HAPPY MÅNDAG!

En ny vecka med nya möjligheter står framför oss! Här leker Ella naken på golvet och Elian dricker nyponsoppa. Han vaknade nyss och det tror jag är skönt - att få sova ut och starta veckan soft. Han ska leka på dagis några timmar medans jag fixar några detaljer tills imorgon ( foto av huset) och Mormor ska lyxa till det med klipp hos min frisör.

Vi önskar er en HAPPY MÅNDAG!  


E läser kommentarer igårkväll om att han styrs med "järnhand".
Han blundar lite extra för att visa hur illa han har det ;-)

Weddingday:


Skaldjursplatå på
Bölgen & Moi Tjuvholmen igår.





Vi firade med god mat och pratade minnen och framtid.



Ella på en söndag:




Vårt älsklingshjärta just nu. GRÖTDAGS!

Härlig dag & rabatt till er!


Lek pågår hos Henrik!


Ashi hade bakat. Förstår ni vilken LYX att komma småtrött hem till våra favoriter och först få grillad korv med bröd och sen HEMBAKAT!
Ni är BÄST
Ashi & Kompani.


Vilde har fått en ny sele som hon kan mysa i! Det är en likadan som jag har ifrån Vidunderbarn som vi köpte åt Elian då han var 1,5 år gammal för att sitta på ryggen på en semester. Nu har ni möjligheten att skriva in koden "dagbok" i beskjedfeltet (ikke gavekort-feltet!) så får ni 10% rabatt på alla ordrer. (tom 20 september)
Ni är många som frågat om vår sele och jag som testat Babybjörn kan garantera att denna Ergosele är skönare att bära i och en stor del av vikten fördelas på höfterna istället för nacken.


Ps. Tyvärr gäller bara rabatten till kunder i Norge.


På väg till bilen!






Sliten man i vårt hus

Just nu leker Elian hos Henrik som ville ha lekebesök då vi skulle hem. Vi har faktiskt fått tag i städhjälp så vi har mest plockat ute. Jag är glad att slippa skura på min första bröllopsdag om jag ska vara ärlig. E småsover i soffan och är nog lika trött som jag är. Men det är det värt eftersom vi fick göra något kul igår. Jag och Mormor ( Min Mamma!) skrattade högt här då vi läste kommentarerna här nyss. E är en sliten man om dagen, två små barn en så hemsk fru som mig... Inte lätt att hinna stryka skjortorna varje morgon då ;-)

För att kommentera Eivinds blundande look igår så gjorde han det helt självmant.  Vi fotade, publicerade och sprang ut och väntade på vår taxi! Man är inte så noga med vilka bilder man lägger in längre då man bloggat en stund.




FRIENDS





Det var så himla kul att komma iväg igår. TACK finaste för en lyckad kväll ;-)

Yesterday


Jag ser lite sur ut men står och väntar på taxi!

Igår hade jag på mig jeans Bik Bok, tublinne + kofta H&M, brett skärp 2hand, sjal ifrån USA och skor Bianco.
På handleden har jag den FINASTE klockan som jag fick igår. TUSEN TACK
CreativeLounge!!


Klockan ifrån OXXO Design matchar mina vigselringar perfekt!


Bad news

Jag måste erkänna att det var väldigt trist att vakna av ett sms där det står att inbokad städerska är sjuk. Vi rensade och ordnade igår och jag sa säkert tio gånger hur SKÖNT det ska bli att imorgon ( idag) få riktigt RENT inför foto av huset. Men den som får göra rent är nog jag själv ;-)

Vi ska oavsett göra som planerat. En visning klockan 13 och sen hälsa på Ashi och kompani. Jag måste psyka mig upp för att ta på mig diskhandskarna och gå loss med städmedel...!

Hoppas ni har en SKÖN SÖNDAG!

Morgonbyte

Vi hade en superlyckad kväll igår tills tröttheten tog ut sin rätt :) Vi firade dagen med en champagnesål på Olivia och E höll ett FINT tal som gjorde mig rörd till tårar. Älskar dig min Man!

Nu har han fått kaffe och tagit en dusch = sovtid för MAMA!

Strax ettårsbröllopsdag!


Bye Bye - vi önskar er en FESTLIG kväll!

IKEA


Mama på IKEAsprång!

Jag for iväg förut och fixade lite på IKEA och handlade mat. Nu har jag och E bestämt oss för att ta oss en sväng till Stefan och Petronella. Det var min överraskning åt honom, jag skulle runt denna tid berätta att vi ska på trevlig vinkväll... Men så startade dagen som den gjorde och jag berättade om tanken för honom iaf... Men nu ser vi hur det går. Mormor har mjölk i kylen och en famn att gosa med Ellisen i ;-)



Leka ensam!

Efter ett bad med nya sköna produkter ( ska visa sen!) två alvedon och en latte mår jag bättre! Mormor tog Ella i vagnen så att hon somnade igen och E fixar med Mormors pc. Elian leker med Mormor nu och då får jag inte komma nära. Han ska leka ENSAM med sin älskade Mormor.. Så jag fick lite bloggtid ;-) Inte helt fel. Men nu hör jag fröken i vagnen ropa lite.


Elian vinkar hej!

Ps. För ett år sen IDAG höll vi på som mest med bröllopsfix i lokalen vi skulle hålla festen i.... Det var betydligt mer sommar i luften och Ella vilade i min lilla mage. Vi bodde på Hotell Elite Knaust även natten innan bröllopet och det var LYX att få möta alla gäster för en drink/te på kvällen och sen äta frukost med gästerna. En toastmaster filade på det sista, en hungrig brud åt massa frukost och vänner och bekanta möttes och samtalade. ÅÅÅÅ vilka minnen!!!! ♥


WEDDING....!

FIX

Imorse var Ella klarvaken 5.45 så det var inte annat att göra än att leverera henne till sin Far som trots allt sovit sig igenom nattens skrik. Fröken skulle ha mat HELA tiden. Jag står ut lite till och hoppas det vänder. Det kan ju vara magen som gör lite ont av att vänja sig till "vanlig" mat och gröt?

Klockan 10 fick Elian åka iväg och leka med Julie till hans stora glädje. Så i tre timmar har Mormor passat Ella ( gått prommis, sen sov hon länge och så blev det purédags) och vi har slitit. E har rensat boden, jag har packat kartonger som han sen burit. SKÖNT!

Jag hade en SURPRISE åt E ikväll egentligen men som Ellisen var inatt så känns det ytterst osäkert att göra denna ting... Då kan det hända vi måste åka hem ganska snabbt pga skrik och det känns sådär. Sen är jag aningens trött efter ca en timmes sömn. Ska försöka vila lite snart.

Nu kommer Elian hem, har hunnit sakna honom även om han haft kul!

Go go!

Vi ser på Kristallen och jag dricker ett gott glas rött vin. Det enkla är ofta det bästa.
Vi hade en jättemysig middag här i eftermiddag. Min Mamma gjorde kyckling i ugnen och Elian var hjälpreda. Saltade, pepprade, smörade... Sen åt han med god aptit. ÄLSKADE skruttungen vår!

Hoppas ni har en underbar kväll!

Nu hejar vi på Bestemor som ska köra
Birkebeinerrittet imorgon - 9 mil på cykel och hon är VÅR Bestemor, Mamma, Svärmor. GO GO GO Grethe - ta dem alla!


Elian med kära Bestemor för snart ett år sen...!

Hösten - here I come!





Jag hade tur och fick mig en födelsedagspresent TIDIGT i år ;-)
En svart stilren kappa att ha i höst. Perfekt. TACK bästa MAMMA♥
Ni kanske förstår hur mycket jag längtar efter att få fixa utväxten i håret?
(Ska kika på påsen sen, tror jackan är ifrån BYoung på Aker Brygge)

lunch!


Vi gick till Bölgen & Moi och lunchade god fisksoppa idag! Vi planerar att fira vår ♥bröllopsdag där så jag bokade bord!


HAPPY girls!
Ella har suit och mössa ifrån Liandlo, sockar H&M, tofflor Bellio och mjuk skön scarf / halsduk ifrån Smartamammor.
Jag har jeans Vero Moda, amningslinne BOOB och tunika fyndad i Danmark. Skor Converse och kofta i ullmix ifrån H&M ( gammal).



Bästa servitrisen är lillasyster Caroline!

  
Ella är så himla livsglad och framförallt BUSIG! Detta blir ingen dam som kommer sitta i ro i timmar med böcker och pyssel...!



Matdags.

Jättemysigt att få luncha gott och ha Mormor ( min Mamma) här. Önskar hon bodde här...

FREDAGSMYS

Vi har fredagsmys inne och regnet smattrar mot rutorna i huset! Elian lägger pussel ( perfekt 3årspresent!) och Ella kryper omkring naken och luftar sig. E är på väg hem och Bestemor kommer och hälsar på. Jag ÄLSKAR vår familj!



Happy kille på väg till dagis imorse.

  
Elian var SÅ trött efter dagis idag och sov en stund i Ellas vagn på väg ifrån bilen. Ella drar gärna ;-)

FREDAG!

Jag tittar in och önskar er en HAPPY FREDAG♥

Efter frukost så ligger Mormor på spikmattan och lyssnar på Alex Schulmans sommarprat och jag ska ta Ellas blöja som äntligen kom. Skönt att slippa förpesta bussen ;-)

Nattrutiner...


Vi var uppe och vinkade hejdå till storebror och jag försökte få i Ella lite gröt.

Allt för att få lilla fröken att sova bättre. Inatt åt hon 23, 2, 5 och 6. Lite bättre än innan men OFTA för att vara en så pass stor tjej..Måste nog lära henne att somna om utan mat. Det känns lite tidigt ännu bara men med Elian gjorde jag en egen variant av att visa att det är okej att somna själv. Jag gick ut och in av rummet, sjöng, tröstade, klappade men tog inte upp honom. Men då måste man vara 110% säker på att barnet är mätt, torrt och rapat. Vi får se om jag känner mig redo snart...!

Ella gästbloggar?

NU är vi tillbaka i NUET dvs i AUGUSTI
Vill ni läsa inlägg som är ifrån idag, igår eller andra datum i augusti? Klicka på augusti i mitt arkiv och vänta lite så ladda sidan. Var tvungen att spara mina juliinlägg och detta var tyvärr ända sättet. Hoppas ni förlåter mig för röran ;-)


Ella är pigg, nyfiken, glad och busig. Här bloggar hon lite åt mig därav kvällens röra... or not?
Jag och Mormor skrattade så vi kiknade då hon satt här.



-Hihi nu du Mamma ska jag avslöja ALLT!

Elian somnade utmattad i vår säng i eftermiddag och jag tog mig en kort nap då Mormor vilat färdigt och lekte med Ella. Så kom E hem efter jobbet, lekte med barnen, åt god fiskmiddag och somnade även han. Haha han vaknade vid 21 och då sov barnen. Tror det är regnet som gör oss så sega.

Önskar DIG en underbar kväll - kom ihåg att du är viktig!

Fredagskväll i segelbåten

juni-258

Kvällsfika i båten då vi kom fram i fredags!

juni-260Underbar solnedgång. Båtlivet är så fridfullt!


En kväll på Liseberg:

juni-2861

Elian i tuffaste och lättaste skorna! Han fick de snygga Crocsen då vi var på galan. Han kan ta de av och på själv och springer och leker toppenbra i dem.

juni-279

Det kom en liten skur precis då vi gick in. Vi tvekade lite innan vi gick ned då klockan faktiskt var 20 men Elian var i superhumör och vi också så vi följde impulsen och det ångrar vi inte. Ella hängde i selen en stund och somnade men vaknade på slutet och ammades i selen på ICA där vi köpte tandborste åt Elian och lite annat.

juni-282

Modiga killen körde flygplan själv! Det lyfte och hans ögon blev större än jag någonsin sett dem tidigare ;-)

Tack älskade familjen för en underbar eftermiddag / kväll tillsammans!


Busigt

Hela familjen ramlade nyss innanför dörren här. Vi tog en kvällstur på Liseberg med karuseller och popcorn. Elian var i heaven och även vi. Så stolt man kan vara över sina barn - sann lycka!



I götet

juni-255

Bye Bye Mormor och Ingemar! Mormor låg helt utmattad efter en lång dag igår så vi valde att ta bilen in till Göteborg och ska stanna här till tisdag.

juni-257

Just nu. Roomservice beställt och kvällsmyset kan starta.

Vi har en fantastisk utsikt över Liseberg och bor på Gothia Towers som sist då vi var här en påsk med Elian. FAB!


Galamiddagen i bilder

juni-247

juni-248

juni-249

juni-252

juni-253


Sega damer

Mormor är inte helt i form här, Ella ligger naken och pratar glatt och jag är TOKhungrig! Klockan 11 är det Amerikansk Brunch som vi inte får missa och sen kommer nog E och hämtar oss runt 12, jag längtar massor efter Elian nu.

Det är nog svalare ute också, undrar om man kommer njuta det eller börja klaga och undra vart solen är? Nu tycker jag att vi ska vara tacksamma för barnens skull att de slipper överhettas.

juni-246

Gårdagens: Klänning Asos.com, skor Bianco och väska H&M. Håret fixade CreativeLounge men hettan drog ut mina lockar direkt så jag satte upp det istället.


Trött men tacksam

Det blev fira med vatten ikväll efter middagen. En Mamma som haft fullt ös sen imorse kl 5 och besökt utställare, minglat, ammat och så lite migrän på det ska nu i säng. Glad och lycklig!

juni-238

Mor och dotter

Vi har fått goodiebags så tunga och priser så fina. Vilken härlig Mammabubbla vi haft idag.

TACK Annika, Susanne och Åsa som gjort denna gala MÖJLIG!

Sov Sött!


Tack alla underbara

juni-239

Ni ska veta hur chockad, rörd och tagen jag var av situationen i dagens award! NI har röstat och jag vill TACKA er ALLA som finns därute och läser. Ikväll har FANTASTISKA Mammor kommit fram och gett mig så mycket härlig feedback. TACK för att ni röstade och gjorde mig till vinnare i kategorierna:

Bästa Barnmodebloggen, Bästa EkoMammabloggaren + Sveriges Bästa Mammablogg. Jag är SÅ STOLT!Och i total chock. Nu sover Ella och Mormor på rummet och jag ska FIRA - tjohoo!


Mammor på vift

juni-237

Vi just nu.


Ferie

juni-235

Ett dopp i det blå direkt då vi ankom Kullaviks Hamn igårkväll! E firar semester.

Nu ska jag egentligen inte blogga utan hälsa på alla FAB MAMAS på MAMMAGALAN men Ella ville äta så Mormor klär på henne lite svalare kläder på vårt rum. Vi har det SUPER här iallafall!


oss just nu

Bilen ska vara färdig anytime och vi väntar (O)tålmodigt härhemma. Elian fick sig ett bad för att svalkas inför resan men nu är han varm igen. Bestemor cyklade nyss förbi och var på väg att cykla en 9milstur. Snacka om AKTIV Bestemor!

bild-1493



strax


Om en kvart tar Eivind semester och jag hoppas vår bil är färdig och fixad tills dess så att han kan byta ut hyrbilen på vägen hem, plocka upp oss och så är SEMESTERDAGS! Vi kör mot Göteborg och segelbåten som Mormor och Ingemar väntar i vid en hamn nära Sjöbacken hotel. LÄNGTAR!


Kissochbajsvarning

Jag är väldigt upptagen av Elians slutamedblöjor nu och vi har verkligen kommit LÅNGT! Så långt man kan komma tror jag. Det kissas ute, på pottan och på toaletten! Imorse ammade jag fröken och Elian som tog av sig blöjan 6.30 somnade om bredvid mig till 8.30. Jag låg vaken orolig för en kissdusch…. MEN så gick han in på toaletten, satte fram fotpallen och sitt toalettsäte på den stora och kissade.

Det ÄR stort då ting sker och detta är ju helt nytt för mig. Allt som sker med Ella är inte lika spännande då jag haft en bebis innan även om de är helt olika. Varför jag skriver just nu är för att jag blev bedd om att gå ut ifrån toaletten, där sitter nämligen vår son och bajsar alldeles själv. Jag är stolt!!


summersuit

juni-233

Godmorgon säger vi härifrån! Ella i FINASTE dressen ifrån Nanoou hos Ecoloco. Den är på rea dessutom, jag fick denna i stl 80 och den passar så ta en större storlek är mitt tips!


Mor med barn

juni-226

Kvällsfika för Elian innan dusch.


Ashi räddade mig

juni-230

Ikväll lämnade jag hemmet en snabbis för att snälla Ashi skulle ta in min klänning. Allt i sista sekunden men jag har ju full fokus på barnen nu mer än någonsin med den här veckan som varit dagisstängt + jobbande E vilket är helt vanligt i många familjer men jag är inte van och med en bebis blir det verkligen jobbigt med hettan. SÅ jag har inte ens tänkt på väska eller smycken ännu… Vi drar imorgon. Jaja allt ordnar sig.

juni-231

HAPPY MAMA som fått klänningen fixad. Du är BÄST Ashi! Planen var Bestemor men vi kom inte iväg och idag sov Elian ingen dagslur = SOMNADE SOM EN PRINS då vi la honom. JIPPIE, bara det är värt att fira på lördag.

Imorgon skulle jag egentligen ha fått mysigt besök av bästa Viktoria men då vi har hyrbil ( IGEN!) och jag ej hunnit packa idag så ska dagen ägnas åt det samt att man aldrig vet när vi kommer iväg just pga att vi gärna kör vår egen bil till Sverige. En fördel är ju att ha barnsäten i den ;-)

TACK för idag alla underbara, ni gör mig GLAD!


Welcome home!

OOps! Jag tänkte grilla hamburgare idag innan E kom hem och tänkte faktiskt tanken: “Herregud att man måste passa på hela tiden, jag går in i köket och fixar salladen.” Men så ville Ella amma och ja jag kom ut fem minuter senare och fick släcka BRANDEN som uppstått med vatten…en ganska lång stund. PUH!

Sen stekte jag såklart nya hamburgare inne i stekpanna, det smakade väldans gott så jag tror jag låter E ha grillen för sig själv hädanefter….

bränt kött


Sommartider

Då Mamman satte sig i bikini med en flaska isvatten i solstolen och sonen softade med iskall saft för att fylla på vätskeförrådet samtidigt som Ella sov så gick solen i moln. Vad är oddsen? Solen gassar på oss dygnet runt men nej då, sitta ned får man göra i ett annat liv.

Jag samlar denna värmen nu och försöker njuta för ni vet ju hur svensk / norsk sommar kan vara. Den kan försvinna ganska snabbt och DÅ kommer vi att sakna den.


Summergift

Härhemma leks det och jag och Elian har sprungit i vattenspridaren då Ella sov.

Igår fick vi två överraskningar i brevlådan ifrån Barnlycka, Elian lekte med sin pusselbilbana tills batteriet tog slut, så poppis var den. TACK snälla Malin för paketet, vad det mer innehöll får ni se en dag snart.

img_2293 img_2298Bilen körde automatiskt i spåren!


Klänningstjat

Jag behöver verkligen hjälp att sy in min klänning lite inför lördagen. Annars blir det bröstchock på mig och det vill vi ju slippa! ;-)
Ska försöka samla ihop oss tre här och hälsa på Bestemor @ work lite senare. Då hinner hon sy in den ikväll och Elian får leka av sig lite innan E slutar jobbet. På Bestemors jobb finns det nämligen HUR mycket leksaker som helst = lycka!

img_2301

Någon som slipper klänningstrubbel är Ella som mest är nakenfis. Idag har hon hårband H&M och body ifrån London som vi fått av Ashi.


Vatten!

img_2299

Dags att starta vattenspridaren! Här luktar det solkräm och solen gassar på. Men Elian vaknade grinig idag så det är verkligen upp och ned med humöret. Inte den bästa timingen men jag hoppas han tar sig en lur lite senare och samlar krafter.

Kläder: T-shirt H&M, shorts Barnlycka.se


Good Morning

img_22472

GODMORGON alla GLADA!

Ännu en skön dag att använda till något KUL! Även om du jobbar hela dagen och “bara” har en kort eftermiddag eller morgon ledig. Gör det bästa ut av den tiden så blir dagen i sin helhet ännu bättre. Idag kör Onkel Håvard with friends för att besöka Sundsvalls Gatufest. Drive safe!


"egentid by night"

Kl 00.22

Vad har skett med mig? Nattugglan som vill ha lite “egentid” efter heldagar med båda barnen!?  MEN snart går E på semester och vi kan njuta tillsammans. För tvåbarnschocken kom för någon vecka sen då jag kände mig otillräcklig. Det börjar dock lägga sig och jag känner ett lugn inom mig som inte riktigt känts förrän nu. Lyckokänslan var så stark att jag inte kände efter men jovisst två barn ÄR en liten chock hur de än beter sig. Vi har två “milda” ( om man kan säga så) varianter men de har olika behov hela tiden så man har det man gör. Men all glädje de redan har av varandra är verkligen häftigt att få se. Att vi fick ge dem varandra är störst av allt.

Vår trädgård och bosituation har absolut hjälpt mig i nya livet. Elian är lycklig som kan springa ut naken om morgonen då jag sitter i trosor och äter frukost och Ella leker i babygymmet. Allt blir så mycket enklare och Elian får den lek och det spring han behöver. Han måste inte sitta och vänta hela tiden vilket hjälper.

img_22903

NU ska en trött mor med fina naglar i säng.

SOV GOTT!


Nails

Naglar

Ashi hängde med mig och Ella till Neglemannen!Ella sov först skönt utslagen i sin vagn men på slutet var hon vaken och ville äta så då vi var klara intog vi amningsrummet, perfekt!

Rogers naglar blir ALLTID lika snygga och hållbara och nu då jag satt på ett set igen känner jag hur jag saknat att ha fina naglar. Även om det är kul med enkla korta målade så är lite längre ( inte för långa!)  med fransk manikyr väldigt sommarfräscht. Det tar bara en timme att göra naglarna hos honom = PERFEKT för en busy lady ;-) Jag slutade eftersom jag var nära att föda Ella för tidigt och missade någon tid jag borde ha använt till efterfyll. Men nu blir det fina nails en stund igen.


Sit up!


SitUp

Ella hos Henrik i eftermiddag!
Hon fick massa kontakt med Henrik som älskade att snacka med vår lillatjej. Väldigt snart ska vi byta till sittdelen på vagnen då hon hela tiden vill sitta upp. Här lyckades jag fånga det på bild då hon ligger i Henriks lillasysters babygym. Hojta gärna till om någon vill byta en sandfärgad sittdel till Bugaboo Cameleon mot en grå.


Finally!


ÄNTLIGEN får jag en stund vid datorn! Jag är verkligen en blogoholic som många av er vet ;-)

Nyss la jag mig och ammade Ella i sömn men vad sker? Jo Oslo Veiarbeid tokborrade i vägen utanför, är det ok mitt i natten mitt i ett villaområde? Det tror inte jag? Oavsett så vaknade hon och vi fick amma lite extra men nu tror jag att hon sussar sött i sin säng. Värmen har gjort henne lite arg ikväll med all rätt. Naken i bara blöjan fick hon vara då vi satt hos nagelmannen, världens bästa!


zzzzz

img_2238

Efter lite lek och bus somnade fröken i sin vagn.
Så nu ska jag ta en dusch här. Fick precis sms om att vi får lekebesök, vilken lyx!

Nu säger Elian Jag älskar dig bakom min rygg så det är först dags för KRAMKALAS! De orden är ju de vackraste som finns…!


Längtan

img_2239

Mormor i telefonen nyss. Elian LÄNGTAR nu. Sova i båten på fredag är något vi pratar om varje dag. Det blir båten fredag - söndag för honom och E. Ella, Mormor och jag sover på hotell lördag då galan går av stapeln.


Jo då nycklarna hänger kvar

Var tvungen att dubbelkolla i vårt nyckelskåp. Igår var E nämnligen så trött då han gick till jobbet att han bara la busskortet jag lagt på hans plånbok åt sidan och tog bilen till jobbet! Han fick sen komma hem och hämta oss och köra tillbaka till jobbet - vi hade ju en playdate. Morgontrött är ett milt ord då man talar om min Man.

img_2004


Dinnertime!

DINNERTIME!

Nu står maten i ugnen, idag blir det oxfilé med hemmagjort potatismos och sås. Yummie! Vi tänkte försöka äta det vi har hemma nu för sen drar vi iväg på SEMESTER! Men vi lämnar inte hemmet obevakat, det är så lätt att se på nätet vem som är hemma eller ej och vi har Heidi som bor här i sommar och fixar med post och annat. Skönt för henne att ha trädgård och ett hus för sig själv och sina vänner.

Jag är HAPPY för det fixade sig med nageltid inför galan. Jag har verkligen inte planerat eller tänkt mycket på outfit så jag känner att fräscha naglar kan jag iallafall ha. Då Ella var på väg kände jag att jag inte orkade åka och fixa dem men Rogers naglar ( Kallas Neglemannen)  håller länge, kostar inte för mycket och blir SNABBT gjorda = perfekt för en Mama i farten! Så Roger fixade en lucka för mig imorgon och 18.30 ska jag dit.

Självklart får ni se resultatet! Händer och ringar blir så mycket finare med naglar även om jag i perioder gillar korta med färg på.

Oj nu är det dags att laga sås.

NJUT KVÄLLEN!


BEST FRIENDS!


Ellisen gillar vatten i värmen.
Hon ser ut som hon sover här men hon bara njuter ;-)

Hela familjen kom hem för drygt en timme sen och nu springer Elian i vattenspridaren och jag och E lagar middag. Ella pratar med figurerna i babygymmet.

Vi har haft ännu en FAB dag med Ashi & Kompani. Det serverades smarrig lunch och barnen lekte och hade så kul. Ella sov en lång nap och vi satt och bara pratade tjejsnack länge - LYX!


Godaste omeletten jag ätit.
Dessa plus nygräddade rundstykker med grönsaker åt vi till lunch. Med islatte förstås i hettan ;-)

Update RECEPT:

"To stk:

6 stk egg
6 ss melk
1 ts salt
litt gressløk
8 skiver bacon

stek bacon og hell omelett over i et tynt lag på svak varme. Stekes ca
10 min, eller til den er nesten helt fast. Skli over på fat og la den
hvile noen minutter før den serveres sånn at den ikke er klissete.
(jeg pleier å dra inn kantene litt når den steker sånn at det
overflødige av røren renner utover, omtrent som å steke pannekaker…) "
/Ashi the housewife


Den här damen har ett hjärta av GULD som jag är så glad att vi får plats i.
Bebis i magen är nog ganska snart på utsidan med oss. Oavsett är det inte lång tid kvar nu men jag är så otålig känner jag.


FRIENDS! Elian och Henrik leker som syskon, de har mest kul och kramas men bråkar också ibland om vem som ska ha vad och vems ting är. Men oftast snackar de ut själva. Idag satt de och åt ostmackor innan vi körde hem och Ella satt i mitt knä och log mot dem bägge.
E:MIN Ella. Det är MIN Ella!
H:Men vi deler. ( Vifter med de LANGE öyevippene / ögonfransarna)
E:MIN Ella!
H:Vi deler.
E:Ja, vi deler!

Så ler de och KRAMAS länge.


PS!

Det är dagarna som går som är livet!


JIPPIE

Vi sov ut idag, inte förrän strax efter 8 vaknade barnen.
Det gör mig riktigt GLAD då jag var väldigt trött.

Idag verkar Oslo bjuda på lite svalare väder idag, iallafall mulet vilket är perfekt för en liten bebisprinsessa och en prins.
Har provat min galakjole imorse också med barnen omkring mig. En som låg och åt på sin fot och en som sprang naken och mutades med glass för att kissa i toaletten och inte på golvet ;-)

Jag fick lust att lägga upp den… Hmm får se om det blir lång eller kort klänning.



Svårt att sova i hettan?


