Föräldrarlediga Mammor eller Pappor!

Jag vill att ni alla tipsar varandra om vardagsgrejor ni gör som underlättar, gör vardagen roligare, enklare eller mer lyxig!

Har legat o läst ELLE o smög in i köket för att hämta min nya todolistbok (Tack, AnnaStina skriver så många fler listor med FINA pennan i boken =)) o kom på att vi måste DELA med oss av våra trixiga o braiga knep. Vill ni hjälpa varandra? Peppa varandra? Jag menar, varför inte vara tillsammans vi trötta, pigga, glada, älskande, vardagliga, festliga mm. Mammor o Pappor??!

Sov sött. 

Imorgon ska jag vara på jobb 9.30 på ett möte så jag måste sova i tid.

Spontant!

Jag låg i soffan o E gav Elian gröt o så ringer Anne o undrar om jag ska hänga med på BigHorn o käka stek. Halvnaken o supertrött men javisst varför inte o E sa GÖR DET! Han är alltid himla glad för att jag hittar på saker för mig själv vilket är skönt. 

Så jag hoppade i kläder o fick skjuts av Anne. Så himla mysigt o trevlig, vi var fyra tjejer som käkade o pratade. MUMS! Ett glas gott rött vin till var alldeles lagom.  Nu är jag hemma igen o har shoppat med mat hem till E o ELLE till mig. Ska lägga mig i sängen o bara mysa o läsa. Perfekt söndag!

Zryan o jag.
Arbetskollegor o vänner!


På väg att hämta bilen. Anne o jag på Majorstuen.

KRAM vännen!




Musiktips:

Mat Kearney - Breathe in breathe out. Såg Greys igår... I LOVE IT!

Svartvitt

På KOKKAMOKK!

Hemmasoftar!

Pappa kommer o taaaar mig Mamma!!!!

Bus på golvet i köket!

Underbara son!

Med fotbollen i famnen som ofta!

Trött.



hemma

Nu är vi hemma efter smarrig lunch ute o en god cappuccino take away som avslut då vi prommade längs älven alla tre, JÄTTEMYS! Men mitt huvud är inte helt på topp idag så jag ligger i soffan o har tagit alvedon. E o E spelar fotboll o vi ser IDOL! 
 

Supersöndag

Killarna sover, E inne i sovrummet efter att ha tagit morgonen o Elian har snart sovit två timmar ute på balkongen. Jag har städat o duschat. Varför blir E SÅÅÅ trött av att ta Elian på morgonen då jag tar honom ALLA nätter plus dagar o som igår hela morgonen själv? Killar, kom igen nu ni är allt lite mesiga... Är ni förkylda så är ni MYCKET mer förkylda än oss tjejer....Är ni trötta så MÅSTE ni få sova... Osv... Oj nu vaknar Elian!

GLAD SÖNDAG!

MISSA INTE!

www.Namnsmycken.com startar ett nyhetsbrev o jag erbjuder DIG att motta detta. Gå in på bannern till vänster, klicka in dig i shopen o registrera dig. Detta kommer ni snart kunna göra men inte riktig än så maila mig SNARAST på [email protected] så vidaebefordrar jag detta.  Om du sen inte vill fortsätta motta brevet så bara maila igen o säg till.
Kanske jag har något med saken att göra? Time will tell.....Sign up!

Återgår till soffan o myser .... =)
Skriv gärna en rad i kommentaren om du signat upp dig förresten.



Fint halsband, www.namnsmycken.com

slapplördag

Elian var såå trött i eftermiddag, gick o ramlade massor. Men han var glad o kramig som alltid. Nu sover han sött sen klockan 19. Vi slappar, jag är småsugen på att hitta på nåt men efter förra lördagen så orkar jag inte bli så bakis. Bästa med helgen är att vakna upp pigg o ha en hel dag tillsammans hela familjen. Jag ser på Elian hur mycket de dagarna betyder för honom. 


Pappa o son är trötta. Sekunden efter hoppade de in i duschen. 


Elian satt här o njöt en lång stund. 


Ha en mysig lördag!!

Regnet öser ner!

Det är verkligen inneväder idag! 
Vi är hemma efter besök hos Ashi o Henrik. Jättemysigt som alltid.




Fika!

Nu väckte vi E för en stund sen, han var trött! Elian blev helt överlycklig då han förstod att vi kunde leka med Pappa. KÄRLEK!

utsövd!

utsövd!

Elian vaknade GLAD o pigg i sin vagn o sov över två timmar. HOPPAS detta kan ske varje dag så vi får in bra rutiner. Nu måste han äta lite, kanske en minilunch eller bara välling? Får se...han äter dåligt nuförtiden på dagarna. Men något måste han ha i lilla magen tycker Mamma. 



LYX!

Nu har Elian snart sussat två timmar ute i TOKblåsten, han vaknade en gång förmodlogen rädd för att det blåste så mycket. Jag har legat i soffan med mystäcke o sett tv4 nyhetsmorgon som alltid o somnade till o med en kvart. Nu är jag klar för dagen o har gjort mig i ordning i lugn o ro, det går så lätt o snabbt då man har tiden man inte har annars =) Sitter o dricker en cappuccino o äter chokladbulle nu o väntar på att Lilleman ska vakna så vi kan göra oss klara. Vi ska på lekdejt hos Henrik!


Facebook

Facebook
Jag är sällan inne på Facebook men Tore skulle visa mig en lady så vi satt o tittade oss omkring. 
Personligen blir det too much med alla request hit o dit samtidigt som det är jättekul att man hittar gamla vänner, eller de hittar mig jag vet inte hur man gör ens =) Bloggen tar mina korta stunder jag har över. 

Godmorgon!

Nu är det bara tre grader ute, nästan mörkt o vi myser inne med ljus. E får självklart sovmorgon idag o imorgon är det MIN tur!! Elian leker o är superglad o vi lyssnar på p3. Idag har vi NOLL planer, men jag försöker ju fixa så Elian bara sover en gång / dag så jag ska ta en prommis tänkte jag. SKÖNT! 

Fredagskväll!

Nu sitter killarna o spelar lite xbox innan de ska ta en taxi till stan. Vi har haft en jättemysig kväll med besök av Tore, Eivinds kollega.Vi har ätit parmapizzor o sen bär i ugnen med vit choklad o chokladglass. Jag drack någon dagens med hallon i men har sen diskat o donat o kommer sova som en prinsessa. Ska hoppa ur kläderna så snart de gått =) 

jackan

jackan
Här ser ni min FINA nya kappa, lila o fin perfekt i höst!

Här är mer den riktiga färgen, den första är tagen i solljus. Love it o trots att de är små i storlekarna så har den långa ärmar med liten puff, perfekt!
999,50 kr på Lene-V, shoppar aldrig där men min väninna Gro hade denna o jag blev kär. Hon bor lååångt härifrån så jag kan härmas utan problem.


njut kvällen nu, vi ska ut o shoppa mat!

Vår fredag!

Så vi hann precis i tid till mötet o jag var helt oförberedd. E kom o räddade mig o tog Elian ut ur mötesrummet o allt gick bra. Nu har jag mer struktur på framtiden känner jag i mitt hemmajobbande! Känns kul. 

Jag har halvmigrän idag, det dunkar bakom ögonen o de känns halvöppna men jag kämpar på. Vi shoppade muffins o en cappuccino på väg hem o vi delade muffinsen o BUSADE så jag fick skratta massor plus att solen strålar. DET gör mig så lycklig. Fredag, världens bästa o GLADASTE son, BÄSTA blivande man o  SOLSKEN = LYCKA! 

Idag blev det lite Elianbilder då han halvsov hela vägen till o från Grynelökka om han inte satt o flirtade förstås, hans nya grej. Med allt o alla, gärna såna ensamma människor som ser lite ledsna ut o hänger med huvudet. DEM vill han göra glada!! 

Vi hann shoppa ett par brallor ifrån KATVIG tror jag det var. SUPERtuffa gröna. 

Här kommer lite bilder ifrån dagen:

På väg ut hittade vi detta paket i posten, TUSEN miljoner tack Ullis. Det var superuppskattat det du skickade, han har lekt hela dagen med dem =) 

Hej hej!

Hemma o MYSER i nya byxorna.

Att snacka i en flaska är SÅ kul tycker Elian, hans röst blir ju alldeles knasig =) 




jippie!

jippie!

Jackan fanns på ett ställe i small, shoppat den o nu hemma snabbt o kastar i oss lunch. Elian kastar den på golvet....!
Elian vaknade självklart sekunden efter jag bloggat sist o var så arg....klädde på o så åkte han vagn med vällingen i munnen. Funkade, han njöt av solen o myste i sin vagn o nästansov.

Nu så!

Nu så!

Nu luktar jag massa vitlök efter gucamolen...jaja! Men ni ser inte så bra ser jag nu. Jag har knallröda läppar idag, igår rensade jag o sorterade o kom på att röda läppar ska jag ha imorgon ( idag) för att det är FREDAG!


Nu ska jag lägga en trött kille i vagnen, han kommer vakna SÅ hungrig. Han hann inte äta lunch så vi håller oss i området härhemma tror jag allt. 

förvirrad MAMA!

Oj jag hade möte på jobb kl 10 som jag HELT glömt bort! Men jag ska dit 14.30 istället. Elian somnade nyss i min famn så han sover på sitt rum o jag ska äta tacos till frukost/lunch sen stoppar jag nog ner honom i en varm go åkpåse o går en sväng i underbara solen. Ibland blir inte dagen som man tänkt sig, men bra ändå!

Fredagsmorgon hos oss!

Strålande sol - jippie det gör fredagen ÄNNU mer härlig! AnnaStina jag o Elian vill dejta!! :) 

Jag satt som en nyvaken zombie i soffan o hade kameran nära till hands:

E på väg till jobb, nyss strukit skjorta o Elian försöker hänga med i svängarna då nycklar, snus o mobil ska tas med...

Morgonpuss!

-Om jag springer hinner jag kanske följa med Pappa idag!!!

-PAPPA, jag vill också hänga på!!

-Jaja ha det så bra då så leker vi då du kommer hem. Vink vink!

Ha en fin dag E, vi älskar dig!

kika in i din egen garderob...

kika in i din egen garderob...

Kanske är du som jag, hittar plagg du glömt bort eller bara aldrig använt? Denna rosa kofta ifrån H&Mtrend för två-tre år sen kommer jag snart att inviga =) 

Oanvänt linne, också fint rosa. Jag var döless på färgen en stund men så kom AnnaStina in i våra liv o min gamla rosakläderkärlek blomatrade till liv =) Rosa saker har jag aldrig varit less på =) 
De svarta byxorna är också oanvända, fynda till bara 198 kronro på Divides, jag ska inviga mina redan imorgon!

Linnet, helt okej tycker jag!
Jag shoppar oftast för mycket nytt som jag inte använder, men har blivit bättre på att veta nu vad jag vill ha o inte shoppa mycket av allt. 

Ikväll blev det lösgodis som jag tänkt bjuda på efter maten idag men det hann vi inte helt med!


H&M gummistövlar!

Har ni sett att Tretorn samarbetat med H&M o lanserat bla gummistövlar med klack förresten?! Glömde att skriva det då jag såg dem förra veckan! Men inga föll mig helt i smaken.

De ifrån Viking som tillverkats speciellt för forskning på bröstcancer ska jag däremot shoppa. 

men dessa....

men dessa....

De ifrån Viking som tillverkats speciellt för forskning på bröstcancer ska jag däremot shoppa. 
http://www.vikingfootwear.com/default.aspx?aid=9071620 klistra in o se vart ni kan shoppa dem! Jag ska ringa o kolla så min butik har dem redan imorgon.


Prinsessor på besök!

O så gick vi hem o jag lagade lite tacos. Så himla kul att se hur de små trivs ihop även om Elian är lite våldsam ibland. Man märker att det är tjej o kille. Johanna kan bläddra fint i böcker, pillra på halsband men Elian är riktigt grabbig o kan INTE sitta i ro. 

ÅÅÅ som jag önskar att vi fotat minuten innan. De satt o kramades o pussades!!!! Alldeles ensamma inne på Elians rum. 

Här har ni ett äkta paparazzikort =) 
Söta är de!
Tusen tack för idag o TACK för fina planeringsboken o pennar, jag LOVAR att jag blev så glad!

Eivind är en dåålig fotograf, han slänger upp den  i luften o bara knäpper...sån tonårsprotest kallar jag det o använder denna tokbild där vi alla ser minst sagt lite roliga ut men det bjuder vi på.

Lillgumman är fortsatt lite förkyld!
Ser ni en liten prins i hörnet?
-HEJ, jag vill också vara med på bild! ( eller sabotera allt som finns på bordet!?)

Vi tokar oss precis innan gästerna åker hem =) 

Nu läser E o E bredvid mig, norsk söt bok om djur. Snart är det godnatt till lilleman.


solig dag!

Oj jag fick lite tid över, E kom hem o badade =) Vi gick som sagt ut till lekparken en stund men hjärtat var såå trött så han fick somna i vagnen på balkongen o sen mötte vi upp AnnaStina o Johanna vid t-banan ( duktiga ni var!!!) 


Tröttis i sandlådan, som vi älskar dig!!

I sin egen värld.
-Det är gott jag lovar Mamma!

Underbart väder!



Lekparken o MYSbesök!

Lekparken o MYSbesök!

Här är jag o en tröttis i lekparken tidigare idag! Solen var såå mysig idag så vi lekte ute en stund, vad vi gjorde sen skriver jag efter läggning! Nu BADDAGS! Vi fick MYSbesök, ledtråden är prinsessor....Kan ni gissa? haha :) 

hemma!!

hemma!!

Nu myser vi på hemma, ska nog ut o leka lite snart men nu äter Elian lunch!
Han somnade nästan hela tiden imorse på vägen men så vaknade han till då ALLA stans dagisbarn skulle på utflykt =) Det var säkert 70 barn som stod på trottoaren o skrek o lekte så han vaknade minst sagt till. 

Sen hoppade han in i leken på "dagiset" också o var väldigt cool så jag blev stolt. Han gick omkring o verkade stortrivas. Nu ska flera föräldrar möta dem o sen ska de välja...HOPPAS vi har tur! Det är supernära jobbet o oss så jag kommer promenera dit o hem med honom. 

Men han sov då jag o Gro fikade o sen en stund på stan. Men kappan verkar slut överallt, jaja då sparar jag in 1000 kr, har ju massa jackor...men just den var SÅ fin. Lila o figursydd. 

Italiensk frukost!

Italiensk frukost!

Efter superbra intryck av lilla dagiset åkte vi in till stan. Solen skiner idag o det är HÖSTfräscht i luften!! Mötte Gro o åt god italiensk frukost. SÅ himla kul att ses även om det bara var en kortis. Jag MÅSTE shoppa hennes kappa, den var SÅ fint =) 



GODMORGON!!!!!

GODMORGON!!!!!

Vi kikar på tv4 Nyhetsmorgon som vanligt. Men nu äter Elian yoghurt o jag dricker välling. Kaosnatt igen, fattar inte varför han vägrar sova utan mig... JOBBIGT! Men solen STRÅLAR o vi ska promenera bort till lilla "dagiset" strax så gotta go!


Far away?

Vi skulle ha diskuterat o planerat ikväll men är såå trötta så vi avbokade barnvakt. Nu ska jag lägga mig o läsa, orkar aldrig vänta o se vad som sker i IDOL. Om någon annan varje kvälls er vem som åker ut, sitter safe osv skriv GÄRNA till mig så vet jag direkt då jag vaknar! ;)

Ikväll känns brud avlägset, utväxt, sömnbrist o för mycket muffins o bullar på sista tiden ( åren!? :)) Men jag fokuserar på det viktigaste, vi mår bra o jag älskar min underbara familj. Har dock skipat glass ikväll o ätit äpple o druckit vatten. En kväll med normala vanor är inte illa för att vara hemmamamma som är ständigt trött o förtjänar så mycket gott hihi....Ni vet hur man intalar sig? 

Må väl!

tårar

Fastnade framför underbar dokumentär på NRK1, jordmödrar på jobbet. Jordmor betyder barnmorska. Så himla stort, en födsel med en stor bebis, ett kejsarsnitt, en som legat med vattenavgång sen v.15 o nu får värkar i v.29.... Jag blir SÅ berörd. Gråter hejdlöst, behöver lite IDOL nu. Ni som bor i Sverige måste nog kunna se detta på nrk.no tror jag. Om ni vill, det är väldigt verkligt!


Vi tre!

Då E kom hem käkade vi mat o sen la jag mig för att läsa mina blader men vaknade en halvtimme senare, somnade!! SKÖNT! Åt sen en hallonyoghurt i soffan med Elian som låg naken i sin fars armar redo för dusch :) Så vi hann med massa pussar o mys o sen duschade vi alla tre. Perfekt efter en nap, yoghurt o dusch!

