KULIG DAG!


Vi har haft SÅ kul och nu är vi alla trötta efter all värme. Jag och Ella höll oss i skuggan men kidsen ( Elian, Elsa och Julie lekte och körde karuseller)


Nu dinnertime!


Tusenfryd!



Vi firar oss Mammor på Tusenfryd  och jag och Emma åkte nyss en häftig bergochdalbana. Barnen leker åker karuseller och äter glass och jag ammar i skuggan. Glöm inte att smörja in barn idag, det är stark sol. De minsta ska man ej smörja men hålla i skuggan. Stor kram ifrån oss!

HAPPY MORS DAG!

Idag vaknade jag före alla andra, vilken LYX! De låg så fint och sov alla tre. Elian i vår säng och Ella i sin egen.
Jag tog mig en skön dusch med scrubhandskar, inpackning och noll stress. Det var en perfekt star på Mammornas Dag!
Jag tycker att alla ni som läser min blogg men inte bor i Sverige också ska fira, vi förtjänar att firas oftare vi MAMAS som "ska" vara flotta damer, Mammor, döttrar, vänner, kollegor and it goes on and on....

Vi gör helt enkelt ett underbart jobb som vi alla älskar (inte alltid men in det stora hela tror jag att ALLA älskar sitt "jobb") och borde inte tas för givna. Så idag är det DIN dag!


Mamma, jag älskar dig så högt det är därför jag kan bli så arg på dig ibland...!

GRATTIS alla härliga Mammor därute!


Storasyster & Charlotte som är som min syster ( best friends sen vi var 7 år)
och jag med Ella i magen. En stor dag med många lyckliga minnen att se tillbaka på..!




Thats what friends are for!

Jag är så tacksam för den stunden ikväll som var LUGN då barnen sover skönt i sina sängar. Jag har verkligen tagit den tiden för given tidigare och det ska INTE ske igen. Nu ska jag vara mer tacksam. Jag är ju samtidigt tacksam över att barnen får sin välbehövliga sömn, att huset kan hållas efter litegrann och att jag och E kan få tid tillsammans. Man behöver det.

Vi pratade en del om det i torsdags ( eller JAG babblade på som alltid...) om att det är viktigt att ta hjälp av varandra och att umgås. Att gäster känner att dörren är ÖPPEN oavsett tycker jag är jätteviktigt.  Alla har inte familj nära idag och vissa blir kanske lite "isolerade" av det. Men se om kring er om omge er med goda vänner istället ( eller OCH såklart! ). Våga ringa och fråga om Gudfar, kompisen eller tante kan hämta en dag i månaden på dagis, boka in Mormor som barnvakt i TID om hon aldrig kan då ni frågar och våga ringa och gråta då ni behöver till en vän. Man kan oftast få så mycket mer av varandra bara man vågar.

Tack alla MINA underbara vänner som finns, ni är otroligt värdefulla för mig! ❤

 

Tack lördag

OJ som kvällarna springer ifrån mig nu då rutinerna är off. Elian somnade efter 45 minuters sång och sen vaknade Ella och ville äta men nu sover båda två och jag fixar fortsatt med kläder härhemma... En dag med två timmar ensam hemma vore en dröm för mig. Då skulle jag rensa i skåp och storstäda... Vid närmare eftertanke kanske en hel dag behövs :)


      

TACK alla fina, underbara, glada och GODA vänner för idag - We love you!

     




"Mamma, är inte denna flaskan Elsa sin?"
Elsa du får din hatt och flaska imorgon ;-) Nu sover du säkert jättegott i sängen din!




Imorgon är det Mors Dag i Sverige och vi kan nog lungt säga att mor här i huset fick fina presenter idag för det blev några shoppingpåsar... Men sandaler åt Elian fann vi inte i riktig storlek med stängd tå. Det är viktigt känner jag då det går vilt till på dagis och de små tårna lätt får sig en tramp.

Nu ska jag sortera lite mer tvätt sen är det bok i sängen, ÅÅÅ va skönt!

Tack för alla fina kommentarer ni skriver, ni gör mig GLAD! Jag hoppas ni förstår att jag har mycket att göra med två barn och att blogga tar sin lilla tid därför blir kommentarer sällan besvarade blixtsnabbt.

KRAMISAR!



Godkväll

Just nu nynnar jag nattasång för Elian så att han somnar ( vi har haft kaoskvällar sista tiden och nu ska jag inte gå ifrån övervåningen förrän han sover) och plockar kläder häruppe. Återkommer snar och berättar om vår härliga dag!
Försöker visa finaste Ella i sin somriga outfit ifrån
Proud! Klänningen är supermjuk och med body under. Dock utan ärmar så vi har POPbody + H&Msockar till.

HAPPY!

Nu kan man iaf gå härinne, men gästrummet är proppfullt. Dock är en sån här dag inte dagen att damma och städa, den ska istället NJUTAS!


UNDERBART collage gjort av Elians gudfar Martin!
Den fantastiska skjortan kommer ifrån
MyCinnamonBoy, shortsen ifrån Proud och skor ifrån Brandos.

Hett ute!


Härlig klänning på Zara m fickor men den går ej att amma i så det blev inget köp!

Vi flydde värsta hettan och har nu shoppat massa fint. Jag fick vara smakråd åt Skai som skulle handla åt sin kära så det var extra skoj! Elian och Julie har lekt och haft jättekul. Nu sover båda barnen i bilen och snart är vi hemma och ska försöka göra det något så när fint hemma för om en stund får vi grillbesök. Poolen ska fyllas för barnen, jippie!

Godmorgon SOLIGA lördag!

Godmorgon SOLIGA SOMMARDAG!
Nu ska vi åka på ett shoppingcenter först och sen UT i solen.



fab friday

Jag glömde helt bort att skriva att Heidi sov över här inatt och hon har också varit med och myst härhemma idag! Dock fick hon självklart sova ut även om Elian gärna ville gå in och se på sin Tante Heidi som han sött säger.

Vi kom nyss hem ifrån en FAB kväll med friends. Tack snälla
Ashi och kompani för trevlig och god middag på er soliga terass, en perfekt fredag!


Springer fort fort med blommor till Mamsen!


Lycka är att ha glada stunder i vardagen.

  

  

Vi njuter solen!

Vi njuter solen och barnen har sovit, då E kommer hem ska vi på mysigt besök hos Ashi och kompani!
Hoppas ni njuter er fredag!


Underbart paket!


Igår mitt i rullahåret och drickaettglasrosachampagne så kom det ett stort paket fyllt av godsaker åt barnen ifrån
NOVA STAR!

Tusen miljoner tack för att ni förgyller våra små, Elian och vi är supernöjda med förra kollektionen och den används flitigt. Jeansen är de enda han använder och vi har tre par. Mudden gör dem snygga och tuffa och de är stora i stl så gå gärna ned en stl då ni köper just dessa.


Hej hej ifrån en NovaStartjej!

Mammor & barn

Dagen igår efter en skön walk bara försvann! Jag hämtade Elian och Heidi trillade Ella i vagnen till Bestemors jobb där vi sen möttes. Så bar det av hemåt för att göra oss klara.

     

Det var väldigt trevligt igår då vi prommade med barnen. Ella och jag var lite sena och det tog tid innan hon somnade in så jag bar en del. Men då vi satt på café i solen och njöt så fick hon lite mer mat och somnade skönt. Jag är så glad jag har mött så många glada och goda vänner sen jag fått barn!



Vi satt på Smakfullt och det är där jag köpt min stjärnbricka! Den finns tyvärr bara kvar i rött men den är också fin!


Tack för igår girls!

BIK BOK

Igår hade jag på mig skor Bianco, spetsleggings Lindex, klänning Bik Bok, kavaj Gina Tricot och väska Chanel.

En glad läsare tipsar om rabatt på Bik Bok och min klänning finns just där + i rosa så jag lägger in kommentaren här:

"Postat av: Mie

Hei Josefine! Ville bare tipse deg om at Bik Bok (ihvertfall den på Arkaden i Oslo) har halvpris på alle overdeler i dag og i morgen. Alle nyheter av kjoler, topper, jakker, tunikaer etc! Jeg fikk endelig en paljett jakke med korte ermer som jeg har siklet på :)

2009-05-28 @ 20:28:48

På Höyer Eger


Vi på VinEger igår.

Det var SÅ kul att få möta mina tjejer men själva eventet var bara okej. Vackra kläder och människor men inte det där lilla extra. Vi ska inte tala om goodiebagen vilket är en stor miss då man arrangerar sånt här. Den ska ju ge en lyxig känsla men men det var inte därför vi gick dit. Efter någon timme gick vi vidare till takterassen på Grims Grenka ( jag vet du ler nu Ashi haha).


Blondinder på vift! Lite kul att vi var ganska lika i håret denna kväll alla tre blondiner valde curly.
Jag hade dessutom tänkt ha exakt samma klänning som Petronella men ändrade mig i sista stund, ingen av oss hade en aning att den andra äger just den, det sker ofta med oss två :)



Emma och Petronella!

     
                   LADIES PÅ TAKET!

Sen gick vi vidare till ett ställe som heter Skansen tror jag och åt lite smarrig fisksoppa. Min mage kurrade och det var en perfekt avslutning på kvällen. Ella sov sött hela kvällen och natten men Elian saknade mig. Vi ska ha en jättemysig dag tillsammans idag.

TACK mina älskade tjejer för en jättekulig kväll!

HAPPY FREDAG!

HAPPY FREDAG!

Godmorgon soliga, härliga fredag! Nu sitter Elian och myser med barnetv och han ska vara hemma med mig och Ella idag! Vi klev nyss upp och det var skönt att alla fick en liten sovmorgon. Det står ingenting på to do idag, jo att städa då men det står ju där varje dag .... ;)

god natt


Jag, Heidi och Petronella!


Update eftersom många undrar: Petronellas klänning och Heidis skor kommer båda ifrån H&M!

GRATTIS!

Postat av: Hanna

Om jag skulle vinna denna tävling hade jag blivit överlycklig =)Jag har inte rest mycket i mitt liv, men till hösten kommer det bli en lång resa till Thailand och då hade jag verkligen velat ha ett passfodral. Jag älskar rosa så färgen fuchsia hade jag valt. Kram

2009-05-26 @ 08:35:55

GRATTIS! Maila mig din adress!
[email protected]

Vi myser!

Vi har en underbar kväll och jag riktigt njuter med mina tjejer:)

On the go

Nu är vi hemma efter en dag ute på vift! Ganska kort tid för att äta, mata bebis och vara med Elian + fixa sig själv =) Men alt går och jag har underbara Heidi som hjälpt mig, det är det allra bästa att man kan ta hjälp ibland!

walk

Det är en mysig dag! Jag och Ella har sovit lite extra och ligger efter schemat här så min morgonstädning blev inte av. Vi får helt enkelt överleva lite damm i hörnen. Nu ska jag äta frukost, pumpa mjölk och göra oss klara. Vi ska på Mamma/bebisWALK idag och sen ska Heidi hänga med oss som igår!

HAPPY TORSDAG - kom ihåg att det är Mors Dag på Söndag!

Vinnaren av valfritt smycke är....

Postat av: LillTuvan

Efter en dag som denna skulle ett armband stjärna passa fint.
Min lilla 2-åriga tjej har kräkts och sovit hela dagen, som en lite trasa har hon varit i famnen, usch. Ikväll har hon i alla fall velat äta och dricka, även om det mesta kommer upp igen.
När storebror lagt sig satt vi ute och myste på altanen en stund i solen och bara njöt, mitt i allt kräktes hon igen och nu sover hon igen. Vilken lycka när hon åtminstone orkade prata och vara glad en liten stund!
Det är knappt 2 veckor sen hon och storebror hade magsjuka, hon klarade sig bra då, men storebror var dålig i flera dagar. Efter en tung dag känns myset med barnen i soffan i kväll som bästa avslutet!

2009-05-27 @ 21:41:56


GRATTIS & krya på er! Maila mig din adress så att du kan få din vinst!
[email protected]

I love my kids


TACK för ännu en dag fylld av minnen att njuta av. Jag älskar mina barn så högt så högt, inget är större än detta!

// MAMA

Gro Nylander

Jag och Mammor + bebisar möttes upp på Chateau Neuf idag som har Tenkepausen. Där bänkade vi oss i sköna soffor och tur vi kom i tid för på slutet vällde det in fler som ville lyssna. Gro var som alltid underbar och jag tackade henne för det hon gjort för mig. Jag ursäktade mig och sa att jag förstår ju om hon inte kommer ihåg mig men jo då, det gjorde hon. Hon förklarade att hon kom ihåg mig i det lilla amningsrummet så sjuk.

Man hörde knappt vad som sades ( supertråkigt!) och det var inte så mycket nytt men det var ändå en kul grej och mina Mammafriends är så härliga! Nästa gång blir det picnic i det fria så att vi kan hänga lite längre och äta massa gott. Det Gro sa som jag tycker är viktigt var bla att hon verkligen ville att dagisstartåldern skulle bli 15 månader ( så att barnet kan prata, gå och stå. Precis så resonerade vi då jag valde att vara hemma utan pengar med Elian de sista månaderna innan han startade dagis 16 mån gammal) och att inskolningen skulle bli 3 veckor.

Vi har ju redan en fantastisk ordning idag för Föräldrarledighet men tänk om den var kombinerad med det allra bästa för barnet så många fler som skulle vänta de månaderna tills kanske både barn och förälder är redo!? Alla har inte möjligheten men jag tror att vi är många som kan prioritera om, vi använde sparpengarna. I Sverige är möjligheten så mycket större att "dra ut" på ledigheten men vi i Norge kan ju å andra sidan göra det själva, dvs lägga undan pengar ( det betalas ut antingen 100% i 10 mån eller 80% i 12 mån) och tänka långsiktigt.

Gro pratade också om de positiva effekterna med amning och samsoving men också om de tråkiga bieffekter som tex rökande gravida eller föräldrar ger. Det ÄR barnmisshandel att röka som gravid. Att dricka alkohol som går rätt i fostrets blod är också livsfarligt. Nej nu ska jag sluta predika, kan skriva hur mycket som helst om just detta.

TACK för idag Mammisar!


Koncentrerade Mariann, Kajsa och Liv!


Gro Nylander.


Agnete med en gäspande son!


Emilie ( som jag fick äran att hålla, såå gosig!) och Mariann myser.


SötisTruls slappar av hos sin Mor.

Update: Jag tycker det är BRA att hon pratar om fördelar med amning. Det är dock fel om man ser ner på dem som ger flaska, det ska man aldrig göra. Alla vill vi våra barns bästa och gör så gott vi kan vad gäller mat tror jag.

Fint besök

Nu landade jag i soffan efter en dag som gått snabbt! Ella sover en lur i vagnen, E lägger en nybadad Elian och Heidi tar ett skönt bad med lavendelolja och tända ljus. Life is good.

Eftermiddagen har varit ovanligt trevlig då Heidi förgyllde den med sin närvaro. Vi hämtade upp henne på vägen hem ifrån dagis ( jag tog bilen idag ) och så handlade vi dinner på ICA på vägen hem. Eller tanken var att Heidi och Elian skulle vara hemma och slippa följa med men då vi kört in på uppfarten skulle Elian till varje pris hänga med så vi körde tillbaka allihopa istället. Det blev svettigt trots en extra famn och SOM jag beundrar er med fler barn.... Fast hade Ella sovit hade saker ju sett annorlunda ut såklart.

Vi lagade smarrig kyckling i ugnen med couc cous, sallad och vitlöksbröd och satt länge och pratade om allt och inget. Är så glad i vår kära Heidi! Om någon känner till restaurangjobb i Oslo så hojta till, hon är sugen på nya utmaningar.


Elian lekte ute i solen som lekte tittut bakom molnen och jag fixade dinner.

Tävling - valfritt smycke hos CreativeLounge

Just nu har vi mysigt besök av Tante Heidi som hjälpte oss i butiken nyss. Även med hjälp blir jag svettig av att handla mat med två barn då båda är vakna, ingen supermom är jag men det går bra ändå!

Jag tänkte titta in sen och berätta om vår mysiga dag men först starta upp en HÄRLIG tävling.
Ni kan titta in hos
CreativeLounge och välja VILKET SMYCKE NI VILL och sen skriver ni er önskan i kommentarerna och jag lottar en vinnare imorgonbitti då jag äter frukost. Låter det bra?


Kanske detta?
Fotograf: Umeåfoto.

LYCKA TILL!


babyblå


Att kunna ha luggen bakom öronen är härligt då man sparat.  ( Putar nog med munnen för att se "ung" ut? Hahaha blev inspirerad av mina gamla festbilder kanske...)
Den tunika jag har på mig finns även i helvitt eller ljus med grå ränder / striper. På rea på de flesta Vero Moda just nu!


Nu sprattlar Ella här och vi ska gå ut i sköna vädret.
KRAM så länge!

Heels


Dessa skor ifrån Bianco blev jag kär i då jag såg dem första gången och i förrgår slog jag till.
Imorgon ska jag och några girls på ett event, de blir nog invigning för dessa redan då. Ett glas champagne i handen, glada tjejer och inga barn ska bli skönt. Men bara någon timme! Man behöver ibland komma ifrån det självklara då och då för att uppskatta.


Nu snusar min Prinsessa så sött uppe och jag gör mig färdig, det ska bli KUL att möta Mammor & Barn och gå på ett härligt föredrag idag! HAPPY ONSDAG

Onsdag!


Någon efterfrågade bilder på mig och E då vi började dejta.
Here you go! Här skulle vi på partaj och jag skulle få möta hans bästa kompis Martin.


Idag ska vi på ett föredrag av Gro Nylander som jag glädjer mig till! Det var hon som hjälpte mig då jag hade den dumma bröstinfektionen/mjölkstockningen med Ella. Jag har även läst hennes böcker och tidigare lyssnat på henne tala om graviditeter. Just nu har vi en man på nedervåningen som fixar med en list ( sen skadan runt jul/nyår) så jag och Ella är uppe och jag är så hungrig :)

Chocolate & Mint

Oj som tiden springer ifrån mig! Men nu ska jag gå och lägga mig och fortsätta på boken "En bit av mitt hjärta".


Måste tipsa om dessa smarriga Fusion som jag lägger en förmögenhet på varje månad...
Choklad/Mint ÄR gott!


KRAMISAR!


FAB eftermiddag

www
Papporna fixar dinner!

Både E och Skai tipsar STARKT om de snygga chinos som finns på ZARA för bara 299 kr st. De har båda flera olika färger och de behöver knappt strykas vilket är bra för pappor som stressar ut i gryningen för att komma till jobbet :) Det var Stefan som tipsade först då E var i behov av byxor. Så ska ni uppvakta en kille, köp dessa snygga chinos. Syns knappt på bilden men Skai har på sig sina svarta.