Att lägga en stackars varm kille är INTE lätt! Vi la honom i vår säng för att vårt rum är svalare så vi får ta den fighten sen men nu är det sommar, varmt och semester och alla rutiner blir rubbade oavsett och han kommer varje natt in och gosar med mig. TUR att Ella sover i egen säng ;-)

Nu har jag suttit och gjort to dos och har fortsatt en del kvar. Tiden räcker inte till då barn somnar 22.30. Men allt går och jag får blunda extra hårt då jag kan imorgon.

Hoppas ni har en riktigt mysig kväll. SKÖNT med en ny dag imorgon, vi ska på lekebesök hos Ashi, det vet jag kommer bli toppen! Vänner med glad energi är det bästa som finns.


Pyjamasdag


Foodtime tidigare idag! Ella har haft suiten/pyjamasen på sig ifrån igårkväll tills nu ikväll då hon fick sig ett välbehövligt bad.
Vissa dagar är extra mysiga då man bara skrotar hemma med barnen i pyjamas ( läs Ella) och man liksom bara är. Jag är inte så duktig på det. Kan aldrig säga nej till roliga saker men nu måste jag då jag inte har orken. Det känns ganska bra det med.


OOPs nu ropar hon på mig!

Förlåt

Jag beklagar verkligen att allt kommer på en gång så här. Men det är som sagt för att jag vill spara allt. Ni får lite sommarflashbacks ;-)

Vi har ätit smarrig fisk som Mormor lagat och Ella sover supertidigt. Trött tjej så jag hoppas att hon får sova GOTT inatt!
NJUT kvällen alla underbara därute♥

Sommar 2009

Saknar er!

Att inte kunna blogga, lasta ned bilder eller kolla mail / kommentarer känns TOMT. Men att fylla de stunderna med njutning är välbehövligt just nu. Men jag SAKNAR er ska ni veta, ni är mina vänner som hänger med på det vi gör.

Just nu är det kvällsmys här och jag kokar mannagryt. Något INGEN kan göra som min Farmor kunde.
NJUT sommaren!

Framme!

Oj oj vilken villa vi hyrt, helt fantastisk!! Dock har vi inget bredband så nu använder jag mitt norska = superdyrt. Kanske det blir en bloggfri vecka, vi får se.

Elian somnar nu efter skumbad i jacuzzin med sin far ikväll. Då vi kom hit var det sandlådan på gården som ropade ELIAN och sen dess har han varit ute. Vi fick locka in honom med mackor och Shrek och han verkar stortrivas här. Vi också ;-) Nu kom E med jordgubbar här, dags att softa vidare!
KRAM!

inbrott

Dagen skulle ha startat med en bilresa till Danmark. Den har startart med chock. Vår bakruta är totalknust och det harvarit inbrott i bilen. Är så förbannad nu så jag tror jag ska sluta skriva.

MAMMAAAA!!!

Nu vaknade båda barnen här. En liknar mest en sandig liten hund, honom ska jag dela säng med… ;-)

KäRlEk

juli09-002

Härlig stund vid havet idag. Jag doppade fötter och ben och det var varmare i vattnet än i luften. Lovely!

juli09-003

Manne,  Hannes och käraste Mamma Linda! Sommarminnen ska man suga åt sig och vårda på en plats i sitt hjärta så att de kan plcokas fram en kall vinterdag.

juli09-006Hannes, ett av mina älskade syskonbarn. Det är så häftigt hur man kan älska så mycket. Sekunden de föds så är de så självklara, barnen i ens liv. Just nu tänker jag otroligt mycket på min Ashi med sötaste Vilde Sofie. Önskar SÅ jag kunde vara nära och få se miraklet live. TUR det finns telefoner!

juli09-0051Myspys i båten.

Regnig godisprommis

Jag låg på sängen och hade ammat färdigt Ella medans E fixade min sjuka pc. Den har alltså haft VIRUS all over och jag trodde att den sett sina bästa dagar men min Superman har nu fixat den verkar det som, JIPPIE!

Jo, så sa jag att vi kanske skulle strunta i / droppa att köpa massa godis ikväll som vi hade så lust på tidigare och köra lite sunt i sommar då man inte mår bra av allt onyttigt. Helt enig sa E och jag kände att det kändes bra.

En timme senare: Båda barnen sover sött till smattrande regn utanför… Vi springer ut i ösregnet under ett paraply och köper både det ena och det andra. Under paraplyet undrar vi vad folk gör ute nu? Haha snacka om att leva småbarnslivet .. Man har nästan GLÖMT att folk står i barerna och röker och blir fulla varje helg. De gånger man kliver dit själv är det lite av en chock tycker jag, att det pågår fast vi ligger utmattade i soffan med godiset och glassen.

Mormor passade såklart barnen den kvart vi sprang ute. Jag i klänning och gummistövlar mitt på Lilla Torg. Det trista var att det satt en söt tjej med en liiiten färsk bebis som sov i hennes famn. Hon satt med två väninnor som tog ett glas vin…Fine. MEN väninnorna  rökte också, fy stackars liten nyfödd bebis.

Njut sommardagarna…!

juli09-008Den här damen är nyfiken av sig och här utforskar hon Mormors tallrik ikväll. Just nu ligger hon och leker med sin far men jag hör att det är matdags så nu säger jag tack för idag och önskar er en riktigt SKÖN kväll! NJUT sommaren!

Malmö

juni-364

Idag strosade vi en sväng för att äta lunch då vi ankom Malmö och sen har vi mest varit i hamnen vid båten och barnen har lekt. Elian var så sandig att man knappt såg honom då vi skulle säga hejdå efter grillmiddag. Planen var ett BAD men han slocknade så sött i bilen och sover än… Det får bli imorgon istället!

juni-365

Mmmmm latte till mig ;-)

Bye Bye Ven!

juni-358Sista frukosten imorse.

 

Det blev traktortransport till färjan till barnens glädje. Sen båten över till Landskrona! TACK underbara MAMMA för att vi haft så underbara dagar.

 

Det var som alltid lika trist att säga hejdå till Syster + familj. Bror och familj ska vara i Malmö lite till så vi är just nu tillsammans i Mammas lägenhet och ska snart åka ned till hamnen och möta upp Mamma och Ingemar för att grilla ikväll. Sen skiljs vi åt imorgon då vår semester fortsätter i Danmark, Blokkhus.

juni-359

juni-361

juni-362

juni-363

Gänget

juni-031

Igårkväll innan räkfrossan som var hur god som helst! Vi satt ute länge innan en och en droppade av för att sova inför bilresor hem idag. Vi la oss sist och somnade sött.

Sista morgonen

Solen skiner in i vårt rum och barnen + E sover. Jag har packat så att vi kan gå och äta frukost då den öppnar. Jag tor ingen av oss vill åka iväg ärifrån. Det känns verkligen som vi bor hos Mormor i sommarstugan. Alla springer emellan rummen, barnen leker i trädgården tills de stupar i säng och maten på hotellet smakar fantastiskt. Hit kommer vi igen!

Jag rekommenderar Turistgården om ni som oss vill ha det familjärt och personligt. Dessutom bor man “mitt i ” men ändå avskilt. juni-026

Fotbollsgolf igår.

.tailsweep-div{font-family: arial,verdana,sans-serif;font-size: 12px;color: #000000;margin: 0 auto; padding: 0; display: block;} .smallBr{font-size: 1px;line-height: 0;} .tailsweep-host,.tailsweep-host:link{color:green;font-size:10} .tailsweep-buylink:link{color:#00c;font-size:12px} .tailsweep-buylink:visited{color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-buylink:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-link:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-link:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-link:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-title:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-title:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:hover {color:#00c;font-size:16px;text-decoration: underline;}

ChokladSpa

Vi bara njuter och jag och alla girls har haft 2,5 timmar utan barn idag och njutit CHOKLADSPA. Nu är det dags att svida om till kvällens räkfrossa här på härliga TURISTGÅRDEN!

Njut kvällen!

juni-003

Ella och jag gick även idag men bilden är ifrån igår. En riktig powerträning detta för mig ;-)

En ny medborgare är född!

Min pc är tyvärr “sjuk” så jag kunde inte blogga igårkväll. Själv låg jag i supermigrän också så kanske lika bra ;-) MEN min HAPPY nyhet igår var ju att Ashi och PA ÄNTLIGEN fått möta sin Prinsessa. PA ( faren) beskriver det så fint här så ni får läsa själva!

VÄLKOMMEN till världen älskade Prinsessa, jag ska alltid finnas för dig! Ashi, jag tänker så på dig nu och önskar du SNABBT slipper ont. Du är en hjältinna!

Walk

juni-0041

Jag och Ella har prommat hela dagen, härlig sol har lyst över ön och resten av gänget har cyklat! Vi möttes sen upp på Café Tycho Brave och åt lunch. Just nu sitter Ella i Isaks famn i gräset och tuggar på en leksak, hon är glad som oftast. Elian är på cykeltur till havet för att bada, han ÄLSKAR att åka i släpet efter E på cykeln.

juni-001

Godmorgon onsdag!

Idag är det ingen vanligt dag men det ska jag skriva mer om ikväll. Jag vaknade med fjärilar i magen ;-)

Nu gick männen i rummen iväg för att hyra cyklar åt alla utom mig. Jag har valt att promenera med vagnen och möta upp dem här och där och kanske bytlåna med Eivind en stund. Känns skönt att kunna amma och bara vara så kan de lite äldre barnen få cykla och göra mer som de vill!

8.30 öppnar frukosten så det är dags att väcka en trött skrutt som heter Elian! Ella vaknade då E klev upp och ligger nu nakenfis och skrattar på sängen. Hon är ljuvlig!

Tack för idag

juni-3362

Mormor hälsar oss välkomna idag samtidigt som vi åt lunch!

juni-339Det har sen varit kusinmys hela dagen och Elian är helt KÄR i Alice! Han håller hennes hand HELA tiden och gick LÅNGT till middagen i hans små bens mått räknat då han ej haft vagnen idag eller sovit nap. Det har lekts och lekts och lekts och Alice är helt klart en ny favorit. Jag låter bilderna tala för sig själva och så ses vi imorgon - jag älskar min familj.

juni-338

 

 

 

 

Ni kan klicka på bilderna två gånger för att se hela och lämna gärna en kommentar om hur det fungerar då det är något nytt jag testar ;-) Jag vet iallafall att jag nästa gång ska spara bilderna med namn och inte i juni…

Hoppas du haft en UNDERBAR dag! Imorgon ska det hyras cyklar och imorgonkväll är det 65årsmiddag för Mamma.

Hotellmorgon

juni-3261juni-3281juni-329

Dagen startade med frukost innan vi åkte vidare idag!
Då vi körde igårkväll strax innan 23 vaknade barnen till då de flyttades ifrån säng till bilstol. Båda var trötta men bara log och somnade sen sött om igen. Jag hade förberett mig på en jobbig start på resan men det slapp vi alla.

Strax innan vi var framme hör vi Elian säga: Se månen!

Sen satt han och pratade med oss om att han inte skulle sova mer och jag och Eivind skrattade nervöst för strax innan halv tre då vi kom fram var vi TRÖTTA! En glad Elian i pyjamas med Bamse i handen vandrade in på hotellet och han sa glatt: Här har jag vart för.

Jag tror att han, jag och Ella kom helt till ro strax innan halv 5 och klockan 8 var det frukostdags. Man kan minst sagt kalla mig en trött Mamma idag men det har gått bra. Ska snart lägga mig på spikmattan lite innan jag också sover för natten. E sover som sagfr redan sött och det förstår jag efter all bilkörning han gjort - du är min Prins vännen!

Tradition

Vi har haft en UNDERBAR dag här på vackra Ven! Nu ligger alla utom jag och sover sött. Vi bor alla i samma hus här på Turistgården men i olika rum. Hos Mormor finns det fika så där har vi samlats då och då under dagen med barnen som lekt så fint.Tänk om vi alltid kunde ha det så här? Att kusinerna fick leka. Detta blir en ny tradition om jag får önska och det är ju lov!

Ven Turistgården

Turistgården:

Vi har checkat in på Turistgården här på VEN och nyss ätit en god lunch i trädgården allihopa! Det blev stress innan färjan avgick men nu när vi är här är det så himla MYSIGT! Kusinerna leker och just nu är ett gäng och badar i havet medans jag och Ella softar på rummet så att hon får rulla och vara lite nakenfis

Sjöbacken

Vi ska bo på mysiga Sjöbacken där vi bodde på Mammabloggalan inatt! Även om det blir väldigt kort så känns det bra att veta vad man får.
Nu ska vi snart packa bilen här. Barnen sover så sött så.

Mammabloggarna.se
.tailsweep-div{font-family: arial,verdana,sans-serif;font-size: 12px;color: #000000;margin: 0 auto; padding: 0; display: block;} .smallBr{font-size: 1px;line-height: 0;} .tailsweep-host,.tailsweep-host:link{color:green;font-size:10} .tailsweep-buylink:link{color:#00c;font-size:12px} .tailsweep-buylink:visited{color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-buylink:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-link:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-link:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-link:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-title:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-title:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:hover {color:#00c;font-size:16px;text-decoration: underline;}
bloglovin
Blogg listad på Bloggtoppen.se var tsId=314; <a href="http://www.ratix.no/" target="_blank"><img src="http://c.ratix.no/8160;0x0;0;0;-;0" alt="Ratix.no Rating" width="102" height="34" border="0"></a> Google Analytics: var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src="" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-9572591-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {} Site Meter <a href="http://s22.sitemeter.com/stats.asp?site=s22prinsessan" target="_top"> <img src="http://s22.sitemeter.com/meter.asp?site=s22prinsessan" alt="Site Meter" border="0" /></a>

Sök efter:
Sök
Kategorier
Välj kategori Bröllop Dagbok Dagens Dagens / Shopping Drömmar Elian Ella fika Frågestund Gästblogg Gravid med nr 2 Hemma HemmaHos Kärlek Lek Mamalife Om mig Shopping Tankar Tävling test Uncategorized Vardag Waynes Waynes Coffee /* 0 ) { location.href="http://mammabloggarna.se/prinsessansdagbok/?cat="+dropdown.options[dropdown.selectedIndex].value; } } dropdown.onchange = onCatChange; /* ]]> */
Arkiv
Välj månad augusti 2009 juli 2009 juni 2009 maj 2009 april 2009 mars 2009 februari 2009 januari 2009 december 2008 november 2008 oktober 2008 september 2008 augusti 2008 juli 2008 juni 2008 maj 2008 april 2008 mars 2008 februari 2008 januari 2008 december 2007 november 2007 oktober 2007 september 2007 augusti 2007 juli 2007 juni 2007 maj 2007 april 2007 mars 2007 februari 2007 januari 2007 december 2006 november 2006 oktober 2006 september 2006 augusti 2006 juli 2006 juni 2006 maj 2006 april 2006 mars 2006 februari 2006 januari 2006 december 2005 november 2005 oktober 2005
Länkar

Archive for juli, 2009

Socks

Sockar åt Ella stod på to dolisten idag men de slapp vi köpa för ifrån Presentonline kom dessa sötsaker! Märket är TRUMPETTE och de levereras i de finaste boxarna, en perfekt present åt de nyblivna föräldrarna! Elian fick även nya legoleksaker och Ella fina mjukisdjur och en sångcd som redan gått varm i bilen. Elian vill höra på “Så går sola upp” hela tiden, jag älskar också den gosiga barnsången.

.gallery { margin: auto; } .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } .gallery img { border: 2px solid #cfcfcf; } .gallery-caption { margin-left: 0; }

Ni kan klicka på dessa bilder så blir de större!

Något som inte kom i posten som förväntat var mina linser… Not good och det sker nästan varje månad att jag optimistiskt beställer dem fem dagar innan linserna är totalslut. Måste finna en lösning imorgon på vägen.

Back to work!

Pick och pack

img_28991

Nu ska jag börja packa och det är barnens kläder som är först ut! Vi funderade på att ta med sovande barn och resa halva vägen ikväll, men inget beslut är tagit ännu.

Prinsessan i  trä hänger man i taket så gungar den upp och ned. Present ifrån Viktoria!

Puh!

Nu damp vi ned härhemma jag och barnen! E är med sin far och ordnar med takbox till bilen. Vi har inte ens öppnat en enda resväska härhemma…. Oops time to fix efter middag. Men vi har åkt och gjort alla to dos såsom inom norska tullen för att hämta ut paket som fastnat ( grr!), köpt nytt minneskort till min kamera, ätit på McD ( lunch måste man ha) och handlat lite amningsinlägg och annat skoj ;-)

img_2918

Ibland är man mer “med” på att en bild tas än andra gånger…. Jag brukar blixtsnabbt hinna posera men icke idag ;-)

img_2921

Ella hade som alltid stenkontroll på att det fotades.

img_2922

Mamma älskar dig skrutten!

img_2919Dagens: Jeans Fornarina, linne H&M, tröja Vero Moda och skor H&M. Allt gammalt.

Just nu:

Fröken försöker somna tror jag. Fast hon verkar superpigg!

img_2916

img_2917

Nu sitter jag i sittdelen i min Bugaboo!

img_2869Hjärtat igår i min gamla pyjamas.

Nu gick killarna ut för att cykla här och jag går omkring i morgonrocken. Snacka om noll stress då vädret är som detta men visst längtar man tillbaka till heta dagar med sooool! ;-) Vi ska fixa lite to dos och senare börja packa för två veckor borta. E säger det finns tvättmaskin i huset vi hyrt i Danmark och det gör mig glad. För är det något som är skönt att slippa är det att packa för två veckor och komma hem med lass av smutstvätt.

Ella vaknade 5 idag och var SÅ happy. Låg och pratade med Elians Bamse ( nallebjörn) och jag var bara orolig att han skulle vakna. Men han låg och kramade sin far så sött. Då Ella somnat om vid 7 vaknade Elian. Så är det med två och då man sover tillsammans på morgonkvisten. Tufft men MYSIGT!

Annat nytt om Ellisen är att hon börjat göra som sin Storebror… Gosa med sitt hår. Eller fjun kanske vi ska säga, sött är det iallafall! Hon har också sittvagn numer och trivs ypperligt med att få vara med och se vad som sker och slippa ligga och göra situps och hålla i kanten på liggdelen. Livet flyger förbi, bäst att hänga med!

Måndag

Här är det morgonmys och frukostdags! Idag blir det fixa och packa.

Hoppas din dag startat bra!

En fröjd för ögat

img_2915

Denna ljuvligt söta klänning fick Ella av Viktoria. Köpt 2hand och fransk. Lovely!

Så himla skönt det är att göra vardagsting då man får lite struktur på sånt man skjutit fram i tid. I höst ska jag verkligen realisera:

*Nya garderober

*Måla vitt i vardagsrum, trapp & sovrum

*Mosaik / kakel i köket

Sov Sött alla underbara - kom ihåg att DU är unik!

Kvällens sysslor

NU sover båda barnen! Dags att ta sig an klädhögarna som bara växt sista dagarna härhemma. Vi reser ju snart bort på semester, JIPPIE!

img_2907Julie ska till Kristiansands Dyrepark imorgon, hon laddade med Kaptein Sabeltannperuk idag ;-)

img_2909Vi hade med oss vaniljglass och norska jordgubbar, SOMMAR!
Elian älskar att leka med Julie, de skrattar och busar ( leker) hela tiden.

img_2914

Sagostund.

Min t-shirt som jag haft på mig idag är ett reafynd ifrån Gina Tricot, love it!

Lunchdejt

img_28901

Vi har haft en jättehärlig dag som startade med mysig lunch på Bugges med Viktoria! Ella fick SÅ fina presenter och lunchen smakade perfekt. Jag har verkligen saknat min Viktoria och jag är så glad att du är hemma i sommar hjärtat!

img_2894

Viktoria!

img_2892Min goda kycklingburgare med bacon och aioli. Elian tyckte också den smakade gott.

Sen gick vi en tur på Grynerlökka och killarna åkte hem till Julie och Kompani och lekte medans jag strosade och låg i parken med Viktoria + Janina and friends. Jättemysigt.

En kväll på fest

img_2811Världens finaste Janina och Viktoria!

img_2840Pussposen är viktig då man har en girlie utekväll!

img_2835Janinas bror som jag hört så mycket gott om! Han bor i Oslo med sin fru och sina tre barn så vi pratade mycket barn, syskon, uppfostran och hur HÄRLIGA de är.

img_2855Sötast! Sindre och Viktoria som bott i Frankrike en stund nu. Men över sommaren är de “hemma” i Oslo igen.

img_2862Doudi ( stavas det så?) och Janinas sambo Emil som är duktig i handboll och just nu spelar här i Oslo.

img_2863Vi hade så kul hemma hos Janina och Emil så vi tog bara en kort sväng på ett uteställe. Sen var det hög tid för sängen för min del.

TACK snälla ni för en jättekulig kväll!
Nu sitter jag och dricker iskall oboy med baguetter med ost och smör. Ella gymmar på magen och Elian är nakenfis.



Nattens

img_2848

Leggings Lindex, klänning med fickor Zara, kavaj Gina Tricot, skor Din Sko ( världens skönaste!) sjal KappAhl ( tror jag) och väska Chique.


Du vet att du är Mor när du…

Packar ned en gulpeklut i handväskan på väg ut till stan…!

Vimmeldags

Nu sitter jag och diggar till svenska EMD på tv4. Barnen sover och E är på bio med Skai. Det blir nog en sväng ut för mig då Ella fått kvällsmålet och E är hemma såklart ;-) Mina underbara friends Viktoria och Janina med sin Emil är back in town - måste firas!

_dsc0024

Fick denna bilden i min mailbox idag. Söta Teresa mailade den, tack snälla!Det var KUL att ses och att Ella även fick sitta i din goda famn ( och Beckas ) var jättesnällt. Jag fick äta min brunch utan barn i famnen = LYX!

FAB eftermiddag

img_2802

Sen bar det vidare hem till Ashi & Kompani! Där blev det lek, tacos och smarrig dessert! Vi blir alltid så gott omhändertagna och jag känner mig som hemma i deras soffa.De stunder Elian var inomhus satt han och tittade förälskat på Pernille och ville bara krama henne hela tiden. Han ser henne som sin storasyster och det är otroligt fint att se.

img_2805Vi hann knappt fota idag men Papporna var ute och lekte med barnen efter maten och vi Mammor slappade i soffan medans Ella sov. TACK snälla ni för en underbar eftermiddag!

Elian sa i bilen: Pernille älskar mig, jag älskar Pernille. Henrik og. Elsker Ashi, tre Ashi ( sorry darling, vad menar han med det haha? ;-)) Jag tror han försökte säga PA ( Henriks Pappa!) Sen somnade han sött kl 19 i bilen och sover nu i sin säng.

Sötare än sött!

img_2795

img_2798

Julie & Elian innan vi sa hejdå för idag.

Full rulle

Vi startade dagen med Brunch på Åpent Bageri! Det duggade lite men vi satt under tak. Elian åt pannkakorna som är magiskt goda.

img_2781

img_2778

img_2783

img_2785

Sen blev det lek och shopping!

img_2787Shoe Lounge kör salg / rea! Jag tittar alltid in i Grynelökkas butik men har inte besökt denna i Hegdehaugsveien sen innan bröllopet då jag sökte bröllopsskor i rosa. De har verkligen inspirerats av AnnaStinas tidigare butik Gizmo & Co ser jag ;-) Hon hade samma stuk med fin skyltning ocg texter på fönstren. You are lovely är ju pricken över i!

img_2788Skor provades men inga köptes.

img_2790Papporna visste inte att jag fotade här. Vi delade upp oss lite och jag hann med en sväng på ZARA.


Shopping

Just nu leker Elian och Julie och vi är snart på väg ut härhemma! Det blir shopping och lunch med Skai och Julie. Jag blir happy om E ber att få ta en shoppingrunda, det sker sällan nämligen ;-)

Jag nu:

Jag och Caroline hade lite partajplaner ikväll men insåg att det får bli en annan kväll. En solig kväll då vi kan sitta ute och MYSA! Så jag sitter inne och har som jag skrev svarat på kommentarer och ser ni något nytt? Min nya datakudde ifrån IKEA - love it!

img_27771

Just nu.

V A C K E R T

img_2762

img_27631

img_2771

Se vilka VACKRA tofflor vi fått hem idag! De mjukaste, finaste och coolaste tofflor man kan tänka sig. De är dessutom handgjorda i EKOLOGISKT läder.

Bellio har varit favoriter sen Elian fick sina blå med stjärnor på och dessa kommer användas flitigt i höst på dagis.

TACK snälla.

Enkel Dagens

img_2760

Dagens Mamma mellan två vagnar i hallen. Inte så spännande men skönt! Jeans: Cubus, linne H&M, tröja Marie Philippe och ute svarta ballerinas, svart kavaj Gina Tricot och blommig sjal. Halsband ifrån AMANDA EGILSON.



Green…!

Syskon! Elian tröttis med en flaska mjölk och Ella inviger sina brallor så att hon blir lika cool som brorsan. Jag ser dem springa hand i hand om något år för kärleken mellan dem LYSER redan. Fantastiskt!

Byxor: Nova Star.


Frågestund - svaren

Jag sitter och svarar i frågestundinlägget! Det blir svar i kommentarerna.. Men jag har klickat fram varje kommentar och valt svara och ser nu att det inte alls blir så då man ska läsa svaren. Hoppas ni kan se ändå vilken fråga jag svarat på.

Bäst att fortsätta, men först glass med maränger och såser. Yummie!

Övertrött son i säng

Tyvärr så är tävlingen jag skrev om tidigare framflyttad pga tekniska problem med hemsidan så att ni inte tror att jag “lurat” er. Men det pågår nu en spännande tävling inne på Mammabloggarnas medlemssidor där DU kan bli den lyckliga vinnaren. Vinsten är att få blogga hos Mammabloggarna!

Just nu har jag precis lagt en övertrött son. Ganska jobbigt men då ron sänker sig och de små ögonen sluts och andningen blir tung så är det ren lycka. Han kommer vakna GLAD imorgon.

img_2744

I bilden tidigare idag. Vårt hjärtegryn.

Oj nu då jag kom ned så sover Ella i Eivinds famn! Så just nu sover båda våra mirakel. Skulle vi haft mörka gardiner i sovrummet hade nog fröken sovit för natten med en liten matpaus om någon timme. Måste fixas efter semestern.

TACK!

.gallery { margin: auto; } .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } .gallery img { border: 2px solid #cfcfcf; } .gallery-caption { margin-left: 0; }

TACK för en härlig övernattning BESTEMOR och Tante Heidi. Jag är så glad i er båda!

KLEM Elian

(Kläder: Tröja NovaStar, byxor Cmig hos Barnlycka och Pumaskor Brandos.)

Första jeansen

.gallery { margin: auto; } .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 25%; } .gallery img { border: 2px solid #cfcfcf; } .gallery-caption { margin-left: 0; }

Dagens Ella! Vi satt i bilen medans de lastade sängen och Ella fick sträcka på ryggen och äta lite.

Jeans Nova Star, body Name It, strumpbyxor MeMini och kofta H&M.

Home

Nu är vi hemma efter massa FIX! Det var bil som skulle lånas, släpvagn / tilhenger som skulle hyras. Säng som skulle köras och bäras och sen IKEA. Vi tog oss en välförtjänad lunch där iallafall. Nu har Caroline en skön säng och det hon behöver vilket känns tryggt innan vi reser iväg!

img_2738

Caroline med sin spegel.

FREDAG

Nu ska vi strax åka och hämta Elian och sen åka och hjälpa Caroline att köpa en säng + en del annat på IKEA! Ella sover en nap efter dusch med mig och vi har ett väldigt tomt hus utan vår lilla son. Idag är det FREDAG - tjohoo! Ska försöka svara på frågor ikväll, det var en del ;-) Det kommer även att komma upp en tävling där ni kan vinna likadana ansiktsprodukter som jag använder.

Att Amma

img_27021Ellisen ville bara vara nära igår och ammar gärna i selen. Jag ser förskräckt ut. Syns det att hon ammar?