Elian älskar sin FAR!

Pussar är LYX!

Delar på en yoghurt, mums!

VI ÄLSKAR DIG!!!!!!

Nu sover gullet o vi ska se IDOL. Vet ni E sa nyss:
-Ingen annan är här, kan vi släcka ljusen?
HAHA jag tänder dem verkligen för OSS, för MIG! Har ljus varje morgon, doftljus o telys då bara jag o Elian myser omkring. Han trodde jag tänder dem för att visa gästerna. TokEivind, jag har ju sagt tusen gånger att jag ÄLSKAR ljus. Kanske har ett samband med att han tidigare idag sparkade in en fotboll i ett av ljusen o förstörde min nya duk?! =) 

ute på kort prommis!

Då vi gick prommis gick vi inom posten o sen bara strosade vi. Hit ska jag gå en dag då Elian är vaken. Han sover skönast ute! Men här finns galleri o en babybutik, tror de säljer fina leksaker men vet inte =) 


Jag lite trött!
Sen shoppade jag Damernas Värld o maten o satt ute o åt. 




Randiga killar!

Här kommer lite fler bilder ifrån dagen:
Här står de o smakar på en leksak o bytlånar!

Vi gör allt samtidigt o tillsammans!

Yeah mat!!

Oj här satt Elian!

Henrik gillade att äta på denna bil!


snittblommor o fotboll!

Mys mys mys i eftermiddag blev det! Jag o Elian gick ut, han var sååå trött o jag behövde luft. Så vi njöt solen o han sussade sött medans jag shoppade mig en skinkmacka o läste Damernas med en filt runt benen. Nu är vi hemma igen o E strax innanför dörren, han letar ett apotek =) Elian behöver nämligen typ en tandborste i veckan. Han drar dem längs golvet då han är klar = fulla av damm!

Shoppade vita små korgar idag, servetter o ännu fler blommor ( i plast, lite som snittblommor alltså) 
Nu ska jag o Elian fortsätta spela fotboll ( hans favvosyssla, WOW E än så länge har du lyckats ;))

Mycket att göra!

Så fort Elian vaknade så la jag H som var trött. Ni skulle ha sett hur GLAD Elian var att vakna o få se Henrik direkt! Men han nöjde sig med ny blöja o lite mat. Henrik somnade direkt utan ett knyst. Så nu leker jag o Elian. Får sms hela tiden om planer imorgon. Ska först hälsa på i Familjebarnehagen kl 9 ( tiiidigt!) sen kaffe med Gro kl 10, ska bli SÅ kul att ses! Sen kl 14 möta AnnaStina o Johanna. Perfekt men så fick jag sms om lunch imorgon klockan 11, haha allt sker samma dag så den lunchen hinner jag inte med. Tänker försöka jobba imorgon då Elian sover om jag kan. 

Idag ska jag ut o gå med klumpen då han ska sova nästa gång, höstluften är lovely o jag är trött så jag behöver frisk luft. Ikväll kommer Heidi o är barnvakt snälla söta. Jag är trött så det blir inte länge vi blir borta =) Vi tänkte gå ut o äta o planera bröllop. Men jag är småsugen på att träna istället, med E såklart! Eller sova....

Det är iallafall superkul med besök, de har sån glädje av varandra ( då de är vakna samtidigt :)) men jag kan inte förstå hur en dagmamma kan ha fyra så här små barn? När kissar hon? Om två springer åt olika håll i parken? :) Två är precis lagom. Så ska vi ha dagmamma ska jag ha minst en vuxen / 2 barn.


repris!

Vi nu, läser bok o jag ska göra mig en cappuccino!


Känns tomt att bara ha ett barn nu :) 

Killar på väg!

Här går de omkring, alltid till samma ställe o leker med exakt samma sak. 


Tillslut kunde Elian somna i sin vagn, supertrött med vällingen i munnen. Nu har jag o H bytt blöja o läst bok. Han är så söt!
Spännande!

min utsikt!

min utsikt!

Nyvakna killar leker! Nu har de kastat sig över alla leksaker o hjälps åt att bygga. De har börjat snacka nu o jag blir helt varm av att höra de små liven kommunicera. Kommer rapportera här då jag vet att Henriks Mamma kikar in här då o då :) Nu ska de snart få gröt båda två!

Solen skiner ute - BE HAPPY!

suuupertrött kille....

Elian har varit vaken sen 5 o jag har drömt om dagis! Nu när jag skulle kliva upp somnade han precis bredvid mig men så väckte jag honom o han blev så ledsen... Stackars, han somnar nog om någon timme! Nu kommer Henrik strax. 

tidig kväll!

Nu har jag duschat o gjort inpackning. Tagit en riktigt lång dusch utan stressen som jag har på morgonen då Elian leker i sin stol med mig i badrummet. Orkar inte tvätta håret imorgonbitti då vi får tidigt besök men duscha måste jag alltid för att vakna till liv! 

Ska snart lägga mig, ögonen är så trötta o jag har mått en del illa idag, vet inte om det är sömnbrist som gör det. Men varför inte testa att hoppa i säng tidigt. Har också mailat med en litet privat "dagis" hos en familj tre minuter härifrån. Pratade med dem för någon månad sen men jag tyckte det verkade så krångligt att barnen hoppade mellan allas hem varje vecka + att jag ej ville / kunde ha dem hos oss då vi ej ska lämna Elian fulltid. Men vi fick plats ändå men tackade nej. 

Nu känns det mer intressant, om jag får inskola ordentligt o vet att han har det toppenbra. Kunna jobba ca 8-13 o ändå hinna gå en prommis med honom, laga mat till E kommer hem. Vore lovely.  Plus att de nu håller till i ett hem bara. Har vi helplats så kan jag evt jobba in förlorad tid ( räknar med en del sljukdomar =)) Oj nu ser jag att det är ett gammalt Greysavsnitt på tv, Izzie är min favvotjej. Häftigt kvinnlig o stark! NJUT kvällen nu. 




nytt hemma!

Jag har tidigare tänkt brunt o rosa i vårt vardagsrum/kök men inte hittat de perfekta kuddarna. Har haft två bruna ifrån IKEA men de är inte som jag tänkt mig. Ska till Indiska snart o shoppa både kläder o kuddar! Men idag sprang jag på både löpare ( duk, enkel variant  I LIKE! ) o kuddfodral. Supernöjd!


Nu ska jag njuta kvällen med E i soffan. Imorgon kommer Henrik på morgonen o ska leka med Elian hela dagen, kommer bli så kul!!!


vår kärlek innan sovdags!

Kvällsbus!

-Ska du äta upp min nu Mamma?
-Nejdå, bara le mot Pappa så går allting bra ;)

Mysig middag!

Mötte E utanför med Elian i vagnen o så tog jag t-banan till Aker Brygge. Jättemysigt att möta Ashi som kom direkt ifrån jobb!


Vi åt JÄTTEGODA hamburgare med potatispuré på Pascal, YUMMIE! Så härligt att inte ha barnen med. Man kan bara prata tjejsnack o slippa springa omkring efter vilda barn =) 
TACK gumman för jättemysig stund!

Ashis dessert, jag fick smaka jag med! Pascal är kända för sina tårtor. 

Efter vi skiljts åt så shoppade jag lite saker till hemmet, sen hem igen. Ville hinna säga godnatt till hjärtat som satt nybadad o käkade gröt då jag kom innanför dörren. 


världens bästa son!

Oj här fångades massa saker Elian kan på bild! Han hade nyss petat lite i sin mat men var inte hungrig, men leksugen =) Inget besök idag, blev för stressigt för Monica att hinna hit men vi ska ses en annan dag.




Puss Mamma!
vink vink!

klappa händerna.......
när du är riktigt GLAD!!!

Nu är det bråttom,  ska göra mig klar i hoppas på att E kommer hem lite tidigare så jag kan åka till stan.


OOps!

OOps!

Nu öser regnet ner o jag ska nog ta o jobba lite. 
Jag LÄNGTAR så tills jag fixat håret hos frisören. Evt kommer Mormor nästa vecka o jag har en tid inbokad nästa torsdag. Får hålla ut en vecka till, hårband o diadem är SUPER då ;)

Vad gör ni idag?

MATBUS!

MATBUS!
Här åt Elian päronbitar innan han skulle sova. Superglad o lite övertrött tror jag =)

-Pappa jag längtar tills du o jag ska leka då du kommer hem!!

Det ska bli så mysigt att gå iväg o möta tjejerna o äta middag ute ikväll. Ganska tidig middag dock eftersom Ashi jobbar till kl 16 men det blir kul. Ikväll ska jag bara slappa o se tv, så himla underbart då huset är lugnt o tyst att bara vara. Tända ljus o mysa i vår stora soffa. Detta livet är så mycket härligare än det jag gjorde innan Elian. Alla utenätter i världen är INTE alls som att vara hemma o vara familj, då alla är friska o nöjda. Men jag är glad jag gjort allt sånt. För nu blir det så skoj då man gör det mer sällan ;) 

sova ute!

Så nu sover Elian igen ute. Vi har fixat o donat inne idag, skönt! Men balkongen ser ut som ett kaos... Men snart är hösten här på riktigt. Man sitter inte ute så ofta men det är perfekt att Elian kan sussa i friska luften. 

Här är hjärtat då han somnade alldeles nyss. Älskar dig så obeskrivligt högt Elian!

Han sover faktiskt med flaskan i munnen nu =) 

vi nu

Nu har vi varit ute o shoppat gott bröd o sallad + pålägg. Vi ska ju ha lunchgäster! Svensk radio på högsta nivå o TOKDANS! Jag insåg att jag glömt tvättmedel då jag vaskade alla överdgar igår haha, så må göra det på nytt igen SNART! 



HEY!

HEY!
Elians jagärsuperpiggnumammaopappatid är 6.29. 
Nu har vi lekt o myst o jag tror han vill somna om. Jag ska hänga på, är trött!
Vi ska få lekbesök idag o sen ner på Aker Brygge o käka med Ashi. MYS!

zzz

Nu sitter jag o väntar på att tvättmaskinen ska bli färdig. Jag råkade sätta igång maskinprogrammet med blötläggning= 3 timmars program. Lite dumt då jag tvättar soffkuddarnas överdrag som jag gärna har torrt tills imorgon. Ska hänga detta sen sätta på stolsöverdragen.... men de blir inte torra i tid. Men jag ska SOVA. Det är viktigare än torra eller rena textiler. Önskar er en GOD NATT!

MMMM MINNEN!

MMMM MINNEN!

Nu sitter jag o tänker på i somras. Tänk så härligt att man har sina minnen djupt bevarade o man kan plocka fram dem då man vill o minnas o njuta....! Jag ÖNSKAR så att vi hade semester tillsammans o att vi satt här NU. 

Elian stortrivdes på segelbåten....!

E också...

TACK för mysiga minnen E,  jag längtar efter flera =) Tänk då vi är gamla o ska hålla reda på vilken sommar vad skedde... Tur jag har min blogg ;) 



just ja!

just ja!

Här är jag utanför stället där jag o E hade vår första dejt  =) E vägrar att jag lägger in honom bredvid på denna bilden då han såg ganska rolig ut ;) Jag har blivit immun mot att lägga ut tokiga bilder på mig själv tror jag. Vi åt alltså här idag, där vi åt scampi ihop för två år sen, samma kväll gick vi på bio o det var första dejten =) 

konstaterande:

Idag blev det inte bra bilder. Har fotat massor men mest suddigt. Tror det kan bero på att dagen blev lite stressig. Men vi har MYST!!!!

Först hälsade vi på hos AnnaStina o Johanna o fick god lunch. Barnen myste o Elian ÄLSKADE att springa omkring o leka med kissen o Johanna. Så synd att vi fick avsluta så snabbt, det tar vi igen =) 

Testar Johannas "dörrleksak"!

Våra sötnosar!

Min goa vän!

Sen bar det av ner till Aker Brygge o käkade god middag på Beach Club med Bestefar o Onkel o Tante! Supermysigt o Elian sov sött i vagnen först men då han fick in sin pasta bolognese o ett STORT glas mjölk så vaknade han till o åt massa pasta med parmesan. 

Nyvaken kille grattar Bestefar!!

myyysdag!

myyysdag!

Vi innan vi gick hemifrån AnnaStina o Johanna. Haft en UNDERBAR dag! 
Nu ska jag bada o ge gröt, har släppt iväg E på fotboll... Han vet inte att det är för att jag vill se svenska IDOL på tv o MYSA! ( o blogga)


TACK Mormor!

Tack Mormor för att du fixade denna lådan till mig... FULL av plastgrejor. O sen ÄLSKAR jag att dra ut ALLA vispar, slevar o annat som finns i lådorna =) 

Ute o går! Nu ska vi äta lite mat. I bakgrunden ser ni ursöta Uggsstövlar som Elian fick av Charlotte men de var tyvärr för små. Han leker gärna med dem iaf =) 

bokat!

Har inte fått bra resultat av jobbandet idag men såna dagar får man bara ta! Elian sover søtt ute o jag har hunnit fixa en del hemma + bokat in ny tid før slingor. Kænns skønt då jag just nu se rmindre vacker ut i håret. Det ær en grå dag ute, riktigt mysigt att dricka sitt te inne i mystofflor o leggings.

fel fot

SUPERglad kille här som vankar 6.29 varje morgon. Efter småtokiga nätter. Inatt väckte grannarna oss med stök till halv två, så arg jag var!

Sött imorse då killarna lekt o Elian stapplar omkring o jag ser att E satt på honom tofflorna med fel fot. Haha. Nu försöka vakna till här...

girls night ...!

Jag o Anne myste på Shrek 3 o hade girlstalk. Hon hämtade o skjutsade hem mig, tack snälla! Nu ligger jag i sängen o känner att ögonen strax slocknar. SOV GOTT!

söndagsmiddag

Nu är vi hemma efter söndagsmiddag! JÄTTEGOTT o mysigt. 

Jag drack ett glas vitt, men ville helst visa min nya tunika ifrån H&M med denna bild!
Bestemor, Onkel o Elian!

Världens bästa son! Han stormyste då vi var hos Bestemor!

Nu ska vi lägga hjärtat o sen ska jag på bio med Anne. Är supertrött men lite godis o en mysig film är alltid trevligt. Imorgon ska vi fira Bestefar som fyllt år idag. GRATTIS! Men han har varit på resa så vi firar imorgon istället. Jag kommer ihåg då jag o E nyss börjat dejta. Hans Pappa fyllde 50 o de var ute o åt, sen möttes vi o drack vin o dansade. Nu i efterhand har jag fått veta att E då berättat att han träffat en "speciell dame". =) Det var jag o då hade vi dejtat i ca tre dagar. Är det rätt så är det rätt =) 


fynd!

fynd!

Jag var ute efter låga enkla stövlar. Idag på loppisen stod tjejen som säljer så mycket fina sjalar, väskor o stövlar! Dessa blev mina för 350 kr, det enda jag hade i cash. Kostade egentligen 400. Perfekta MAMAboots ;)
NU ska jag göra mig klar. 

Se!!

Se!!

Oj oj oj Se mina fotbollar!!!
Elian hämtade dessa o gick omkring såhär en stund ;) STOLT far är bara förnamnet!

Vi ser IDOLrepriser o Elian sover powernap, jag ska hoppa i jeansen nu o så ska vi åka.

BUSkille då vi städade!

Se som jag går!



SÖNDAGSFRUKOST!

Nu äter vi omelett med parma o ost o dricker smoothie här. Jag o Elian hann gå till o från Grynelökka men det började regna så vi gick ganska snabbt hem. Jag hann shoppa ett par 2handstövlar också, svarta låga enkla. Perfekt! Nu ska vi snart städa här o sen till Bestemor!

ut i friska luften!

ut i friska luften!

Nu lämnar jag kaoset hemma o går ut o går med Elian som somnat i vagnen! Vi ska städa då vi kommer hem. 
NJUT dagen!

Pigg pojke!

Nu sitter jag o äter frukost med Elian, jag har varit så hungrig inatt =) E får sova nu på soffan, han myser av att höra oss tror jag. Jag är tvärtom, lägger mig i vårt mörka sovrum då de leker på morgonen så jag får lite sömn. Önskar er en strålande SÖNDAG!

soffmys

soffmys

Hær sitter jag i en soffa før ett dygn sen o champagnade!
Nu ligger jag bredvid E o ser Meet The Fockers, vi ær trøtta. Ska hænga tvætt i lægga mig nu, ser SÅ mycket framemot att vakna imorgon! Ny dag, nya møjligheter. Vi ska stæda lite o sen på middag med familjen hos bestemor. MYSIGT!

soft lørdag

soft lørdag

Idag då jag o Elian myste. Jag fick sova till 12 o sen somnade vi om alla tre på eftermiddagen. Jag har tyckt lite synd om mig sjælv idag men efter mumsig mat o massa gotta som vi shoppat hem så mår jag toppen o sitter i soffan med værldens bæsta Eivind. Han ær værldens bæsta pappa, førut så duschade de tillsammans som de ofta gør o så hør jag hur han sjunger... Elian ær helt tyst o bara myser. Så himla skønt att veta att Elian har en så go o varm far, det betyder allt før mig.

image1709

Mumsar pannkakor!