HJÄLP!
Här ser jag Elian som 15åring på dejt. Jag vet att snart är vi där, därför ska jag njuta ALL tid jag får med honom. Han sa idag att Julie inte är hans käresta, bara Mamma. Men även att Skai inte har stor rumpa...Bara Mamma... Man får ta till dg det som är positivt :)

Ni kanske ser att hans öga är blått? Idag då jag var på babysång ringde dagis och berättade att han sprungit rakt in i sklien/rutschkanan på dagis. Han hade lappen på ögat så han såg inte. Stackars älsklingshjärtat hade gråtit massor, han brukar oftast borsta bort smutsen och bara leka vidare  men detta gjorde ONT. Dock ville han snabbt ut och leka igen så han klarade sig fint. Men det riktigt högg i mig då jag inte var där och tröstade just där och då.


Fina, goa familjen som vi har så kul tillsammans med! SOM jag uppskattar härliga vänner man verkligen kan prata och umgås med som man är. Man finner sin egen familj då man bor långt ifrån den biologiska.


TACK snälla för en underbar eftermiddag / kväll med massa lek och bus!
Elian och Julie pussades hejdå i dörren och det var en perfekt avslutning.


Sen då vi kom hem ville Elian koka pasta så han fick lov till det. Jag satt med honom då han åt och la massa pussel och sen somnade han strax efter 21. 30. Lite bättre ikväll alltså. Jag skäms att skriva om våra tokiga rutiner just nu men det är ljust ute, vi har härliga vänner och har ju så kul de extra timmar vi fått. Men tillbaka till sovainnan20 är planen såklart. Sen sker det massa annat "bakom kulisserna" här också som jag inte alltid skriver om. Men det tror jag att ni redan förstår.

Nu ska jag njuta lite soft tid med sovande barn innan jag själv ska lägga mig i sängen. Tänk vad man ÄLSKAR att sova sen man får barn. På ett magiskt vis som nästan inte går att förklara. Sömn är det viktigaste man kan ta, ge och få.

DEJT!


BIT Oslo City.

Vi mötte upp finaste "Tante" Ashi med bebisimagen. ÅÅÅ som jag längtar efter Prinsessan som bor därinne i hennes mage!
Det blev smarrig ciabatta och massa girltalk. Är så glad att du finns kära vän, du gör mig GLAD!


Ashi och Ella.


Här säger vi hejdå för idag. Alltid lika svårt att slita sig men vi båda skulle hämta Prinsarna på dagis!

tra la la la


Ella låg länge och spanade under sångstunden idag!



Trevliga Stina (med sonen Max ) och
Anna var där! Vi pratade om livet med barn och om typiska och vanligt skillnader mellan oss män och kvinnor. Alltid lika skoj att diskutera detta med andra tycker jag.

Som alltid en härlig stund med goa mammor, barn och så Anna såklart :) Jag rekommenderar babysång till ALLA!


grilldags

Barnen leker och killarna fixar dinner. Vi är hos Skai och kompani och jag ser att på bilden nedan kan man lätt tro att en ny failjemedlem är på väg. Men så är inte fallet!


Regn


Nu hämtar vi strax Elian. Det regnar massor och Ella sover sött efter mysig lunch med hennes favorittante Ashi:) Jag ska smyga in och se om nyaste Mama kommit i tidningshyllan, hoppas!

Perfekt inneväder:)

Det passar perfekt med innestund med sång och fika nu. Jag inviger ny tunika ifrån Zara.

tisdag

Jippie - en NY dag!

Just nu äter jag frukost och vi ska snart iväg. Det blir mysigt babycafé / babysång i Svenska Kyrkan kl 10.

 
Bus igårkväll!

Barnen somnade förresten innan jag hann lägga mig med dem så lite tidigare än kvällen innan fick de sin sömn igår...
I eftermiddag ska vi hälsa på Julie med familj och det var det som gjorde Elian HAPPY imorse, han längtar!

OOps we did it again

Båda barnen är vakna nu så jag gör en repris. Lägger mig jag också så somnar vi nog alla tre. Ella var precis inne hos Elian med E och Elian sjöng och gosade med henne. Pratade idag länge i telefonen med en härlig tjej och jag berättade om syskonkärleken som REDAN är så stor. Fantastiskt!

SOV SÖTT!

kjoligt idag!

Vi hade en mycket mysig familystund på centret ikväll. Ett nytt center testade vi och allt var nytt och fräscht. Det kom fram två damer som beundrade våra barn länge och det haglade komplimanger. Tänk så många centimeter man kan växa då man hör fina ting om ens egna barn? Det är ju så naturen fungerar, ser till att man blir knyten och bunden med de små. De sträcker sina händer mot en, kommunicerar, ler och är med just för att vi inte ska överge dem...



Ellisen i sötaste och skönaste lilla kjolen!
Finns hos Gullgrodan och nu också till reapris ser jag.



Inne på ZARA en sväng....


Elian var på bushumör och vi kom hem strax efter 20. Våra rutiner har verkligen rubbats i helgen och jag och E skrattade faktiskt då vi kom hem över hur hopplösa vi blivit.

segt....


Jag på väg in i bilen då vi skulle iväg förut.
Denna bild tog över en timme att lägga in, så less jag blir då ting krånglar!
Mitt tålamod har aldrig existerat tror jag....






GLAD!

ÅÅÅ jag blir helt lycklig just nu av att tänka på sommaren! Min bästa kompis Charlotte kommer hit och bor med oss i några dagar med sin son, hennes lillasyster Caroline flyttar hit över sommaren och Janina och Emil flyttar hit de också. Viktoria och Jessica ( FÖRLÅT DARLING) kommer tillbaka och ja sommaren blir minst sagt HÄRLIG!

VÄLKOMNA SKA NI ALLA VARA

       

Keps!

Barnen har sovit, jag har pratat i telefonen om framtiden och fått lite färg i den starka solen samtidigt. Vilken timing! Nu hoppar killarna i studsmattan och vi funderar på att åka iväg och på ett shoppingcenter och göra lite to dos. Eller så blir vi hemma i solen. Men en keps åt Elian är ett måste inför dagis imorgon, solen är STARK!



På grund av leon

Idag kom denna snygga och förhoppnigsvis härliga bok i brevlådan. Så otroligt KUL att få nya böcker inför sommaren som nu startat. Så snart jag kan softar jag i vår trädgård och läser gärna om barnen sover. Återkommer då den är utläst så att jag kan berätta hur den var.


På grund av Leon / Jenny Leeb

Tack
Lind&Co för boken!

changes!


Det är spännande med nya projekt och framtidsplaner.
Ni får självklart veta när något nytt sker. Jag funderar mycket just nu.

Elian somnar snart här, jag sjunger nattasånger, bloggar och ammar samtidigt.
Som vanligt med andra ord ;-)

trodde du jag tänkte sova mamma?


N O P E

lovely day

Det är stekhett ute och inte ett moln så långt ögat kan nå! Vi har tagit en walk, eller jag med båda barnen i syskonvagnen ( love it!).




Shorts
MeMini & tröja Änglagallerian.

Nu fikar jag och Elian här och jag hoppas han somnar i tid idag.
Halv tolv på kvällen är i senaste laget att somna...!

KRAMAR!

Vinn passfodral ifrån ORDNING&REDA

Veckans härliga tävling bjuder på en vinst ifrån ORDNING&REDA! Jag har sen jag var väldigt liten älskat deras sortiment och min Storasyster var den som fick mig att bli inspirerad i butiken vi besökte i Stockholm då vi var där. Så idag har jag kalender, datafodral och nu även ett passfodral därifrån!



Ni får chansen att vinna ett valfritt passfodral i skinn. Färgerna ni kan välja mellan är gul, vinröd, lila eller fuchsia! För att delta kommentera detta inlägg med vilken färg du önskar. LYCKA TILL!


Tävlingen pågår tom torsdag kl 12.00!

Syskonkärlek

Jag valde att ha Elian hemma idag. Han fick så lite sömn så då E gick till bussen låg Elian och sov bredvid mig!

Sen blev det massa morgonmys som jag filmade med mobilen. Just nu är det frukost och morgontv här. Dagen blir soft och skön, inga planer alls. Hoppas ni får en härlig start på veckan!






Godmorgon klarblå himmel!

Jag glömde INTE bort att lotta vinnaren igår men Elian somnade inte förrän jag la mig med honom och Ella så vi somnade runt 23.30 alla tre. Det var med andra ord vaken kväll hos oss och jag hann inte helt med mig. Här kommer den lyckliga vinnaren:

"
Postat av: Jennie, malmö

Hej!
Jag ser att de tidigare inläggen nästan enbart handlar om tjejer som redan är mammor och som önskar sig presenter till deras änglar. Jag har inte egna barn än :( men alla mina närmsta väninnor är mammor eller väntar barn. Det är inte helt enkelt att stå och titta på när alla andra går vidare, skaffar familj och gifter sig.Men jag älskar deras småttingar nästan som om de vore mina egna! Jag vill gärna skämma bort dem med presenter! Jag hade köpt brioklossarna till flickan en av mina vänninor väntar och en registreringsnummer till lille EMIL som är den sötaste killen i världen!

Tack för en underbar blogg som gör mig glad och hjälper mig att se att livet är underbart!

MVH

2009-05-18 @ 18:01:12 "
STORT GRATTIS och jag önskar dig ALL lycka!!! Du verkar vara en varm, god och omtänksam vän - såna växer inte på träd!
Maila mig [email protected] så att du kan få din vinst!

AmandaEgilson - by hand & heart


Har fått lite frågor på mail om mitt halsband.
Det är finns här och jag har pansarlänk 42 cm.



vackrast

   r   e  
Ibland faller man tillbaka på ryggen då man ligger och tränar på magen.

eer
Då vilar jag väl lite här då....

ss
Men det är ju KUL!

Äta ute


En nyväckt kille väntar på middag!

Vi åt ute i solskenet ikväll, helt underbart.


Walk

Elian kom aldrig till ro härhemma men lekte glatt för det! Dock kände jag att han borde ha en liten nap om allt ska orkas med inklusive dagis imorgon. Så jag tog med barnen för en walk i skogen. En supertung backe senare och lite snack så somnade Prinsen sött. Nu sover de och jag sitter ute och bloggar!





Bilderna ovan är mobilfoton men för att svara om frågan om min Canon så är det denna modellen och jag kör än så länge på auto eller snurrar på hjulet för närbild eller utan blixt. Men jag har fått hem en bok som jag ska läsa för att ta finare bilder, så om ni ( jag) har tur så får ni se finare bilder härinne väldigt snart! Vi var ute efter en kamera som tar bra bilder, som är lätt att ha med sig och som passar en familj i farten. Den som är bäst till ett bra pris helt enkelt. När man har två små skatter är det ännu roligare att fota OFTA. Min plan är ett stort svartvitt familjefoto eller bara barnen att ha på sidan om soffan, på canvas!

Ett stort tack!

Nej det blev ingen färg på nosen för solen försvann och jag råkade väcka Ella då jag tänkte ta på en mössa på lilla huvudet.


Jag vill bara TACKA Mamma & Ingemar som hjälpt oss massor i helgen både med hem och barn.
Ingemar hjälpte som sagt även till med ventilationen och sen även med lite rör. Jag saknar min Pappa på det viset ofta, han var en riktig fixarDAD. Han lever alltså men vi har inte kontakt idag.


Mamma och Ingemar igår då gästerna gått.

Nu kom killarna hem här!

Härligt!

OJ vilken skön sommarvärme vi har idag!

Det doftar pioner i vårt hus, golven är rena och tvätt- och diskmaskin brummar. Eivind och Elian gick utanför dörren för att köra racerbil ( den radiostyrda som är Es nya hobby) och snabbt kom Elian tillbaka. "En blomster til Mammaen min" sa han så fint och så fick jag en lång kram och puss. En fin maskros som är vackrast av ALLA blommor härhemma gör nu sällskap med pionerna i entrén.


Solisar ifrån Barnlycka, de får sitta på en minut här och där...
Obs! Shoppar ni där så har ni ALLTID 10% rabatt om ni uppger  Prinsessans Dagbok då ni handlar. Rabatten dras av manuellt i efterhand!


Idag har bara rouge och ögonbryn hunnits med. Hoppas få lite färg på nosen.

Nu ska jag NJUTA att solen skiner med min frukost ute. Ella somnade precis i vagnen och min frukost tidigare idag bestod av knallrosa gräddtårta, man får passa på :)


Oj nu kom det moln här, jag har bara bloggat i fem minuter. Snabbt kan ting vända!



Godmorgon dagen efter!

Godmorgon dagen efter då allt är som vanligt igen! Förutom att frukosten består av rostbiff, lax och parmaskinka  ;-) Hoppas ni alla sovit riktigt gott, det har vi. Ella och Elian vaknade 7.30 båda två och nu sover Ella igen. Här har vi inga planer alls, ovanligt faktiskt.


Jag hade ju köpt kransekake som är väldigt norskt men den glömde jag helt bort då vi ställde fram tårtor till kaffet...
Så den fick mest stå som pynt då de andra kakorna / tårtorna helt klart smakade godare. Men jag försöker lära mig lite norska traditioner också.


Här i Norge är det väldigt vanligt att baka till andras konfirmationer och bröllop. Det serveras oftast flera typer tårtor, inte helt ovanligt med tio olika tårtor. Men den svenska dopgudstjänsten är mycket finare tycker jag. Kanske är det för att jag är svensk och trivs med svenskan och de svenska psalmerna men den är också mer fokuserad på dopbarnen och det gillar vi!

Fast det var även häftigt att Elian döptes i en riktigt norsk kyrka där Eivind själv döpts och konfirmerats. Alla svenska gäster fick se att norrmännen bär bunad ( folkdräkter) i kyrkan och uppleva hur det görs här i Norge. Men nu fanns det ingen plats där förrän i slutet av juni och då ville mina syskon att vi helst skulle byta så att de kunde komma.. Men så kom de inte, men ändå :) Så då kändes Svenska Kyrkan som ett självklart val och jag är väldigt nöjd med det!

Andra skillnader i Norge / Sverige som jag märkt är att man i födelsedagar här nästan alltid (? rätta mig om jag har fel norrmän!) serverar någon lunch i födelsedagssällskap ( KALAS) ? Tex korv med bröd till barnen och eventuellt annan mat till de vuxna och sen fika? I Sverige är det väldigt vanligt att man "bara" har bullar, kakor och tårta. Ja oftast en typ tårta inte tio :)

Hos
Ashi kan ni se fler bilder ifrån gårdagen och jag vill bara visa att det är denna klänning jag hade på mig igår.

Ha en HÄRLIG SKÖN SÖNDAG!

Kom ihåg att ta fram dopljuset ibland!


Ikväll har det slappats, bloggats, minnen har smälts, Ella har matats och lekts med och jag har ätit rester + masa tårta. Snart är dagen slut och jag ska lägga mig och läsa i sköna sängen.

Hoppas ni haft en härlig lördag!

dagens:


Jag är väldigt nöjd med min klänning som Kari hos
MyCinnamonGirl gjort!
Perfekt att använda som jag gjorde idag med underklänning men även söt till ballerinas, leggings och kofta.
TACK snälla Kari för att du verkligen FÖRGYLLDE vår fina dag med vackra outfits.
Mina smycken på bilden är förlovningsring ( design ViDesign), armband och halsband AmandaEgilson med en berlock ifrån Lifestone.





Ellas prinsessklänning var ju bedårande!
Hon hade ljust rosa små tygblommor på den som knappt syns just här men som matchade min klänning.

Elians fina prinsskjorta var en favorit i repris. Han hade en liknande på bröllopet!

Tjejer vs killar

Här var det den nyblivne ( mycket färska) stjärnfotografen som fotade oss tjejer. Kanske lite mindre tak nästa gång och lite närmare Skai? *hint hint*




Ella ville självklart också vara med så hon vaknade!


Så här kanske? ( Jag fotade )

Det är ju så kul med bilder

Jag är helt frälst i att fota som ni kanske märkt och idag har det självklart varit extra KUL!


Ellas fina
namnhansband och brorsan hade sån tur att han också fick ett eget.


TACK


En glad tjej som antingen sov, åt eller satt i olika famnar idag!


Jag öppnade presenterna och vi fick SÅ mycket fint!
Det är väldigt speciellt att först få en son och sen få en dotter. Allt rosa jag fingrade på, alla prinsesskronor och söta ting...
Nu får jag lov! MILJONER tack för allt FINT vår älskade Ella fick idag!



Sötisen lekte "bonde" då gästerna gått och jag, Mormor och Ella softade i skuggan medans Ingemar och E röjde lite.


Sista kvällsmyset innan läggdags! Dessa kvällar har blivit väldigt sena så imorgon blir det nog en soft skön dag bara vi fyra.


guests - friends & family

Här kommer lite pics på de underbara gästerna!



AnnaStina och Johanna kom!
Många gäster var osäkra eller kunde ej komma pga sjukdom så det blev lite sms igår för att se vilka som faktiskt kom.


Tryggt i Bestefars famn.


Johanna.
Ljust ute kunde man milt sagt säga idag. Jag var så lycklig då vädergudarna verkligen var med oss hela dagen.
Barnen åt och lekte och verkade ha en härlig stund tillsammans!
Dock fotade jag inte hela tiden som ni säkert förstår men många fotade åt mig idag, TACK!



Familjen Emma & Kompani.


Killarna i sällskapet. Elian hade fyra kompisar på besök så han var i heaven!


Söta Pernille med sin kära Mor och Lillasyster i magen.
Ashi strålade verkligen med sin FINA mage.



Killsnack med kids.




Skai testade vår nya kamera och bad mig posera, jag älskar ju sånt så why not!
En MAMA i farten kan man lungt säga om denna bilden.

23 maj


Det var en gång en ren pojke...!
Då han la sig ikväll var det efter ett riktigt skönt bad så att han blev ren igen efter all lek och allt bus.



Ella sov i bilen precis innan vi kom fram så hon vaknade ju då det var dags för dopklänningen och sen blev hon lite hungrig.
Hon klarade sig tills vi nästan var färdiga och då valde jag att vända mig om, ta fram maten, lägga en liten duk över hennes ansikte och sen vända oss tillbaka. Hon var mycket nöjd med valet!



Elian var också nyvaken så han ville bara vara hos Pappa! Våra armar krampade då allt var klart. En tjej på nästan 8 kilo och en kille på säkert 15 ger bra träning.