Amma! Ett så laddat ord. Att mata sitt barn. Sitt spädbarn, sin bebis som nyss låg INUTI ens mage. Att försöka skyla sitt bröst, sin bröstvårta är ju något jag gör så gott det går. Men för mig är att ge mat, näring och föda åt sin lilla bebis VACKERT. Så det så!

Godmorgon förresten!

Update: Jag kritiserar INTE de som ger flaska. Jag helammar och vet inget annat därför skriver jag bara om det.

Vinnaren…

Den som vinner den fina sjalen ifrån CreativeLounge är….

“Amanda skriver:

Mitt bästa sommatips är att ta vara på varje dag!! Jag är mammaledig med mitt första barn, en liten prins på 2,5 vecka och jag försöker verkligen ta vara på alla dagar med vackert väder- tar med oss en filt ut och sätter oss i en park, sover en stund i gröngräset… Sjalen vore perfekt att ha på dessa utflykter då jag ammar!”

Maila mig din adress till [email protected]

GRATTIS & GLAD (amnings)SOMMAR!

Blåvitt & glas

Jag har glömt att visa er min fina nya blåvitrandiga duk och glasljustakar ifrån Praktfull! Det är de två främre som kommer därifrån.

SOMMARFRÄSCHT!img_27164

Om ni är i Sverige…

img_2711

Köp OHOJ choklad- eller kolasås. Kanske både och?


Just nu:

Just nu har vi Ungkarlen på tvn i bakgrunden, tända ljus, en dotter som ligger naken och pratar högt och vi har precis ätit en slags marängswiss med jordgubbar. Eivind läser just nu igenom era kommentarer i tävlingen och har fått uppgiften att utse en vinnare…!

FrÅgEsTuNd!

Nu kör vi en frågestund! Elian är vaken och vi ska köra honom till Bestemor. Sen får vi se vad vi finner på. Så länge får ni gärna ställa frågor i detta inlägg så ska jag svara så gott jag kan.

Brud

Update: Nu är frågor besvarade i kommentarerna. Förlåt att det ser lite rörigt ut och TACK för alla frågor!

Myslunch

Medans Elian och E såg Byggmästre Bob på Colosseum kino fikade jag och Ella med Caroline! Ellas fika bestod av mjölk och en kopp vatten men ändå ;-)

IMG_2678.JPG

IMG_2679.JPG

IMG_2684.JPGIMG_2685.JPG

IMG_2687.JPG

Vatten är GOTT och kallt för tänderna!

Happy!

IMG_2675.JPG

En GLAD tjej i sin Bouncer ifrån SvanOfSweden imorse!

IMG_2693.JPG

Just nu. Två trötta killar efter Elians första BIOupplevelse!

Jag har försökt väcka dem flera gånger och tänker på kvällens läggning men en trött Far hävdar att det går fint oavsett… Tur att det är Bestemor som ska få äran att lägga sin soson ikväll. Han ska nämligen övernatta där!

Ombyggnad pågår….

Igår hade vi en FAB kväll och Ella somnade i vagnen och sov sen skönt vidare hemma.

Nu ska jag låta bloggen vara en liten stund för ombygging pågår… Jag är GLAD att ha ramar på bilder och inlägg igen och idag kommer mitt ARKIV hit. Då känner jag mig som HEMMA!

Angående klickbara bilder så var det bara miniatyrbilder i min förra blogg som gick att klicka upp. Jus nu har jag bara lagt in bilder som de är och jag ska snart lära mig att förminska dem lite så ska ni se att ni snart får aningens större bilder här igen så att man ser lite bättre. Hoppas ni blir nöjda och att ni får en STRÅLANDE dag!

Ps. Kom ihåg att TÄVLA idag, vinnaren dras ikväll!

@ Ashis place

Just nu sitter jag hos Ashi och är proppmätt! Ella ligger och käkar på sina fossingar och vi pratar om livet och förlossningar.

juni-323juni-322

PerArne och Ella har en förtrolig prat.

juni-324Hej Hej säger Ella!

Safe

juni-319

Det känns SÅ skönt att äntligen ha ett fungerande BABYCALL / BabyWatch. Ella sover i denna stund en nap uppe och jag hör varje liten rörelse hon gör. Så slipper man springa upp och ned för att kolla så ofta. Förstår inte hur vi klarat oss tills nu.

” Babywatch med fantastisk ljudkvalitet! En barnvakt som slår de flesta på den nordiska marknaden. Innehåller vibrator och har rörlig grafik på displayen.” ( Info: Dodde.se)

TACK Dodde.se som skickade BabyWatchern direkt till hotellet i helgen!

Nu står Elian och smakar på pajen. Eller äter han bara glassen? Jo det ser ut så… Men jag och E smakade och den smakade gott! Jag använder mitt standardrecept som kommer fram om ni googlar Ananaspaj Ica. Så tar jag bort ägget men kör på resten. Denna gång med jordgubbar = lite rinnigt. Men får den stå en liten stund  så smakar den FAB.

Syskonkärlek

Nästan varje dag ber Elian att få hålla Ella. Hon ska sitta i hans knä och de ska kramas. Hon blir lika glad varje gång. Jag blir så rörd av att se kärleken dem emellan. Han kan skrika och gråta men då han går förbi Ella ler han eller säger HEEEJ ELLA glad som en sol. Eller hon kan skrika i butiken samtidigt som jag och E ser på någonting och Elian går fram till vagnen och leker med henne. Då tystnar hon. Jag är så LYCKLIGT LOTTAD!

juni-316

Morgontv! Nyvaken Ella gäspar och Elian ser koncentrerad ut.juni-315

Fixardag

juni-317

Det ser ut som jag ska kissa på mig men det bjuder jag på! En dagens i farten då vi var på väg in hemma. Jeans Vero Moda, amningstop BOOB (hos Ecoloco) och tröja Bruns Bazaar. Skor ifrån Brandos och väska Chique.

Vi har handlat mat och gjort andra ärenden.

Det blev ingen bio idag men en annan dag ska vi se Byggmästare Bob tänkte vi. Nu står det en smarrig ( hoppas jag) jordgubbspaj i ugnen och jag måste komma på någon middag. Vad konstigt det känns att vi alla fyra är lediga hela tiden. HÄRLIGT kanske är ett bättre ord ;-)




Istid?

juni-313En småtrött kille hos sin Mamma. Den här minen betyder att han behöver extra kramar.

Vi har ätit lunch på Oliven. Jag valde tapas.  Sällskapet var iallafall bra ;-)

Vi hade tänkt se Istid 3 på bio nu om en timme men fick veta att det är 7 års åldersgräns och att man måste vara 4 år… Så dumt, vi hade ju fått Ellabarnvakt och allt… Nästan så man blir sugen att säga att han är 4 men så kanske man inte kan göra.


Godmorgon ONSDAG!

En skön onsdag har startat och vi alla sov till kl 9. Snacka om HÄRLIGT! Jag plockar med tvätt och annat härhemma, Elian ser barnetv och Ella ligger och pratar med Eivind i soffan. HAPPY ONSDAG!

Tack för idag

Mina kvällar rinner iväg och jag kommer allt senare i säng. Men jag ska vända trenden NU ikväll och lägga mig på spikmattan och försöka läsa samtidigt. Det brukar gå bra i ungefär en minut innan jag somnar ;-)

TACK för att du finns. Kom ihåg att uppskatta dig själv också. Var god mot dig, det är dig själv du måste älska och acceptera för att kunna ge glädje och kärlek vidare.

juni-287

Popcorn, glass, lek och kärlek gör mig GLAD!

Vackert farväl

Här har jag gråtit till Michael Jacksons minneskonsert på tv4. Vilka otroliga tal, framföranden och vilka UNDERBARA texter Michael Jackson skrivit under åren… Jag har inte varit ett sk “fan” utan bara älskat hans musik. Som jag tidigare skrivit har jag många minnen av Eivind med Elian i bärselen som bebis till tonerna av Michaels musik. Man SKA verkligen komma ihåg att vår tid på jorden är begränsad. Lev idag.

Ellisen idag

juni-308

Imorse innan frukosten. Ella invigde en skön och SÖT tunika ifrån Blå Tomat hos Ecoloco.se

juni-310I bilen. Se vilka tänder vår Prinsessa fått!

Hemma

Nu är vi hemma och Ella rullar omkring på golvet. Hon ligger på rygg en sekund sen är det magläge som gäller. Så håller det på. Någon gång har hon även tippat ifrån mage till rygg men det är mer flax ( tur). Jag skrattade högt åt all smutstvätt vi dragit på oss dessa dagar samt alla FINA gåvor jag fått på Galan. Sen kommer lyxpproblemet, vart ska de fina vinsttavlorna hänga? Dags att piffa till vårt lilla kontor / gästrum!

Checking out

Nu har vi precis checkat ut och E hämtar bilen. Bredvid mig har jag en hungrig kille som leker med bilar och en tjej som sussar i vagnen. Elian ska strax få mat i magen och sen kör vi!

juni-307

Jag och goa Annika har haft bloggmöte i lekrummet av alla ställen med alla barn omkring oss och en småtrött Eivind. Sånt är livet med barn, det mesta går om man vill!

Hoppas ni NJUTER er dag!

Vi startar dagen med en PUSS!

juni-295

Jag önskar dig som tittar in en STRÅLANDE start på dagen!

Tävling - CreativeLounge

8852-log-7e7db8

Nu som det är lite svalare sommarvärme passar det ju toppen att lotta ut den vackra sjalen ifrån Doffie hos CreativeLounge. Meningen var att tävlingen skulle ha startat förra veckan men eftersom vi nästan rann bort av hetta så blev det lite ändrade planer ;-)

1540085-rescaledpic-266x373

Underbart vackert broderad sjal i 100% bomull. 110*100cm

Vill du vinna sjalen?
Kommentera i detta inlägg och skriv ditt bästa sommartips. Det kan vara tips på ett resmål, en upplevelse eller en enkel ting som DU gör för att komma i sommarstämning. LYCKA TILL!

Tävlingen är avslutad och vinnaren kontaktad!

Sponsorer & utställare på plats på Galan

juni-262

Trevliga Thomas som startat VincentShoeStore var en lovely man som jag kunde ha hängt med hela galan men det gick ju inte ;-) Jag fick klämma och känna på snygga skor men även veta den kuliga bakgrunden till VARFÖR VincentShoeStore startades. Gwyneth Paltrow och Julia Roberts är två kända Mamas som klär sina barn i dessa skor. Sån fakta ÄR kul tycker jag.

juni-2661

Jag och Ella kollade in Crocs skor. Söta Michaela med bebis i magen presenterade kollektionen. Jag hittade ett par svarta ballerinas som jag gärna tar en prommis i med vagnen så de ska ni snart få se. Crocs är perfekta skor för hela familjen då de tål vatten och är lätta att gå i.

juni-267

Som jag skrev tidigare så satsar BOOB på rosa i höst. I like!

juni-268

Goda Katinka ifrån Lifestone! Det måste vara fantastiskt att göra så många glada med sitt arbete. Jag har fått hem en liten fot som är Ellas som jag ska hänga på mitt armband och det värmde mig i själen att jag nu kan bära med mig både Elian och Ellas små avtryck.

juni-271

Här stylas jag av Anna hos Creativelounge Jag fick sen äran att sitta bredvid hennes kollega Evelina så jag fick en superbra bild av de två driftiga tjejerna. KUL!

juni-277

Petra hos Petrifiedinpink har gjort många fina ting som förgyllt vårt hem och även andras kylskåp och brevlådor … Julkort, dopinbjudningar och en del annat.  Allt har varit helt perfekt och jag kan varmt rekommendera er att använda just Petra om ni vill få den FINASTE inbjudan till era kalas. Hos henne finner ni även den berömda KEEP CALMpostern….!

Jag skulle kunna sitta vaken hela natten men det går ju inte med tanke på de två sovande figurerna som ligger härinne.. SÅ med en bild på min nya “bloggkollega” som gjorde ett FANTASTISK jobb på galan som glädjespridare och Miss Fixer och mig säger jag GOD NATT och SOV SÖTT!

juni-276

Sessan: Du TOKstrålade, är så glad att vi funnit varandra.

Strålade gjorde ni ALLA Mamas som kom, så himla kul att se!



STOLT

Stoltheten man kan känna över sina barn är helt unik. Ella har sovit trots att jag och Elian pratat högt och ljuset varit tänt. Efter några goda mackor ( 145kronors kvällsfika SKA ju smaka bra ;-)) sa Elian helt plötsligt att han ville sova. Så nu har jag släckt ned och mumsar pålägg och bloggar. Jag tror faktiskt att han somnar eller redan sover. STOLT Mamma är jag. Till två. Häftigt!


Sovande barn?

Elian somnade nästan här strax efter 21.. Men så kom jag på den briljanta ( not) idèn att ta ett bad med Ella innan vi la oss. Borde ha väntat för strax stod Elian och spanade och sa: Hungrig.

Skruttisen. Självklart ska han få mat nu då allt omkring inte är lika spännande. Liseberg har ju varit så skoj och alla karuseller har gått varma idag med Elian i så jag förstår att aptiten inte infunnit sig.

Så nu lägger vi Alfonspusslet vi fick på Mammagalan ( ja ni kommer läsa ordet ofta härinne nu) för tredje gången och väntar på RoomService. Smörgåstallrik var önskemålet.

Nu frågade han precis:

Vad skriver du?

Mamma bloggar

Blogg skriver du Mamma. ( Sen tillbaka till pusslet)

Ella slocknade nyss, så nu ska vi ha mysig busig och sen tid tillsammans. Imorse vaknade jag 9.45 med ett ryck så jag hoppas självklart på repris. Sovmorgon är FAB! Men vi får inte missa frukosten så optimisten kommer ställa klockan på 9.30. Men jag kan satsa pengar på att barnen vaknar tidigt då det är “min tur” att ta dem båda… Vi får se!

www.prinsessansdagbok.com

Många undrar vart jag tagit vägen? Svaret är att man kan skriva in min adress som jag haft länge nu och komma direkt hit. MEN många skriver tydligen adressen jag hade hos AFF. Tyvärr kan jag inte be dem länka hit men kanske ni ska komma ihåg min .com adress ( som jag haft hela tiden även under AFFtiden) istället så blir det enklare OM jag försvinner igen. MEN som det känns nu så trivs jag riktigt bra här hos MAMMABLOGGARNA så ni behöver inte oroa er ;-)

Är ni medlemmar förresten?

juni-269

Lite frukt- och smoothiepaus på Mammagalan. Tyvärr åt och drack jag alldeles för lite på dagen även fast jag försökte äta massor. Nästa år ska även jag vara barnfri samt ha en EGOdag. Hann inte prata med en bråkdel av alla underbara, fina, GLADA Mammabloggare som kryllade omkring oss. Det blev en del amning och annat Ellastyr på dagen såklart.Men det var SÅ kul oavsett och alla var så trevliga! Kul var det även att möta sponsorer och utställare. Några är ju mina “egna” samarbetspartners som jag jobbat med en stund.

Men på kvällen tog E henne och då det blev för varmt på rummet gick han ut en sväng med vagnen. Så helt plötsligt då jag vunnit mina priser ( jag var i chock och skakade hela jag) så såg jag min kära E med Ellisen sovande i vagnen i receptionen och lugnet kom tillbaka. Lyxigt att få ha dem nära, men som sagt nästa år ska jag också dansa till klockan 5 som vissa andra ;-)

Kanin för en dag

juni-302

Världens finaste kanin badar nu skumbad och njuter hotelllivet. Man får ju skvätta som man vill… Eller? ;-)

Outfit idag var: Shorts Zara ( vi har shoppat på rean idag), tröja ifrån Monochico och skor Crocs.

juni-304

Sådan son sådan Mor?

Fem Månader

juni-297

En söt 5månaderstjej firade idag i outfit ifrån Zara och sockar H&M. Dessutom rullar hon massor ifrån rygg till mage och “sitter” gärna upp i vagnen. Hon drar ihop sig som en liten banan och spanar nyfiket. Minst sagt sött!

Älskade dotter. För 5 månader sen idag fick vi möta dig. Du kom oväntat snabbt men kärleken flödade ifrån första sekund. Är otroligt tacksam över att få vara just DIN Mamma.

juni-299

P A R T Y

Nu dansar vi och har jätteskoj jag och barnen. En snygg E gick utanför dörren och ska på partaj.

juni-300

Här är gänget som E ska ut med! Ser ni Öyvind till vänster? Min favvotidigarekollega som nu är lycklig kjäreste med en norsk dame. GRATTIS Öyvind ;-) Jag VET att bilderna känns “för små”. Ska försöka få in ett bildprogram så att jag slipper skära bort halva för att lägga in en stor.

Efter en dag på Liseberg…

Regnet kom pang bom strax innan vi tänkte ställa oss och kika på Allsången så nu är vi på rummet med korv och mos och tvn på istället. Barnen ska få slippa regnet.

juni-3061

Vår utsikt.

Nästan bara Zara

juni-296

Jag nyss. Amningslinne Proud, byxor + kofta & skor  Zara.

Just nu liggammar jag på rummet och det spelas Charlotte Perelli för full volym på Liseberg ( vi har öppet fönster). Antingen är det soundcheck inför kvällen eller “bara” musik. Oavsett ska vi strax gå dit och kolla. Jag vill så gärna se Allasången ikväll så jag tror vi blir där en stund ;-) E ska ut med Håvard och kompani sen så jag och barnen ska mysa på vårt fina rum.

Yes!

NU får jag dagens första latte som känns väldigt välbehövlig trots sovmorgon till 9.45 hos oss. Det tar på krafterna att ha semester ;-)

juni-2891

juni-290

Vi åt frukost med Håvard with friends som bor på samma hotell och ska stanna här i några dagar. Ella var glad som en sol och nu sover hon i vagnen men vaknar nog när som helst. Elian hade ett trotsutbrott nyss så E och han har gått iväg en sväng. Så glad OCH så trotsig som han varit idag är ovanligt. Heaven or hell men helt naturligt så det blir många djupa andetag. Utbrotten har kanske varat i fem minuter och skett två gånger men där och då känns det som de pågår LÄNGE.

Hade vi haft mee hans Maclarenvagn hade han nog sovit en nap men planen är ju att dra ned på sovandet = en mer grinig son en stund.

Pink

juni-275

Mammor igårkväll innan galan! Jag är så GLAD att BOOB satsar på Ekologiskt men även på ROSA i år. Dessa fina morgonrockar fick vi och de kommer användas flitigt. Med detta säger jag GOD NATT! Jag får just nu ryggmassage av E och barnen slumrar sött.

TACK för att DU finns!


Malmö / Ven / Danmark sommaren 2009

Lite roligare vardagar framöver…

img_4619

Lite komiskt att bilen inte ens syns här då vi glatt poserar framför den ;-) Det gör däremot mina nya friends ifrån IlseJacobsen. Jag har haft dessa i vitt sen jag började gå tur i ur och skur med Elian i vagnen och i Danmark kunde jag inte låta bli att köpa dem till ett bättre pris än importerade i Norge och dessutom svarta som passar till allt. Damen i butiken viskade också i mitt öra och visade bild på snygga regnjackan som matchar snyggt i höst. Den långa vill jag inte ha, då känner jag mig som en fiskare!

img_4627img_4623img_4628

Ella testar att spy i nya bilen, det fungerade galant!

A room for a Princess?

Jag är helt uppe i fixande härhemma! Helt plötsligt efter att tanken väcktes på kontrollen idag så ska Ellisen sova på eget rum!

ÄLSKAR

Så KUL det är att köra ny bil. Snygg och sporty dessutom! Då man spenderar MYCKET tid i bilen som familj med släkt i annat land så är detta en god investering.

Nu ser en trött Elian barnetv här. Han har lekt och lekt hos Bestemor och haft så skoj. Då vi körde hem sa han att nu vill jag hem och leka med bilarna mina. I bilen försökte han som vanligt att ta sig en nap så stygga Mamma blev tvungen att reta och hålla vaken.. Nu är det inte många timmar tills han får lov att somna. Vi börjar få till det ;-)

Ellisen har inte reagerat på vaccinet ännu, hon gallskrek någon minut förut men somnade sedan i soffan med mig. Vilken himmelsk stund en sån nap kan vara. Att få somna mitt på dagen i en soffa men alla som pratar omkring en. Den vackraste stämman är självklart Elians, den låter som musik i mina öron. Inatt började jag gråta ( förmodligen av trötthet) då jag kramade om honom. Hans hjärta får ALDRIG sluta slå, han måste finnas för alltid. Så kan man inte tänka, det gör så fruktansvärt ont att tänka “tänk om”… Men det gör man då man får barn. Man blir så rädd om dem att det är hemskt om man börjar tänka på det. Jag försöker hellre tänka att jag önskar att han blir en gammal frisk gubbe som LEVT och älskat! Att han vågat göra det han trott på och att han lärt sig på vägen. Min älskade son, min älskade dotter - ni är mitt ALLT här i världen!

Brunch hos Bestemor

Nu ar vi hos Bestemor och æter smarrig brunch. Elian leker med allt lego och alla bilar som Bestemor har och Ella slocknade precis i soffan. Det var 5månaderskontroll och vaccination och det var kul att se de andra bebisarna med førældrar som ær i vår grupp, de væxer ju SÅ snabbt.

Ellisen væger nu 8520 och ær 68,5 cm lång. Nej nu ska jag återgå till kaffe med mjølk, lyx att vara tillsammans mitt på dagen sista veckan innan alla børja jobba igen.

6månaderskontroll & ny bil

Natten bestod av typ noll sömn för mig. Är rent ut sagt skitless på att ensam ta båda barnen varje natt. Men så tog E ned bägge två och jag tänkte SOVA. Men i bakhuvudet surrade en tanke om Ellas 6månaderskontroll. Var det denna vecka, nästa eller har vi missat den? Ringer och får veta att det är IDAG kl 9.40.
In i duschen, amma och nu snabb frukost innan vi fyra ger oss av. Vi passar på att hämta nya bilen också, JIPPIE! E är som ett barn på julafton han. Sportig a4 med extra allt tror jag vi får.

NJUT DAGEN!

MAMA på heltid

img_4487

Nu ska jag krypa ned och läsa i sängen. Det är slut med sena nätter för mig om jag ska orka vara en HAPPY MAMA! Kan ju alltid drömma om en start på dagen som jag fick idag även imorgon? ;-) SOV SÖTT!

Att somna i festklänningen…

img_4596

Kräftsmak

Ibland är lugnet det bästa som finns. Att njuta en god enkel middag ensam med ELLE som sällskap. Ska fortsätta med det nu.

img_4600

Fullkornsmakaroner, kräftstjärtar, en halv avokado, keso, gurka och tomat. Ringla rapsolja och lite örtsalt över. I like!

Vinn sköna ansiktsprodukter ifrån ScandinavianBlonde!

header_logo

Jag använder ansiktsprodukter ifrån ScandinavianBlonde och nu får ni möjligheten att vinna ett set med rengöringsmjölk, ansiktsvatten och dagkräm! Min hud mår väldigt bra av dessa produkter och följande info finns att läsa om dagkrämen:

Fuktgivande dagcreme med termalvatten,
aloe vera, hudvänliga oljor, vegetabiliska
proteiner och vitamin E. Den tunna skydds-
hinnan som skapas av FOMBLIN-HC
och naturliga UV-filter skyddar huden mot yttre
påfrestningar. Idealisk som makeup-bas.

fcbad10099a4a919_61

Låter det bra? För att delta i tävlingen skriver ni här i inlägget en kommentar. Jag lottar ut den lyckliga vinnaren på fredag!
MASSA LYCKA TILL♥

Family four

.gallery { margin: auto; } .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 25%; } .gallery img { border: 2px solid #cfcfcf; } .gallery-caption { margin-left: 0; }

Måste visa bilder ifrån igår då Ella kämpade. Hon ligger på magen/ryggen och snurrar i alla riktningar och nästankryper. Nyss födde jag ju henne… Känns skumt att tänka på att jag snart har två barn i matstolar vid bordet och att vi verkligen ÄR en familj på fyra. Stort!

NU somnade Ella vid bröstet här. Elian har inte sagt ett knyst så jag tror vi kan säga att båda barnen är i säng för natten. REKORDTIDIGT!

Mammabloggarna.se
.tailsweep-div{font-family: arial,verdana,sans-serif;font-size: 12px;color: #000000;margin: 0 auto; padding: 0; display: block;} .smallBr{font-size: 1px;line-height: 0;} .tailsweep-host,.tailsweep-host:link{color:green;font-size:10} .tailsweep-buylink:link{color:#00c;font-size:12px} .tailsweep-buylink:visited{color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-buylink:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-link:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-link:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-link:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-title:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-title:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:hover {color:#00c;font-size:16px;text-decoration: underline;}
bloglovin
Blogg listad på Bloggtoppen.se var tsId=314; <a href="http://www.ratix.no/" target="_blank"><img src="http://c.ratix.no/8160;0x0;0;0;-;0" alt="Ratix.no Rating" width="102" height="34" border="0"></a> Google Analytics: var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src="" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-9572591-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {} Site Meter <a href="http://s22.sitemeter.com/stats.asp?site=s22prinsessan" target="_top"> <img src="http://s22.sitemeter.com/meter.asp?site=s22prinsessan" alt="Site Meter" border="0" /></a>

Sök efter:
Sök
Kategorier
Välj kategori Bröllop Dagbok Dagens Dagens / Shopping Drömmar Elian Ella fika Frågestund Gästblogg Gravid med nr 2 Hemma HemmaHos Kärlek Lek Mamalife Om mig Shopping Tankar Tävling test Uncategorized Vardag Waynes Waynes Coffee /* 0 ) { location.href="http://mammabloggarna.se/prinsessansdagbok/?cat="+dropdown.options[dropdown.selectedIndex].value; } } dropdown.onchange = onCatChange; /* ]]> */
Arkiv
Välj månad augusti 2009 juli 2009 juni 2009 maj 2009 april 2009 mars 2009 februari 2009 januari 2009 december 2008 november 2008 oktober 2008 september 2008 augusti 2008 juli 2008 juni 2008 maj 2008 april 2008 mars 2008 februari 2008 januari 2008 december 2007 november 2007 oktober 2007 september 2007 augusti 2007 juli 2007 juni 2007 maj 2007 april 2007 mars 2007 februari 2007 januari 2007 december 2006 november 2006 oktober 2006 september 2006 augusti 2006 juli 2006 juni 2006 maj 2006 april 2006 mars 2006 februari 2006 januari 2006 december 2005 november 2005 oktober 2005
Länkar

Archive for juli, 2009

Make Up

img_4520

Mitt smink blev alltså stulet i Malmö innan vi reste vidare till Danmark. Mitt fina bröllopssmink låg där i och det jag saknar mest är min ögonbrynsskugga ifrån Trucco med pensel FACE. Måste shoppas nästa gång jag är i Sverige eller ser liknande här i Oslo. Det fanns inget liknande puder förutom på H&M och detta har jag använt för många år sen och vet att det fungerar helt okej. Det blev mineralpuder ifrån Loreal utan att ens testa färgen ( Ellisen hängde på magen i selen och jag var minst sagt trött i nacken). Valde färgen beige och den har fungerat toppen. Ett plus är att den har SPF 15 i sig.

img_4521

Då alla skuggor låg i necessären fick denna ifrån Isadora duga så länge.

img_4522

Isadoras solpuder + mindre variant med mer färg fungerar bra. Speciellt nu som solen tagit semester ;-)

 

 

 

 

 

 

 

Nu la E en trött Elian i säng och jag och Ella chillar i sovrummet. Hon vill gärna somna hon också, men väntar vi lite till så blir det inte bara en kort nap. Dock blir de två blå väldigt sömniga i 19tiden.

