig kunde drömma om att ett barn skulle få plats. Men det går! Att vara påläst om förlossningens olika skeenden och vad som kan uppstå tror jag är jätteviktigt, att veta vad som sker vid ett akut snitt och vad en sugklocka gör. Det kan vara det som räddar dig och ditt barn och kan du plocka fram den känslan i en stressig situation att du läst om det och vet att det görs för att hjälpa så tror jag att det kan lugna. Jag önskar ALLA lycka till som har detta stora framför sig och jag rekommenderar varmt gravidyoga och att träna andningen så att du kan fokusera på något då det gör ont. Det viktigaste jag "lärt mig" är att varje värk för dig närmare barnet och försök tänka på att det ÄR en positiv smärta.

Nu kommer det en nybadad Elian här som vill ha Mammakos så jag ska njuta av den stora pojke han blivit. Tiden FLYGER!


Första kvällen hemma!


Update: Jag använde lustgasen ( ni kan läsa mer i berättalsen jag länkat till) också men jag mådde mest illa av den!




Gravid och Bebis!






Alltförföräldrar.se som jag bloggar hos har gett ut årets första tidningar FÖRÄLDRAGUIDEN Gravid och Bebis och i båda har jag skrivit en kort text. Det var en stund sen jag skrev dem så det var kul att få dem i posten idag!

Ps. Ni kan få dessa på BVC eller MVC!

I love you darling


Söta Ashi! Vi drack lattes, åt chokladcroissanter och sen blev det rooiboste.
MUMS. Alltid lika mys att få lite girlie tid tillsammans, tiden flyger fram då vi ses.



Efter Kaffepikene blev det Baker Hansen då hon skulle köpa med en macka till sin dotter och jag fastnade för semlorna .... IGEN!


Jag hämtade en GLAD Elian på dagis och nu är vi hemma och myser med E som verkar må bättre, skönt!
Hoppas ni alla har en härlig dag.


Jippie





Nu ska jag och magen åka och möta Ashi och FIIIKA, så mysigt!
Jag har väldiga bakverkslustar så här i slutet, bäst att softa medans man kan. Sen ska jag hämta skrutten då han ätit frukt och yoghurt, kommer jag för tidigt vill han aldrig gå hem.



Breakfast in bed!


Nu ska jag njuta min frukost i sängen och bara vara.
Jag är så GLAD att jag kan somna om en stund på morgonen nu då E kör Elian.
E ligger nede i soffan med täcket över sig och är sjukis fortfarande... Stackars.



Godmorgon onsdag!

Nu gick killarna precis utanför dörren här. Elian med morgonmatsäck + turmatsäck till utflykten de ska göra idag. Han är så otroligt go och kramig på morgonen så jag får lust att ha honom hemma och bara mysa men han trivs så fint på dagis. Ska hämta honom tidigt idag också, saknar att jobba och bara gå inom dagis som ligger så nära annars. Nu är det mer körtid men jag vill absolut inte byta dagis då det är så bra. Dessutom ska jag ju jobba snart igen!

Hoppas ni sovit ( eller kanske sover) gott och vet ni, helgen är snart här! Jag har lust att boka in bio på fredag bara för att.... Vill så gärna se nya filmen med Brad Pitt som har premiär här då. Bebis verkar ju trivas så bra i magen, jag har fått ett annat lugn nu känner jag. Den kommer då den kommer. Älskar dig därinne! ( som fastnade med ett knä eller fot i mitt revben då jag reste mig snabbt imorse, AJ för oss båda kanske...)

Semlor i vårt hus

Nu har jag gått en miniwalk till kiosken och hem igen. Kallt men skönt och magen var stenhård hela tiden. Men nu då jag kom in slappnar den av igen.


Det blev tonfisksallad till middag här.
Elian åt två pastaskruvar sen var han mätt...
Men nu mumsar han på Ingers rugbröd ( det godaste grova brödet, finns på Baker Hansen) med kaviar och en med messmör och dricker mjölk framför barne-tv. Han är en riktig "mack-kille".



Något som smakade var semlan!
Elian åt som en liten häst och dansade omkring härhemma.
Jag skyller lite på mig själv som är en riktig gottegris och man har ju läst att då bebisen är i magen lär den sig tycka om smakerna som Mamman äter....



Puss



Här gör Elian sin tokiga min, han låtsas vara nästanledsen/besviken och samtidigt kan han inte hålla sig för skratt ;-)

Hoppas ni har en fantastisk kväll!

