Vinnaren - valfritt plagg ifrån Maxomorra!

Nu har jag lottat ibland era kommentarer och det är kul att se att så många föll för koftan som jag gjorde! Den är jättefin och mysig. Den lyckliga vinnaren av ett valfritt plagg hos MAXOMORRA är:

"Postat av: Danny

Jag skulle gärna vilja överraska min sambo med får koftan. Det blir oftast hon som väljer ut kläder och går på stan och shoppar, så det hade varit kul att se vår son i en tröja jag valt för variation, hehe :-) Den e ju verkligen super cool!

Ha en skön kväll! Danny

2008-10-29 @ 22:20:51"

STORT GRATTIS, hoppas ni blir lika nöjda med koftan som vi är!
Maila mig ditt namn så ska jag skicka dig information så att du får din vinst!

Spets är snyggt!

Vi myser med IDOL här och jag kikar lite på Mammautbudet som Asos har. Denna svarta spetsklänningen kan jag verkligen tänka mig på årets julgala. Vi ska ha den i januari och jag hoppas rykten om övernattning inte stämmer ( så jag kan åka hem på natten det är ju bara veckor innan min termin / bf) så jag kan vara med.





En bebis i magen och ett barn i barnehagen!


Bebis i magen låg verkligen på sin favoritsida idag som alltid.
Elian låg också på höger sida sprattlade med små händerna..
Det är MAGISKT!

Imorse runt kl 9 ringde dagis. Min första tanke är alltid "Nu är Elian sjuk". Men de lugnade mig och sa att Elian är i superform men har ramlat och fått ett litet jack i pannan. De ville bara se med mig hur de skulle göra men de visste att det inte var så djupt att han behövde sy och han lekte glatt med sin kompis i bakgruden. Vi kom överens om att de skulle ringa om han fick ont, blev trött eller betedde sig annorlunda. Men det gjorde han aldrig så då jag rusade ifrån jobbet 15.15 ( klarade min kundbonus = BRA!!!!) var det skönt att ÄNTLIGEN få hämta honom och "göra helg"!
Hans jack i pannan är tejpat och han är lite svullen men har varit i bra form hela dagen som tur är och då jag kom höll han mig i handen och kramade alla hejdå.

I bilen på väg att hämta E på sitt jobb så ringde min chef och berättade att jag vunnit 1000 kr till shopping ( gavekort) i en tävling vi haft denna veckan. Jag och Anne vann varsitt och jag blir så GLAD då det går bra på jobbet och månaden känns som något positivt att se tillbaka på!! E har också haft en bra månad på sitt jobb så nu ska vi fira med massa soffmys. Medans jag skrivit detta har det knackat på TRE gånger och massa läskiga barn har bjudits på godis. Elian ser minst sagt smårädd ut för de läskiga figurerna.


Ha en UNDERBAR fredagskväll och pussa lite extra på den du tycker om!






Fredagsdinner och läskigt besök!

Nu hade vi precis besök av superläskiga barn så Elian bjöd dem ifrån vår STORA godisskål! Han undrade såklart vad de fick och nu mumsar han på mjölkchoklad i soffan och ser på barnetv. Vi har haft en härlig och lång familjedinner ( så lång den kan vara med en tvååring som älskar att leka).


Middagsshopping!
Vi brukar köra hemmagjord fredagspizza på fredagarna men jag blev så sugen på grillad kyckling så det blev grillade kycklinglår och kycklingvingar, pommes frites, bearnaisesås, majs och god baguette. Det föll oss alla i smaken.
Elian hade med alla bilarna in i butiken :)


Inne på posten. Jag postade paket och Elian busade.




Happy Fredag!


Anne läser om mig i Kamille. Vi äter godis och njuter av fredagsfeelingen.

Happy Fredag!

Asos säljer nu gravidkläder!

""



Tack snälla söta
ANGEL för tipset! Asos säljer nu Maternityclothes. Ska kika in detta efter jobbet nu är det sälja som gäller, alla jobbar för att avsluta månaden med ett bra resultat. Solen skiner och jag är så glad att det är FREDAG!


Halloween - inget vi "firar" hemma hos oss men godis fungerar alltid ;-)


Vi kör hårt sista dagen i månaden och vår chef bjuder på godis.
Måste ju påminna er att tävla också!


Prinsessan hit och Prinsessan dit:

Jag hittade denna kommentaren ute på nätet:

"Prinsessan har tappat all cahrm i och med avslöjandet av att det är en dotter, redan tydligt hur det barnet komemr uppfostras annorlunda kontra sonen. Fy för denna könsindelning. "


Tänk så TRÅKIGT att vara så arg inom sig att man blir arg på mig som man inte ens känner... Jag är HAPPY för att vi ska få en flicka, jag hade varit absolut lika happy om det var en pojke ( det kanske ÄR en pojke ;)) men låt mig tänka pink, drömma om mor / dotterrelationen och njuta av att få en av varje för i grund och botten är det ENDA SOM BETYDER NÅGOT att barnet är friskt och blir lyckligt. Jag tycker vi ska sluta döma varandra så hårt. Jag är ärlig och öppen om många saker och får ofta kritik men i denna frågan tänker jag INTE ta kritik om min framtida uppfostran av vårt ofödda barn.

Det ÄR lov att vara girlie! Update: ( Syftar på MIG själv), jag är en tjej, kvinna och står för det. Elian ÄLSKAR bilar och jag har INTE påverkat honom åt något håll. Han äger ca 50 bilar och är inte intresserad av dockor alls på samma vis. Men gärna leksaksspisen i en minut, sen återgår han till bilarna. Jag känner MÅNGA barn i hans ålder sen de föddes och oberoende av deras föräldrar så är flickor och pojkar olika på vissa vis. Mer eller mindre. Let´s face it!

Det är otroligt sällan jag ser ett barn som bara bär en färg ( då man kritiseras för det också) men självklart är det ju mer naturligt att en flicka har leggings, skön tröja och en klänning på dagis än en pojke? Stick in era huvud på ett dagis och börja diskutera med föräldrar och fröknar om detta tycker jag om ni stör er så gränslöst på att flickor bär mer rosa än pojkar. Sen vill jag gärna se ERA män, bär de rosa kostym på jobbet? ;-) Elians garderob går i alla färger så där tar jag inte heller åt mig. Det är bara så trist att det läggs energi på såna saker som inte leder någonstans.

All ilska, energi och vilja borde läggas på att barn ska ha det BRA och växa upp till starka individer. Inte på att skriva nedlåtande kommentarer på internet till andra vuxna. Vilka signaler ger det? Jag tycker det är ett EXTREMT viktigt ämne, nätmobbing, elaka kommentarer och socialt beteende bakom dataskärmen. Det är vi vuxna som avgör vad som är okej och inte och dömer vi och skriver elakt till varandra utan att ens ha mötts IRL så är det ganska illa om du frågar mig...

Jag vet att det här med pojke eller flicka ÄR ett känsligt ämne. Man får inte lov att önska sig en flicka efter två pojkar, folk i omgivningen kan säga tråkiga kommentarer som: Jaha så synd att det inte blev en av varje och liknande. Jag vet många mammor som blivit sårade av detta bemötandet och det är ju faktiskt sjukt att man inte ska få vara öppen med sina egna känslor? Hade jag fått två pojkar hade jag varit superstolt och lycklig. Nu känner jag kanske en extra glädje över möjligheten att få ha en mor / dotter relation och det står jag för. Sen är familjer med fem barn av samma kön exakt lika lyckliga, det sitter i att barn är gåvor, magi och som små änglar som dimper ned på jorden - inte beror det på kön...

TACK underbara du som gett mig två små hjärtan som slår!


Lovebombing!

Nu startar vi dagen med massa kärlek! Då passar det bra med bilder på mina älskade E♥
Igårkväll hade vi soft kväll med fotmassage, bebissparksmys ( hon var HELT vild) och massa choklad - precis vad jag behövde!



HAPPY FREDAG!




Presenttips!

Hej alla underbara!
Nu har jag sovit skönt i soffan och vi har haft en mysig eftermiddag tillsammans härhemma vilket gett mig skön energi.

Jag får ofta frågor i kommentarerna om presenttips, det är jättekul att ni frågar mig och jag är ledsen om jag missat att tipsa er men jag försöker verkligen svara på alla kommentarer. Därför tänkte jag skriva lite här vad jag tycker man kan ge bort till nyblivna föräldrar, gravida väninnan, blivande bruden eller kanske i dopgåva till sitt syskonbarn.


(Gwen Stefani med familj)
Nyblivna föräldrar:

Det de flesta nyblivna föräldrar verkligen behöver är mat! Man är upptagen med att beundra miraklet och att bara vara. Jag skulle tipsa om att ta med en korg med nybakta ( eller köpta) bullar, kanske en lasagne / paj / annan maträtt, gott bröd och ost och en god bodylotion till Mamman. Pappan kanske kan få en Pappabok. En fin vattenflaska eller amningste till Mamman uppskattas garanterat ( om hon ammar!)

Att någon tänkt på en istället för ha köpt det dyraste och nyaste betyder oftast mest så ta hand om disken då du hälsar på, koka kaffet eller vyssa bebisen en liten stund så att Mamman och Pappan får vila/ta en dusch om bebisen sover dåligt.
Det viktigaste är att du är lyhörd och ser om de orkar besök och gör de det så beröm Mamman som varit en HJÄLTINNA och burit och fött barnet. Pappan har säkert det tufft han också med sin nya roll men mest av allt är det faktiskt kärlek och stolthet som SPRÄNGER I deras hjärtan så att ni kommer och tittar på bebis med en påse bullar räcker LÅNGT!

Andra presenter till nyblivna föräldrar kan vara En dörrskylt ( om bebis fått ett namn), en bok om bebisens första tid eller en mysig filt att vira in bebis i. Om det är till bebisen så rekommenderar jag att köpa mjuka och sköna bodies och byxor utan fötter i stl 56, gärna 62 så att kläderna kan användas en stund. Man har oftast shoppat mycket i minsta storleken.
Första tiden är det bekvämt som gäller, vänta en stund med söta klänningar, jeans och krångliga koftor.


(Min bästa kompis Charlotte med Benji i magen)
Gravida väninnan:

Här kan det vara kul att tänka personligt. Vem är din väninna, vad tycker hon om? Är hon orolig för något? Kanske du ska köpa en bok om just detta? Då man är gravid så läser man gärna och förbereder sig så pratar hon mycket om födseln så köp en fin bok om att föda. Annars är ett "MAMAkit" väldigt kul att få. En olja för magen / eller Body Butter ifrån The Body Shop, en gravidtidning, hennes favoritchoklad och kanske ett par mysiga sockar att värma sig med?
Skriv ett fint kort om er vänskap och peppa henne i Mammarollen som komma skall. Man är väldigt känslig som gravid och förståelse och omtanke ifrån vänner är GULD värt så att du bryr dig med sms, frågar då och då hur bebisen har det eller erbjuder dig att följa med på en jordmorkontroll kan göra din väninnas dag - jag LOVAR!


(jag har alltid älskat denna bilden på Brad och Jennifer)
Blivande bruden:

Som brud är det många to dos. Kanske du kan skriva ett fint kort där du erbjuder dig att vara weddingplanner en timme eller två? Kanske du kan hjälpa henne att skriva bordsplacering, beställa menyer eller koordinera något? Annars är en fin påse med en liten minihårspray, mintpastiller och ett bröllopsmagasin en söt gest att ge bort i tid före bröllopet eller på dagen D men byt då ut magasinet mot tex ett vaniljljus ( eller hennes favoritdoft) som hon kan låta brinna då hon gör sig vacker inför vigseln.


(Vårt hjärtegull i kyrkan med prästen och sin ena Gudmor min Syster!)
Till Dopbarnet ( dåpsbarnet) :

Jag är inte sponsrad av Amanda Egilson By Hand & Heart men vi samarbetar och jag måste ju skriva de tips som jag själv anser är bäst. Att ge ett armband, halsband eller något annat fint med just barnets namn är SÅ kul att få då det kan användas då barnet kommer i tonåren. Jag skulle absolut helst köpa det åt mina vänner så jag vill tipsa er om det också. Annars uppskattade vi ALLA dopgåvor vi fick till Elian. Fina böcker, mysiga cdskivor med sånger eller ett fint matset ( Elian fick sked, gaffel, tallrik och kopp med prinsmotiv) uppskattas garanterat. Skriv en fin dikt om er relation till barnet och gå på dopet så blir föräldrarna garanterat glada!

Om man är många vänner så rekommenderar jag att ni går ihop och köper något tillsammans. Kanske ett babygym? Laban var SUCCÉ då Elian blev någon månad och han låg ofta där och sprattlade då jag var hemma med honom. Eller kanske ett kit för att stöpa av små fossingarna? Ni kan också göra en liten bok om barnets föräldrar som barnet kan få läsa då det blir större. Bara fantastin sätter begränsningar. Den här tavlan är ljuvlig.


KRAM till er alla!

Bebis och storebror!


Dagens hemmamysoutfit.
Den 1 november startar en ny gravidvecka:


Vecka 27 - 1 nov - 7 nov 2008
Kroppen: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.



After Dagis

We love dagis!

Nu är vi hemma efter dagis! Jag har som oftast bäddat sängar, startat en tvättmaskin och fixat lite och alla ljus är tända. Elian leker glatt med alla sina bilar, kör dem, radar upp dem och röjer omkring. En soft stund efter jobb och dagis. E slutar jobba nu och är på väg hem.

Jag är SÅ lycklig över hur bra Elian har det på dagis, han skriker namnet på sin avdelning och säger "är BÄST"! Hur ska man visa fröknarna uppskattning? Tror vi ska skriva ett litet helgkort och överlämna imorgon och kanske något gott inför helgen? Jag känner iallafall att det är extremt viktigt med den trygghet och trivsel fröknarna bidrar till. Elian kramade alla hejdå idag och sprang GLATT mot bilen, så snabbt att jag knappt kunde fånga det på bild!


WE LOVE DAGIS som vi kallar det!
Dagis är ett mysord och för mig står det för det jag upplevde osm liten på dagis.
Det är där man leker och har kul om dagarna medans Mamma och Pappa jobbar.
Alla goda vänner Elian har pratar han om varje dag och det märks att det är väldigt socialt att vara mycket i grupp.




En skymt av dagens MAMA kommer här


HAPPY MAMA som ska ta lunch NU!
Dagens är vita leggings och vitt spetslinne Gina Tricot, klänning H&M ( gammal), kofta Lindex.
Skor SoNize ( som alltid ;-)


I did it!

Nu är jag i BUDGET som man säger i Norge! Det betyder att jag trots en hel månads förkylning, vakennätter och graviditet kan vara STOLT över att jag presterat. Vilket känns skönt. Man ska alltid sätta mål och vara NÖJD då man uppnår dem. Självklart är budget ens jobb att klara då man är säljare och jag sätter alltid högre mål än budget men som ni kanske förstår så har denna månad varit tuffare än en "vanlig" månad. Finanskrisen gör sitt också, företagen är tvugna att hålla i pengarna vilket märks för oss som säljer annonser. MEN för att vinna måste man satsa ( alltså shoppa en annons av MIG ;-)


Happy torsdag!

Inatt hostade Elian ifrån kl 3-6 men han vaknade pigg och glad kl 6.30 som tur var. Jag och E var aningen mindre pigga ;-)
Elian är dock i toppform dagtid så det är på natten han behöver hostesaft, men det verkar som många är sjuka nu ( inkl jag) så man får bara hålla ut och hoppas att vi snart är friska igen.

Önskar er alla en skön torsdag, imorgon då vi vaknar är det FREDAG♥ och en hel mysig helg att se framemot. Jag ska fokusera på mina sovmorgnar som jag har att hämta ut på lördag och söndag....*LYX*

Hjärtat i magen sparkar på och har morgongymnastik därinne och det är så underbart att känna att man bär på ett liv. Hon är så lättväckt nu så inatt då E tog Elian hade hon redan vaknat av att han skrek och låg och sparkade. Jag var hungrig också men orkade inte röra på mig så frukosten var extra efterlängtad imorse.


Första eftermiddagen med Elian hemma.
Känslan av att komma hem var så speciell.
LÄNGTAR tills vi får uppleva den igen!


Tävling - valfritt plagg ifrån MAXOMORRA - Vilket väljer du?

Jag har svårt att vänta då roliga ting sker, fråga mina vänner ;-) Så vi kör igång tävlingen NU ikväll!



Bild: Maxomorra.


I posten fick vi idag hem den FINASTE handstickade lammullskoftan ifrån
MAXOMORRA. Jag valde den då jag tyckte den var så fin och nästa bebis kan absolut få ärva den ;-) Ni kan kika in ibland alla fina plagg, skriva vilket plagg just DU vill vinna i en kommentar härinne så deltar du i tävlingen om just ett valfritt plagg!

Ni kan tävla tom fredag eftermiddag. STORT LYCKA TILL!


Tre lyckliga vinnare....

Ikväll har E lottat vinnarna och jag har mailat lite jobbmail så ni får tacka honom ;-)




Ni som vunnit har vunnit tio utgaver av Kamille som kommer ut två gånger i månaden - LYX!
Maila mig era namn + adresser så att bladet kan komma hem i postkassen ASAP.

STORT GRATTIS TILL:


Postat av: Petronella

hej søtaste.. Jag vill jætte gærna vara med och tævla..

2008-10-22 @ 21:14:31


Postat av: Hanne

Jeg vil gjerne vinne, for en fin konkurranse:) Og takk for en fin blogg, jeg er ikke så flink til å legge igjen kommentarer, men jeg er inne og leser hver dag:)

2008-10-23 @ 11:10:36
URL: http://hannemylife.blogspot.com



Postat av: Randi

jaaaaa:-) jeg vil gjerne være med på å vinne konkurranse:-) med 4 viltre barn er det ikke lett å få tid til å gå å kjøpe seg blader og sette seg ned å lese.men hadde det kommet i posten så hadde det nok vært litt enklere å snike seg unna med det enn å kjøre ut og kjøpe..bare hente posten,si nå går mamma på toalettet en tur.og sette seg ned og lese litt:-)eneste plassen i huset det går an å få seg ett lite 5 min på:-)hihi

ha en fin dag:-)

2008-10-28 @ 08:00:15
URL: http://tullaiskogen.blogspot.com/



Alla era kommentarer varje dag gör mig HAPPY och utan er läsare vore det inte alls så kul att blogga.
TACK för att ni finns, väldigt snart kommer det en tävling där ni kan vinna ett valfritt barnplagg så håll utkik.
Hoppas ni tycker om tävlingar? Det känns som mitt sätt att kunne ge er något tillbaka för att ni tittar in hit så ofta!

KRAM och Sweet Dreams, jag ska krypa ned och se ett avsnitt av HIMMELBLÅ sen sova.
Det är värt att lägga sig tidigare för att få mer energi, jag är inne i en behöversömnperiod känner jag!






Tack underbara ni!


H A P P Y



Vi fick en LOVELY dinner hos Stefan och Petronella och Elian var helt vild hela tiden och lekte och busade.


Hedersgästen fick sin favoritmat, kalkonkorv och god färsk pasta!


GLAD i Stefan är ett milt uttryck för att beskriva hur Elian beter sig då vi umgås med dem... ;-)

Det är så härligt att ha goda vänner som orkar hänga med oss med vår busprins trots att de inte har barn själva.
Snart en kväll kanske Elian sover över?



Smarrig glass till dessert!


De fina ballongerna sen deras treårsdag var så roliga att leka med så Elian fick med sig en hem.

TACK för en helt underbar eftermiddag, jag är lycklig att ni finns i vårt liv!

Snöig dag!

Då jag hämtade Elian var han ett sött litet troll som glatt följde med mig hem. Det är inte ofta jag hämtar så sent som halv fyra så jag märkte att det var lagom att gå hem för honom. Vi körde och parkerade nära Stefan och Petronella och sen strosade vi om kring i snön och myste, vi hade bestämt att möta upp E vid t-banan och gå till middagen tillsammans.
Jag köpte sköna leggings på Gina Tricot, en kofta på Lindex och vackra rosor till våra kära vänner.




Skönt att softa i vagnen eftet en hel dag på dagis!


Bad Hairdays är ett faktum då stora snöflingor öser ned ;)


Hand i hand genom livet.
Då vi mötte E började det toksnöa så vi kom fram genomvåta men in i ett härligt hem och sen hade vi det SÅ mysigt.
Riktig LYX att få middag serverad efter jobb / dagis.


E kom hem som en extra härlig man efter en helg borta ifrån oss ( med tonvis av choklad åt mig haha)

Så bra som vi haft det sista tiden har vi aldrig haft det tidigare. Nu börjar vi inse att vi snart är fyra och att det är VÄLDIGT viktigt att vårda OSS, prioritera familjen ÄNNU mer. Älskar dig E och du växer varje dag i mina ögon.
Jag känner ett lugn och en lycka inom mig som jag inte känt tidigare. Kanske barnet i min mage bidrar till att jag kan älska mer?












Myspys i en tuff vardag!

Nu är vi hemma och jag har landat i soffan. Bonde söker Fru startar strax på tv4 och E lägger Elian. Vi har haft en helt FANTASTISK eftermiddag!!


Här är jag på väg en mysig paus med Zryan ( man uttalar namnet Zyrian)


Goa, snälla och varma Zryan som jag är så glad i!

Vardagen är oftast tuff och krävande men försöker man få till mysiga stunder och se det goda omkring sig så blir allt lite lättare! Vi jobbar med resultat varje månad och det är hård press, då behöver man GODA kollegor omkring sig. Jag ÄLSKAR det jag gör och att utmana mig själv, det är KUL att se resultat och att kunna "mäta" det man gör.



Kaffepaus!

Jag och Zryan har haft en mysig fika på Kaffepikene med GOD kanelbulle. Jobbar på som bara den här för jag är strax i budget. Igårkväll jobbade jag lite mellan middag och bio men det var inte så lyckat då Elian var HELT galet leksugen och sprang omkring och busade med Elian. Nästa gång ringer jag ifrån kontoret och inte ifrån köksbordet ;-)

Nu tänkte jag tipsa er som bor i Norge att alla utländska blader på Narvesen har 25% rabatt!
Dvs alla svenska blader som jag shoppar♥ Idag blev det Family Living!