.tailsweep-div{font-family: arial,verdana,sans-serif;font-size: 12px;color: #000000;margin: 0 auto; padding: 0; display: block;} .smallBr{font-size: 1px;line-height: 0;} .tailsweep-host,.tailsweep-host:link{color:green;font-size:10} .tailsweep-buylink:link{color:#00c;font-size:12px} .tailsweep-buylink:visited{color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-buylink:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-link:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-link:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-link:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:link {color:#00c;font-size:12px;font-weight:bold} .tailsweep-title:visited {color:#551a8b;font-size:12px} .tailsweep-title:active {color:red;font-size:12px} .tailsweep-title:hover {color:#00c;font-size:16px;text-decoration: underline;}

HAPPY BIRTHDAY HENRIK!

img_4535

Vilde sov sött då vi kom. Jag kan beundra henne länge, sötast!

img_4538Finasta Mamman hade pyntat sig med örhägngen och lockigt hår. Tänk att Vilde bara för 14 dagar sen låg i magen… Märklig tanke.

img_4540Ellisen var trött här. Då vi kom ut somnade hon sött och sov sig igenom hela kalaset. Korv med bröd + tårtor, muffins och pajer med vaniljsås. Inte att förglömma: SKATTJAKT för barnen = mycket lyckat!

img_45441

BIRTHDAY BOY!

img_4559img_4574img_4554img_4564img_4549

img_4572

 

 

 

 

 

img_4581Nyvaken tjej i Pappas famn.

TACK för idag UNDERBARA ni!

Yummie

img_4531

Innan vi gjorde oss klara för kalas kom Bestemor inom och fick då äran att mata fröken med Morot/Palsternackpuré! Smarta haklappen som är en “to go” kommer ifrån Norrbaggen.

img_4533

Hemma

img_4551

Nu har vi firat Henrik 3 år på “utomhusfödelsedag”! Precis då vi skulle gå kom regnet, vilken timing! Elian är supertrött nu och E fick kämpa för att hålla honom vaken i bilen så ikväll ska han nog somna skönt igen.

Min mac är proppfull så det tar TID att lägga in bilder och det finns egentligen inte plats = massa trixande och väntande… Därför måste jag snarast lösa detta genom att tömma den på bilder till externa hårddisker men ja just det: tid.

Tjohoo - jag fick frukost på sängen!

Godmorgon!

Här startade min dag med sovmorgon och frukost på sängen, what goes around comes around ;-)

Idag ska vi på TrEåRsKaLaS hos Henrik, det glädjer vi oss till. Nu ska jag njuta frukosten i ro och kika lite i era bloggar. Jag såg kommentaren igår om Elians sovstrul och det beror som oftast på att han somnat till på dagen. Vi måste numer tvinga honom att vara vaken om vi kör bil på eftermiddagen och som igår så gav det definitivt resultat. Att jag gick och handlade och att far i huset fick ta fullt ansvar är bara nyttigt för oss ALLA. Självklart kan för många intryck ge röriga kvällar men det är något Elian är van ( intryck, många upplevelser, gäster, besök mm) och gillar annars hade jag lovat er att jag vetat om det samt åtgärdat “problemet”.

HAPPY ONSDAG!

Ps. Imorse då Elian vid 9 vaknade sa jag att han är världens finaste gutt. Då svarade han du också och gav mig en stor puss.

Elian somnade snabbt ikväll - FRAMGÅNG!

Jag körde iväg snabbt och handlade då Elian skulle sova. Då jag stod i kassan ringde E och sa att det “kokade” hemma. Snabbt körde jaghemåt… Väl hemma sov Elian som en Prins och Ella rullade omkring på golvet en bra stund innan hon ville äta för natten. Hon är verkligen snabb, ligger utanför filten efter få sekunder och sträcker sig “kryper” framåt efter ting. Elian softade mer han då han var i samma ålder. Låg mest som en tjock liten klump på golvet ;-)

MEN poängen var ju att Elian somnade så enkelt, JIPPIE! Om vi har kaos i rutinerna så hjälper det oftast med en “twist”. Be Bestemor komma och lägga honom eller att som ikväll vara ensam med honom. Annars är det testing testing dygnet runt nu. Får han inte för Mamma så ropas det Paaaaaappaaaaa och vice versa. Men söt är han som tur är.

Nu ska jag duka upp ost och kex här för Skai är på besök. Han är home alone några dagar medans Elians girfriend Julie med Mamma hämtar hem deras hund. Han saknar dem redan och säger att ungkarlslivet inte är något för honom. Det har gått en dag ;-)
NJUT kvällen och krama extra hårt om de du tycker om!

Potatispremiär!

dsc005981

I Danmark var det bananpremiär och ikväll potatispremiär! Ella smaskade nöjt i sig flera miniskedar ( lite utblandat med min mjölk) och drack vatten i plastglaset. Sen fick hon dessert (amma). Nu är hon tröttis och Elian likaså. Kanske vi kan få dem i säng innan 20.30 ikväll? Just nu ser Elian på något på pcn med E och Onkel Håvard.

E var och handlade tidigare men glömde hälften så antingen tar jag mig en shoppingtur på ICA ( BLÄ!) eller så får Mr Goldfish ta sig ännu en tur ut sen då barnen sover…!

Summer

Vilken sommardag vi har idag, lovely!! Vi kom precis hem ifrån en heldag på Ekebergsletta och Elian har haft så skoj. Lekt, ätit massa mat och åkt karusell på tivolit. Jag ÄLSKAR karuseller sa han glatt då vi gick till tivoliområdet. Skrutten vår!

img_4439

img_4402

img_4435

img_4415

img_4410

Off we go

img_4395

Dagens blir spetsleggings Lindex, kofta + klänning Åhléns.

Nu ska vi åka iväg här, E blev happy då han överraskades med nybakta ( mix!) grovbullar och kaffe på sängen av oss tre. Nu ropar killarna här på mig så vi måste dra. NJUT DAGEN!

img_4392



Godmorgon SOL!

img_41121

Elian kramar om sin girlfriend innan ponnyridning.

Idag skiner solen, jippie! Det får mig att glömma hur sent jag kom i säng igår så nu ska jag göra lite frukost här. E får sovmorgon, då blir han nog glad. Vi tänkte ta turen till Norway Cup på Ekeberg idag. Där spelade han själv för många år sen, de vann!


Natta

img_4102En kväll på Fårup Sommarland, Danmark.

Nu är det hög tid för mig att finna kudden. Där ligger min son och väntar, han har stålkontroll om mig nattetid…. Sova med Mamma efter midnatt är det som gäller. Imorgon ska vi testa att jag inte är hemma vid läggdags som Eivind föreslog ikväll då han kände sig maktlös. E klarade det galant för bara någon månad sen men just nu tror jag kanske Elian behöver mig mer? Dock är det Pappa som gäller dagtid… Allt fixar sig!

SOV SÖTT alla UNDERBARA - kom ihåg att du är värdefull!


Elian - förblir alltid vår lilla bebis

Imorgon har vi en blank dag. Vi försöker ta vara på semester och varandra nu sista dagarna. Sista dagarna som fyra innan Es jobb ropar… Sen blir det jag och barnen igen. Mest jag och Ellis dagtid. Elian börjar på “stor” avdelning på sitt lilla charmiga underbara dagis. Jag känner jag kommit in i rollen som tvåbarnsmor nu lite mer. Kan lämna den ena, fokusera på den andra. Ordentligt. Kan ta trotsen på kvällen eftersom Ella inte konstant behöver äta. Kan låta honom väcka henne med sitt skrik om det behövs. Klarar det lite mindre svettigt nu. Men fortsatt varm blir jag.. Allt är inte så lätt alla gånger, tror det är det som kallas livet.

En plan jag har är fler hemmadagar för Elian i höst nu då jag känner mig mer rustad. Elian trivs så fint på dagis men jag tror att en paus då och då är sunt och något jag bör ta vara på nu medans jag har möjligheten. Detta passar oss och det är ju så skönt att varje familj gör sitt bästa utifrån sina förutsättningar. Att man får välja själv på privat dagis här i Norge hur mycket ett syskon ska gå är strålande för alla inblandade. I höst börjar han som sagt på stor avdelning. Jag kommer sakna hans fröknar enormt men de finns ju dörr i dörr och jag erfarade sist då han flyttade upp ett hack ( egentligen en trappa ned ;-)) att det gick hur bra som helst. På den stora avdelningen är det 18 barn och 3 fröknar tror jag. En av dem är en man som Elian verkligen ser upp till.

Att vår son nu går på toaletten är så himla häftigt tycker jag, vi. Han ska bara bli liiite bättre på att klä av och på själv inför hösten. Tror visst några föräldrar skämmer bort honom och försöker behålla honom som sin lilla bebis? Ser på bilder och återupplever känslan av att vara ettbarnsmor. Den är bortglömd på något vis men samtidigt fint bevarad och inpackad i silkespapper i mitt hjärta. Tiden med bara Elian. Vår lilla bebis.

img_3739

17 maj ifjol.

En stol värdig en Prins!

img_4295

Tror ni morgonfikat smakade bra i denna stolen som Elian fått hem? Coolast i stan minst sagt. Stolen finns hos Vincent Shoe Store som även skickade med coola skor åt våra små. TUSEN TACK!

Svärd och krokodil är minnen ifrån Danmarkssemester 2009.

Nails done!

img_4296Jag fick en timmes nagelfix hos Roger idag, alltid lika skönt att ta vara på sig själv. E hade fullt ös med båda barnen på shoppingcentret men inget skrik på hela timmen tror jag. De kom inom med en stor dubbel latte åt en trött Mamma som sov aningens lite inatt. Sen kom de och hämtade mig då Elian käkat lunch. Är alltid lika stolt över min lilla familj.

img_4297Elian hade på sig sin medalj han fick av Captain Kid igår på båten. Tröja och jeansshorts ifrån MeMini.

img_4385

I butik fanns det massa höstigt idag. Lila, grått, mörkbeige… snygga koftor och sjalar… Fick absolut shoppinglust men det blev inget av det. Bara ett par jeans i farten då jag hade på mig ett par som dragkedjan gick sönder på. Dessa kommer ifrån Vero Moda och fungerar i höst med stövlar också. Det känns så höstigt redan nu, tror ni sommaren gör en come back i augusti?

FAB FIVE

img_4320img_4340img_4334

Skruttarna, storebröderna, bästisarna mumsar bullar här och är trötta! NU sover Elian efter en liten fight här. Jag är den som gäller kvällstid men ikväll satte jag ned foten lite. Han kan inte vråla sig till allt så nu la jag mig på sängen i vårt rum där Ella sover i sin säng och sa att jag finns utanför. Han somnar absolut snabbare då än om jag i evighet ligger och sjunger och gosar. Gosa kan man göra dagtid + lite innan läggning men inte i timmar då man har två att ta hand om. Vi vill kunna vara själva med barnen och då behövs rutiner. Kan konstatera att det fungerade!

img_4326

Sisters! Pernille växer ifrån gång till gång vi ses och det är konstigt att tänka på hur liten hon var då jag lärde känna Ashi. Jag förstod aldrig vad alla “äldre” menade med alla ta vara på tiden, tiden går snabbt, livet flyger… Men nu vet jag själv hur det känns.

img_4353

Stolt är jag också över denna lilla skatt!

img_4364img_4365

Efter att brorsorna röjt mer än jag vågar tänka på så var det dags att köra hemåt. Det tar sin tid att säga bye bye då man helst vill stanna kvar ;-) TACK fina familjen för att vi fick komma och se på miraklet - ni är så fina och verkar så harmoniska tillsammans. Fab FIVE!

img_4381

Till Vilde Sofie:

img_4306

Som jag längtat efter denna dag sen långt innan det syntes att du fanns utanpå din Mammas mage Vilde! Jag har följt magen som vuxit och vuxit och undrat så vem du är… Så kommer du ut till oss i stora vida världen en dag då jag inte kan peppa din Mamma eller vara med fysiskt. Planen var faktiskt att jag skulle vara stand by på sjukhuset den dagen du skulle komma… Men ödet ville annorlunda och självklart gick allting så fint då Pappa välkomnade dig till världen utan “standbybehov”. Det var ju DIN dag du skulle komma på.

Jag traskade på Ven den dagen med dig i mina tankar. Din Mammas oro och lycka var så nära mig så jag hade en klump av både lycka och oro inom mig jag också. Då jag äntligen fick veta att allt gått bra och att du nu fått ta dina första andetag i friska luften så blev jag så lycklig. Jag berättade för alla på min Mammas 65årsmiddag och pratade med din Mamma som lät väldigt trött men otroligt stolt och lycklig.

Idag kom dagen då vi skulle ses! Då vi kom in till er och jag såg ditt fjuniga huvud som låg och smaskade i sig mat hos Mamma så blev jag så glad.  DÅ förstod jag att du finns på riktigt. Innan dess har jag ju bara sett dig på telefoner och på datorn. Nu kunde jag knappt hålla mig ifrån att ta dig i min famn men jag hejdade mig och först delades presenter ut till nyblivna Storebror och Storasyster!

Då Henrik och Elian lekte fick jag äntligen hålla dig. Du är så perfekt, söt och vacker så mitt hjärta smälter och jag fick torka bort glädjetårar. VÄLKOMMEN i gänget Darling - vi ska ha SÅ mycket kul tillsammans du, jag och våra familjer. Jag älskar dig ifrån första stund.

Puss & Kram / Din Gudmor

img_4313

Har ni sett något så vackert? Vilde är helt perfekt och så otroligt näpen och söt. Var tvungen att föreviga den perfekta frisyren, trots sin unga ålder. Ellisen - där låg du allt i lä då du kom ut ;-)

Ella har blivit STOR!

Vi kom hem ifrån bästa eftermiddagen på länge! Vilde är SÅ söt och luktar ljuvligt… Livet är så fantastiskt och med alla barnen omkring oss måste jag verkligen upprepa de ord jag alltid säger: Barn ÄR livet.

img_4358Första mötet.

Nu lägger E Elian som inte sovit nap idag och Ella rullar för snabbt för att jag ska hinna med märker jag. Time to go!

Dags att komma oss iväg

img_38432

En lovely kväll på stranden… LÄNGTAR tillbaka!

Nu ska vi försöka komma iväg i tid här, det eviga projektet med barn, speciellt två.

Happy Monday!

Jippie - en ny vecka är här!

img_4150

Ellisen åt mest hela natten, Elian sov sött bredvid oss och 8.30 startade dagen! Fast fröken var inte färdig så jag har ammat tills nu. Tror hon som vi njuter av att vara hemma igen!

Idag står nagelfix och att ÄNTLIGEN få möta VILDE på schemat. Jag drömde till och med att jag höll henne inatt.

Dags för frukost!

Ella är en HAPPY LADY!

Lillasyster i huset är en social, glad och LYCKLIG liten dam! Hon vill gärna leka och busa mycket och i bilen fick bror underhålla lite då vi satt i kö in till färjan.

img_4285

img_4289En ny leksak är inte illa… De flesta har varit arvegods än så länge men hon blev så glad idag så det blir garanterat fler väldigt snart!

Nu ska jag försöka röja lite här och hålla tummarna inatt att en av våra påsar hamnat i Skais bil då den är spårlöst försvunnen… Typiskt! Hoppas för min skull är ni snälla, nog med otur nu tycker jag.

SOV SÖTT alla UNDERBARA och tack ni som hänger med trots mitt lilla avbrott, det var ganska skönt att bara vara utan “bloggstressen” man ibland har i bakhuvudet men jag saknade det så pass mycket att jag kommer att fortsätta såklart!

Morgonpigg?

Det ska bli så SKÖNT att ikväll lägga sig i sin egen säng. Gårdagens hotell var det näst värsta ever! Det värsta var ett motell i LA men det ska vi inte gå in på nu. Passar dock på att “varna” er för att bo på Hotell Hirtsals då allt var väldans ofräscht… Men vi överlevde såklart och kom oss hem tryggt, det allra viktigaste!

img_4267

Haha jag kan inte låta bli att le då jag ser min underbara son imorse. Jag fick väcka honom för att vi inte skulle missa frukosten och här ser han allt annat än glad ut ;-) Han var dock superhappy sekunden efter fotot tagits.

Byxor MeMini och prinsskjorta ifrån MycinnamonBoy. Piké ifrån H&M. Crocsen är nu kritvita igen efter en 40graders tvätt!

img_4271En något gladare tjej vid frukosten i pyjamas ifrån Ekobaby.

img_4259
Detta var igårkväll då Elian och Julie lekte lite innan godnattdags! Snacka om att de två älskar varandra!


Zzzz?

Nu har Ellisen somnat efter en dusch och efter lek, kvällsfika, skoprovning och fotboll på tvn ligger Elian nu och somnar ( !? ) med E i sin säng… HOPPAS han somnar skönt väldigt snart. Oj nu hör jag steg däruppe, det kan vara Mamma som behövs som ofta då det blir sena läggningar. Men han har sovit så skönt då vi varit borta och vaknat kring halv nio - vi gillar!

Crazy Nights

OOops! Elian somnade i bilen då vi körde ifrån Larvik till Oslo och detsamma gjorde jag… Det medför en vaken kille som knappast kommer somna innan 00 o jag gissar rätt. TUR vi har mer semester!

Hello net?

Det känns som det inte är meningen att jag ska blogga för nu har det strulat SÅ mycket för mig. Igår la bara mozilla av och ingenting fungerade så jag fortsatte min semester med en fisksoppa vid havet med familjen. Nu då jag kom hem är både tv och nät avstängda. Obs! Räkningen är betald ;-)

MEN nu är vi hemma, det mobila bredbandet är inkopplat, tvättmaskinen är igång och Ella visar sina nya konster på golvet. Rulla rulla rulla och leka massor med leksaker. Hon har verkligen “växt” på semestern precis som Elian. Barnen får ju mer tid för allt då man är familj dygnet runt. Jag måste erkänna att jag är helt utsliten efter dagens färjetur ifrån Hirthals så det är riktigt MYSIGT att vara hemma i vårt hus.

img_3809

Frokostbuffét …

juli09-015Första kvällen i huset skulle självklart jacuzzin testas! Elian älskar ju skum så detta blev helt klart succé!

juli09-0181

I love you DADDY!

Skai och kompani kom på måndagen så vi hade först några dygn ensamma. Första dagen spenderade vi i Blokhus centrum och åt en typisk dansk “frukost” som är lunch. Denna vecka har jag ätit mer än någonsin, vi har verkligen tagit efter seden dit man kommer. Kanske inte helt smart alla gånger ;-)

 

Bilinbrott, förlossning & födelsedag

juli09-010

Tre bekymrade män funderar på hur vi ska lösa en knust bakruta bäst möjligt. INGEN jour fanns i Malmö på en lördag…

Så här startade vår morgon då vi skulle köra hela vägen ifrån Malmö - Blokhus. Planen var att köra tidigt men vi kom inte iväg förrän runt lunch. Då mycker behövdes ordnas irrade jag omkring med Ella i selen på ett köpcenter osminkad ( mitt smink har någon annan fått eller så har tjuvarna kastat det), arg och stressad.

Men i farten fick jag klappa på finaste Malins mage så det var en ljuspunkt i mörkret. Jag mötte Malin på Gran Canaria där jag jobbade vintern efter studenten. ALL lycka till er Malin, du är SÅ fin med magen!

Då vi köpt det mest nödvändiga kastade vi oss sen äntligen in i bilen och körde mot Blokhus. Resan gick hur bra som helst och vi ankom på kvällen till DEN fina villan som vi nu bott i en vecka. Det mesta går fint tillslut ;-)

Nu har jag precis kikat på Ashis blogg och gråtit en skvätt här. Det är så tråkigt att vara långt ifrån en så speciell period då man vill vara NÄRA. Vilde, snart kommer jag och hälsar på dig - can´t wait!

Sen säger vi HIPP HURRA för bästa Henrik som fyller TRE år idag! Vi önskar dig den FINASTE dagen med många glada stunder, vi älskar dig!

I am back!

Nu har vi precis checkat in på ett hotell i Hirtshals, Danmark. Imorgon går färjan hem till Norge igen. Vi har haft UNDERBARA veckor.

Elian och E är ute med de andra och tar ett dopp i havet i skrivande stund och jag och Ella softar inne. Hon behövde få sträcka på sig lite efter en hel dag på Fårup Sommarland i vagn / sele!

Hoppas ni mår bra?

Today:

Idag var vi på ZOO, hämtade bilen med ny ruta ( jippie!) och ikväll blev det smarrig grillmiddag med färsk fisk och goda vänner. Semester is GOOD!

Återkommer med bilder då jag kan, det kliar i mina bloggfingrar men ni njuter nog sommaren ni också?

KRAM!

Blokhus

Vi var i Blokhus idag för att kolla in den lilla byn. Det har varit ett skönt väder, vi har ätit lunchbuffé tills vi mått illa och barnen sov samtidigt länge idag så vi handlade vin och mat + körd en tur på stranden. Vi fick betala dyrt ikväll då Elian inte somnade förrän sent så nu får vi köra NO SLEEP dagtid igen ;-)

Bilder tar för lång tid så wordpress säger att det inte fungerar…

ÖNSKELISTA: Photoshop så att jag enkelt kan förminska bilder…

Time for a bath - SWEET DREAMS!

 

Sent bad

Nu smygbloggar jag igen! Barnen sover och jacuzzin värms upp. Den ska stå i 1,5 timme för att bli varm och så kan det gå då man sent på kvällen kommer på att man ska passa på att bada då man kan = ikväll!

Innan barn trodde jag att jag skulle sova kl 22 med barn. Det har snarare blivit tvärtom. Jag och E tävlar om att hålla ögonen öppna längst och vi njuter stillheten och “vuxentiden”. Samtidigt som dagarna inte vore något utan våra små så är det skönt att kunna gör exakt vad man vill utan avbrott hemma.

Igårkväll somnade jag till fotmassage och en gammal film på tv.


Saknar er!

Att inte kunna blogga, lasta ned bilder eller kolla mail / kommentarer känns TOMT. Men att fylla de stunderna med njutning är välbehövligt just nu. Men jag SAKNAR er ska ni veta, ni är mina vänner som hänger med på det vi gör.

Just nu är det kvällsmys här och jag kokar mannagryt. Något INGEN kan göra som min Farmor kunde.
NJUT sommaren!

Framme!

Oj oj vilken villa vi hyrt, helt fantastisk!! Dock har vi inget bredband så nu använder jag mitt norska = superdyrt. Kanske det blir en bloggfri vecka, vi får se.

Elian somnar nu efter skumbad i jacuzzin med sin far ikväll. Då vi kom hit var det sandlådan på gården som ropade ELIAN och sen dess har han varit ute. Vi fick locka in honom med mackor och Shrek och han verkar stortrivas här. Vi också ;-) Nu kom E med jordgubbar här, dags att softa vidare!
KRAM!

inbrott

Dagen skulle ha startat med en bilresa till Danmark. Den har startart med chock. Vår bakruta är totalknust och det harvarit inbrott i bilen. Är så förbannad nu så jag tror jag ska sluta skriva.

MAMMAAAA!!!

Nu vaknade båda barnen här. En liknar mest en sandig liten hund, honom ska jag dela säng med… ;-)

KäRlEk

juli09-002

Härlig stund vid havet idag. Jag doppade fötter och ben och det var varmare i vattnet än i luften. Lovely!

juli09-003

Manne,  Hannes och käraste Mamma Linda! Sommarminnen ska man suga åt sig och vårda på en plats i sitt hjärta så att de kan plcokas fram en kall vinterdag.

juli09-006Hannes, ett av mina älskade syskonbarn. Det är så häftigt hur man kan älska så mycket. Sekunden de föds så är de så självklara, barnen i ens liv. Just nu tänker jag otroligt mycket på min Ashi med sötaste Vilde Sofie. Önskar SÅ jag kunde vara nära och få se miraklet live. TUR det finns telefoner!

juli09-0051Myspys i båten.

Regnig godisprommis

Jag låg på sängen och hade ammat färdigt Ella medans E fixade min sjuka pc. Den har alltså haft VIRUS all over och jag trodde att den sett sina bästa dagar men min Superman har nu fixat den verkar det som, JIPPIE!

Jo, så sa jag att vi kanske skulle strunta i / droppa att köpa massa godis ikväll som vi hade så lust på tidigare och köra lite sunt i sommar då man inte mår bra av allt onyttigt. Helt enig sa E och jag kände att det kändes bra.

En timme senare: Båda barnen sover sött till smattrande regn utanför… Vi springer ut i ösregnet under ett paraply och köper både det ena och det andra. Under paraplyet undrar vi vad folk gör ute nu? Haha snacka om att leva småbarnslivet .. Man har nästan GLÖMT att folk står i barerna och röker och blir fulla varje helg. De gånger man kliver dit själv är det lite av en chock tycker jag, att det pågår fast vi ligger utmattade i soffan med godiset och glassen.

Mormor passade såklart barnen den kvart vi sprang ute. Jag i klänning och gummistövlar mitt på Lilla Torg. Det trista var att det satt en söt tjej med en liiiten färsk bebis som sov i hennes famn. Hon satt med två väninnor som tog ett glas vin…Fine. MEN väninnorna  rökte också, fy stackars liten nyfödd bebis.

Njut sommardagarna…!

juli09-008Den här damen är nyfiken av sig och här utforskar hon Mormors tallrik ikväll. Just nu ligger hon och leker med sin far men jag hör att det är matdags så nu säger jag tack för idag och önskar er en riktigt SKÖN kväll! NJUT sommaren!

Malmö

juni-364

Idag strosade vi en sväng för att äta lunch då vi ankom Malmö och sen har vi mest varit i hamnen vid båten och barnen har lekt. Elian var så sandig att man knappt såg honom då vi skulle säga hejdå efter grillmiddag. Planen var ett BAD men han slocknade så sött i bilen och sover än… Det får bli imorgon istället!

juni-365

Mmmmm latte till mig ;-)

Bye Bye Ven!

juni-358Sista frukosten imorse.

 

Det blev traktortransport till färjan till barnens glädje. Sen båten över till Landskrona! TACK underbara MAMMA för att vi haft så underbara dagar.

 

Det var som alltid lika trist att säga hejdå till Syster + familj. Bror och familj ska vara i Malmö lite till så vi är just nu tillsammans i Mammas lägenhet och ska snart åka ned till hamnen och möta upp Mamma och Ingemar för att grilla ikväll. Sen skiljs vi åt imorgon då vår semester fortsätter i Danmark, Blokkhus.

juni-359

juni-361

juni-362

juni-363

Gänget

juni-031

Igårkväll innan räkfrossan som var hur god som helst! Vi satt ute länge innan en och en droppade av för att sova inför bilresor hem idag. Vi la oss sist och somnade sött.



Förvirrade?

Jag vill så gärna spara ned mina juliinlägg i denna bloggen och eftersom det inte finns någon importmöjlighet så blir det tyvärr så att jag bara kopierar och lägger in inälggen på rad nu idag / ikväll. Jättetrist att hela mittt juli "försvinner" i sökfunktion och allt men så är det. Så ni vet varför det blir hullerombuller här idag.


Mer juli / augusti

Dansa som om det inte finns någon morgondag!

Vi besökte Ashi och kompani idag och blev hela dagen lång. Lunch, fika och middag hann vi med och jag är evigt tacksam för att dagen blev så härlig som den blev.

img_4811img_4814

Amning och lek är en del av dagarna nuförtiden. Tänk att jag och Ashi får uppleva detta tillsammans IGEN. I höst är vi Mammalediga då män jobbar och barn är på skola och dagis. Det blir en lovely girlie höst dagtid.

img_4801Sönerna har blivit så stora och för konversationer och leker som syskon. Älskade ungar!

img_4829

Vilde tog livet med ro och är så mycket mer vaken redan! Glädjer mig att få lära känna dig lilla skatt!

img_4847img_4843img_4862Mitt i allt började kidsen att DANSA som om det inte fanns någon morgondag - jag blir så lycklig över dessa små!

img_4817Ella hade det så fint och får så mycket kärlek av alla.