Nu ska jag mysa i soffan o sova tidigt. Hoppas ni alla gør någonting ni tycker om ikvæll!

kollegor

kollegor
 På 21 våningen i baren. Jag, Anne o Zryan. Ælskade jobbtjejer!

image1706

Pratar i telefonen o snabbfotar. Nya klænningen jag shoppade igår, H&M med fickor. Lovely!

image1707

Kollegor!

mama på væg

mama på væg

Igår strax innan jag åkte ivæg till SAShotellet. Snabbade mig att gøra mig klar efter att vi ætit lax. Men jag borde ha ætit mer mat igår. Blev snabbt onykter o alla køpte in champagne o massa dricka hela tiden. Trots att jag varvade med vatten så sa kroppen ifrån så jag åkte hem vid tolv.

image1704

Skatten supertrøtt! Mammas stolthet!

morgonstund hos oss igår

morgonstund hos oss igår

Hær sitter en supernyvaken kille efter morgonluren igår! Jag ligger lite efter med bloggandet så ni får massa bilder idag istællet =)

mysigt fredagsbesøk!

image1699


mysigt fredagsbesøk!

Igår fick vi mysigt besøk av Petronella! Hon var så himla go o busade massor med Elian. Vi drack smoothies o kanelte o åt muffins ( min nya grej =))

image1701

Tokleker bland mina klæder som jag ger bort =)
Bestemor o hennes syster var nyss hær o myste med Elian o de fick också med sig klæder, så himla skønt att få ivæg sånt jag ej anvænder.



 


på restaurang!

Nu sitter vi på KOKKAMOKK o æter hela familjen. Elian kækar pannkakor med blåbærssylt o grædde. Vi varsin BLT Sandwich med bacon. Bilder verkar inte helt vilja fungera.

Jag har varit bakis idag, vældigt bakis. Nu kænns det som jag mår bra igen =)

nu!

Son sover på balkongen
Muffins i ugnen 
Smoothie i kylen
Petronella kommer strax!
Vad gör ni?
KRAM

spænd....

spænd....

I førrgårkvæll, E busar med en glad Elian. Han sitter o væntar på mer bus!

image1695


image1696

En helt vanlig syn runt klockan 19 hos oss. Far o Son, grøtdags!

Nu sitter jag o jobbar, Elian sover på balkongen så jag passar på. Solen strålar o jag tænkte att vi kan ta oss en prommis i stan sen runt lunch istællet før att jobba. FREDAG! Har planer att shoppa ett par svarta byxor på H&M Trend som jag kikat på, ska ringa o se så de finns i min storlek først bara. NU svarar någon så jag måste joba!

PAPPA  ær bæst!!


skål

skål

Kvällen igår var perfekt! Vi flyttade till soffan o åt massa gott o kikade på Idol. Jag älskar dig Eivind!

GLAD FREDAG!!!

Nu gick E till jobb o vi ska äta frukost här!!!
Hoppas ni ALLA sovit mer än jag o Elian gjort  ; ) 

ute

ute

Här är vi nyss! På väg hem ifrån shopping. Alla tre gick en sväng o vi shoppade vitt vin, parma, melon, ostar o god hallontårta. Här ska firas!!!

Ps. pizzareceptet går ej att lägga in, det blir en lång rad, ser knasigt ut. Maila mig din adress Em!!


på jobbet!

på jobbet!

Hær ær Elian på jobbet o stylar med att han kan gå!

Vi hann som sagt precis i tid o åt smarrig lunch med de andra. Elian satt i sin vagn o åt brød, majs o avokado. Helt nøjd hela tiden. I møtet också, men han børjade vinka på slutet så han blev nog lite less. Då fick han gå omkring lite innan vi gick ut i hærliga høstvædret o jag gick till posten o sen hem. Då sov han søtt!

Idag var den bæsta dagen att hælsa på på jobbet sen jag blev ledig, jag fick en så skøn kænsla i magen angående vår nya chef, jag ær ganska kræsen ;) Imorgon ær det lønningspils ( partaj o after work) Då ska E ta Elian o jag gå, ska bli så kul!

Nu har Elian ætit två stora portioner med rester ifrån igår, han ælskade det! Idag ska vi æta kycklingkøttfærssås med ravioli ( færsk pasta med ost i ). Sen ska killarna nog ut o leka o jag shoppa en flaska vin.

Nu luktar det som om jag ska byta en bløja hær.... :)
NJUT dagen!

vi hann!

vi hann!

SUPERrekord! Tvätta håret + göra oss båda klara på 30 minuter, hann luncha med mina underbara kollegor o ta ett möte med min nya chef. Gick därifrån med massa positiv energi!!!!
NU: chaite o russinbulle o så ska jag hinna jobba lite... Elian har snart sovit en timme så vi får se hur mycket jag hinner med. 

MMMM somna om!

Japp vi har sovit o nu kastade jag mig i duschen för att försöka hinna luncha på jobb kl 11, får se vad vi klarar....!


hihi...

hihi...

Jag o Elian har en hemlis som vi inte får säga något om men vi är GLADA!!!!!!!!
Jag är INTE gravid, men vill ägna lite tankar o ord åt denna hemlis här ifrån mitt hjärta. Även fast jag inget kan skriva / säga. Ni får helt enkelt stå ut =)

"Kärlek
som är att vakna tillsammans
och möta den blåögda morgonen
att utbyta leenden som värmer och värnar om den nya dagens framtid
att på resan genom dagen
vila tillsammans på klockslagens små väntstationer
och inta gemensamma måltider
upplysta av lingonsyltens röda glädje

De dagliga skavsår vi får och ger
den dubbelsidiga smärtan
som värker inom oss
och som vi övervinner hos varann
den osynliga skyddsängel
som kammar ut irritationens snår
övermättnaden som hotar med tomhet
men botas genom att var och en
drar sig tillbaka till ensamhetens nödvändiga oas
rätten att vara frånvarande i var sitt drömland
glädjen att vara närvarande i
varandras liv -
detta är kärlek. "

Den dagliga kärleken av Maria Wine
ur Nattlandia

godmorgon!!!!

Igårkväll la vi oss ganska tidigt men låg o pratade lite för länge så jag är tröttis idag. Men det kanske beror på att klockan 2 hade jag gullat, pussats, pratat o gosat med Elian o sa till E: Nu får ni kliva upp. Jag var STENSÄKER på att klockan var 5, halv 6. Men nejdå Elian måste ha varit crazy bara. Han somnade om tillslut...Puh! Sen klev killarna upp tidigt o jag halvsov. 

Ni är SÅ söta som grattat oss så mycket, jag blir så glad! Tusen miljoner tack!

två år - idag

två år - idag

Idag för två år sen så visste jag inte att jag imorgon skulle inse vilken FANTASTISK man Eivind är.... Imorgon firar vi två år. Vi ska bara mysa hemma med god mat o då Elian lagt sig ska vi äta goda ostar o dricka lite vin. ROMANTIK I like! =) 

Rosa rosor på vårt köksbord. 

Mycket har skett under dessa två år:


Med Elian i magen, sitter inne på innergården där vi bodde då Elian föddes.


Grekland i maj 2006




Försenad inflyttningsfest sommaren 2006



Sommaren 2006 p åväg hem ifrån stranden i caben.

Väntar & Längtar....

Vi klarade graviditeten o har nu världens bästa son!

STOLTA!

Kvällsmys!

Ett nytt år kommer till oss - Välkommen 2007!

Förlovade 14 februari 2007

Jobbfest!

Våra ringar!
Status nu: Planerar bröllop sommaren 2008 o njuter av Elians framsteg dag för dag.




UNDERBAR EFTERMIDDAG!

Vi hade sån tur idag, fick MYSbesök av Bestemor, Tante o Onkel! Vi åt hemlagad köttfärslimpa o gräddsås med potatis o lingonsylt. Sen blev det muffins med rosa glasyr o strössel. MYSIGT att ses så här tidigt direkt då alla slutar jobben.  Jag ÄLSKAR att ha familj omkring mig. 

Elian också, han håller om alla o lägger huvudet mot bröstet o bara myser. Att han är så älskad av så många betyder så himla mycket för oss. Hjärtat blir ännu varmare då man ser det.

Bestemor läser saga!

KUL!

Söta Heidi!

Alltid bus o stoj!



Nu är E på pokerkväll o jag ska MYSA framför tvn o inte göra någonting. I LIKE!
Njut kvällen!!

Min mail ligger nede så ni vet, kan inte publicera pizzareceptet då.... men det kommer.

pusskalas i regnet!

Elian sov på pricken två timmar så jag hann med att jobba en del. Han skulle bara vara i famnen o gosa så vi la oss på golvet. PUSSKALAS!!!

GODMORGON!


Att få pussar är som balsam för själen!
Jag blir LYCKLIG!


vi ser tokiga ut :)

Hann också prata med Mormor som ligger sjukis idag - KRYA PÅ DIG! Vi ses snart. Nu ska vi leka sen ut o shoppa ingredienser till dagens middag: köttfärslimpa, my first ever....!





SMART!!!!

Alla som anstællt en SERVICEMINDED o TREVLIG tjej / kille i sin væxel ær såå smarta. Førsta intrycket av føretaget ær SÅ viktigt. Le o var glad oavsett hur din dag ser ut, då blir jobbet roligare o man får ett roligare liv. I know, har suttit o jobbat via telefonen i många år. Jag blir glad av att vara glad o då blir andra glada o ja... =)

snabbis ute!

snabbis ute!

Vi utanfør området kring jobbet! Var inom snabbt o hæmtade min pc o hælsade på Dad!
Bra man kan fota sig sjælv med sjælvutløsning på 10 sek =)

Ps. blev inspirerad av mig sjælv før ett år sen o tog på min min mysiga væst! Perfekt før att hålla brøsten varma också ;) Den ær shoppad på Vero Moda før måånga år sen, LOVE IT!

working...

working...


Nu sitter jag o ringer kunder. Det går sådær, ganska lite svar. Men Elian sover søtt på balkongen o regnet faller ner. Min cappuccino smakar FAB o jag mår bættre i dag trots lite sømn.

ett år sen idag!

ett år sen idag!

Här gick vi i Sognsvann o myste hela familjen för ett år sen!!

Nu är E på jobb o vi leker. Ska strax ta en dusch o dricka välling. Måste inom jobbet o hämta min pc som ska ordnas nu på morgonen så det är bäst att göra dag i tid :)

Önskar Anders en strålande födelsedag, hipp hipp hurra! Jag tror fröken Silverstedt också fyller år idag? Hur som helst önskar jag er alla en underbar dag! Säg till din kära att du älskar honom / henne lite extra idag. Tiden går fort o rätt som det är sker oväntade ting...!

Om ni undrar...

så är det SNÄLLASTE shopaholicmamman.blogg.se som sitter o donar med min blogg. SÅ fint blir det. 

Nu MÅSTE jag hoppa i säng. 



garderobchock!

Efter IDOL fick jag ett ryck - igen! O tur var väl det. SÅ mycket glada överraskningar jag hittade i min garderob. Stövlar, jackor o alla mina älskade sjalar. Jag har ALLTID sjal på höst, vinter o vår. Alltid stora mysiga som lätt blir till filtar. Har säkert 40 stycken. Mina favoritet är min rosa, svarta, beige, senapsgula o nu min nya fina lila. Jag skuttade omkring som ett barn på julafton härhemma =) 

Nu sover E sött i soffan, hur kul verkar fotboll om man somnar? Skulle jag somna ifrån Greys? Don´t thinks so....!

Ska lägga in allting i garderoben igen, får rensa bort sommarskor imorgon. Sov sött allihopa! 

Här är mina stövlar som jag ÄLSKAR, hade helt glömt bort dem! Ni får bortse ifrån all tvätt på tork o min ljusa bh under polon =) 
Väskan är ett fynd ifrån H&M 198 kr i Sundsvall.

Ps. har bilder ifrån då vi mötte Mion o Kattis hemma hos Bror men jag får ej in dem här...nåt knas som ska lösas imorgon. 

TITTA!

är ett ord som Elian anänder flitigt!
Nu ska jag säga TITTA så otroligt vackra, o med rosa detaljer... jag är kär =) 


Du hittar dessa på namnsmycken, se min banner till vänster!

ute & leker!

Idag undrar jag om E är sann? Han har sannerligen förändrats då vi varit borta så länge. Idag då vi käkat tog han med sig Elian ut o de lekte i lekparken. Även fast det blev lite sent så kände jag att jag ej orkat med honom som jag borde idag = han har bara suttit inne med mig. Så de lekte o hade jättekul o jag svarade på lite mail o fixade. 

Sen då de kom hem startades dammsugaren o jag torkade damm. Teamwork o sen badades Elian o käkade gröt o somnade sött med vällingen i munnen. Nu sitter vi o myser i soffan. Jag tror verkligen att man ska köra på då man kommer hem efter jobb / skola eller vart man varit o SEN slappa då barnen sover - SÅ SKÖNT!

Nu är all tvätt hängd, hemmet är rent, disken diskad o vi kan NJUTA KVÄLLEN! 
Tack Eivind för att du är min prins. Behövde detta mer än någonsin idag.

På väg ut!
POPbrallorna är alltför stora ( 92) o vi tror inte han kommer hinna växa i dem, ska ringa o se om det finns 86 kvar imorgon....Så det blev mysiga ullbyxor.

Stora vantar ;)


Ute o går!


Med Pappa blir man SMUTSIG - precis som det ska vara!

Pappa - nu är vi hemma!



Pizzorna blev supersmarriga! Jag garnerade med salami, parma, ruccola o svarta oliver + ost. Min syster mailade recept - TACK!!!!

E blev så glad då vi hade lagat mat jag o Elian. Elian satt o åt majs i sin stol o då han hörde nyckeln i dörren vred han hela sig mot halen o pekade. Han är SÅ lycklig över att vi är nära Pappa igen, det märks!

Nedan kommer lite bilder på far hjärta son:





Puss!




jag idag

jag idag

Här hade vi precis vaknat i soffan!

Nu har vi faktiskt tagit oss en miniwalk till butiken ( ca 2 minuter härifrån ) o shoppat ingredienser till pizza! Hoppas den blir lika smarrig som den syster gjorde...! E kommer bli lycklig, inte alltid jag gör middag tills han kika innanför dörren. Men jag tycker det är SÅ mys att äta med tända ljus hela familjen! Elian o han ska nog ut en tur på gräset då han kommer eller efter maten, Elian stackars får bara vara inne med en slö mor...

Jag fick världens mest underbara kort i posten av AnnaStina, massa massa tack. Ingen har hämtat in posten då jag varit borta ( alltid jag som gör det ;)) o där låg ett jättefint o peppande kort med bild på mig, Johanna o Elian. Det är ju DU sweetie som ska få kort, du fyllde ju år igår =) Men jag har ett åt dig som du får då vi ses! TACK igen, jag blev så glad. 

Nu ska jag återgå till degen, wish me luck!

syster

syster

mitt stød i livet!

akuten...

akuten...

Jag skrattar år den hjælp vi får på akuten, det var SÅ frestande att føreviga kænslan på bild så jag bad syster fota.

en annan dag...

OJ! Jag satt o jobbade så vaknade plutten på balkongen o jag tog in honom o vi la oss i soffan.. Sen somnade vi om tillsammans. Jætteskønt o vælbehøvligt. Jag tror jag fick massa extra energi igår då jag skulle resa, idag ær jag sjukare. Men vi ska mysa ikvæll o E ska stæda. Jag blev så glad øver att han kom hem imorse så jag bokade in en frisørtid åt honom efter jobb, det behøvs ;)

NI gør mig SÅ himla pigg. Då jag læser vad ni gør idag o att andra också har mindre SUPERdagar så kænns det helt okej att sitta inne med mysbrallor o inte gå utanfør dørren. Alla rækningar, all utelek o annat som ska gøras kan faktiskt tas en annan dag!

status hos mig

førsøker jobba hær, cappuccino hjælper lite men jag kænner mig sæmre æn igår faktiskt.. Resa + bæra gør nog sitt till. Hoppas jag vaknar strålande frisk imorgon så slipper ni massa gnæll hær inne på bloggen =) Vad gør ni idag? Ta en promenad, solen strålar hær hos oss !!

hemma en snabbis

hemma en snabbis

busar som alltid!


kärlek då man är sjuk fungerar!

oj allt jag skrev försvann!