Nu ska jag strax hämta Trollet på dagis. Han ville INTE vara troll imorse så vi får se om dagis lyckats få några bilder med dräkten på...Ska jobba lite till först.


Vad sker?


Jag tror bestämta att du därinne i magen har hittat på en ny rörelse... Det liksom pickar ( inte hicka) och skrapar på ena sidan inne i magen. Det känns som en fisk som sitter fast så det är inte så behagligt för mig men jag hoppas du mår bra därinne i mörkret.

I eftermiddag ska vi på mysigt besök till Petronella och Stefan, jag längtar!

Dagens är mysklädd: sköna gravidtights ifrån Lundmyr, linne American Apparel, långärmad kort klänning Divided och kofta Gina Tricot. Halsbandet kommer ifrån NORA.

Thailand?

Jag pratade precis med en kund som lät EXAKT som min svärfar. Nästan obehagligt då de pratade om samma saker också. Han var SÅ trevlig och vi pratade en del om att resa till Thailand och jag sa att landet är säkert helt FAB ( har så lust att resa dit snart) men att flygresan är det man tänker på som "jobbigt". Jag har svårt att se det som en lugn och skön tur oavsett antal kritor, leksaker och nya böcker MEN jag vet ju att stunderna där i solen väger upp SÅ mycket mer så väldigt snart ( då jag är Mammaledig) ska jag planera en resa för oss fyra tänkte jag!

Han sa iallafall ÅK och att personalen på THAI är helt fantastisk med barnen och det lugnar mig väldigt. Ni är säkert många därute som resonerar som mig men jag vet ju att
AnnaStina är supernöjd med allt som heter Thailand så jag ska nog våga mig på att åka då vårt hjärta i magen tittat ut och växt lite. Men att resa med en liten bebis som mest ammar och sover är ju toppenbra.

Först är det dags att ta tag i vår bröllopsweekend till Rom. Några tips på bra hotell? Jag fann ett SÅ fint som jag la in bild på här för en stund sen men nu hittar jag inte igen det. Så tips mottas tacksamt, det ska gärna ligga nära Fontana Di Trevi.

s

Se det snöar!

Elian vaknade 5 imorse ( sommartid) men vi hoppas på bättre lycka väldigt snart! Nyss satt han på sin bil och stannade till vid köksfönstret : Mamma regnar!

Så kikar jag ut och ser att den första snön börjar falla... Men den stannar nog inte så länge. Jag tittade ut imorse då jag hade duschat och då kom inga snöflingor men nu faller de sakta och jag får riktig luciafeeling med min fil med pepparkakor!




Så här chockad kan man bli av snön ;-)


Ha en riktigt HÄRLIG onsdag!

Namnet?

Jag har fått en del namnfrågor och svaret blir att ni får veta då den lilla personen tittat ut! Det är inte så länge kvar nu....

Hoppas ni myser massor, jag ska fixa så att allt är klart för Elians trollfest imorgon sen lägga mig och SOVA!



Trollet Elian som vi älskar så mycket!


KRAM

Det blir en del rosa....


Spjälskyddet till Lillan!


En sån här gosig sovpåse ska hon sussa i.. ÅÅÅ jag längtar! Hon har matchande sängkläder i skönaste satin.
Elians randiga ifrån POP kommer också att användas. Sen blir det nog Elians varma sovpåsar som täcke så slipper man oroa sig för att täcket ska åka upp över lilla ansiktet. Men det kommer självklart att bäddas gosigt med täcke också.

Jag är så nöjd med vår 7AM åkpåse som Elian har nu så det blir en 7AM till henne också, de är så goa och varma och med ulldress i så kommer hon att sova som en Prinsessa!


Allt kommer ifrån Barnlycka.se

TACK ni underbara!

ÅÅÅÅ så GLAD jag blir för alla lyckönskningar - TUSEN MILJONER TACK!!!

Nu kom jag precis innanför dörren efter en biokväll med tjejerna. Filmen var helt crazy och väldigt dålig enligt mig. Den är norsk så ni svenskar behöver inte oroa er för att ni missar något därhemma haha. E och Elian har haft det jättemysigt och E tycker att han växt massor i helgen, han pratar HELA tiden och vill visa E ALLT! Jag är så lycklig över att jag har mina fina E och snart jämnar vi ut oss härhemma och är två killar och två tjejer, det känns så speciellt. Att bli fyra, en egen liten helhet.

Mitt i stöket, på väg till bion.



Jag har varit skeptisk till denna sen jag började se all reklam på bussarna men mina söta teamtjejer ville se den ;-)

It´s a girl!?


Nästa vecka har vi som sagt 3dultraljud och säger den läkaren detsamma som de andra två som gjort UL så tror jag på det. Men ännu kan jag inte riktigt förstå att det ska komma ut en FLICKA♥ denna gången... Oavsett vem som tittar ut så är du välkommen och efterlängtad!!!

Det känns som jag vill berätta för hela världen att Elian ska få en alldeles egen lillasyster ( om vi nu kan lita på det )!
Jag tycker att det är jättehäftigt att få en föraning om vem som kommer ut. Att kunna shoppa just till vår flicka istället för vår bebis känns stort. Det har blivit en del beige, rosa,brunt och vitt som inhandlats som ska kombineras med Elians bebiskläder. Jag tror inte det kommer som en överraskning för er att jag tycker det blir KUL att få klä henne i lite rosa men hon kommer nog att bära fler färger än så. Det har Elian gjort! Att kunna skriva hon/henne är definitivt mer personligt än just bebis, det är mest därför jag vill skriva det här på bloggen!

Magen är exakt likadan som sist i form och storlek (dvs väldigt pojkig). Skillnaden nu mot då är att jag fick väldigt dålig hud i början denna gång och ÄLSKAR surt i alla dess slag. Helst sura godisar som förstör tänderna ;-)

Nu vet ni! ( kanske, känns alltid som man vill reservera sig för "felantaganden" Isåfall får en eventuell lillebror bära en del rosa outfits haha)





Sunny day!


Underbar sol ute!

Det var SÅ välbehövligt att sova en nap hos akupunktören. Han satte nålar mot förkylningen också och det hjälpte allt litegrann tycker jag. I eftermiddag ska jag på bio med mina girls på jobbet, vi vann en liten tävling på jobbet så vinsten blev bio + godis. Passar perfekt en tisdag och jag är GLAD att vi går på den tidiga bion.. Det blir tidig kväll ikväll och sen riktigt längtar jag till en ny dag imorgon!

Akupunktur


Dags för akupunktur!
Jag har hört att det kan fungera mot oroliag bebismagar också. Någon som testat?



Lite kaos i vardagen!

Vår morgon startade med KAOS! :) Elian sov mellan oss ( han fick tillbaka hostan inatt), vaknade ca kl 4 hostade, fick välling, var klarvaken och lekte med sina nya bilar som E shoppat i London.. Då vi kom ut till bilen i god tid stod bilkön ända ifrån oss ut till E6... Det tog 16 minuter att köra en halv kilometer. En hemsk krock var orsaken. Halt = många som kör in i varandra.

Allt gick fint tillslut och jag försökte få Elian att ta en liten lur i bilen men han somnade inte förrän det var 5 minuter till dagis ;-) Sen hängde jag med in och han åt sin macka, då ser jag att det är omfotografering på dagis ( de förra korten blev tydligen INTE bra). Men det är småsaker och huvudsaken är att han skrattade gott i fönstret då jag gick, solen skiner och bebis sparkar. E är hemma igen och han vill ta med Elian på vår bröllopsresa då han tycker att en weekend ifrån honom är för länge. Jag är nog ganska enig♥

Nu SKA jag göra en BRA jobbdag här så jag önskar er en HAPPY TISDAG!

Shoes!

Det ska bli minusgrader i dagarna och vad passar då bättre än varma sköna skor till Elian?
Han har just nu Tretorns röda fodrade gummistövlar, cherox ( fodrade allväderstövlar) och två par gympaskor på dagis. Dags att rensa lite!? ;-)

Då det var shoeshopping var vi tvugna att tänka på att han har ganska breda vrister och fötter och vi fick veta att dessa håller värmen allra bäst. Snygga tighta goretex har mindre plats för värme ( dvs luft som hålls varm) och dessa är ullfodrade och mjuka så jag tror de blir väldigt bra. Kavat var jag inte nöjd med, de höll inte alls värmen som lovat.


De finns med snörning men vi tänker på att underlätta för dagispersonal.
Märket är
SKOfus.

Så var det mina stövlar, de kommer ifrån SoNize och är köpta på Sjarm på Grynelökka. De är SÅ snygga i mörkbrunt också så kanske jag nästa månad slår till? Oavsett så blev det de svarta då de passar till allt.

s
De är stora i storlekarna så hade jag inte varit gravid ( går upp i vikt, så även fötter) så hade jag valt 38 men nu ska jag ha skön ullsula i ivnter och få plats med tunna ullsockar så det blev 39.
Hade stl 40 ( egentligen 39,5 men det finns ju aldrig) i nästan alla skor innan jag blev gravid med Elian men då jag gick ned i vikt tappade jag också en storlek.


Nu kommer strax E. Hans bror har hämtat honom och jag är jättepirrig, inte ofta vi är ifrån varanda så länge...
Jag har ätit fil med pepparkakor och massa chokladglass, äter ni också då ni längtar / väntar?

Ha en mysig kväll!








Norskt!

Nu sover hjärtat! Våra nya kvällsrutiner är att sjunga några sånger sen sitta bredvid och hålla handen tills han somnar. Nu har jag tänt alla ljus härhemma och det doftar ljuvlig vanilj. E är på ingång jag riktigt längtar efter hans mysiga famn. Dags för fil med pepparkakor först så att magen blir glad ;-)


Den här FINA bodyn såg jag på Operan ( man kan köpa den där) och fick så lust att shoppa en riktigt norsk body.
Så läste jag ut MAMA igår och såg den även där.
Perfekt present om du ska ge bort något fint till en bebis kanske?





Den här härliga tröjan shoppade jag på H&M häromdagen till Elian.
Den blir tuff under hans fina skinnjacka.


Gwen var så fab med sin bebismage! Jag har svårt att förstå att min ska växa sig mycket större....
LÄNGTAR efter dig skatten!




Mormor och Bestemor!

Nu damp vi precis ned i soffan och Elian dricker sin välling ovanligt tidigt. Han har badat länge och varit duktig och tvättat håret.


På väg att köra Mormor till flygtåget.
Det är alltid lika tråkigt att säga hejdå men vi ses ju snart igen, i värsta fall i jul!

Sen åkte vi och shoppade blöjor och hälsade på Bestemor på jobbet.


Här på väg ut till bilen igen efter massa lek och bus!

Allt gick förresten fint hos jordmor och förutom de plager jag har som jag inte tänker skriva om på bloggen så stormyser jag med magen och hoppas kunna jobba så länge jag ska ( dvs 3 veckor innan remin / bf) . Magen ligger på översta kurvan precis som med Elian och jordmor sa att den ska fortsätta följa sin kurva eftersom det tydligen är ett tecken på moderkakans funktion. +9 kg hittills har jag gått upp.

Jag är väldigt trött idag men otroligt glad för den mysiga helg vi haft. Det är så mysigt att Mormor får vara så nära trots att det går lång tid mellan gångerna de ses. Det betyder mycket för mig.

Nu ska vi kvällsmysa vidare. Elian kramar mig här och ser på barnetv samtidigt - underbara unge!




En halvtaskig dagens:


Inte helt lätt att fota en dagens på jobbet. En helfigurspegel i dagsljus hade fungerat bättre ;-)
Idag har jag knappt fått tag i någon kund men jag hoppas dagen blir ok ändå, ska jobba lite sen om jag kan då Elian ser barnetv. Hoppas ni njuter dagen, nu är det dags för jordmor.


Idag har jag på mig nya favoritstövlarna, jeans och linne Gina tricot, tunika Proud och kofta VILA.



Happy Monday!

Bor du i Norge och gillar blader?

Imorgon är sista dagen att tävla!

Tillbaka ifrån lunchen!


Nu är vi tillbaka efter girlslunch out med massa god mat och gott kaffe!
Två om dagen är min nya grej, allt för att hålla mig vaken ;-)



Hungrig....

Jag är konstant hungrig och sugen på saker och är jag inte det så har jag sammandragningar / kynnere. Fick precis en lång och ond en då jag pratade med en kund. Magen blev stenhård och jag fick försöka andas djupt och prata samtidigt, inte helt lätt. Men mina girls på jobbet har lovat mig lunch på Godt Bröd så jag får snart en GOD lunch i magen iallafall ♥

Kl 13.30 har jag tid hos Jordmor, det är alltid lika stort att höra hjärtslagen men jag känner ju hur det buffar på därinne hela tiden ändå :) Ser i kalendern att vi bokat in ett 3d UL nästa vecka också, spännande! Undrar hur många kilo jag gått upp sen sist, vågen hemma ( IKEA) fungerar inte så jag har noll koll. Gissar på minst 8. Inte för att det är så viktigt men jag har gärna inte fler kilon att släpa på än jag hade med Elian, det blir tungt.. Dock tror jag att jag går upp mer nu då startvikten är lägre. Kroppen tar det den behöver jag och äter ALLTID då jag är hungrig.

Vinnaren - Buggy Buddy....

Det är KLARBLÅ himmel här hos oss och det är LOVELY! Elian fick tillbaka sin hosta inatt och sov med mig så vi har sovit sådär men jag är HAPPY för idag kommer E hem till oss♥ Elian myser hemma med Mormor då hon reser i eftermiddag.




Vinnaren i gårdagens
skönasöndagtävling blev:


"Postat av: Maria Idag är egentligen ingen bra dag. Min sessa är väldigt förkyld, det blåser stormvindar ute och sambon är på jobb. Men med gott te, tända ljus, mys i soffan och positiva tankar så vänder vi nog denna dag till en bra trots allt! 2008-10-26 @ 10:40:27"

GRATTISKRAMAR!

Hoppas ni fick en riktig mysdag Maria och att ni idag vaknar friskare! Maila mig ditt namn + adress så kommer vinsten i posten!



Idag är ingen vanlig dag...

För det är världens bästa systers♥ FÖDELSEDAG Hurra Hurra Hurra - jag älskar dig så mycket och utan dig vore jag inte den jag är idag. Önskar jag kunde vara hos dig idag och krama dig massor men här kommer en miljon kramar ifrån oss!!!
GRATTIS!



Early to bed!

Nu har jag gjort kvällens to dos, packat lite paket. betalat den där räkningen som skulle betalas och lite jobb. Det är dags för en skön tidig kväll så att jag vaknar pigg imorgon. HOPPAS Elian sover skönt hela natten, gärna till 6.30 vintertid. Man får hoppas ;-)

Imorgon lottar jag ut vinnaren i dagens
tävling som pågår till kl 24.00

Önskar er en GOD NATT och vill passa på att säga TACK för denna underbara helg som gett mig massa ny energi.


Det är endast DU som begränsar det du kan uppnå.
Sätt höga mål, dröm stort och be fabolous!



Dansa som om ingen ser dig!

Nu har vi skrattat så att magarna värker av att titta på filmerna, låter dem tala för sig själv om vår dinner på Yayas - massa dans och skoj!












Operan i Oslo!


Mormor dokumenterar med sin videokamera!


Det var jätteskönt väder och vi fick en skön promenad upp på taket.

















Ibland behövs inte så många ord - vi hade jättemysigt helt enkelt!





Mysigt besök!


Här myser vi med lunch. Elian var inte på bästa humöret men efter massa makaroner och kalkonkorv blev han sitt vanliga glada jag igen. Jag och Mormor åt svampsoppa med makaroner i.


ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR!
Alla dagar, timmar, minuter och sekunder med dig är den största gåva jag fått.


Sen kom Tore och Julie på besök för att hämta Tores cykel så vi fikade muffins och pepparkakor!


Julie har klippt snygg frisyr och Elian gosar gärna med henne som alltid!
Jag tänker varje dag på hur lyckligt lottade vi är med så GODA vänner.







Ull ull ull ;-)


Mormor med Elian som sover sött med blomma i handen till mig!
Han halvligger här men låg sen ett hack längre ned och sov som en Prins....



Så gott att då jag väckte honom efter drygt en timme så ville han inte vakna....
Jag klädde av, pussade och kramade men det tog tid innan de två blå öppnades.
Han sov i ulltröja och ullsockar H&M, ullkrage TROLL, ulldress Nöstebarn och mössa ifrån Janus. Han var helt lagom varm då han kom in, inte svettig eller kall någonstans. Jag är ULLFRÄLST och rekommenderar det varmt till alla som har barn så att man slipper oron för att barnet fryser eller svettas.


Hemma ifrån Operan!

Nu kom vi hem ifrån en SUPERSÖNDAG!
Vi har myst vid Operan och avslutat med god dinner på Yayas. Där presenterade jag och E våra Mammor för varandra för varandra och vi åt där OFTA då vi möttes och så småningom väntade Elian så jag har många minnen därifrån.




Härlig sol!



Jippie!

Det är IDOLreprisen på tv4 nu, vi missade ABBAtävlingen i fredags. Nu har jag gjort muffins ( färdigmix - alltid! )
och njuter lugnet. Elian sover skönt i vagnen och solen strålar. Jag tror vi ska visa Mormor Operan och sen kanske gå lite på Lökka idag. Marknad, god kaffe och härliga parker är ju perfekta söndagsingredienser.


Tror ni jag kände mig löjlig här eller? Men här är nya klänningen, Voice Of Europe är märket.
E har faktiskt modellat för dem en gång i tiden, MÅSTE få tag i den katalogen haha :) Eller hette det Boys Of Europe? Måste kollas upp!


Baking MAMA!

Bebis nu:
Vecka 26 - 25 okt - 31 okt 2008
Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

I Fixartagen!

Nu kom precis Mormor in. Hon och Elian har varit ute i sköna vädret och planterat vårlökar och fixat. Han somnade sött efter ombyte ifrån regnkläder till ulldress. Jag har dammsugit och fixat inne - SKÖNT! Nu är det tv4 Nyhetsmorgon sista stunden och bara vara i soffan.


Söta presenter som jag fick igår hos frissan för att de renoverar.
Detta är mitt favoritmärke just nu!




Dagens luggtips:
Ni som har lugg och ska fixa den efter tvätt: Använd en sån här liten kam och kamma igenom den åt vänster respektive höger då du blåser den. Det blir jättefint!



Skönasöndagtävling!

Godmorgon sköna söndag! Här är det klarblå himmel och vi har precis ätit god söndagsfrukost. Natten var lite crazy då Elian fick sova två timmar hemma med Mormor igår men det var väntat ;-) Idag ställer vi tillbaka klockan en timme så vi ska inte ens tänka på hur lite sömn vi fått men så kan det gå ibland. Haha ni ser ju hur trött jag var ;-) ( Tack Tumadre!)

Vi har mumsat pepparkakor till våra smoothies efter frukostmackan och Elian tyckte det var SÅ gott!
Mormor vilar just nu och Elian leker. Vi saknar E nu, iallafall jag! Men det blir desto roligare då han kommer hem till oss igen.

Nu drar vi igång en skön söndagstävling! Ni behöver bara skriva en kommentar om vad ni ska göra idag för att se lite ljusare på dagen så är ni med och tävlar om denna smarta
BUGGY BUDDY! Perfekt till vagnen då man vill ha vattenflaska, nycklar eller mobilen lättillgänglig. Jag lottar ut vinnaren.


Vinsten kommer ifrån Barnlycka och eftersom många undrat om Elians fina gröna mysjacka så kan jag tipsa om att de reas ut nu! Cmigbyxorna har Elian flera dagar i veckan och de är supergoa, mudden gör att han aldrig kliver på dem och de sitter skönt i midjan. Perfekt dagisbyxa med strumpbyxor under nu i höst / vinter. Det blir dagens tips ifrån mig till dig!




Smigbrallor i orange. Elian har dem i turkos och grönt.


Ha en riktigt SKÖN söndag!
Ps. Glöm inte att det är VINTERTID nu...brr!





Vi har besökt underbara vänner!

Vi åkte hem till Ashi och kompani och fick en helt underbareftermiddag / kväll!
Elian lekte, vi åt och pratade och jag fick en jättefin klänning av Ashi som hon shoppat. TACK underbara du den kommer passa perfekt med magen!


Besteföräldrar med barnbarnen!
Besteförälder i Norge är både Mormor och Farmor men barnen väljer oftast att kalla tex Farmor Bestemor och Mormor för just Mormor. Den uppfattningen har jag fått iallafall. Håller ni norrmän med?


Gott med norska "lapper" ( Typ plättar fast utan plättpanna)


Elian vill gärna kosa/mysa med Pernille som är Henriks storasyster.
Det blev många pussar och kramar.



Jag och Mamma!
Idag har jag sminkat henne ;)



B E S T F R I E N D S




Tjejer på bild!
Snällaste Else ( Pernilles Farmor) har lagat mina Mammajeans ifrån ZARA, de enda stuprör jag har.
Jag blev SÅ glad. Tack underbara Else!!!


Happy Family. Är så lycklig att vi har så goda vänner här i Norge. De är verkligen som min familj.








IKEA

Just nu lägger Mormor Elian och jag har plockat unan leksaker, packat in kassa och donat. Nu är det Stjärnor på is på tv4 och tända ljus som gäller. Jag ska äta fil med pepparkakor som vi köpte på IKEA idag. Det har jag längtat efter :) Det var julstämning på IKEA med ljusslingor, adventsstjärnor, julklappspapper och massa annat. Jag passade på att shoppa söta pappersmuggar och tallrikar till trevliga glöggkvällar hos oss.


På IKEA drar man helst vagnen själv..
Mormor håller lite koll så att ingen blir skadad ;-)


Shoppar godsaker som alltid på IKEA.
Elians nya grej är tungan ute hela tiden då han koncentrerar sig.
Mamma älskar dig SÅ högt hjärtat!!!!