Nu ska jag bara vara tacksam för all kärlek jag fått idag. En fröken börjar bli trött här nu snart ( hoppas jag) och jag har ätit alltför många M&Ms… HOPPAS det inte gör något för hennes mage. Hon lär sova sött ganska snart.

NJUT KVÄLLEN!

MYS!

Nu är vi hemma, ljusen är tända, Elian sover i sin säng och Ella gymmar i pyjamasen framför tv4. Det är sommarkrysset med snygga Gynning och jag lägger härmed fötterna på bordet och skålar i farris för att det är LÖRDAGKVÄLL!bild_596_1172439068_61753

Familjen då vi var tre. Elian var ca ett halvår precis som Ella snart blir. Han var allt en god och rund liten son ;-) Bloggen är FANTASTISKT kul att ha kvar som minne inför framtiden.

PlAy

Nu ska vi bege oss ut i solen, vi ska på mysigt lekebesök! Om vi vågar besöka någon med Ellas fismage. Hon fick majsgröt med bröstmjölk idag - she likes!

GLAD LÖRDAG

Här startade dagen tidigare än någon annan morgon i sommar men Elian tittade nyss på mig då jag tvättat ansiktet och satt i linserna och sa: Så FIN du är Mamma!

Snacka om att små ord kan göra mycket. Vi har haft SÅ mysigt i sängen alla tre här och nu ska vi gå ned och äta frukost! Solen strålar vilket absolut ger en HÄRLIG helgfeeling. Det blir smoothies med färska hallon som en lyxig start på dagen.

img_4529Smoothies vi gjorde då Bestemor hälsade på.

Äpplejuice, jordgubbsyoghurt, frysta jordgubbar + bärmix ( skogsbär ), banan, allbran och en skvätt citron för att dra ned det sliskiga ( som jag tycker jordgubbar kan ge).

Tidigt i säng

Barnen sover, det regnar då och då och däremellan skiner solen. Sista helgen innan E börjar jobba igen och han åkte för någon timme sen iväg på killtur. Borta hela helgen = jag kommer vara tröttis mesta tiden. Bäst att vara ärlig mot sig själv, en helg ensam ÄR inte kul utan sin familj nära men det går självklart bra. Det är dock skönt att ha två famnar till två barn, är glad jag har det annars.

Så nu ska jag lägga mig och läsa och försöka sova tidigt. Ellas sovvanor ändras som jag skrivit tidigare sakta men säkert och grötplanen imorse hanns inte med. Nya tag imorgon!
SOV GOTT alla goda.

Nu ropar Ella här och Elian smågråter i sömnen, det kan bli en festlig fredag detta här…

The winner is:

“elin a m skriver:

Hei! Endelig en premie som vi uten små barn kan være med å konkurrere om. Har ingen barn selv, men kjæresten har 3 barn i alderen 11 til 17 som jeg elsker som om de skulle vært mine egne!
e”

GRATTIS till vinsten, maila mig din fullständiga adress!

bild-21

[email protected]

Our place:

img_47411

Syster & Bror. Elian fick också en sänghimmel, denna fann jag på IKEA!

img_4753

Just nu i vårt sovrum. Killarna är ute och klipper gräs + krattar och nu ska jag amma en trött fröken här. Hoppas ni NJUTER fredagen? Helgen är här - JIPPIE!

FredagsMys

img_4732

img_4712

img_4720

E blev finare i håret än någonsin även om bilden inte blev den bästa ;-)

TACK Onkel för att jag fick leka med dig idag hälsar Elian!

Very Casual

img_4736

Elian lekte med världens BÄSTA Onkel Håvard idag. Då vi hämtade honom var leken i full gång. Min dagens blev en äkta Mamma: Tights Bik Bok, Amningslinne BOOB och skjorta Cubus.


MeMini höst

martin-sweather-2009515

johannes-cardigan-2009704ruffle-crawler-2009570

Det står liksom skrivet ELIAN & ELLA på dessa kläder. Helt fantastiskt fina, TACK Kristine för de vackra kläder du designar! Norsk design när den är som allra bäst.

banner

 


Sleeping beauty!


Ella somnade skönt i vagnen ute i regnet efter mat och sover ännu. Jag måste verkligen kunna ha vagnen i en hage eller liknande som vi har nu då vi flyttar. Det är perfekt att bebis får frisk luft samtidigt som jag kan dona inne eller leka med Elian.


Vi har ätit goda våfflor och det är tända ljus överallt...

Om man skulle ta och packa lite... Så segt det går. I helgen kommer vi att köra effektivt. Jag har bokat om min frisörtid ( EFTERLÄNGTAD SÅDAN!) till nästa lördag så att vi kan jobba järnet hela lördagen.

Takst & Våfflor!

Nu har takstmannen tittat igenom ALLT! Han var mycket nöjd och jag drar en lättnadens suck. Tänk katastrofen som kommer om han tex hade hittat något som vi inte upptäckt? Mögel på loftet eller annat dyrt och farligt. Nu ska vi fira med våfflor och grädde med sylt här. Om man kan använda rapsolja som "neutral olja"? Har som oftast en mix att använda och det står smält smör eller neutral olja. Anyone? Help!

Love

Då jag skrivit förra inlägget trippade Mormor nedför trappen och nu är hon i form igen. Men det är läskigt att inte veta vad man ska göra då det slår till. Jag får flashbacks ifrån tonåren då jag bodde hemma och hon låg dålig ofta.

Vi har sjungit och dansat massor på morgonkvisten och nu ska Mormor och Elian ut och cykla. En takstmann knackar strax på.


Morgonpuss! Mössan på eftersom luggen är lite jobbig nu. Svårt att behålla lång cool surfarstyle utan att klippa luggen då Elian är lite liten ännu för att dra det åt sidorna? Han är ju så söt i sufrhår tycker vi.... Dessa dilemman ;-)





Busigast i stan? Denna "mac"bilen är en favorit som han fick i treårspresent av Skai med familj. Det går att tvätta sina "cars"bilar i den - vad kan vara bättre än det?

Oj nu kommer takstmannen!

Obehaglig natt...

I 1tiden vaknar jag av snyftningar... Jag får för mig att Eivind ligger och gråter i sömnen men snabbt inser jag att det är Mormor som har hemska nacksmärtor. Hon är alldeles konstig av smärtor och kan ej vara stilla. Med akuten i andra änden av telefonen försöker jag få veta vad jag kan göra. De tror det är en kraftig spänningshuvudvärk + migrän men de skickar en bil eftersom det kan vara en inre blödning. Samtidigt får jag prata med en läkare.

Precis då de är på väg hit ( vi var osäkra på vad som egentligen kan göras men ingen ska behöva ha såna här smärtor...) så verkar hon komma till ro och medicinen slår äntligen till. Hon somnar. Ingen ambulans behövs. Då är klockan 2 och jag hör hur Ella vaknar... Sen dess har jag ammat och ammat och Mormor har sovit. Hon sover ännu. Det bästa för henne vore nog att vara i Malmö nu.

Jag har Elian hemma för att vi lovade honom det igår och har tusen ting att ordna inför husfoto men ingen möjlighet ( främst ingen ork) att göra något. Smärta är så hemskt, det förstör SÅ mycket.

Sov gott!

Ella totaldissade vällingen. Först var det kul då hon fick gnaga på flaskan... Men suga? NO NO MAMA!

Hon har ialllafall haft en riktigt mysig dag. Skrattet kom direkt då hon såg sina friends idag. Nyss låg de omedvetna i sina vagnar och nu tar de, leker, skrattar och uppskattar varandras närvaro. Första året rusar iväg utvecklingsmässigt...


Eirik fick en puss av Ella idag. Elian har lärt henne?


Ida och Emil. Passande namnkombination eller hur?


Markus äter.

Våra barn somnade sent ikväll och jag ska vara duktig och lägga mig i tid.

Men först vinnaren av presentkortet är....

Postat av: Emily

Hej!

Det fanns mycket fint att välja på, men jag skulle iallafall välja ut några av ljuslyktorna och andra smådekorationer. Jag och min pojkvän flyttade ihop för en vecka sedan, båda är studenter så vår lägenhet kryllar inte direkt av vackra saker och prydnadsgrejs!

Tack för en glad blogg!

2009-08-24 @ 23:08:30


GRATTIS! Maila mig din adress så ska du få presentkortet!
SOV GOTT♥

Ännu en visning avklarad

Vi åkte iväg på en visning ikväll men vände i dörren. Jag var tveksam till planlösningen och då vi kom dit kände vi direkt : NEJ! Bestefar var med och höll med. Så, jakten fortsätter. Kul är det att få drömma och fundera.

Nu fixar E ute med det där ogräset han började med för någon vecka sen, Mormor är i säng ( hon blir fort dålig i nacken, så himla trist...) och jag ska testa välling åt Ellisen.

NJUT KVÄLLEN!

Mammaträff


Ellas stol fungerade toppen för de små att äta i. Det var premiär för de flesta att sitta i annan stol än vippestol då de äter.
Stolen är extra bra då den är "mindre" så att barnet inte ramlar ihop / man behöver inte fylla upp den med kudde om barnet inte är jättestadigt. Sen är den absolut mer stabil och tar mindre plats än den kända och fina TrippTrappstolen ( som många föräldrar slår tårna i?) Så, nu fick SVAN lite förtjänad extrareklam. Snart kan ni också vinna en KOMPLETT Svanstol hos mig om ni vill! Det är ofta därför jag får produkter. (Jag visar eller lottar inte ut ting jag själv inte tycker om.) För att utvärdera men även för att kunna tävla ut fina vinster åt mina fina läsare. BRA eller dåligt?



Ella har haft besök! Här småtrött efter lite mat på slutet.

SÅ mysiga Mammor och barn som kom och åt lasagne med sallad och bröd.
Sen blev det lattes och hallonpaj med vaniljsås, fruktsallad och goda bakverk som jag fick.
Nästa vecka behövs det verkligen promeneras då vi ses ;-)

Elian kom hem strax efter lunch ( E hämatde ) och sen försvann han med Mormor upp på sitt rum där de lekte i timmar med alla nya pussel och leksaker han fått. Jag såg hur lycklig han var då han såg Mormor möta honom på bron.
Föräldrarfikat var "väderförbehåll" så jag tror faktiskt att dagis struntade i den idag oavsett?! (Det öste ned idag men nu är det strålande sol sen en timme tillbaka) Sist jag kom med andan i halsen ( jobbade och var gravid med Ella) så var det inställt och jag hade gått tidigare kommer jag ihåg.

Apropå jobb så känns det lite spännande nu att inte ha något jobb. (Samtidigt som det känns skittråkigt ibland) Jag har lång tid på mig att finna något och jag tror jag vill arbeta med salg fortsatt. Då har jag möjlighet att arbeta mindre än 100% och ha mer tid med barnen så länge de är så pass små. Samtidigt som man kan tjäna bra på att vara duktig.

Detta är nog min sista Mammaledighet och jag ska försöka ta vara på tiden och verkligen njuta av att få vara Mamma på heltid ( det är man alltid men ja i praktiken också). Men visst känns det "tomt" vissa dagar att inte ha framtiden utstakad till punkt och pricka. Jag har dock några ting på G men vill inte tacka ja förrän det närmar sig.

Nu ska jag kramas med Elian! Mormor vilar och Ellisen likaså efter massa lek!






Rainy day!

Ella startar denna dag med massa gröt och puré, man ska vara försiktig med att klaga för oftast vänder det av sig själv! Nu ska jag bli bättre på att kliva upp i tid och ge henne gröt istället för att sova kvar och amma.

Hoppas ni sovit gott!
Det är en väldigt regnig onsdag hos oss. Perfekt tändaljusätagottväder! Tyvärr glömde jag MAMA ute i trädgården igår så den är som ett stort paket tjockt papper, tvivlar på att den någonsin går att öppna. Jag gillade läsningen om KRISER i detta nummer. Vårda parrelationen är otroligt viktigt. Speciellt om man som vi, fick barn nästan direkt. Elian föddes 11 månader efter vi möttes.

Att inte ha så mycket partid att bygga sitt föräldrarskap på kan absolut vara en utfordring. Samtidigt som barnen är det bästa vi gjort och vi ville så gärna ha Elian så vi kunde inte vänta. Han var helt enkelt "meant to be". Precis som Ella som var väldigt oplanerad men kom till ändå ;-) Lika älskade båda två, såklart! Tror inte det någonsin spelar roll om barner var planerat eller ej men det är ju absolut en fördel att få barn med den man älskar.


Ann Söderlund, en skön brud tipsar i MAMA.

Nu är snart hallonpajen i ugnen färdig, vilken effektiv dag detta blir!

Pussar!


För en stund sen...

Elian får nattasaga av Mormor! Han var så glad då vi väntade på henne på busstationen. ÄNNU gladare då han såg henne såklart. Då sprang han emot henne och gav henne en stor kram.
Vårt strykjärn är fortsatt försvunnet som ni ser ;-)

Härligt att ha Mamma här. Vi försöker packa undan lite härhemma men det går segt. Jag äter hellre godis och pussas. E försöker jobba men då vi hittar gammal mailkonversation så blir man ju så nostalgisk och måste pussas ännu en gång. Tänk så tur att jag hittade just E?

No food today...

Idag då jag försökt öka matintaget åt fröken så är det bara en tugga sen mjölk som gäller. Hon sover nu efter vilda grötprotester. PUH!

Bad & gröt = GLAM?

Nu är det baddags för storeman här. Han är så TRÖTT efter dagis nu. Det märks verkligen att han börjat på stor avdelning och att de är många barn som får dela på uppmärksamheten. Så i kön somnar han varje dag nu.. Men då orkar han hänga med mig ikväll och hämta Mormor ;-)

Det blir kort dag imorgon då det är föräldrarkaffe och ingen av oss kan komma. Jag har mammalunch och E har en intervju som han ej kan avboka. Så Elian får komma hem efter bara några timmar istället. Det kommer han att älska, hans Mormor är en av favoriterna helt klart!

Nu grötdags. Detta glamourösa liv man lever ;-)

KRAM

Ganska nyss


Sover sött bakom sin beiga AddStroller. Finns hos
Barnlycka! (10% rabatt om ni uppger prinsessans som rabattkod)
Fotade med photobooth alldeles nyss.


Jag satte mig ned efter att ha lagat lasagner och donat inne medans Ella sov. Tänkte läsa färdigt MAMA ...

Men då sa Ella JAG ÄR VAKEN MAMMA igen ;-)


Soft..!

Vi är bara hemma idag och det är ganska skönt! Jag har hängt tvätt, tvättat kläder och gosat och myst med Ella såklart. Ting tar tid med barn och jag är dålig på att ha hemmadagar utan planer. Så idag har vi en. Mamma kommer ju ikväll så Elian och jag ska åka och möta henne innan han ska sova. Han kommer bli SÅ glad!

Liandlo.com - ny butik på nätet!

Här får ni ett tips om en cool sida:

Söt present till nägon som ska få bebis!

Känner du ett BUSFRÖ?!

Här finns ränder för armar, ben och huvud,

 underbara mjukisar från Liandlo som vill värma

 under overall och galonisar.

Helt enkelt kläder för alla sorters frön.

Välkommen in!

Plaggen är tillverkade i 100% bomull och ökotex- certifierade.


TISDAG

Här är vi vakna tidigt! Elian och E körde iväg då elektrikern knackade på dörren. Vi ska få nya spots i badrummet. Så nu fixar han och Ella rullar omkring och morgongymmar på golvet. Hon är så glad då hon vaknar och bara skrattar och ler. Inatt tror jag hon sov lite bättre faktiskt. Måste bli bättre på att komma ihåg hur natten varit.

Idag startar BABYCAFÈ i Svenska Kyrkan kl 10 men vi ska vara hemma och vila, gå en prommis och ordna inför morgondagen. Då ska jag få de fina Mammorna på besök istället. Förra veckan blev ju Elian lite dålig så jag höll honom hemma. Så imorgon får Mormor vara med på dejt ;-)

Ha en riktigt fin tisdag!

KÄRLEK



Vackra dotter som är MIN! Ammade precis lite och då jag la henne ned så la hon sig på sidan och kurade ihop sig som en liten banan och suckade nöjt. ♥ ÄLSKAR♥ Elian somnade faktiskt i ganska normal tid trots att han var utsliten efter helgens kalasande. Han somnade en timme i bilen hem ( vi hämtade E) och sen gick han återigen och la sig i sin egen säng (!) och sov en kortis tills E väckte honom. Han behövde nog det.

Idag köpte jag MAMA, Family Living, Chic och Queen ( Mamma kommer imorgon, som en liten överraskning åt henne, hon ÄLSKAR kungligheter) så jag ska nu bege mig till vår sköna säng och bläddra tills jag somnar. Tar svärmor som var inom på orden och LÄGGER MIG så jag får nog sömn.

KRAM till er alla underbara - tävla på nu ;-)

Vinn presentkort på 600 :- hos praktfull.se

Hos Praktfull finner ni FINA ting inför HÖGTIDER! Nu vet jag vart jag ska få tag i svenska flaggor till nästa kalas som arrangeras hemma hos oss!






 



Vilken är din favorit? Kika in HÄR och skriv sedan i detta inlägget vad du önskar om du blir den lyckliga vinnaren!
Vinsten är 600 kr hos Praktfull och tävlingen avslutas onsdagkväll.

LYCKA TILL ♥

Vid vårt köksbord


Puss & Kram lillasyster!
E var iväg med sin Mamma och fixade lite inför flytten och vi var "home alone" vid middagstid och här får en potatisätande tjej en puss!


Charmören. Han är så go så ibland vill jag bara äta upp honom!


Ellisens matplats! Det fina rosa molnunderlägget finner ni hos Barnlycka.
Det är finare IRL och mer rosa. Har älskat Elians blå bil som är i samma material. Lätt att torka av och tvätta!



MMMM fruktpuré ifrån HIPP
Jag gillar dessa Bambino(MAM)skedar allra bäst!



Nu ser vi en norsk realitysåpa och bara slappar i soffan. Dags för lite glass känner jag ;-)

dagens dejt


Vi idag!


Ellisen invigde sin GEGGAMOJA mössa ifrån
Norrbaggen.se
WE LIKE♥
Storebror har också använt dessa flitigt.


FINA Viktoria♥

     
Barn har alltid KUL med Viktoria!

Ellisen har outfit ifrån Ecoloco ( byxor + body), kofta (fransk gåva ifrån Viktoria), tofflor VincentShoeStore och mössa Geggamoja. Haklapp Rema1000.


TACK för mysig dejt Viktoria - We love you!




AddCase - Clean Car!





Fantastiskt SMART
AddCase att satsa på CLEAN CAR CONCEPT. E blev happy och la en förpackning i bilen direkt. Han är mindre glad då han ska ha bilen efter en dag jag varit on the go... Då finner man lattemuggar och lite annat här och var ;-) Oftast för att jag har händerna fulla med barn, matkassar och vagn. Men då är det tur att dessa små påsar finns så att E kan städa efter mig och barnen... Eller tvärtom? Min man är ganska glad i glass ser man om man kikar i dörrens ena ficka... ;-)


Zzz

Jag fotade Ella som sover skönt i sin vagn i lagom timing för god lunch på Kaffepikene. Men bilden försvann så jag visar en av de första timmarna i hennes liv istället. Här har vi precis rullat in i ett rum efter förlossningen den 6 februari. Detta bilde fick vänner som mms:) Nu kommer Viktoria-lunchdags! Hoppas ni har en riktigt HÄRLIG måndag!

Mat mat mat!

Ella och jag ska snart göra oss klara för att åka in och fika med Viktoria innan dagishämtning. Eller lunch blir det nog då jag ej hunnit med det hemma ännu. Nätterna är minst sagt kaos just nu men det kan ju bero på att Ella står mycket på alla fyra och verkligen jobbar sig framåt. Hon rullar, ålar, hasar och nästankryper. Men hon kommer ju dit hon vill så jag tror inte hon är frustrerad.. Väljer att tro att det är ett utvecklingsprång eller så är hon bara tokigt hungrig... Ska därför även öka på med lite mer / oftare puré eller liknande dagtid. En stor tjej behöver såklart mat. Hon är nöjd efter amning men vad vet jag, magen kanske kurrar om natten?


Vi just nu. Amningströja ifrån BOOB passar perfekt idag. Jag är så frusen då jag är trött.

Ikväll ska vi fixa kartonger och lite annat som ska ordnas för att kunna packa undan. Två veckor blir fyllda med fix och sen kan jag nog slappna av lite mer.

Syskon


SYSKON!
Varje morgon ligger vi alla fyra i sängen och då Ella vaknar strax innan 7 ( efter en natt inatt med MAAAT hela tiden...) så rullar hon på magen, stälelr sig på alla fyra och kryper bestämt intill storebror. Så drar hon i håret, känner på ansiktet och drar i blöjan.. Tills han vaknar. Hon SÅ glad och förväntansfull och han superseg och småless. Men då han tillslut vaknat bara ler hela han. Syskonkärlek är verkligen vackert!

Nu har stylisten varit här. Han var supertrevlig och jag var lite rädd innan men känner mig nu cool inför vad som ska fixas. Det är  som jag trodde. Mest städa bort, plocka undan och självklart ska småting ändras.

Dags för frukost, Ella sover en sväng så bäst att passa på.
HAPPY MÅNDAG!






För sent i säng

Men tänk allt man vill göra så man "kan"?

Natta alla goda♥

NU KÖR VI!


Nu sitter Elian framåtvänd i sitt nya
Recaroseat. Skönt att få plats och att SE tror jag att han tycker.
Här var vi på väg hem i eftermiddag.


Busigast i stan? Ella får snart byta till Elians BeSafe då detta MaxiCosi snart känns trångt.


HOME! Ella fick byta till MyCinnamongirlklänningen på kalaset för hennes långärmade var lite väl höstig = VARM ;-)

NU sover Elian och jag ska tag i det mest gigantiska tvättberg ( torrt) kläder jag sett... Imorgon kommer en stylist hit och mäklaren säger att denne ska göra hemmet kommersiellt och inte hemmatrevligt eller vår stil. Han förberedde mig på att gå omkring med anteckningspapper och skriva ca 3 a4sidor med to dos... Vi är minst sagt BUSY de närmaste veckorna, men det ska bli KUL och förhoppningsvis är det värt det!

Jag förstår ju själv att jag borde ta bort många leksaker, tidningar och Elians lekbord osv... Men bäst att bara låta allt vara och få skriva ned en lista och sen beta av. TUR Mormor kommer på tisdag och kan låta oss jobba lite kvällstid.

Dagens Prinsessekalas:


På väg till
Johannas kalas!

  
Födelsedagstjejen sov sött då vi kom men vaknade snabbt!


HAPPY PRINS ;-)
Piké H&M och shorts MeMini.


Provsitter mysiga BAMSE ifrån IKEA!


 LEK PÅGÅR i finaste rosa prinsesserummet.


FÖDELSEDAGSPRINSESSAN JOHANNA - 3 år!


SKÅL för oss båda - TRE år som Mammor. Det finaste vi gjort!


Fiskdammen var spännande och väldigt uppskattad! Elians fina rosa påse innehöll perfekta godsaker. Den rosa ballongen tackade han dock nej till att få ta med hem. Jag borde ha tagit med den "åt Ella" ;-)


  


Nästan hela familjen, Elian satt på golvet framför oss.
Ella hängde mest i selen eller lekte på golvet. Hon sov två av dagens naps i selen = perfekt då man ej kan ta in vagnen (ställa den så att man ser och hör)hos gäster.



Söta Emma ( välkommen hem ifrån första ensammabortahelgen ifrån Elsa! ) och Kimm bakom en ballong!

Oj nu vill Ella bada här, återkommer med mer uppdateringar efter läggning av söta fröken! Vi har härligt lekebesök på övervåningen av Julie och Skai så det är fullt ös ;-) Kl: 19.29 NU sover Ella!

TUSEN TACK för ett fantastiskt kalas, vi hade det jättekul alla fyra!

Myspys

Vi hann med en snabb kaffe med Caroline och hennes Mamma idag. Jättekul att få kramas lite, om så bara en kort stund!
Jag har växt upp med min bästis familj. Alltså bott hemma men vi levde väldigt tätt ifrån klass 2 till gymnasiet så vi bodde typ hos varandra ;-) Caroline har jag känt sen hon var nästan lika liten som Ella så hon är som min egen lillasyster♥


Bölgen o Moi idag runt lunch.



  
              L O V E    Y O U!


Vi har varit på KALAS!

Vilken KALAShelg vi har haft! Nu kom vi hem efter ett ROSA, fint KALAS hos Johanna! Ella rullar glatt omkring på golvet och Elian öppnar sina chokladpengar han fått och springer ut och in emellan tv och hage. Life is good!


Ella i klänning + spetsleggings ifrån H&M

What a beautiful day!

Här har jag varit vaken hela natten. Ellas mage kanske fick en tårtchock? Oavsett så har hon mest ätit och lilla magen har jobbat. MEN då jag fick möjligheten att somna om så gick det inte. Så jag har nu lagt Ella och suttit ute i strålande solsken och ätit frukost, tittat på Elian som lekt med poolen och pratat med bästa Ashi i telefonen = perfect start!

E vilar på soffan som den trötta tvåbarnsfar han är ;-)

Update: Ella åt ej tårta men får ju min mjölk ;-)

En underbar dag


Julie var den första gästen som droppade in! Det var vägarbete på ring 3 så det var MEGAKÖ på en lördag, helt galet.
Men det var himla kul att alla kom!



JIPPIE, idag fick vi inviga poolen ifrån
Dodde.se. Därifrån kommer även båtarna som kör omkring i den.
Julie, Skai, PA och E på bild. Henrik leker nog inne eller utanför kameravidd ;-)

 
Här kommer Johanna och AnnaStina!





Kimm och Elsa kom också och förgyllde dagen!


Nejmen vad sker?


Detta skedde! Den fina CARSballong som Elian fick av Johanna flög iväg trots att vi knutit fast den!


FISKDAMM!


Hihi idag var det hallontårta jag fick blåsa ut ljusen på säger Elian ;-)

     




Man kan skymta en duk i blått i bakgrunden. Men som oftast med barn hamnar alla på golvet ;-)
Idag sken solen och hettade upp vår hage och det var ett perfekt KALASVÄDER! Barnen lekte ute och inne och jag är så glad över att Elian och vi har så fina vänner.


   
NO WORDS NEEDED♥


Elsa, Julie och Elian hoppade sen på studsmattan då de andra gått och vätska behövdes.
Vatten i stora lass dracks innan det var dags att bege sig hemåt för att soooova efter en lång dag!



Kimm och Elsa, sötisar!

 
Ellisen innan hon sa godnatt och fick pyjamas för natten.
Hon hade suit ifrån MeMini.



Kvällshäng.

GLAD I er alla som kom idag! TACK för att ni gjorde Elians kalas så fint och för alla fina presenter och inte minst KRAMAR!

Nu ska jag ta kvällen och lägga mig och läsa det nya Kamille MOR & BARN som jag fick av AnnaStina! Can´t wait.

Vi ses imorgon. KRAM

Födelsedagsprinsen


Imorse... Elian skriver to dos åt sin Mamma... eller? ;-)


Koncentrerad!

Vår finaste älskling har haft en SÅ fin dag med ett underbart kalas!
Nu landar jag och E i soffan, hemmet är rent, ljusen tända och vi bara myser. Tänk att vi två får vara stolta föräldrar åt just våra två små. KÄRLEK♥♥

Elians kläder kommer ifrån
Barnlycka.se
Där har ni alltid 10% rabatt med koden: Prinsessans

Elians kalasdag!

Solen STRÅLAR idag och det är en perfekt KALASDAG! Vi har röjt undan det värsta och nu ska jag iväg en liten tur för att köpa det sista. Hoppas ni NJUTER denna härliga lördag♥

Hello!


Festens outfit!
Jag matade mest fröken med gröt och puré, bar i selen och åt lite pizza här och där och tårta men var ändå där.
TACK Pernille och AaseMarit för att vi fick komma.