Elians gudmödrar Heidi och Petronella var på plats! Tyvärr var Isaks lillasyster sjuk så de kom inte och Onkel Håvard blev bjuden på en Spanienresa med fotbollsmatch så han kunde inte tacka nej. Men gudmödrarna klarade sina uppdrag galant!





Lite trött tjej kanske?


Puss på min favoritStefan säger Elian!

Välkommen in till oss! Vi hade STRÅLANDE stekande sol så vi hängde mest ute!


Nöjd Far med finaste dottern.

ÅÅÅ så GLAD jag är att vi beställde catering! Buffén smakade FAB och det enda vi fixade själva var läsk, bröd + tillbehör och kaffe/tevatten + några browniestårtor. Ashi fixade god cheesecake och gräddtårta och för det är jag evigt tacksam! Just ja vi stekte pannkakor och grillade korv åt barnen.

TACK alla som hjälpt till idag!

Döpt!


Vi har en underbar dopdag att minnas för evigt!

TACK snälla för alla gratulationer & lyckönskningar.

godmorgon Ella Synnöves dopdag!

Solen strålar och vi är igång härhemma!
HAPPY LÖRDAG

Vår älskade "snöprinsessa"

Idag har varje ögonblick med dig känts extra speciellt! Din bror är SÅ happy över att ha sin älskade Mormor och Ingemar på besök och han skuttar av glädje. Han fick vara vaken länge ikväll då mycket spännande skedde. Vår ventilation rensades, Mormor strök kläder och Mamma plockade här och där. MEN varje stund jag hållit dig och mött din blick har jag känt ett lugn. Inget lugn andra kan se.

Men det känns stort att du imorgon ska döpas. Få komma till kyrkan och välsignas. Våra vänner och familj kommer för din skull och det är DIN DAG! Jag älskar dig så högt och för ett år sen just nu hade du precis börjat ta plats i min mage. Först någon mikromillimeter och sen kom du med en rasande fart på dagen då du var klar. Dagen du kom är väldigt overklig för mig för du bara kom och jag hann inte med. Men välkommen är du och det känns aldrig som du inte funnits i våra liv. Vi är en familj på fyra och det är du och Elian som gör oss unika, vackra och alldeles alldeles underbara.

Mamma älskar dig!
Självklart även Storebror som jag ser blir större dag för dag.. Livets gång är det och jag är så lycklig att just ni kom till oss så att vi förhoppningsvis får vara med lääääänge. Oavsett vart jag är eller går så är jag hos ER! Att kärleken inte delas i tu då man får sitt andra barn stämmer - den bara växer.


Lite irriterad precis innan tacodinner.
Du ville också sitta med och inte alls dricka mjölk...
En riktigt bestämd dam är du, det är jag helt säker på!

Blus & Kamera

Kikar snabbt in! Ni är så härliga, TACK för fina kommentarer inför imorgon.

Min blus kommer ifrån Cubus och kameran är en
Canon EOS450D!

KRAM ifrån bakandet i köket.


Elians fina krasse!

Pink for our Princess!


Förberedelser...


Mormor stryker min klänning!

Just nu är hon inne på Ellas klänning.

Tjejerna är ensamma hemma

Idag har Elian varit ute i regnet med snälla Ingemar så att jag fick städa lite. Men oavsett hur man städar så är det ju aldrig rent. Kanske jag behöver gå en kurs? ;-) Eller så har alla leksaker något med saken att göra...!


Här är jag i städartagen!
Jag har ÄNTLIGEN fått min efterlängtade kamera som jag önskade mig i 25årspresent!
Kul att ni snabbt märkte skillnad på bilderna. Efter dopet ska jag sätta mig in i allting, nu kör vi på auto och rulla på hjulet ifrån porträtt till utan blixt osv..



Ella undrar om hon fått fel föräldrar? Lite väl gamla kanske?
Då Mamma fick mig var hon 39,5 och då hon och min Pappa skulle köpa tyg till min vagn ( rosa ) så trodde de att Mamma skulle bli Mormor. Men idag är det ju väldigt vanligt att få barn senare i livet, dock inte då man passerat 60 som Mamma nu gjort. Jag läser och hör många "äldre" ( de är ju inte gamla men bara äldre än mig) som väntat med barn så säger de:
"Varför gjorde vi inte detta tidigare?" Om man nu mött den rätte att skaffa barn med såklart.


Gott med mat då man är nyvaken säger Elian!


Jag har ett nytt läppstift ifrån Gosh, barbierosa är en kul färg att pigga upp med tycker jag.


Här är morgondagens huvudperson i egen hög person!

Nu är männen i huset ute och shoppar middag och lite annat och vi ladies softar en liten stund!
Jag fick världens finaste mms av min älskade Ashi, hon gör tårtor tills imorgon. Gravid med egna barn och eget hemmafix.
Underbaraste du!!! Jag lovar att hjälpa dig då *piiiipfårinteskrivanamnet* ska döpas.



Hemma och vänder

Nu är jag hemma och vänder! Hämtade en trött men lycklig son hos Bestemor på jobb. Han hade lekt massor, ätit bra och var redo att somna så han slumrade till i bilen. Väl hemma bar jag in honom och Ella sussade sött hon också. Ingemar kom precis så vi har ätit lunch.


Happy MAMA!


Älskade ungen vår!

play

Vi fick besök av Bestemor på morgonkvisten och då ville Elian hänga med henne på jobbet och leka några timmar så det fick han. Därför ska jag nu åka iväg och ordna det sista inför morgondagen nu. Alltid något att göra, men det är KUL!

Godmorgon regn!

Ja alltså det regnar inte ännu men jag tycker det ska komma idag så att solen kan skina imorgon! Det är så många som inte kan komma imorgon så vi ska nog strunta i att hyra tält, bord och stolar och använda platsen vi har istället så att kunna vara ute hade varit helt fantastiskt!

Ingemar är på väg till Oslo och vi längtar! Då han kommer ska han och Mormor ta barnen en stund och jag åka iväg och fixa to dos. E jobbar så han kommer inte hem förrän i efterimddag.

HAPPY FREDAG alla glada!

flowers


Här är lite av blommorna vi köpte. Vi tyckte vi köpte många men vi hade nog kunnat ha ännu fler i rabatten.
Samtidigt så växer det säkert. Vi får se :) Vi är inte så duktiga på det här med blommor men vi vet nu att det kostar att handla grönt till hemmet!


På vår bro


En gammal favorit som ni ofta frågar om.
Väggorden finner ni här hos MyFirstRoom!

Polis polis

Här har det ätits kycklinggryta med ris och nu badar Elian! Ville bara påminna er om att klicka på kategorin TÄVLING till vänster och delta i veckans härliga tävling!


Elians snygga polisbil som han glider omkring i härhemma kommer ifrån
Doppresent.se som håller i veckans tävling.
En KUL och annorlunda idé till lilla bebisen som ska döpas kanske? Barn växer snabbare än man tror då man ser en liten nyfödd!


Ella sover och jag smuttar på en iskall dagens med hallon. SKÖNT med en soft dag tillsammans!

Finbesök!


Sen fick vi URMYSIGT besök av Petronella, den blivande bruden!
Vi hade bröllopstalk och mumsade fika.
Jag glädjer mig SÅ tills bröllopet ska stå och hon blir absolut den vackraste bruden man kommer skåda!



Elian flirtar, hans nya grej


Jag ser Elian som tonåring här...


Snyggaste jeansjackan finns på H&M Trend.

Nu ska vi laga dinner här och Ella ska få sig lite mat.
NJUT dagen!

Underbar dag!


Sleeeeping prince....!


Ella ville sitta med en stund innan hon kom till ro. ( Tänderna har inte spruckit igenom ännu och då och då gör de väldigt ont, så hon behöver gnaga på någonting)  Hon är väldigt social och hennes Mormor säger att då barn vill vara så med och vill upp och sitta tidigt betyder det att de önskar fler syskon. Haha jag skrattade högt åt den kan jag lova!
(Min migrän kan iaf förklaras med att min kropp startat igång igen efter gravidteten. Ni tjejer förstår, migrän sen kall och varm = feberskänslor. Ingen sjukdom bara kroppens engångimånadenajajaj.
)

Då barnen sov drack jag och Mamma lattes i solen och njöt lugnet då Ella somnade efter lite mat och prat. E somnade på soffan. Jag tror han är världsmästare på att samla sömn då han kan den mannen ;)


Hon trivs i sin fina
Bouncer!


Skål! Latten är det som håller mig vaken dagtid.

Mobilfoto på Mor och Dotter.







catering

Just nu sover barnen och vi njuter solen ute på verandan! Igår tog jag ett beslut då jag hade migrän och kände stressen krypa lite inför helgen. Imorgon kommer Mammas man Ingemar och då tänkte vi laga all mat till buffén. MEN igår ringde jag catering istället så att vi kan mysa och vara tillsammans imorgon med vårt besök.

Ella är vaken


Godmorgon Sverige, Norge eller vart DU är!

Idag fick jag väcka Ella som sov sött bredvid E. Hon somnar ibland sent på kvällen och sover ut vilket är lite dumt då hon ibland somnar lite tidigare  ( runt 21) och vaknar lite tidigare vilket passar hela familjen bättre! Så vi försöker styra oss mot det istället även om jag inte tog upp henne förrän halv tio idag. Jaja allt ordnar sig!



Just nu leker E ute med Elian som kör sin bil väldigt snabbt och vi myser inne. Vi får se vad vi hittar på idag. Imorgon kommer Sverigebesök ( HOPPAS Alice är frisk igen!) så vi toklängtar. Dopet blir kl 13 på lördag och sen ska vi samlas härhemma och mingla och fira Ella!


billigt


Några frågade om nagellacket jag haft i dagarna! Det är ett knallkorallfärgat ifrån H&M.

Godmorgon härliga torsdag, eller lördag?

Här känns det som lördag då hela familjen är hemma! E får lyxig sovmorgon och han och Ella sussar sött i stora sängen medans vi andra ä vakna. Jag kunde faktiskt inte somna om även fast Mormor klev upp med Elian som bara ska vara med henne nu.

Jag ville bara önska er en HÄRLIG torsdag eller lördag om ni vil ;-)

Vår dag:


Jag är GLAD att Waynes kommit till Oslo!
Vi drack goda smoothies medans vi tog en walk till showroomet.



Ella får ett fint rosa sidenband att ha på sin dopklänning!


Otroligt sött att matcha, mor och dotter!
Det är alltså finaste Kari som designat och gjort kläderna som vi ska ha på oss på lördag på dopet.
Man blir alldeles lycklig av att kliva in i det lilla showroomet hos MyCinnamonGirl med den vackra vita shabbychicspegeln, den rosamålade atedern som symaskinen står på och alla vackra tyger och mönster...!


En happy Elian som gick på upptäcksfärd med sin älskade Mormor!

Nu ska jag snart gå och lägga mig här.
Vi har kvällsfikat och packat upp allt vi köpt ikväll.
Det blev IKEA också väldigt snabbt, där finns oftast det man behöver!

SOV GOTT alla underbara och TACK ni som tog er tiden att rösta till Mammabloggalan, nu är det avslutat.
Oavsett hur det gått är jag väldigt tacksam över att ha kommit till final och varför jag anmälde mig till galan var för att möta alla andra bloggisar out there!

Mormor!!



Idag var jag osynlig då Elian såg att Mormor var med och hämtade på dagis. Han är SÅ glad i henne och just nu är de ensamma hemma medans Ella, Eivind och jag handlar färg och annat!

Consenzo



Vi myser på consenzo. Utanför öser regnet ned så vi hann precis in i tid! Ella ligger och försöker sätta sig upp nu väldigt ofta. Som situps i vagnen. Det ser himla kul ut. Nu kommer vår lunch här. Hoppas ni har en underbar onsdag!

På väg



Nu är vi på väg att se hur kläderna till lördagen ser ut. Glädjer mig!

no sleep

Inatt har jag faktiskt inte sovit en enda stund. Min nacke värkte igår, liksom ryggen och jag hade feber inatt. Blev riktigt rädd en stund och idag är jag inte så full av energi för att säga det milt. Nu hoppas jag att det försvinner snabbt snabbt men misstänker att det är dags att ta upp kiropraktor, massage och akupunktur igen. En liten stor tjej på över sju kilo sätter sina spår. Man ammar ju oftast i dåliga stolar utan stöd.

Vilket trist morgoninlägg. Men vi har haft SÅ mysigt med massa skratt och prat mormor och Ella emellan!

Har du röstat på den du vill ska vinna?

Nu ska jag lägga mig och sova efter en underbar dag!

Jag vill bara pusha lite för att verkligen klicka på fina rosa RÖSTAknappen till höger och gärna välja mig såklart i kategorierna jag är nominerad. Ni har nämligen sett till så att jag är i FINAL. Tusen miljoner tack. Utan er vore bloggandet inte alls lika kul. Idag kanske jag fann galaklänningen jag tänkt ha på Mammagalan men jag är väldigt osäker. Jag liksom sprang på den och vill kanske pröva fler alternativ... Oavsett det närmar sig med stormsteg och jag GLÄDJER mig att möta alla FAB Mamas out there!

Sov Sött och TACK igen ni som tar er tiden att klicka er in.

---------------------------------->


Happy hour!

Vi mötte upp killarna på Yayas och Elian hade SÅ kul med Mormor och åt massa kyckling med ris. Vi lyxade med dessert allihopa, bananasplit, pannkakor med glass och friterad banan med glass... MÄTTA är vi nu hemma i soffan och softar!


Världsbästa Pappan!


Mor och Mor.


Elian är mycket koncentrerad då han reparerar bilar!

Ha en mysig kväll!

VÄLKOMMEN MORMOR!


Ella ser förvånad ut. Måste ju vänja även detta barn vid kameran :)
Det ÄR kul att ha kvar bilder att se tillbaka på. Barn växer verkligen snabbt som ogräs men är bra mycket sötare att beundra!
Här var vi på väg att möta Mormor imorse.


Välkommen Mormor!
Massa skratt och glada miner välkomnade en glad Mormor.
Vi satte oss ned på BIT på Oslo City där jag köpt ciabattas med marinerad kyckling och pesto att ta med. Men vi hade så god tid så vi satte oss ned.


Nu fönar sötaste Beate mitt hår. Om ni behöver en duktig och trevlig frisör och bor i Oslo så rekommenderar jag henne, hon finns på La Bionda Vest Majorstuen.

Jag glädjer mig så att se Elians min då han ser att Mormor är här. Vi har pratat om det hela veckan och han har varje gång frågat om Ingemar också kommer. Men han kommer på fredag!

hårfix!

Just nu mumsar jag kanelbulle ifrån BIT och Mormor vagnar Ella. Skönt att bli ljus i hårbotten igen men framöver ska jag inte slinga allt utan försöka vänta lite extra och vissa gånger slinga en mindre mängd = där det syns. Det gäller att spara på håret så att det inte slits ut då man ska vara så ljus som jag är. Solfaktor på spray ska också köpas idag!

Oops!


Jag och Ella drog in en timme tidigare än planerat. Fick först besök av en elektriker som fixade lite todos. Önskar jag vågade röra sånt själv. Men har inte gift mig med en handyman så man får göra det bästa av situationen. Om ni vill skratta så kan jag avslöja att mitt älskade vita staket är gult.. Färgen regnar bort. Min E är som sagt inte van att köpa färg eller annat till hemmet..

Men till saken. Jag hittade de perfekta galaskorna men ej i min stl så jag strosade vidare med sovande bebis i vagnen och hittar skorna på bilden. De satt så skönt på foten så de blev med i en påse.. Äkta skinn och perfekta festskor.. Hur ofta jag går på fest nuförtiden är en annan ting... Njut dagen! Nu rullar flygtåget in-jippie!

Update: Ni hittar skorna på Din Sko, det glömde jag att skriva!

Godmorgon tisdag!

Nu skuttade en happy nyklippt Elian iväg till dagis och han sprang flera gånger tillbaka till mig på bron för att pussa mig hejdå. Det är hur mysigt som helst att vakna allihopa i sängen och ha små barnfötter och leenden omkring sig.

Ella var hungrig strax efter 5 idag( ovanligt tidigt!) så hon låg och grymtade tills hon fick mat och sen har jag varit halvvaken för att ingen ska lägga sig på henne. Det är skönt att hon sover så bra om natten ( oftast från ca 22-7 utan mat) och att hon inte gallskriker då hon är hungrig men ligger och suger på fingrarna så vaknar man till lite mer trevligt. Jag vaknar inte ens då Elian kommer in till oss eller om Ella rör sig. Med Elian vaknade jag av varenda liten suck :)

Nu ska vi ta tag i dagen, det blir frisören kl 13 och jag LÄNGTAR!


Clas Ohlson säljer fina sommartallrikar + lattekoppar!

dopfrågor

Oj oj så lat jag blev ikväll. Skulle städa inför Mammas ankomst imorgon men har bara legat i soffan och softat med killarna här. Ibland blir det bara så och SÅ skönt det är!

Ni som frågar mig om dopplanering. Jag har inget budget ( budsjett) alls. Vi ska laga maten jag och Mamma och det blir casual. Det viktigaste är att vi är tillsammans då vi bjudit fler än vi egentligen har plats till men det är just för att vi hellre har alla vi tycker om med en dag som denna än sitter få vid ett fint, perfekt bord.

Med två barn har man alltid något att göra i vardagen så man hinner inte med allt man önskar. Kanske man gör det men jag som har migrän och nackproblemer undviker onödig stress och utmattning så att jag orkar med mig.

Vi serverade vin på Elians dop men då hade vi bara en bebis och inga andra barn. Nu kommer vänner med barn som är Elians vänner och det blir en anna typ samling denna gång. Kanske bubbel då alla kommer? Vet inte, men inget vin eller öl står på inköpslistan. Just nu är vårt liv som ett stort barnkalas. Playdates, aktiviteter och massa mys. Men ett glas bubbel kan man ju bjuda på för att fira om man vill!

Andra detaljer har jag inte planerat ännu. Tar oftast allt som det kommer. Jag är ingen som planerar kläder och köper allt nytt i minsta detalj utan det blir som det blir är mitt motto väldigt ofta. Men denna gång ska vi ha matchande kläder jag och barnen. Det är underbara Kari som designar
MyCinnamonGirl som är så underbar och syr! Elian hade prinsskjortan på vårt bröllop och den var så fin så jag vill att han ska ha en i större storlek inför sommaren.

Nej min inspiration är lite låg nu så jag tackar för idag och softar vidare ;-)

Smarrig cheesecake!