Blonde!


Hemma efter UNDERBARA timmar hos frissan!
Nu är jag lite mer blond igen och redo för mer lördagsmys.

Jag tror nästa plan idag är IKEA, behöver shoppa ljus och har så lust att beställa en soffa...Vi får se..!

Mammatips!



Nu ska jag kila iväg till frissan och slinga håret. Idag har jag på mig tights H&M och tröja och "klänning" Indiska. Den stickade klänningen är toppen för gravida. Man kan ha vanliga tröjor och tights under.




Njut lördagen jag är lite sen här som alltid ;-)


Lördag hos oss:


Vi har ätit mysig frukost!


HAPPY kille dansar och dricker smoothie!






ÅRETS FILM!

Godmorgon lördag!


En perfekt Julklapp.
Sex & The City - the movie.


Vi blev uppe ganska sent igårkväll och såg SATC-filmen! Den är SÅ bra och jag gråter alltid ( har sett den två gånger på bio). Man påminns verkligen om hur viktig kärleken och GIRLPOWER är. Sen la jag mig och bläddrade i nyaste MAMA och somnade sött. Elian kom in till mig 5.55 och sa: PAPPA VÄLLING! Men eftersom Pappa är i London så fick jag göra välling och sen låg vi och myste.

Nu ser vi Shrek och Elian leker med bilar. Bebis sparkar för fullt och jag är hungrig så jag ska äta en liten frukost nu, sen då vi väcker Mormor blir det lördagsfrukost med smoothies. Idag är en bra dag för vi har massa härliga planer och för mig startar det med frisörbesök, det brukar ta ca 3 timmar så Elian och Mormor blir här hemma och myser.

Happy Lördag!



Pink roses for you!

Jag har sett vår vigsel på film ikväll, vilken känsla. Jag älskar dig så högt Eivind - i evighet!
Fällde många tårar av lycka och jag grät som ett barn då jag såg mina tärnor. SAKNAR ER!


Dagens rosor på vårt köksbord.
Önskar jag kunde ge alla mina härliga bloggläsare en sån här bukett - denna är till ER!

Nu har vi sett Shrek och myst med välling i soffan och Mormor ( nya favoriten) lägger Elian nu. Sen ska vi se SATC, äta frukt, godis, glass och dricka te.



Dinnertime


Handlar sej till dagens dinner. Inte TORSK som man inte bör köpa då den är utrotningshotad. Färsk fisk är GOTT!
Nu är det dags att äta här, önskar Mamma alltid bodde här.. Eller kanske inte
men det är mysigt :)

Jag har köpt SATC-filmen och ska kika på den då skatten sover.
Önskar er en HAPPY FREDAG!

Red shoes

Elian skulle få vinterskor av Mormor har vi bestämt sen hans tvåårsdag. Så idag körde vi in på ett stort center på vägen hem och gick in i den skobutik vi alltid shoppar skor. Elian VÄGRADE prova sin fot mot en sula och tokskrek, jag tror han var törstig och trött efter en dagisvecka. Han ville bara prova de röda mustofflorna och eftersom han behöver ett par till tofflor ( ett par hemma, ett par på dagis) så fick han dem. Tror allt Mormor skämmer bort honom.. Men vinterskor är nu inhandlade, med skönt ullfoder i och en bredare variant som passar hans fot bra.


Här shoppas det en liten leksak.
Röda nya tofflorna är på, de skulle INTE tas av.....





Dagishämtning!

Nu är vi hemma och Mormor står vid spisen och lagar fisk, ägg, sås och potatis. Elian leker och jag har precis packat upp dagispåsar, matkassar och annat! Då vi hämtade Elian så började det plötsligt ösregna och alla fröknar + barn stod under tak och sprang in då vi kom. Sen sken solen igen då vi satte oss i bilen. Elian var superglad att Mormor var med och det är bara hon som får ta på skor, jacka, byta blöja och ja allt egentligen.



På väg hem ifrån dagis, spanar på himlen. Det var konstigt att det var mörkt på ett ställe och ljust på ett annat tyckte Elian!



Min MAMA!

Nu skymtar jag min Mamma utanför så jag ska guida henne till kontoret. Sen är det dagishämtning och HELG♥


Jag shoppade nyaste MAMA på en kort pause som jag, Anne och Zryan tog nyss.
Vädret är varmt och soligt, perfekt fredagsväder!


Kärlek!

Det är inte varje dag en "modebloggare" blir gravid. Kul att se och inspireras lite... Jag blir avis på gravida som kan bära skyhöga heels hela graviditeten, det gör SÅ mycket. Men jag nöjer mig med mina nya stövlar då de är supersnygga för att vara låga och fotriktiga. Utmaningen för mig är att klänningar som kunde ha varit supersnygga med tights snabbt blir för korta då jag är relativt lång. Eller är det likadant oavsett längd? Beror det bara på magen? Vad tror ni andra? Det var mycket enklare att vara fab och gravid med Elian då det var varmt och jag var brun. Hade söta klänningar, flipflops, sjalar och färg på näsan.

Oavsett är modet toppen för att bära upp sin mage med STOLTHET♥!

Ps. Någon undrade om BEBIS inte heter BEBISEN? Jo kanske men varje gång jag tänker namnet då jag ska skriva om just vår bebis så tänker jag censur och skriver BEBIS! Låter sött tycker jag. Undrar hur du ser ut? Hur du är? Att älska lika högt som jag från första stund älskade Elian kommer bli explosion i hjärtat tror jag. Är det möjligt? För hur högt jag än älskar nu så kan inte känslan av att få sitt barn på bröstet beskrivas. Det upplever jag gärna MÅNGA gånger till....♥

IT`s FRIDAY!

Inatt sov Elian HELA natten♥ i sin egen säng, jag vågar knappt skriva det men gör det ändå eftersom ni är så goa och hejar på oss! 5.55 vaknade jag av att han kom in och sa VÄLLING! Jag är bara värre i förkylningen men nu är det äntligen helg med massa mys på schemat. Köpte barnnässpray idag istället för saltvattenslösning som knappt hjälpt ( den vanliga var slut).

E kom och la sig lite senare igår och var väldigt "klappapåbebissugen" innan han skulle resa idag så bebis var vaken en stund och jag halvsov. Det passar PERFEKT med helg nu, känner ni att det är extra härligt att gå till jobbet en fredag? Det gör jag. Mig passar det perfekt att jobba vardagar och ha helgerna helt lediga.

Elian och Mormor lekte massor innan vi körde idag och han sa direkt VÄCKA MORMOR då han vaknade. Nu är hon hemma och vilar lite sen ska hon hänga med på dagis och hämta. Nu kör vi igång denna dagen, HAPPY FRIDAY♥


Dagens:
TOTALLY H&M ;-)
strumpbyxor, linne, tröja och väst ( 198 kr )+ kjol Indiska.
Jacka Gina tricot, stövlar So Nize, väska Åhlèns och halsband som jag köpte på båten till Kiel H&M ( kom jag på i efterhand)



Vinnaren är....

Att lotta ibland alla era fina kommentarer är det enklaste så ta da:

GRATTIS Sandra & Elias! Maila mig namn + adress så kommer vinsten med posten!





"Postat av: Sandra & Elias

Åh, jag känner med dig när man är såååå trött! Det tär ju på en ganska mycket med ingen sömn. Men skam den som ger sig ;-) Det kommer tids nog att ge med sig. Tur att man har en snäll mamma som ställer upp här med!

Ha en underbar dag! // Kramar Sandra & Elias

2008-10-21 @ 07:13:24"


Nu är det natta här hos oss.
Imorgon då vi vaknar är det FREDAG med en lång, skön helg framför oss - Sov Sött!

Mormor in the house!

Hej alla söta!

Så kul att ni gillar den nya headern, som ni förstår var macen med på fotograferingen efter bröllopscermonin och planen var att E och Elian skulle vara med de också men Elian hade inte helt lust ;-)

Just nu äter jag ferarribilar, svarta och röda och det är ju SÅ gott!
Mormor lägger Elian som klamrade sig fast till henne då han drack välling och vägrade släppa taget. Han har saknat henne. Flyget var försenat så hon kom runt kl 18 och jag hämtade henne. Hemma väntade en kille i fönstret som skrek MORMOR. Sen var det dags för presentöppning och bad.


Då Elian sover ska hon få mat och vi ska bara mysa med tända ljus och bröllopsfilmen som hennes man filmade på vår dag. LÄNGTAR!

Ha en härlig kväll och TACK för alla mail och kommentarer - ni är bäst!

Höst!



Idag blev det lite mobilfotande här på jobbet ;-)
Jag har på mig jeansleggings, lila linne och kofta ifrån Bik Bok och tunika Oasis.
Sidenband ovanför magen.



Här ser man magen, den är STOR nu!


GLAD över att Mamma kommer idag.
Väldigt förkyld och trött men imorgon är det HELG!




Lila glas!


De här söta salladsbesticken finns på Indiska och kostar 79:-
Kanske dags att köpa julklappar redan nu? Eller som gåbortpresent?



Sparka igång dagen!

Godmorgon!

Idag är det kallt och soligt, vi har nyss ätit god frukost på jobbet som vår chef köpt på Godt Bröd! Jättemysig start på dagen. Elian vaknade igårkväll runt 23 och ville sova med oss men E satt inne hos honom tills han somnade om och kl 6.18 kom han intassande. Hjärtegullet vårt. I eftermiddag kommer Mormor och imorgon reser E till London. Nu sparkar det i magen som om det vore morgongymnastik därinne - så mysigt!

Happy Torsdag!

Varför man vill hålla vissa saker privat och varför man inte är mer än människa...

Jag har inte skrivit att jag kanske ska berätta om bebis tros vara en pojke eller flicka för att locka eller reta er. Jag har helt enkelt haft sån lust att dela det med er. Men så kommer kommentarerna, känslan som säger att nej detta behåller jag för oss, vänner och familj. Det kan ju dessutom vara "felgissat". Då jag ofta skriver rakt ifrån hjärtat utan större eftertanke så blir det kanske fel uppfattat av vissa då jag skriver att jag kanske ska berätta. Men nu ikväll bestämde jag mig för att jag inte har lust att skriva mer om det alls nu faktiskt.

Sen kan jag inte ta ansvar för folk som tycker min blogg är tråkig eller att jag luras, det är bara att hitta sig en annan blogg att läsa för jag vill inte att du hänger härinne om det inte får dig att må bra!


Fint paket på posten....

Nu ska jag se ännu ett avsnitt av Himmelblå i sängen. Har tagit saltvattenspray i näsan men det hjälper väldigt lite så jag ska sova bort förkylningen tänkte jag ;-) Sen blir man extra täppt då man är gravid, det sitter liksom längre upp känns det som.

Jag fick SÅ fina sängkläder, spjälsängsskydd och sovpåse till BEBIS och jag önskar jag kunde visa men det är ju så lätt att gissa vad som vi tror gömmer sig därinne då...! Kanske jag berättar efter 3dul, då kan jag kanske visa mer saker som vi köpt också. Förresten, mitt Lindexpaket med härliga bebiskläder + en fin kofta åt mig kom det ingen avi på så det har nu skickats tillbaka tydligen. Jättesynd men vi har fått så mycket fina kläder under tiden så kanske lika bra. Det ska bli KUL att om några veckor ta fram Elians söta bebiskläder och minnas!


Setet vi fick kommer ifrån BARNLYCKA och det är i mjukaste Satin!

Angående Barnlycka så måste ni kolla in det här underbara regnstället. Samma märke som Elians overall. TROLL med härligt uttagbart riktigt rejält ullfleecefoder inuti. Jag ska visa en bild på Elian så snart jag fotat honom in action i sin. Han har den på dagis och den fungerar utmärkt.

Nu dags för Himmelblå och sen en skön natts sömn tänkte jag! Tack för idag och för alla era underbara kommentarer!
Jag ska fota mina stövlar snart och visa fler bilder, men i eftermiddag var det lite jobb som stod på menyn för min del. Jag har hemmakontor nu så jag kommer kunna jobba hemma dagar som idag då jag egentligen har väldigt ont. ( Nacken blir värre av all stress såsom förkylning är men idag hjälpte det SÅ att vi haft en bra natt!)

Sov Sött!


Ps. Jag avslutar tävlingen imorgon så titta in då för jag behöver vinnarens namn + adress så jag kan posta vinsten asap!

Simple dinner!


Dinner!
Stekt ( och den råa, han åt minst 10 skivor medans jag stekte) kalkonkorv, makaroner och ketchup blev dinner hos oss idag. Jag älskar det ;-)

Jag har lagt allt to do ikväll åt sidan, känner att jag behöver bara vara. Hoppas ni får en skön kväll!



KAMILLEKONKURRANSE!

Vinn 10 utgaver av KAMILLE! Bor du i Norge så kan du vinne 10 utgaver om du legger igjen en kommentar i detta inlägget! Vinnarna ( tre stycken!) utses via loddtrekking / lottning på tisdag den 28 oktober så LYCKA TILL!

Bladet jag intervjuas i säljs i butik den 27 oktober.



Önskar er den FINASTE kvällen, här lägger E Elian och jag ska fixa lite inför besök i helgen. Hade några lampprojekt men inser att en elektriker behövs. Iallafall ska jag shoppa nya kablar imorgon och kanske fixa det själv!



Kamille!

Nu kom vi hem och Kamille låg och väntade i posten. Intervjun med mig finns i den. Har skummat igenom men har Elian i knät här.. Direkt hittar jag en del fel som jag rättat i en text via mail tidigare vilket känns lite trist då det är fel som hur länge jag bott här, andras bloggadresser och annat. Nu ska jag läsa vidare!

Update till artikel: Jag har bott här i drygt 4 år, adresserna som jag tipsat om ska vara:
www.sessanochprinsessan.com och www.ashi.blogg.no


Det kommer finnas möjlighet att vinna abonnering av KAMILLE här hos mig! Kika in lite senare!!
Tre heldige norske lesere vinner...











Vardag!

Nu ska jag handla kalkonkorv och mjölk, posta ett paket, hämta ut min tele på reparation igen och hämta Elian♥ Solen skiner och imorgon kommer Mormor, JIPPIE!

Dagens by hand and heart!


Stövlar ifrån Sjarm på Grynerlökka. Mysig butik med allt möjligt. Väskor, skor, vantar, Lisbeth Dahl, knoppar till byrån, örhängen ( mina bröllopsörhängen shoppade jag här), portmonnäer, sjalar och annat smått och gott. Mamma shoppar ofta där då hon hälsar på. Den lilla i Markveien är öppen på söndagar!
Ps. Jag ser att strumpbyxorna spruckit, misstänker Elians kardborre på skorna då jag bar honom imorse ;-)


Min nya favorit är definitivt Indiskakjolen i stretch 99kr, spring och köp om du är gravid!
Linne i ljung H&M Mamma och Grå topp Divided. Smycken Namnsmycken.com som strax byter namn... !

Nya namnet blir: AMANDA EGILSON
by hand and heart



"Pressmeddelande: Dags för Amanda att ta ny och större plats! Amanda Egilson är namnet bakom det framgångsrika företaget Namnsmycken.com. Nu lanserar sig Amanda under eget namn. Start för den nya lanseringen blir på mässan Underbara barn, där hon visar upp såväl ny designprofil som nya produkter. I samband med mässan är också den nya e butiken tänkt att vara klar. "



Jag och Amanda har samarbetat länge och jag älskar hennes smycken. Hon är en god tjej som jag mött live flera gånger. Det är tufft att våga byta namn men nödvändigt då hon startade trenden och nu är namnet mer en benämning på typen av smycken. Man ska veta att det är hennes smycken man bär!
Lycka till Amanda. Jag är inbjuden på mässan som press och hade SÅ gärna gått men tror inte jag får det till..

Att växa in in rollen...

Igår hos kiropraktorn frågade han som alltid hur jag mått i helgen. Då måste jag förklara att jag sovit dåligt pga sjukt barn och att det nog var därför jag haft en del ont. Han undrade vilken sjukdom sonen haft. Förkyld och kräkts sa jag. Magsjuka? Nejdå han bara kräks av typ allt. Feber, slem, hosta sa jag och han såg rädd ut och berättade att han har en 5månaders bebis.

Då kom jag på hur det kändes förut att höra om större barn. Då Elian åt mjölk, sov skönt i vagnen och jag inte ens tänkte på att barnsäkra hemma. Han var en knappt rörlig varelse som jag klarade av att ge mat och stimulera med mysigt joller och pussar. Sen började man prata med de andra Mammorna om att barnen rullar runt, ska börja med smakportioner osv... Alla såna tankar var skrämmande och spännande men man växer in i det och du klarar det! Det är ditt barn, lyssna på DIN feeling, ta emot tips och råd ( jag älskar tips men väljer ut det som känns bra för just mig, oss) men lita på dig själv.

Nu springer Elian omkring, trotsar, går på dagis och pratar och pratar. Har jag ( vi) klarat detta? Är jag den som uppfostrar honom dygnet runt, har stenkoll på att ullkläderna är på på turdagarna och att han får nog med sömn och mat? Är det jag som klarat detta så långt? Tänk sen då skolan startar, alla nya utmaningar... Skrämmande, spännande, stort... Men man klarar det för man växer in i det. Det blir naturligt och inte alls så farligt som man kan tro. ( tänk bara på dagisstarten, den fas som kickar igånr det "vanliga" vardagslivet igen efter ledigheten...)

Något att tänka på är att livet går SNABBT. Alla faser är olika, vissa är jobbiga, vissa helt fantastiska men försök att njuta av det som är bra och ta vara på stunderna. Idag är jag SÅ tacksam för att jag sovit 6 timmar i sträck. Man måste se på det som är bra varje dag, inte jaga efter de stora sakerna. Det lilla är minst så viktigt. Alla föräldrar VET hur mycket ett leende ifrån sitt barn betyder. Försök använda detta i vardagen. Ge en komplimang i en butik där du tycker att du fått god service. Skriv det i mailet till någon som hjälpt dig med något, le i hissen då alla andra stirrar in i väggen. Möter någon din blick blir deras dag garanterat lite ljusare.

Vi klarar allt, vi klarar mer än vi tror och kan vi hjälpa varandra att inse detta så är vi tillsammans ännu starkare. Skicka ett uppmuntrande sms till en väninna med en liten bebis som knappt sover, berätta för din klasskompis hur duktig han / hon är eller strunta idag i att din sambo sällan städar hemma. Gör något kul tillsammans istället - livet är för KORT för att kastas bort med oro, sura miner och missunnsamhet. MEN ta ingen skit ;-) Det gäller att finna balansen men att leverera kritik med ett leende!


Bebistiden..
Här visste vi inte vad som komma skulle.
Vi hade klarat av graviditet, födsel och amningen var igång och vi var HEMMA.
Två blev tre, allt var nytt. Hålla varm, ren, glad och mätt var det viktigaste.
Att då tänka på overaller på dagis, skor till hösten eller en resa till Rom utan Elian var sååå långt bort för oss.
Att älska är det viktigaste♥

Lyckorus!

Vi kom i säng ganska sent igår, jag låg och såg Himmelblå i sängen och då E kom var det bebispratardags. Sen så då vi precis släckt så vaknade Elian. E fick gå in och ut ganska länge och jag hade massa sammandragningar. Vi förberedde oss på en tuff natt... MEN kl 6 vaknade jag ( av en spark) och kunde inte somna om. I vår säng låg det nämligen ingen Elian. JIPPIE - framsteg!

Happy Onsdag!

Snurrig gravid...

Hittade min gamla annons nu och ser att jag sålde Mammajeansen för futtiga 180 kr, buhuu som jag ångrar mig! MEN jag har tröstshoppat skitsnygga stövlar idag. Men säg inget till E. Han ser oftast bara på bilderna härinne då han stressar på jobbet. Men tittar till mig /oss gör han vilket är sött!

Då slipper jag leta mer efter jeansen. Däremot ska jag undersöka om jag kan sy in mina ZARAjeans som jag köpte. De första jag hade som någon undrade om i kommentarerna är supertighta nu och är på lagning + kan bara använda på fest med snygg topp och high heels i korta stunder hihi = magen är för stor att sitta med tighta jeans på jobb. Bebis blir ARG! Vi kan kalla dem snyggjeans. Fungerar någon timme men inte en hel dag.

Apropå snygga kläder så älskar jag denna jacka men har ännu bara använt den en gång. Får se om jag säljer den eller behåller. SNYGG är den!

McDinner!


Vi hade SÅ mysigt på Grynelökka och jag strosade i mina favoritbutiker!



Sen mötte E upp oss på McDonalds och det blev en något osund dinner idag men gott var det. Elian sprang mest omkring och lekte och åt pommes frites. Jag som tänkt att han skulle äta massor i ro men det var ett lekrum precis där vi satt och det var iskallt så det var ingen hit... MEN det var familydinner och det är det som räknas vissa dagar! Hade så lust att inte göra som alltid annars men imorgon blir det mysigt att återigen komma hem, sätta på skön musik, hoppa i myskläderna, tända ljus och laga middag.


Min fina man.


MUMS!


Jag åt McFeast med mjölk och sallad. Ett tips till svenskar i Oslo / Norge som beställer McFeast ( Kommer ALDRIG glömma då jag skrev i en uppsats i kanske fjärde klass och jag skrev Mc Donalds och fick ett rött fel. Jag hävdade ju att jag hade rätt men min lärare Leif var övertygad att det stavades MacDonalds, haha jag fick rätt tillslut) är att be att få den utan gurka, ketchup och senap. Då blir den som den svenska, goda McFeast vi är vana vid ;-)

Nu ska jag mysa framför tvn här. TACK för alla Londontips. Jag tänkte något litet, tror inte det finns så mycket tid för shopping men han och hans kollega hade tydligen planerat shopping åt fruarna ;-) Jag ska önska mig praliner och kanske något smink tror jag. Ni är så goa som engagerar er så!