Nu ska jag lägga mig och läsa bok och somna. Imorgon ska vi städa och dona, Elians treårskalas äger nämligen rum kl 16 och Elian har lekt hos Julie med Eivind hela eftermiddagen = vårt hem ser aningens ickekalasfixat ut. Men min kropp skriker efter vila så det ska den få. Utvilad, pigg Mamma = GLAD Mamma!

SOV SÖTT!

Ps. Ni som undrar om flytt. Vi vill bo i det område vi planerar att ha Elian i skola. Därför flyttar vi.
Radhuset var tänkt som ett ställe att bo i en stund. Vi ÄLSKAR huset men kan tyvärr inte ta det med oss och inom få år börjar Elian skolan ( HELP!) och vi vill att han växer upp där E växt upp!

Superstarbirthday

Nu är vi hemma efter en härlig dag hos Ashi och kompani! Då vi kom dit mitt på dagen ( jag och Ella) slappade vi och lunchade.


Bebisarna sov - ren lyx att sitta ned och fullföra meningar och bara vara.


My love!

  
Våra fina tjejer!


Innan Ella bytte om ( fröken gulp vissa dagar...) så visade hon glatt sina fyra tänder ;-)
Den här damen smälter mitt hjärta. Att sen ikväll få krama på vår prins gjorde lyckan total. ÄLSKAR så mycket så det gör ont.


Sen mot eftermiddagen var det dags för styling och andra förberedelser. Festen var superlyckad och Mammorna ( Ashi och hennes granne Kari vars dotter också fyllde 9 år!) hade ordnat det så bra. Spännande för 9åringar att få springa emellan två lägenheter med mat, tårta, dans och limbo med mera. Självaste Elvis kom, himla kul att se ;-)



Födelsedagstjejer + lillasyster.


Röda mattan var framrullad i trappen och här stod värdinnorna och välkomnade!

Ashi hade min kamera med sitt minneskort så jag väntar på fler bilder.



Tjejsnack

Nu är vi hos Ashi och myser. Tjejsnack är livet ;-)


Hoppas ni har en riktigt fin fredag!

Dagens partysång?

För alla trötta föräldrar eller festsugna därute? Idag hade jag gärna blivit stylad som en stjärna.. Eller just ja, jag ska ju faktiskt styla Pernille idag ;-) Själv blir jag någon slags lightversion av Jessica Simpson i eftermiddag för att passa in på festen. Det ska absolut bli SKOJ!



Nova Star!


Elian dansar till Kaptein Sabeltann innan frukost ;-)
Idag får
NOVA STAR en ny fin hemsida.
Elians kläder är därifrån, allt utom sockarna som kommer ifrån Name it.

FREDAG!

Här regnar det och vi kör soft morgon. Elian ska få vara hemma några timmar eftersom han ska stanna tills E hämtar honom idag. Jag och Ella ska nämligen i "superstjernabursdag". Pernille som fyllt 9 ska FIRA!

Eftersom jag vandrat fram och tillbaka mellan sängar och barn inatt varje timme så hoppas jag att lite kaffe hjälper. Dusch är avklarad och jo, det hjälpte lite bara det ;-)

HAPPY FREDAG!

Signerat och klart - no way back

Nu äter vi svenskt gotta i soffan och bara softar! Vi har precis skålat för att fira att vi signerat papper med mäklaren. Nu slipper ni höra mer om mäklarbesök ;-) Jag valde PRIVAT och är mycket nöjd med valet eftersom han även kom ikväll för att möta E. Viktigt att vi båda är överens.

Så, nu ska vårt fina radhus säljas! Det är MYCKET jobb innan en visning så nu måste Mormor komma ASAP så vi kan städa, packa ned och röja lite i vårt tvåbarnskaos.




Hmmm är det så här man får i sig det smarriga vattnet?
Ella blir alldeles vild då hon ser vatten och en egen flaska var heaven till gröten ikväll..
Men helst skulle hon ju dricka SJÄLV och det var spännande.
Stol SVAN och sittkudde i ROSA + prinsessflaska ifrån Barnlycka.se
(Ni kan ange koden prinsessansdagbok så får ni alltid 10% i rabatt hos dem!)


Småtrött gojenta.

Nej nu återgår jag till godiset och E. NJUT KVÄLLEN!

Jippie!


Ella önskar er en UNDERBAR eftermiddag!




SENSOMMAR!

Vilken härlig SOMMARDAG vi har! Nu är vi hemma och ska efterdagisfika korv med bröd. Elian fick precis en JÄTTEFIN bok som Zryan och Hannah gett honom i present. Det är en PRINSBOK! Ska visa sen. Nu matimagendags.

Kom ihåg att krama om någon du tycker om, man vet aldrig vad morgondager bjuder på...!

Matdags

Jag ska inget säga om mäklare nummer två som droppade in 20 min före tiden och var fåordig och inte alls proffsig. Han var färdig på fem minuter och kommer inte få uppdraget. Jag skrattade gott då han gick. Trodde han att man säljer in sitt företag så?

Nu har Ella tagit en kort vilopaus ifrån dagen och ska få ny blöja och lite frukt innan sista mäklaren kommer. Denne får en kort stund på sig ( dock mer än fem minuter ;-) )  då jag vill hämta Elian snabbast möjligt idag. Eftermiddagen består av HEMMAMYS med barnen!

E ska få jobba då han kommer hem. En
SVANstol har levererats på dörren idag åt älskade Ella - nu ska hon få kvällsgröten i egen riktig matstol.

Sushi & friends!


Sushi & Noodles igår på Bislett.
Det blev en kort men GOD middag innan filmen skulle börja. Tur i oturen så hade de tekniska problem och fick köra reklam tre gånger berättade tjejen då vi var på väg in i salongen så vi kom PRECIS i tid trots att vi var lite sena ;-)

Jag rekommenderar dig att äta sushi här om du är sugen, det smakade HIMMELSKT!

   

TACK för igår mina älskade girls!


Mina jeans som jag hade igår kommer ifrån Vero Moda, skor Din sko, tunika+kavaj Gina Tricot.

Nu har vi haft en mäklare här. En väldigt duktig sådan som utstrålade det vi behöver. Han kom ifrån Privat. Någon som vill dela erfarenheter vid bruk av dem? Om få minuter kommer nästa så nu ska jag slänga i mig frukost och amma fröken.




gomorron!!


Busigast i stan?

Kikar in och säger HAPPY TORSDAG! Nu ska jag hinna med mycket på få minuter så dags att kicka igång dagen.

Sov sött!

Så kom man hem och hade fått ett mail såklart, ni kanske kan gissa ifrån vem som helt plötsligt kunde maila? Men nu väljer jag att gå tillbaka dit jag var innan allt detta skedde. Håller tyst om detta för det leder ingen vart och jag är så less på att lägga framförallt TID på tråkiga ting.

Nu ska jag bums i säng. Imorgon är det mäklare för hela slanten = jag och Ella ska vara visningstjejer. Det ska vi nog klara. Berättar om filmen imorgon, eller nej det finns inte så mycket att berätta förutom att Ashton Kutcher var grymt snygg i filmen. (LA Gigolo)


Sov Sött!

Träningssug

ÅÅÅ nu fick jag tillbud om att träna kl 18 med svärmor. Men E får för en gångs skull vila på soffan efter jobbet ( huvudvärk efter många möten och mkt att göra) så jag får satsa på nästa vecka istället. Denna är fullbokad. Ikväll ska jag på bio med girlsen och evt hinna ses ute på sushi också. Allt beror på Ella. Hon somnar nog innan 20 om jag har rätt.

NJUT kvällen!

Tomt

Det är tomt i huset utan Elian! Men snälla Ashi håller mig uppdaterad.


Snart kommer E hem, alltid något ;-)

vaaaken


Mammamys!





De som stor här tidigare är raderat och glömt! Jag vill att min blogg ska vara något KUL för mig att ha kvar!

En soft dag med spontant besök!

Då båda barnen somnat här mitt på dagen fick jag lyxigt spontanbesök av Ashi och Vilde! (Ifrån smset kom att de var på väg gick det kanske 20 min. Jag duschade, klädde mig, sminkade mig och hann tom duka fram till lunch!) Då fick jag iaf någon som kom och åt lite paj och rester ;-) Så himla kul med sällskap av min finaste Ashi och jag hade en lite grå dag då jag kände mig så dum som behövde ställa in Mammalunchen i sista sekunden. Men det är ingen god idé att försöka vara värdinna till 5 mammor och bebisar + ha en småsnorig son som säkert blir blyg med okända gäster. Vill självklart inte smitta heller men jag tror verkligen han är snorig pga att det växlade så mellan varmt / kallt ute igår på födelsedagen.

Däremot vaknade han superhappy efter en vilostund och då Ashi skulle åka för att hämta Henrik frågade hon om Elian ville följa med. Så helt plötsligt var det bara jag och Ella härhemma och jag gick direkt upp i sängen och SOV med henne en stund. Nu är jag en ny människa igen!


Just nu.

Onsdagsmorgon

Godmorgon!

Inatt har Elian varit supersnorig och nyst och nyst... Han blev nog kall om fötterna igår trots att solen värmde så är det höstigt ute nu. Så han blir hemma med oss så att han kan bli helt frisk igen. Dumt att skicka iväg honom så att han blir trött och mer förkyld. Bästa medicinen är nog en hemmadag med mys!

Tyvärr har jag behövt ställa in mammalunchen som jag både förberett och sett fram emot. Eivind klippte till och med gräset igårkväll ;-) Det har ju regnat VARJE dag så det har inte gått förrän igår. Har även bokat av två mäklare. Nu ska vi bara MYSA!


Elians dag


Denna speldosan kommer ifrån
Doppresent.se och den var mycket uppskattad av vår treåring.
Självklart kan ålder bytas ut efter behov.



Sallad till pajerna!

Först kom Bestemor, Pappa, Tante Heidi och Eirik och lite senare även Håvard och uppvaktade och Elian blev glad över både besök och fina presenter!
Sen kom vänner: Petronella, Stefan, Sindre, Viktoria och Martin. Alla hade med sig presenter och fick kramar. En väldigt nöjd födelsedagskille som trippade omkring och lekte hade vi härhemma. LYCKA! Han fick också fina sånger via telefonen ifrån Sverige.



 

 
Elians kläder kommer ifrån NovaStar.


Make a wish! Fotbollsmål och fotbollar med ljus i blåstes ut alldeles själv i år.


Ella i MeMiniklänning och Mamma i H&Mklänning med linne ifrån Gina Tricot.


Finaste Petronella hade fixat focacciabröd! Ska ge er receptet en dag, det smakade lovely!

  
Boys ( + Ella) & Girls. Solen sken ;-)


Ella byter kläder ganska ofta ;-) Speciellt då hon äter mer matigt än mjölk...
Här i fransk 2hand.


Kvällsmys med Stefan. Här var Elian så trött så trött...
Tillslut fick jag lov att lägga honom och han somnade så skönt.

Då barnen somnat skålade vi i gott italienskt rödvin innan alla begav sig hemåt. Tänk att få dela livet med underbar familj och vänner?
Jag är så GLAD!

Nu ska jag bums i säng. Imorgon kommer "lattemammorna" hit. Det är verkligen dags för oss att investera i en kaffemaskin. Nescafé får duga så länge ;-)

SOV GOTT

Cool!



 

Idag var Ella cool i sina VincentShoeStoretofflor!
Hon tyckte de smakade mycket gott och fungerade toppen som leksaker ;-)

TACK!

Vi har haft en UNDERBAR födelsedag och jag tror att Elian var en riktigt lycklig men trött kille som somnade ikväll hand i hand till Mammas nattasång♥

TACK ni underbara som uppvaktat idag och TACK ni som besökte oss och GÖRGYLLDE Elians dag!


En lycklig "pirat"

Hipp Hurra!


Här hissas Elian på dagis! Borwnies mumsades glatt av barn och vuxna - TUR!
Foto: Barnehagen.

Vilken GLAD kille jag hämtade! Han kramade bästisen Nils hejdå i trädgården i solskenet och skuttade med mig till bilen. "Jeg har bursdag" Så kul att han förstår detta året! För tre år sen
just nu strålade solen och jag och E skrevs in på ett förlossningsrum. Vi TOKLÄNGTADE efter dig Elian - du är vår stolthet. Att du nu är världens finaste storebror till vår älskade Ella är fantastiskt. HIPP HURRA för oss som blev tre för tre år sen.


Mamma med värkar på väg in till förlossningen...


Kyss i solen mellan värkarna!


          ♥ E L I A N ♥






Mamma, vad är det?

       
Mamma vad är det där ute som är så spännande?
Jag har för dagen klätt mig i matchande tunika till Ellas potatis/morotspuré ;-)

Ella sitter i en bouncer ifrån SVAN.
NU ska vi åka!

Igår:

TACK för alla grattis hälsar Elian!

Nu ska jag och Ella åka iväg för att hämta födelsedagsbarnet. Bjuder på några grötbilder ifrån igår. Mat på dagen ger resultat. Inatt sov Ella lite bättre - JIPPIE! Blev så bortskämd då hon sov långa stunder då hon var nyfödd men nu behöver allt den lilla stora kroppen mer mat.


Ser ni att man skymtar tänderna däruppe? Stora är dem, tror hon får mina om man kan säga så redan vid mjölktänder?


Tunika ifrån POP som hon fick av Syster med familj som välkommentillvärldenpresent!

HAPPY BIRTHDAY ELIAN!


GRATTIS Elian - TRE år idag♥♥♥
Vi älskar dig SÅ och är stolta föräldrar åt världens mest underbara son!
Dagen startade perfekt. En glad pojke i sängen som fick sång och presenter. Sen bar det av till dagis och där skulle man sätta upp flaggor då han kom - stort!

Nu fick jag många tårar här då jag kikade in hos min
bästa kompis.
Att ha barn är så stort och att veta hur älskad han är gör mig extra lycklig.


Gääääsp! En dag är det väl min tur!
Pyjamas ifrån Ekobaby.

Portad ifrån köket...?

Jag har gjort Toros brownies ikväll som alltid smakar SÅ gott. De flesta barn älskar dem. Men så skedde något. De blev hur klibbiga som helst även om de fått svalna... Jag skyller totalt på varmluftsugnen och hoppas att ingen ser mig på dagis imorgon då jag hämtar vår skatt.

Som tur är får E lämna honom med frukost, matpakke ( turdag) och misslyckad smet i små högar på tallrikar... Det blir inte lätt att jämföra barnen emellan vem som fick störst.... bit? klump choklad. Som TUR är så hoppas jag att min tanke: De flesta barn älskar choklad oavsett och kladd är ju kul?

Så, nu är det bara lite disk kvar. Imorgon ska tårtor fixas och brownies åt våra gäster. Hoppas de blir liite mer fasta iaf, får satsa på gräddtårtan helt enkelt. Till "middag" blir det
favoriter i repris med sallad och söta Petronella bakar bröd - TACK hjärtat!

SOV SÖTT! Ni gör mig GLAD!

TROLL

Har ni funderat på höst / vinterns kläder åt barnen? Jag kommer absolut att använda TROLL som ifjol. Är så otroligt nöjd med kvalitén och att de reglerar värmen så bra. Barnen är inte svettiga då de leker och de håller värmen i bitande kyla. Man får komplettera med ull under också. De kommer att säljas hos Barnlycka i år, precis som ifjol. Nyheter är att den fina Classicdressen kommer i brunt i år. I like!

Back to birthdayfix...!

Prinsen snart tre år...

Tyvärr blev det ingen födelsedagsmiddag för mig ikväll då jag ej pumpat mjölk och Ella inte var i form att lämna skrikandes precis... Men Anne, snart ska jag bjuda dig på en mysig birthdaylunch!

Nu läggs en övertrött Elian som är SÅ happy över en present han fått öppna ikväll. Ella somnade precis men jag misstänker att hon vaknar om en stund för hennes mage är helt full nu. Så dags att passa på att förbereda lite inför morgondagen. Elian vår älsklingsprins blir TRE år gammal. Han vet det och pratar nu om "bursdagskronan" de ska laga åt honom på dagis. De får välja färger och fröken pysslar och donar, ni ska få se imorgon ;-)

Det blir en kort dagisdag för att han ska få bjuda kompisarna på brownies och hinna leka lite på tur. Sen är det dags att FIRA

Dinner

Ella står ibland på alla fyra, help som tiden flyger fram! Hon sätter sig snart upp själv tror jag..

Nej nu är E hemma vilken sekund som helst och vi ska iväg och handla lite mer ingredienser inför morgondagen, besöka Posten och äta middag ute. Skönt att slippa disken om inte annat och så har jag noll inspiration.

Hoppas ni har en härlig start på veckan!

Sen blev vi hungriga..

Vi hade så lust att besöka Monochico (det verkar vara en SÅ mysig butik!) men idag tog hungern över och jag ville hämta Elian tidigt eftersom jag även lämnat sent = kortdag.

Så vi slog oss ned och åt GOD lunch på ett ställe som heter KÖH. Det byggdes på gågatan utanför men det var ju sällskapet och maten som var det allra viktigaste.




Mysig stund i solen tillsammans!

   
Himla gosigt att få träffa sin lilla guddotter som precis fyllt en månad! Samma dag som storasyster Pernille fyllde 9 år.
ALLA fyller år i augusti tycker jag ;-)



Ella käkade gröt och flirtade massor med en annan bebistjej som satt bakom oss. Kul att se vilken kontakt de fick och hur GLAD Ella blir av andra barn.


Nu är Elian ute och leker och jag undrar hur vi någonsin ska kunna bo i något annat än radhus eller något med hage? Vi måste finna något riktigt bra dit vi ska flytta. Fler mäklare kommer i dagarna så att vi väljer den bästa. Spännande! Det är rätt tid att sälja nu då vi fått så bra pris på vårt hus och vi måste komma närmare dagis och där vi vill att Elian ska gå i skolan.

Time to go - barnen kallar!



 

Tjejdejt


Inne i amningsrummet har en nöjd tjej precis fått äta!
Perfekt med såna här rum där det även fanns skötbord och micro och lite leksaker för äldre barn / syskon. Tummen upp!

  
Sötaste Ashi med sleeping beauty i vagnen!


Ett gravidtips: söt jeanstunika som är bra att ha efter födsel också = amningsvänlig!
H&M såklart. ( Kollade och köpte amningbh + top)






Nails done



Perfekt med nya fräscha naglar på en måndag ;-)
TACK
Roger som alltid är lika duktig.
498 kr och du får lika fina på en timme!

Här leker vi och Elian laddar med sången "Gratulerer med dagen, gratulerer med dagen - du er super!"
Vi passar på att gratulera finaste ANNE som fyller år idag. Hipp Hurra!

HAPPY MÅNDAG!

Nu är vi vakna här och vi har sån tur att få vakna till en SOLIG måndag! Ella har sovit aningens fler timmar i sträck inatt tack vare en extra måltid frukt igår gissar jag... Nu ska vi göra oss klara. 9 är planen att Elian ska vara på dagis sen har jag och Ella massor att fixa efter nagelfix kl 10 och planen är hämta tidigt på dagis. Glädjer mig SÅ att få möta våra tjejer idag!

Fix fix

Barnen har sovit sig igenom pajtillagning och annat fix i köket. Perfekt, nu har jag liiite mindre att göra imorgon dagen innan Elians TREÅRSDAG. Vart tog tiden vägen? Han föddes ju nyss, vårt lilltroll!

Nu är ljusen tända, barnen sover, E på väg hem och jag sitter i soffan UTAN to dos. LOVELY!


Teach me to fly and i will accomplish great things

Idag har Ella haft på sig den FINASTE bodyn! Inte nog med det, den är väldigt smart också...
Man kan enkelt kolla blöjan utan att dra ned byxorna. Perfekt. Den är dessutom hur mjuk som helst, har två knäppningar för längre livslängd och sköna muddar på tröjan. I LIKE! Texten på ryggen och änglavingarna är pricken över i. Så - denna borde ni köpa åt en kompis som fått barn. Uppskattas garanterat!




Hmmm något här?


Vår glada älskade tjej!

Denna videon visar finesserna, känner ni igen er?
När vi ändå är igång så kan jag länka till amningssjalen jag även testat ifrån Gullgrodan som också kommer ifrån samma märke: By Jezz. Ni kan se hur den fungerar HÄR.

TACK snälla Gullgrodan!

Underbart


Frisk luft, goda vänner och skönt väder är absolut en kick i vardagen!
Dagens: tights Bik Bok, skor Nike Shox, klänning Åhléns och hoodie BOOB.

 
FIKAPAUS på "toppen"




En god puss är aldrig fel!


Det bytlånades cykel, men bara en kort stund ;-)


S E N S O M M A R P O J K E ♥


XI fick bada!





Med detta säger jag: TREVLIG KVÄLL!
Nu ska barn i säng här.



GRÖT

Nu är det gröt härhemma för två små tröttisar. Elian har cyklat och cyklat och ville SÅ gärna somna i bilen på vägen hem. Men jag fick leka elaka Mor och hålla honom vaken = skrik i bilen. Uff. Men så är det ibland.

Eivind är happy PAPA idag för han är nämligen i skrivande stund på väg till VIP på Ullevål och ska njuta middag och fotboll med Skai. Det är han värd - vi har verkligen haft en BRA helg tillsammans och jag är glad att jag tagit upp träningen igen = är ego för min egen skull! Jag vet att starten på denna vecka är fullbokad. Naglar, fördlesedagsfirande, trevlig Mammalunch, mäklarbesök och annat så jag får nog inte träna förrän i slutet av denna vecka.

Jag känner knappt igen Ella bredvid mig. Hon är täckt i havregröt och fruktpuré. TUR det finns Vanish ;-)

Skogen - here we come!


Elian leker på trappen och vi ska bara äta lite lunch så ska vi iväg på utflykt med Julie & kompani!
Det blir cykla / gå / åka vagn i skogen vid Vangen och fika något gott.


Hoppas ni har en SKÖN SÖNDAG!

Kort resumé ifrån våra första två år tillsammans

Någon bad om en resumé härinne. Jag hinner ingen skriva idag men fann detta för intresserade ;-)

My new best friend?



  



Denna mopp ifrån Städmoppen är vår nya vän härhemma. Jag har sen jag flyttade till Norge saknat de "svenska" mopparna och denna känns väldigt rolig om inte annat ;-) Ska använda den lite mer innan jag kan ge en god utvärdering men jag gillar den absolut än så länge.

Sovit gott?

Godmorgon soliga söndag!

Nu är det frukostdags hos oss sen står träning på schemat och kanske en skogstur om jag får bestämma ;-)

Det var en gång:

Det var en gång en lördagseftermiddag. Det kom glada goda vänner på besök och det åts pizza som tillagades av Pappan i huset och det pratades om livet.




 
Barnen lekte och hade det bra. Det delades ut lite kramar och pussar här och där...


Lillasyster i huset ville vara vaken lite extra länge..


Och Storebror vinkade trött men lyckligt då hans kära Julie med familj åkte hem för att sova.

Ännu en UNDERBAR dag har vi haft - TACK för att vi har så härliga vänner

Shopping!


Här spanar Elian då vi köper presenter åt honom. Men han såg inte vad vi köpte ;-)
Inviger ny skön tröja ifrån
Ecoloco. Psst på REA nu!


Syskon! Ella fick en bamse som man kan trycka på händer, fötter och öron som hon ÄLSKADE!
Men här är det syskonmys. Så snart hon ser Elian skiner hon upp - hon vet att något kul kan ske...!

  
Jag fick köpa en ny top då min latte läckte över hela mig idag. Denna kommer ifrån H&M och kostar 149 kr.


Här handlas det mat....

STARS


Tjohoo! Här var vi på väg ut för att göra dagens to dos!


Storebror matchade lillasyster idag.
NovaStar för hela ( nästan ) slanten!
Ella hade byxor, strumpbyxor och body ifrån NameIt.



Mumsig lunch


Så här såg det ut innan även Elian somnade i soffan! Tror det är hans medicin som gör honom så slö. Eller regnet.. Ella sov en lång nap och jag smet iväg till Posten då alla sov ;-)



MMM - pannkakor!

Peppad!

Jag gav ALLT på timen / passet idag ( 30 min kondition + 30 min styrka) och är så himla peppad att köra minst 2 ggr / veckan nu! Det är ett realistiskt mål och jag borde egentligen säga tre för att hinna / klara av två pass men nu säger jag två direkt ;-) Jag blir pigg av att få träna. Musik på hög volym och ingen som kan avbryta mig. FOKUS!


En känsla som är underbar: Att vara NÖJD med sig själv.
Jag hade kunnat sova men att få röra mig hjälpte mer mot trötthet.


Här steks det pannkakor, regnet väller ned utanför och alla slappar. Ella sover och Elian och Eivind vilar i soffan. Life is good!

Energy!


Nu får vi hoppas att träning GER energi - I need it today!

träningsdags!

Nu har barnen ätit frukost här! Jag ska väcka min man med frukost på sängen och sen göra mig klar för en timmes konditionsträning på SATS. Can´t wait!

LÖRDAGSKRAMAR

Tjohoo alla ni därute!


Fredag för en vecka sen, dags att boka in en girlsdinner snart igen känner jag.

Det är LÖRDAG♥ och här har Mamman i huset sprungit fram och tillbaka mellan Ellas och vårt rum ( inte så långt emellan som tur är) och ammat, kagt tillbaka och ammat. Så jag är trött och vill skicka en STOR kram till alla er andra som kämpar på i samma situation. Snabbare än vi tror äter de små mindre om natten och vi ammar /ger ersättning bara en kort period av deras liv så vi får kämpa på. 

Självklart får ni ALLA en stor lördagsKRAM!♥

Plans...

Att lägga sig tidigt sprack rejält ;-) Jag har suttit och tittat på hus. Ett radhus är väldigt intressant och vi ska kika på det väldigt snart, LÄNGTAR! Fick dessutom lite annan positiv information om vår framtid som jag blir glad över.

SOV SÖTT!

Hos oss just nu:


Popcorn = FREDAGSMYS!
Elians nya grej är att om ja säger något säger han hur coolt och lungt som helst: "Jo då", eller "Nej da"
Tex: "Men Elian du kan inte äta mer choklad nu" "Jo då"
"Elian du ska väl inte gå längre bort ifrån oss?"  " Nej da"
 ( Typ Mamma relax, det går helt fint) Så himla sött!



Take a bath!


Eivind hann med att bada sin kära son innan Onkel Håvard kom och hämtade honom!
Elian var så upptagen med sina batteridrivna båtar som kör i vattnet idag så det bev ett långt bad.
De coola båtarna ( en syns på bild) kommer ifrån
Dodde.se och är favoriterna då man ska locka till bad.


Nej men är det Josefine? Eller Elian?
Fotograf: Pappa!


Fotboll


Den här Pappan ska på fotbollskväll ikväll ;-)
De ska starta ett nytt lag och måste planera, yeah right! Oavsett så hoppas vi att du får en bra kväll kära.


Jag ska läsa bloggar, äta glass, läsa bok och försöka lägga mig i tid. Hoppas ni får en underbar kväll!

tjejen i pyjamas hela dagen!

Ella sov vidare då vi gick så det blev pyjamas idag!
 

Fredag!


På slutet av filmen sa Elian glad fredag, men det kom inte med!

Lunch!


Time to go

Vad härligt det är att ha en EGEN blogg som bara är min där jag kan skriva mina känslor! TACK för feedback på förra inlägg, kul att ni är många fler som förstår hur jag känner än tvärtom ;-)

Nu ska vi hämta på dagis här. Ellisen har nyss vaknat så snabbt ska det kläs på eller så får hon åka i pyjamasen. Skönt det med.

Jag har blivit en riktig MAMA nu känner jag. Provar alltid mina svarta sköna
ballerinaCROCS innan jag inser att jag kanske borde välja ett par "snyggare" skor utanför hemmet. Men idag kör jag CROCS, snyggt eller ej. Sanningen är att dessa med klänning är riktigt sött. Go CROCS - mer än bara "foppatoffeln".