Till 6-8 bitar
DU BEHÖVER:
125 gram digestivekex
75 gram mjukt smör
300 gram cream cheese
3/4 (60g) florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk citronsaft
2 1/2 dl vispgrädde
valfri topping, jag valde jordgubbar men kiwi eller inlagda körsbär ( som var i receptet) fungerar utmärkt!

GÖR SÅ HÄR:
1. Kör kexen i matberedaren tills de är smuliga, lägg i smöret och kör tills det blandats.
2. Pressa ut blandningen i en 20 cm springform, pressa upp lite efter sidorna så att det bildas en kant.
3. Vispa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker och citronsaft tills det är slätt.
4. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i creamcheesesmeten.
5. Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa. Ställ kakan i kylskåpet i tre timmar eller över natten.
6. När kakan ska serveras tar du den ut ur formen och garnerar med körsbären eller annan topping.


Skai hälsar SMAKLIG MÅLTID!

Update: Jag har gjort denna LYCKAD till Es födelsedag ( jaguari 2009)  så allt står rätt i receptet. Dock använde jag fel mått till grädden denna gång =) Låt mig veta om ni testat den, jag tycker det är ett enkelt och gott recept och det stod i MAMA.

Klipp klipp


Elian redo att klippa sig! Vi kör till CC Vest och Scirocco eftersom bilen finns där ;-)


I love dad


Sen var det Eivinds tur att bli klippt och då fick Elian ett Happy Meal på McD medans Ella sov en lur i vagnen.

Sen gick killarna och såg på leksaker och jag en sväng på H&M för att köpa strumpbyxor åt Elian. Då jag kom till kassan hade jag med mig ganska mycket mer, det fanns så söta cardigans och pikéer. Så frågar den söta tjejen i kassan om det är jag som skriver Prinsessans blogg. SÅ himla kul att få möta läsare live och Ane hade dessutom gått i samma klass som E på gymnasiet i ett år. Världen är liten och jag blev jätteglad. Jag hann inte säga det i farten men Ane, you look FAB!

Nu är Skai här och vi äter tårtor ifrån igår och jag ska bädda i gästrummet eftersom Mamma kommer imorgon. JIPPIE!

Dagens lunch


Jag köpte med lunch och bullar på Godt Bröd idag men så trist att de nu tar extra betlt om man vill ha både köttpålägg och ost. 5 kronor men ändå. Då jag började köpa min lunch där för år sen var de så generösa och nu får man mindre och mindre och det blir dyrare och dyrare, not good!



Det regnade massor så jag åt min macka inne på BI ( högskolan )medans Ella vaknade till.
Sen tog vi en walk till dagis och mötte upp E där.




snurrig mamma

Jag hade en känsla i kroppen att Ellas kontroll idag var en miss. Jag måste verkligen kika hemma för jag är övertygad att jag har en tid idag men förstår inte varför? Vår 3månaderskontroll är ju gjord. Jaja nu ska jag äta en lunch sen ska vi alla mötas på dagis.

härlig tävling - doppresent.se

Vad passar väl bättre än att denna vecka vinna ett presentkort på 500 sek ifrån Doppresent.se? Ni behöver bara ange vad ni skulle köpa för vinsten för att delta i utlottningen! Vinnaren presenteras på söndag. Jag önskar er ett STORT lycka till!

Ella ska bland annat få denna härliga cd med sitt eget namn i texterna, kul idé! Jag personligen gillar nytänkande just då det gäller doppresenter. Ting som kan användas och inte ligger och dammar i en burk halva livet. Fast ett riktigt fint smycke är ett kul minne också, speviellt om dopbarnet kan börja använda det i tonåren och sen ha det resten av livet! Men alla är vi olika.



 

"Vi bakom företaget är en helt vanlig familj med efternamnet Sundberg. Det finns många siter på internet med presenter men vi har specialiserat oss på gåvor till dop och namnkalas. Här hittar du fina och prisvärda doppresenter som känns speciella att ge och väldigt uppskattade att få."



hej hej


Mamma detta är ju kuuul!

Strax på väg ut

Nu ska jag snart göra oss klara för avgång härhemma. Ella sover i vagnen och vi ska på kontroll på helsestationen. Jag har ärligt talat ingen aning om vilken kontroll det är men gissar på fysioterapi? Oavsett så hoppas jag det går snabbt för sen ska vi hela familjen åka till ett center där killarna ska klippas.

Imorgon är det min tur att gå till frisören men då bara slingor. Tycker om att dela upp det hela. Att klippa sig går så snabbt och att få håret tvättat och fönat samtidigt är så lyxigt så jag sprider gärna ut det!

Ska försöka hinna lägga in fina tävlingen innan vi drar men allt beror på Ella om hon sover eller inte.

Mammafällan


Det damp precis ned en bok i vår brevlåda - tack snälla jag älskar enkel läsning då jag ammar!

Cheesecke & dop

Vi behövde verkligen en grå dag inomhus med massa mys! Ella är så himla glad hela tiden och vi skrattar och bara är.


Lite misslyckad cheesecake efter frukost till en latte ( jag älskar Nescafés påsar) är måndagslyx!



Här skymtar Ellisens dopinbjudan! PetrifiedInPink är ett självklart val då man vill ha personliga och fina inbjudningar!


Lite senare startar jag ännu en fantastisk tävling härinne, det är kul att möjligheten att kunna lotta ut fina ting så ofta till er GODA läsare som gör min blogg till det den är!

måndagskramar

Hej härliga nya vecka! Utanför fönstret är det grått och regnigt och jag och Ella bara myser. Hon snackar och snackar och gör min dag solig inomhus!

Imorse var det en glad Elian som skulle på dagis. Imorgon kommer Mormor, det vet han så han pratar mycket om det nu. Sen är det bara kortvecka med dagis måndag - onsdag så han får leka och röja nu då han är frisk igen. Skönt är det att han trivs så bra.

Nu ska jag ta tag i dagen, gå ned och tända ljus, slå på Nyhetsmorgon och äta frukost. Sen ringa och boka frisörtid åt mina killar. Vi alla missade våra tider pga sjukdom.

KRAM

Set ifrån DISP - vinnaren!

Men just det, jag lovade ju att lotta ut vinnaren idag och jag tycker verkligen du som vann förtjänar det! Maila mig din adress
[email protected]




Postat av: Helena Jaarnek

Hej,
Vilken bra tävling! Jag skulle jättegärna vinna Moisturizing då jag verkligen behöver det. För fyra månader sen skulle jag färga håret på en salong, dock blev det missfärgat! Det slutade med att de fick avfärga hela håret och det blev nästan orange... Jag grät i frisörstolen, dels för att håret fick jätteful gul/orange färg och dels för att mitt hår blev totalförstört av avfärgningen - som svinto i kvaliten. Håret gick också av på flera ställen... :( Nu kämpar jag med mycket återfuktande produkter för att det ska bli bra igen, men det är väldigt kostsamt och jag skulle bli överlycklig om jag vann då det skulle bidra till att jag kanske kan få fint hår igen!
Tack för en underbar blogg som jag följer flera gånger om dagen...

Kram Helena


@ our place!


Jag och Håvard skålar!




Det grillades och vi åt goda sallader och bröd. Underbart sällskap och fantastiskt väder!


Jag ammade då det var dessertdags så det blev lite hipp som happ men det fungerar det också :)
Min cheesecake blev väldigt rinnig, tog för mycket grädde i min trötthet. Men god var den!
Annars serverades brownies med grädde, vindruvor jordgubbar och så cheesecaken med lite jordgubbar på toppen. Den är superenkel ( om man läser redeptet :)) så jag ska lägga in receptet väldigt snart åt er om ni är intresserade.


Med denna bilden på vår älskade tjej som idag firade sin allra första 17 maj tackar jag för idag!
Nu softar vi i soffan härhemma med Tore och imorgon väntar det en ny spännande vecka. Jag får besök av Mormor på tisdagen och då börjar dopförberedelserna ( dåpsforberedelsene).





Outfits


Vi tog en latte och kransekake i solen då alla barn sov.
E och Skai köpte god italisenk glass och så satt vi och bara njöt!


Elian hade idag långa shorts och världens mjukaste skjorta ifrån Proud. Under långärmad tröja LOGG, skor Brandos och kofta Franka-STHLM.



Jag tittade in i våra garderober igårkväll och matchade ihop lite outfits åt mig och barnen.
Jag använde en klänning jag köpte då Elian var bebis men inte använt mer än en gång tror jag. Under hade jag underklänning H&M och över virkad väst KappAhl med brosch. Kofta Åhléns och skor Zara. Örhängen Indiska och löshår dagen till ära.

Ella hade danska röda strumpbyxor, body med spetskant POP och klänning H&M.

Barn är livet

Då Ella sov satt jag och Jorunn i solen på skeppet och njöt med en sovande Ella i vagnen! Papporna tog barnen och gick en tur med vagnarna och lät dem leka loss. Ibland säger verkligen bilder mer än tusen ord men jag måste få berätta att Julie sagt till sin Pappa att Elian är min käreste då de tittat på bilderna tillsammans. De har så himla kul tillsammans!







Fotograf: Stein Erik Skai

Tack för en FAB brunch Skai och kompani!


Oslo bjöd på STRÅLANDE sol idag!


På skeppet fanns det hur mycket pölser ( korvar), bullar och brus ( dricka ) som helst. Man fick äta hur mycket man ville och barnen var i heaven. Jag också, skolebullarna var fantastiskt goda!



Sötisarna!


Ella åt lite, spanade och somnade sen om.


Familypicture!


Vagnmaffian går vidare...!






hipp hurra!

Skai och kompani kom hem till oss strax innan tio, tack för det så att vi kom iväg i tid ;-)


Redo att fira!

   
Jag och Ella i vimlet! Vi parkerade och spatserade långt tillsammans och tittade på tåg och alla festglada människor!
Tänk att våra barn snart ska gå i dessa tåg igenom byn och till slottet. En underbar tradition tycker jag.






Härligt!

Nu myser vi i solen och jag får snart en latte serverad:) Barnen sover i sina vagnar och det är underbar feststämning i Oslo!

HAPPY 17 maj

Eller Gratulerer med dagen som man säger här! Vi har en härlig brunch att se framemot. Men det är inte jag som ska baka, laga pannkakor och dekorera med frukt som jag tänkt. Vi är medbjudna på en Norges största segelskepp som ligger i hamnen här i Oslo med Skai + familj så vi ska vara där och äta, umgås och barnen kan leka i många timmar!


Christian Radich!

Sen blir det grilla härhemma. Önskar er en FANTASTISK dag!


Morgonmys hos oss igår!
Elian i världens skönaste t-shirt ifrån Ecoloco.

Magläge

Jag fångade inte vändningen på bild tidigare idag men hon tränade lite ikväll också ;-)









GRATTIS Norge - så fantastiskt KUL!
Jag är lite less på själva låten då den spelas på radion 24/7 men hans framträdande är ju så himla häftigt och han förtjänar en VINST!! Tjohooo, så kul att vara lite "norsk" en dag som denna och jag kan lova er att alla som är ute på partaj ikväll dansar till den och skålar.



Barn får en att älska mer än man trodde var möjligt...



Syskonmys och Schlager på tv!





Ibland tänker jag på er som har FLER än två barn. Ni som har bebisar med kolik eller matproblem, ni som ni som... Ni fattar!
Jag är otroligt STOLT över mina barn och att VI skapat dessa två och att vi får allt att gå ihop. Samtidigt så vet jag att vi har det "enkelt". En okomplicerad vardag men det är vår vardag. Det som är småting för andra kan vara stort för oss och vice versa.

Då ni skriver till mig och skriver att jag verkar ha det perfekta livet så har ni fel. Ni har fel då ni tror att mitt och Es äktenskap är drömmen. Alla har vi olika mål och drömmar. Just nu är vi inne i en period där all fokus först och främst går till våra barn. Bara veckor in i vårt förhållande kom det ett frö i min mage. Elian som låg därinne och växte, sparkade och sen kom ut till oss och gjorde vår värld mer vacker än någonsin. Så gravid, bebis och allt vad det innebär har hängt med oss ifrån start.

Det är en tuff utmaning men samtidigt växer kärleken åt alla håll. Till sig själv, till barnen och till OSS. Det behövs inte så mycket för att man ska samla kraften igen, för att hålla vid liv. Man ska ta hjälp av omgivningen för stunder på tu man hand tycker jag. Småbarnstiden är så kort, så kraftig och så viktig. Att älska, se varandra och att acceptera att man ibland är på olika planeter. Att klara av den! PRATA PRATA PRATA är mitt tips, ändå är vi själva så dåliga på det. Att kommunicera. Men då vi gör det faller allt på plats. Man älskar ju varandra, oss och vår familj så det gör ont i hela kroppen.

Sen kommer det en helt ny tid. Barnen kommer alltid vara prio ett för både mig och E. MEN vi vill ha "kvar" varandra då barnen flyttar ut ( hjälp!) också. Då vill jag ha ett vackert och starkt äktenskap där vi längtar efter barnbarn. Som jag ska vårda de små, ta dem under mina vingar och älska dem tills jag somnar in för gott och för alltid.

Klappa dig på axeln, se dig i spegeln och säg "JAG ÄR BRA. Jag DUGER precis som jag är. "
Vi måste bli ännu bättre på att uppskatta oss själva och varandra.

WOW!!

Det verkar som om vi får något extra kuligt att fira imorgon. GO Norge!!

Schlagermys!

Vi har kommit ur rutinerna då Elian varit sjuk så jag har haft Schlagermys ( zappade över precis då Robinson slutade och då sjöng Malena!) med mina barn härhemma. Ella är så himla god och glad, Elian också! E var och körde sin bil med Tore och det var inte en kort stund utan långa timmar då jag egentligen skulle ha bakat. Men nu ska jag istället baka en cheesecake och en browniekaka ( världens bästa mix har TORO!) + marinera kött. SEN kan jag softa för nu är det E som lägger Elian ( sent! ) och får bära Ellisen som snart vill sova.


Duktig sötis!


Elian var SÅ duktig och hängde glatt med idag men då det var sen lunchdags så var allt fel.
Smarta vi köpte en leksak som vi slog in i paketpapper strax innan vi slog oss ned på matstället...
Han packade upp den medans E hade Ella och jag beställde maten.. Det fanns liksom inga händer som kunde stoppa honom just då.

Sen ville han leka med ALLA leksaker  ( ett kit med räddningsmän + fordon) och vi tyckte det räckte medbilen han fått ta fram. Summasumarum: Vi tog oss igenom en snabb matshopping med en son som fick göra lite som han ville. Det är trots allt vi som drog det lite långt att dagen efter hög feber hänga med en hel dag för att fixa och dona. Därför kom jag hem utan blombukett tills imorgon och inte ens korvar ( väldigt tradition i Norge att äta pölser och is ( glass) på 17 maj. Men korvar får han nog nog av på brunchen vi ska på). Men vi har gott kött att grilla hos oss och jag får improvisera.


flowershopping!

Idag klev hela familjen upp kl 7.30! Eller Ella sov vidare lite men vi väckte henne strax innan vi åkte iväg för att fixa to dos.


Here we go!



Blomstershopping på Plantasjen!
Det fanns även fiskar, fåglar och ett café där.
Elian härmar sin Far, så sött. Båda killarnas skor kommer ifrån Brandos.




Alla har vi en första gång av allt... Detta måste vara första gången E betalar blommor för flera tusen.
Vi kände oss riktigt vuxna och jag tänkte på hur mycket billigare Sverige verkligen är... Ni ska se vilka priser det är här för växter.


Haha tänk om någon sagt åt E att han om fyra år skulle ha två barn, radhus, fru och kombi ( stasjonsvogn) + shoppa hageblomster.... Det hade han nog aldrig trott på!

Sen körde killarna hem blommorna medans jag slängde i mig en te och en macka i caféet samtidigt som fröken käkade. Så körde vi hem allihopa och jag planterade och donade medans Elian lekte. Han hade hinkar, spadar och vattenkannor och han fick byta om efter lekstunden kan jag lova. Alla regnkläder är kvar på dagis då han blev sjuk. TUR vi planterade då för sen har det regnat hela eftermiddagen!




Idag skålar vi för Petronella & Stefan!

Jag är SÅ glad för våra älskade vänners skull! Igår friade Stefan till finaste Petronella. Hon ringde mig och berättade och jag studsade upp och ned härhemma. GRATTIS KÄRASTE NI!


Vi fick fint besök av de nyförlovade och vi hade ca fem minuter på oss ifrån att vi kom innaför dörren så jag snabbade mig och fixade iskalla dagens i champagneglas.



 H I P P ❤ ❤  H U R R A

I bilen



Nu sitter vi i bilen och väntar på E och E som är inne med den radiostyrda bilen Elian är nog i heaven av att få se allt som finns därinne:) Egentligen har jag frisörtimme idag men jag bokade om den då Elian inte var i form så att vi skulle slippa stress. Ella är ju hungrig ofta och över tre timmar ifrån henne eller ensam med mig hos frisören är inte aktuellt för oss. Så det blir på tisdag istället då jag får sällskap av Mormor:)

Nu ska vi äntligen köpa lite blommor och jord. Även mat och annat till morgondagen!!

Sunny day!

Solen strålar och Elian verkar må mycket bättre. Håll tummarna för att febern håller sig borta. Vill bara påminna om att tävla i min fina tävling, den ligger till vänster i kategori TÄVLING! Nu ska jag åka iväg och fixa lite ting inför morgondagen.
BIG DAY in Norway - NATIONALDAGEN!

Ikväll är många ute på party, dagen före dagen....

lyckligt besked!

Ikväll fick jag ett samtal och jag blev så lycklig så jag föll tårar. Ska berätta så snart jag vet att det är okej ;-)
GRATTIS vill jag säga till dem det gäller❤ ❤

gifts

Ikväll efter en superlång eftermiddagsnap var det inte helt lätt för vår prins att somna men då Pappa kommit hem och kramat godnatt så har det varit tyst en stund nu.... Ella slocknade nyss hon också. Jag ser Talang på tv4 och bara njuter lugnet!


När man får en massa nya kallingar kan man ju använda dem så här?
Elian ropade glatt: tilhenger! ( släpvagn)



Elian fick små bilar ifrån
Praktfull! Perfekt att ta fram en liten present en hemmasjukdag.


En liten väska fick han också!
Alltid kul att stoppa små legobitar i. Han har HUR mycket småsaker som helst.


Oj nu kom Elian ut igen. Skönt att E är hemma och kan springa.

Ha en MYSIG kväll!