Funderingar en tisdag:

Solen skiner ute och jag ska strax hämta Elian♥ Min näsa är heltäppt och det är mindre kuligt. Men jag fick så lust att gå på Grunelökka och strosa med Elian nu och kanske E kan möta upp oss för en familydinner? Vi behöver det innan han reser bort till London o helgen. Något tips på vad jag ska önska mig därifrån? Snygga Mammajeans på Topshop? Haha då måste han ha artikelnr och allt tror jag...Nej men något ska jag nog komma på förutom barn och bebiskläder.


back to work!



Nu är jag tillbaka ifrån behandling, det känns jättebra! Jag hade ganska onda nålar idag och de på kinden värkte. Men jag känner mig mer avslappnad nu och mindre täppt. Har konstaterat att nu är magen i den storleken att folk bara tar på den då de ser den (dem jag ej känner så väl). Den är stenhård och världens finaste så varsågod, ta del av miraklet ;-) Självklart är det roligare då vänner vill känna sparkar men så länge inte folk på stan tar på den så överlever jag!



Mellan behandling av kiropraktor och akupunktör.


Jag hade som ni ser en spegel och vitt linne så jag låg halva tiden och beundrade sparkar och rörelser i magen och halva tiden sov jag. Nu äter jag sen (GOD) lunch ifrån Godt Bröd, yummie!



Liten dagens:


Linne och jeans Gina Tricot, tunika H&M, bälte VeroModa.
Kofta, min vita bröllopskofta ifrån H&M + skor Bianco.


Gravidhormoner?

Inatt sökte jag mina stuprörsjeans ( Mamma) som jag hade i början då jag väntade Elian men jag måste ha sålt dem? Kl 23-24 låg jag i boden och letade och letade, trött och förkyld. Ibland känns det som livet vore enklare bara jag hade ETT par snygga tighta stuprörsjeans att ha till alla toppar och koftor som trängs i min garderob. De ifrån 4mom var en stor besvikelse, en dragkesjeficka på ena sidan och stora fickor som får vilken bak som helst att se hemsk ut. Nu har de ändrat så att det står att det är en dragkedja på fickan men det stod det inte då jag beställde. Dessutom ser de ut att vara stuprör på bilden men det var det inte. Shoppa inte där är mitt tips, prova i butik!

Nu sitter jag på jobbet och har feber och är täppt, ska springa iväg och shoppa alvedon sen och jag längtar till min akupunktur + kiropraktor på lunchen. Jag är happy men väldigt trött. Har förresten vanliga jeans idag, helt öppna men med långt linne. Otroligt med tanke på att jag sist gått upp 6 kg, säkert 8 nu...minst. Vår våg fungerar inte så på måndag får jag veta. Men jag bryr mig inte alls, äter kanelbullar, mycket mat och myser med magen. Därför är det en väldigt liten del av graviditeten som består av jeanspanik även om det kan verka som det är det enda jag gör...ibland.

Happy Tisdag! ♥


Update: Bara jag som hade känt mig lurad då man klickat hem dessa och så är de INTE stuprör??
Det kallar jag falsk marknadsföring. Dessutom betalar de inte porto vid retur då det är dem som uppgett fel info. Sånt kan jag bli sjukt besviken för då kundeservicen är låg. Vem som helst inser ju att det var fel bild här.


Bild 4mom.se

Sweet dreams!

Min plan var att maila bilder till gästerna ikväll. Men det tar så lång tid så nu ger jag upp. Bror fick bilder iallafall! Det som var lite kul med min bror är att många vänner  ( speciellt mina nya vänner i Norge) inte mött honom och då vi kom in i kyrkan började många undra vem som förde mig till altaret. Det var kanske inte det jag prioriterat att informera mina vänner om kring bröllopstider att det var han som skulle ta mig till altaret. Att min Pappa inte närvarade visste inte heller alla om sen tidigare så många satt och undrade och undrade...

Lite kul för jag tog det som en självklarhet att min "Mafioso" storebror skulle lämna min till min blivande Man.  Det kändes toppen att ha Syster som tärna och Bror som förde mig till altaret, vi tre har samma Mamma och sitter tight ihop. Tänk om man går steget längre och säger att vi faktiskt legat i samma livmoder...Är inte livet HELT galet ibland? Galet men fantastiskt.  Nu ska jag sussa, känner att jag knappt ser vad som står på skärmen. Förkyld + trött = sängdags!


Min svägerska och bror.

Tack för idag!

SOV SÖTT!

Den smarriga bröllopsmaten:

Här kan ni se lite bilder ifrån vår bröllopsbuffé!
Ballongerna blåste Mamma och Ingemar upp på morgonen med helium men vi hade inte fått tag i den gelén man ska ha i dem så de skrumpnade lite mot kvällen, men hey vad gör det!? ;-) Maten var SÅ god även om jag beställt en del jag själv inte kunde smaka på men gästerna verkade nöjda och vår tanke var att alla skulle kunna äta något de tycker om och bli MÄTTA!









Mat + personal fixade WRETMANS och allting smakade precis som jag tänkt mig!


Det är min systers väninna som driver stället och de är DUKTIGA!









Oj oj så många matbilder, förlåt om ni blir hungriga. Det blir jag så nu är det kvällsfika här. FIxar med bilder och tänkte maila gästerna fina bilder på sig själva men de är ju så stora så det tar tid. Men oj så kul det är... MINNEN!



Fotograf: KIMM

Såna här korthållare fick alla vuxna gäster! De är den perfekta julklappen och hittar dem gör ni här.

Jag älskar både Jude Law och Damien Rice!




Jude Law är fruktansvärt vacker och ända sen Alfie ( den måste ni se!) så har jag gillat Damien Rice som sjunger så bra.
Nu är det myspys i köket med tända ljus och te. Så SKÖNT att vara utan tv, njuta lugnet hemma och att ha E i soffan som betyder allra mest för mig. TACK E för att du gett mig Elian och vårt barn som är på väg.

Mitt relationstips ( jag är långt ifrån perfekt men kan ju alltid försöka förmedla sånt jag tycker fungerar) är att ibland starta med BLANKA ARK. Älska, glömma och förlåta det är livets stora gåta.
Fastnar man i vardagsträsket, slutar unna varandra det goda och inte ser varandra så slutar man bitvis att älska.
Kanske man inte kan älta allt? Kanske inte allt kan lösas? OM ni vill fortsätta, försök starta på NYTT.
Fresh Start!
Två själar som funnit varandra är så vackert, så sårbart och då stort. Större än många andra ting....



Tävling - vinst ifrån LittleSprout!

Nu kör vi igång en ny tävling, tycker ni inte det? Det är så KUL att jag får ge er något och jag önskar alltid att ALLA kunde vinna! Men genom att delta så har alla en chans iallafall. Jag vill att ni ska veta hur mycket en glad, peppande eller tipsande kommentar kan göra mig. Jag ler och det är NI som gör att det fortfarande är så kul att blogga.

Vinsten kommer ifrån
Littlesprout.se och Elian har ett likadant och jag kan lova er att det är krämigt, skönt och drygt så den lyckliga vinnaren kommer förhoppningsvis bli lika nöjd som vi är.

Deltar i tävlingen gör ni genom att lämna en kommentar i detta inlägget!






VINSTEN ÄR ETT BABY SHAMPOO & BODY WASH!

Välkommen till Little Sprout, den enda professionella hår- och hudvårdsserien för bebisar och uppåt™ som inte innehåller parabener eller sulfater. Våra naturliga och effektiva produkter är lösningen för skorv, torr och känslig hud och eksem. Produkterna innehåller inga ämnen med östrogeneffekt som t.ex. tea tree-olja, lavendelolja eller dioxaner. Vår Scrumptious Baby Cream ™ lindrar och ger näring åt ömtålig hud. Natural Baby Shampoo & Body Wash råder bot på mjäll och rengör hårbotten skonsamt. Baby Hair Gel, Miracle Detangler™ och Miracle Mousse ger krusfria lockar och Curl Calmer tämjer och slätar ut håret. Vi tillverkar suveräna, naturliga produkter för alla små groddar!

Inga produkter från D'ORGANIQUES innehåller några tillsatta hormonstörande ämnen, sulfater, parabener, mineraloljor, ftalater, dioxaner, tea tree-olja eller lavendelolja.

Används av kända föräldrar som Cindy Crawford, Brooke Shields, Courtney Cox-Arquette och Josh Brolin.





Ps. Elian sover INTE och nu tog E över... Är SÅÅÅ less (just nu) på att vi inte får till rutiner. Vi var så gott igång men allt "förstördes" pga att han blev sjuk. Men nu ska jag se framåt och förhoppningsvis kan vi snart köra igång igen. I helgen då E är borta tror jag att jag ska stenhårt satsa på fen nya rutinen, jag är bäst på att inte ge upp då E är borta. Mormor däremot kan hjälpa mig på morgonen så jag kan få vila lite då. Mamma jag längtar efter dig!

Ha en jättemysig kväll allihopa, själv ska jag starta en tvättmaskin och dricka varmt hallonte ( utan koffein) med honung och besvara era kommentarer. Jag känner att jag håller på att bli sjuk, mitt huvud är ont och jag är heltäppt i näsan. Bäst att kurera sig!

GRATTIS!!!

Nu lägger jag Elian här och springer emellan hans rum och kontoret / gästrummet som ligger vägg i vägg med hans rum. Så var det dags att lotta fram den lyckliga vinnaren i tävlingen om presentkortet och det blev:



"Postat av: Josefine,Blekinge Tycker att det rä kul med lite annorlunda kläder, här på landet klär alla sina barn i liknande kläder, PoP, Lindex etc. Jag vill ha något nytt och kul till min son! 2008-10-15 @ 10:59:26 "



GRATTIS till fina vinsten!
Jag behöver din epostadress så att du kan få din vinst.


Storebror!

Nu är vi alla mätta och nöjda! Det blev lasagne med vitlöksbröd och nu leker killarna nede och jag ligger och vilar enligt jordmors order. Ska se ett avsnitt av Desperate och äta en god hallonyoghurt. Ibland är vardagen så underbar...Som då Eivind och Elian pussar och kramar på magen och Elian säger: Kose Bebi! Nu hör jag dem därnede, Elian ropar storebror utan att ha en aning om vad det betyder ;-)

Home:

Då kunderna inte svarar så bloggar jag ganska ofta. Simultanförmåga är något jag har och den utvecklas med tiden men stannar upp ibland ( sömnbrist). Ni Mammor kanske känner igen er?




Mysig bild ifrån Åhlens!


Denna lampan kostar endast 500 kr på Åhléns och den ska jag shoppa idag ( Hoppas inte E läser) . Den var lite tung för att bäras då jag tog bussen i lördags. Men vad skönt det var att slippa parkeringsbestyr ( det är DYRT också!)




Tävlingen om presentkort hos Stockiddo!

Jag ska presentera vinnaren ikväll så passa på att tävla!

Mer gravidsnack!

Nu har jag pratat med min söta Jordmor. Vi pratade om en del andra besvär jag fått också som kanske gör så att jag ej borde jobba. Men nu vill jag verkligen göra en stor insats här innan Mammaledighet efter alla sjukskrivningar hit och dit så jag ska försöka. Ska vila OFTA då jag är hemma som Mamma tjatar om varje dag...

Iallafall så tar de kissprov för att se tecken på evt urinvägsinfektion och de skickar ibland iväg proven, hon erbjöd mig att hon skulle göra det nästa vecka då jag har tid hos henne. Att man inte vet om sånt? Jag ska be henne göra det varje gång nu. Inget som skulle kunna rädda bebis ska uteslutas. Man har så lite "kontroll" ändå med bebis i magen men i skrivande stund är det cirkus i magen så jag vet att du lever - älskar dig barnet vårt!


Ni gravida? Sverige Vs Norge..

Jag har fastnat i Jonnas blogg ( vilken HJÄLTINNA!) och jag måste fråga er om ni gravida som är på kontroller inte behöver ha med kissprov på varje kontroll? Det måste man i Norge ( inte för att göra ett graviditetstest utan för att kolla om det är äggvita i kisset?) . Jag tar alltså med varje gång jag ska till jordmor / gynekolog men jag går till en privatklinik. Fast det är nog likadant överallt i Norge? Hoppas jag? Det är ju livsfarligt med en urinvägsinfektion för bebis och man kan tydligen lättare få det vid graviditet + ha svårare att upptäcka den... Detta måste ju ändras på i Sverige!!! Nu blir jag osäker på om de ens upptäcker en urinvägsinfektion med det testet som tas här i Norge? Ska ringa min jordmor ASAP.

Dagens latte behövdes!


Så seg en måndag kan vara? Efter lunch brukar dagen liksom starta. Men detta ska bli en BRA dag!
Tack för att ni♥är vakna iaf då jag skriver om nektariner ( som jag VET är en icke luden persika typ, älskar nektariner! )

Clementin - mandarin?

Happy måndag alla underbara! Oslo ligger under ett grått täcke idag men det börjar lätta! Det är strax dags för en cappuccino för mig och jag har bestämt mig för att äta mer frukt. Även fast jag ökat intaget av bullar, scones och annan fika ska jag också öka intaget av frukt = vitaminer!


Dessa ser lite gula ut men hoppas de smakar gott.
Hur vet man om det är mandariner eller clementiner? Är clementiner minst?
Uppdaterat: Skrev nektariner sorry de VET jag ju vad de är, skyller på måndag här... ;-)

Hoppas ni alla sovit gott och är laddade för en ny vecka? Jag har gjort något bra på morgonen. Bytt mitt tele2abonnemang till Tele2SNAKKIS. Nu hoppas jag att mina mobilräkningar blir ännu lägre ( jag ringer Mamma och Syster VARJE dag med headset i bilen... ett måste!) . Det är mitt hetaste tips till er svenskar i Norge - använd
Tele2 som operatör. Det kostar ingenting extra att ringa till Sverige då du är i Norge, att ta emot samtal då du är "hemma" i Sverige eller att ringa ifrån Sverige till Norge - smart va?





PLing!

Jag fick precis ett mail angående en bloggala för oss föräladrar / gravida av en söt läsare. Något jag skrev om för längesen här i bloggen och jag vet att jag kan genomföra den. Frågan är bara när och var. Men jag återkommer i frågan alla FAB Mamas och Papas jag lovar! Diskuterade det senast med Ashi igår faktiskt ;-)

KRAM

Bebismage?


Jag vill tipsa om stretchkjolen på Indiska
99 kr kostar den och jag drar upp den över magen och viker den lite så får man en kortare variant på kjol något som jag tycker är mycket snyggare då man är gravid än tex knälängd. Myspys, bekvämt och helt okej.
Jag köpte min i svart och här är jag hos svärmor i eftermiddag, växer varje dag nu och magen är LIVLIG - I Love It!

Önskar er en UNDERBAR kväll - jag är på väg att slå besöksrekord ännu en gång denna vecka ser jag på bloggtoppen - KUL!

Nu ska jag softa i soffan och läsa den här och den här bloggen.

Söndagsdinner


Vi har varit på härlig dinner hos Bestemor och ätit smarrig hemlagad pizza!
Nu dricker hjärtat välling i min famn och jag bloggar med en hand. Strax är det natta!


Vi har varit i kyrkan!


Pernille sjöng i kören idag så jag och Elian åkte till kyrkan och lyssnade.
Nu är jag hemma och ska se Greys och ligga med fötterna högt och Elian sussar sött uppe i sängen.

HAPPY SÖNDAG!


PA och en trött Elian som somnade efter tre minuters biltur.



Godmorgon soliga söndag!

Igår somnade jag strax innan filmen slutade så jag gick upp och la mig med Elian i vår säng. Han vaknade runt 8 men har gosat med mitt hår hela natten så jag känner mig halvpigg ;-) MEN solen skiner, vi ska strax äta frukost och Elian har ännu inte hostat sen vi klev iúpp... HOPPAS det håller i sig.

Vi ska plocka och fixa lite hemma och sen på middag hos Bestemor, en perfekt söndag med andra ord!


Vi igår.

15 veckor kvar!

Mamma
Nu går det att känna, palpera, fostrets olika delar genom bukväggen. Det kan känna av en smärta i sidan av magen. Det är livmodersmuskeln som töjer sig, sk ligamentsmärtor. Smärtan brukar försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna, förvärkarna, också bli mer påtagliga. Viktmässigt kan du ha gått upp sju kilo, kanske mer.

Barn
Mycket händer med det lilla barnet. Bukspottkörteln utvecklas, vilken producerar hormoner och insulin. Barnet lagrar fett och blir större och större. Vikten ligger på cirka 600 gram.

Att göra: köpa stödstrumpor. det gör ONT i mina ben, känner att magen snabbt blivit tung.

Elian hostar och är vaken så vi har paus i filmtittandet. Jag somnar närsomhelst.

SOV SÖTT!


Ha en skön lördagskväll nu!

Nu ska jag se lite på tv4s Stjärnor på is medans E lägger Elian. Sen ska vi se film och det är glasskväll för min del ;-)


Jag och Ashi shoppade på Åhléns samtidigt som hon pratade i telefonen. Det blev likadana koppar, väskor och söta kort att skicka till någon man är glad i.


Hälsning ifrån oss då E lagade mat!



Julklappstips!


På stan kryllar det av fina julklappar till bra priser tycker jag och denna muggen ifrån Åhléns fick följa med mig hem. Perfekt att ge bort till en väninna, kollega eller en Mormor? 79 kr och superfin. Slå in den fint, skriv ett gulligt kort och  köp en förpackning gott te eller kaffe?



Bugaboo Cameleon


Nu är vagnen som den ska vara i vinter!
Jag fick mail av en jättesöt tjej somville byta mot vårt rosa, TOPPEN!



Tjejdag på stan!

Jag har haft en PERFEKT lördag med Ashi i stan! Nu sitter Elian i min famn och käkar vindruvor och E lagar dinner, steinbitfilé med potatis, sås och grönsaker.


Söta Ashi på Café Sör.
Vi åt mumsig kycklingsoppa och myste.





Lördag:

Hoppas alla har en skön lördag! Här sover E och E och jag är klar för några timmar på stan med Ashi. Cappuccino, shopping och tjejsnack är vad som behövs känner jag. Elians hosta förvärrades inatt och då kräks han så han sov med mig. Stackars liten önskar jag kunde ta hans onda men han är så van att kräkas pga feber, hosta och slem så det plågar nog mig mer än honom. Han är känslig och kräks lätt, precis som jag.

Nog om kräks! Det är lördag och solen skiner, jag LÄNGTAR efter att förhoppningsvis hitta ett par Mammasturrörsjeans. Ska också inom H&M för att visa upp mina snygga Mammajeans som måste vara felsydda, har två mörka utsvängda snygga par men de är supertighta över magen så att den delas i två. Trots att jag har rätt storlek, dvs 38 ( hade 36 innan grav) och jag tror bestämt att Mammajeans ska räcka nästan till vecka 40? Det har mina BRAIGA jeans gjort iaf ;-)

KRAM!


Idag blev det jeanstights Bik bok, tight skön klänning i svart bomull Divided och kofta ZARA.
Mjukt och skönt.

På sjukhuset:

Efter vi hämtat allt på dagis ( vagn, kläder, stövlar och tofflor ) så åkte vi och hälsade på Henrik som var på sjukhuset för behandling idag. Elian var i storform och inte alls sjuk idag, det är på nätterna hostan kommer... Skrutten det ska kollas hos läkare i veckan. Henrik var SÅ duktig med dropp och allt och de är så söta som kramas och bråkar omvartannat, precis som bröder.


Då vi kom hade Henrik precis som nat skönt i sin vagn ute så jag och Ashi prommade med vaken Elian i vagnen.
Sen blev det lek inne i receptionen tills favoritkompisen vaknat!





Sötaste Ashi, världens goaste, mest tappra och en alldeles FAB Mama!
Det gör ont i våra hjärtan av att H är sjuk och jag kan inte ens föreställa mig hur det känns i era hjärtan :(
TUR ni är så underbara.

s
F R I E N D S !

Tack för att vi fick komma och besöka er och vi skickar massa GODBEDRINGkramar!

Nu är det IDOL sen ska jag och E se film. Vi får se hur länge jag håller mig vaken ;-)
En doktor / sjuksköterska i hissen frågade Elian på sjukhuset om han snart skulle bli Storebror?
Många tror att jag ska föda anytime, haha men magen ÄR ganska stor och synlig.
Det var en alldeles färsk bebis i hissen, Mamma bar henne/honom i täcket och Pappan trillade lilla plastsängen... ÅÅÅÅÅ jag förstår inte att vi ska få ett mirakel till i vårt liv - LYCKA!
Magen lever om och det är många sammandragningar / kynnere varje dag.

Ha en mysig kväll!



Lila - höst!


Dagens:
Mammastrumpbyxor H&M, linne Cubus, kofta ZARA och klänning H&M.




Lunch med E!


Efter hoppande och kramkalas hemma så gjorde vi oss klara för att möta E och luncha.
En trött Elian somnade i bilen...


Trött jag med ont i huvud och nacke. Men alvedon, frisk luft och cappuccino hjälpte.


Men E och jag myste och åt i lugn och ro.
Sen var han tvungen att gå tillbaka till jobbet så jag köpte en kanelbulle och blader och satt en stund till.

Skrutten var TRÖTT men vaknade glad efter en timme!








Fredagsmys!


Vi ska strax baka ut pizzan och slänga in den i ugnen.
Jag återkommer senare med vad vi hittat på idag.
Nu är det myspys i sliten Lindexkofta, linne Cubus, strumpbyxor H&M Mama och ullsockar.
Sorry E - du får ta mig som jag är ;-)

HAPPY FRIDAY underbara LÄSARE!




Update:

Du har gått 23 fulla veckor och 6 fulla dagar (v23+6).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.

Vecka 25 - 18 okt - 24 okt 2008
Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpungt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

Den stora dagen börjar närma sig och nu inleds den sista tredjedelen av din graviditet. Runt den här tiden är det vanligt med halsbränna. Undvik att äta alltför stark och fet mat.