Rosa

Nu är vi hemma och har massa mat i kyl och frys, härligt! Jag kånkade  kassarna och valde att shoppa semlor på Baker Hansen istället idag då jag är så täppt, orkar helt enkelt inte baka. Elian var glad som en sol då jag kom och vi slapp kön hem. Sånt gör mig så glad, att vardagen flyter på. Nu njuter jag synen av fräscha tulipaner härhemma i köket och lagar mat, känner tyvärr ingen lukt men vad gör det? Ni ska veta att ni peppar mig massor i väntan på bebis, TACK snälla ni för det!






Update: Jag har svårt att få iväg kommentarer = svara på era så jag svarar här:
Tack snälla ni, så underbart att fler njuter blommor hemma! Vasen kommer ifrån en loppis, ett fynd för 5 kr tror jag det var, love it!
KRAM


TUSEN TACK!


Titta vilken härlig pläd jag fick i posten som jag kollade innan jag sprang iväg till bilen! En söt läsare
Johanna har gjort och skickat den TUSEN TACK!
Denna kommer att användas var så säker.






Mamma längtar efter dig Elian!

Nu ska jag slänga på mig ett par tights och några sköna kläder och åka och handla mat + hämta skatten. Har längtat efter honom sen de gick iväg imorse, börjar få lite separationsångest inför att delas mellan två barn. Men det kommer gå så bra. Ska bara lägga ALL energi jag kan på Elian nu och jag tror han kommer gilla att baka med sin Mor ;-) Låter nog E ligga kvar i soffan och hoppas att han somnar, han verkar alltför risig för min smak ( han måste orka med en förlossning som min supercoach! ;-)


Kram på er underbara!

Vinn presentkort ifrån Barnlycka.se

Jag har ju som ni sett fått MÅNGA fina ting ifrån Barnlycka.se som har så mycket fint! Nu får ni chansen att vinna ett presentkort på 800 kr ( som kan användas vid ett tillfälle) att shoppa loss för. Inte helt fel nu då man kanske är i behov av overall, åkpåse eller annat som svider lite i plånboken? För att delta i utlottningen så lämnar ni en kommentar i detta inlägget med er epoatadress i fältet ovanför kommentaren + skriver vad ni helst skulle shoppa för presentkortet!















LYCKA TILL!
Ni kan tävla tom fredag kl 16.00

Snart tävlingsdags...

Nu kom en sjuk E hem ifrån jobbet och han hade köpt choklad till mig, oj oj jag och bebis blir stora av denna väntan ;-) Jag har tagit en dusch och känner mig piggare utan alvedon vilket känns jätteskönt. Det blir tidig hämtning på dagis idag och sen hem och kanske baka semlor ändå, det är ju så smarrigt.

Snart kommer det en fin tisdagstävling så håll utkik!

Happy tisdag


Bruna och fina!

Nu har killarna åkt på dagis och jag ska försöka somna om. Ville bara påminna er alla att ta vara på dagen!



Varm mama!

En Mammig liten kille kom in kl 4 och då har jag legat och svettats hela natten trots alvedon ( paracet) så nu ska jag försöka med gästrummet, men han brukar finna mig även där. Jag har så svårt att somna nu och ligger mest vaken om natten. Elian känner definitivt på sig att något snart sker, han skulle bara ha sång igårkväll och då han vaknade vid 22 också + hålla handen. Så det fick han. Älskade lilla skatten min... Men du är varm att sova tätt intill nu med magen och allt ;-)

Så nu har jag druckit min nyponsoppa och ska krypa ned igen. Hoppas ni sussar riktigt gott just nu!

KRAM

Blogga är KUL ...

Jag är höggravid och ganska sjuk för tillfället och ALLT kan jag inte svara på direkt. Det inser väldigt många och jag blir vissa dagar liiite trött på liknande kommentarer:

? om Inte mycket sker här ikväll:
lite bättre bloggning imorrn hoppas vi
IP:
02 Februari, 22:04  
Anonym om Äntligen är vi hemma!:
kan du inte svara på frågorna?? är så mycke roligare d o läsa din blogg
IP:
02 Februari, 22:03  
Anonym om Äntligen är vi hemma!:
kan du inte svara på frågorna?? är så mycke roligare d o läsa din blogg
IP:
02 Februari, 22:02  









TACK alla ni som peppar och uppmuntrar mig!

Inte mycket sker här ikväll

Kiwi, te med honung och CHOKLAD får bota min förkylning. Nu ska jag toppa kuren med två alvedon och lägga mig. Krafter behövs! SOV SÖTT!

Äntligen är vi hemma!

Idag blir det räkpasta i vårt hus till middag! Elian var ovanligt less på t-banan då det var fullt och alla stod "på" honom där han satt i vagnen och jag stod och försökte hålla balansen. Ingen som kunde lyfta på sin lilla rumpa så att vi kunde få sitta ned trots en stor mage och en rädd son. Mer snällhet tack!