Elian vaknade 5.30 o då klev killarna upp o lekte, då E gick var jag jättedålig men vi somnade om. Vaknade med ont i huvudet o skulle sätta in linsen, men då sved det i ögat o jag sån INGENTING. E kom hem o räddade mig men så sköljde jag så mycket att det nu känns helt okej. Fick i mig en alvedon också. 

Så nu skiner solen o vi äter mysfrukost jag o Elian, jag klarar mig helt fint tills E slutar. Han är världens bästa o jag kan knappt vänta tills jag kan kalla mig hans fru på riktigt!!! 

Ska fixa o dona hemma idag o ev jobba då Elian sover om jag orkar, sen ska jag blogga ikapp också, o svara på massa mail!

Ikväll klockan 20 på tv4 är det förresten Kristallen, ska bli mysigt att se. 

på väg

på väg

RESVAN & BUSIG KILLE!!!!
På Arlanda.

en dag efter...

en dag efter...

Jag har en del bilder att blogga om men det tar jag imorgon då jag hinner! Ikväll har vi myst o jag ska lägga mig nu. Elian kräktes lite förut o jag börjar undra om burken jag har hans välling i kan vara för dåligt tät? Ska inte lägga hans pulver i den mer...

Hoppas ni alla haft en MYSIG kväll, känns som söndag för oss =) 

Imorgon ska jag tvätta klart, jobba då Elian sover lunch o sen evt möta AnnaStina o Johanna, kom bara på att jag nog kommer vara TRÖTT efter resa, pencillin, jobb... men jag VILL!!

Sov sött!
Kramar

(jag i mina myskläder på bilden)

myskväll

Nu har jag slängt in en tvätt, duschat o tänt alla ljus. E shoppar kinamat o glass. MYS! Men misstänker att han tappat bort sig...nytt takeawayställe o hans mobil ligger här...!

Elian somnade sött alldeles själv, han var SÅ lycklig över att se sin Far, rörande vackert att se. 

HEMMA!!!

Nu är vi hemma, E tar på en nybadad Elian pyjamas. De har saknat varandra!!

Tågresan till Arlanda gick toppen tack vare en underbar man som hjälpte mig på och av tåget. Han var så himla gullig o sa då han hjälpte mig av att det är typiskt svensk att ingen hjälpte mig då jag kom till stationen. Hade massa packning o det gick men var väldigt tungt. 

Sen gick vi till terminal 2 o i den långa gången med massa färgade fönster så sprang han omkring o jag packade in vagnen. Det gick med nöd o näppe att ta oss till incheckningen. E var chockad då vi kom o undrade hur vi klarat oss hem!? Vi hade en extra bag då vi fått låna en mysig åkpåse av Syster. 

UNDERBART söt tjej i incheckningsdisken som checkade in ALLT, dvs även vagnen. SKÖNT! Sen sa hon att det är på G att de ska ta in vagnar dit så man har en lånevagn. Jag blev LYCKLIG! Då jag snabbt shoppade en parfym till E så kröp Elian omkring o busade o jag var genomsvettig med pcväska, skötväska o en klump att hålla reda på. LÄNGTAR till den dagen de har vagnar / shoppingvagnar med plats för barn! Man svettas en del då man ej kan sätta honom ifrån sig. Gav honom smoothie o bananyoghurt i en barnstol ( alla bord var upptagna) o jag satt på golvet. Han var HELT vild idag, busigare än annars o på flyget var det SKÖNT att landa så han fick springa då han såg E. Visade STOLT upp sina gåkonster :)

NU ska familjen MYSA!!!!!!!!! 


Jag på tåget!


Elian nyss vaknat - MMS till E. 
Jag läste blader o käkade gotta då Elian sov o så sov jag själv, kände mig febrig o mådde superilla. Men han sov två timmar i sin vagn - LYX!



RESA

Vi reser som tänkt idag så kan E jobba o sen hämta oss vid flyget istället - LÄNGTAR! Elian har sussat i vagnen så jag har packat allting nu o Syster jobbar hemifrån. Snälla Uffe kör oss till tåget. Kommer SAKNA alla o TACK TACK TACK för ALLT denna vecka, all kärlek, hjälp, mat =) o ALLT annat! Ni är BÄST!


GRATTIS!!!!!

GRATTIS!!!!!

HURRA HURRA AnnaStina har födelsedag idag!!!
Många grattiskramar ifrån oss till DIG! Njut dagen, jag hoppas vi kan ses SNART!!!
Puss & Kram
Josefine


HERACILLIN - 6 om dan!?

HERACILLIN - 6 om dan!?

Nu är vi hemma ifrån Distriktsläkarjouren. Världens mest konstiga upplevelse. Jag o min syster skrattar här på bilden eftersom vi var i chock då vi lämnade stället... Jag är så trött nu men kan kort skriva att läkaren ( som hon kallade sig) kom in i rummet o undrade vilket pencillin jag ville ha? Om jag kände att det behövdes? Tog ingen feber, tittade inte på bröstet o då jag sa att Elian verkar irriterad över den stora knölen mot bröstvårtan sa hon:
-Han märker väl inte sånt heller?

Sen fortsatte spektaklet. Jag sa att jag ska väl amma så mycket som möjligt så att det försvinner? Då sa hon att hon skulle kolla i sin bok OM jag skulle amma. ( de som ammar/t vet att man SKA amma då man får mjölkstockning för att driva ut knölar...) o sen var hon HELT lost.

Det roligaste(värsta) var att då jag frågade hur mycket tabletter jag ska ta sa hon 1*3 st om dagen, eller nej förresten ta 2*3 om dagen. Då undrade jag hur länge? Svar ( argt): Men det kan väl inte JAG veta? 

Helt otroligt, jag började skratta för jag blev så chockad. Då sa hon ja men ha det bra o rusade ut ur rummet o kvar satt vi o skrattade o såg på varandra... Helt klart märkligt. Inte ett ord om värme på brösten, amma, massera osv...

På internet står det att jag ska ta 2 tabletter om dagen i 10 dagar o att jag i första hand borde ha hänvisats till BB. Min syster frågade om detta om ingen pump eller dylikt kunde hjälpa men fick svaret: Nej SÅNT har INTE vi inte... (Till saken hör att syster legat inne med mjölkstockning o blev direkt tillkopplad elektrisk pump....)

Nej nu ska jag sova o hoppas dagen imorgon blir bättre så vi kan resa hem, E står inte ut en sekund till har han sagt. Han erbjöd sig att hämta mig o Elian imorgon, SÖTA ÄLSKADE E! 

akuten

telekö till distriktsläkaren nu...inte helt ok känns det. Mitt bröst är tokrött o ont.

lugn o skön söndag

lugn o skön söndag

Jag o kissen myser o Elian sover i vagnen. 


status: not good

Natten var helt *********. Kunde inte somna, feberfrossa. Skakade i hela kroppen o gick gråtande in till världens bästa syster o Uffe. Uffe la sig med Elian o jag låg med flera täcken hos syster  o frös men fick alvedon o när den verkat efter ca en timme låg Elian o käkade o käkade. MJÖLKstockning på hög nivå. FY så tråkigt...Mår mycket bättre idag, har fått sova o ätit hemgjorda scones till frukost. Vill aldrig lämna detta hus =) 

 

vår dag idag

Idag myste vi på hemma o tog det lungt, Elian sov länge o sen käkade han lite lunch o så åkte vi in till stan med Isak. Fixade småsaker o sen mötte vi upp Ullis o Angelica. Så vi gick allihopa på Waynes o tog en mysig lunch. Så himla härligt att hinna ses o prata lite, jag fick SÅ mycket enerig av dagen. Sovmorgon, vänner, familj o lite shopping. Alla var så snälla o hängde snäll på mig då jag shoppade på apoteket, H&M, blomsteraffären, leksaksbutiken o ja alla ställen jag hade skrivit ner på min gula lapp.

Trött kille käkade lite gurka o majs innan han somnade i vagnen på Waynes. 

Ullis jag VET att du blundar men jag gillade kortet ändå =)

Blondiner i Sundsvall. Ullis o jag jobbade tillsammans på *#.

Ullis o Isak. 

Elian o Hannes

Sen hälsade vi på hemma hos Bror. JÄTTEMYSIG! Manne har brytit nyckelbenet men log som alltid. Hannes hade växt massor o hade klippt av sig lockarna. Det änder så mycket då man ses så sällan.
Vi åt skorpor o banan då ingen el fungerade =)

Hannes o Manne o min bror i bakgrunden

Ikväll har vi som sagt ätit kinamat då strömmen var borta länge o sen bara myst o det har målats tre par tånaglar i huset. MYS!

Imorgon ska jag besöka Morfar o sen hoppas jag att vi kan sammanstråla hos syster eller bror allihopa plus Kattis med familj. Jag ska nog fortsätta läsa skvallertidningar nu o sen sussa tidigt. 

Någon som vet vad det kan kosta att sy fina "hål" i en åkpåse till ett 5punktsbälte? Har fått låna en superbra mellanvarm till Elian men det är inga hål i den! ( Har ju en SUPERvarm i Oslo men denna är mer lagom nu o i vår!)



strömavbrott!

Vi har haft strömavbrott i Allsta o MYST! Käkat kinamat o lekt lekar. Dagen var FAB idag! Skriver mer senare. NJUT lördagskvällen!

ISAK

ISAK

Nu ska jag som moster SKRYTA!
Detta är min kära systerson o gudson som är SUPERduktig att åka snowboard. Han är sponsrad av APPLE o kommer nå långt - det vet jag!

Lördag

Här rider syster, jag har fotat inifrån köket. 
Min syster är VÄRLDENS bästa!

Här ser ni Alices häst Gwenda.


Huset nerifrån hästhagen!
I detta hus växte jag upp o tog mina första steg. Men då var det rött. 

vi idag

E ringde nyss o han vann pokern igår, KUL! Grattis älskling!!
Elian sov länge imorse, 1,5 h tror att han tog igen för inatt. Här på bilderna ser ni att han fått kortare hår, han syns bättre nu o SOM jag längtar tills han får se E. Han sa nämligen DADADA PAPA imorse som bara den. Tror han saknar. 




Katterna är ju SÅÅÅ gosiga! Vi passar på då Pappa är i Oslo så han ej blir allergisk. ALLT ska tvättas då vi kommer hem. 

Nu ska vi snart äta lunch o sen åka in till stan, ska shoppa näsdukar o disktrasor!

Fredagsmys

Igår insåg jag vikten av stor familj o smsade till E att vi MÅSTE ha många barn, han är enig. JIPPIE! Det var så mysigt att äta hemmagjord pizza ( godaste jag ätit) o bara ligga o prata o mysa i soffan. DET är vad jag uppskattar nuförtiden. Men ibland kan det vara kul att gå ut också men då ligger jag gärna på plussidan sömnmässigt =) 

Alice o Elian busar, han skrattade högt då hon spelade på gitarren.


MUMS! Min pizza!

Friseringsdags!

Moster klipper till 




Äter samtidigt =) 



hemmamys!

Alice i bakgrunden. de softar till tvn hon o Isak!

Här vinkar Isak!

Mina ÄLSKADE syskonbarn. 

next time...

Nästa gång har jag fått en briljant idé av syster. Jag ska bjuda hem alla jag känner på en lunch där jag är o så får alla som vill o kan komma. Så hinner jag möta alla kompisar, vilket blir svårt har jag insett trots planering. Jag ska också boka in datum i tid, vilken bra idé va!?

Idag tänkte jag o Elian åka in till stan en stund. Han sover sött nu så jag har duschat o gjort mig klar. Han har varit supersnorig inatt men verkar må mycket bättre dagtid. Jag fick sova imorse o känner mig som en ny människa - TACK familjen! Elians Morfar erbjöd sig att ta honom hos sig en hel natt så jag får sova men det klarar jag inte än :) Men snällt att fråga!

Sen är bror + familj prio ett. Min lilla brorsson Manne har brutit nyckelbenet o jag har inte mött honom eller Hannes på hela veckan. SAKNAR! Imorgon är sista dagen hemma o då ska jag o Elian hälsa på Morfar också.

efterlysning!

Min syster är intresserad av hästar, att bygga o dona o hon vill gärna hitta bra bloggar som handlar om hästar o livet omkring. TIPS?

elians nya idol

elians nya idol

Jag har fått SOVA! La mig i soffan med blader o somnade. LOVELY!
Något mindre lovely beroende på hur man ser det är att Elian totaldissar mig för Uffe. Han måste känna på sig vilken fantastisk Pappa han är. O har man inte sin egen till hands så tar man den bästa man kan få låna :) Men det är ju lite befriande...eller inte för mig att inte bli vald först...  :)
Nu äter vi vitlöksbröd o hemmagjord pizza ska lagas, ÄLSKAR att vara hemma hos familjen! Elian har klippts lite också, Moster ska fortsätta imorgon då Elians tålamod tog slut. Söt är han iaf...såklart =) Bilder kommer senare eller imorgon! 

kontraster

kontraster

Gott med äpple!

Nu ska jag o Elian gå upp o fixa lite sen kommer alla hem. Isak vill ha macen tillbaka :) Moster kommer o använder den då min pc ej tar upp trådlöst nternet som jag trott. 



YES!

YES!

LYCKA att klara av det man vill - att gå!!!!

buuuusunge!

buuuusunge!

Bökar o stökar på...!

bokat frissa

bokat frissa

Vi imorse. Jag har nu bokat in tid för slingor ;)

helgmys

Vi bara hemmamyser för HELA slanten. Snart kommer alla hem  i huset o Morfar kikar förbi med nässpray o snorgrej till Elian. ÅÅ va mysigt med helg. 

tok

tok

Här gör vi oss fina =) 
ÄLSKAR min kära systerson som är som min egen lillebror. 

hemma

hemma

Isak o jag NU.
Elian sover i vagnen o jag har jobbat en timme o både jag o Isak har tagit alvedon o är halvkrassliga. Trist då det är helg men ändå mysigt att ha sällskap. NJUT fredagen!

piggelin fredag?

FREDAG!! Underbart! Men natten var inte bra alls, Elian är så förkyld på natten kan knappt andas o idag är jag så trött så jag ska försöka lägga honom med välling nu. Hoppas ni alla sovit riktigt gott o är PIGGA!!!:)

gänget

gänget

Idag fick vå SÅ smarriga hemlagade köttbullar med hemmagjord gräddsås o potatis o lingonsylt till. Kock: Uffe. Världens bästa. Läser MAMA o slappar med Alice o Isa. Nu lite mer IDOL sen bio.


Kärlek!

Kärlek!

Hanna o Oskar. 
Riktig kärlek. Så himla mysigt. 

hej kameran - trött gäng!

hej kameran - trött gäng!

på lekdejt!

på lekdejt!

Spännande att se vad Oskar gör. Här i köket. 

kul med katt!

kul med katt!

Här skrattar Elian högt o gosar med Gremlin, en av katterna!

kort update

Idag har vi hälsat på Hanna o Oskar. Elian hade så kul o lekte o busade o gick massor! God kladdkaka fick vi också med grädde. Oj som jag käkar här i Sverige =) Nu sover plutten sött efter dusch o jag har läst MAMA i soffan. Jag o Syster ska på bio ikväll, Martina Haags film. Sen sova DIREKT då vi kommer hem!
Hoppas ni njuter kvällen. Bilder kommer evt senare. Jag är så trött ikväll...!

hihi

hihi

ÄÄÄLSKAR DIG!

nyvaken!

nyvaken!

NYSS vaknat! Jag tycker han känns supervarm men ska avvakta tills han käkat lunch. Kanske bara var varmt i vagnen, HOPPAS! Jag hann jobba drygt en timme iaf, det gick helt ok. Ganska lite svar i telefonen dock. Ska svara på kommentarer ikväll, måste snabba oss nu!

miss you daddy!

miss you daddy!

Här är vi på flygplatsen, jag är så trött på bilden o har några extra rynkor på bilden. Haha snacka om att sömnbrist gör att man åldras, vissa dagar känner jag mig fem år äldre än dagen innan =) 
Står o vagnar Elian till sömns, han får sussa inne då han är snorig. Efter jag jobbat ska jag shoppa en cappuccino i stan, DÅ vaknar jag kanske =) 

Saknar min E ååå vad jag ska pussa på DIG då vi kommer hem o vad du ska få gosa o leka med vårt barn. Hihi, jag ska bara gå ut o vara jag o inte Mamma, men det räcker med en timmes egenprommis så saknar jag pluttas igen!


jobbig natt...