Sol på näsan är en underbar ting

E gick iväg på fotbollsturnering för någon timme sen och det strålade lycka av hela honom! Hans dröm var att leva på fotbollen men den gick tyvärr i kras då hans knä la av... Han var nära, provspelade med Vålerenga här i Oslo men som sagt. Allt går inte som man tänkt sig. Kanske vi aldrig mötts han och jag om hans dröm blivit sann? Inga underbara Elian och Ella hade kanske funnits, man får tänka så istället :)

Han blir iallafall otroligt glad att Elian säger att han vill spela fotboll och se på fotbollskamper ( matcher).


Lycka till idag älskling!



Ella sover nu ute i vagnen och jag har fått en kvart i solen, helt ljuvligt och så oväntat en dag som denna så jag är väldigt tacksam. Elian vaknade till inne men sover nu vidare på soffan. Jag håller tummarna så hårt så hårt för att han ska samla massa sömn och bli riktigt FRISK snabbt!

Njut er fredag, hoppas ni också får njuta underbara sommarvädret!

Mer Vero moda

Nu håller Elian på att somna i vagnen. Han har varit så pigg och glad men det är ju alvedonen som lurar honom och nu bröt han ihop. Han ville ut och leka, skrek som en galning och grät. TRÖTT stavas oftast en sån reaktion. Så jag ska passa på att göra couscous och lax med grönsaker för jag har levt på den kladdkaka jag gjorde häromdagen och har säkert fått i mig en halv...not good och jag blir så trött av att inte få i mig riktig MAT.

Vero Moda har absolut fina tunikor och den ljust aprikosa jag visade för en stund sen finns även i benvitt och ljuslila, jättesöta!


Det här linnet / tunikan får mig att tänka på då jag var liten.
Mamma har säkert något liknande i sin garderob, jag ska gömma mig i den på stranden i sommar tänkte jag ;-)



Lite för jobbig att amma i, väljer helt med urringning eller knappar så att man kan ha ett linne under :)

Jag är trots sjukdomar, dålig sömn och brist på mat väldigt GLAD idag! Jag har fantastiska vänner, underbara barn och en härlig familj! Hoppas ni också har en riktigt bra dag idag och kramar lite extra på någon du tycker om!

Bilen är i allafall ren....

Jag har verkligen inte gröna fingrar! Men imorgon MÅSTE vi köpa jord + blommor... Jag var iväg nu en snabbis för att köpa alvedon och blommor men bestämde mig att göra det imorgon då E förhoppningsvis kan hänga med. Vad som hände igårkväll då jag gick ut av huset ska vi inte gå in på mer än att jag kan berätta att vi har grannar som inte har koll på sina barn...

Vår bil var full av vit målarfärg som hämtats i vår hage och lekts med. Så E skickade mig direkt på biltvätt och sen gjorde jag ett försök med medel jag köpte utan succé. Kuriosa är att jag aldrig högtrycksspolat förut. Jag FLÖG två meter tror jag för inte visste jag vilken enorm kraft en sån liten spruta hade. Haha i klänning, kavaj och ballerinor fick jag tvätta en helt nytvättad bil ( testade först med automatisk tvätt) . Hade jag sett mig själv hade jag nog undrat ;-)

Nej nu har jag släppt det, bilen är nu väldigt ren och målarfärgen fick grannen tillslut ta bort med specialmedel. TUR...


Jag provade jeans och tunika på Vero Moda!
(snyggt med alla lappar va?)

Influensa

De tror att Elian har influensa och nu håller vi tummarna för att han snabbt blir frisk! Alltid skönt att kolla upp så att man inte missar något. Han har liksom bara feber, ingen snorig näsa, hosta eller rinniga ögon så långt ögat kan nå. *peppar peppar*


Våra barn - vårt allt!


I vårt sovrumsfönster!

TACK snälla
Gullgrodan som skickat så fina boksäver. De kan även fästas på väggen med dubbelsidig tejp ( finns på Jernia) eller ställas på tavellister som dessa snart ska. Eller så får de sitta i en fotovägg... Har inte helt bestämt mig. FINA är de iallafall!

Idag går många barn i tåg med barnehagen!


Bilar på macen och alvedon....

Godmorgon härliga soliga FREDAG!

Natten var perfekt här hos oss och Elian var sval och skön då vi vaknade. Dock fick han snabbt hög feber igen och kräktes upp vatten + galla på kudden. Istället för att vänta tills fastläkaren öppnade ringde jag akuten igen som ville vi skulle åka in direkt. Han hade inte ens kissat inatt och ni som känner Elian vet att han kissar minst en full blöja varje natt så han får alltid i sig vätska.

E är nu hemma och de ska åka till fastläkaren då väntetiden på akuten är minst lika lång som den extra timme vi nu väntat. Elian har druckit vatten och alvedonen har nog hjälpt lite så vi hoppas han får behålla det. Ella somnade precis och killarna är på väg ut snart. Jag önskar vi kunde följa med men det är skönast för Elian med ro omkring sig och dumt att Ella utsätts för ännu mer smittorisker nu.

HAPPY FREDAG allihopa och NJUT ni som får se era små i tåg idag. Förra året var jag med och gick med Elian som satt i vagn med Nils ( bästisen på dagis) och alla sjöng. Ellisen var i magen men det visste vi inte då. Tiden går sååå snabbt. Jag tror ni finner ett klipp om ni söker på maj 2008.



Glass - nej tack!

Då vårt hjärta tackar nej till glass, kladdkaka och annat gott så ÄR han sjuk. Vi kom precis hem ifrån legevakten och vi ska till läkaren imorgon för att ta fler prover och se om crp ( sänkan) stigit. Han fick 40 graders feber då E kom hem så jag kände att jag inte klarar att se en kille som bara stirrar ut i tomma intet och kräks mer. Det ska han inte behöva göra. Så vi gav alvedon ( som fungerade ikväll - jippie!) och inatt ska han få sova sött.

Vi missar tyvärr Elians dagiståg och föräldrarfika men så är det ibland. Ganska ofta nära Lucia och andra "viktiga" ting på dagis har han tyvärr varit sjuk. Att han blir frisk är självklart det viktigaste!


Lillasyster chillar...!
SOM jag älskar ullfilten som ej söt tjej på mitt förra jobb gjort! Den används varje dag.

Fix fix fix - ändå så mycket kvar ;-)

Idag är första gången sen jag hade bröstinfektionen att jag gått omkring som en riktig sunkmamma! Det är inget fel i sig men jag trivs inte alls så. Fast idag har jag fått gjort massor. Elian har lekt och vi har rensat hans lådor tillsammans. TRE soppåsar kastade vi med trasiga leker och resten sparade vi i boden åt Lillasyster.

Elian har mest varit seg idag, inte ledsen men småtrött så jag tror han verkligen uppskattat vår rensardag för vi har verkligen umgåtts varje sekund. Det är sällan jag får vara med och leka men nu tittade vi på allt han glömt bort och pratade om lekene. Han kommer vekligen ihåg mycket, den har jag fått av Stefan, den har jag fått av Mormor och den köpte jag och Pappa and it goes on and on ;-)

Jag tog precis en snabb dusch och ska åka iväg en sväng då E kommer inannför dörren. Det är en del som ska ordnas inför helgen och jag har frisörtimme på lördag = ca 4 timmars sittande och E ska spela fotboll imorgon efter jobb så bäst att ta tiden där den finns.

Alla kära vänner är hjärtligt välkomma på family17maj hemma hos oss på söndag! Vi tänker grilla, leka och mysa och faktiskt i år inte ens ta turen in till stan. Nästa år är ju Elian 4 och Ellisen strax över året så då kanske det blir lite kuligare. Förra året partajade jag massor med tjejerna så i år vill jag bara ha familj och vänner nära.

Vi somnade!


Igårkväll

Elian bad att få somna i sin säng, Ella somnade i vagnen och jag slurade till på soffan i en havtimme - VÄLBEHÖVLIGT!

 

Mysstund alldeles nyss, men i skrivande stund vaknar Ellisen och hon skrattar så sött.

Mina barn makes me HAPPY!


TORSDAGSMYS!

Idag har jag två barn hemma eftersom Elian inte alls var i form igårkväll/natt. Han fick hög feber som han ofta får då han är trött och låg mest i soffan. Kräktes och kräktes då febern var som värst och alvedon ( paracet) hjälpte inte så jag var orolig. Men idag vaknade han piggare och har sluppit kräkas mer.

Jag är otroligt glad att ha en svärmor som är helsesyster som jag kan be om tips och råd. Hon har alltid is i i magen och det får mig väldigt lugn. Då hon var i hagen igår var det perfekt att be henne titta in typ hela tiden och lugna mina Mammanerver. Men då ens barn är sjukt så skär det verkligen i hjärtat och inatt har jag mest legat vaken och känt på skruttens panna och kinder så jag hoppas massor på en nap för oss alla tre härhemma idag.



     

SÅ här LYXIGT hade Tone dukat igår då vi Mammor & Bebisar var hembjudna till henne. Vi åt ljuvligt goda hembakade gifflar ( vad heter det på norska?) och scones. Jag kände där och då att jag MÅSTE baka lite oftare för det är ju sååå mycket godare än köpt hur fint bakeri man än går till.


Heidi och Tone med Markus och Ida.


Katrine!


TJOHOO!


Karin och Oskar.

Först satt vi alla ute för bebisarna sov skönt i sina vagnar men sen flyttade vi oss in och bebisarna vaknade en efter en och hade tillslut playdate på golvet. Där låg de och gymmade, tränade och pratade. En helt perfekt Mammalunch med andra ord.
TACK snälla Tone för en helt fantastisk brunch!

Nu kom Elian och kröp in i täcket med mig i soffan så nu ska vi SOFTA! Egentligen hade jag ganska tom kalender idag förutom att fixa to dos inför helgen men de får jag ta ikväll.
Imorgon ska vi ju gå i 17majtåget med dagis så här ska vi hålla oss friska.

HAPPY TORSDAG

TACK!


Idag hade jag på mig en topp som också fungerade som babygym då jag böjt mig fram och lekt med Ella ;-)

Kvällen har sprungit ifrån mig och nu ska jag in i köket och röja lite innan sängen ropar HÖGT! Ella somnade precis och mina killar sover i soffan bredvid. Elian har varit varm ikväll och vi ville ha honom nära.

 
TACK TACK TACK för all hjälp!!
Bestemor, Bestefar och Tante Heidi har hjälpt oss med målandet och Heidi hjälpte mig med barnen en del.


Ella höll koll så att allt gick rätt till ;-)

SOV GOTT!

Home sweet home

Vi är hemma och myser efter en härlig Mammalunch hemma hos Tone. Nu ska vi laga lasange innan killarna kommer hem och det startar dugnad härhemma. Dugnad = fixa ute där man bor eller på dagis. Typ kratta, röja, klippa buskar och plantera.


Igårkväll

Att få äta upp det man säger

Nu fick jag hjälp både av busschaufför och en man i bussen med min vagn. Mannen som sätt närmast barnvagnsplatsen erbjöd mig också sina platser fast idag stod jag och gullade med vaken Ella istället. Go go alla härliga medmänniskor! Tänk Så ljus min dag blev redan. Självklart tackar jag massor. Kallar ofta männen som brukar hjälpa mig för gentlemän. Då ler de stort. Tänk på det också alla föräldrar, att verkligen uppskatta då vi får hjälp!

Jo...

Angående mitt inlägg igår om bussen så är det ju så att med en blogg skriver man ifrån SITT perspektiv. Jag skrev mina känslor och tar inte hänsyn till ALLA miljoner aspekter i världen. Psykiskt sjuka och allt vad som är. Jag konstaterade däremot efter månader av bussåkande fakta som jag själv upplevt. Ska man alltid ta den säkra vägen och ha alla fakta på bordet så blir det inte många blogginlägg och väldigt lite personligt. Tycker JAG. Men jag märker ju att folk gärna vill läxa upp och kommentera negativt. Så tråkigt det måste vara IRL?

Lågutbildad, att leva i sin egen bubbla, att vi föräldrar är konstiga som tycker våra barn är så viktiga... osv... Vilka är ni som skriver detta? Hur har ni det i vardagen? Jag är just nu i en period i livet med små barn. Jag kanske inte är högutbildad men bara för det tar jag inte skit. Denna bloggen handlar om just mig och min familj och skulle jag skriva om allt annat i världen skulle jag inte hinna mer.

Det har aldrig varit ett mål att ha en perfekt välformulerad blogg. Något som är näst intill omöjligt sen jag flyttade hit. Det norska språket smyger sig in mina tankar och så i min skrift.


godmorgon!

Godmorgon SOLIGA onsdag! Här startade dagen kl 6 av att en hungrig kille tassade ner och ville ÄTA. Hans nya vällingstart blir kortvarig. Vi slutar nu direkt då han antingen inte tål den eller så är hans lätta kräkreflex mindre happy över kvällsinnehållet för igår kom allt ut igen.. Han ligger och mår jätteilla = kan inte sova förrän kan kräkts. Fy dumma dumma välling, det är så tråkigt.

Vi får helt enkelt ge annat kvällsfika igen. Då slipper man köpa vällingen i Sverige iallafall. Det finns nämligen inte i Norge, jo en typ som heter päronvälling. Köper norrmännen den? IKEA ska få ett mail av mig med tips om att ta in välling, det är nog många utlandssvenskar i olika länder som SAKNAR vällingen ( då barnen kan dricka den utan kräksproblem såklart!)


Morgonpuss på lillasyster!
Gärna kram och hålla handen också.

Sov gott!

Nu blev det mörkt ute så min kära man kom in. Halva staketet är vitt! Imorgon ska vi ha dugnad med området men jag tror Bestemor och Bestefar kommer och hjälper oss. Dagis hade också dugnad idag så jag lämnade muffins med nonstop imorse. Puh, nu har vi gjort våra timmar där också ;-)

SOV GOTT och TACK för så många tänkvärda kommentarer. Synd att så många upplevt detsamma...

Staketfix

Då vi kom hem ammade jag och sen lekte Ella lite. Elian sprang omkring och bajsade och jag skrev så att tangenterna glödde. Jag älskar att få skriva ned hur jag känner!

Efter blöjbyten och lek så fick jag med mig barnen ut en sväng. Elian lekte och Ella sov. Precis då hon vaknade kom E och Bestefar. Sen har det grillats och fixats med staketet. Det tar sin tid då det verkligen varit hur dåligt som helst + omålat. Det första vi gör är ( haha vi? ) att skruva i skruvar i ALLA plankor + resa upp det lite. SEN ska det äntligen bli VITT!




Pappa hade köpt "pakker/gaver" som Elian säger.
Han pratar varje dag om vem som köpt vad. Oftast är det E som köpt allt. Även kläder han vet att jag köpt =)
Stenkoll har han även på bilar, Mormor och Ingemar har köpt den och den och den osv... Det verkar vara många i samma ålder som håller på likadant.


NÖJD med sina nya leksaker.
En brandbil och en bulldozer ;-)



Många undrar om vår härliga bärsele. Den är ergonomisk och ekologisk och kommer ifrån Vidunderbarn
Vi använde den till Elian förra påsken då vi reste och jag ser folk använda den bak på ryggen också men det är inte riktigt min grej. Ella har ett "babyinlägg" så att nacken stöttas och den blir mer ombonad.

Dagens babysång och trevliga möte


Lovis och Ella!

Vi hade så kul på babycaféet idag och Ella spanade på både Lovis och Truls som för mig kändes väldigt välbekanta. Det beror ju såklart på att jag läser
Kajsas blogg varje dag då jag ammar ;-) En go tjej som jag längtat efter att möta IRL och idag skedde det, vi hamnade på babysång samtidigt!



TACK för en jättemysig dag! Ella och Truls vippade i vippstolar då vi fikade och Lovis lekte runt. Ella somnade sen skönt i vagnen efter prästen hälsat på henne lite, vi ska ju snart döpa Prinsessan i Svenska Kyrkan.



Vi var förresten ovanligt många idag så det var fullt av barn och barnvagnar vart man än såg. Men det var bara trevligt.

GRRRR - jag måste "få det ut"

Jag skrev inget igår. Tänkte " Jaja imorgon blir allt bättre...." Vad pratar jag om? JO dessa ohyfsade människor! Nu vet jag att MÅNGA också reser sig, hjälper till med vagnen osv men dessvärre är det ännu fler som inte gör det.

Nu ska vi reda ut detta. Barnvagnarna är ingenting vi vuxna köper för skoj skull och trillar omkring.. De innehåller små barn. Små mirakel som vi älskar så att det gör ont. Som gör att vi ler trots sömnbrist, som gör så att vi flyttar fokus ifrån oss själva till dessa små. Vi ger allt för att uppfostra dem till trygga härliga människor. Sen då barnen kan gå är de fortsatt små barn. Små barn som behöver sitta ned då en buss skumpar fram och man flyger fram och tillbaka.

Jag stod massor då jag var höggravid. Ibland med Elian på höften för att han ej hade sittplats. Mitt bekken ( fogarna) gjorde ont så jag blev tårögd men det kan inte alla veta. Vad alla kan veta är dock att gravida, gamla och barn borde få sitta? Jag förstår inte hur man kan låta Elian sitta på golvet på en buss då det finns platser bredvid sig?

Igår hoppade vi på bussen och det satt en dam där vagnen ska stå. Hon flyttade sig motviligt. Sen satt det en man på de två platserna precis bredvid vagnen. Elian satte sig i ett ledigt säte i mitten av bussen ( jag såg honom inte) och jag stod med vagnen så att den ej ska flyga iväg i svängarna.

Då och då kikade jag så att Elian hade det bra. Jag sprang alltså fram och tillbaka mellan vagn och barn. Detta såg ALLA. Det som är komiskt är att det fanns många lediga platser längre bak men då Ella sov ville jag inte lämna henne. ( principsak då vagnen KAN flyga iväg vid kraftig sväng).

Jag frågade mannen om jag och min son kunde sitta på hans platser och nickade mot de lediga platserna bakom honom... Nej då. Han sa att han kunde passa på min vagn ( eller ungen som han sa). Nej tack, jag har ingen aning om vem han är...! Då jag frågade tredje gången så flyttade han motvilligt in sig och erbjöd mig en plats. Då sa jag med gråten i halsen att det vore ju bäst om jag fick sitta med min son OCH hålla i vagnen...  ( Elian ropade "sitta med Mamma" ganska högt...)

Han såg skitsur ut och hoppade bak ett steg...

Idag satt han där igen, på "sin" plats. Två mammor med vagnar stod. Jag trodde inte vi kunde få plats men de hjäpte oss in. TACK! Det sitter alltså samma man på platsen med ett ledigt säte innerst. Samma sak på andra sidan men en dam. Ella gallskriker och jag hade tänkt mata henne. Men ingen erbjuder sig platsen trots att jag verkligen ser mig omkring. Elian får sonika sitta på golvet på sin ståbräda. Jag står och vaggar Ella på höften, håller i vagnen och upprepar åt Elian: HÅLL I DIG.