 
Jeans Fornarina, linne + top H&M, örhängen Gina Tricot och ja mina Crocs med sten på sidan ;-)

Somna i ro

Nu somnade min älsklingstjej i sin vagn UTAN att jag drog den. Hon var trött efter lek, gröt, puré och lite mjölk. Perfekt. Nu ska solen njutas en liten stund innan vi beger oss till dagis och hämtar hem älsklingspojken. Sen är det HELG!

Sunny day!

Jag fick lyxen att somna om lite idag. DET behövdes!

Ser nu på Doctors på tv4 och Ella leker på golvet medans min frukost precis blev färdig. Det blir mackor med skinka, latte och en STOR smoothie med skogsbär och persika idag. Behöver ladda och äta mer och oftare nu då jag ammar känner jag.



Igår var jag två gånger SÅ nära att be människor som ställde sig en meter ifrån mig och barnen och tände en cigg ( Vi väntade på en buss och Elian halvsov på bänken och jag ammade Ella så vi kunde inte flytta oss. Andra gången matade jag Ella med babymat i vagnen ute och vi väntade på vår mat. Paret som rökte hade fikat färdigt och satt och blossade och blåste ut röken rakt i Ellas ansikte och jag KOKADE men tänkte att de kanske också väntade på mat... Nej då de gick precis då de blossat färdigt. Solen sken, VARFÖR inte gå någon annanstans och förgifta sig själva??) Oavsett, jag gjorde det inte och fick sen dåligt samvete över att jag låter andra människor förgifta MINA barn? De är så otroligt egoistiska som gör detta, inte bara elakt mot sig själv men även mot andra. Undrar om de tror att den giftiga bolmande röken de blossar ut flera gånger i minuten är NYTTIG eller trevlig för andra?

Nu säger de på tvn här att 5 cigg i veckan = en vecka mindre att leva. Tänk på det du som bortförklarar ditt beroende! Ta tag i det, jag lovar att kicken du får när du slutat är enorm. Jämför INTE detta med att amma offentligt / skrikiga barn. Barn är en del av livet. Cigaretter är bara SKIT!

Kloka ord

Idag strålar solen, Elian vaknade GLAD och låg länge och kramade mig innan Lillasyster också vaknade och behövde hans plats. Det är FREDAG så jag blir exra glad av att veta att vi har en hel helg framför oss tillsammans. Alla ni som är Mammor borde läsa detta och ta det till er om ni vill. Katinka är en underbar människa som har mycket erfarenhet man borde lyssna till. Vi Mammor ska peppa och stötta varandra, inte ge varandra dåligt samvete och jämföra oss för mycket.

Sweet Dreams!


Mina fina ljusstakar som jag fick då jag vann priser på Mammagalan.  De kommer ifrån
Lifestone och kan göras med ditt barns födelseannons eller valfri bild. På baksidan står mitt namn också - i rosa! Dessa får pryda kontorkroken i sovrummet.

Nu sover barnen och jag ska lägga mig i sängen och LÄSA BOK och sova tidigt! Heja Heja Josefine. (Hade träningsplaner men inga sena pass fanns idag)

SWEET DREAMS♥

Eftermiddagen:


Vi åt tacotallrikar och Ella fick havregröt. Hon åt och skrattade omvartannat!


Elian busig som alltid!
På dagis idag fick jag höra att Elians bordsskick är utmärkt. Tur han är duktig då vi inte ser iaf ;-)



Havregröt smakade toppen!

Sen gick jag in i butiken och köpte lösviktsgodis... Ganska mycket. MEN så tappar jag påsen sekunden efter jag betalat så jag får bara lägga allting i påsen igen och kasta den. Buhuu!

Jaja sen var det dags för en visning och nu är vi hemma igen! Skriver mer om hur vi gör med lägenheten en annan dag ;-)

NJUT KVÄLLEN alla ni goda därute,nu ska barn i säng i vårt hus - wish us luck!

Vem sover i vagnen?


En ny syn nu sen Elian slutade att sova på dagis... Han är SÅ trött och speciellt nu efter pencillinet tror jag + ny dagisstart efter sommarlov. Ögonen bara slocknade på busshållplatsen och jag satte då Ellisen i selen och bror fick låna vagnen under bussturen innan vi mötte upp E.



Ellisen - du är väldigt söt när du sover ;-)


Imorse.

Tänk att något så enkelt som ett stilla hem och en bok i ro kan betyda så mycket? Det trodde jag inte innan jag fick barn.


High heels

Ella sover och snart ska hon få gröt då hon vaknar för att vi sen ska hinna hämta Storebror tidigt idag! Jag skulle ha vilat men som alltid så är det så skönt att hinna med lite annat ;-) Just nu drömmer jag om en fest snart, en födelsedagsmiddag är jag medbjuden på på måndag och då inviger jag gärna dessa snyggingar ifrån Chique.se



Ska du på dop / dåp snart?

Mitt tips är att tänka användbart eller långsiktigt. Något barnet har nytta och glödje av nu och en stund framöver eller något barnet kan använda / spara i framtiden. De där "traditionella dopgåvorna" inne på Guldfynd kan du helt droppa tycker jag ;-)


Otroligt fin tavla att rama in med valfritt namn förstås ;-) Elian har en "Prinsen heter Elian" i blått!
Finns hos
Cattungar.


Sött namnsmycke ifrån AmandaEgilson Detta kan barnet även bära som vuxen!


Namncd ifrån Doppresent.se


Fint ifrån Dodde.


Balanscykel ifrån Kulpåhjul!


Sänghimmel ifrån SysterLycklig. Ella fick denna i vitt av sin Mormor.


Armband liten och stor ifrån Barnlycka.


Sängkläder "liten bil" även dessa ifrån Barnlycka.


Namnvimplar ifrån Gullgrodan.

Hoppas något kan inspirera er till nästa barndop!










Lite hemma hos idag:

 

   

Allt gick väldigt fint och nu somnar strax en trött fröken i min famn här.


golvet är bäst


Ella vill helst ligga på golvet, mer spännande så...! Korgar att gömma leksaker och annat i under bordet ska inhandlas då jag finner de rätta.

Mäklarbesök

Här är vi vakna och glada! Mäklaren kommer kl 10 så jag har bäddat sängar och fixat. Dock får hon se potentialet bakom alla ting vi äger och har. Det är så det är att vara en barnfamilj ;-)

Hoppas ni har en härlig start på dagen!

Hjärtan som slår...

En av de mysigaste saker som jag vet är att gå in till barnen då de sover och se deras små kroppar röra sig. Se att hjärtat slår och att de andas. De är avslappnade och bara är.. Mina små hjärtan - ni är mitt allt!

Nämen...!


Väldigt snart ETT ÅR SEN jag fick ta på mig vigselringarna! Förlovningsringen sitter på höger hand, jag kör lite norskt ;-) De har ringarna lite huller om buller eller vart de vill så jag fick två vigselringar. Vilken tur man har ibland ;-)


Så här i förlovningstider så fick jag en fråga om att visa upp just min förlovningsring så här kommer den lite snabbt via photobooth ( webcam på mac)




Fru Aamodt in action.

Bloggisar!

Måste tipsa er om den här tävlingen som Vidunderbarn har just nu! Det är därifrån vår bruna ekologiska bärsele kommer ifrån. Vi går ingenstans utan den under vagnen ;-)

Love is in the air...!

 
Mina älskade ungar  jag lever för alla stunder tillsammans med er♥♥
Ellas solhatt kommer ifrån BabyShop Ryen och Elians tröja ifrån NovaStar, sandaler AgnarHagen och shorts Zara. Får en del mail om barnens kläder så enklast är att skriva det direkt!


Puss / Mamma

Lattemammorna


TACK för en lovely lunch Heidi och Markus!

    
Smarrig lunch, en Eirik som fick testa hoppgungan för första gång och Oskar som får gröt av sin fina Mamma Karin.




Småtrött tjej efter lek med killarna! Volangmysbyxor ifrån Name It och sockar H&M.


Vi har de bästa bebisarna - de sov precis då Heidi gjorde goda lattes till oss alla ;-) Idag blev det bestämt: Vår grupp heter nu LATTEMAMMORNA ( det blir kul då man säger det med norsk accent, ni svenskar tycker säkert det blir supernördigt men vad gör det ;-))



MMMM Mamalife!



♥WELCOME HOME ♥


Vi är hemma efter en heldag ute!
Ella i finaste bodyn ifrån EcoLoco och jag i ekologiskt amningslinne ifrån BOOB (även det ifrån EcoLoco), klänning ZARA och skärp Vero Moda. Jeansen åkte av då vi kom hem, det var skön SOMMAR idag!

TACK snällaste, bästa och FINASTE Tante Heidi som lekte med Elian idag så att han fick ha det skoj och att jag och Ella kunde tacka ja till inbjudan. Elian fick cykla vidare med mig sen då jag hämtat honom och vi lekte ute i någon timme tills E kom. Det var i området vi vill bo som vi hängde i eftermiddag och vår vardag vore SÅ mycket enklare om vi kunde bo där så man ska inte se bort ifrån att vårt hus snart är sålt. Imorgon kommer mäklaren och kikar...

Jag drömmer om gångavstånd till dagis, närhet till t-banan ( = NO KÖ!), butiker,  Bestemor och mycket annat...!

På väg imorse mötte jag en söt bloggis på Statoil. Tack Alexandra för att du hejade, JÄTTEKUL att få ansikten på er "out there".

Sommar!

Syskonkärlek i sommaren! Snart kommer E och möter upp oss. Vi har haft en underbar dag! Elian med Heidi och Eirik och jag med Ella och mammorochbebisar.

Good Morning!

Ellisen vaknade av ett skrik strax innan 7 för att hon ville LEKA! En storebror som sov ointresserat bredvid var inte kul... Så vi klev upp jag och Ella och sen la vi oss en liten stund igen och så somnade hon av lite mat. Men då vaknade storebror, och strax efter en GLAD Ella ;-) Imorgon blir det dagis för honom och soft förmiddag för mig känner jag. Har en del nattsömn att ta igen. Men idag är han hemma med oss eftersom det blev så tokigt med soving igår, han sov nästan TRE timmar på dagen så det blev inte sovtid förrän 21.30.

Idag ska jag och Ella på MammaBabylunch och Elian ska leka med Tante Heidi.

HAPPY ONSDAG♥

Kvällsdejt


Jag och Ella på väg in i bilen för att fixa en nagel hos bästa
Roger och möta mina favvogirls Ashi och Vilde ( du är också min favvogirl Pernille såklart!) Elian och Eivind stod vid vägen och beundrade den nya asfalten som lades. Snacka om att lyckan kan göras enkelt för en grävmaskinsintresserad snart3åring ;-) Sen cyklade de samma tur som vi gjorde idag.

Vi hann inte ta bilder på tårta eller smoothies för det var tjejsnack och bebismys som stod på schemat som alltid. Är så glad jag fick krama dig idag vännen, på DIN dag!


Den bild vi tog är ifrån p-huset ;-) Tiden går så snabbt. Då Ashi firade sin 30årsdag stod jag och bakade pizzor med Ella i magen och hon hade mysig tjejfest. Nu finns både Ella och V
ilde i våra liv och det blir nog bebisstopp nu tror jag ;-) Nu ska vi njuta de underbara barnen vi har fått!

Nu ska en trött Mor i säng här - SOV SÖTT!

Dagens middag:


Dagens middag blev pastasallad!


Ella fick gröt och fruktpuré!

Hot!

Vi har varit ute och gått tur. Lämnat tillbaka filmen, köpt lunch, Elian har cyklat och vi har myst en stund nere vid kyrkogården i skuggan innan vi gick hemåt. Då hade Elian plumsat med cykeln och var trött och genomvåt... Han fick sitta i Ellas vagn med cykeln i knät och Ella hängde i selen. Jag var svettig då vi kom hem runt 13 och Elian har sovit sedan dess. Han behöver nog sömn nu då han har en infektion.


På väg ut..


Gunga är KUL! Vi har haft SÅ kul idag.
Elians mjuka sköna t-shirt är
denna.


Skvaller i skuggan ;-) Dagens bästa "skvaller" eller NYHET är ju att vår andra Prinsessa i Sverige också förlovat sig. Vilket kärleksår i Kungahuset!! ♥GRATTIS Madeleine & Jonas♥


Bild lånad ifrån Aftonbladet.se


Nyckelpiga heter Marihöne på norska ;-) Det kryllade av dem där vi satt.


Ella är superpigg och rullar omkring och skrattar och vi har legat och gosat och pratat uppe i stora sängen med hopp om att vi kanske kunde vila alla tre. MEN hennes två nya tänder gör ONT, amningen är mindre mysig dagtid nu alltså..!

Hipp Hurra

Det är Ashis födelsedag idag! Vi önskar dig den FINASTE dagen hjärtat♥



Ella är den som väcker mig och Elian om morgonen, idag låg hon och pratade länge och försökte ta Elians bamse samt klappade honom i ansiktet. Hon vaknar tidigt eftersom matrutiner är ändrade tror jag. Igårkväll åt hon massa gröt + fruktpuré som Tante Heidi gav henne, det känns så skönt att kunna vara borta lite och att hon kan få mat. Men som sagt, hon är morgonpigg nu ;-)

Vi är hemma alla tre idag, det är så mysigt och Elians sår kan gott få läka lite till då jag ändå är hemma. De är stora men torra nu så det är positivt.

Nu frukostdags + barnetv!

Tack för idag - varje dag är en ny chans!

Vilken film! Jag mådde illa, förundrades och blev glad och ledsen på samma gång ikväll. Nu dags för sängen.


TACK för idag, jag är lycklig♥

Slumdog millionaire!


Efter träning på SATS med svärmor ska vi nu slå oss ned och se denna omtalade filmen!

Det blev en spontan träningstimme ikväll, STYRKA och jag kan lova er att imorgon kommer jag knappt kunna gå. Nu när jag lagt barnen klarade jag knappt att komma mig ned trappen... Ska ta en snabb varm dusch nu och sen lägga mig på spikmattan i soffan och se filmen. Det är så HÄRLIGT att komma igång.... IGEN. Det gäller bara att underhålla detta. Jag ska avge ett träningslöfte i bloggen så att jag inte kommer mig undan.

E fick sällskap härhemma av Heidi och hennes söta pojkvän så det var glada barn som väntade och tacodinner som E lagat. En perfekt avslutning på en måndag.

KRAM ♥


Dinnertime

Nu är jag helt slut efter allt länkande ;-) Nej då men nu kom E hem här så jag ska åka och handla dinner + fixa lite annat. Hoppas ni har en HÄRLIG dag!

en glad vinst - ECOLOCO


JIPPIE vilka glada färger!

Jag fick idag hem det jag
beställt som 1:a pris på Mammabloggalan i kategorin Bästa Eko Mammabloggen! Det blev mest Ellakläder då hon växer snabbast men den grå tröjan är Elians. Allt är självklart ekologiskt och hur mjukt som helst.


Vackert ifrån Serendipity, dessutom förvånansvärt billig just nu!
Perfekt mysklänning i höst med tjocka strumpbyxor.

Ecoloco har också de perfekta dagistofflorna ifrån BELLIO som vi är mycket nöjda med här i huset!
Perfekta att ge bort i present, en användbar sådan.

The girl in the mirror

För mig är det viktigt att kunna se barnen bak då jag kör ensam. Annars sitter jag oftast i mitten bak med dem. Vi har haft en bamse med spegel i men den har varit svår att reglera. Vår nya spegel ifrån Dodde.se är FAB och gör att jag kan hålla koll på lilla fröken som inte svarar om jag frågar "Sover du"? Det gör däremot Elian.

TACK Dodde för ett bra samarbete! Ikväll ska dessa användas...!


Tjejen i spegeln börjar få tänder uppe också, hon blir stor snabbt alltså!

Ps. Jag vet att bärhandtaget ska stå upp då bilen kör.

Man får glass efter läkarbesök!


Elian i väntrummet.
Mysdress MeMini, tröja Holly ifrån MonoChico och skor Crocs.


Sen då vi hämtat Lillasyster blev det utlovad IS / GLASS åt Lilleman. Men först ville han absolut ha en grov macka med ägg och kryddersalami... Jag misstänkte att det skulle bli min lunch och så blev det. Glass efter doktorn är man värd!
De godaste kanelbullarna i Oslo får du på Baker Hansen tycker jag. De på Åpent Bageri är riktigt goda och mäktiga, men dessa är lite "svenska". Just ja BIT har också väldigt goda... jag har testat de flesta ;-)



Jippie vad kul det är att bara vara!






Lite mer igår:


Gårdagens: Leggings Bik Bok, trikåklänning Gina Tricot, tunika Cubus och kavaj H&M. Skorna är fyndade i Danmark för 75kr.

Jag hinner inte blogga färdigt om en dag innan det är en ny ;-) Igår då vi satt på Åpent så gick papporna iväg med Julie och Elian så att de fick leka i parken och vi Mammor + Caroline äta färdigt. Sen möttes vi i Slottsparken.


Här stod de och matade fåglarna. Sen ropade de att de sett på Kungens hus! Så vi tog en tur till Slottet så att de ännu en gång fick se.



SÖtA familjen!

     
Så här kul kan man ha då man ser på vakter och på "Kungens Hus".
Man blir ju lycklig i hela kroppen av att se på dessa två!


Gårdagens Elian hade jeans och hoodie ifrån NovaStar och skor ifrån VincentShoeStore.


Sen blev det en kort prommis i Frognerparken innan det började ösregna. Vi avrundade med våffla under ett litet tält och fick Danmarksflashbacks ;-)

Vi körde sen hem till Julie och kompani och barnen lekte massor. Jag åt ( äter som en häst då jag ammar) mat ifrån Noodle&Pie på Grynerlökka.




Ella blev superhappy då hon fick låna Julies babyleksak som sjöng. HINT: Mormor, fröken önskar sig något kul som sjunger i "sexmånaderspresent" ;-)





Igårkväll såg vi filmen Wallander, hämnden färdig. Den var bara nästan ok tycker jag. Önskar nya BECKfilmer kom ut istället. Men jag njöt smarrig sushi så det gick fint ändå.

SÅ, nu är vi inne på idag: MÅNDAG!




Regalo!

Ni har så många gånger undrat vart mina fina glasljusstakar kommer ifrån! Igår gick jag och Jorun en walk ifrån Åpent Bageri till Frognerparken och då passerade vi den lilla butiken på Majorstua. Den är söndagsöppen och ni finner massa bra gåvor att ta med sig om man ska gå bort eller bara köpa något fint åt sig själv. Så, REGALO heter butiken och ni kan fynda ljusstakarna för endast 79 kr / st. Det finns massa krimskrams därinne och jag tror priserna kan hållas relativt låga pga mindre påkostad lokal eller skyltning ;-) Eller, de borde "hotta" upp butiken oavsett, de betalar ju samma hyra....!




Jorun med våra tjejer i vagnarna!

Hemma i regnet

Nu kom vi precis innanför dörren och då vi stängde dörren brakade det lös och nu öser regnet ned. Perfekt varainnetändaljusmysaväder!

Allt gick fint hos läkaren. Ella fick vara hos E på jobbet medans jag och Elian hade lyxig mammasontid medans läkaren var försenad. Vi hann lägga alla pussel i väntrummet, läsa böcker och måla. Man kan se det positiva i det mesta om man vill. Hans sår börjar torka ut och han får gå på dagis om de är täckta vilket de är hela tiden av kompressorer. Men idag ska vi lufta hemma innanför byxorna så att de får läka ännu bättre. Får han fler sår ska en ny antibiotika testas. Denna smakar körsbär så det är BRA! Men jag är optimist och receptet ligger nu i väskan och är inte uthämtat ännu.


Igår i Frognerparken. Elian var så tröttis så han fick vila benen snabbt i Ellas vagn. Samma syn hade jag nyss då vi gick ifrån bilen. Elian somnade till sista biten och Ella fick bäras på höften medans storebror sov någon minut i fullastad vagn mellan bil och hem. I love Bugaboo Cameleon!



Godmorgon!

Nu är det MÅNDAG och en helt ny vecka ligger framför oss!

Vi är hemma alleman här förutom Pappan i huset som måste jobba ;-) 10.50 har vi läkartid så att vi kan få reda ut Elians tillstånd. Vill inte behandla honom efter något jag läst på nätet så det känns bra. TACK för alla tips, uppmuntringar och kryapå - ni gör oss GLADA!


Caroline och jag igår.

SOV SÖTT!

 

Nu säger jag TACK för en UNDERBAR helg!
Hoppas ni fått många lyckliga stunder med människor ni tycker om.




En tradition på söndagar?


Jag och E på Åpent Bageri idag.




Julie och Elian hade verkligen skoj, som alltid!



Min dator är så himla full så jag blir smått galen varje gång jag ska göra någonting = not good då jag bloggar som jag gör. Jag vill ha en till fin vit mac som är helt tom, haha dream on....!

MEN jag återkommer antingen lite senare eller imorgon. Nu ska jag ägna mig åt min Man och se filmen.

KRAM!

Tio lyckliga vinnare!

MÅNGA tävlande och tio lyckliga vinnare! Maila mig ert namn, bhstorlek + fullständig adress så kommer en fin bh i posten! E har lottat ikväll och jag skrattade högt då det var många vinnare jag känner till. Så - alla har en chans!



Postat av: pernilla

Hej! Självklart är jag med och tävlar :) behöver en klyfta nu!! Hare gott! /pernilla

2009-08-05 @ 12:52:09
URL: http://pumzan.blogg.se/


Postat av: Ingrid

Hei hei!
En slik bh hadde vært perfekt for meg. Jeg har ikke verdens største pupper så det er ikke alltid like lett å finne en bh som sitter godt og passer under ulike kjoler. Jeg ender ofte opp med å gå uten bh, men denne kan jeg virkelig bruke til alle kjolene mine. Hva skal man med mange ulike bher når man kan få en som er unik! ;)

Klem fra meg!

2009-08-05 @ 13:08:09


Postat av: Stämningsfullt

Hej!
Ja du en wonderbra skulle nog behövas här sen efter tredje barnet som ammats, haha :)
Kram!

2009-08-05 @ 13:24:02
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com


Postat av: karin

Detta var den bästa tävlingen jag har sett inne hos dej. Nu är det dags för mig att tävla!
75B passar utmärkt och nu håller jag tummarna!

2009-08-05 @ 13:39:20
URL: http://litentiger.blogspot.com


Postat av: Hode mitt

I'm in!!
Endelig en konkurranse for oss som ikke har barn, bare henge pupper :o)
Jeg må få lov å si at jeg digger bloggen din og du og dine E's gjør meg veldig glad i en ellers så tøff hverdag.
Og selv om jeg ikke har barn så har jeg stor glede av å lese bloggen din. Jeg lærer masse til det blir min tur :o)

2009-08-05 @ 14:03:08
URL: http://hodemitt.blogg.no/


Postat av: Charlotte (stringsyster)

You know me. En ny BH behovs nu da jag inte passar i ngr av mina gamla. Efter amning = mindre brost...

Puss & Kram

2009-08-05 @ 14:14:02
URL: http://charlottemarten.blogg.se/



Postat av: cpmamman

I´m in :) Vem har tid att köpa snygga underkläder annars liksom?

2009-08-05 @ 15:06:25
URL: http://cpmamman.blogspot.com


Postat av: Ida

Åh, jag testar lyckan även denna gången, kanske kanske är det min tur :)
Skoj är det att följa ditt liv i bloggen här när man bara ses på sin höjd på Klingstagårns midsommarfirande ibland :)
Ha det fint!
Kramar

2009-08-05 @ 16:27:51
URL: http://idapida83.bloggagratis.se



Postat av: Cissi

Varje kvinna förtjänar en wonderbra!
Hoppas nu självklart att jag kommer bli en lycklig vinnare och snart ägare av just en sådan :)

2009-08-05 @ 17:31:07

Postat av: svägis

Hej Svägis! Ååå en sån vill jag ha! Har märkt att jag börjat fått lite hängisar sörru.. ;-)
Jag vill juh oxå försöka vara lite snygg , å slippa taxören ned till knäna innan jag fyllt 40.

Pussar & kramar till hela familjen! Och från oss!
Kram svägis

2009-08-06 @ 14:09:16



GRATTISKRAMAR♥



Inte så lätt...


Ikväll hade skrutten inte lätt att somna. Men nu precis då E kom innanför dörren så somnade han!

Nu ska vi se färdigt filmen vi hyrde igår. Igår somnade vi ifrån allting. Lite typiskt småbarnsföräldrar att vara sen med filmer tror jag, de tjänar nog en hel del på oss som ibland måste hyra filmen i flera dagar, pga trötthet, sjuka barn eller glömska. ;-)

Dumma dumma...

Våra barn är i säng och E åkte precis hem till sin Mamma för att möta sin Morfar med syskonen och deras Mamma såklart. Vi har haft en UNDERBAR dag och den avslutades nästan perfekt. Det som förstörde var Elians dumma medicin. Han tog den första dagen mot chokladmuta men ikväll var det mission impossible. Tillslut fick vi tvinga i honom den och hålla fast honom. Resultatet blev att lilla magen kräktes upp allt han ätit idag. Jag blir så förbannad för han har alltid haft lätt att kräkas sen han var mini. Hur gör man en sån här gång?

Nu har han inte fått i sig dagens dos ( knappt något imorse, inget ikväll) och jag blir så rädd att han ska bli sämre igen. Han har infekterade sår som vi gör rena, behandlar med salva och sätter på sterila kompresser. Misstänker Brännkoppor men de smittar ej då de täcks till. Han har atopisk eksem = är mer utsatt + att augusti /september tydligen är högsäsong... Uff, önskar SÅ jag kunde ta det otroligt onda som han har...

Men nu sover han skönt och det är det viktigaste!
Update: DÅ jag skrev sista utropstecknet så stod någon i trappen och pep: MAMAAAAA.... To be continued.



HEAVEN


Snacka om gott kvällsfika ;-)



Nu ska vi ta tag i dagen! Ella ska sova nap, Elian få sig en dusch liksom jag och E. Sen är planen Åpent Bageri med Skai och kompani och förhoppningsvis Caroline. MYS på en söndag!

Elian är så glad i sin Stefan!


Stefan och Elian igår.
Det var så himla trevligt att Stefan mötte upp oss. Petronella jobbade men vi hann hälsa på henne då vi droppade av Stefan hemma på kvällen sen. Hoppas ni får en UNDERBAR bilsemester, vi är så glada i er!!!


LOVE


Igår mötte vi Eivinds Morfar en sväng. Han var på blixtvisit i Oslo.


Sen åkte vi till Aker Brygge, Bölgen & Moi och åt smarrig middag. Här är Ella med min "Lillasyster" som är världens finaste.




Skrutten i skjorta
MyKiddo, shorts MeMini ( favoriter!) och skor VincentShoeStore.


SYSKONKÄRLEK  ♥
Ingen får Ella att skratta som Elian


Fisksoppa åt vi såklart, what else? ;-)







SKÖNA SÖNDAG!

Nu har vi ätit mannagrynsgröt och druckit hallonsmoothies här! Mysigt med familjefrukost. Det svåraste varje dag nu är att muta i Elian den äckliga medicin han äter. Men med lite trixande så går det tillslut ;-)


Det här FINA kortet fick jag i fredags: "Great friends are hard to find, difficult to leave and impossible to forget"
Jag blir SÅ glad, mina tjejer är de bästa och oavsett om vi inte ses på länge vet vi vart vi har varandra. Vänskap ska tåla mycket som de sjunger i Kaptein Sabeltann som går på vår dvd varje dag nu, sant!

Filmmys

Just nu ser vi film här och barnen har somnat sent. Vi gjorde en spontan utflykt i eftermiddag. Mer om det imorgon!

SOV SÖTT!

Crocs

Jag har aldrig ägt ett par Crocs, bara lånat Mammas knallrosa på segelbåten då ingen sett mig. De är ljuvligt sköna men fina är "originalskon" inte...