 

Bebisen: är så gott som färdigutvecklad. Tiden som är kvar till förlossning kommer din bebis använda för att växa och mogna. Vissa bebisar sparkar och boxar mycket medan vissa mest ligger stilla. Barnet väger cirka 800 gram   

Du: har kanske precis börjat få en liten mage, eller så är du kanske en av dem som har en riktig kula. Glöm inte bort att vi alla är olika och att din barnmorska håller koll på att allt är ok. Försök att inte jämföra dig alltför mycket med alla andra! Många kommer in i ännu en kissa-ofta-period. Detta beror på att barnet har blivit så stort att det kan trycka mot din blåsa. Kramp i ben och tår är nu en vanlig gravidkrämpa. Under denna vecka är det dags för att träffa barnmorskan ingen för kontroll av hur barnet och livmodern växer. Det är också vanligt att barnmorskan kontrollerar blodtryck. 



Solen skiner på oss idag!

Tvn går varm, Elian vill mest se barntv och jag är rastlös men har ont i huvudet. Vi ska iallafall luncha med E idag det blir mysigt, sen ska vi inom dagis ( jag, Elian får sitta i bilen) och hämta hem regnkläder, skor, stövlar och vagn) och sen hem och ha fredagsmys. Det gällr liksom att ställa in sig på en hemmadag och koppl abort jobbet då man är hemma med sjukt barn men ni som själva varit i samma sits vet säkert att det är lättare sagt än gjort.


Mamma - det är MYSIGT att vara hemma med dig och bara vara då man är småsjuk ( mest utsliten av allt springande om natten...)!




Kall morgon i Oslo...
Men solen strålar och det är så skönt!


E - we love you!


After Dagis igår.


Vi fick mysigt besök av Bestemor igår efter jobbet. Tyvärr hade jag inte kameran framme men Elian var superhappy och kramades och lekte massor. Dock hade jag kameran framme då Elian och Eivind lekte, mina älsklingar. Vi går igenom tuffa tider nu med "crappy" nights men jag älskar er mest och tillsammans klarar vi detta!


Vi blir hemma..

Ingen av oss är i form och Elian är så ostabil så jag tar beslutet att stanna hemma idag. Ena sekunden skrattar han och leker, andra lägger han sig på magen med näsan i golvet och vill sova. Han är röd i ansiktet, glansig i ögonen och det piper i lilla bröstet då han andas ( jag låg nyss och blev kramad av hans små armar).

Det blir Efter Tio på tv4, sova tillsammans runt lunch och förhoppningsvis en mysig eftermiddag istället. På måndag är vi fit for fight igen, jag SKA göra en bra månad på jobbet och hittills ligger jag gott an.


Det här shampoot och balsamet användes i mitt hår igår, men jag fick håret plattångat vilket jag inte gillar så jag kan inte uttalla mig om resultatet, tror jag gillar det blå EXTREME bättre men detta ska tydligen innehålla mer fukt. Just nu använder jag Kpak och är toppennöjd!



Godmorgon fredag!

Här är det en liten annorlunda morgon då jag är osäker på Elians status. Han har hostat HELA natten och fick komma in till oss vid 4.30 tror jag? Sen har jag självklart fått ont i nacken av att "sova" med honom. Han såg febrig ut då vi vaknade men han är bara röd nu och lite trött så det blir nog dagis och jobb idag.

Nu sitter han och ser på Henrik på min mac och ropar KOSE HENRIK och äter banan, min frukost är klar så jag ska äta den och klä på mig så vi kan åka. Happy Fredag till er alla!



Update: Nu har han gråtit, ropat sova och är jättesliten så det blir nog hemmadag.... Inte lätt då man inte är i form, då behövs VILA.

Intervju:

Nu ligger jag i sängen och E har precis pratat med magen och han fick massa sparkar till svar... Det är så otroligt fantastiskt att bära ett liv!

Här kan ni läsa en intervju med mig om ni har lust. Den är skriven av Barnshoppingbloggen!


SOV SÖTT!

Naglar, hår och sovning

Nu är jag hemma efter nagelfix! Elian somnade NU då jag la honom ( hoppas att han sover, bloggar i sovrummet för att vara nära....) och stackars E har hållit på sen kl 19. Men Elian är van att Pappa somnar med honom och det är ju hela poängen, det ska vi inte göra.

Frisörbesök gick jättebra, nu är håret fräschare men man kan lungt säga att jag LÄNGTAR tills jag blir ljusare i håret igen. Idag är en sån dag jag känner mig blek, fet och trist. Men imorgon vaknar jag nog och känner mig liiite fräschare, bara jag kan få sova inatt... Ska tvätta bort sminket och lägga mig och läsa blader nu så jag får mest möjlig sömn oavsett nattvak här.

Hoppas ni har en skön torsdag, imorgon är det FREDAG - JIPPIE!


Jag vill verkligen tacka alla underbara som tittar in här och skriver så fina kommentarer - ni är de BÄSTA!


Old stuff! :)

Ni kan alltid klicka på kategorin till vänster som heter OM MIG om ni har en fråga,kanske finns svaret där? Vi kan köra en ny frågestund snart också!


Happy Blogaward!


Idag ska jag till frissan och toppa håret, men bara det allra mest nödvändiga för det är inte slitet men jag behöver en uppfräschning känner jag. Då Mamma kommer nästa vecka ska jag passa på att gå och göra slingor ( det tar minst 3h)



Dagens: Svarta Mammabyxor Lindex ( sen Elian i magen), grå tröja H&M Divided, pärlhalsband ( Kicks?) och skor i mocka Bianco. Svart kofta H&M. Mina armband kommer ifrån Namnsmycken.com



Önskar er alla som ska på Blogaward ikväll en FAB kväll med glitter & glamour. Jag önskar jag kunde komma men denna månaden satsar jag stenhårt på jobbet då jag varit sjukskriven en del. Jag mår mycket bättre trots dåliga nätter och det är vekligen bevis på att mina behandlingar hjälper - jag ska njuta av det och prestera max på jobbet.
Hade jag bott i Stockholm hade jag däremot kommit men att resa ifrån Oslo är aningens mer komplicerat om man ska jobba idag och imorgon.

Happy Blogaward till er alla, jag är säker på att ni får en väldigt trevlig kväll och natt!

Snart är julen här!

Vi har haft morgonmöte på jobbet idag och något vi pratade om var positivitet. Tänk som det smittar och hur mycket roligare dagen blir, det ÄR lättare att kliva upp om man tänker positivt!

Natten var bättre, Elian vaknade ca 7 ggr ifrån kl 1 men han gick tyst och snällt tillbaka till sin säng då jag följde med honom och det ser jag som framsteg. Kl 6.00 prick kom han in och vi morgonmyste med vällingen som E fixade, jag ÄLSKAR den halvtimmen innan vi alla måste kliva upp, klä på oss och göra vårt innan vi åker iväg.

Julen är snart här, paket ska inhandlas ( vi ska försöka begränsa i år, det ska ju vara barnens högtid först och främst!), slås in fint med söta kort ( ibland betyder kortet mer än julklappen om det är personligt), granen ska fixas och adventstjärnorna ska upp ( LÄNGTAR!). Vi firar hemma hos oss i år, jag längtar så mycket redan.


Jul i Åsaveien där vi bodde då jag födde Elian.
Vacker men alltför stor lägenhet ( myckets tädning av rum vi inte använde) och köket var omodernt och låg avsides = inte optimalt med en bebis som man gärna vill kunna lägga på golvet osv... Man spenderar MYCKET tid i köket med barn och det är så skönt att vi nu har köket mer centralt i hemmet!


Julshopping på Sten & Ström med skrutten i selen.
Han var en Chubby Baby och det var så gosigt...♥


En kväll utanför oss, Elian i sin ulldress!
Jag tror jag och Mamma ( Mormor) julshoppat här.


Julaftonsprommis med Mormor & Ingemar.
Vår första vagn , en Emmaljunga i navy. Fin och klassisk men tung och otymplig.

Happy Torsdag!





En MAMA i soffan

Ikväll la jag Elian utan att sitta därinne eller ligga med honom i lilla sängen ( det är typ omöjligt :)) Det tog en timme men jag hoppas det ska hjälpa honom att veta att han kan somna själv. Innan läggning var det bad, välling i soffan och massa mys. Sen några sånger och så god natt. Det verkar som hans ben sprätter upp ur sängen per automatik men det måste ju vara så jobbigt för honom att springa i och ur sängen sisådär femtio gånger innan han kommer till ro.

Nu myser jag med Bonde Söker, blader och tända ljus. Det är det första jag gör då jag kommer hem, tänder alla ljus, småplockar och myser. Trivs verkligen i vårt hem nu trots alla to dos som är kvar att fixa. Känner en ro i kroppen och är så lycklig över bebisen i magen och mina E.

Hoppas ni myser ikväll och att ni inte glömmer bort att
tävla om presentkortet ifrån Stockiddo! Jag är verkligen glad i mössan Elian fick, den tuffar till vilken outfit som helst.


Gårdagens dinner.... inte alls lika bra som sist jag var där...tyvärr!


Jag har sovit på saken och det som var bra igår var desserten och sällskapet!
Det andra på
foodgarage.no ( Bölgen & Moi i Nydalen) var en besvikelse. Seg service, lång väntan på maten ( sen var den inte alls som det stod i menyn...) och för få leenden ifrån servitrisen gör att gårdagens upplevelse bara gav 3 prinsesskronor av 5 möjliga.
SIst lunchade jag god fisksoppa och blev behandlad som en prinsessa.
Trist när standarden förändras ifrån gång till gång och då bordet bredvid får in sin huvudrätt och hinner gå innan vårt bord fått in huvudrätten. Vi kom en timme tidigare....






Mina läsare är bäst!


Så komiskt att jag la ut en bild på mig och
Malin häromdagen.... För ni var många som uppmärksammade mig att hon är med i tv4 just denna vecka ( Nästan kusligt?). Jag har tyvärr inte varit hemma då det sänts men ikväll sprang jag upp och ned och hann se de sista 20 minutrarna samtidigt som jag la en trött kille. Malin du var SÅ duktig, roliga och FIN som alltid.
TACK kära bloggläsare för att NI gjorde så jag fick se Malin på tv ;-)


Helt fantastisk post!

Vi hämtade ut ett paket som kommit och handlade mat och rosor idag. Elian var nyfiken på paketet då han förstår att det kan gömma sig roliga och fina saker i såna... Jag blev jätteglad då vi öppnade det för det kom ifrån MeMini och med MASSA fina kläder till Elian och bebis. Tusen miljoner tack, allting kommer att användas. Fotade några av godsakerna och ni kommer få se resten på barnen i framtiden.





Tuff skinnjacka! Denna blir så fin i höst med tjock tröja under.


Gissa vem som ska få mysa i denna?
BEBIS!

De har så massa fin och ni kan kika på kollektionerna här.
Tusen miljoner tack Kristine!


Här är det första jag shoppade åt Elian ifrån MeMini på Höyer, och hans rutiga shorts har använts flitigt i sommar!












Kommentarer!

Om Elians läggning går fint så ska jag svara på era fina kommentarer ikväll, dagarna flyger fram här och jag hinner inte helt med. Hoppas ni förstår!



Min chef fotade mig då jag pratade med en kund. Hon kom med en burk choklad och tyckte det var kul att jag tog typ tio stycken. Energi behövs då man är trött! Jag älskar mitt jobb.




Home sweet home!

Just nu är maten på spisen ochElian leker med mig i köket ( iklädd ull ifrån topp till tå idag då de varit på tur med dagis) och då jag kom och hämtade honom på dagis sa han "Mamma elsker deg" på norska, jag blev SÅ glad!


Jag hade fått Kamille i posten och det är i nästa nummer jag själv är med, det blir lite kul.
Ni kommer kunna vinna abonnemang/abonnent på Kamille så det blir en tävling för alla norska läsare i samband med intervjun!


Rosorna har "Elian" köpt åt mig då E hela tiden är busy man om dagen ;-) Han åkte direkt på landskampen ( fotboll) så han får massera mig då han kommer hem istället.

Update: Angående Elians sovvanor att komma in och sova med oss så förstör det min nattsömn, jag får ont i nacken och vi sover oroligt alla tre. Det kommer bli tufft med fyra i sängen och jag vet att han kan sova själv, han får nog närhet av mig på dagen och hur mysigt det än är så vill jag att han ska känna att det är tryggt att sova i egen säng precis som han gjorde då han hade spjälsängen. Jag ÄLSKAR att mysa med honom och att vara nära men detta är för jobbigt då jag inte kan sova och han blir beroende av att sova nära mig. Hade jag jobbat lånag dagar och känt att tiden på dagen inte räckt till till mys, kramar och närhet hade situationen varit annorlunda men jag är trygg i att han kan sova skönt i egen säng.






Nu kommer jag och hämtar dig Elian!

Nu ska jag hämta hjärtat på dagis och vi ska åka hem och MYSA♥

Efter ett peppande samtal med vår helsesyster så är jag redo att prata med E ikväll igen så att vi vet exakt hur vi ska göra ang Elians sovning. En plan är bra att följa och jag kände att jag någonstans mellan kl 2-5 om nattens vakande i en vecka nu börjat tappa målet och planen och DET är faran ;-)

Ikväll ska E på landskamp och jag ska lägga Elian, mysa med te i soffan och bara vara. Det är väl Bonde Söker fru på tv4? Jag älskar vardagarna och att kunna ta vara på dem utan att behöva stressa. DET är lyx då man har barn och ett till på väg. Dock vet jag ännu inte vad vi ska äta idag men det löser sig för jag ska inom Posten och hämta ett paket och bredvid Posten ligger ICA. Fisk känns helt rätt på en onsdag, lax, ris och en fräsch citronsås får det bli.

Hoppas ni har en STRÅLANDE höstdag!

Tack för att koffein finns!

Jag dricker fler cappuccinos under denna period då vi ska vänja av Elian att komma till oss mitt i natten så de är min räddning just nu...Dock går projektet sådär, ska ringa Helsesyster och få lite pepping idag känner jag.


Belly of the day!


Det ser ut som jag är i ett fängelse men det är bara våra persienner på utsidan av huset som är helt knasiga och är nede då solen knappt skiner. Idag blev det stressig morgon då alla var SÅ trötta i familjen Aamodt.
Jag har idag på mig softa sköna kläder: svarta tights, svart linne m spets ( de är så långa och sköna) Gina Tricot, klänning & skärp H&M och lång svart kofta Nelly. Den måste jag ha på mig då klänningar nuförtiden är väääldigt korta av naturliga orsaker.

Ps. Mina naglar sitter som berget och jag måste rekommendera Neglemannen återigen, ska fixa dem på torsdag eftersom vi har jobbfest fredag annars kunde jag gott väntat minst en vecka till men jag rör dem inte med filen alls och det borde jag kanske för att de ska vara snygga ännu längre men jag är inte så bra på sånt. Så ska ni ha snygga, hållbara naglar på kort tid ( det tar ca en timme!) så ring honom BUMS!



Tävling - presentkort ifrån Stockiddo!

Men tycker ni inte att det är tävlingsdags igen? Blå himmel i Oslo och det går bra på jobbet, det måste firas!




För att vinna ett presentkort ifrån Stockiddo.se
på 250:- behöver du bara lämna en kommentar i detta inlägg.
Tävlingen avslutas på söndagkväll!






Elian inviger sin mössa som kommer därifrån idag och jag tycker han var supertuff i den!


HAPPY ONSDAG!


Stockiddo är en konceptbutik på webben med de hetaste streetkläderna för barn
0-5 år. Här hittar du därför skön design, annorlunda prylar, coola presenter och det allra trevligaste inom streetwear. Vi blandar svenska designers med import från USA, Danmark och Frankrike och har ensamrätt i Sverige på ett flertal märken. Vi arbetar kontinuerligt med att utöka vårt sortiment och är ständigt på jakt efter nya märken som passar in i vår butik.



Dinner - mitt nya favoritord?

Oj tiden rinner iväg och jag har fortsatt inte väckt E så jag ska göra en rekordtidig kväll här och hoppas vi spver gott alla tre ( fyra!) Hoppas ni myser ikväll! Jag bloggar mer om vår dinner imorgon vilket jag tror är bäst då helhetsintrycket av restaurangen tyvärr sjönk pga lång väntan på maten men vi hade supertrevligt!


SKÅLAR i rabarberjuice.
Karolina och Anne på min avdelning.


GunnHeidi och Kim.


Jag och Rune

SOV SÖTT!

Elian idag:

Idag efter akupunktur+kiropraktor så hämtade jag Elian. Vi hälsade på på jobbet och sen gick vi till forsen där E skulle möta oss. Han fick kasta sig ifrån jobbet för att jag skulle hinna med middag kl 17 och Elian såg framemot busstur med sin Pappa och var superhappy då de gick iväg i höstsolen. Mina prinsar - I love you!



Elian i sekunden han ser mig då jag hämtar honom. Hans ansiktsuttryck blir väldigt "Mammaharduvaritbortaheladagensåsynddetärommig" då jag kommer. Sen kramas vi och han är redo att gå hem ( oftast)


Bye Bye dagis, nu tar jag vagnen och ska på tur med Pappa!



Är det så här det är att sitta på kontor?


Hej Pappa, kommer du snart?


Mysigt att äta korv i grovt bröd och titta på forsen.
Strax efter bilden tog kom E och tog över och jag trippade in på restaurangen.






GRATTIS Emma du vinner en rosa klocka ifrån Tritoni!

Det var MÅNGA bra julklapptips och alla fina tips om att ge bort tid, välgörenhetsting och hemmagjorda saker var verkligen BRA. Jag valde en vinnare som nedan för att Elian fick ett eget album av min kära vän Viktoria med bilder och text som hon skrivit med en sån värme. Jag blev rörd och han har tyckt om att titta i albumet ända sen ettårsdagen då det är som hans lille bok. Så EMMA kammade hem vinsten och jag önskar ett STORT grattis! Din Morfar kommer uppskatta att du lagt ned både tid och själ i hans present som lika gärna kunde ha varit en julklapp.




(Det var tyvärr många som tävlade men glömde att länka till tävlingen och då gills inte bidraget)


Postat av: Emma

Mitt bästa julklappstipps är ett fotoalbum! Jag har börjat göra ett nu till min morfar, jag fyller det med bilder ända från hans barndom till den 22 nov. i år då han fyller 70! jag skulle bli super glad om jag fick ett =)
www.primemmas.blogg.se
[email protected]

Trevlig helg!
kram/Emma

2008-10-10 @ 19:07:33
URL: http://primemmas.blogg.se/

Jag blir glad av att ni finns!

ÅÅÅ så härligt att logga in här och se alla era HÄRLIGA kommentarer - TACK! Huset är tyst och tomt, jag tror killarna sover i Elians lilla säng däruppe. Ska snart smyga upp och väcka E som säkert är lika trött som jag sen inatt. Men nu ska jag lotta ut vinnaren i tävlingen, har samlat mina favoriter.


Skrutten på jobbet idag!

Big belly!

Kom igen nu alla mothers to be - nu sträcker vi på oss och inser att vi alla är FAB MAMAS!
Hur många veckor har ni kvar? Hur gör ni för att ta vara på magtiden? Jag som gjort det en gång innan VET att man saknar magen sen då den är borta. Att alltid känna sitt barn under bröstet, små (kanske onda?) sparkar och att vara ett. Det är helt overkligt att Elian legat härinne och jag kommer nog aldrig förstå. Men att det är livets mirakel är vi nog alla eniga om så peppa en vän som är gravid idag, skicka ett sms och muntra upp henne eller om din flickvän är gravid - KÖP ROSOR! För det förtjänar hon. ( E läser du här idag? ;-))


Igårkväll var det de skönaste mysbyxorna som gällde då jag hela dagen haft tighta jeans.


♥Ä L S K A D E B E B I S♥


Inga fötter i sikte!

Man tager vad man haver...


Nu dricker jag och Anne "påsecappuccinos" och jag är så trött så jag håller på att gäspa käken ur led. Tur jag ska till kiropraktor och akupunktör. Jag sover en nap med nålarna i tänkte jag!

Jag tror det är dags att städa skrivbordet då jag tittar närmare på denna bild... Ska ta med mig doftljus och lite nya bilder på mina E och piffa upp så jag kan sitta här tills jag går på Mammaledighet.

VIKTIG LÄNK!

Detta är viktigt att ta ställning till och jag hoppas vi alla hjälps åt och registrerar oss. Självklart vill iaf JAG hjälpa någon om jag kan så jag registrerar mig direkt!

I Norge finns inget register men här kan ni printa ut ett kort som ni kan ha i lommeboken / plånboken. Jag gör både och då jag oftast befinner mig i Norge.

YTA!


På väg in till jobbet ifrån garaget finns denna dörr med en "spegel" på. Synd att den kapar mig på mitten annars kunde jag fota dagens här lite oftare i farten. Haha undrar vad folk tror??!


Luggen är lång nu och jag är sugen på att behålla den lite till. E tycker jag alltid ska ha lugg nu så jag tror jag bokar in en klipptid ganska snart.

Dagens är: Mammastrumpbyxor H&M, vitt linne H&M, Blå klänning Gina Tricot och grå kofta H&M. Skor Din Sko. Sjal ZARA.

Dags för en tisdag!


Blåbärssmoothies till dessert igår!
Jag dricker smoothie nu på jobbet, sparade det ifrån igår i en termos i kylen.



Happy Tisdag alla glada!


I Oslo skiner solen och jag tänker inte skriva en rad om natten, bara hoppas att natten till imorgon ger oss massa SÖMN! Det ska bli så skönt att få äta dinner på restaurang med kollegorna idag, lyxigt på en vardag.

Ps. Jag ska presentera vinnaren av den rosa klockan och visa er hur tjock magen är nuförtiden lite senare idag.

HOT MAMA!

Se vilken hot MAMA jag fann ibland kvällens kommentarer. Väldigt söt bebis också såklart! Nu har jag och E sett Oskyldigt dömd som startade här på norska tv2, det började ju för någon vecka sen på tv4. Jag skulle egentligen bums i säng för en timme sen men så lockade E mig med fotmassage. Nu tar jag mitt onda bäcken och lägger mig i sängen och sover. Inatt blir en bra natt, snälla håll en tumme för oss?


SOV GOTT!

Beige, rosa, vitt?

