Bra sällskap

har jag ikväll men känner mig inte så rolig som sällskap själv. Krampade mig igenom middagen o tog en öl, sen gav jag upp. Vid 22 åkte leggings o min AAtunika på, sen satt jag bara med o var halvtråkig tror jag. Så himla typiskt,  kanske detta är min nya tradition? Att må illa på nyårsafton? Ifjol var jag så förväntansfull, hade ett litet liv i min mage o bara längtade tills den skulle börja växa.

Elian kom o nu är vi tre, det underbaraste som någonsin hänt mig. En nyårsafton utan fylla o fest betyder ingenting, bara synd för mina gäster att partyprinsessan kanske trappat ner :)

Nu är alla ute o firar, jag ligger inne o myser o tackar för ett underbart 2006!

GOTT NYTT ÅR!!!!!!

Slumrar i babygymmet

gör Elian, E har skalat potatis o jag har förvandlat dem till Hasselbackspotatis. Inga ord om hur jobbigt det var :)

Nu ska jag nog ta o klä på mig, syster tipsade att öl var bättre än vin för magen så om jag får lust så tar jag bara en av Es!

Hoppas alla får en riktigt underbar kväll! Nyår är överskattat ibland tycker jag, ska bli mysigt att vara med några vänner o bara prata o nysa o äta gott. Längesen vi möttes o då vi sist tog ett glas vin ihop var väl i november 2005!

Kanske jag bloggar lite mer om en stund, känner jag mig själv rätt så hinns det nog med....

Gott Nytt År!

Gott Nytt År!

Gott Nytt År!!!
Önskar Familjen Nordstrand/Aamodt

åååå

Jag hittar så mycket gott nyårsgodis o småsaker vi kunnat göra, men då vi haft hela julen här o har en liten plutt+varit halvhängiga så får det bli som det blir. Dvs inga chokladdoppade frukter :(


Bra start efter tuff natt!

Natten var en blandning av vaken Elian o ond mage. Men jag vet att detta är magkatarr som är tillbaka, har haft det innan så det känns inte mensvärksliknande ( kunde ha varit spiral/graviditet) även fast E inatt drömde att vi hade två barn :)

Det ska gå bra ikväll o min dag började kanon då E tog Elian o jag fick prata lääänge med världens bästa syster!

Nu ska vi bara va hemma o mysa idag o sen så småningom förbereda inför kvällen, fixa oss, duka bordet, laga huvudrätten ( har så bra gäster att de ska ta med förrätt o efterrätt!)



Greys Anatomy

Ska bara se klart det o sen gå o sova, har ändå haft för ont för att kunna sova trots att jag är trött. Jag vill INTE behöva ställa in morgondagen, hemska tanke.....



Boka

Jag har ej kommit i säng ännu, fikat med E här o sen så ammade jag lite till. 

Vi måste boka vår påsksemester snart, vill sååå gärna till solen!


Lagt guldplutten

nu, nybadad i Dumbopyjamas. Jag somnade nästan själv inne i mörkret. Hade mysigt besök av Petronella några timmar som nu gått igen. 

Mit huvud är ont o magen är som innan, ska ta en kopp soppa o lägga mig under täcket! Längtar tills jag ska köpa ett par blåsvarta jeans i samma modell som jag har de gråsvarta, men butiken har stängt till den 4 januari så ingen shopping innan dess. 





Läsa bok

Denna läser jag nu, började igårkväll med värmeflaskan på magen, min mage är fortfarande krampande o jag är småtäppt o halvtrött, ska inte bli sjuk!!!

Läsa bok


Regnig dag!

Regnig dag!

Vi är tillbaka efter en liten prommis i regnet o handlat allt vi ska handla. Nu har vi ätit kalkonkorv o makaroner o Elian somar nog snart. Jag ska tända ljus o plocka med tvätten innan Petronella kommer förbi.

Älskar mina E, stor o liten =)

varför?

är killar så blinda på vad som behöver göras hemma? (Har haft ETT ordningssamt ex o det kom då vi bodde tillsammans, hemma i hans pojkrum hade jag städning varje vecka, det gjorde mig ingenting men spenderade så mycket tid där att jag ej stod ut med allt damm!)O att det borde göras ganska omgående? Om jag skulle vara så blind skulle inte mycket fungera här hemma....

Nu vaknar LillE i vagnen, ska mata sen duscha!


mycket småvilande

Somade då jag la Elian, gick in i sovrummet vid 19 o vaknade 20.10 av att han skrek lite. Stackars verkar drömma mycket ikväll. Jag är inte helt ok i magen o ska värdera att vara spiknykter på nyårsafton om jag ej mår bättre. Så slipper jag ens oroa mig för om Elian ej tar flaskan osv, ja jag tycker det känns allra bäst!