MEN nu är vi alla i familjen utom Ella ägare till dessa skor fast i annan form. Crocs satsar ju massor på olika modeller och på Mammagalan fick jag se på dessa. Lätta och söta, perfekt!


Paketet kom samma dag som vi var på stranden = perfekt. E och mina fötter modellar i sanden ;-)

FAB GIRLS




Janina och Jessica!


Undrar vad Anne säger här? ;-)

Jag använde min klänning ifrån H&M för första gången. Köpte den i våras men nu finns den på superrea i butikerna.

     
Det blev mozarella och skaldjurspajer! Sallad, färsk mozarella med tomater och olivolja + oliver.
Petronella ( bride to be!) och jag.

    
Zryan och Anne!



Dessert i natten!


Sen blev det choklad inomhus och vi avrundade vid 2.30. Jag ville aldrig att kvällen skulle ta slut, är SÅ glad i er mina älskade tjejer!



ÄLSKAR ER!

Nu ska vi väcka Pappa i huset och hitta på något!

Frisk Elian!


Förberedelser! Det var på sekunden allt blev färdigt igår och Elian lades i säng strax innan mina tjejer droppade in!
Han är feberfri sen igår och dansar omkring härhemma i skrivande stund och Eivind får sova eftersom jag fått sovmorgon.





Fixar med musik och stulet...

Jag fixar musik i köket och jag vill ge ALL ära för GOD MAT till STARWOMAN! Jag snodde recept ifrån dig ikväll ;-) TACK! ♥

Girls night


Nu fixar jag och Eivind dessert i köket!

JIPPIE mina tjejer sitter ute med rosévin och njuter kvällen!

Snurrigt

Jo Elian har infektion i såret, därav feber. Pratat med Bestemor nu som var med på akuten igår. Hon sa även att läkaren varit lite snurrig så att hon och E knappt uppfattta vad han menat. Not good!

Just nu sover Elian och han har feber, ska ge medicin då han vaknar. Står i valet och kvalet med kvällens middag. E säger att jag borde hålla den oavsett och jag VILL men det känns inte helt rätt. Måste se an Elians form då han vaknar.

Vatten!

Igår var det skönt att bo nära ett vatten. Det tar oss få minuter att gå hit men vi tog bilen tillsammans allihopa efter att vi hämtat E och köpt glass.


Ella trivs.

   
Jag försöker posera och Ella rymmer ;-)


Hjärtegrynet innan han blev dålig. Han var iskall efter bad och kanske det var därför han fick feber.
I skrivande stund leker han och är feberfri utan alvedon så jag håller tummarna hårt för att han är frisk igen.



Familjen. Elian är väldigt koncentrerad så att ingen tar hans hinkar och spadar medans vi äter middag. Därav minen.

  
Jorun, XI, Skai och Julie kom också till vår glädje!
Här är Julie på tokhumör och sekunden efter skrek Elian: INTE LOV OG KASTA PÅ MEG....

 
Mata fåglarna är kul! Morgonrock ifrån Barnlycka och sandaler ifrån VincentShoeStore







Lunch

  
Fina Karin som jag lunchade med på Åpent Bageri igår!
Vi pratade om Gran Canaria, där vi möttes och hon kan tipsa er som reser med eller utan barn att området Meloneras rustads upp och är ett väldigt mysigt område som har nära till det mesta. Ni är många som mailar mig om resor, vagnar och annat och jag hinner tyvärr inte alltid svara er. Det är jag verkligen ledsen över, men att hålla bloggen vid liv + två små är inte det enklaste ;-) Så ibland svarar jag i bloggen istället!


Jag ÄLSKAR lunchtallriken man får för 105 kr. Ägg, bacon, bröd + pålägg, amerikansk pannkaka och igår även en halv croissant!


        
1. Jag drömmer om att slippa tänka amningsvänligt på KOMA.
2. Ella spanar in rean på Juicykläder.
3. Matpaus på Tatlers undervåning. Ellisen var fin i strumpbyxor och summersuit ifrån MeMini Jag hade en långklänning ifrån Cubus på mig igår.
4. Ella myser med Karin.

FREDAG♥

Godmorgon soliga FREDAG♥!!!

Jag hoppas att ni sovit betydligt mer än jag inatt ;-) En febrig son som behövde Mamma hade all rätt att stjäla min sömn. Han drack två flaskor vatten vid 6 och sa sen att han ville kräkas ( han gör det av feber). Men tempen (39) han hade kl 6 försvann tack vare vätska! Dock skrev jag det sms jag igår hoppasde jag skulle slippa skriva... Att min tjejmiddag är inställd. Så himla trist, men en sjuk son och noll sömn är igen lyckad kombination för en lyckad kväll.

Men jag ska inte "sticka under stol med" att jag är jättebesviken på de dumma feber som dök upp precis NU. Samtidigt väldigt glad över att Elian verkar må bättre. Men då och då blossar febern upp så jag vågar inte ha gäster och han plötsligt gråter efter mig däruppe, kanske får hög feber igen och ja ni förstår nog.

Nu har jag skrivit av mig lite och ska försöka orka denna dag. Har en del bilder ifrån igår som jag ej kunde ladda upp igår så de ska ni få se snart.


Så här startade dagen hos oss igår!

TACK för idag!

Det fungerar ej som det ska med bilder ikväll ( min dator) så jag säger GOD NATT med en söt bild ifrån Danmarkssemestern!


Julie och Elian.

Hemma imorgon

Det blir hemmadag imorgon såklart så jag ska försöka få tag i ingredienser på något vis ( det som saknas ) och laga mat om jag får möjlighet. Annars får jag göra det i sista sekunden och städa huset en annan dag. Allt blir inte som man tänkt sig och jag HOPPAS Elian vaknar pigg och feberfri. Det är det allra viktigaste.


HEJ!

Nu är de hemma igen med medicin och omslag. Vi vet inte om sår + feber hör ihop men han hade en liten infektion så nu äter han antibiotika. Det smakade allt annat än gott så andra skeden var svår att få ned... Men så hade han ju med sig sin groda / frosk som E köpt åt honom på apoteket. Det är en sån där med grönt bubbelbad i och den ska se på honom när han sover. STOLT är han och jag har fått hela storyn om läkaren och vad han sa. Det är så sött för när jag frågar om vad någon sa så säger han alltid först: Han sa HEJ till  mig.

;-)

Orolig Mamma

Tanken ikväll var att fixa inför tjejmiddagen jag ska ha imorgon! Jag tänkte städa huset, duka fint och förbereda det som går i matväg. Men vår älskade Prins fick hög feber och vi tror det har att göra med ett mystiskt sår han haft som utvecklat sig illa sista dagarna. Idag var det helt plötsligt fullt av rinnande klar vätska, stort, rött och ONT. Nu är E, Bestemor och Elian på akuten och jag är hemma med ett värkande Mammahjärta. HOPPAS det går snabbt och att han kan få antibiotika mot evt ofarlig infektion...


6 månader idag!


Vi har haft en mysig dag!

GRATTIS till vår stora tjej som redan är ett halvår, det känns som du funnits för alltid.
VI ÄLSKAR DIG♥

Återkommer lite senare.

Kvällsfika

Jag har haft lite kul åt Eivind som arbetat som bara den med att få bort ogräs ifrån vår grusplan utanför. Det gick inte sa han men oj, det gick visst? Med fotboll på radion så.

Jag har betalat räkningar och fixat i köket och nu ska vi fika med tända ljus. Kvällsfika som det hette på den gamla goda tiden.

Dammsugarfix

Nu är båda barnen i säng, E lägger Ellisen! Då vi ätit middag körde jag iväg för att reklamera vår dammsugare. Det var ett projekt i sig men nu står det en ny härhemma som jag hoppas fungerar. Den la nämligen av igår innan jag hunnit färdigt med huset. Not good!

Ikväll är det rensa ogräs, fixa med anmälan (bilinbrottet) och andra to dos som står på listan så det är bäst vi sätter igång.

Ha en SKÖN kväll!


After Dagis i vår hage.

Dagens:



Det är ju sommar ute så jag var varm då vi kom hem ;-)

Leggings Vila, tunika Lindex och kavaj Gina Tricot. Skor Danmark och solglasögon ifrån ett stånd utanför Operan.

Ellas första egna haklapp!

Sweet Butterfly står det på den ursöta haklappen som kom i posten idag tillsammans med en SÅ fin body som jag ska visa så snart hon använder den.

  



Självklart är det KUL att få smaka nya ting. Idag Risgröt med banansmak!

HOME

Nu är vi hemma! Jag körde en del fel pga vägarbete men vi hann innan kön, lycka! Sen ville Elian ringa och berätta för Henrik och Pappa att han älskar dem. SÖTT! Jag måste säga det är toppen med inbyggt headset i bilen, jag pratar mina samtal i bilen oftast nuförtiden ;-)

En WONDERFUL tävling ifrån WONDERBRA ;-)

Denna gång har jag äran att få lotta ut TIO stycken Wonderbra Multiplunge bhar! Det finns över 100 sätt att placera bhbanden på den och den är väldigt snygg tycker jag. Den finns på Lindex just nu för endast 299 kronor. Men för att vinna en här hos mig så skriver ni bara en kommentar i detta inlägget så deltar ni i utlottningen som jag avslutar på söndag.



Ps. Denna gång får ni ange storlek till mig i ert vinnarmail så kommer bhn direkt hem till er  i posten.

♥LYCKA TILL♥


Skål för oss!

Jag vill skåla för oss alla. Vi som är SNÄLLA mot varandra, godhjärtade och unnar varandra just lycka! Kram till er.


Nu sover Ella och jag han hunnit göra mig klar. Det var ätaätaäta som gällde på morgonen och nästan en hel portion majsgröt ( väldigt rinnande tycker jag den är?) + amma var det som gällde. Vi ska åka och hämta bilen och sen hämta Elian på dagis. Solen strålar så hösten får gärna motas bort en stund till.

Mina
naglar förgyller vardagen. Känner jag mig grå och trist så har jag iallafall snygga sådana ;-) Håller gör de också, trots att jag faktiskt BET i en lika hårt som man biter i en knäckemacka härommorgonen då jag var så trött och höll mackan med ena handen. Den gick av på mitten men den sitter fast lika fint, haha ;-)

Oj Ellisen vaknade visst till här, dags att gå. Men en tävling ska jag klara av att lägga upp med henne i famnen ;-)

bloggtips:

Min härliga samarbetspartner Katinka som grundat LIFESTONE skriver en tänkvärd blogg. Låt mig presentera Farmorsbloggen!


Ella, jag och Katinka i vår i Oslo.

DU är så söt!

Igår sa Elian "Du är så söt" till Ella och sen en gång till under dagen. Han levde sig in och lät så glad precis som alla som brukar berömma hans lillasyster. Antingen så tar han efter eller så fann han en extra beundran just igår ;-) Han är alltid snäll mot henne och jag tror omgivningen hjälpt till enormt genom att fortsatt ge honom uppmärksamhet sen första dag. Självklart för vissa och kanske INNAN nästa barn faktiskt kommer.

Hursomhelst, jag är så glad över den syskonkärlek jag kan se ifrån båda håll. Det enda som är riktigt kul då Mamma är tokstressad är att skrämma sin lillasyster. Hon blir jätterädd om någon gallskriker höga toner eller som Elian gör då han vill att hon ska gråta: Låta som ett monster...


Puss på syster.

Just nu rullar Ella omkring fram och tlllbaka på golvet, hon tar sig dit hon vill. Elian var mer lugn på den fronten i den här åldern och rullade aldrig omkring så här. Han stod mest på alla fyra och gungade innan han började krypa. Gotta go!

E - snart fyra år sen det blev VI!


En nykärbild på mig och min Man som jag gillar att titta på.

Minnen är härligt att ha då tiden flyger. Här hade vi fest hos mig med kollegorna och "ingen" ( säkert någon) visste att vi dejtade. Jag tog denna bilden i vimlet. Eivind - jag föll för att du är en riktig MAN. En sån som kan prata för dig, stå rak i ryggen och imponera på mig i många situationer. Du är också genomgod och snäll. Sen att du var en riktig gentleman var ju inte heller fel... Du tokcharmade mig den där septembermånaden för fyra år sen med många fler egenskaper än ovanstående. Vår uppgift nu är att hålla OSS vid liv.

Nu ska jag lägga mig och läsa här. Min sömn är välbehövlig så jag ska starta nya läggamigtidigtigenvanor tänkte jag.

STOLTA!

Vi är så stolta över Bestemor som med STOR marginal VANN sin klass i årets Grenesritt i helgen. Mer sporty svärmor får man leta efter....länge!


Bild lånad
härifrån.
Vinnaren i mitten!

GRATTISKRAMAR ifrån oss bästa du♥

www.baldershage.se

Jag måste få tipsa er om en UNDERBAR hemsida!
Ashi, du får nog hålla hårt i VISAkortet ;-)









Ja som ni ser, mycket vackert att drömma om!
Allting finner ni inne hos: http://www.baldershage.se/





Sonen i huset blir snart TRE år...!


Vår älskade skatt fyller snart TRE år! Det blev kalasinbjudningar via epost i år.
NÄSTA år ska jag komma ihåg att kontakta
Petra i tid, hon är den BÄSTA att fixa FINA inbjudningar och annat skoj.

Bestemor & Bestefar


Bestefar och Ellisen, lika?

  
Jag hade en ny amningstopp ifrån Proud på mig idag. Den är perfekt så att man slipper visa allt vid middagsbordet.

Ella älskar att testa nya smaker. Yoghurt med banan / päron på burk smakas här efter mycket styr med små händer som ville äta vår middag... ;-)



Trött skrutt som gosar med sin Mor.


Bestemor får leka ;-)




Bär nära hjärtat


Ellisen fick testa en ny bärsele idag som vi fick på Mammagalan! Jag tror vi satte den bakochfram (eller till och med uppochned?) men den fungerade toppen och är dessutom väldigt fin. Enkel att använda utan hjälp är den också. Tummen upp! DROTTNINGENAR heter den.



Väääldigt trött var hon...

De sover!

BÅDA barnen sover sött efter jättemysigt eftermiddagsbesök.


Barnetv och middag samtidigt, det sker typ aldrig.

Vi fick spontant besök av både Bestefar och Bestemor. Efter en dag med vila och ro så kunde det inte bli mer perfekt än att ha två extra famnar. Med hjälp av Bestemor som lät Ella hålla ut en extra lång stund ( hon var SÅ trött och hungrig) så la jag Elian och sen Ellisen direkt efteråt. Perfekt! E är ute i garaget och säljer en av sina rcbilar. Boys ....!

Ella säger hej!



Nu gick Pappan i huset ut med båda barnen här. Jag är sämre än jag tror på att bara vila...

Babyfood

Idag vaknade jag upp av barnen men kom ingenstans. Min kropp hade lagt av om man kan kalla det så, det låter för dramatiskt men så kändes det. Minus ungefär fyra dygn av sömn är inte bra.

Nu är jag duschad och lite piggare och känner att det kan bara bli BÄTTRE!

Något vi håller på med härhemma är ju att införa mat till fröken. Hon smakar och njuter. Ni har frågat hur jag tänker om egenlagat / burk osv. Jag har inte hunnit tänka men jag har absolut ambitionen att göra mer hemmalagat denna gång. Dels för att vi oavsett är en familj som äter middag ( innan var det E, jag och en bebis = Elian) och dels för att det behöver inte vara mer komplicerat än potatis utan salt mixat med broccoli. MEN jag har sen en stund verkligen blivit såld på denna. Det kommer bli spännande att se vilken bebismatskock jag "egentligen" är .....  ;-)


Det kan omöjligt vara dumt att tycka det är lite extra KUL att laga bebismat ;-) Denna finns hos en av mina första samarbetspartners
BARNLYCKA.

"
 

 
Världens bästa matberedare för barnmaten! Du ångkokar, tilllagar och mixar, värmer upp och tinar maten, allt i samma maskin! Babycook har vunnit ett flertal priser för bästa babyprodukt genom åren, och har nu äntligen kommit till Norden!
"

Zzzz

Alltför sent vaken ikväll IGEN! Nej nu är det bums i säng och SOV SÖTT!
Ps. Min design är inte som den ska. Det ser helt enkelt rörigt ut och det ska ordnas, en annan dag ;-)

Barn i säng i tid!

Jag vågar förresten knappt skriva högt att vi numera fått in rutiner på att ha trötta barn i säng kring 20. Ella äter sen en gång till + ca två ggr / natt. Elian är mest vaken hela tiden känns det som då han kommer in runt midnatt till mig och sen gosar med håret tills jag blir så less så jag vill rymma.

Det gick väldigt bra på stor avdelning på dagis idag förresten. Fast trots kort dag 9-13.30 så var han sliten, trött och det var en stor omställning med dagis. Så imorgon ska jag lämna ungefär samma tid och däremellan försöka förbereda middag och kanske hinna dammsuga härhemma. Vi funderar fram och tillbaka på att sälja huset och flytta ganska snart. Gångavstånd till dagis är ett must känner jag nu. All tid man lägger ned... MEN ett radhus i stan har vi inte råd med ännu. Men vi är trots allt unga och har redan startat investeringen så en dag ska vi nog uppfylla drömmen om ett eget HUS / radhus där vi vill bo. Känns overkligt att tänka sig ett boende utan en liten hage nu, det måste vi ordna ;-) Som sagt, funderingar är det och jag återkommer om något bestäms.

Måndag

  
Ellisen vyssjades och lektes med på Godt Bröd idag. Sen somnade hon sött efter en stund.

På dagis fick jag återigen höra hur lik hon är sin bror. Jag håller med massor fast ändå inte. En tjejigare variant men definitivt lik! Hon hade även på sig sina NovaStarbrallor + mössa idag så det kan ju vara det som förvillar lite ;-)


Så här trött var jag idag!

  
Elian dansade och sjöng till Kaptein Sabeltann idag då jag gjorde köttbullar. Han är så otroligt lycklig då det spelas musik.

Just nu busar E med Ella så hon skrattar högt. Vilken UNDERBAR ålder hon är inne i nu. Bara ler, skrattar och ser busig ut. Hon har legat naken i sängen innan duschning och "krypit" på sitt eget lilla vis. Kallar man det hasa sig eller kryper hon? Måste fota och visa en dag snart, kul är det oavsett!




T R Ö S T!


Trösta i bilen.

Ibland får man stanna till och trøsta lite. En rap, lite mjölk eller bara Mammagos kan behövas. Vi hämtade Elian tidigt idag och sen kørde vi hem och bara kramades. Regnet øser ned och E ær på væg hem. Happy Monday!

Ps. Jag hoppas jag slipper skriva mer om Mammabloggarna nu. Det är ju trist att läsa detta för er som inget vet men jag lovar er att det ÄR något ni vill slippa. Värre soppa har jag aldrig varit med om, inte ens i fyran då vi var tjejgäng som höll på och fjantbråka. Jag kunde aldrig ha anat att en sån kul idè skulle bli ett sånt fiasko pga falska identiteter, skitsnack och försök att vända OSS bloggare MOT varandra? Det är nog en mardröm som jag hoppas slippa drömma mer om nu?

Jag vill berätta för er att Malin och Sessans bloggar finner ni
HÄR och HÄR! Ompekningen ifrån gamla adresser bör väldigt snart vara i orden bara jag får tag i ansvarig. Sen vill jag starkt dementera för mer eller mindre insatta att Åsa på något vis hotat eller varit otrevlig mot MIG som det kan uppfattas som i vissa texter. Åsa har möjligtvis hotat mig med att jag och hon en dag i framtiden ska dela på lite bubbel ;-)

En kort kommentar om "flytten"

Igår satt jag och tänkte på hur jag skulle "tacka för mig" inför min flytt .  Detta var min formulering men nu får ni läsa den  hos mig istätället:

"Josefine som skriver Prinsessans Dagbok valde att flytta tillbaka sin blogg till sin adress www.prinsessans.blogg.se då hon tar fullt avstånd ifrån nätmobbing och tyvärr har det varit pajkastning på låg nivå i olika bloggar / forum där Mammabloggarna dragits in så hon kände att hon ville ta avstånd även ifrån detta."

Just nu:




Caroline har på sig ett fint diadem ifrån Acessorize! Lite kul fakta är att vår svenska Prins var på hennes jobb igår men hon jobbade inte. De hade varit en PERFECT MATCH ;-)

Regnig fika!

Allt gick så bra på dagis och jag och Ella stannade medans Elian fikade sin frukost på sin gamla avdelning. Det blir en soft start nu denna veckan och jag har all tid i världen att hämta och lämna! Sen hade jag tid med Ellisen på Rikshospitalet och som alltid väcks minnen vid liv. Det är ju där vi fått möta båda barnen för allra första gången.

Just nu äter jag min frukost på Godt Bröd Bislet med finaste Caroline. SÅ gott som alltid och som jag sa nyss: Ella är MADE OF GODT BRÖD, hon ropade inuti min mage varje dag att hon ville äta just precis det.... ;-)

Elian har blivit stor!

En grå dag i Oslo idag. Barnen sover och jag har tagit en dusch. Ska uträtta så mycket jag kan innan det är dags att köra till dagis. Jag önskar jag kunde stanna lite där och få se Elian för ni ska höra hur stolt han är över vilken avdelning han ska börja på idag. Vet inte om han helt förstår men oavsett, min pojke har blivit STOR!


♥ S O V S Ö T T ♥

Ikväll har barnen sovit som stenar för att visa upp sina finaste sovansikten för sin Pappa?! Elian saknade E så då han var borta och var mycket nöjd över att ha honom tillbaka. Då han satt och åt grillat hos Bestemor på balkongen och E kom in igenom dörren sken han upp och det stod LYCKA i pannan på honom. Jag fick också massa pussar och kramar eftersom vi varit ifrån varandra några timmar. Älsklingsskrutten vår!!!

Jag har legat inne i vårt sovrum med tända ljus, macen i famnen och pratat i telefonen och försökt räta ut frågetecken och se om magkänslan ändrats tills telefonen la av. Nu lyssnar jag lite på fantastiska Alex Schulmans sommarprat men känner att det är dags att sova väldigt snart. Big day imorgon!



Food Story

Vi hann med ännu en fika eftersom Viktoria ville spana in den organiska shopen längst ned på Lökka. Där fanns god rabarbersaft att smaka och det låg nybakta apelsinbrownies som ropade JOSEFINE så vi gick in i den mysiga bakgården och tog dagens andra kaffe. Viktorias kille Sindre var med och vi hade en härlig fika allihopa!


FOOD STORY
får bra betyg av mig! Trevlig personal, smarrig fika och kors i taket - BARNVÄNLIGT! Det ska även nämnas att servicen på Villa P var super, tjejen som tog hand om oss var absolut värd dricksen. Vilken lyckodag då man får god service.








Här är Viktoria och jag SMICKRADE! Vi ska nämligen vara Petronellas tärnor fick vi veta få sekunder innan bilden togs. Vilken ÄRA.


   

Nu ska jag njuta lugnet som råder härhemma och kanske läsa lite mer i min bok.

Ha en SKÖN kväll alla glada, ni vet väl att det är NI som gör det extra kul att blogga? Är ni med mig tillbaka hit igen?

Loppis!


Fina Petronella i vimlet.

Sen blev det loppis i Birkelunden. Like the old days då jag bodde på Lökka och dejtade E. Jag hade ett kuligt partyliv med många fester / middagar hos mig. Så sa det PANG BOM och jag blev tokkär i E och en önskan om Elian började gro snabbt... Idag är mitt liv rikt, men utan minnen och lärdomar vore det fattigt så man ska se tillbaka på olika ting med glädje tycker jag.


Ellisen sov gott.


Love you girls!







Villa Paradisio - we like!


Viktoria och Ellisen.

Då vi möttes upp på Grynerlökka så valde vi ett favoritställe: Villa Paradisio!
Tjejerna och jag hade catch up och girltalk så det stod härliga till. Ella lektes med och somnade tillslut då Viktoria drog vagnen. Salladen med parma och mozarella smakade ljuvligt och som jag ÄLSKAR dessa tjejer. Kommer tjata tills jag dör om hur lyckligt lottad jag är över mina "nya" vänner jag vunnit här i Oslo.

Jo, bilden ovan symboliserar att Ella idag SATT SJÄLV! Det var Viktoria som satte ned henne och så satt hon kvar utan att tipps. Jag brukar sällan sätta henne ensam då de helst ska lära sig att hamna i positionen själva för att vara mest nöjda som det sägs. Men hon tränar ju att sitta i våra famnar på tex restaurang och vid matbordet. Så, damen satt någon sekund och mitt hjärta slog extra snabbt.


En del telefoner har besvarats idag men tillslut stängde jag av den. Behövde lite lugn och ro då jag äntligen fick sitta ned.






Vet ni hur HEMMA jag känner mig nu då jag bloggar? TRYGG och GLAD utan krusiduller, Jippie!

Home

Nu är vi hemma och Ella som inte tog sin sista nap idag har somnat men vaknar nog till om en timme och tror att det är PLAYTIME. Elian är nybadad och glad över att Pappa är hemma igen. Snart ska han i säng och så är kvällen här... igen!


JIPPIE, en latte och en sovande bebis!



@ bestemors place

Vi blev bjudna på GRILLAT hos Bestemor då vi kom. Snacka om LYX att ha barnvakt så att Elian fick leka och ha kul och jag fick tanka positiv energi av mina ælskade væninnor. Vi har fått hælsa på Heidis pojkvæn, han ær HELDIG som får ha henne som kjæresta och jag ær vældigt nøjd med det jag sett hittills ;-)

Nu ska vi snart åka hemåt och førbereda infør en ny vecka, jobb, dagis och annat skoj står på schemat!

Make up

Jag har egentligen inte bloggtid men smörjer in benen samtidigt...typ ;-) Elian bajsade på toaletten samtidigt som jag ammade och då jag kom in för att hjälpa till hade jag även ett samtal på tråden. Då hade han kastat ned toalettrullen i toaletten av misstag... Det var vår sista rulle. NU vill jag UT ifrån mitt småbarnskaos, äta brunch ( har ej hunnit äta) och bara vara Josefine. Dags att sminka sig, det är min räddning för att vakna till liv. Man kan säga att sminket är min bästa vän sen jag blev Mamma för jag kan vakna likblek trots solbränna... Den rinner liksom av om man sovit mindre än två timmar en natt.

SLUTKLAGAT! Happy Söndag!

Majsgröt

Här segar vi på som oftast om helgerna. Elian sjunger Kaptein Sabeltann för fullt ös ( detta fenomen är SÅ norskt men sött), Ella käkar majsgröt och jag sitter i morgonrocken. Planen är att inom en timme ha tagit en dusch, fixat mig och barnen och vara på väg ut runt kl 12. Om Ellisen tar en nap väldigt snart underlättas planen märkbart.

Hoppas ni har en SKÖN söndag med tända ljus, bra morgontv / tidning och få planer. Söndagar ska oftast vara soft days enligt mig.

Back?

Efter en natt med noll sömn på grund av sonen så känner man sig otroligt mörbultad. Dock gör det mig glad att mina barn är så glada och underbara, tröttheten tränger iväg en liiiten stund då de ler ;-) Jag har dessutom en härlig tjejbrunch att se framemot idag!

 

Det är så himla tråkigt då ting inte är som de verkar vara. Löften som bryts och då någon man litar på pratar illa om andra gör mig LEDSEN. Därför får vi nu se om jag flyttar in enbart på min gamla adress
www.PrinsessansDagbok.com igen, kanske hos Blogg.se? Det är inte hur "fancy" min blogg ser ut som räknas för mig men hur det känns. Jag vill lägga ALL energi på att tycka bloggingen är KUL, något som är jätteviktigt för mig. Kvinnor som inte vill varandra väl och intriger ibland vuxna människor är det värsta jag vet och jag accepterar verkligen inte vad som helst. Det vill jag att ni ska veta om.To be continued....