Jag och E sitter med varsin varsin dator i knät och ser på tv samtidigt. Ibland behöver man bara sitta nära för att känna att man umgås. Jag myser med tanken på vårt andra älskade barn... Att det snart är dags att ta på de pyttiga kläderna jag shoppat som första kläder, Elians reaktion som vi väntar så spänt på, kommer vi någonsin få barnvakt igen men framförallt VEM ÄR DU? Längtar sååå!

Bugaboon ska vara grå / sand i canvas har vi bestämt ikväll. Den vita är väldigt fin ( och de tvättas ju så enkelt) men jag tror det blir för ljust i vagnen då det ska sovas. Mysigare med beige. Så nu letar jag ett beige canvastrekk/övedrag att köpa.
Har ni ett i bra skick? MAILA! [email protected] Sittdel, suflett och baglock behövs.







Det som satt på vagnen jag köpte är i rosa fleece, jättegosigt och fint men det blir too much känner jag då jag lätt vill kunna matcha alla möjliga färger. Förstår ni nu varför jag inte visade vagnen då vi hämtat den? ;-) Tänk vilka tjejbebiskommentarer jag skulle få. Är det någon som visat att killar kan ha rosa så är det ju jag med rosa vagn, kläder mm men att överdriva är inte heller kul, tänk om jag BARA klädde honom i rosa. Oavsett hur man gör är det någon som anser att man gör "fel" så man får lita på sig själv helt enkelt.

Elian är superfin i ljusblått och brunt och är en riktig killkille som älskar bilar och traktorer. Inget jag tvingat fram då han också har dockor och en miljon andra leksaker. Men jag har iaf använt alla färger på honom under dessa två år. Grönt, brunt, vitt, rosa, blått, rött, svart osv....Vi gör alla som vi vill men jag tycker det är bra att han får se att man kan ha alla färger och det är ju så kul med färg.

Ps. Säljer det rosa fleeceöverdraget som bara suttit på vagnen då tjejen jag köpte den av fraktade den till Oslo ( oanvänt) för 400 kr så säg till om du vill ha en rosa vagn. Suflett, sittdel och baglock ingår.





Maj 2007!

Kikade i arkivet då jag längtar efter min Mamma, Elians Mormor som kommer om två veckor. Hon ska vara här med mig och Elian då E reser bort med jobbet. Det ska bli så mysigt!!!


Älskade unge hos Mormor i Malmö.


Härliga Malmö!

I vår har jag två barn, det känns så stort. Då kan jag ta bebis i selen och Elian kan springa och hålla mig i handen då vi ska ut och resa. Om inte E är med förstås. Men det är något speciellt med mor/dottertid då vi bor så långt ifrån varandra. Men ändå nära då Malmö känns SÅ mycket närmare ( och billgare och enklare i resväg) än Sundsvall där jag har älskade syster och bror med familjer.


Snart ses vi Mormor!



Jag och Malin som jag lärde känna på Gran Canaria. Här har vi varit på modevisning i Malmö.
Varför jag lägger in bilden nu är för att på min bröllopsdag vaknade jag av ett sms ifrån henne, hon gifte sig samma dag.
GRATTIS Malin och den lycklige!



Någon som vet?

Jag har dålig koll på besökstal, försöker finna ut hur man ser senaste veckans totala besök via bloggtoppen.se. Någon som vet? Är liksom sällan vid macen kl 23.59. Då jag kikade omkring ser jag att jag är den 16 mest besökta privata bloggen i hela Sverige. KUL! Detta uppdateras varje dygn tror jag?




I
Sundsvall är jag den mest besökta, skum tanke...
Jag tycker hela bloggrejen ÄR skum. Om jag förstod hur många som läste skulle jag nog sluta skriva bums ;-)

Jag passar på att önska alla härliga läsare en riktigt trevlig kväll!



Om äktenskapet!

Nu surfar jag omkring lite på andra bloggar jag aldrig läst och denna texten var mitt i prick tycker jag. Jag älskar att läsa sånt som jag själv aldrig skulle ha klarat att förmedla. Då länkar jag :)

The perfect shop!

Vi var alltså på Barnas Hus idag och där fanns det så mycket skoj så jag fick tjata och tjata på Elian som inte ville gå... VÄNTA sa han bestämt och fortsatte leka. Jag var akut kissnödig så jag frågade om det möjligtvis fanns en toalett? Det fanns det. Med både skötbord, vuxentoalett, barntoalett och stol så Elian stod på den och tvättade händerna då jag kissade.



Happy Elian!


Han är van nu tror jag för jag blir verkligen akut kissnödig när bebis trycker på helt plötsligt och idag var det extremt. Tror mina snyggjeans får ligga på hyllan eftersom de uppenbarligen inte faller bebis i smaken som de trycker på. Nu dricker jag blåbärssmoothie och Elian badar uppe. Vi delar oftast på oss. Jag fixar dinner, E tar diskmaskinen och röjer undan. Han badar och lägger Elian och jag bloggar och dricker smoothies. Haha nejdå men något sånt, I like!

Home sweet home!

Här är det dinnertime! Pyttipannan fräser bredvid mig och killarna leker på golvet. Jag och Elian fixade Bugaboon då det var en skruv som hoppat ur. Tydligen ett vanligt fel på precis den månadens ex så de bytte glatt båda skruvarna. Sen hämtade vi E och kom ganska nyss hem.


Elian kör gärna vagnen och han säger Bebi Bebi hela tiden ;-)

Slut för idag!

Nu ska jag strax hämta Elian på dagis, han längtar nog lika mycket som jag efter en mysig eftermiddag hemma. Det är så skönt då man tagit sig igenom en sån här jobbdag trots att man startat den lite sämre ( dvs med mlite nattsömn). Våra middagsgäster som skulle ha kommit i fredags är fortfarande sjuka så det blir lilla familjen som äter idag.

Jag längtar tills imorgon då vi ska äta med vår avdelning kl 17. Det betyder inga funderingar på middag ;-) Är så sugen på fisk så det blir nog en fiskgryta tror jag. Sen är det jobbfest fredag, jag får se hur länge jag orkar hänga med men äta ska jag göra!


Mobilbild som Elian fann imorse då min klocka ringde.
Han sa direkt: Elian åka buss.
Ni ser ju hur spännande han tyckte det var!


Rosett


Dagens mage.
Det sparkar och sparkar....!



Älskade barn - v 24

Mamma Känner du av ditt bäcken? Att bäckenlederna mjukas upp under graviditeten är helt normalt men för vissa kvinnor kan det bli oerhört smärtsamt. Om du får problem, prata med din barnmorska. Det finns hjälp att få.

Barn Fostret har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Ögonlocken täcker hela ögat och naglarna har vuxit. Om du puttar på magen märker du att barnet flyttar sig. Det har blivit känsligt för beröring. Lungblåsorna är vattenfyllda under hela graviditeten och vätskan pressas ut vid själva födseln.

Jag känner definitivt av mitt bäcken så jag undviker klackar. Idag är det ömt efter långpromenad igår så jag haltar lite. Bebis bebis, tänk att du snart är här som en del av vår familj? Vi blir fyra? Känns jättestort att tänka på. Bebisen till höger ------>
har växt så snabbt tycker jag.

Imorse hade jag med vår Bugaboo i bilen då det är en skruv som ska fixas och Elian sa: Bebis sova där.. Skruttisen vår som blir storebror. Det är overkligt att tänka på men så verkligt då han redan känner på magen och är extremt bebisintresserad.

Nu: Lunchdags!

Ps!

När jag ändå är på länkhumör så kan ni hitta Elians gröna mössa som han hade igår ( jätteskön ekologisk bomull) här.

Vissa dagar är man mer trött än andra!


Scones och cappuccino får starta dagen hos mig.
Konstant hungrig är jag nu då magen växer snabbt.

Jag saknar förresten min förlovningsring som jag lämnat in för att den ska bli ännu en storlek mindre. Den har alltid varit stor och jag vill att den ska sitta lite bättre så jag ej mister den. Länken går till Fred som gjort våra ringar. Es Bestmans Pappa. E är på första sidan just nu.

Idag är sista dagen att tävla om den fina rosa klockan!




Måndag!

Hos oss var kväll + natt kaos så jag lät Elian sova till 7 idag eftersom han inte somnade förrän halv elva igår och var vakrn emellan 4-5. Mitt migrän ligger och lurar men jag ska jobba ifrån ca 9 hade jag tänkt, försöka iaf. Hoppas ni sovit sött och att ni fått lite mer sömn än vi inatt ;-)

Låt oss starta denna veckan!

Söndagspromenad!


Vi gick en lång skön tur längs Nöklevann. Det tog ca 2 timmar och det var många uppförsbackar så jag fick mig verkligen en tur :) Stefan och Petronella är så otroligt goa med Elian och han ÄLSKAR dem! Stackars Stefan fick bära en del så han fick verkligen jobba med musklerna ;-)





Par på tur, det blev mycket hålla handen då vi knappt rörde varken Elian eller vagn. Ovanlig känsla men så mysigt.
Här pratar E med snus men han är alltid fin enligt mig.



Friends!
Söta Petronella och jag med bullen.

Tack för den skönaste söndagen på länge, detta gör jag gärna om nästa gång vid Elians sovtid så att man kan gå ännu snabbare. Nu ska vi mysa med Wallande på dvd här.
Hoppas ni är nöjda med er helg? Det är jag! Har bara en del sortering att ta tag i snart...Men ingen stress med något man ska göra det då man har lust och ork.

KRAM!



Soppa!

Nu lagar vi kantarellsoppa ( Toros goda färdigmix!) med vitlöksciabatta. Återkommer med bilder ifrån vår härliga skogstur på 2 timmar.

Mina skruttisar!

NU satte jag mig ned första gången sen imorse! Jag har stuvat in allt där det ska vara men det återstår en del sortering och fix. E och Elian har röjt nede och lekt. Jag fick omelett serverad förut då jag höll på uppe så jag har inte varit nede på några timmar.

Vi ska strax åka och då jag kom ned och såg dem i soffan så har Elian vaknat, satt sig upp och sen somnat igen. Men nu måste de väckas så att natten blir bra. Men de är så söta då de sover....!


Plötsligt händer det.....

Att Elian vaknar kl 6 och kommer in första gången till oss, LYCKA! Vi låg och myste till 6.30 sen fick E som vanligt fixa välling. Runt 7 gick de ned men då kunde inte jag somna om eftersom jag igårkväll läste massa interiörblader och fick massa idéer till vårt hem som jag lagt på is. Fortsatt får många projekt ligga kvar där då de kostar pengar men imorse kl 7.30 flyttade jag och E om hyllor ifrån kontoret till sovrum( garderober vilket gör sovrummets ena vägg tråkigare än tidigare men betydligt emr praktisk). Sen Elians hylla in till kontoret, hallhyllan in till Elian och vår sovrumshylla ned till hallen.

Nu är det frukostbreak och sen är det dags igen för vi ska gå ut kl 13 på mysig prommis med vänner!

Happy Söndag!

Mer kalasbilder:


Elsa får sin sång och tårta!
Jag tycker man ser Mamma Emmas kärlek lysa i hennes ögon.
Det kryllade av ballonger hemma hos Elsa och Elian roade sig med att sparka och kasta dem omkring sig ifrån första stund. Elian och Elsa var barnen sen var det massa trevliga vänner till familjen som var på besök så vi har verkligen haft det bra. En av dem ska föda om ca 2 veckor ( eller tidigare ;-)) så det var såklart extra spännande att prata gravid och bebissnack...! Lycka till Vigdis!

Vi åt korv med bröd, jättegod tårta och drack gott kaffe. Elian lekte och lekte och lekte. Körde dockvagn, myste med oss och till och med med min mage. "Mamma mage stor bebis" sa han. SÖTT!


Bananpaus.


Här kan man verkligen röja loss!
Antar att ni hittar FINA bilder hos Kimm senare, jag vill också ha en BRA kamera...


Softar med vatten efter massa lek!


Hejdå Elsa och tack för idag!
Nu får det inte dröja så länge tills vi ses igen.
Jag ville ju så gärna pussa på dig.... / Elian













By bus:

Jag och Elian tog bussen till stan och det var ju så spännande som alltid. Tänk om man själv kunde glädjas så åt en 12 minuters busstur? Livet ses med helt andra ögon då man får barn och jag älskar det. Fokus flyttas och man kan glädjas mer åt livet tycker jag. Tack för det min son!


Stolt kille som sitter på eget säte.


Sen gick vi en kortis if
rån t-banan ( Elian ÄLSKAR t-banan, fast han kallar det tåg) för att möta upp E på dagis. Jag blev SÅ trött av att gå i en uppförsbacke med vagnen så jag ska verkligen börja gå mer tur nu som jag är i bättre form. Ville bara visa det UNDERBARA höstvädret, inte mina skrattrynkor ;-) Men hellre levt med skrattrynkor vid 25 än att inte ha skrattat!

En cappuccino var ett must idag då jag var ganska trött efter alla våra crazy nights sista tiden. Men det går framåt!



Onkel H kom en snabbis för att hälsa på Elian.
Men han var så tröttis då han sovit väldigt tidig nap idag.



zzzzz, Elian sov i ca 10 min i bilen innan kalas. Här på ballongshopping på Baloon Company i Parkveien.

Underbart kalas!


Nu kom vi nyss hem ifrån Elsas jättetrevlig 2årskalas!
Härliga människor och framförallt lilla stora Elsa som firade SIN dag.
GRATTIS söta du och grattis till FINA Mamma och Pappa som klarat av två år som föräldrar. Vi är så glada i er.


Nu är det läggning här, sen Varg Veum på dvd. Soft kväll med andra ord.
Hoppas ni har en fin lördag!

Säljes - fint regnställ Arctic Living 2 år stl 92

Snyggt regnställ med god funktionalitet! I fint skick men med ett litet hål ( som ett knappnålsöga) som lätt kan lappas ifrån insidan. Säljes för 250 nok + frakt.



Maila mig vid intresse: [email protected]


Happy Lördag!

Blueberry breakfast!

Här har vi haft en härlig morgon med sovmorgon till mig och lek för killarna. Vi åt nyss en stor frukost med ägg/kaviarmackor, blåbärssmoothies och blåbärsmuffins. Så gott!




Smoothies är ett perfekt sätt att få i barnen frukt.
Blåbär innehåller massa antioxidanter som kan hjälpa mot elaka höstförkylningar.


Recept på dagens smoothie:
1 banan
frysta blåbär
isbitar
valfri yoghurt ca 3 dl
lättmjölk

MIX and serve!



Elian slocknade i soffan nu (ovanligt tidigt) och jag ska passa på att mysa, E vilar lite innan dugnad på dagis. Det är så himla härligt väder så hur natten än gått blir man GLAD. Innan vi beger oss ut idag ska vi slå in present, Elian ska ta ett bad och testa nya shampot han fått härifrån. Ni kommer kunna vinna ett likadant inom kort.


Sunny Day!



E kommer blogga då bebisen kommit!


IDOL


Det perfekta bordet till godiset så man slipper sträcka på sig...
Ps. jag är en bloggaholic och jag är stolt över det!

Tänkte bara meddela att E säger att han ska skriva sitt nästa inlägg då bebis kommit. Hoppas ni tycker det blir kul? Han skrev ju då Elian kom och hans Mamma är Helsesyster och jobbar med samlivskurs ( kurs för nyblivna föräldrar. Inte om blöjor och mat utan om just livet TILLSAMMANS - hon är bäst!) och hon läste upp hans fina text på en av dessa kurserna. E - du är en FAB man som jag ska göra allt för att leva med tills vi släcker och tackar för oss. Usch så sorgligt att tänka på den dagen..Men det gör jag ofta. Då jag ser på Elian, att jag en dag ska lämna honom. Att han vandrar vidare utan mig. Då slits mitt hjärta i tusen bitar och blir varmt av lycka samtidigt. För att han FÅR gå vidare och leva ett långt och lyckligt liv med den han älskar är det som betyder allt för mig. Därför är det så viktigt att leva livet som DU önskar.
För det är du som sen ska se tillbaka på det och kunna se att du mått bra. Man har gjort misstag, dumheter men förhoppningsvis växt, mognat och ÄLSKAT.

Elian och vårt ofödda barn, jag önskar er ALL lycka i livet och jag VET att ni kan gå hur långt som helst.
Drömmar är livsviktiga och målen ni sätter er kan ni nå! Jag kommer älska er femtonmiljoner varv kring universum i all evighet.

//Er sentimentala Mamma som burit er och älskat er ifrån ni var ett litet plus på en sticka.
Jag lever och har levt för er, det är därför jag finns.



Magar magar magar - men det är ju så spännande tycker jag...


Här är Elian i magen i vecka 30. Tror jag är nästan lika stor redan nu, måste höra med Jordmor nästa gång hur jag ligger an men det är tydligen normalt att bli stor snabbare andra gången.

Jo, jag la in denna bild nu mest för att jag kom på att jag ofta fått frågan om min tatuering + graviditet. Jag har hittils haft tur för den ser likadan ut som den gjorde före graviditeter. Men med Elian blev den ju större då huden växte, jag får fixa till den om något sker. Har tänkt tatuera in barnens namn om den tex spricker eller något annat trevligt. ;-) Jag smörjer iaf magen varje kväll samtidigt som jag oljar in mina naglar. Weledas olja för bebismagar är den jag använt båda gångerna.

NU: Soffmys och strax IDOL.

KRAM!

We can´t wait...

Vid tacodinner förut så pratade vi om Elian som storebror. Hur han kommer att reagera? När han "inser" att bebis är här för att stanna...? Det ska bli SÅ stort att se hur han reagerar. Vi LÄNGTAR och jag är så spänd på hur bebis kommer se ut. Med Elian hade jag ingen aning och även denna gång är man ju helt ovetande. Skruttis därinne - vi längtar efter dig!


Smutsig spegel men det är snart storstädning härhemma...!
Regnkläder skymtar i bakgrunden, de ska säljas då vi fått nya fina inför vinter och vår i större storlek. Jag orkar inte lagra allt vi har och sånt som är i bra skick känns bra att sälja vidare.


ÄLSKAR DIG!
Du som sparkar dygnet runt, slår små kullerbyttor och låter Mamma känna dig hicka, slå ut en axel eller reagera på ljud. Framförallt på din Pappa och Storebror. Tänk att du är så älskad redan.
KRAM / Din Mamma




Precis som med Elian i magen så stämmer det så ofta med veckobeksrivningen på hur jag själv upplever graviditeten. Sammandragningar har jag haft ganska länge nu, magen blir stenhård och ibland gör det lite ont. Det känns trångt och spänt och man kan bara vänta på att det ska ge sig.

From imorgon är vi här:

Vecka 24 - 11 okt - 17 okt 2008
Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Chokladfrossa!

Det är Shrek som är den nya mysfilmen hos oss! Jag älskar den och har länge sagt att den ska inhandlas och nu är det gjort. Den och Elias är nu Elians favoritfilmer. Vi hade så mycket vi tänkt fixa idag, hänga upp spegel i hallen, lägga ut lite barnkläder till försäljning och göra blåbärsmuffins men det som är så skönt med helg är att det gör INGENTING, man kan ta det då man vill, kan och orkar.

Eftersom det nyss såg ut som nedan i soffan så ska jag fortsätta mysa här  medans E lägger en trött kille. Allt gott vi köpt till besök ikväll ska nu ätas upp. Vi äter alltför mycket choklad  ( har köpt både daimchoklad och nonstopchoklad, de största som alltid) i detta hushållet men det är ju SÅ gott. Plus sura bilar....och glass. Hoppas ni har en undrbar kväll!






Glöm inte att tävla om den FINA rosa klockan!


Finally helg!


På väg att fixa to dos innan dagis. Hämtade en telefon som de bara lagat hälften på, shoppade middag, tankade bilen och shoppade present till Prinsessan som har tvåårskalas imorgon.


Julen är på gång ser jag.... vi satt i kö idag då jag kom iväg lite sent.
Men det gick bra och vi stoppade på Es jobb och hälsade på en sväng.


Skrutten älskar att tvätta händerna.

Tyvärr blev en av våra middagsgäster sjuka så vi äter själva idag. Vi är alla slitna härhemma så det blir soffan med massa kramar ikväll. Just nu lagar E dinner, Elian ritar och jag bloggar. Allt är som det ska vara med andra ord. Njut fredagen!




Happy Friday ifrån familjen Aamodt. E fick hem ett papper där det står att han är GIFT idag, lite kul ;-)







Dagens trötta Mamma

Idag är det FREDAG och snart är helgen här, hoppas ni har några trevliga helgplaner eller att ni köper hem en mysig tidning och god mat. Helgerna är till för att LADDA med energi tycker jag.


Idag har jag på mig klänning med bar rygg, Gina tricot, jeans Zara, mockastövlar Bianco och kofta H&M. Den är en riktig klassiker och jag hade glömt att jag köpte en för en stund sen. Svart i garderoben har en tendens att försvinna för mig men denna fann jag med lappen på imorse :) Ni kan klicka hem den här.

Säljes!

Jag kommer lägga in Elians fina regnkläder som han haft en säsong nu, Arctic Living heter de tror jag och är i stl 92. Jättefina och väldigt god kvalitét i blått. En Helly Hansenoverall kommer också läggas ut till försäljning så är ni på jakt efter vinterkläder kika in lite senare. Helst i Oslo får köparen bo så slipper jag skicka.

EasyNoteBU - denna önskar jag mig!

Jag vill ha en sån här liten söt sak som jag kan bära med mig i handväskan! Min vita vackra Macbook är så bra så bra men aningen för tung så jag lämnar den ofta hemma för att nacken ska få vila. Att PackardBells EasyNoteBU dessutom har inbyggd webkamera gör den enligt mig till en perfekt bloggpc!


Packardbell

Bra länk!

Detta är ett av de julklappstips jag fått in hittils.
Har du dåligt samvete över onödig shopping? Köp något här och ge bort!

Happy fredag!

Inatt var det en "tyst" natt och det är så mycket bättre än en skrikig. Jag tror Elian kom in ca tio gånger och då jag klev upp gick han direkt till sin säng och jag stoppade om och gick ut.Man blir TRÖTT av det men jag lever på hoppet om bra nätter snart. Att han vänjer sig av med att gå omkring nattetid...