INGEN reagerar. Jag tittade ganska argt på folk idag alltså och jag och Mammorna förde en HÖGLJUDD konversation om hur SJUKT samhället är. Den ena erbjöd sig att säga till för mig men jag blev bara matt och tackade nej till den söta mamman. Antingen så skrattar man eller så gråter man kom vi fram till och jag fick välja det första alternativet medans Ella det senaste.

Även fast man ska se på det positiva i vardagen så är detta väldigt ofta återkommande och jag måste bara få  det ut. Även om ni tycker vi med barn och vagnar ta plats: VISA HÖFLIGHET! Vi har som sagt framtiden i våra vagnar och barn förtjänar att SITTA ned i en buss.

FY vilken arg lejonmamma jag är just nu. Men nu känns det bättre efter att ha skrivit detta. Tänk om lika många i Norge läste min blogg som i Sverige? Jag önskar att den mannen får läsa detta någon gång. Kanske han tänker efter?


På den första bussen satt vi!

Update: Het debatt och de som inte förstår ska jag inte svara här. Jag bad alltså mannen fem gånger igår, har man ett handikapp kan man ju tala om det. Precis som då jag gravid ( osynligt) och svimfärdig bad att få sitta en gång då jag nästan svimmade. Jag pratar ofta med folk och idag försökte jag alltså få kontakt med flera men ingen såg på mig då jag tittade. De såg inte ens mina arga blickar. Försök sätta er i situationen själva. En bebis kan vakna och bli hungrig, då får Ella mat. Idag fick hon gallskrika vilket jag inte heller tror folk tycker är trevligt. Jag ammar utan att bröstet syns så don´t worry. Vill man inte se en bebis få mat och tycker vi som skaffar barn är så hemska så har man tyvärr problem. Alla har vi varit barn och det är inte barnens fel att samhället är som det är.

Vi har en bil för miljöns skull, det känns dumt att ha två då jag klarar mig med bussen och E tog bussen en stund han också. Om alla däremot är vänliga och hyfsade så blir samhället bättre. Jag ville inte behöva tjata till mig en plats åt Elian. Han förstår ju vad folk säger och skulle förmodligen vägra sitta ensam med en sur tant. Jag TAR inte det skitsnacket att vi som skaffat barn är i en annan värld osv...

Allt kretsar inte omkring OSS? Allt kretsar om att ge barnet en fin uppväxt och ett fint liv. Jag hoppas och tror att de mammor ni skriver om som kör på (?) folk utan att be om ursäkt är så många? Vi väntar oftast snällt tills det är vår tur. Men just i bussen KAN ju normala människor stå upp och det går ju helt fint om bussen är full?

OCH den mannen som jag skriver om satt ju på vanliga säten och det fanns fem-sex rader med lediga bakom. Så att försöka välja det långsökta alternativet om handikapp är håller inte i detta fallet. Jag tycker vi hellre ska se på rättigheter i samhället. Busschauffören ska inte köra så att man måste kliva av, vissa är ju direkt aggressiva. Jag har klivit av med barnen för att jag trott att chauffören är onykter. Ska det vara så? Vi betalar och väljer bussen. Politiker vädjar oss att välja kollektivt. Till vilket pris? Våra BARN?
Jag tror på KARMA - what comes around goes around! Jag hjälper alltid till med väskor, vagnar och erbjuder min plats. Det har jag gjort sen jag var tonåring.

We love syskonbrett


Elian tycker verkligen om sin skateboard som vi kallar den. Ingenting är som dagiskramen jag får då jag kommer och nu är vi snart hemma!

Nu

Jag sitter just nu på kaffegram på Sagene. Ni som läste om min graviditetslängtan efter parmaost och manchego förstår hur jag njuter en sån macka nu. Verkligen goda och de kostar bara 49 kr, billigt i Norge!

Det fungerar toppen att blogga via min nya mobil. Minidator i all ära men ska man bara blogga och inte läsa andras så fungerar detta toppen. Kul att kunna skriva ett inlägg där och då tycker jag.

Är det förresten bara jag som ofta får äta upp det man sagt? Idag berättade jag att Ella sover så korta stunder just nu. Vem har sovit sen kl tolv? Jo Ella.. Men allt nu är normalt och kan bero på vaccineringen. Skönt för henne att få en lång nap i friska luften. Jag sitter ute och bara myser. Vi föräldrarlediga ska verkligen ta vara på denna unika tiden. Gör det som passar Dig och Er. Umgås med de du blir glad av och sortera bort energitjuvar. Livet är för kort för att vara missnöjd med NU. Det är nämligen just nu som är livet.

Sleeping beauty



Här hittar ni nätet!

Check!

Varit på mysiga babycaféet-check! Postat inbjudningar-check! Tagit en svettig walk-check! Kvar att göra-köpa god latte och njuta den innan dagishämtning. Elian sover just nu.

Morgonhälsning:


Mest glad

Nu väckte jag Ella så att hon ska hinna gymma lite innan vi drar och hon sträckte på sig som en trött katt innan hon LOG så stort att jag blev tårögd. Nu är hon klädd för dagen och ligger här och pratar med Laban i gymmet. Vår lilla solstråle! Hon gråter eller skriker om hon är trött eller vill rapa, annars är hon mest glad.

Gult


GoodMorning!

Strålande sol gör att en trött Mamma blir pigg ;-) Ella sover så nu ska jag passa på att äta frukost också. Vi ska på mysig babysång idag och sen är min plan en walk till dagis. Rör alldeles för lite på mig...

HAPPY TISDAG!

Idag har jag min tunika ifrån OASIS på mig. Använd massor och väldigt omtyckt.

Dopfix!

I eftermiddag då E kom hem åkte jag och fixade lite ärenden. Först stod jag utan plånbok på Posten då den låg i skötväskan men efter en snabb vända hem så hämtade jag ut våra FINA dopinbjudningar. Vi är så himla sega med allt... Tackkort ifrån bröllopet ligger fortsatt härhemma och vi skriver någon varje kväll, vart tar tiden vägen? TUR man kan smsa savethedate ;-)

Sen kom Bestefar, Onkel och Tante och hjälpte till med staketet, nu är halva fixat och kan börja målas snart - längtar!


Tante Heidi och Ellisen!
Ella ska heta Synnöve efter Heidi Synnöve.
Hon heter ju Ella och vi kan inte helt säga att det inte stammar ifrån hennes andra Gudmor PetronELLA! ;-)



Ni ska få se inbjudningskorten då gästerna öppnat sina inbjudningar!

From top til toe


Dagens: Jeans + tunika Cubus, ekologiskt amningslinne BOOB ( can´t live without them), kofta Åhléns, kavaj Gina Tricot och en rosa sjal då det blev kallt. Ballerinas H&M. TACK Tone som räddade mig på helsestationen då jag var barfota... Tänkte inte på att man inte kan ha skor inne och jag ville inte gå barfota så jag fick låna ett par sockar, tänk vad girls kan ha i sin handväska :)
Halsbandet kommer ifrån
CreativeLounge heter NORD.

Happy Elian

Oj vilken glad kille jag hämtade idag, han riktigt strålade och hade haft det SÅ fint! Jag blev happy då han var så dålig igår i några timmar. Men som Bestemor säger, barnens system fungerar ju så att de plötsligt kan få hög feber men sen gå över. Det kan man lätt säga om gårdagen, han blev inte varm igen och jag tackar verkligen för det!

När barnen är sjuka gör det ont i hela kroppen så att ha en så glad, frisk och pigg kille idag värmer mitt hjärta.
Nu är E på väg hem och Ellisen ropar i skrivande stund: Mamma, matdags!

TÄVLING - CREATIVELOUNGE!


Idag testar jag mina nya hårvårdsårodukter, håret känns härligt återfuktat och jag glädje rmig att se resultatet under en period!




Nu får ni chansen att tävla om ett set med shampo och balsam ifrån DISP hos
Creative Lounge!
För att delta skriver ni vilket ni önskar vinna. ( Moisturizing eller Color )

LYCKA TILL - vinnaren presenteras på söndag!

3månaderskontroll avklarad!

Allting gick så fint. Självklart kändes sticken i låren då Ella fick vaccin. Men efter lite tröst och mjölk låg hon och de andra bebisarna på golvet och pratade:) Hon väger 7170 gram och är 63 lång. Nu ska vi hämta storebror!

On the go!

Vi kom i sista sekunden utanför dörren. Ella blev supertrött och då blir hon ofta lite ledsen så jag drog vagn plus åt frukost samtidigt. Det är ofta så man gör allt annat än äter trots att det står färdigt.. Jag är iallafall Så. Ska bara.. :) Nu är vi strax framme och det är kallt idag så jag hämtar nog bilen innan jag hämtar Elian. Vill att han ska få en kort dagisdag idag! Hoppas ni har en Happy Måndag.

Måndagskramar

Elian höll sig frisk och kry genom natten. Han kom in till mig vid 23 och då sov vi allihop vidare. Ella sov alltså väldigt tidigt igårkväll och åt första gången kl 5. Skönt!



Nu ligger hon nybadad bredvid mig och jag ska äta frukost. Vi ska på tremånaderskontroll + vaccinera idag så önska oss lycka till med det. Jag ska inte tänka på att hon ska få en spruta förrän det sker, ingen vits att oroa sig för det går säkert toppenbra!



Ska också lägga in en härlig måndagstävling strax, hoppas ni kommer tycka om den. Den har inget med barn att göra denna vecka :)

KRAM

GOD NATT!

Prinsarna sover sött i lillsängen, Ella bredvid mig och jag är klar för att sova. Det kan bli en tuff natt då Elian kan bli febrig igen och Ella får sina stunder med ont ( de har kommit ikväll då hon sovit). MEN jag hoppas på det bästa, de ska få en skön god NATT!

Ni också hoppas jag!

De tio Wonderbravinnarna är....

Postat av: malin från Öland

Hej Josefine.
Sensuous t-shirt bh´n har jag tittat på men jag hoppar alltid över att unna mig nya underkläder, . Det blir av någon anledning alltid något till mina tre tjejer i stället.
Jag skulle bli jätteglad om jag vann den för jag är verkligen i behov av en ny bh och då en vit när min nu enda hela bh är svart.
Ha en underbar dag. Malin med tre prinsessor

2009-05-09 @ 09:49:44

Postat av: Marie

Jag skulle välja den tredje. Den verkar kunna navändas till en massa olika kläder.
Jag köper inte så mycket kläder till mig skälv, har två tonårsbarn som bättre behöver! Tycker du har en jättetrevlig blogg! Är bosatt i Sundsvall. Har aldrig tidigare kommenterat din blogg men läser den varje dag.

2009-05-09 @ 09:52:11

Postat av: maria Larsson

Åh det här är en tävling för mig. Som fattig student skulle jag behöva ha en ny bh, men ekonomin tillåter inte. Hur som så skulle jag välja nr två.

Hoppas på vinst! Ha en underbar dag/helg!

Kram Maria

2009-05-09 @ 10:07:19
URL:
http://sleepboll.blogg.se/

Postat av: Therese - Eira min ögonsten - Bloppis!

Jag skulle vilja vinna Sensuous t-shirt bra!
Jag ska snart sluta amma min dotter och jag tror inte att mina bröst kommer se ut som förr så jag behöver nått bra som lyfter och formar dom :D

2009-05-09 @ 10:16:04
URL: http://eiraheidemo.blogg.se/


Postat av: idaa

sensous t-shirt bra skulle nog kunna hålla ihop och lyfta mina bröst som numera kan liknas vid två skumtomtar! jag har nyss slutat amma och brösten är VERKLIGEN INTE desamma!!

2009-05-09 @ 10:21:21
URL: http://www.gotteochvi.com

Postat av: Helene Linder

Hej! Den första BH:n skulle vara perfekt till min klänning jag ska ha som tärna på min systers bröllop i sommar! Måste säga att bilderna på din lilla dotter har fått mig att längta efter nr 3! Jag som hade bestämt mig för att det räckte med 2 barn.....:-) Tack för underbart trevlig läsnig!

2009-05-09 @ 10:30:05

Postat av: Liza

Åh, var med i förra utlottningen oxå..

Skulle hemskt gärna vilja ha en svart gel-bh, tror det är den som skulle funka bäst på mig!

Ha det bra!

Mvh Liza

2009-05-09 @ 11:42:24

Postat av: Jessica

Jag skulle vilja ha en multi plunge t-shirt:) Tror det är den bästa för mig, så kanske jag också kan visa fram lite klyfta, vem vet??

Ha en FAB helg:) KRAM

2009-05-09 @ 13:25:48
URL: www.jessicaengstrom.blogg.no

Postat av: Pernille

Jeg elsker undertøyet fra Lindex! En Sensuous t-shirt bra ønsker jeg meg:) God helg til deg og familien

2009-05-09 @ 13:34:30

Postat av: Nettan

sensuous t-shirt brakändes mest lockande..
förstår mig inte redigt på varför ens försöka vinna något när det är 1000 tals som fösöker, hur ofta blir det just du som vinner?
behöver iaf just för tillfälligt en bh, då jag bara har en som snart är urtvättad som bara den.. har oxå inte pengar att läga ut på ny, då jag skulle få vara utan mat..
har svårt med pengar då man är 16 år och bor i egen lägenhet med sin partner på 18 år. lever på soc, och får bara pengar för en person. så därför skulle mitt liv gynnas om jag vann den här.

2009-05-10 @ 20:33:14

GRATTIS!! Maila mig era namn + adresser och skriv : Wonderbra i ämnesfältet!
[email protected]

Vinnaren i AddCaseTävlingen:

Nu har jag lottat vinnare härhemma och här kommer vinnaren i AddCaseTävlingen!!

Postat av: Teresa [ 21 år och singelmamma till två ]

Haha, jag önskar att jag hade haft en sådan påse tillhands på valborg! Precis när vi kom till tivolit hade sonen bajsat i blöjan, så han fick bytas på i bilen. Nästa problem var att hitta en papperkorg, men jag fann inget annat än en papperinsamling. Nej, där kan man ju inte kasta en bajsblöja, så den fick slängas i majbrasan bland alla kvistar och grenar!

Lilleherr är jätteförtjust i bilar, så det vore ett fint motiv att bära med sig i väskan! :)


GRATTIS Teresa, maila mig er adress!

Ont här och där

I eftermiddag har som sagt Elian haft feber och Ellisen har haft ont i tänderna. AJ AJ AJ skriker hon och vill äta då hon kommit i ro. Just nu har vi legat och myst och killarna sover tillsammans i Elians minisäng ;-) Jag har också ont i huvudet som om det vägde många kilo... Vi ska krya på oss nu jag och Elian. Ella får bara vänta på tänderna...!





Nu sover en utmattad tjej bredvid mig!

feber



Elian var tröttis och somnade till en stund idag på lekelandet. Jag anade snabbt att det var feber. Blanka ögon, noll aptit... Då han sen vaknade hemma efter nap var han varm och slapp. Men just nu leker han med bilar, paracet hjälper! ( Alvedon)


soool

Nu är vi hemma och barnen sover! E fixar med sin nya hobby ( den radiostyrda bilen...) och jag njuter solen ute. Life is good! Snart får vi besök av Bestefar och Tante Heidi!


Sunday

Godmorgon! Här vaknade hela familjen rint 8. Eller Elian låg och gosade med mig sen kl 7 men vi somnade nog om. Sen har jag sprungit ut och in med honom till sin säng också inatt säkert tio gånger men det glömmer jag nu ;-)

Vi hade avtalat att måla vårt staket vitt idag, men det öser ned just nu så vi ska istället åka till lekeland with friends, det blir jätteKUL! Hoppas ni har en riktigt skön söndag! Just nu är det frukost som ska dukas fram och jag lyssnar ofta på "vaknalåtar" även om klockan är 8-9, en skön start på dagen. Dessutom kan hela familjen dansa ;-)




Hos Ashi för någon dag sen.


 

GOODMORNING!

Gala!

Jag sitter och klurar lite på vad jag ska ha på mig den 4 juli på Mammabloggalan. Har sen länge fallit pladask för
Cecilie Mellis design och nu vill jag bara tipsa alla gravida om denna vackra kreation. Ska man gifta sig med miraklet i magen under hjärtat som vi gjorde så skulle denna vara SÅ fin! Magen kan gärna vara stor, det är bara en vacker detalj enligt mig.


Fler härliga vänner!!!


Då vi kom till Skai och kompani somnade Ella skönt i en saccosäck. Ombonat och tryggt men farligt om man inte är alldeles intill då bebisen kan försvinna ned i den djupa säcken. Uff. MEN hon gillade det och vi satt och åt bredvid :)




Mumsiga tacos! Inte lätt att få alla att se att jag fotar så jag tog en bild i farten!


Här kramas sötisarna!!
Är så glad att Elian har så goda vänner.




Pappan skulle fixa webcam till Skai men den fungerade inte så det tog sin tid =)
Dagen idag har bestått av skurar, moln men också av SOLSKEN!



Julie, charmtrollet!

TACK för en JÄTTEHÄRLIG eftermiddag/kväll!
Barnen har så kul och Skai och Jorun är verkligen hur goa som helst!

(Vi förtränger att vi fick en bot / böter på 800 kr för att vi parkerat i backen som alltid annars. Något vi trodde var lov *grrrr*
Parkeringsböter är SÅ tråkiga att betala och vi stod inte i vägen eller i stan där någon ska fram utan i en backe som ser ut som en "gästparkering" ... :) Så nu glömmer vi det!

@ Ashi & co

Vi hade så mysigt hos Ashi och kompani.
Det ÄR livat med barn men jag måste skriva som hon gjorde på sin blogg och som jag ofta säger.
Barn ÄR livet och tiden går snabbare än man tror. Om få år är de "stora" och vi kommer toksakna alla mysiga bebisstunder och de busiga SMÅ barnen... Bäst att njuta varje sekund!



Två slitna killar efter timmar av lek och bus!


Vi busade till det och gav Elian välling trots att vi egentligen "slutat".
Vi slutade ju för att han kräktes så ofta men nu med medicin går allt bättre och välling innehåller ju näring så det är ingen fara om han får det då och då. Så länge han inte kräks såklart :)
Han riktigt njöt stunden och filmen på tvn... Men han kom inte till ro efteråt så jag beslutade mig för att slänga med två halvskrikande kids i vagnen och ta en liten walk.