Psst
här hittar ni receptet hos min väninna AnnaStina!

Sol och kommentarer!

Det är så härligt med SOL ute! Jag ska hämta Elian på dagis med vagnen tänkte jag, det tycker han om. Det är ju så spännande att åka t-bana och sen hämta Pappa på jobbet ;-) Just nu sitter jag hos Mille på Familieklinikken och ska strax få min modningsakupunktur. Vart man än kommer nu så säger dagis, jordmor och nu här på akupunkturen: Ingen bebis ännu? Jag känner mig nästan lite skyldig för att hon fortfarande bor i magen.

De flesta omkring mig som jag inte känner tror att det är mitt första barn och tror inte jag alls vet vad som väntar. Men det gör jag ju och därför är det extra svårt att ta till sig kommentarer som: "Njut lugnet medans du kan" ( något jag själv kan tänka om förstagångsmammor som "bara" har magen och sig själv att tänka på.) Jag har ju redan full rulle hemma och bara längtar att starta familjen som fyra. Men nu känns det väldigt nära. MAX 20 dagar tills vi får möta miraklet - overkligt.

Slut på svammel!


Svenska semlor

Nu sitter vi och myser på Baker Hansen jag och Petronella! Tack för att ni tipsade mig om svenska semlor, jag har precis smakat en och nu slipper jag baka ;-) De kommer säljas i några veckor här så passa på alla som är sugna på semlor med mandelmassa! Både jag och Petronella är förkylda, tror Elian smittat oss med samma baciller.







TACK för att smink finns en dag som denna.
Höggravid + förkyld är inte kul då man ser sig i spegeln och sminket bara försvinner efter en minut.
Men jag är GLAD för bebisen mådde toppen inne i magen!

Soliga måndag

Det är gnistrande vacker ute! Vitt och soligt men KALLT! -11 grader. E ska hämta mig sen så att jag kommer mig till jordmor. Han ville följa med sa han även fast han inte har tid. Med Elian var han med på alla kontroller men denna gång har jag gått själv då han nu jobbar mycket längre ifrån jordmor. Så det blir extra mysigt att han följer med idag❤ Självklart har han varit med på alla UL förutom ett extra som jag och Ashi gick på då jag så gärna ville ;-)

Happy Måndag!

Vinnaren i tävlingen är:

Grattis AnnaPanna - hoppas ni kan få lite mer ORDNING&REDA framöver!

Postat av: Annapanna

Ålrajt, korten på bordet, Nytt läge, nya rutiner. Har gått från 2-samhet till 4-samhet på kort tid.
Vad hände?

Slå upp virrpanna i uppslagsboken kommer du garanterat se mitt namn.(Det är illa när ens barn tom kommenterar att man är snurrig!!),för att inte tala om min sambo som inte ens vet HUR man stavar till planering, lägg till "2 barn, olika mamma och pappa veckor i Sverige och i USA ,hämtning och lämning i skola och dagis i två kommuner, aktiviteter och utflykter, om vartannat på det så, ja du ser ju... Im in despret need of help på den fronten när det kommer till planering och framförhållning, som det är just nu så är det K.A.O.S och ingen "Ordning & Reda" what so ever...


Läggning

Nu är jag ensam hemma. E är hos sin bror en sväng och jag ser på tv och bara är. Elians läggningar startar alltid med astmaspray, tandborstning, ny blöja och pyjamas. Så läser han och E saga men då det är dags att sova så gallskriker han Mamma syyyynge. Jag har gått upp och sjunit och sjungit men ikväll testade jag att berätta att jag sjunger två sånger och sen ska Elian sova.

Det gick helt okej. Han ville jag skulle sjunga mer och visst det är jättemysigt att sitta och hålla handen och se honom somna men då tappar han den biten att han faktiskt KAN somna själv som vi kämpat med. Så jag förklarade att om han ska åka rutschkanan imorgon på dagis så måste han sova och alla kompisar sover osv.. Sen gick han ut kanske fem gånger men då stod jag utanför och ledde honom till sängen direkt och sista gången fick han en låååång kram och så stoppade jag om honom. Han somnade skönt. Man måste lita på magkänslan och jag tror att han är i behov av extra närhet nu samtidigt som jag ser läggningen framför mig med två små. En som vill amma samtidigt som Elian vill ha sånger i oändlighet. Det blir en utmaning så jag njuter lugnet en stund till. Dessutom somnar han aldrig lika snabbt om vi sitter inne hos honom som om vi säger god natt och går ut.