Den här helgen har vi middagsbesök, dugnad ( igen), kalas och evt bio inplanerat. Däremellan ska jag samla SÖMN, då man kör en rutin måste man hålla ut och inte ge sig. Jag ger detta några veckor.

Happy Fredag♥ alla underbara, ni lyser upp mina dagar ( och sena kvällar!)

Ps. E vaknar inte då Elian trippar in till oss, jag vaknar av att han lyfter på sitt täcke så jag orkar inte först väcka E för att sen ändå ligga vaken de minuter det tar att lägga Elian på nytt. Därför har jag kört dessa nätter hittills.

Sweet dreams!

Ikväll blev det som jag skrev myspys i soffan men har ej läst mina blader ännu så nu ska jag göra det i sängen! Har sett på nya programmet på tv4 kl 20, par som finner tillbaka ( har sett samma par hos Malou i Efter Tio och de var så söta!) och sen Private Practice på pcn. MYS! Hoppas ni alla haft en skön kväll, imorgon då vi vaknar är det FREDAG - det ska bli extra kul att jobba då. Dessutom får vi trevliga middagsgäster på besök.

Sov Sött!


Vi måste också skaffa skydd till våra utemöbler inför snön...
Något tips om vart det finns? På alla möbelvaruhus kanske?
Jag är lite grön på detta område.

Rosa tävling!

Nu startar vi en ny tävling och eftersom det är oktober så vad passar bättre än en ROSA tävling?



"Nu släpper TRITONI sin första barnkollektion under namnet
TRIWA BAMBINO.
Klockorna med Rolexinspirerad design finns till en
början i färgerna rosa och svart.
Till skillnad från de tidigare modellerna har BAMBINO tydliga
siffermarkeringar och är 33 millimeter istället för 38 millimeter.
I likhet med de tidigare modellerna är de tillverkade i PC-plast
vilket gör dem lätta att bära för oinvigda klockbärare. Modellen
fungerar självklart lika bra för mammor eller pappor med smalare handleder.

Klockorna finns i butik fr.o.m. den 10 oktober, men finns redan
idag att köpa på hemsidan: tritoni.com"


För att klockan ska bli DIN så får du tävla i detta inlägget.
Jag vill ha ditt bästa julklappstips som kostar max 200 kr. Skriv också till vem man förslagsvis kan köpa julklappen.
Det kan vara till Mannen, Mormor, Nyfödda bebisen. Bästa Vännen eller vem du vill.
Jag tycker vi alla kan behöva bra tips så att vi kan starta med shoppingen i god tid. Något jag faktiskt gjort!
LÄNKA också till detta inlägget inne i din egen blogg.
Kommentar i detta inlägget + din epostadress+bloggadress och julklappstips = godkänt tävlingsbidrag.
Har du ingen egen blogg? Skaffa en eller skicka mig en epost där du tipsat andra om denna tävling.

Lycka till! Tävlingen avslutas efter helgen!

VÄNTA

Det blev enkel dinner idag igen, men gott! Pommes frites, grillad kyckling och sås ( lite vatten, buljongtärning + creme fraiche kokas upp. Systers recept) och gurk+paprikastavar till. Elian åt som en häst och nu sitter han och dricker välling och ser på Shrek. Jag gissar på att han somnar gott och att vi snart är inne i goda rutiner då han är utvilad efter en natts sömn.

E är på
dugnad i barnehagen och krattar löv och fixar så han hann knappt se skrutten men leka hann de med innan maten var färdig.


Jaga mig, jaga mig!

Elians nya ord är förresten VÄNTA, haha jag skrattade så gott då han sa så då han dammsög och jag ville ta över för att dammsuga nedervåningen. Så jag fick snällt vänta på min tur. Undrar vem han fått ordet ifrån? ;-)


Kärlek mellan far och son.
Det är det finaste jag vet.


Ni ser kanske att nederdelen i köket är isärplockad? Där under finns fukt så vi ska åf en takstmann hit i veckan och se om vi måste byta golv. Hoppas inte, då måste hela köket tas ut och in...Puh! Men nu har vi en fin ny kran och vattnet läcker inte längre så vi kan diska och använda diskmaskinen och jag kan lova att det känns som en lyx efter några dagar utan den möjligheten!

Nu är det strax borsta tänder och läggningsdags. Sen ska jag lägga fötterna på fotpallen, tända alla ljus och läsa nya MAMA och Family Living och bara vara. Happy Torsdagskväll!

GRATTIS till vinnarna av kärleksböcker!

Nu har jag lottat ut TVÅ vinnare i tävlingen om böcker ifrån Kärleksförklaring.se Det var många som tävlade och jag tror att jag kan påstå att detta är en toppensida att besöka för att klicka hem julklappar åt någon man tycker om.

Vinnarna är......




"Postat av: Malla

Jag skulle verkligen vilja ge bort boken "Liten blir stor" till min guddotter Alicia som ska döpas på lördag! Hon har redan tagit en stor plats i mitt lilla hjärta och jag ska med spänning följa hennes uppväxt.

Hoppas på tur.

2008-10-07 @ 17:55:31
URL: http://www.metrobloggen.se/malinolson"


och....


Postat av: Sara

Jag hade gärna velat ha boken "En kärleksförklaring"... Min pojkvän fyller år om två veckor, han har precis flyttat till Norge (Bergen) för min skull och snart firar vi ett år tillsammans. Eftersom han ger mig kärleksförklaringar varje dag, och jag inte är den romantiska typen, så skulle det här vara en bra present.

Min mail är [email protected]

2008-10-08 @ 11:35:11
URL: http://metrobloggen.se/brus




STORT GRATTIS!!!


Hemma för dagen!

Idag skiner solen i Oslo och det är 17 grader varmt, lovely! Vi kom nyss hem och vi har vatten i köket så jag ska småröja här nu. Elian leker och vill vara ifred, han är trött efter natten vilket jag hoppas leder till en SÖMNfylld natt.


På väg hem ifrån dagis!

Ps. Efter middag ska jag avsluta tävlingen samt starta en ny... Vinsten är ROSA!

Ull på apoteket!


Denna fula penna får man med då man köper ullsockarna på Apotek1 ;-)
Det är typ vanliga sockar,alltså tunna och sköna i olika färger ( grått, blått) att ha som vardagssock och jag köpte stl 25-29 och det fanns en större variant och i rosa. De hade också en supermysig ullfilt och ullbodies till babies i benvitt.



Asos.com

Jag längtar SÅ efter min midja men myser självklart med bebisen som ligger nära hjärtat och växer :) Men jag tänkte dela med mig lite av vad jag skulle ha shoppat OM jag varit mitt vanliga jag:


Snygg cocktailklänning! Till nyår kanske?


Perfekt på julafton!


I en större storlek kanske magen får plats? Men jag chansar inte då jag ändå ska föda bara veckor efter jul...
FIN är den iallafall.

Alla klänningar ifrån
ASOS

En stund i solen!


Fina Anne i snygga nya skor, men solen var så stark så bilden blev väldigt skarp.

Soligt ute idag, så UNDERBART!
Jag och Anne tog en tur till Kaffepikene och köpte kanelbulle och gott kaffe. Vi hann inom apoteket också där jag fyndade fina ullsockar till Elian. ( Dagens tips för er i Norge, Apotek1 149kr för 6par. )


Bullen själv!
Kläder idag: Linne By Malene Birger, strumpbyxor H&M Mama, klänning  med knyt Gina Tricot och kofta H&M Trend
 ( gammal)

Sen inne på Narversen skulle Anne byta in en lott och damen bakom disken som känner igen mig ( frågar alltid efter MAMA och Family Living) frågade om jag inte skulle ha de nya numren. BRA kundeservice - få kunden att känna sig speciell. Då köper vi garanterat :)



Jihooo idag är vi pigga och glada?

Denna natten var allt annat än bra. Elian har nog skrikit minst en kvart i timmen tror jag...Eller mer? Oavsett nu kickar vi igång dagen och gör det BÄSTA av den! Jag ska inte ge upp.

Jag skrattade då jag fått mail av Ashi om hennes
senaste inlägg. Jag kan ju erkänna att dagen jag fotades var direkt efter en lunch, jag var sjukskriven pga nacken och dunderförkyld. Jag ser alltså lika trött ut som jag känner mig idag. Men sånt är livet. I nästa nummer av Kamille ( den 27 okt) kommer ni kunna läsa intervjun.




Här är Elian på dagis imorse.
Skatten vår♥


Ibland retuscherade babes på Finest hittade jag en intervju med mig!

Jag har inte sett den förrän idag men här kan ni läsa en intervju som Finest.se gjort med mig.





Nu åter till Bondelivet på tv...

Men ikväll så:

Jag hade glömt att IKVÄLL är det ju Bonde söker Fru! Så kul. Då blir det chokladglass, tända ljus ( som alltid) och en mysig soffstund. Små saker blir stora om man lär sig att uppskatta dem. Så nu tänker jag uppskatta allt som varit bra idag:

*Inget migrän trots en "dålig" natt
*Jobbet gick bra trots att jag fick ägna mycket tid till försäkringar, rörläggare och sen lönstrul
*Elian ville följa med mig hem direkt efter jobbetdagis menar jag :)
*Kransen till dörren var på halva priset och jag har suktat efter den fast i blått sen i augusti. Idag såg jag den rosa och till bara 100 kr! ( jag vet svorsk mening men jag tänker på norska)
*Elians fina paket inför vintern
*God och enkel middag
*Det luktar rent hemma av kläder som hänger på tork
*Jag fick en mysig morgonpuss av E då vi skiljdes åt trots att vi båda var försenade



Det där pluset

Alla era fina kommentarer i tävlingen gör mig gråtmild. Det är så vackert hur ni som är gravida beskriver känslan, lyckan och hur stort det faktiskt är. Jag är ju väldigt känslig nu och gråter lite då och då nuförtiden. Vill bara önska er alla GRATTIS till era plus, bebisar i magen och kanske bebisar som tittat ut? Men jag lottar alltså vinnaren så ni behöver inte oroa er för att jag prioriterar dem som önskar gravidboken :)





Jag nygravid med mineralvatten i champagneglaset!

Ett klarblått troll i vinter....!

Den här dagen går inte helt som jag tänkt mig på något vis, så jag riktigt längtar tills jag lägger mig och läser bok ikväll och somnar... För då vaknar jag till en NY dag imorgon. Det som piggat upp idag är iallafall Elians pussar och kramar och hans fina nya overall ifrån Troll Classic. Ni som har barn vet hur viktigt det är att man har allt under kontroll till säsongens lek. Nu fattas vinterskor, ska inte välja Kavat i år men en goretexkänga. Men den måste ha plats för bredare fötter som Elian har. Men just nu har han sina cherrox.



Helt underbart klarblå och med vantar och varm skön huva till så att han kan leka ute i vinter och vara varm, go och TORR!


Ullfoder som knäpps fast med dragkedja. Perfekt då han kan ha denna som parkdress vår och höst och som riktig vinteroverall under kalla vintern.



Vantar och huva.


Jag blev väldigt glad då jag såg dessa. Som ni vet så jagade jag nya gummiband att ha under hans regnställ ganska nyligen. Har aldrig sett såna här i tjockt gummi förut.

HÄR hos Barnlycka kan ni shoppa denna fina dress och ord pris är 1795:- men den säljs nu till introduktionspris för 1500:-

"
"Best i test" i norska tidningen VG i 2004.

Troll Classic är två overaller i en! Denna overall kan användas höst, vinter och vår och håller små troll varma och torra i både isande kyla och slaskiga vårdagar. Overallen är lätt och följsam, vattentät, andas och är vindtät.

Vattentålighet på 10.000 mm vattenpelare. Ett "vanlig" regnställ har en vattenpelare på 8000mm... Detta gör att den till och med ersätter ditt regnställ!

Troll Classic overall har ett avtagbart innerfoder i 100% ull. Ull är det som värmer bäst mot kroppen och blir aldrig kallt såsom bomull blir vid tex.väta. Ulloverallen går givetvis att använda enbart om man så vill, bara för värmens skull!
Trollcompany tar helt avstånd ifrån mulesing, och all ull är fri från mulesing.

Ytteroverallen kan precis som vilket annat skalplagg som helst användas enbart för att skydda mot vind och väta när det inte är så kallt. Detta gör att overallen kan användas från tidig vår till sen höst!
"






Happy MAMA!

Nu kom vi hem. Jag har hunnit andas lite och saker verkar lösa sig via försäkringen, ting tar bara så mycket tid och kraft men inget blir bättre av att tänka på all kraft som försvunnit - bättre att ladda med ny energi!

Elian har fått SÅÅÅ fina kläder idag, både vinteroverall, nytt regnställ och allt som behövs. Lovar att försöka fota honom i det annars får ni se bara kläderna lite senare. Jag är helt lyrisk över detta och så tacksam.

Nu ska jag koka potatis och sätta in färdigfisk i ugnen. Har hittat en variant som heter Fransk Fiskgratäng men som inte är fiskgratäng, bara en vit fisk med en god röra på toppen. Så den blri dagens tips med rivna morötter och potatis. Vi lagar gärna enkelt nu då vi knappt kan diska. Men imorgon kommer en rörmockare och fixar ( förhoppningsvis) allt.

Ha en fin eftermiddag så ses vi snart! Jag har så många fina tävlingar på gång i hela oktober, det känns så kul att kunna ge er fina läsare något fint.


Vår nya dörrkrans!

What a day!

Till alla mina nära och kära. Min tele har lagt av men from imorgon har jag min vanliga tillbaka ifrån reparation efter kl 15. Maila mig [email protected] för kontakt!

Kaos

Idag har jag fått prata  en del i telefonen ( ej jobb)  och det är inga roliga samtal. Vattenskada pga tidigare felmontering och tidigare byggfirmor som inte finns längre är bara förnamnet. Nu tar jag en kort time out ifrån bloggen och låter er tävla så länge, rekordmånga som deltar redan!

Godmorgon!

Vi har en grå morgon, men det är ju bara extra mysigt att jobba då. En cappuccino så skulle morgonen vara perfekt :) Jag är stolt över mig själv som inte lät Elian sova med oss inatt. Jag gick emellan hans och vårt rum säkert tjugo gånger och då var jag såklart tvungen att kissa lika ofta ( hur går det an!?) men Elian gick snällt till sin säng och jag stoppade om honom. Jag hade sett en natt med skrik och gråt framför mig men det slapp vi inatt. TACK!

6.20 kom han in imorse igen och då sa jag godmorgon och han fick välling, det ska ju självklart vara okej med morgonmys. Jag känner att min nacke tagit stryk av nattvak men det blir BRA då vi kommit in i goda rutiner. Jippie!


Cappucinodags i vintras. Jag ska försöka få med mig Anne väldigt snart på BI och köpa en god krämig cappuccino...MMM

Lite bilder ifrån dagen:


Elian på tvåårskontroll imorse kl 8.20
Jag känner ett lugn i hela kroppen efter hans kontroll, jag kommer kunna prata amning, nätter och annat med hans helsesyster och det förtroendet kände jag aldrig för de andra vi gått till. Jag tycker om en helsesyster som kan ge tips och råd och som verkligen frågar.


Ritar hemma...


Tack mysiga Jessica för idag!







Färga oktober rosa!

Glöm inte bort att detta är en ROSA månad. Det är viktigt att ha fokus på rätt ting...

Spark!


En hälsning ifrån soffan! Jag och Jessica ser på Jakten på kjärligheten och myser med tända ljus och mörk choklad. Det är liv i magen HELA tiden och jag njuter.

Tävling!

Nu kör vi igång en ny tävling! Ni har chansen att vinna en av de FINA böckerna ifrån Kärleksförklaring.se
Det enda ni behöver göra är att skriva en kommentar här i inlägget om vilken bok du önskar + ange din epostadress så deltar du i utlottningen! Jag lottar vinnarna på torsdag efter lunch så passa på att tävla.

Lycka till - böckerna är jättefina, jag har dem själv och det är SÅ kul att se i dem om några år.


Titta in här och se vilken bok du önskar!

•  Gravid? Förmodligen är man aldrig mer intresserad av sig själv och sin kropp än nu…

•  Kul present till kompisen som är, eller planerar att bli, gravid!



Dagens:


Trött Mamma idag som låg vaken för länge och såg Desperate och Greys, det är ju SÅ bra!
Men from idag är jag otroligt peppad att ta tag i våra nätter med start inatt. Alla man ska sova i SIN säng hela natten, önska oss lycka till!

Jag har på mig en av mina favoritklänningar ifrån ASOS ( min hand blev kritvit vet ej varför, mobilen är inte så bra att fota med), leggings Bik Bok och skor Nilsson.

Ha en mysig eftermiddag, jag ska ringa en kund nu innan jag går på posten, handlar mat och hämtar upp Jessica som ska hänga med oss hem idag. MYS! Nu längtar jag efter skrutten som är på dagis. ♥




Skriv på!

Här.

Peppad!

Vi har fått en superbra helsesyster som ska följa Elian och bebisen som kommer. Det känns så kul. Allt gick bra och Elian sökte efter Bestemor som jobbar på helsestationen men hon är ju bortrest. Han trivs fint där och vill inte gärna gå därifrån men då han kom på dagis var det kul. Idag skulle de baka troll, temat är troll denna månaden och den avslutas med trollfest, så sött!

2årskontroll!

Idag får vi nog skrapa rutor tror jag.. Jag och Elian ska på hans tvåårskontroll! Så här är det fullt morgonfix och jag äter frukost. Önskar er en härlig tisdag!

Vår dag!

Nu lägger E Elian, han är ju så duktig att somna själv nu men det går allra bäst då E kör kvällsracet. Jag tycker det är skönt att vi alltid delat på allt mer eller mindre beroende på Elians humör och behov såklart. Idag var Elian med på hans jobb och hade det så bra och jag är glad att han är så pass mycket bättre nu. Imorgon blir han glad då vi säger att det är dags för dagis igen.

Min mage känns väldigt stor nu. Bebis ( det känns så opersonligt att skriva så då vi kallar bebis vid namn IRL ;-)) sparkar och rör sig OFTA och mycket och det känns som den tycker om att sparka på neråt. Liksom vill sprattla under byxlinningen men inte får det till. Det känns speciellt mycket då jag sitter på jobbet i jeans. Men nu softar jag i tights efter min rörläggarinsats idag och ska äta sen middag.

Utanför en VVSbutik där jag shoppat packning och rörlösning.

Vi ska få besök av en rörläggare snart som ska se på rören och konstatera vad som måste göras. Jag gissar på något nytt rör så att de sitter ihop ordentligt plus en gummipackning. Men vad vet jag? Oavsett så är den som räddar oss en ÄNGEL för nu får vi diska på badet, not so fancy ;-)

Vi hade en mysig eftermiddag då mina E kom och hämtade mig. E klippte sig och de åt lite mat, jag åt bulle men det var en torr pistagebulle så kanelsuget finns där och infrias nog imorgon.

Elians miner. Här skrattade han men då kameran kom fram fick han denna blicken.
Haha kanske lite less på kameran? Oavsett så är han min skatt som är så go om dagen och jag får massa pussar och kramar, magen också!


Akupunktur!






Idag bad jag min akupunktör fota mina nålar så ni kan se hur det ser ut!

Jag somnar nästan alltid fast det spänner i alla punkter och jag önskar alltid att få fortsätta sova då han kommer in och väcker mig. Men idag var det dags för kiropraktor direkt efteråt. Han knäckte och fixade och det känns skönt men det gör mig  alltid trött. Jag gör framsteg iallafall, det går längre tid mellan onda dagar och rörligheten ökar. JIPPIE! Men FY så dyrt det blir...Får se det som en investering som förhoppningsvis gör att jag kan dra det längre och längre mellan gångerna i framtiden.

Ett litet tips...

Om ni vill köpa datorer, ipods eller annat ifrån APPLE så kan ni handla billigt på Postero som ni hittar här: Esplanaden 17
852 31 SUNDSVALL.

Bankkrisen som är i världen nu är SÅ tråkig och tyvärr drabbar den seriösa företag som vill satsa. I detta fallet i Sundsvall som jag absolut anser ska ha en APPLEbutik. Men nu tipsar jag er alltså om bra priser på bra grejor. 10%  rabatt på datorer och resten upptill 30% billigare. Löp och köp.





I like!

Nu är vi hemma efter en del ärenden på eftermiddagen. Elian är MYCKET bättre, hostar knappt. JIPPIE! Han var också Pappig då jag kom, jag trodde han skulle vara Mammig men nej då. Ganska skönt ska jag erkänna. Nu ska jag fixa med rören i köket. Sen ska jag visa er lite bilder ifrån dagens akupunktur.

Det är SÅ härligt väder ute och vi har NOLL planer i eftermiddag. I like!

Cravings...

Jag har verkligen ett gravidcraving.. KANELBULLAR! Anne påminde mig om att det var tonfisk då jag väntade Elian. Vi kan ju konstatera att tonfisk är liiite mer figurvänligt :)

Idag svarar få kunder i telefonen, jag har kiropraktortimme kl 12.15 sen akupunktur 12.45 och sen ska jag hem och gosa med Elian. Men först ska jag till Clas Ohlson och shoppa en packning till röret i köket. Jag låg på alla fyra igår och skruvade isär rören som läckt under vår diskbänk. Där fanns det en del att rengöra och det fattades en packning.

Kanske jag måste köpa med mig en kanelbulle hem, eller baka? Oj vad bebis sparkar nu, måste stå upp en stund. Det blir trångt känner jag.

Kanske jag ska behålla luggen ändå?!


Jag nyss.
Nu har jag och Anne shoppat varsin cappuccino, det behövs idag. Så trött man blir av att starta dagen med en som som vaknar kl 6 och sen kö....


Snart lunchdags. Hoppas ni har en härlig måndag och att solen skiner på er!

Happy Måndag!

Solen strålar, jag har fått skjuts av Tore och vi satt över en timme i kö pga att någon fått motorstopp och NU är jag på jobb! Elian är med E på jobbet någon timme och jag fick precis rapport att han äter banan och leker. Dagen kan starta!