Några minuter sov Elian sött och jag och Ashi slog oss ned på terassen och Ellisen åt tills hon somnade under filten. Vissa samtal är mer djupa än andra och idag var en sån dag då vi hann prata lite efter allt barnbus. Att få prata ett helt samtal utan att svara på frågor eller ropa till barnen är LYX! Men så kom E och avbröt oss så att vi skulle hinna till vår middagsdejt :)

Återigen TACK för en underbar dag tillsammans!!

 
Här satt vi och drack dagens andra latte med kanel och jag fick halva Ashis Bounty, det är inte illa då det är hennes favvo och hon är gravid ;-)



Ni som skrivit så fint om Ashi, ni har helt rätt!
Hon ÄR mjuk, god och härlig. Tack för att du finns vännen!








Playdate

Vi myser hos Ashi! Ellisen hade lite ont i tänderna samtidigt som Elian var supertrött precis då vi skulle äta pannkakor men nu myser killarna i soffan efter utelek och Ella sover. PUH!


Hej hej ifrån soffan!


favorit i repris - vinn Wonderbra ifrån Lindex

Nu finns äntligen Wonderbra på Lindex. Vi firar detta genom att lotta ut TIO stycken bhar! 
Ni får nu chansen att vinna en riktigt SNYGG bh.

För att vinna kommenterar du detta inlägget med vilken DU skulle välja! Sen lottar jag ibland alla kommentarer på söndag och då drar jag alla tio vinnarna, så håll utkik!

Det har kommit tre modeller av Wonderbra´s till Lindex. De har olika special-egenskaper och alla lovar "det där perfekta lyftet" för bysten.



Axelbandslös gel bh finns i svart, En mycket lätt, lågt skuren bh-modell med löstagbara axelband. Pris 299 kr.


Sensuous t-shirt bra, en vadderad bh med rundade kupor som ger en naturlig siluett. Pris 349 kr.


Multi plunge t-shirt bra, en formpressad bh med ett genomskinligt band mellan kuporna. Funktionen kan varieras på många olika sätt med olika axelband. Ett långt axelband passar exempelvis till halterneck-urringningar, ett speciellt band som passar när urringningen är djup i ryggen, och två vanliga axelband som passar till normala urringningar. Pris 299 kr.

                 Vilken är DIN favorit?


Grattis världens bästa!

Idag vaknade jag av härlig sol som strålade över oss i sovrummet! Det måste vara det bästa som finns?



Charlotte håller tal till mig på bröllopet! Hon har på sig min bröllopskofta som jag köpte på H&M.
Hur gosig som helst. Klänningen kommer ifrån
Forever21 och halsbandet ifrån AmandaEgilson.

Det är en väldigt speciell dag idag. Min kära bästa kompis / syster CHARLOTTE fyller år.
HIPP HURRA älsklingsgumman som blir 26 år idag❤

Nattsömn är det bästa som finns!

Ella valde att somna tidigt ikväll, tror hon var i säng runt 21. Vi har börjat lägga Elian aningen senare också för att se om det justerar hans sovvanor. Eller så kortar vi av dagsvilan men den behöver han på dagis tror jag, att få pausa och sova en stund. Så vi provar oss fram. Imorse sov han som jag skrev gott... HOPPAS han sover en stund imorgon också så vi är pigga allihopa.

Ikväll har jag gjort brownies ( färdigmix men de blev supergoda sa E som provsmakade! ) Jag har varit vaken tills nu för att de ska svalna och nu ligger de i kylen. Planen är att vi är hos Ashi och kompani strax innan 10 och leker ( vi blev så glada för inbjudan!) och E är på dagis och gör dugnaden. Sen "firar" vi att det är gjort med att köpa vitfärg till staket och hus. Runt 16 är vi bortbjudna på tacos, vilken lyx!

Nu är det hög tid att krypa ned och SOVA - det bästa som finns sen man fått barn tycker jag ;-)

SOV GOTT!


Shopping

Nu har jag äntligen beställt beige klädsel till vagnen! ( TACK för tips om http://kidzshop.jetshop.se/ )Det blev varukorg + liggdel. Vi får se om jag vill ha beige sittdel sen eller om vi kör grå/svart som med Elian. I sommar är jag på jakt efter en rosa sommarsuflett iallafall. Det är KUL med förändring.

Apropå shopping så pratade jag ( som alltid) med min Mor idag. Hon berättade att de städat hemmet idag och att de hade köpt en ny fin matta ifrån Laura Ashley. Även en ny filt och det var sååå fint och fräscht.
-Oj, vad tycker Ingemar då frågar jag.
-Han tycker det är SÅ fint svarar Mamma nöjt
-Ja men om priset, det är väl ganska dyrt?
-Vi har inte riktigt pratat om det än säger Mamma
-Men ni har gemensam ekonomi eller, som vi? Är han liksom med och betalar den?
-Jo det har vi. Ja snart vet han nog det.
-Mamma jag MÅSTE få skriva om detta på bloggen, jag tror många känner igen sig
-Josefine du är så tokig
Vi ASGARVAR

Känner någon igen sig? E satt här bredvid mig och anade ingenting då jag klickade hem denna beiga fina klädsel ;-)

MEN jag måste påpeka att såna ting man köper ( vagntillbehör till Bugaboo)  får man sålt till bra priser sen då de går att tvätta och de slits inte.

Ha en skön kväll!

Vi önskar er den BÄSTA fredagskvällen! Här skiner solen och E shoppar mat + kvällsgotta. Jag tänkte egentligen åka och shoppa blommor ikväll men som min Mamma sa: Jag ska ta det LUNGT då jag har ont och det har jag gjort = mår redan bättre. Är expert på att fara omkring oavsett hur jag mår...
Choklad, tända ljus och min man  som jag kan lägga huvudet på bröstet till är allt jag behöver ikväll!


S Y S K O N

Sizes

E kom hem lite senare än tänkt idag så vi köpte hämtpizza och sen gick killarna ut och lekte lite innan bad. Jag somnade nog till någon minut då Ella ammade, skönt!

Nu har jag provat alla söta klänningar vi har på Ellisen. Allihopa passar nu så hon har 68. Men 62 fungerar fortfarande det också. Om man ska köpa present åt en nyfödd är 68 ett bra tips - det räcker längre då bebisen äntligen kan ha kläderna. Men tänk på säsong. Ger ni bort 68 till en nyfödd mitt i sommaren passar kläderna någongång då det är kallare ute!



Skruttan har ikväll på sig stl 6-12 mnd men då kan man ju vika upp tossarna så att längre ben får plats. Armarna är också för långa men den är så mjuk och go :) Ni hittar den hos
Ekobaby!

Blommorna jag skrev om igår...


Jag köpte de fina blommorna på
Home&Cottage där jag också köpte hem vit/marinblårandiga sängkläder!




spontanlunch!

     



Jag och Ashi hamnade på Baker Hansen på samma ställe som jag och E lunchade igår! Mitt huvud kändes för en stund  bättre ( har en sån där dum dag idag) av mat, latte och världens bästa sällskap! Ellisen vaknade då vi skulle gå och fick lite mat i bilen innan vi körde iväg och hämtade bror.

Hon sov sött i bilen hem, tur det för kön startade väldigt tidigt idag. Vi har lyckats mista hennes mössa nu igen. Den ligger nog på dagisparkeringen så jag hoppas de tar reda på den. Vi älskar den ljusrosa mössan men den ligger ofta i bilstolen då vi lyfter i och ur och ibland mistar vi den. Slarvigt av mig!


MOVIETIME

Nu är vi hemma och FREDAGMYSER! Det har regnat idag och Elian skulle precis få se film på dagis då jag kom. De satt uppradade och då han såg mig bara tittade han snabbt och vände hakan mot tvn igen... Så jag lovade movie härhemma och nu är det Shrek och banan som gäller. Ella ligger på rygg men hör Shrek så hon ligger och vrider sig för att få se Shrek hon också ;-)


Dagis

Vi hade nyss mysig spontanlunch med Ashi! Men nu ska vi hämta älsklingsElian på dagis. Hoppas ni har en fin fredag!

kom ihåg:



Klicka på tävling till vänster så fungerar det...!

TACK!!!

Alla ni SÖTA som sagt så mycket fint om mitt hår TACK!! Jag lockade bara två längder igår, min lugg! Det kanske ser mer fancy ut än vad det är :) Men för er som undrar så fotade jag snabbt igårkväll innan jag la mig.

   
Dela luggen i två gärna redan då det är nytvättar. Låt det torka, använd något värmebeskyddande och värm din locktång.
Sen drar du snabbt igenom luggen och håller kvar en stund ( min tång är väldigt varm ) så släpper du. Spraya ( jag använder Kpak) och le! I övrigt så fluffar jag bara till håret och sprayar snabbt. Är inte alls duktig på att lägga tid på håret men med nya locktången så kan jag stjäla 20 sek medans jag pratar med Ella.

Jag ska väldigt snart få prova shampo och balsam ifrån Creativelounge och ni kommer få möjligheten att vinna deras produkter! De kommer även att fixa både mitt och Mammas hår ( + många andra härliga Mammor!) på Bloggalan, spännande!




VÄNNER FÖR LIVET!


Till Mormor:

Varje morgon vaknar jag till denna tjejs underbara leende!


FREDAG!!

Det är så härligt att vakna till en FREDAG! Barnen sov längre än Es klocka och mitt ena bröst var som en hård melon så jag låg vaken och väntade på matgrymten ifrån fröken. Hon skriker mest då hon är trött och vill bäddas ner i vagnen med sin gosefilt. Annars ler hon oftast - skatten vår!

Våra helgplaner är FAMILJ & FIX! Imorgon är det dugnad i barnehagen = föräldrarna hjälps åt att vårstäda och ordna. Vi har 6 timmar / halvår och barn. E ska ta de 4 timmarna imorgon och jag bakar något till morgondagen + dugnaden på tisdag och vips är 6 timmar samlade. Vi har även dugnad till veckan i vårt område där vi bor. Söndagen är fixastaketetdagen. SOM jag längtat efter att det ska bli vitt sen vi flyttade in. HOPPAS solen skiner så att det blir gjort.


TACK FÖR IDAG!

Idag körde jag ENSAM i bilen och hämtade Elian, herregud så lyxigt! Ella fick vara hon "Tante" Ashi som passade henne. Efter en kvart fick jag ett mms där Ella sov. Ganska skönt att veta så att Ashi slapp bära hela tiden. Så himla mysigt var det att "bara" ha Elian. Han är ju så himla enkel, vi kan kommunicera och prata om allt. Han går själv och berättar så roliga saker. En sann lycka är det att ha två så fina, underbara och unika barn och att de är så olika i ålder just nu är verkligen charmen.

Då vi körde in till parkeringen öppnade himlen sig och det tokhaglade så vi fick sitta någon minut i bilen innan vi kunde gå in.Tokigt hur vädret kan ändras och då vi gick hem ikväll så sken solen, jag säger ju det:
EFTER REGN KOMMER ALLTID SOLSKEN!


Killarna hade KUL som alltid!


Pernille och Ella pratar om livet ;-)
 
   
Här funderar jag på HUR många personer det krävs för att göra smoothies?
Få minuter efter bilderna togs började mixern att ryka ;-)


DESSERT efter smarrig grillmiddag!


Tänk att älskade lilla gumman i magen snart är här!!!


Ett försök i farten att ta ett familjebilde...


TACK för idag käraste!

Detta inlägg har jag skrivit för flera timmar sen utan att det fungerat.. Orkar inte irritera mig mer nu så vi ses imorgon =) Hoppas ni haft en lika fantastisk dag som oss!

Ella - du gör mig så lycklig!


Ellisen och Mamma pratar på Baker Hansen idag!

Jag NJUTER dessa lediga härliga hemmadagar! Idag hann jag in på en mysig butik då Ella sov och jag köpte nya sängkläder och några tygblommor. Ashi fick såna idag istället för färska blomster och härhemma står några i en vas nede. Det är rosa, får visa dem imorgon. Just nu ligger Ella här och gymmar för fullt, tror hon snart vill ha kvällskäket och sen tänkte jag stoppa henne i säng... Inte alltid det går som man tänkt sig ;-)

Sent hemma!

Min blogg låg nede några timmar då jag försökte visa er hur kul Elian och Henrik hade det. Det är så trist då ting inte fungerar men förhoppningsvis fungerar det snart då Elian sover och jag kan visa bilder ifrån vår härliga dag!

@ ikea

Nu lunchdags!


We love Dad:)

Ella vaknade då vi gick in på café och låg i sin bag och myste. Då E kom sken hon upp som en sol!

Rain

Idag använder jag mitt bröllopsparaply som inte behövde användas på "rätt" dag som tur var:) Nu sover Ella i vagnen och vi är på bussen. Hon somnade aldrig hemma så jag fick snabbt duscha och göra mig klar då hon gymmade lite. Så jag hann ej med frukost. Med andra ord har E en dejt med en hungrig fru kl elva:) Jag älskar mat, speciellt då jag är gravid eller ammar! Vi hörs lite senare. Har med mig min fina rosa pc idag. Detta är dock mobilblogging. Blogg.se borde utveckla det så det går snabbare och enklare. Som att bara skicka till blogg då man fotat en bild!

5 är nya starttiden!

Klockan 5 vill Ella käka och då hon är färdig vaknar oftast Storebror av hennss små grymt eller bara för att hans dag startat! Så kanske vi ska korta ned hans sovtimme på dagis nu igen för både kvällar och morgon har helt plötsligt blivit annorlunda. Självklart efter att vi satt på samtal och sa att han somnar så fint och sover skönt om morgonen, haha!

Nu har vi somnat om en liten stund jag och Ella och jag måste snabba på. Vi ska hämta bilen på Es jobb och ta en kaffe med honom innan vi åker och fixar med vagnen ( understället måste undersökas), köper en toalettsits åt Elian och lite annat som ska göras.

HAPPY TORSDAG - imorgon är det fredag IGEN, tiden bara flyger fram som jag alltid säger men det är sant!


LOVE

Nu är morgondagen planerad så att jag hämtar Elian tidigt! Elian älskar att leka på dagis och han har en jättenära vän där som han haft sen han började. Det värmer mitt hjärta att han får lära sig det sociala spelet med andra barn, att han äter så bra och att få höra hur han haft det varje dag då jag hämtar. Då de säger att han så stolt bär sin ryggsäck på tur och nästan springer före de andra så förstår jag hur stor han egentligen är. Mammas lilla bebis!

Vi ska ha mysig grilleftermiddag hos Ashi och kompani imorgon och på förmiddagen ska jag fixa lite to dos. En lunch på IKEA är också planen, jag och Ashi borde bo grannar det vore SÅ mysigt!



Här i huset får man många pussar!



Ha en HÄRLIG kväll!

Att sakna Mamma

Nu har jag lagt Elian och en nybadad tjej käkar! E är fortsatt på mötet och de planerar nu vårt uteområde = BRA!
Elian hade skrikit länge efter mig då vi gått, det är inte likt honom men jag känner att jag måste göra om i morgondagens planer så att jag kan hämta honom. Då får han också en kortare dag!


  
Vi har haft jättemysiga stunder i eftermiddag men ibland behövs extra mycket Mammatid och jag är SÅ lyckligt lottad som får vara hemma med Ella nu i härliga solen och har möjligheten att hämta Elian som jag vill!



frisk luft

Ella har verkligen sovit gott idag och mycket ute i friska luften! Härmed lovar jag mig själv ännu fler walks igen ;-) Man blir så glad efter skön motion. Hon sover fortsatt på verandan.

Snart är mina älsklingar hemma. Hoppas vi kan få en lika mysig eftermiddag som igår då Elian lekte massor ute. Jag tänkte slänga ihop en couscoussallad med lax, min favorit. E är mindre förtjust men ;-) Sen kommer snälla Bestemor och passar kidsen så att vi båda kan gå på mötet som är dörr i dörr. Sameiemöte ( vi som bor i radhusen, 5 st) är vad vi ska hitta på. Jag kom preics på att jag borde baka.



Vårt älskade hjärta som jag SAKNAR idag!

Här kommer vi!


Jag på väg ut idag.

Vi gick en lång skön runda i det härliga vädret och alla Mammor är jättetrevliga och bebisarna söta såklart!


Amning och fikapaus i det gröna! Tone med sin Ida.
Vi köpte med oss lunch och kaffe och stannade då bebisarna ville äta!



Katrine och Heidi.


Hej här kommer vi! Framtiden ligger i vagnarna, något att tänka på nästa gång du stirrar elakt på en förälder med vagn som kanske står i vägen? ;-)
Att älska så högt är en gåva som vi Mammor och Pappor ska vårda ömt!


TACK för idag tjejer!


Miss



Vi har varit på jättetrevlig mammabebiswalk. Men så missade vi precis bussen hem och gick in t Bestemor på helsestationen och sa hej en sväng. Ella låg och pratade och sover nu sött i vagnen. Jag ska sätta mig i solen och bara njuta!


hej


Ella kikar nyheterna och jag läser bloggar och äter frukost!

Tidig start!

Ella vaknade 5 och ville äta och kl 6 var Elian hungrig. Dagen startade tidigt här så jag och Ella somnade om lite då Storebror och Pappa gått iväg till dagis och jobb. Elian har turdag så jag fixade matpakke i sömnen typ ;-)

Nu strålar solen IGEN - tack snälla för den ger SÅ massa extra energi!

Bra mobilbilder!

Som alltid då man äntligen har tid över så hamnar man vid macen eller tvn, oftast macen!


Typiskt då jag tänkte visa er att bilden hamnade på sned.
Men nu har jag en mobil som tar bättre bilder, hela 8 megapixel!
Jag håller mig till Sony Ericsson och det blev
denna.

Min gamla tappade batteriet så snabbt och jag vill kunna ringa ( såklart!), smsa, mmsa och ta fina bilder + kolla mailen on the go så jag valde en rosa söt sak som klarar allt detta galant! En mobil som dör efter en halv dag är helt oaktuellt då man har en kille på dagis.



Tack tisdag

Ikväll har jag plockat iordning härhemma och tiden har flygit iväg! Nu ammas Ellisen för natten och vi ska på Mammawalk imorgon så bäst jag är utvilad ;-)


Jag snabböppnade min inbjudan till MAMMABLOGGALAN idag vid middagsbordet men har ej hunnit titta ordentligt ännu.
Ni som vill rösta kan klicka på min FINALknapp till höger ------------->
STORT tack på förhand till ER som vill rösta på min blogg!


SWEET DREAMS!