Idag har vi riktigt vackert höstväder o det gör mig lite piggare. Annars så var natten hemsk. Elian har varit vaken sen kl 2. Han ville inte ligga under täcke men var kall. Åt lite välling men var superkonstig. Imorse kl4 var han sååå pigelin, det tog liksom aldrig slut på hans energi... Jaja jag fick sova lite då alla andra vaknade - TACK! Sen sov jag o Elian en kortis också, det räddade min dag! Han är en snoris på morgonen men nu verkar det vara bättre.

Jag ha så många jag vill hinna möta o så lite tid, men idag ska vi möta Hanna o Oskar! Lekdejt o Mammadejt, alltis mys. Längesen vi möttes nu, men vi mailar varje dag =) Just vi kramades snabbt igår, men möttes på riktigt menar jag. Nu duscha o sen leka innan Elian somnar o jag kan jobba.



Shoppat!

Ny kofta!

Kvällsposering!
Grå kofta

Mysig o stor i storleken, detta är en xs.


Rosa tunika, ska jag använda till jeans!

Mysig brun stickad väst.

Allt ifrån H&M.

Nu: mer IDOL o godis :)

Morfar

Morfar

Morfar pratar o Elian kikar ut på hästarna!

Vår dag!

Idag ringde jag en del samtal angående pass, medborgarskap o annat! Så nu vet jag vad som krävs innan vi åker till polisen o ställer oss i kö. Sen somnade Elian i vagnen o jag jobbade nästan en timme, jättekul! Sen åt vi lätt lunch o åkte in till Birsta. Barnens Hus hade noll fina skötväskor men jag visste att Babyproffsen skulle ha Skip Hops så det blev prommis dit ifrån parkeringen på Barnens Hus. Ville inte slänga in o ut Elian i bilen.

Det var nästan storm men han låg mysigt inbäddad o solen strålade. Jag gick supersnabbt, skönt med lite motion äve om det var en minitur. Kom fram o hittade äntligen en skötväska, 750 kr. Dyrt! Men men nu har vi en bra, neutral o sportig!

Sen sov han i vagnen o jag gick på Charm o satte mig ute. Det blåste så bullen nästan flög iväg men jag lyckades få en del gjort. Sen strosade jag in på centret o inom H&M. Shoppade åt mig o Elian fick tuffa jenas+ tröjor, mössa o sockar av Mofrar i försenad present. Alltid kul då jag får välja själv =)! 

Vi körde hemåt o Morfar kom o hälsade på. Elian stylade o gick, klappade i händerna o vinkar massor då man ska gå eller säger hejdå. 

Vi har ätit lax i ugn, pressad potatis o citronsås idag o Elian ville vara med Uffe HELA tiden, väljer sina favoriter o har pussat Isak o Tinna massor idag. Log gjorde han som bara den då Alice kom hem också, kort sagt: vi TRIVS!

Nu sover Elian o jag o Isak ska åka iväg o shoppa lite gotta, sen tidig kväll!

jobba!

jobba!

Här satt jag o jobbade idag! Det var nästan storm men det fungerade en stund =)
Elian sov sött i vagnen! 




hemma igen!

Vi blev längre borta än tänkt, nu är vi hemma o Elian gosar med kissarna! Skötväska är inhandlad o pass ska evt fixas imorgon. Jag skriver ibland små norska uttryck, det får ni bara överse =) 

Jippie!

Jippie!

NU i köket!
Nu ska vi fixa oss o åka inom polisen ( pass) o sen skötväskeshoppin. Sen raka vägen hem hit igen, då Elian ska sussa. Jag jobbade nyss då han sov o det gick toppenbra, supereffektiv blir man då man vet att hjärtat kan slå upp sina blå NÄRSOMHELST =) 

Hoppas ni alla MYSER i höstiga solen!
Hinner inte läsa bloggar eller nåt nu men jag har "semester" :)

Saker man tänkt....

Jag hade planer att 

*fixa pass till Elian
*Se på en bröllopslokal
 men får se vad vi hinner med! 

Har iaf blivit SÅ sugen på Vera Wanglänningen o ska nog låta sy upp en liknande fast med gammelrosa band i midjan + matchande skor. INGET kritvitt i form av skor, väska men klänningen kan gott vara vit om jag bryter av. Känner att jag egentligen vill ha lite vintagekänsla över min look men det kan ju vara lättare sagt än gjort.. OOps måste jaga Elian igen, korta inlägg = säkrast så!

blå himmel - trött mamma!

Natten var tuff, imorse fick jag en liten sovstund men jag är fortsatt en zombie =) Nästa vecka tar E Elian varje morgon, JIPPIE! Nu ska vi äta frukost, jag ska duscha o sen ska vi mysa. Elian är småsnorig så lekplaner idag får vi nog ställa in så han inte smittar om han är sjukis... Men skötväska ska inhandlas!

Elian är SUPERPIGG o GLAD - det gör mig lycklig! Måste springa efter honom, inga grindar till trappen här - HJÄLP!


prommis!

Nu har jag o Isak tagit en skön kvällsprommis, behövdes =)

image263
Snodde denna ifrån Thereses blogg, tostberg.blogg.se där hittar ni också morgondagens middag FISKSOPPA! Den var SÅ smarrig!

Klicka för att stänga bilden
Ett superfint kort på min skatt! SÅ kul då andra fotar o man får se efteråt! 



DINNER!


Matdags i Allsta! VAXDUK=perfekt för barn!


Puss min skatt!



LUNCHDEJT!!!

Vi har haft en så mysig dag! Startade med att Elian sov 9-11 ( tokig tid så jag fick inget jobb gjort idag!) Men sen åkte vi in till stan snabb to shoppade en liten blomma o så o jag returnerade min POPskötväska eftersom den börat spricka sönder. MEN det fanns inte en skötväska i stan som jag tyckte var ok... Tipsade RUMMET att ta in fina för det skulle de kunna tjäna pengar på =) Ska nog shoppa en torsdag, en skiphop svart. Hänga på Hanna? Sen kanske luncha på IKEA? 

Sen vidare mot Ängom o lunchade hemma hos Maria o Emmie. JÄTTEFINT hemma o SUPERGOD mat! Tusen miljoner tack för lovely fisksoppa o dessert ( vit choklad över bär med vaniljglass!) Therese hade lagat soppan, supergott. Elian o Emmie lekte o njöt varje sekund, riktiga vildungar båda två. SKÖNT, slipper man känna att man har en galen unge =) Elian började med att falla in i hennes panna så han lämnade ett litet hack i hennes panna ifrån sin tand. Men hon är en tuff tjej! 

Vi körde sen hem till gänget i Allsta o fick god mat även här. Jag rör mig inget o bara äter härhemma =) Nu har jag lagt gullet o ska äta lite glass(kära tresmak =)) o sen ta en prommis med Isak. Tidig kväll ikväll också, ska hinna jobba imorgon. 

Maria som har en bebis i magen o är SÅ vacker, jag blir aaaavis på gomagen!

Therese!

BusEmmie! En sån här ska vi också shoppa på IKEA!

 
Elian: - Om jag ställer mig här kan du väl köra mig?
Emmie: - Okej då...!
 ( Se mysmagen till höger, jag fick känna :))

BUSISAR!





dåligt samvete

Jag har tyvärr inte trådlöst internet på min pc ännu, dvs jag är mindre mobil då jag har en son som leker i ett osäkrat hus =) Så jag har inte helt hunnit med mig med kommentarer + storyn om oss el 3 som jag lovat. Men jag har inte glömt =) Nu ska jag byta en blöja här. Lyxlivet!!

busar...

busar...

Snabb mobilbild på Elian som hittat lådan med pass, pennor o småsaker... Här valde han att stå o bajsa, i lugn o ro. Hann missade att göra det igår då vi reste så idag tar han igen det kan jag lova....!

gå gå gå

Elian går omkring i köket o alla gick nyss på skola o jobb. TOMT! Han älskar att ha folk omkring sig, det närks! Klockan 5.50 vaknade en superglad kille o sa titta titta o pussade mig massor! Han låg o myste med en flaska välling o efter en timme klev vi upp. Lekt o myst med kusinerna o nu är vi solo härhemma. Jag ska duscha o klä på mig, sen tänkte jag ta oss ut på en liten prommis!


Alice går i skolan

Alice går nu sitt första år i skolan hon kan läsa o skriva redan sötnosen. Duktig att byta blöja har hon också varit =) Stora tjejen. Fotade hennes söta skor idag, tänk om jag en dag har såna här skor hemma som tillhör min dotter !? ;)


Nu ska jag läsa MAMA o mysa i soffan. Det är min sysselsättning härhemma =) Har fått supersmarrig fiskgratäng idag, Uffes egna med champinjoner o hemlagad potatismos. Min syster har hittat en SUPERdad o superkock!

KÄRLEK!

Som Elian blivit ompysslad idag! Jag ÖNSKAR SÅ att vi hade närmare till min kära familj som gör att jag mår så bra...

Isak, Elian & Alice.


Jag smygfotade.... :)





I Sundsvall - KUSINMYS!

Vi är alltså i Sundsvall hos familjen. 

När vi kom hem till Syster o kompani så LEKTE Elian massor o har GÅTT HELA DAGEN! Han ÄLSKAR att gå märker jag nu. Tror verkligen inte att Elian lider av att resa o fara o flänga, han utvecklas VARJE gång! Jättehäftigt att se. Hanhar skrattat så han kiknat o kramats med alla. Hjärtat vårt. Badade avslutningsvis med Alice o somnade klockan 19 med en vällingflaska i munnen ( pyttelite välling bara för somnandets skull!)

Spelar piano med sin kusin Alice!

Hej hej, vad gör du där uppe?!
 

Gått massor idag!

Bus!



Flygning idag!

Igår låg vi o såg filmen i sängen. Efter två minuter skriker Elian rakt ut o det låter som en rap. 
Jag gick in o strök honom på ryggen. Ganska mycket... Tar upp honom o han spyr o spyr o spyr... Jag gav honom den extra vällingflaskan i sömnen (vilket ej behövts =)) så lilla magen blev överfull. FÖRLÅT lilla vän. Bytte pyjamas, gjorde ren pluttas o sen bäddade vi ner oss alla igen. E somnade efter halva filmen men jag såg klart ( trots att ögonen stängdes hela tiden). 

STORTJÖT då bebisen föddes, jag gråter ALLTID precis då den tittat ut, även om det är tecknad film...! Iaf så fick jag för mig klockan 1 om natten att jag var SÅ ledsen över att min syster, mamma o släkt ej kunde beundra Elian på sjukhuset då jag nyss fött honom. Har pratat med AnnaStina om det hur hon kände men jag har ALDRIG varit ledsen över det tidigare. Tror det var en kombination, trött, längtahemtillfamiljen, settenförlossning o ännu mera trött... Men oavsett somnade SENT!

Klockan 5.55 väckte alarmet oss alla o stackars Elian var SÅ trött. Men åt snällt gröt o hängde med till incheck. Han fick sitta i en liten lånevagn o somnade sött med vällingen i munnen på flyget. Jag sov också sött o vi vaknade då vi landade. 

E var med o checkade in oss! TACK kära. Elian vinkade så sött då han gick. Uff som vi kommer SAKNA DAD!

Leker med en söt tiomånaderskille!



TUNGT att ta sig ifrån terminal 2 till 4 men det gick. Slängde upp väskorna på en vagn o satte skötväska ( pop, gick sönder idag =() , pcväskan o Elian på toppen o körde. Svettigt men det gick bra. Frågade sex olika personer vid incheck på SAS om NÅGON lånevagn fanns, men svaret var entydigt NEJ. Så jag fick bära två väskor + Elian länge o genom säkerhetskotroll o allt. Satte oss ner o åt lite o sen in på flyget igen. Då hade jag så ont i mina armar att jag nästan tårögt sa till en kvinna på flyget ( SASpersonal) att ni MÅSTE köpa in lånevagnar. Det GÅR inte att ha ett barn att bära på som dessutom vill sova när tider ska passas på armen. MAn kan inte äta, gå på toalett eller ingenting. Hon förstod absolut o var chockad över att inga vagnar fanns. TREVLIG PERSONAL på alla flyg idag, I LIKE!

Måste bara tipsa om att det på Gardermoen finns lekhörna. Elian ÄLSKADE det imorse, lekte, kröp o njöt med andra barn o busade innan flyget avgick. Perfekt o jag visste inte om den ;)

Framme!

Vi MYSER! Skriver mer senare. Flygresan gick bra men på slutet var jag TRÖTT  i armarna av att bära. ARLANDA: Skaffa resevagnar eller åtminstone shoppingvagnar med plats för bebis i. Vi sov både  kl 9 o kl 12 då vi flög, perfekt. Sen fick vi hämtning o shoppade IKEAstol o blöjor, vipes o annat.

Nu ska jag fortsätta familjemysa. 

NU!

Puh nu har jag svettats færdigt, absolut minimerat min packning LOVE IT! Ær bara jobbigt o onødigt att ha før mycket. ALLT kan shoppas vid behov ;) Inte før att jag har NÅGON plats før shopping... =) Nu ska jag ta en snabb dusch o sen ska iv lægga oss i stora soffan med tænda ljus o se Knocked Up, ÆNTLIGEN! Någon som sett den? Vad tyckte ni? Jag ær ju så glad i Izzie(Greys Anatomy)!

Min resvæska ( vår) væger 15 kg o ær proppfull! Vagnen væger lika mycket i sin vadderade bag. Hoppas flyget inte ær jobbiga med mig. Jag kommer nænligen bli SÅ lycklig om allting flyter på imorgon. Klockan 9.50-11.50 finns vi på Arlanda o lunchar jag o hjærtat. Fast jag tror snarare vi springer mellan terminaler o stressar..... Ønska kan man alltid gøra. Så jag ønskar oss en skøn o lugn resa...!

Ønskar ER alla en GOD NATT!

Kära ni!

Kära ni!

Vart kan jag kika på nätet efter vackra brøllopsklänningar?
De ska vara tubtop, ej ivory, gärna puderrosa, beige som jag funderar nu. Men dyker den perfekta upp o är i ivory så vet man aldrig =) Puderrosa/gammelrosa är dock mitt ønskemål!
TACK søta om ni slänger in en bra adress! Trevlig kvll, nu ska jag PACKA! Sen film med min prins.

Naken kille kryper omkring

o E o han ska strax bada! Vi har ætit middag. Kyckling, scampi o broccoli i ango Chutney med ris. Yummie! Jag ska ta mig an packandet., hjælp måste verkligen begrænsa mig till vår lilla rosa væska. Mina skor o bara skønhetsprodukter tar nog upp "min" del av væskan... Får låna Elians klæder!? Nejdå det løser sig.

UTELEK!!!!!

LEK!!!!!

Polisbil!


image1637
Hær lutade han sig tillbaka o bara myste.

image1638

Gungbræda var SÅ kul, tycker æven Mamma o Pappa =)

image1639

Vi gick till lekparken bredvid. Elian tyckte det var SÅ skoj så hit ska vi gå ofta. Det finns många olika så vi testade två idag. På slutet var han sååå trøtt o næstan somnade i en gunga, han sa inte ett ord så vi gick in o nu har E matat honom o vi ska leka sista timmarna innan det ær sovdags. Jag måste packa hans grejor innan jag stænger dørren in till hans rum också...!

image1640

KUL!!!

image1641

Slut som artist!

hemfärd!

hemfärd!

Nyvaken kille kikar på fåglarna!

image1631

Titta!

image1633

image1635

Suddig bild på glad kille!

UNDERBAR SÖNDAG!

Nu äter Elian lunch o vi är hemma efter SKÖN o MYSIG prommis o lunch! E har inte helt återhämtat sig men hängde med ändå, vi reser trots allt ifrån honom imorgon.


image1628På tur!


image1624

Myser i solen!

image1626

Jag tuggar o ser lite arg ut, men maten var såå smarrig!

image1625

E som fotar, missar halva mitt huvud! =)

image1629

Kikade på marknaden o fyndade två statyer ( vita nakna mænniskor ) o en blå/vit fin filt ifrån Åhlèns ( 15 kr)
Sen gick vi hemåt.




Elian somnade direkt i vagnen o sen gick vi till Grynelökka längs älven. Det har varit sommarvarmt idag! SKÖNT. Lunchade gott på Fontes, jag åt goda tapas o E hamburgare. Sen en kaffe o så gick vi hemåt. Det var MÅNGA som var ute på tur idag. Mys!

Nu är vi bara hemma snabbt o ska snart ut o leka i en lekpark bredvid. Måste bara röja lite hemma först.



SOOOL!