Att få barn är så omvälvande. Man känner inte varandra då man "möts" ändå älskar man så gränslöst. Att lära känna sitt barn och våga lita på sin känsla är stort. Sen är man två som uppfostrar ( hos oss) och då ska man ju vara överens om hur allt ska göras och man måste köra på samma linje. Livet är fabolous och man blir ganska trött då och då. Då är det skönt att lägga benen högt, tända ljus och se på ett bra avsnitt på pcn. Att koppla ur alla måsten.

NJUT KVÄLLEN!

Nästa gång jag bloggar presenterar jag vinnaren av ORDNING&REDAs Family Planner!

Gräddiga & smarriga


Jag ska baka semlor imorgonkväll tänkte jag, har SÅ lust på svensk semla med mandelmassa! Här i Norge finns de med sylt i, not the same feeling ;-) Skriv gärna ditt bästa recept på de smarriga bakelserna så ska jag välja ett av era då jag ska baka.



Kan ni tipsa?

Nu har vi ätit middag och massa glass här. Jag tänkte passa på att be er hjälpa till att svara på denna kommentaren, det blir ju mycket roligare med många svar!

"Postat av: Mazarin

Hej Josefin,
Du har en sådan underbar blogg och det är vääääldigt spännande varje gång man går in på bloggen för att se om den lilla bebben vill titta ut snart. Detta är egentligen inte en kommentar till inlägget utan mer ett rop på hjälp eller rättare sagt lite ideer från dig. Vi har ett par vänner som snart ska gifta sig och vi har ideé torka just nu på roliga aktiviteter som ska hända på bröllopet. Vi är värd- och toast par. Har du några roliga tips på vad vi skulle kunna hitta på för tok för dessa underbara människor som snart ska vigas? Maila gärna mig, och som sagt var detta är ju ingen kommentar till inlägget.

2009-02-01 @ 12:20:42 "




Bebisen bor i magen även denna söndag!

Nu börjar strax mitt program som jag vill se! HOPPAS E köpt med sig chokladglass till mig, är så sugen på det dygnet runt nu. Jag försökte fota magen med macen samtidigt som jag lyssnade på Daniel som pratade så varmt om sin danspartner Magdalena Graaf, tänk vad fort livet kan vända. Därför är det så viktigt att leva här och nu!

Det är verkligen som att ha magen i knät nu, eller nästan mellan benen. Synen då jag ska äta i soffan är ganska komisk. Det brukar bli skål på magen - enklast så.







Bebis nu:

Du är på dag 275 av 280. (98,2%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 1 full dag (v39+1).

Vecka 40 - 31 jan - 6 feb 2009
Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Vad som egentligen startar en förlossning är fortfarande ett mysterium, vissa tror att det är barnet som bestämmer när det är dags att komma ut.
Nu kan trycket bli så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.

Barnet: Barnet är redo att möta omvärlden, 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Imorgon ska jag till jordmor och jag tror hon ska göra en hinnsvepning på mig. Sist fick jag väldigt ont och massa värkar men de stannade av. Vi får se om min kropp är redo nu. Eller bebis rättare sagt. Alla säger ju att den kommer då den är redo. Jag är så redo man kan bli och satsar på att vakna FRISK imorgon med nya krafter!

sjukstuga!

Nu ska E pallra sig ut och shoppa nässpray och bröd. Elian får följa med så han får komma utanför dörren lite. Idag önskar jag att Mormor bodde nära så hon kunde låna hem Elian så att han får hitta på något skoj. Han har fortfarande sin hosta men något kuligt kan man ju finna på som inte är alltför ansträngande ;-) Mormor, kanske du ska komma hit imorgon?

Rea + rabatt!

Jag vill tipsa er om rean hos Coolchildren + att ni får en egen rabatt som innebär  ytterligare 10% i kassan! Då anger ni prinsessansdagbok så dras ytterligare 10% av i kassan. Fiffigt va? Om ni ändå skulle shoppa :)
Tyvärr så ser man inte hur mycket varorna kostat ifrån början men det är mellan 20-50% rea.

Nu ska jag ta en vild Elian som väcker sin Pappa däruppe....OOPS!

Välkommen februari!

Godmorgon! Hoppas ni alla förstod att det är sovmorgon jag håller på med och inte föder bebis? ;-) Elian har varit så happy med E nede och jag har hört honom prata och prata men jag har halvsovit tills nu iallafall. Jag har inget luktsinne alls och är täppt så idag måste jag köpa nässpray!

Inatt tränade bebis igen, magen har varit stenhård och det har känts en del. Så idag har jag träningsvärk i hela magen, känns jättekonstigt då den är så stor. Vi får hoppas hon väntar tills jag är frisk igen, E är också dålig så det vore ingen hit att smitta ned en liten bebis nu...

HOPPAS ni har en riktigt SKÖN SÖNDAG! Jag ska se Bonde Söker - Bröllopet idag. Det får inte missas.