Elian hos doktorn

Vi hade tid kl 13 på sjukhuset och Jessica mötte upp oss. Då satt vi i bilen och Elian sov och jag ammade en nybajsad Ella. Tur man kan byta i det fria ;-)

Strax innan jag tänkte väcka Prinsen så vaknade han och vi gick in. Ella somnade i vagnen hos
Jessica efter lite skrik fick jag veta. Elian var så duktig idag trots allt tycker jag, vägde sig men ville INTE mäta sig. Sen var pricktestet så obehagligt att han gallskrek. Åtta stick i armen medans man ser på är inte kul så det förstår jag. Som tur är visade inget stick utslag = ingen allergi än så länge.

Vi är så nöjda med hans förbättring så vi kör på med samma dosering som innan och nu har vi fått en tub till dagis om han börjar hosta. I sommar gör vi uppehåll med behdnalingen och fortsätter i höst. Härligt att kunna få hjälp. Han kräktes ju ofta tidigare och blev ofta förkyld, det släppte väldigt sent och började ofta om igen.


Nyvaken sötis i väntrummet!

Egentligen hade Ella matchande body ( till Elians söta tröja) på sig idag men direkt då hon var nytvättad och påklädd kom frukosten upp.
Sånt sker ju nästan bara då jag klätt mig för dagen eller vi är på väg ut. Idag tänkte jag smart och hade på mig morgonrocken in i det längsta så det är den som ligger i tvätten nu ;)


Ashis muffin som Elian fick med i en liten låda räddade oss då han var färdig!
Jessica söta var så snäll som kom och hjälpte oss.


Elian fick förresten välja en premie i en låda hos damen som stack honom. Jag såg snabbt klostermärken, gummisnoddar och så bilar och jag visste precis vilken han skulle välja. En liten blå bil ;-) Vi har också beställt bil idag, i augusti byter vi och det blir så himla kul. Denna gång valde vi skinnsäten = ett "must" då man har små barn! ( Speciellt en som kräkts massor de första två åren...hrrrmf!)

Vi körde sen hem och stannade på ett center för att hämta ut min nya telefon, köpa en GLASS till duktiga killen och sen hämta ut astmamedicinerna på apoteket. Sen blev det lek ute och korv i bröd innan Pappa kom hem och gjorde oss sällskap. Då åt vi pita, kyckling med Gyrossmak och sallad.

Vi hälsar på Henrik:



Sötisarna leker tillsammans!

  
Snart får Henrik också en Lillasyster ;)


Hej hej ifrån kökssoffan!
Mysig fika.



Dagens tips! Dessa söta plastmuggar kostar 10 kr styck på Clas Ohlson, perfekta för en latte på verandan!

Just nu har E sprungit en tur, Elian håller på att somna och Ella ligger bredvid mig och vi pratar.

håret!

TACK för alla fina kommentarer om mitt hår idag! Det blev något drag med locktången bara för att håret var så söndergosat av min lille son. Jag gillar "Dallaslooken" men hinner aldrig så jag kör lite utsvängda lockar kring ansiktet och voila! Sen gosas det och dras i mitt hår under dagen men med lite läpptstift till så ser man oftast OK ut och det är ju skönt då man egentligen svettas och är kissnödig men inte hinner. Mammalivet kan alltid glammas till! Om man vill.


Här blir hallgolvet köksgolv


Idag blev det tights Bok Bok, amningslinne BOOB, tunika Cubus, kofta Gina Tricot och jacka H&M.
Väska ifrån Chique och skor Brandos.

Hemma

Nu kom vi hem och solen strålar! Jag är GLAD att jag fick smarriga muffins hos Ashi för dem har jag levt på idag. Oj vilken diet det är att ha en heldag med två barn. Elian har tre gånger sagt att han vill till dagis även fast vi haft en härlig dag tillsammans, haha snacka om rutinmänniska ;-) Oavsett jag vet att många är hemma med två eller flera barn och jag är det ofta men just idag var det extra svettigt med alla lyft av barn, vagn och annat i och ur bilen och passa tider. ( Nu slipper jag förhoppningsvis pekapånäsankommentarer ;-))

Jag ska berätta om sjukhusbesöket senare, just nu leker Elian med sina bilar, Ella gymmar och jag ska ta mig en yoghurt och amma lite strax.

Hoppas ni har en härlig dag ni också!



På väg ut efter härligt förmiddagshäng!

Ändrade planer!

Då vi var på väg att göra oss klara för babysång sa Elian att han inte ville sjunga. Men möta Henrik var det han ville:) Tur Ashi hade honom hemma och att vi fick komma på besök:) Nybakta muffins och härligt sällskap. Miljoner tack för idag! Nu sjukhuset . Bytte precis Ellas blöja i bilen.

Båda mina älskade barn hemma idag!

Idag ska vi på astmauppføljningskontroll med Elian! Jessica ska møta upp oss och passa Ellisen så jag kan koncentrera mig fullt på Elian den korta stunden på sjukhuset. Men først frukost, barnetv och morgonmys innan vi ska till Svenska Kyrkan på Babycafé kl 10.

HAPPY TISDAG!


Min klocka kommer ifrån
Tritoni! ( Någon undrade igår)

skumpig färd



Elian älskar att gosa med mitt hår, gärna samtidigt som vi spanar in bilar och allt som kör..


Bussen körde så otroligt skumpigt idag så jag blev åksjuk. Hoppade av och åkte sista biten med vår kära Eivind!
Jag irriterar mig verkligen då bussen bromsar och gasar HELA tiden. Barnen flyger ju och blir rädda.


 
En HAPPY Ella som tog flaskan ikväll då Bestemor var här!!

Nu ropar E att jag ska komma så bäst man lyssnar ;-)

Dagens tips - läppstift ifrån Gosh



Idag invigde jag mitt nya läppstift som jag shoppade på VITA Majorstuen. Precis det jag var ute efter då jag tappat mitt beige häromdagen.





Idag hade jag på mig jeans Cubus, nattlinne H&M, tunika H&M Trend, kofta Vero Moda, skor H&M.
 

Love you sis!


Jag och bästa
Charlotte skypade idag en stund. Hon frestade mig med Starbucks ;)
SNART ska vi mötas, hon och Benji ska hälsa på oss här i Oslo och jag TOKLÄNGTAR!





Lek ute

Innan Bestemor kom och tog över kidsen så var vi ute en stund efter middagen. Vilken lyx det är att bara värma på mat ( färsk pasta och köttfärssås) som jag tidigare lagat. Absolut en vardagslyx för småbarnsföräldrar att bara värma upp och sätta tallriken i diskmaskinen och sen gå ut och leka allihopa.

Elian hoppade, E sopade grus och jag la Ella i vagnen.






Det var inte helt lätt att komma oss in igen innan vi skulle åka. Vi tog nämligen fram hans sandlåda ( som vi måste köpa sand till) och den var skojig att gömma sig i ;-)


      



Elian

Nu är vi hemma ifrån Elians utvecklingssamtal på dagis. Allt var positivt och det är ju så kul att få höra om hans dagar och hur han äter, vad han pratar om och hans UTVECKLING! Efter påsk blomstrar han precis som vi också tycker att han gör. Fler ord i meningarna och ännu fler leenden än tidigare - life is good!


Tänk att JAG är din Mamma Elian, jag är så tacksam!

Mammadejt

Nu är vi hemma efter en härlig dag!

   
Dejten i  Frognerparken var jättemysig och tjejer och bebisar jättegoa. Tänk så mycket man har att prata om med dem som också har små bebisar. Tack för idag söta Mariann och Liv!

@ i Oslo?

Ps! Jag kan glatt tipsa er om att nu har Godt Bröd Nydalen, Majorstuen och Bislett gratis nät till dig som äter eller dricker där. Perfekt för turister i Oslo då ni måste testa mitt favoritställe om ni är sugen på mackor. Så kan ni kolla mail samtidigt:) Bislett är absolut mest barnvänligt med flest sittplatser, uteservering och skötbord i samma våningsplan! Enjoy!

Härliga sol!

Nu njuter jag solen med en latte för att vakna till:) Det är sommar idag! Mammorna jag ska möta är dem jag efterlyste då jag var gravid. Några att vänta tillsammans med. Men så hann vi aldrig ses eftersom bla jag fick ligga ned i en vecka. Så vi ses nu MED BEBISAR istället:) Det ska kul!

Tävling! Addcase Sweden - Comfort – when you need it!


Härlig tävling för alla småbarnsföräldrar!
Vi har alltid med oss "blöjpåsar" att lägga använda blöjor i. Använd kissblöja som inte kan kastas någonstans där och då, en stinkande blöja som man kastar på allmän toalett är alltid bra att kunna försegla för omgivningens bästa ;-) Ibland behlver hela ombyten läggas i en påse och då är det härligt att ha söta små nedbrytbara påsar som kommer ifrån
AddCase!




Nu kan en vinnare vinna 2 stycken askar med dessa påsar! För att vinna, kommentera i inlägget vilka motiv på dina askar du önskar så deltar du i utlottningen. Tävlingen avslutas på söndag!

LYCKA TILL❤

Gomorron härliga måndag!

Solen strålar och jag och Ella ska göra oss klara för en dejt med härliga Mammor och bebisar idag. Det blir parkmys och picknick, perfekt!

tröttis


På väg in in bilen för att köra den korta vägen hem!

Eftersom Elian inte tagit dagens nap somande han självklart i bilen. Då E hjälpte mig och Ella ut ställde han ned en trött kille på parkeringen. Han sov ståendes haha. Men sen kvicknade han till någon timme innan han slocknade nybadad i sin säng.


Sleepwalker... ;-)

Nu hoppas jag på en bättre natt inatt! Det var Prinsen som höll sin mor vaken med blöjbyte, vattenhämtning men framförallt gosamedhåret i timmar! Då Ella vaknade vid 7 flydde vi in till gästrummet men Prinsen kom snabbt efter. Tur vi slocknade en liten stund igen jag och Prinsessan.

Jag hade tänkt se en bio ikväll men Ella var vaken och jag hade ont i magen + att ingen kunde hänga med ;-) Så jag fixade lite ute istället.

NJUT KVÄLLEN alla glada! Väldigt snart får ni ännu en chans att tävla om SNYGGA bhar ifrån Wonderbra!



With friends!


Dagen startade med en snabb runda med Mormor i headsetet som alltid.
Skönt att hinna prata varje dag, oftast då Ella sover i vagnen och jag är i farten.



Havregrynsgröt och nyvaken tjej!

Sen var jag och Ella inne och snackade och lekte. Hon skrattar högt då vi busar = lycka!

Vi hade tänkt gå på familjegudstjänsten i Svenska Kyrkan idag men då barn + pappor lekt ute hela förmiddagen så tog jag och Ella bussen halva vägen och gick resten. Väl hemma hos familjen Skai hade vi så trevligt med lek, muffins och annat så vi stannade kvar länge. Vi köpte sen take away och avrundade hos oss med mer lek!


Alla leksaker var NYA för Elian så allt skulle lekas med. Här sover Julie sin nap men Elian kunde inte somna


Dotter hjärta Mamma


Fikapaus!



     
Något säger min att vår planerade Danmarkstripp i sommar blir väldigt härlig!


tittut!


Jag fick vara inne i tältet en liten stund innan Elian sa att jag inte fick plats!

Elian är verkligen i heaven härhemma, leksaker ÖVERALLT och jag introducerar Skai till
Skype.
Bästa uppfinningen tycker jag som har vänner och familj på långt avstånd.


Far & Mor!

SKÖTVÄSKA?

Jag är väldigt nöjd med vår SkipHopskötväska som vi oftast använder till båda vagnarna. Men det är också kul att variera med en mer "vanlig" väska. Denna är en weekendbag ifrån Chique som passar perfekt att ha på vagnen men som samtidigt är snygg att ha på axeln.


Det hänger en spegel på den, tänk så perfekt för Mamman i farten ;-)
Eller iallafall för en läppstiftsberoende tjej som mig.
TACK Chique för att jag får recensera era FINA väskor!

white shoes

Just nu är vi på besök hos Skai, Jorunn och Julie. Elian och Julie har lekt massor ute och nu fikar vi!


Idag har jag mina nya fina skor som jag längtat efter!





Tights och tunika Cubus, amningslinne BOOB, lång t-shirt Vero Moda, sjal KappAhl och kavaj Gina Tricot.
Glasögonen är billiga kopior som jag köpte precis vid övergångsstället vid Operan!



powersunday!

Nu ska jag ta vagnen och gå en skön snabb walk innan frukost. Som jag saknat det! E och Elian har playdate med Skai och Julie. De skulle leka ute så de har nog väldigt roligt. Men nu ska jag inte fastna här, ville bara önska er en
STRÅLANDE SÖNDAG!
   

I balans

Än så länge verkar min hy okej med tanke på att jag nyss satt in en hormonspiral. Men det är lite ont i magen och jag är svälld. Kanske jag kan tacka mina nya lyxiga sköna produkter ifrån Scandinaviablonde för den mjuka hyn? Oavsett jag är GLAD så länge det varar ;-)

Nu ska jag lägga mig tidigt och läsa!

ha en underbar kväll alla goda


Jag satt en kortis i solen  på balkongen förut då Ella sov uppe.
Läsning ELLE och armband Chicy. Amningslinne BOOB och skjortklänning OASIS ( säkert fyra år gammal)



Ibland är det extra skönt med en spontan lugn stund för sig själv.
Jag lägger ofta bort min läsning och filosoferar, det är inte lika ofta man hinner det nuförtiden. Man får helt enkelt TA sig tiden.



Ella just nu! Glad liten tjej som skrattar högt och ofta och värmer hela mitt hjärta.

Elian ville nyss ha en extra nattasång och kram och jag ger gärna hur många som helst. Men nu ska vi gå ned och se på Robinson som vi missat flera lördagar på rad nu. Tittar ni?

OAVSETT - jag önskar er den BÄSTA kvällen!

vårfräscha familjen!

Jag körde till Posten idag på vägen hem då jag lämnat av en sovande Elian hemma! Där hämtade jag ett efterlängtat paket. White shoes ifrån Brandos. Elian är först ut med att visa fram sina som han sprang omkring i inomhus innan de invigdes ute. Perfekt med sköna och springvänliga skor men som är lite "finare" än de man har på dagis.


Puma!


Titta Pappa! Nya skor.


Springvänliga är ett måste ;-)

Ni kan även shoppa Brandos i Norge så att ni slipper betala tull ni som bor här, jippie!

Imorgon ska jag inviga mina skor tänkte jag!

lek

Dagen idag har verkligen känts som en SKÖN SÖNDAG!
Vi har mest myst härhemma, Ella har sovit ovanligt mycket och jag har passat på att vila.
Då det inte småregnat har killarna sprungit ut för att köra den radiostyrda bilen. Vilken grej! Så snart E startar den samlas alla killar stora som små och bara leker eller tittar på. Vänner kommer och leker som då man var liten. Härligt ändå. Jag har ännu inte provkört den, måste nog en dag snart för att se om jag också blir lika frälst över en liten plastbil som kör så snabbt? Time will tell...


Små små smutsiga små fingrar ;-)
Det blev raka vägen till tvättstället innan dagens sena lunch intogs tillsammans.




Nyammad och nyvaken tjej!


Är SÅ tacksam över min fina familj







No plans

Nu har jag kört Carro till flygtåget med Elian som somnade bak i bilen. Han sover sött i soffan med sin Far och Ella slog precis upp sina två blå. Vi har inte planerat dagen ännu, en skön känsla!


Good morning!

Jag har bytt av E härnede och det är bara jag och Elian. Halva familjen så att säga, men oj så mysigt det är att bara vara vi två ;-) Ska passa på att äta frukost innan Ellisen vaknar. Hoppas ni njuter dagen!

   

  
HAPPY lördag ifrån oss till ER! Tänk så lyxigt med en extra helgdag!

den fina jackan - vinnaren!

Postat av: Ann-Sofi Jag som har sprungit runt i olika affärer för att hitta en jacka till min son men inte hittat den "rätta" men nu har jag gjort det. Vinner jag den så vill jag ha den i stl 80... Älskar att följa din blogg....så mysig verkligen1 Ta hand om er och precis som du säger själv-glöm inte av att ni är ett par oxå och inte bara mammi och pappi! Kram 2009-04-27 @ 22:37:49

STORT GRATTIS!
Maila mig adress till [email protected]

Operabesök






Man kan ha det sämre ;)
Ellisen sov i vagnen en stund, Carro drack ett glas iskallt vin och jag tog en latte och blev faktiskt bjuden på en "bulle" tack snälla!


Älsklingshjärtat i fin klänning ifrån Minifolk.
Mössan är dagen tips till alla med en liten bebis: KappAhl, typ 50 kr och SÅ fin tycker jag!



Skönt att vara inne i skuggan då man är vaken!




Vi köpte nya glasögon på vägen till Operan!


Här sitter jag på amningssjalen men annars hänger den på vagnen eller skyddar då jag matar Ella.
Ni hittar den HÄR hos Gullgrodan ( såg att ni frågat i kommentarerna tidigare men jag hittade inte igen inlägget!)
Selen är en fantastisk ergosele som ni kan hitta HÄR hos Vidunderbarn.


Carro måste ju testa en norsk våffla, eller två ;-)



sommar & sol


Mamma jag vill INTE gå och bada och sova ikväll... Kan vi få leka hela natten?

Julie och Elian hade så skoj tillsammans och då vi åt satt de inne i skuggan en stund och kikade tv och åt lite fika. Även de små blir trötta av en heldag i solen. Det är så häftigt att de nu kan prata och förstå allt. De var nyss små bebisar i våra magar...

        
Vänner som ska ha en R O L I G semester tillsammans i sommar!
(Bilderna togs strax innan vi bröt upp för kvällen, Elian somnade skönt efter en dusch)

Härlig 1 maj!


Idag samlades vi hos oss och grillade!


En stor sallad, massa grillat, potatissallader och sås. Yummie!


Myser hos Carro som alltså är min bästa kompis lillasyster. Hon var två år då jag lärde känna henne.
We are family!



Bestefar är mysig att mysa med


Det har gått ifrån full service och desserter hos oss till självservering ;-) Alla får ta glassen och tillbehör själv, välja te eller kaffe och alla muggar är udda. Men vad gör det? Vi har SÅ himla mysigt med alla underbara vänner - tack för att ni finns allihopa!



Sunny


Vi har njutit solen på Operan!

Nu är det grilldags!

Välkommen maj!


En härlig start på dagen!

God frukost i trädgården i morgonrocken med en GLAD Elian som åt och en trött tjej som sov i vagnen hela frukosten.
ÅÅÅ vad det är HÄRLIGT att vara lediga hela familjen.

Vi tänkte ta oss en tur till Operan så att Carro får se den och sen är det grilldags i eftermiddag.
Vi måste ju fira att Carro nu fixat både jobba och lägenhet, JIPPIE!

Njut denna dag