Jättefint väder idag. Elian drack välling kl 4 tror jag sen kl 6 var han TVÄRPIGG!! Så E har tagit honom tills jag vaknade, de kom in o pussade på mig o då var jag vaken sen. Snart ska vi ut o äta mysig söndagsfrukost hela familjen!



lek i soffan

lek i soffan

Idag då vi kom hem igen. 

Nu ska jag lägga mig o läsa o somna... MMM! Älskar att vara så förnuftig haha, sparar in skönhetssömn + pengar. I Sverige är mitt mål att bara MYSA o jag behöver all energi. 

varm av träning!

Av att fälla ihopvagnenträning =) Shoppade en resväska åt min vagn idag. En Bugaboo. Skyddar vagnen o är lätt att transportera den i. Vadderad o allt! MEN vagnen som är lätt att fälla ihop måste passa in precis i alla fickor så man tar av ALLT på den.... Ganska jobbigt men det går bra. Kommer dock svettas lite då jag flygit Oslo-Sthlm o ska flyga igen. Alltså packa upp vagn, ta oss till ny terminal, packa ner vagn o checka in igen. TUR vi tar tåg sen flyg hem. Min målbild kommer vara att krama om syster hela resan!

Jag hade planer på att partaja ikväll men fastnade så skönt i soffan framför Fyra Bröllop & En Begravning o massa ljus. Har sovmorgon imorgon o ska NJUTA den istället för att vara mörbultad...som en viss sambo är idag / ikväll =) 



bloggtips!

Ni MÅSTE kika in till denna starka familj. 
Önskar er all lycka o tänker på er ofta, ni har berört mig i hjärtat o Kaspian är bara ett SÅ sött namn!

http://missmum.blogg.se/ Kan ej länka, men har länk nere till vänster.

rekordsnabb läggning

SÅ mysigt vi haft det ikväll! Men då jag matade Elian o upptäckte att jag blandat välling som gröt så kom jag på att jag ej ätit sen frukosten. Inte konstigt man gör fel! Dessutom drack vi ju vin på Odeon. Nu dricker jag välling o äter yoghurt. 

Elian åt "gröten" supersnabbt o fick välling i flaska i sängen. En minut senare så är han i John Blunds land. O jag ser på tv, läser Klick o myser.


tokig bild!

tokig bild!

Här är Elian skitless =) Vi är på Fru Lyng o shoppar resebag till min vagn. SUPERSERVICE! Hon beklagade SÅ mycket min upplevelse sist. TACK!

Nej nu ska vi leka o bada här!

Dagen var FAB! Tack tjejer! 

söta!

söta!

Dotter & Mor!

Mr Right!

Mr Right!

Mor & Son!

hej där tjejen!

hej där tjejen!

Hej Johanna, kan jag få hålla dig i handen?
På ODEON. Surprise? 
Det var jazzmusik ( live ) o vi myste men Elian var lite less då han ej kunde sova med musiken...!
Nu är han mätt o glad o leker på sitt rum.

ny vana?

ny vana?

På t-banan idag. Han myste som bara den. Men då vi klev av på Majorstua så kom jag på attd et var Marknadsdag = KAOS! Men vi tog oss in på H&M o shoppade allt jag behövde ( spray, hårband, reseförpackningar till shampoo o balsam) o sen mötte vi AnnaStina o Johanna. Då blev det för spännande så Elian sov superkort idag = grinig.... Han ska ha sina två timmars sömn + massa möjlighet att krypa / gå så blir han världens gladaste! 

morgonbesök!

morgonbesök!

Imorse kikade Håvars ( onkel ) förbi för att möta vårt hjärta! Sånt gör mig SÅ glad! Att andta vill möta honom o att de älskar honom. Alla som inte gör det struntar jag nog i egentligen. Elian är mitt liv.

Han fick iaf god frukost, smoothie o mackor. Elian drack dock upp hans smoothie men vad gör det =) E var tröööttt men lyckades pallra sig upp efter diverse terror ifrån oss alla o åkte på båtmässa med sin far...

ny sovplats...

ny sovplats...

Här fick E sova inatt =) Nu är vi hemma efter en dag på stan med tjejerna! Helt utslitna men Elian blev SÅÅÅ glad att komma hem, hoppa ur vagnen, gå, krypa, busa! Ska ge honom lite käk nu sen bada sen gröta.... !

Njuter nu lördagen? Vi i Oslo har STRÅLANDE SOL! 

igårkväll!

igårkväll!

Här är Elian nybadad o käkar ännu mer gröt + håller i en banan o äter.

Han sov sådär, vi sov så mycket på dagen o han är småsnuvig. Jag gav en halv vällingflaska kl 22.30 o han åt i sömnen. Men 2 vaknade han igen o sen 5.30 så fick han välling igen ( kl 2 också =)) Men så var han pigg kl 6.30. Jag var sååå trött så jag la honom i vagnen kl 8-8.30 TACK för den sömnen den behövde jag. Imorgon är det MIN tur att få sovmorgon....!!!!

E sover sött nu i soffan som jag bäddat åt honom. Perfekt att ha en riktig bäddsoffa. Solen skiner, tv4 nyhetsmorgon är på tv, Elian bullrar med kastruller men han sover. Tror han hade kul igår =) (Jag låter honom få sova själv så jag slipper snarkandet som kommer efter ett par öl....)


gravid

Sitter o kikar på IDOL o har kækat mat o nu godbitar. Ælskar "dammsugare" o biskvier =) En søt tjej kom o shoppade mina gravidjeans, hon hade så fin mage o var i vecka 24. Jag blir avis men samtidigt ær det underbart att bara vara jag o inte vara gravid...jo avis blev jag allt. MYS med mage med bebisen inuti...men att ha den i famnen ær ÆNNU bættre!



Fredagsmys!

Ikväll ska jag äta thaimat, lära mig nya pcn, läsa bloggar/tidningar, se tv o MYSA! Tänk tänk om jag lägger mig i tid också! 


Här får ni se mina nya tofflor, 98 kronor ( felmärkta) 




Vad gör ni ikväll?


snart kväll!

Nu har jag nyss gett gröt här o en smått snuvig Elian är trött. Han ska få leka lite till o sen bada o sussa. Han gick 20 steg mot mig förut o vi båda skrattar för att han är så duktig. Så kastar han sig omkring min hals o vill kramas! 

Jag glider bokstavligen omkring i mina nya tofflor ( de är hala men såå mysiga) o två tjejer shoppade vår soffa till vrakpris ( ville ha balkongen rymlig igen =)) 

E på väg ut! Beställer taxi o ser allvarlig ut.

E fotade oss. 

Hej o hå vad jag går!


Prommis!

Jag har börjat älska att gå tur i vårt område. Så mycket gröna områden o jag går gärna längs älven o spanar in dagis, lekplatser o mysiga cafeér. Här sover hjärtat skönt


Fotade mig själv!
Ovanligt va?!;)

Jag shoppade MYSIGA tofflor till mig o E o precis då jag shoppat dem säger hon att de var felmärkta, alltför billga alltså. TUR för mig =) Hon skyltade om dem då vi gick såg jag. Hann också köpa ett partajkit till E, han ska på 10årsreunion med sin högstadiekull, SPÄNNANDE! Så jag har köpt tuggummi o snus. Han kanske svimmar av chocken av att jag lagt ut 65 kronor på det värsta jag vet, SNUS. Men älskar man någon så gör man.....!

Nu ska jag väcka världens mest underbara son också, tycker jag såklart! Det är så fantastiskt att vi alla (förhoppningsvis) mammor o pappor älskar våra barn SÅ högt så de gör livet SÅ mycket mer fantastiskt att leva. Det ni!

NU

Jag ligger i soffan på balkongen o NJUTER! Men är lite fundersam. Efter långt besök hos Pappa på jobb ( o massa bus, jag hade lite att fixa så E tog över) så gick vi ut. Elian somnade för 1,5 timme sen o sover fortfarande...Börjar han bli sjuk? Eller så är vagnen SÅ skönt bara =) Vi har ju sovit nästan två timmar idag också...ska väcka honom strax. Soffan hämtas idag o massa gravidkläder likaså, skönt att bli kvitt saker som tar upp onödig plats!


Här satt jag o åt sen lunch o drack en cappuccino. Bläddrade i ELLE o Elian sov sött!

Vår förmiddag

Vi har myst o lekt, Elians nya grej är att själv hoppa ner ifrån soffor, sängar o allt + krypa o klättra upp överallt. Känns läskigt men nu kan han det!

Vi är helt nyvakna! La oss på soffan 9.45 o vaknade 11.20 OOPS! Dagens utesovning för Lilleman blir nog kort, men vad gör det? Jag är PIGG o GLAD! Elian också, han har nyss ätit lasagne, yoghurt o lite banan. Vi ska strax gå ut o leka i gräset.


Mitt i en gäsp =) 

Jag idag. 

På måndag är vi hemma o möter kusinerna, ååå som jag längtar! Ska jobba varje dag då Elian sover o möta vänner efter lunchen. MYS! 

Goodmorning Friday!!

Idag är det fredag o regnet faller ned. Men det gör INGENTING! Jag somnade innan tolv o kunde ha varit suuperpigg idag, men Elian vaknade 4o fick ny blöja ( han kissar sååå massor då han dricker sin vattenflaska om natten) o en halv flaska välling, somnade om o fick en halv flaska till klockan 5.30. Klockan 7 då han vakande GLAD tog E honom. 

E viskade härliga ord i mitt öra igårkväll, han ska ta morgnarna vilket gör min LYCKLIG! Nu ska vi äta frukost här. 


Mamma på väg ut!

Här ser ni mig strax innan jag åkte iväg!

Haha en working mom mitt ibland leksaker. 


Kvällen var jättelyckad, söta Petronella var värdinna o jag behöver hålla klasser oftare för de gör mig så gott. 

Nu ska jag svara på kommentarer sen är planen att lägga mig o SOVA!



Här ser ni hur mysigt mina killar haft det då jag var borta. Tydligen hade de pratat i telefonen med Bestemor som inte ville lägga på för att Elian pratade, pratade o PRATADE =) Hjärtat vårt!

Succébok

Denna ÄLSKADE Elian, vi läste den o han lyfte på luckor för att finna grisarna, precis som när han o Pappa leker kurragömma. SÖTT!



tuffing!

Precis då vi kom in!


SUDDIGT SKRYT:





Jag kan gå!

vi ute i solen

Jag gick omkring i området där vi bor idag o min enda plan var att hitta en väska till pcn o det gjorde jag direkt. Hade egentligen tänkt åka in till stan men det behövdes inte. Jag stressade INGENTING o det var så skönt. Elian sov 1 timme o 35 minuter o jag hann prata i telefonen med vänner o min Mamma o sen också möta Anne o Zryan ifrån jobbet. MYS!

Sen satte vi oss på ett ställe jag o Elian o han fick lasagne på burk ( favoriten ) o jag tog en macka ( to go). Här försöker jag fota oss båda. Nu är vi hemma o väntar på E som ska komma o ta över, jag måste nämligen förbereda lite tills ikväll. 


Biter på en tutte, mätt o glad!

Vädret har varit underbart idag, höstigt o blå himmel!

Shopping

Eftersom jag ska jobba då Elian sover o jag ska få en ny pc idag behövdes en väska! Jag kommer försöka ha honom sovandes i vagnen på balkongen så kan jag ta min cappuccino inne o se ut o ringa samtidigt! Kommer bli MYS. Men alltid bra om man kan släga med sig pcn då man går tur om man har något avtal på telefonen.


Denna fanns i rött eller brunt o brunt + svart = nono kände jag så blev det denna. Det allra bästa är att det i denna är en liten bag till pcn o den är vackert gammelrosa, så det avgjorde saken!

Här ser ni handtaget till väskan i väskan =) PLus min Marimekkomapp som jag köpte + ett block.



strax tillbaka!

strax tillbaka!
Nu är vi hemma o jag trodde jag skulle få käka min goda macka i lugn o ro då Elian käkat lasagne nyss men nejdå, han ska käka upp hela mackan han. Pesto, aioli, manchego, parma... Elian är det dags att sluta med "bebismat"?!
Nu ska jag byta en blöja sen är jag tillbaka!

Bättre nu!

Mitt tips då du är TRÖTT! Glöm inte att äta, iaf dricka MASSA vatten. Man blir trött om man är uttorkad ( ammar man MÅSTE man dricka ). Ta en dusch, sätt lillan/en i sin matstol i badrummet med leksaker o lek tittut o ta den tid du behöver, idag duschade jag VARMT o rakade benen. Han skrattade åt mig o sånt smittar av sig...!

Skippa inte lipgloss/läppstift. Om du är en tjej som alltid använde det före barn, sluta INTE! =) Jag är läppstiftoman!
Man känner sig genast mer pigg om man känner sig fin. 

LEK med ditt barn, idag hoppade vi o dansade vi till P3 o lekte "nu kommer jag o taaaar dig"=BUS!
-Mamma, du är TOOOKIG!

Nu ska vi gå ut o gå!

prinsessa hemma.

min nya mysiga kofta
kul att ha bootcut idag tycker jag, längesen!!


Förstår ni?

Förstår ni att det sker en del härhemma? Han klättrar upp för vår hylla i hallen, ställer sig på nedre ugnsluckan o försöker hoppa upp på spisen.... o allt går inte helt som han tänkt sig

obs tofflorna är liite stora tror jag, svårt att ställa sig upp med dem MEN han har gått sina tio steg till mig MASSA gånger idag!

Som en klocka!

Lilla KÄRA SKATT! Tack, jag la dig i din vagn o du somnade. Som alltid (om du sover)på morgonen sov du PRICK 30 minuter, nu är Mamma redo för en dusch o god frukost. 
Nyvaken i min famn

 

Elian finner tuttar här o var som jag shoppat desperat då jag trodde han var tuttgalen men som han bara bet på o nu sitter en i hans mun, men snabbt ut åker de. Men det är sött.. Nu duscha! DET gör dagen ALLTID gladare!

klagomål på sömn....

Inatt kunde jag knappt somna, sen vaknade Lilleman bara någon timme efter jag lyckats. Han var helt crazy o jag upptäckte att hans blöja läckt igenom pyjamas, så bytte blöja, pyjamas o la tillbaka i sängen. Men natten blev orolig o imorse grät jag för jag var så himla trött. Ibland vill jag få feber o bli jättesjuk så E kan vara hemma ifrån jobbet. HEmsk tanke jag vet, men är sjukt less på att ligga på minussidan då det gäller sömn. Jag VILL sova kl 22, men kan inte. Ikväll ska jag ha hudklass, längtar massor det var en stund sen nu o sen rätt hem i säng.

Solen strålar på min plutt som leker sött här o jag är glad att han finns, oavsett hur trött jag får han mig alltid att le. Jag ska ge honom en förmiddagsnap om han vill = MAMANAP! =)

första mötet

första mötet

Förtrollande ögonblick!

Jag kom på att jag inte hunnit berätta mer om Storyn om mig o E, men jag tar det då jag hinner. Jag har inte glömt. =) 

Ikväll somnade Elian senare pga hans eftermiddagslur = får ej ske igen. Men han somnade tillslut av sig själv vilket är ovanligt. I skrivande sekund vaknar han till...hoppas han somnar om själv. Jag ska sminka av mig, borsta tänder o LÄGGA MIG NU! Är så trött i kroppen, får se om jag somnar eller kliver upp igen o myser i Es famn. Elian vaknade nog inte, bara ett litet livstecken =) 

Update kl 23.33: Geuss what? Jag fick städenergi o myste med Café Del Mar o fixade hemma, SKÖNT! Då kan jag sova ÄNNU bättre. Nu ska vi lägga oss båda två, inte ofta vi hamnar o säng före tolv. 
Lyssna på Riva, Slow. Pulse featCathy Battistessa den är MYSIG!

Sov sött!

my first time

Idag invigde jag mina högamidjanjeans! Gillar dom massor, men med high heels o en snygg svart top + snyggt halsband så blir de nog smashing =) 



Fotbollsfru?

Tänk om Es fotbollskarriär gått som han ville ( om hans knä ej förstörts...) Då hade jag varit en riktig fotbollsfru ;) Nu är jag en blivande fru som ställer upp o stöttar oavsett division, jag ÄLSKAR dig kära!
Vi älskar dig. 






mer fotboll

Vi myste på sidan av planen. Elian tog några steg, satt i gräset men roligast av allt var att krypa på asfalten o äta småstenar. Han pekade på E då han spelade o sa DADADADA! O skrattade då han såg Onkel. 



Käkar på en rem på sin jacka. Remmar o snören är GOTT.
Present ifrån Oldermor o Olderfar, jättefin!


Onkel tar en pause.

fotbollsmatch!




E är nummer 9 o Anne min kollega syns till vänster. DUKTIGA, SESAM.NO vann!

mat i vagnen!

mat i vagnen!