Tack vännen!


Mysigaste kvällen!

Svampsoppa, gott bröd, kanelbulle, varm choklad med vispgrädde, tjejsnack och bara vara.
Älskar dig Ashi!

Sov Sött och tack för denna helg.

På väg ut...

Nu har jag duschat och tvättat håret efter en spydusch av Elian. Det var det bästa så han fick ut allt slem men stackars liten så mycket som kom upp. Det ska bli ganska skönt att komma utanför dörren nu faktiskt, Ashi är på väg att hämta mig och vi ska ha mysig girltalk på café! E och Martin myser med Elian.


Vi just nu. Elian är en gladskit och så duktig som hostar och hostar... Vi har gett hostesaft inför natten nu så han ska slippa den inatt. På dagitid har han fått Bisolvon.

Önskar er en jättemysig söndagskväll!

Kosehelg!

Nu öser regnet ned ute och tvätten står i hallen :) Elian är så happy för att Martin nyss var här, men han och E kör hem Håvards bil så de är strax tillbaka. De ska ha killkväll här tror jag och jag ska möta Ashi. Alla helgens planer som vi haft dagtid har fått ställas in och vi har bara varit hemma. HOPPAS Elian är i bättre form imorgon så att vi kan jobba och gå på dagis. Men jag är lite osäker, tycker så synd om honom. Annars har vi en plan B såklart.

Det hade varit så kul att få jobba hela månaden och göra det bra, jag hade en superbra start på de tre dagar jag jobbade förra veckan. Men Elian går alltid först. Jag tycker det är så stort, att ens liv förändras så då man får barn. Det finns inget finare för mig än att ha såna här helger som denna. Jag har fått pussa, krama på, massera och kose med Elian hela dagarna och all den energi han ger mig kan ingen annan ge.


Favoritbild i repris.

Söndag

Nu sover skrutten bredvid mig i soffan. Han är så tjock i bröstet och hostar hela tiden, önskar jag kunde ta över hans onda. Men att sova är ju bästa medicinen så vi får hoppas att det hjälper. Jag tvättar och tvättar, det blev en del att torka här imorse så alla handdukar och sängkläder ska tvättas och idag får de hänga ute, skönt att fortfarande kunna torka kläderna utomhus tycker jag.




Håvard och Caroline hos oss igår.


Elian lekte massor och ville gärna vara med Håvard.



Kvällens underhållning!


Jag och E.
Vi satt uppe länge och åt middag, dessert och sen dipp med grönsaker och chips. Runt 1 var jag tvungen att säga att jag MÅSTE sova, haha man rä trött som gravid och har man en sjuk liten son så vet man att krafter behövs. Men det var SÅ mysigt med besök.


Oj nu vaknar Elian här.


Sjukis...

Idag är det underbart höstväder och vi är inne och myser! Elian har varit hostig hela natten och imorse var det massa slem som ville upp så det blev starten på dagen hos oss. Sen har jag vilat lite och nu är det jag och Elian som är vakna tillsammans. Nu önskar jag bara att Elian krya på sig och att han slipper dum hosta!

Det var jättetrevligt igår och det blev sent, skriver mer om det senare. Nu ska jag hjälpa skrutten att bli ren efter en frukost med messmör på mackan....
KRAM!

Bebis nu:

Vecka 23 - 4 okt - 10 okt 2008
Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig genom magen. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger, kanske genom att man känner något ganska kantigt som t.ex kan vara ett skulderblad. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


Dagens tips!


Om ni ska inom FACE så rekommenderar jag att ni shoppar FACE eyefix som gör att skuggorna sitter bättre. Jag shoppade det då jag skulle gifta mig eftersom mina ögonlock alltid blir varma eller sitter tight haha vet inte hur jag ska förklara men jag har stor användning av detta!

Sen är det perfekt att påföra sin foundation med en pensel så det blir också dagens tips ifrån mig.


Just nu:

NU äntligen somnade vår skruttis, med sina ben på min mage då han fick fotmassage! Vi blir nog bara hemma idag tills vi ska få middagsgäster senare. Ibland blir dagarna bara så och nu njuter jag av TheHills på MTV, daimchoklad och av att vara LEDIG.


APAmigtröjan som Elian har på sig idag kommer ifrån
Barnlycka.se
där ni alltid har 10% rabatt om ni anger Prinsessans Dagbok i beställningen. Rabatten dras av manuellt i efterhand.


Vinnarna är....

Ute skiner solen. Elian och E har ritar men vi försöker lägga Elian nu så vi kommer oss iväg sen. Det vore så skönt med en prommis!

De glada vinnarna av Presentkort ifrån
PROUD är.....

1:a pris 1.000.-                     Postat av: Fredrica ANMÄLD! Hoppas på lycka denna gång.. Både i tävlingen och graviditeten efter att aldrig lyckats vinna något och ett missfall i april, dock gravid igen :) Åh vad jag längtar. Får massor av inspiration av dig! 2008-10-01 @ 13:51:58


2:a pris 500.-   Postat av: Therese -ANMÄLD- Det skulle inte sitta fel med ett par snygga och bekväma mammabyxor :) Kram 2008-10-01 @ 18:53:04 URL: http://tostberg.blogg.se/


3:e pris 300.-
    Postat av: kim är anmäld. detta skulle passa perfekt då dotterns nuvarande garderob behöver bytas ut mot större storlek. 2008-10-01 @ 23:59:54

Nu har jag lottat ibland alla era fina kommentarer och jag önskar er tre vinnare GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Maila mig er epostadress så ska jag se till att ni får vinsten så att ni kan handla! Ni andra kan fortfarande få 20% rabatt på hela sortimentet, uppge koden PRINSESSANS DAGBOK i kassan, antingen i butik eller i webshop. Happy Shopping och Happy Lördag!

Familybreakfast!


Nu väcker Elian E som fått sovmorgon!
Jag är HUNGRIG..


Godmorgon lördag!

Här vaknade vi kl 7 och Elian är tyvärr mer snorig och nyser massor så idag blir det soft mysdag och han får sova lunch så länge han vill. Just nu ser vi barnetv och håller handen så jag skriver med en hand ;-) Som då jag ammade och bloggade samtidigt.

GLAD LÖRDAG!

Vår dag 30 augusti 2008

Jag ska strax presentera vinnarna i Proudtävlingen! Men först lite bröllop.. Vi kikade på alla våra bröllopsbilder ikväll och jag skulle kunna sitta och se på dem varje dag. Så mycket känslor, minnen och otroliga ögonblick som Kimm ( fotograf och vän) fångat. Jag är helt stum och så TACKSAM över att han la sin själ i bilder denna dag ( och natt!) Tack KIMM!



Killarna hjälper E i suiten innan det är dags... Bror till vänster, sen E, Skai ( barndomsvän) och Best Man Martin.


VÄNNER!


Underbara skatten förstår inte helt vad som ska ske...

s
Äter lite kaka...




GLÄDJE, äntligen är det dags....


Redo?!


Det är stort, allvarligt och så underbart att få gifta sig.


Lyssnar på vacker sång.


Nyss växlat ringar!


OBESKRIVLIG KÄNSLA!




Min älskade bästa vän håller fint och roligt tal!


Världens bästa syster håller tal!



Jag skulle kunna ligga här hela natten och lägga in bilder och skriva om den fantastiska dagen!
Men jag behöver hoppa i säng nu så imorgon ska jag presentera vinnarna i tävlingen, det betyder att ni får lite extra tid på er att tävla. Bebis sparkar och sparkar och E har haft sin hand på magen medans jag bloggat så han har fått känna på massa liv. Fantastiskt!

Sov Sött!
KRAM

Underbar fredag!

Vi har haft SÅ mysigt i eftermiddag / kväll. Då Stefan och Petronella kom hit så började det roliga. De hade hämtat E också på vägen men han var ganska ointressant då Stefan var med. Så det har lekts och busats för fulla muggar härhemma och vi har ätit god parmapizza ( jag - parma på min del) och jag kan inte med ord beskriva hur lycklig det gör mig att Elian är så glad i våra vänner. Sfetan fick borsta tänderna LÄNGE på skrutten och han fick vara vaken extra länge eftersom det var så skoj att dansa och spela för oss alla.


Elian spanar efter besöket....
Passar på att hoppa lite också.


Bus och kramar!


Läser bok om "Emma och lillebror" medans jag och E fixar det sista med pizzorna.
Dessa underbara vänner, vi älskar er!


TACK för den mysigaste fredagen!

Nyss åkte våra gäster hem efter choklad och chokladglass och te. Vi myser i soffan och jag ska lägga mig och läsa då filmen på tv är slut. Helg är helt fantastiskt skönt! Hoppas ni myser eller har det riktigt kul!?

Finally helg!

Jag vill bara önska er en HÄRLIG HELG!
Vi kom hem nyss och nu ska jag röja lite så vi kan ta emot besök. Elian var SÅ söt på dagis idag, han kramade och pussade alla kompisarna som han alltid gör. Det är så sött då han står och ropar på en av dem som kanske står på en stol eller gör något helt annat. KOOOOS ropar han ( = mys). Hos oss blir det hemmagjord pizza idag.




Lite hubbabubbafeeling:

Jag får ofta kommentarer om mina läppstift, KUL! Nu tänkte jag dela med mig. Har tre läppstift och ett gloss som jag använder beroende på humör och helt enkelt vilket som ligger i dagens väska :)


1. Gosh läppstift färg VELVET TOUCH nr 45
2. Lipgloss Max Factor Peach Glow nr 345
3. FACE, mitt weddingdayläppstift färg SOFIS
4.
HÄR hittar ni ett annat läppstift jag ofta använder.

SHIT!

Jag har inte helt förstått systemet för bomringen i Oslo. Vi har alltid haft autopass, dvs betalat 400 kr varje månad och kört in och ut ur Oslo hur mycket vi velat.. Sen hörde jag att priser höjdes men förstod inte helt. Vi fick helt plötsligt två räkningar i månaden på 500 kr / st? What! NU fick jag en förklaring efter 30 minuters kö till Fjellinjen. Det finns ingenting som heter autopass längre och i snitt betalar vi 860 kr / månaden för att köra in och ut ur Oslo. Helt GALET! Sorry E men det blir ALDRIG två bilar, nu har jag ett till argument förutom att det är miljövänligt att försöka ta bussen, billigare då vi slipper ett lån PLUS denna ***** kostnad.

Så nu glömmer jag det! Inget att lägga sin energi på men jag skriver ju av mig här då och då så nu är det gjort.

Bestefar!


Det första Elian gjorde imorse var att kolla om Bestefar fanns kvar. Men det gjorde han ju inte.
Då ratade han vällingen och valde att leka med sina nya bilar istället.




Efter en stund fick jag dock honom att mysa en stund i soffan så att han fick i sig något.
Det ska bli SÅ mys med helgfrukost imorgon alla tre ( fyra).

Jobbet går superbra idag så jag är väldigt happy och vi har precis haft en runda Fantasi ( spel) och jag har ätit chokladballerinas. Mina jeans var dock väldigt små imorse så jag längtar efter mina 4momjeans som jag beställt nu.. Tycker om att ha stuprörsjeans i stövlarna.



Kappan igen...!


Svårt att fota svarta kappan men jag rekommenderar den starkt till alla höst och vintergravida! I vinter kan man ha varma tröjor under och en varm sjal / halsduk så slipper man investera i en tjock ( dyr!) vinterjacka. 400 kr på Gina Tricot. Den finns också i grönt.

Fredagsfeeling!


Nu har jag min andra telefon och då fann jag denna bilden i gelleriet.
MMS till mina girls mitt i natten då jag kommit hem ifrån min möhippa.
BÄSTA tjejdagen i mitt liv - TACK igen alla underbara♥!

Passar på att önska er en HÄRLIG fredag. Elian skuttade in på dagis idag och då jag sa att sen då Mamma kommer är det HELG så sa han: JAAAA!



Sov Sött!

Nu ska jag krypa ned tidigt och läsa bok. Blir så otroligt trött av behandling och idag hann jag inte riktigt vila så jag ska sova skönt istället. Imorgon är det FREDAG! Stämningen på jobbet är alltid speciell då och då man går hem är det HELG! I helgen ska vi få besök både fredag och lördag, på söndag blir det soft dag och kanske Bestefar och Olderfar kommer.

Sov Sött!


Status:

Nu slappar jag med IDOL i bakgrunden och med fötterna på bordet. Har knappt suttit ned sen vi kom hem, var nyss ute i boden och skulle finna våra spotlights men hittar dem inte. Men julpynt och annat fann jag allt, så kul då vi får plocka fram det och fira JUL hos oss!

Idag hade jag kiropraktor + akupunkturtid. De samarbetar och det kändes jättebra. Men det gjorde ONT idag av nålarna, mina muskler spände rejält och jag låg med nålar i nacken, på ryggen, käken men jag somnade faktiskt till en stund trots att det pulserade i hela kroppen. Jag vet att smärtan är positiv och att det hjälper. Bra träning inför födseln då jag får använda min födselspust ( födabarnandning?) då de sätter nålar och då kiropraktor trycker på punkter.

Innan dagis lämnade jag in min telefon på service igen, knapparna spricker men jag vill ha den telefonen så nu får de laga den igen. Då jag kom till dagis så ville Elian inte gå hem. Nej Mamma, Ha det Mamma sa han och han fortsatte leka med sin kompis och .... bilarna! :) Jag satt där säkert en halvtimme och försökte, jag låtsasgick, försökte krama honom och pratade. Men tillslut så hängde han med mig så jag slapp bära arg, skrikande kille.

Sen skulle vi surprisa E på jobbet men han kom liksom aldrig ut genom porten.... Jag hade ingen telefon och jag blev lite orolig att vi missat honom. Men så gick vi in och hälsade på och där satt en E som blev jätteglad för att vi kom. E trivs så bra på jobbet nu och han verkar ha otroligt trevliga kollegor vilket glädjer mig.

Vi kom hem sent pga kö, lek på Es jobb och lite seg dagishämtning men jag körde iväg direkt och köpte dagens middag, cheroxskor till Elian och rosa rosor till bordet. Det gör så mycket med friska blommor. Sen fick vi mysigt besök av Bestefar som åt med oss. Jag måste tipsa er om en GOD kantarellsoppa på påse som jag faktiskt redan kastat haha men den innehåller kantareller, morötter och timjan. Man blandar den med vatten och mjölk och den blir krämigt god. Sen åt vi pannkakor med grädde och hallonsylt.



Nu tog jag en paus i detta inlägget för E och Håvard hittade den första filmen på Elian. Då vi kom hem ifrån BB. ÅÅÅÅ vilka minnen, det var helt klart kvällens höjdpunkt. Jag hade glömt hur liten han var.

Nej nu är det soft kväll som gäller. Imorgon är det FREDAG och vi ska få mysigt besök av Stefan och Petronella. Det är förresten imorgon som tävlingen avslutas.


Onkel Håvard!

Besök!

Vi har mysigt besök av Onkel och Bestefar. Elian ska bada nu och sen sova, men det är ju så kul att dansa och leka med sina favoriter. Han ropar BESTEFAAAR och HÅÅÅVARD och njuter av all uppmärksamhet. Dagen har gått i ett idag då jag och Elian körde sent ifrån dagis, ska berätta om hans dagishämtning senare men nu är det pusskalas innan badet. Hoppas ni har en jättemysig kväll!


Dagens!

Nu ska jag gå till kiropraktor + akupunktör. Men först kommer dagens. Klänningar känns väldigt korta nu då magen tar en del av längden :)


Strumpbyxor, H&M Mamma, lila linne Bik Bok , klänning ASOS, kofta Bik Bok.
Inviger stövlarna och jag älskar dem! Kappan i samma länk är också ett KAP!

Kram ♥

ROSA!

I regnrusket gör rosa mig verkligen GLAD! Titta här på rosa bilder som ni skickat in. Allt för att i oktober uppmärksamma Bröstcancer lite extra. Den hemska sjukdomen som kan drabba dig eller någon nära närsomhelst tyvärr...Jag har själv upplevt att en väninna av mig tvingats genomgå starka behandlignar. Hon är en STAR och jag är så stolt över henne. Skriver inte mer än så men vill att ni alla ska tänka på att ge ett litet bidrag. Det behöver inte vara mer än vad en cappuccino kostar, eller så lättar ni ert samvete och slänger in några hundra. Jag får varje dag mail om fonder och annats om ska uppmärksammas och jag önskar SÅ att hjälpa och pusha på oss alla att bidra till viktiga ting. Man kan inte göra allt men man kan göra NÅGOT! Så därför låter jag nu fokus stå på oktober och alla STARKA kvinnor!



Färga oktober rosa!

Ni kan vinna den fina rosa kameran om ni deltar!

Update: Öppnade min mailbox och där låg ett mail ifrån Cosmopolitan. Se här.

Mammastrumpbyxor - tack för att ni finns!

Nu är det slut på leggings och strumpbyxor under magen som klämmer. Bebis ligger nämligen gärna lååångt ned och sparkar på mig. Men idag öppnade jag paketet med tvåpack svarta MAMAstrumpbyxor, så otroligt skönt att ha plats. Idag gick det smidigt med kö och dagis så jag hanan köpa cappuccino och kanelbulle ( världens största) och nu är det dags att jobba. Perfekt grått väder ute för att sitta inne och jobba BRA!

Önskar er en FAB Torsdag, imorgon är det redan helg och vi har massa mysiga helgplaner som jag ser framemot!

Fix fix!

Jag kommer inte sluta tjata om sparkarna i min mage för det är helt fantastiskt! Nu satte jag mig ned för första gången sen middag och direkt börjar sparkandet. Ikväll har jag lagt Elian, kikat på tv, E kom hem en sväng, jag har monterat och donat och är ändå långt ifrån färdig. Men det är KUL då man får inspiration!

Imorgon tänkte jag fixa med papper och ordna i garderoberna, om jag orkar. Vi har som jag tidigare skrivit alltför lite plats för våra kläder ( mina och Es) så det blir vita PAXgarderober efter jul som jag skrivit om sen vi flyttade hit.

Nu kom E hem ifrån matchen, jag har så lust att montera några spotlights så jag tror det blir kvällens sista projekt. Sen min bok, den är väldigt bra så jag ligger oftast vaken tills jag somnar med den i famnen. Skönt att somna till en bok tycker jag.


Jag har skrivit i vår ORDNING&REDAkalender där hela familjen står med.
Perfekt julklapp till alla som har barn och många aktiviteter att hålla reda på. Jag ska köpa en ny snart eftersom det snart planeras inför nästa år... Då kommer bebis - JIPPIE!

Nu ska vi kvällsfika, så längesen jag gjorde det. Jag kollade förresten på IDOL ikväll då jag fixade, men så dumt att man måste vänta så länge på vem som åker ut... Pengar I guess men jag som behöver sova massor kommer inte orka med detta fler kvällar kan jag lova ;-)

Vi är ensamma hemma!

Nu har jag och Elian ätit god middag. Kalkonkorv med makaroner, ketchup och färsk broccoli. Han vill krama mig så mycket nu och det är så härligt att sitta länge med tända ljus, dansa, busa, sjunga, äta och KRAMAS. Om jag dör imorgon vill jag aldrig ha kramat honom för lite... Hemska tanke.


Bebis sparkar MASSOR!

Då var dagens cappuccino på plats i magen. Så GOTT! Jag har tyvärr väldigt ont i dag men har klarat mig igenom dagen, slutar ju egentligen nu men ska jobba en liten stund till då jag vet att Elian varit på tur och sett efter Troll med dagis. Då somnar de alltid senare och är oftast trötta. Det är oavsett KUL att jobba igen och hemma ska jag bara leka och gosa med Elian så jag har inga mer to dos på schemat idag. E ska jobba länge och spela innebandy ikväll. Jag ska mysa med Bonde söker på tv4. Vardagar kan vara väldigt mysiga, bara man ser på dem med rätt ögon ;-)



Hittade denna bilden på min jobbpc. Lillskrutten och jag på 17 maj då han var 9 månader gammal. Jag ammade fortfarande och har så många goda minnen ifrån denna tiden.


Update: Bonde Söker stor faktiskt inte med i tablån idag som en uppmärksam läsare påpekat! Någon som vet när det börjar? Jag har för mig att de sa ONSDAG på tv häromdagen.
Okej den 8 oktober, dvs nästa vecka!  Tack då kör vi då istället :)

Tävlingsdags - Vinn presentkort ifrån Proud!

Godmorgon lite sent, bloggen har helt enkelt haft tekniska trubbel. Men jag är på jobbet och snart är det lunchdags!
Nu är det dags för en tävling. Det känns alltid lika kul att få ge er alla chansen att vinna något fint! Jag önskar er alla LYCKA TILL och en Happy Onsdag♥


Vinn presentkort från Proud
1:a pris 1.000.-
2:a pris 500.-
3:e pris 300.-

Hos Proud hittare du höstens och vinterns mode för barn upp till åtta år och dessutom för dig som är gravid eller ammar.

Proud är ett svenskt varumärke som designar mammakläder, amningskläder och barnkläder. Prouds kollektioner består av mode med personlighet, attityd och komfort.

Gör så här: Anmäl dig till Proud Family Club på Prouds hemsida www.proud.se. Kommentera därefter Prinsessans Dagbok här med texten anmäld. Du är nu med i tävlingen. Vinnarna publiceras 3 oktober.


Som medlem i Prouds kundklubb, "Proud Family Club", får du exklusiva inbjudningar till Prouds olika evenemang.
Du får även utskick med förhandsinformation om Prouds klubbdagar, tävlingar, smygstart på reor mm. Du kan också ta del av Prouds unika erbjudanden online och i Prouds konceptbutik på Karlavägen 48 i Stockholm.
Att bli med i Proud Family Club kostar ingenting. Allt du behöver göra är att maila in dina uppgifter.


Jag i tunika ifrån Proud, kvällen innan jag blev fru.


Pssst! Kom ihåg att ni också har DETTA erbjudandet om ni blir shoppingsugna.
20 % rabatt i kassan om ni uppger PRINSESSANS DAGBOK.