Här äter Elian god macka med mig. VI hade en så skön stund, bara kikade på folk omkring oss o njöt solen.


tuff present till tuff kille!

tuff present till tuff kille!

SHOPPING!

Först åkte vi till Babyshop o där hittade vi en MYSIG o praktisk vinterpåse. En svart reflexpåsen kallas den visst. Det är lammskinn i den som kan användas separat eller i påsen ( knappar) så den kan bli supervarm om det behövs men nu har jag bara skinnet i med filt. Sen kommer han att ha sina täckbyxor o jacka ifrån POP i vinter så det kommer inte behöva vara så varmt i hans påse, får nog ha den lite öppen. 

Jag MÅSTE få klaga lite på service generellt i Babybutiker. Är det bara jag som upplever ganska dålig eller halvbra service? De liksom vet att vi ska köpa oavsett eller hur tänker dem? Hon som är butikschef är värst på Babyshop, den tjej som först hjälpte mig var jättesöt men så kom butikschefen o liksom tog över o faktiskt förstörde min positiva upplevelse. Jag har så många gånger blivit besviken i såna här butiker. De säljer trots allt DYRA saker i såna butiker.... Skärpning!!

Skönt att ha det gjort! Sen hem o lämna den, tillbaka till Majorstua för att fixa skofrågan. Har tänkt på skor länge nu men det blir inte av, han sover oftast då jag är ute o går o han ska ju såklart prova skorna. Men jag hade rätt, han skulle ha stl 23 =) Började prova skor innan vi hann få hjälp o det var helt riktig hylla vi kikade på. Det blev blåa skor, nästan bruna men jag ångrade mig i sista stund. Blått är flott =) 


Sen ett par filttofflor med möss på, jag tyckte de såg så mysiga ut. De kan han snart ha härhemma då han går omkring, ännu är de lite varma. Märkte skillnad direkt då han fick skor på sig. Han gick STADIGT o han blev så STOR. Vart tog vår lilla bebis vägen?!



Dagen

Med alvedon i kroppen o vilja kommer man långt. Jag kände dock hur hungrig jag var då vi shoppat skor så vi gick till Godt Bröd o köpte smarrig mat, god macka med avokado, ost, kalkon, grönsaker, groddar o oliver. Elian åt en halvgrov skiva med smör på o med mig. Vi satt i solen o MYSTE! Eftersom han blev väckt av att vi gick in på Babyshop o bara sov en timme då så var han trött.

Lagom tills vi klivit på t-banan så somnar gullet o jag hinner med nöd o näppe träffa Viktoria på tågstationen o pussa hejdå. Elian fick FINA skor, precis såna jag tänkt shoppa o ha. Tufft med ullsockar i nu i vagnen!! TACK! Jag fick söta kort av henne att skriva på, precis vad jag behövde. Har kikat efter fina såna enkla utan text o det var dessa. Jag fick min cappuccino o en blåbärmuffins då Elian sov o vi tog oss hem.

Okej nu märker jag att jag ej kan ladda in bilder i inlägget igen... jag får lägga in dem en o en idag! Imorgon får jag min jobbpc, då kanske det fungerar. Måste shoppa en väska till den också.

stressig men skön dag!

stressig men skön dag!

Idag kom vi oss iväg klockan 12, Elian somnade i vagnen i hallen så denna vagn är BRA att sova i, annars brukar jag behöva köra hårt fram o tillbaka så att han ska sova men nu bara släcker han ögonen. Sen iväg för att shoppa åkpåse, den är nu shoppad men nu måste vi springa ut i solen igen för E ska spela fotboll med jobbet, match. Så vi måste HEJA! Har också fått en bra deal på jobba hemifrån nu så jag är LADDAD!
Skriver mer sen om vår skoshopping, mat i solen ( på bilden) o annat som skett idag.



kort stopp

kort stopp

Nu har vi shoppat vinterpåse som man säger i Norge, är bara hemma för att lämna av den o nu ska vi ut o shoppa skor. Mitt huvud är inte bra idag...längtar tills ikväll då jag ska sova redan nu :)

LEVER PÅ HOPPET

Anyone? HUR monterar man regnskyddet på sin Bugaboo sittdel? Jag känner mig minst sagt BLOND! Har försökt o försökt, ska inom butiken sen... O annat som snurrar i mitt huvud är åkpåsar.... Bugaboos egna tunnare + utekläder ( som han kommer att ha i vinter då han måste kunna få leka i snön eller en tjockare variant? Jag tycker de tjockare verkar SÅ mysiga men det blir för varmt med hans utekläder till... ÅÅÅ o så mycket allt kostar....

Hejsan Onsdag!

SEG morgon för mig, Elian sov ganska oroligt inatt. Men nu är dagen här o vi ska nog vara hemma o leka på förmiddagen tills lunchsovning tänkte jag. Sen är planer: posten, skor till Elian ( kanske gummistövlar?!), kika på åkpåse om vi hinner o möta Viktoria snabbt. Sen ska vi försöka hinna möta AnnaStina o Johanna!

Elian impar oss varje dag nu, får han nya skor kommer han gå mycket bättre - I know it!
Han klarar nu att vända sig då han ska ner ut tex soffa, säng o hoppa ner själv ( ibland o ibland behövs liiiite hjälp)

Nu springer han runt i Spindelmannenstrumpbyxor, fotbollstofflor o randig poptröja o är så söt så. Nu ska jag ge honom gröt!



hemmamys!

E är småsjuk o jag ligger o slappar, tvingade honom att ställa upp på en bild här =)


Ska nog se Greys som går på tv ikväll, har sån abstinens efter nya avsnitt. Ikväll somnade Elian på några sånger kl 19, LYCKA!

Hjälp jag har glömt en kommentar kom jag på NU, du som ville ha shoppingtips när skulle ni resa hit? är det för sent om jag svarar imorgon? ibland läser jag kommentarer o så tror jag att jag svarat eller jag har svarat men nåt blev fel eller Elian bajsar eller något sker o ja...ni fattar!?

Myser med glass

Just det, IDOL på tv4 så ingen film ikväll. 
Jag tjatar om glass idag men hade SÅ lust på det idag på Aker Brygge men glömde, så jag tar igen det nu.... MINST SAGT! Hoppas ni myser ikväll!!

lek!

Jag såg förut då Elian skrattade att han har fått två bjässar till tänder nere på sidorna. AJ så ont de måste ha gjort, tror det bidrog mycket till krångliga nätter....

Vad har hänt med vårt lille hjärtegull? Blivit EXTRA busig sista dagarna. Han är VILD! Ska klättra upp o över ALLT som kommer i hans väg o sen gärna KASTA sig rakt ut = många olyckor om dagen...


Mitt i en mysobusstund! Kastar sig omkring då han klättrat upp på kuddarna....
-Mamma, jag möblerar om lite härhemma jag. Borde SKA bort!


Vi satt mittemot varandra på golvet jag o E förut o han gick steg emellan oss, SÅ sött o så duktig han var. Annars orkar han inte riktigt o tappar balansenmen nu gick han många många steg! 

-De här plåtarna ska ut o de ska man slå på, jag tycker det är SÅ kul Mamma!


VILDA Elian!
Vi älskar dig. 

Nu ska Elian bada o sen förhoppningsvis käka MASSA gröt o sova sött. Vi körde inte pistageglass till middag men köttbullar o pastaskruvar, det blir glass i soffan o FILM! Knocked up o det passar bra för oss.... zzzzz

Ännu en underbar dag!

Då vi kom utanför dörren somnar Elian, skönt!

ZZZZ :)


Jag kom på att jag ingen kamera hade med mig ut idag men fotade lite med mobilen!
Tog tbanan någon statuon o hoppade av vid Majorstua o gick i sköna höstsolen ner mot slottsparken o mot stan. Planen var att shoppa skor åt Elian. 



Han hann sova i en timme innan han väcktes av en gatumusikant o sen några barn som gallskrek för att de trampat i hästskit. De hade en stereo i ryggsäcken också så det var fullt disco....
Här ser ni dragspelsmannen till höger, grrrr... Är det någon som uppskattar dessa spelare?!



Här är vagnen!





Vi strosade på Aker Brygge o SÅ mys det är att kunna busa o prata med varandra, främst därför jag blev sugen på denna vagn faktiskt!





Lite mat i magen

Elian äter lite idag o igår också, kanske han är väldigt trött eftersom han ej får sova på eftermiddagen?! Men han överlever o äter han en stor grötportion innan läggning så går detta galant. 

Mitt förslag är för övrigt att slänga mig i soffan DIREKT då Elian somnat runt 19, o sen äta pistageglass till middag :)



Tacos till lunch!

Nu ska vi äta tacos, nyss hemkomna ifrån vagnshopping o macladdarinlämning. Jag skrattade då han sa att de ej hade någon att låna ut, jag har en låneladdare nu kan jag säga =) Vi ska ut o gå snart!

Uppdrag misslyckat!

Som sagt vi skulle shoppa skor men på Aker Brygge tipsade de mig om ett helt annat ställe o vi kikade inom Petronella på jobbet o blev kvar där istället, MYS! Jag fick en smarrig latte o Elian drack vatten o åt en bullbit, men han slog huvudet i ett bord så han har nu ett blått märke ovanför ögonbrynet, det ser ont ut =/ Så vi tog tbanan hem o ska shoppa skor imorgon istället!
Fick dessutom bra tips av AnnaStina så det var kanske tur att vi ej shoppade i stan.

MIN kärlek!

Ajaj, ser ni blåmärket? Suddig hissbild. 

Nu ska jag pussa min klump lite extra o snart kommer stora E hem!

lyx o amning...!

Klætt på mig medans trøtt Elian sover i vagnen i hallen, LYX! Vi ska snart køra ivæg o shoppa vagnen, jag længtar.

Har tv4 på i bakgrunden o det handlar nu om barn. Skøna svar på tittarnas frågor. Tex om dagis, Mamman ær orolig att barnet understimuleras hemma? NEJ, var hemma så længe du kan o vill svarar hon, barnet har det så bra. SKØNT!


Sen  till er som kanske nyss fått bebis o kanske ammar. En tjej undrade ( hade en 3månaders dotter ) om hon nu ska børja førsøka få dottern att sluta æta på nætterna då hon nu børjat hoppa øver måltider på dagen? Nej, bebis lær sig nu att du finns dær nær barnet har behov av dig o det ær viktigt senare i livet. Sen vet bebis att du ligger vældigt stilla om natten o att du ger mycket mat o mycket "mamma" som hon uttryckte det. Ønskar jag hørt det svaret då jag var trøtt i børjan. Hon sa så ær det, det ordnar sig! Kanske en liten trøst før nyblivna mammor. MEN det viktigaste var att DU som mamma SKA sova då bebis sover, det ær ditt ansvar nu i livet att sova så du orkar ta hand om ditt lilla knyte. Stæng av telefonen, strunta i alla måsten o prioritera DIG & BEBIS!


Nu ska jag æta lite frukost hær!


JA!

Vagnen blir vår! Nu blev jag genast lite piggare. Ska snart ta en dusch hær, Elian ær SÅ trøttis så vi kanske ska køra snart så kan han sussa i bilen...

LYCKA!

Solen skiner o Elian vaknade 5.50, o då vi la oss men det var mitt fel då jag ville stoppa om honom. Han ær en riktig propeller på nætterna =) Jag ær så GLAD att det fungerar med våra nya rutiner. Ett ,inus ær sjælvklart att han ær klarvaken kl 6 men han ær så GLAD o fick lite mjølk ( jag høll allvarligt på att sprængas...) sen kastade han sig mot E som alltid o sa DADADADA, Titta DADADA o kysste honom på munnen o myste med honom. SØTT!

Nu ska jag dricka vælling o væcka stora E. Att vara trøtt ær så mycket lættare då man ær hoppfull. Jag ær vældigt hoppfull att vi ær på rætt væg hær, mot bættre nætter = GLADARE mamma!

dumma mig...

Elian har sovit søtt men vaknat två gånger o velat bli omstoppad o få vatten. Jag BORDE sova nu men har fastnat hær o ær så spænd på ett sms eller mail om en vagn, helt ny o till bra pris. TACK sessan før all hjælp oavsett hur det går....
SOV SØTT ni som ær duktiga o hoppar i sæng!


utmaning

Vilket ämne gillade du mest i skolan?    Svenska
Nämn ett jobb som du aldrig skulle kunna tänka dig att ha:     Kirurg
Är du troende?     Ja
Vilken färg har din tandborste?    rosa
Har du åkt ambulans nån gång?     nej
Tycker du om DrPepper?     NO!
Har du fått massage nån gång?     Många gånger
När klippte du dig senast?    Før två veckor sen
Sötlakrits eller saltlakrits?     vilket som
Ser du dig själv som lång eller kort?    Lång
Vad har din mobiltelefon för märke?     Nokia 7390
McDonald´s eller Max?   Max
Har du ett överkast på din säng?     Ja halva ligger i fotændan
Har du brutit nåt ben nån gång?     Ja nyckelbenet o en tå
nvänder du ett bokmärke eller gör du "hundöron" i böcker?     Viker hørnet...
Hyrfilm eller biobesök?     Beror på humøret, bio kan vara MYS!
Tycker du om ord?     Ja men handling ær viktigast
Minns du någon speciell person från din barndom?     Ja, MORMOR!
Har du hår på ryggen?    NEJ!
Äter du fiskbullar?       LÆngesen men ja!
Beskriv din humor:     Rætt fram
Använder du morgonrock?     Ibland
Sist du dammsög, dammsög du bakom soffan då?    JA!
Nämn en sexställning du gillar:     Nej...! Inte hær =)
Har du ordning eller oordning i dina byrålådor?     OOrdning
När blir man vuxen, enligt dig?     Nær man kan ta hand om sig sjælv o andra!
Använder du balsam efter schamponeringen?     JA!
Nämn en skiva ur din skivsamling:     Katie Melua
Vad gjorde du i går kväll?     Skrev listor, bloggade, betaade rækningar, somnade i Es famn
Yngre eller äldre män?     Lagom æt bæst! Ældre æn mig iaf...!
Använder du accessoarer?     Ja
Har du varit riktigt, riktigt megafull någon gång?   JA
Vill du skaffa barn?    Jag har barn
Hund eller katt?     Katt
Har du några syskon?    JA
Var är dina föräldrar ifrån?     Sundsvall
Har du hånglat med någon av samma kön?     JA
Vilken kanal tycker du bäst om?     Svenska tvkanaler =)
Brukar du handla på second hand?     Ibland
Har du en tatuering någonstans?     JA
Jeans eller shorts?     Jeans
Var fikar du helst?       I parken
Vilken butik hittar du alltid någonting i?     H&M, ZARA o POP
Vinter eller sommar?    Sommar
Vem står dig närmast?     Min førlovade
Vilket klädesplagg är ditt bästa köp?     tighta jeans
Till vilket land skulle du vilja åka?     Många
Var bor du om 10 år?     Ingen aning, hoppas på Sverige men tror Oslo
Världens bästa uppfinning?     Internet
Mammagris eller pappas lilla flicka?     Mammas flicka
Hur svarar du i telefonen?     Beror på vem som ringer, glatt iaf =)
Har du någon dålig ovana?     kort tålamod
Skulle du kunna byta liv med någon, och i så fall med vem?     Nej tack
Är du duktig i skolan?    Jag var ganska duktig men valde fel program =)
Kommer du ihåg första kyssen med din älskade?     Mycket væl!

utmanad av sessan =)
http://sessanochprinsessans.blogg.se
Hær har du svaren!

vagn....

bugabooDenimStrollerLarge.jpg
Jag ær SÅ sugen på sittvagnen ( dvs hela vagnen) o sen ha babydelen till næsta bebis i framtiden.... Jag har vant mig till hela vagnen, trodde jag aldrig =) Men kommer behålla vår Emmaljunga som sovvagn på balkongen o på dagis i framtiden. Denim ær SÅ snyggt men jag tror jag køper den i mørkgrått/svart.

SÅ då kan jag kanske sluta tænka på den en stund. Mormor ringde o pratade brøllop brøllop brøllop, MYSIGT! Hon har planerat en hel del. Eller fixat saker åt mig som jag bett henne fixa, TACK MAMMA! (Mormor =))

min lunchstund

min lunchstund

Tog en snabb mobilbild på min latte o Damernas Værld, jag ÆLSKAR lila. Plommonlila ær så fint. Skinnjackan på omslaget ær supersnygg!

mysigt besøk!

mysigt besøk!

Hær strax innan maten. Elian o Petronella! Jættemysigt att få besøk. Idag blev det tacos hemma hos oss!

Elian har varit såååå trøtt idag o har velat amma men fick bara lite imorse. FRAMSTEG! Han har inte sovit på eftermiddagen o han sover NU i skrivande stund. Hoppas han sover søtt nu. Jag la ner honom, stoppade om med tæcke o lite vatten o en sång senare så sov han søtt. Han blev tokglad då E kom innanfør dørren efter jobbet o E likaså, men han verkar vara førkyld. Stora E alltså =) Ont i halsen o huvudet...

Min macladdare har smælt (!?) sønder så jag har ingen dator nu igen, ska inom en macbutik o klaga imorgon. Annars kostar en ny øver 700 kr, det lægger jag gærna på annat..

Så nu ska E få sin pc tillbaka ( vi har en stationær också men jag tycker det ær så trist att sitta vid en sån =)) o jag ska blæddra i blader o NJUTA att Elian somnat føre 21 o att jag tagit mig igenom dagen utan att sova eller ge efter før Elians vilja o SOLEN skiner!

sovrekord o vagnchock!

JIPPIE, Elian sov 1 minut i bilen hem ifrån IKEA bara sen var han vaken o åt en minilunch ( för trött....) På sekunden då vi kom oss ut somnade han o luften var LOVELY! Klockan var då ca 11.35. Sen tog vi bussen någon hållplats o så gick jag sista biten så vi fick frisk luft. Hälsade på Petronella på jobbet o fick en god latte, TACK! Läste Damernas o hon sprang lite in o ut eftersom det var lunchtid. 

RÖKARE: Varför ser ni inte att bebisar är i sina vagnar? En vagn med filt över eller med ett fullt synligt barn = GÅ INTE NÄRA O RÖK! Är det så svårt att förstå ordet HÄNSYN? Giften räcker det med att jag får i mig, det är hemskt nog men förgifta INTE mitt barn, TÄNK! Jag kan bli GALEN på hänsynslösa rökare o säger dagligen till minst en att SNÄLLA du rök inte in i min vagn. Ofta finns det också massa plats omkring där de kan stå o förgifta sig själv ( + mig då...o Elian o alla andra)

Jag NJÖT iaf idag o Elian sov PRICK 2 timmar, perfekt!

Glada gick vi till Sten & Ström o tänkte prova vagn. Jag gillade inte riktigt Bugaboo då jag var gravid ( man tänker mest på liggdelen, iaf jag...) men jag har börjat gilla den massor efter att AnnaStina har en. Gick dit, väntade på hjälp, hon glömde bort mig, jag gick fram) Hade hunnit testa BB Cameleon innan hon kom o skulle hjälpa oss. Trevligt tänkte jag då hon faktiskt på stört kan få en vagn till 8000 kr såld, till mig =) 

Men NEJ den vagnen kan han ej ha som sovvagn på dagis. Barnet sover helt fel i den, nästan sittande. Du borde behålla din Emmaljunga så han kan sträcka på benen. Jag såg förvånad ut o sa att ja det var därför jag köpte den eftersom den är så lång o han kan växa i men denna är ju SÅ fin. Hon sa klart o tydligt att nej jag skulle INTE rekommendera den då barnet ska sova i den. Jag undrade då vem som ska ha den då man oftast går promenad då barnet sover o hon sa att jag kunde ha den då jag promenerade o barnet skulle vara vaken.... Jag blev chockad o besviken o gick därifrån. Kan det stämma? Det är ju MÅNGA som har denna vagn!?

Jaja nu är vi hemma iaf o käkar mackor med ost o dricker mjölk, ska återgå till det =)  



sovrekord o vagnchock!

Elian på t-banan hem i eftermiddag. Undrar varför de vuxna ej ser honom då han flirtar o vill se leenden.....






19 minuter

på IKEA, hemma o ätit lunch. Nu ut o promma! Mina planer fungerar än så länge =) 

Godmorgon!



Här har vi en morgontröttis som kikar barntv. Han blundar precis på bilden.

Inatt var det kaos igen men jag har inte gett upp o la på täcket, gav vatten o sjöng massa gånger. Kl 5.30 var det hungrig kille som skrek, då försökte jag välling. NEJ. Lurade honom, gav bröst i EN sekund o bytte till flaskan = SUCCÈ! Det har fungerat förut o fungerade igen, sen somnade han om till 6.15 tror jag o sov med oss lite. Kör lite om lite o tillslut kommer han bli mätt på vällingen ( drack ej upp hela) o kunna sova till iaf 7 är min förhoppning. 

Men morgongröt kl 8, nej tack han rä fortsatt mätt. O nu känner jag att det är dags att byta blöja =) Sen ska jag ta en snabb dusch, ge gröt o så en liten tur till IKEA, bara shoppa snabbt o sen hem.


Ha en fin dag på jobb PAPPA! Vi älskar dig!

ull

ull

Igårkväll i pyjamasen + sin ulldräkt sen ifjol o Es gamla ullmössa. Den passar, den blå mysiga ulldräkten är ju SÅ härlig o värmde honom hela förra vintern = perfekt att ha i vagnen!

Kommer ifrån NÖSTEBARN på Sagene.

effektiv!

Oj oj så mycket jag fått gjort ikvæll, inte ens hunnit slå på tvn...!
Nu ska jag snabbt rensa bort de allra mest somriga klæderna i min garderob o sen hoppa i sæng. SKØNT att slippa fixa med disk, tvætt, pappersarbete, blanketter o annat då jag o Elian ska ha vår førsta egna Pappafria heldag på LÆNGE! Vi ska bara mysa, leka, læsa o æta massa mat :)

Kram o sov søtt!

Kvällssol!

Kvällssol!

Ikväll åkte vi o käkade GOD hemlagad pizza hos Bestemor sen fick vi snabba oss då Onkel o E hade träning kl 17. Så jag gick lite tur med supertrött Elian som somnade direkt. Satt o njöt solen o bara var.. Sen vaknade Elian o vi lekte på en filt i gräset o kikade på Pappa som spelade, min FINA kärlek...

Elians sovmönster är minst sagt rubbat av feber o han borde inte ha sovit så sent men det var oundvikligt, E sjunger för honom nu o imorgon har jag skrivit upp ett schema som jag ska försöka följa så han bara sover en gång på dagen. Måste få in den rutinen så han sover länge då istället, då kommer jag kunna jobba hemifrån eller ifrån parken eller vartsomhelst under hans lunchsömn!

Imorgon är planen:
IKEA shoppa vaniljljus, servetter o en ny matstol ( vi gav vår till Bestemor så han kan äta där)
Sen kommer Petronella på besök, det ska bli MYS!

Nu: skriva matlista för veckan o fixa. Kvällen bara rinner iväg o jag ska i säng i tid ikväll, det är ett som är säkert. 

kväll i vårt hus

kväll i vårt hus


Nu springer Elian omkring i pyjamasen o jag väntar på den obligatoriska gnuggasigiögonen =) Sen ska jag skriva alla listor inför veckan, mail som ska mailas o annat som ska fixas. Vi har haft det SÅ mys på Ekeberg ikväll, sett Pappa o Onkel träna fotboll. 

Ut på lunchstrapats!

Vi gick ut trots TRÖTTA föräldrar i huset =) Jag klarade att övertala ( läs TJATA IHJÄL) E. Så härligt det var o man FÅR energi av solen o av luften ute, nu är den så höstfräsch också!


Sömnig kille i sin vagn, satt o kikade länge innan de två små blå slocknade en stund.

Här ser vi på forsen, spännande!

Puss på dig tröttis!



Vaken kille!

Vi gick hem o njöt sista stunden på gräset utanför oss. Här ser ni en NYvaken kille =) 



Mössa o bil som är presenter ifrån Mormor.





Moster snart ska du få klippa mig!!


Fotbollslek är en del av vardagen!

Nu ska jag fixa oss klara, vi ska hämta Onkel o åka på familjemiddag!




i solen!

Samtidigt som jag bloggar käkar Elian päron o vill se Imse Vimse hela tiden, man kan ju göra en del saker samtidigt om jag säger så.... 


Här sitter jag på Café o njuter. Cappuccino, grovscones o ELLE. Jag inser att dagens foton blev på nästan bara mig, men det är sista dagen E är ledig så så får det vara. 

Det var komiskt då vi var på väg att gå kom tjejen som arbetade därinne o plockade av bordet, jag sa du kan ta kakan. En smarrig ( trodde jag) chokladkaka som såg tjock, krämig ut med nötter. Jag sa den var inte så god, väldigt torr ( hade bara smakat en tugga). Hon sa: Ja vi är VÄLDIGT klara över det, tack för att ni säger till. Haha sen GICK hon in!?? Crazy, varför sälja den o framförallt varför inte fråga om vi ville ha något annat? Jaja, jag orkade inte ens bekymra mig där o då, var så glad över att ha mysstund med E.

I gräset, solen värmde skönt!
Vaggar vagnen lite så klumpen får sova färdigt...!




Bus i blicken!

Så här ser Elian ofta ut, på väg att göra något BUSIGT!

Buse på norska betyder snorkuse, så ibland blir man feltolkad kan jag lova =)

Inne igen

Oj vilken solig dag vi har idag! Nu är jag inne igen o leker med Elian samtidigt som jag ska blogga snabbt, solen har gett oss energi idag.


Här har vi killen som gillar LAMPAN!
Imorse, kan man bli annat än lycklig då man väcks av en sån här sötnos?!



Titta Mamma!

NI ÄR UNDERBARA!

NI ÄR UNDERBARA!

ser knappt något men ligger på gräset o läser era fina kommentarer på inlägget nedan, TACK!

Morgonblogg

Inatt hade vi värsta natten någonsin, jag tror Elian hade ont i halsen efter han spytt. Han stretade emot i min famn, gallskrek o var helt vild HELA natten. Så blev det morgon o han o E har lekt o myst som alltid. Jag är minst sagt en mör mor idag så TUR jag ej gick ut o drack något vin igår....

Idag ska jag vila lite o sen är vi bjudna hem till Bestemor på mat. Vi får se hur vi alla mår, Elianverkar må bra nu.

Jag är lite trött på frågor om hur länge jag ska amma, ammar jag fortfarande o är du trött på att gå hemma? Det är SÅ dumma frågor tycker jag. Jag frågar inte folk om när de ska börja banta, när de ska börja uppfostra sina skitjobbiga barn eller om de är less på att vara arbetslösa eller att jobba på sina (enligt mig) tråkiga jobb. PUNKT. Jag ÄLSKAR att vara hemma med Elian, kanske för att jag rest, mött vänner, hittat på saker HELA tiden. 

Att sitta i morgonrocken utan att duscha på en hel dag är inte min grej men jag respekterar dem som vill det eller inte orkar annat. Alla har ett val o alla har olika möjligheter. Att få vara nära Elian lite till innan dagis känns som LYX för mig o det betyder ju inte att han bara är med mig. Han möter barn o han är en liten prins som charmar stort o smått = han är social!

Jobba heltid känns avlägset för mig medans man har små barn. Kan jag så blir det halvtid tills "alla" barnen fyllt 5-6 år. Men de som har utbildat sig o måste slåss om jobb direkt o knappt kan vänta med att komma sig ut o jobba efter månader sen bebis är född tänker ju inte i andra banor eftersom det är deras situation. Så, jag tror vi ställer in oss på vår egen situation. Pratade med Ashi om detta igår. 

Jag väntar tills jag fått mina barn ( önskar jag kan få fler) o när de är större kommer jag satsa starkt på vad jag vill göra. Om det betyder att jag måste jobba fulltid, vilket jag inte tror =) 

Amningen är superjobbigt för mig just nu då vi försökt sluta bara på natten men har insett att vi måste helsluta ( ta bort morgonmålet) om han ska sova gott. Säger folk men vad vet dem? Jag/Vi vet bäst för mitt, vårt barn. Att jag haft mycket mjölk o kunnat amma utan problem är ett privilegium tycker jag. Elians Pappa har massa allergier o exem o om jag kan hjälpa Elian att slippa något via att han ammats i ett år så är jag GLAD.


Nej nu ska ja äta frukost, fullkornsvälling, äpple, yoghurt med 4 korn o vatten. Är SÅ hungrig. 

Önskar alla en SKÖN söndag. Krama på din kära lite extra idag, ta en skön promenad o läs tidningen i lugn o ro. Det förtjänar du!!!

Update

Stackars lillvännen, E tog upp honom o då spydde han massor. Han var i min famn o jag tvättade av o ammade. Höll nära länge o gick omkring o myste. Han har något i halsen tror jag, eller så är det pga tänder o trötthet. Han liksom rör tungan i munnen o det ser ut som om han har något i halsen.... Jag strök hårt över ryggen o gungade honom men ingenting mer kom ut. Ammade lite till, han somnade o så la jag ner honom i sin säng. Jag har nyss duschat o kollat till honom, han sover o andas skönt. Har tagit på mig pyjamas o tvättat av mig smink, nu ska jag sova tidigt så jag orkar natten.


Omöjligt?

Här har vi kört läggning i 1 timme nu. Lite jobbigt är det allt. Nu tystnade han o jag tror  o HOPPAS att han sover. Hade tänkt ta en drink med Anne senare men mitt humör sjönk en aning efter en timmes barnskrik...

GLAD lördagskväll på er, där ropar han igen. 

skynda!

skynda!


jag märkte ifjol att killstrumpbyxor i Elians storlek var svårt att få tag i o body med strumpbyxor är ju så mys att ha hemma o sen slänga på byxor o fin jacka innan man går ut på hösten. Så igår o idag shoppade jag strumpbyxor på H&M i hans stl, 86/92. Tänkte bara säga spring o köp om ni vill ha rätt storlek.



DOKUMENTATION PAPPALEK

Här ser ni mina fötter i soffan o en Elian som ska söka E...


VART är Pappa...? Exalterad o GLAD kille kryper SNABBT!


Här har Pappa gömt sig i en filt, väldigt spännande....



Bus!! Skratt eller förtvivlan!?

Älskar er mina E o jag har första parkett! =) 

Nu ska vi mysa med musik här innan bad o grötdags. 

MYSDAG!!!

Prommisen blev kort o jag shoppade lite lunch o färska rosa rosor. Sen sov Elian på balkongen o jag gjorde lunch o E shoppade en flaska vitt. Vi hade alltid så mycket sånt hemma förut då vi bägge sålde på jobbet för då vann vi massa vin varje vecka men nuförtiden orkar vi knappt se en hel film om kvällarna utan att somna så vinet är godast till lunch tycker jag =) Sa nyss till E att jag önskar jag orkade gå ut men jag gör inte det. Fast nu sov jag lite på eftermiddagen...!

Vi fick så mysigt besök av Aslaug, PA, Pernille o Henrik! Vi åt köttbullspastasallad med ketchupsås ( rätt jag uppfannn idag, barnvänligt ) o myste. Jag o Ashi tog en dagens o shoppade snabbt på H&M sen efter maten eftersom Pernille behövde en present tills imorgon då hon ska på kalas. 



Blå dresscode?
Pa o Pernille o så grabbarna! De leker med en radiostyrd bil.


Papporna placerades med sina söner så vi Mamas kunde slappa lite =) 

Hej kompis!!


Full rulle, KUL!


Sen åt vi paj, glass o vaniljsås o direkt då gästerna stängde dörren somnade Elian i Es famn. Så vi la oss ner alla tre i soffan o somnade. Vilken UNDERBAR rutin speciellt då E kan ligga o hålla om oss. LOVE!

Nu leks det för fullt här, kurragömma är deras favvolek. 

dags att gå ut!

Nu ska vi ut en sväng så Elian får sussa i vagnen. 


WOOOW Mamma, jag når din MAC!!!!

yoghurt

TACK för vagnsvar, vi shoppar ingen ännu då Elian blir en lång kille så jag väntar lite o ser. Hade hittat en fin o till ett bra pris begagnad men gillar vår Emmaljunga massor o den kan han växa i!

Nu äter vi yoghurt o jag kikade in på den underbara kopian av min blogg o den är borta, TACK blogg.se att ni tog bort det någon sjuk människa driver med. Ibland undrar man vilka dårar det finns? 


HJÄLP?

Bugaboo Frog vad tycker ni om den? Ni som vet! 
Är den liten i sittdelen för et stor kille? Är den svår att köra i snö? Det står att man kan vända på handtaget o då hjulen så man lättare kan köra i snö? Är det negativt att handtaget ej är justerbart? Vi är 173 o 190 långa, Mamman o Pappan. HJÄLP! =) 


UPDATE: jag tror att Frogen är utgått så vi droppar nog det...Vi är supernöjda med Emmaljungan o Maclaren men jag skulle så gärna ha en vagn där han kan ligga helt + mot mig ibland.  Men svara gärna!

Idag skiner solen o inatt sov Elian med mig ifrån kl 2. Han sov o jag nojjade mig över febern....