Jag o Elian är definitivt mycket mindre aktiva då E är hemma men vi tokmyser o tar dagarna som de kommer. Men längtar till veckan då jag ska promma varje dag o komma tillbaka lite in i rutiner. Men skulle gärna vara vi tre hela bebistiden.

Imorgon måste vi dock organisera oss lite:

Jag har planer att kolla igenom min garderob ORDENTLIGT o prova o rensa lite. Känner att jag vill finna lite kombinationer o variera lite. 

Promma till Bislett / ev ta bilen t ett center o fixa:
Vin+lite champagne
Potatis
Sås
+annat jag ej hunnit planera ännu
Panta alla flaskor som vi slängt in i bilen

Nu ska jag msna med min Petronella som jag ska möta imorgon också o fika med!!!!

Sen skriva handlelista!

Just ja kanske återupptar jag dagens kläder om jag har lust, idag:
Svarta leggings H&M, ljusrosa bomullslinne Lindex, Svarta American Apparelklänningen & rosa lurviga myssockor.

Kärlek större än störst!

Kärlek större än störst!

Nyss var jag inne o tröstade en skrikande mardrömsdrömmande son. Ammade honom lite, höll handen o pussade på det underbara mjuka lilla huvudet. Kärleken som väller fram i mig är gränslös, kan inte beskriva det på något annat vis. Önskar jag kunde få leva för alltid o aldrig försvinna ifrån min älskade son.

Bild ifrån tidigare idag. 

Film

Nu har vi sett en norsk 80talsfilm där Farfar återigen spelar polis, väldigt kul att se. 
E klär på pyjamasen o jag ska amma till sömns.

Förut fick jag vila lite då killarna gick ut, E tog selen. Jag kunde dock ej sova, har så himla ont i magen som kramper...känns som om jag har fått tillbaka min magkatarr. Kände det igår på dagen också.

Packade

just upp mina fina FilippaKdesignade koppar som jag fick av Petronella o Viktoria. Superfina!

nykläder varje dag

nykläder varje dag

Ja vi fick så mycket fint i julklapp!

Nu myser vi i soffan o ska kanske hålla oss ifrån prommis idag då hjärtat småhostat en del. Fyra bröllop o en begravning på tv o Pappa är i duschen.

Starka medel

Sitter nu med färg i håret, ska bara färga utväxten o sen ska jag nog gå ut på en prommis med vagnen, bara få lite luft o kanske köpa dvdskivor så jag kan bränna ut dopet o de 7 minterna vi filmade på julafton.

Jag pumpade lite nyss, det var ganska mycket tunnare än vanligt, kanske jag snart måste börja ge välling eller gröt om kvällen så Elian får sova skönare o slippa äta o somna, vakna o äta mellan 20-21 varje kväll.... Samtidigt är han en stor kille, så han behöver nog inte mer än det jag har. Igår på Sten & Ström ( NK typ) så mötte vi en Mamma i hissen o hon skrek rakt ut då vi svarade på hur gammal Elian är, hennes son var 9 månader o satt i vagnen, lika stor o samma klädstorlek som Elian. Denna reaktion då jag svarar 4 månader är väldigt vanlig!


Morgonmys!!

Morgonmys!!

Viktoria tog Elian en stund imorse så vi fick somna om, lovely. Nu har vi ätit frukost o ska klä på oss o ev gå ut en liten tur.

Jag

Jag

Vi kom hem ganska tidigt o drack bara två glas vin så det var lungt men skoj!


Jag & Viktoria!

Jag  Viktoria!

Vi på Onkel Donald inatt. Mötte upp min kära E o så drack vi lite lite vin o gick hem. 

vin!

vin!


ÅÅÅÅ V har slutat röka, jag är såååå glad!!!

Nu ska vi strax gå!



försöker få med skor...

försöker få med skor...

Så!

Så!

Nu ska jag amma i denna outfit! Lillen är nybadad o ska i sin pyjamas nu. Viktoria kommer om en stund o tar ett glas vin hemma med oss!

E tvingade mig att ha dessa jeansen.

blöjbyte idag, alla på toaletten!

blöjbyte idag, alla på toaletten!

Nu är jag o mi mac o Elian i sängen o han är nakenfis. Skrattar sååå härligt gör han!


Skor!

Skor!

Shopping!

Shopping!

Shopping på Sten & Ström, vi handlade två tjocktröjor åt Elian, present till en kompis bebis som fortfarande är o magen o så dagens YES: Skoletter ifrån Filippa K, sista paret. De bara ropade Josefiiiiine!

Käkade gott på TGIF innan vi prommade hem, underbart frisk o skön luft o jag är så glad att jag har mina älsklingar.

Ikväll ska vi spontant gå ut en sväng, morbror Håvard ska vara barnvakt. Ska bli sååå kuligt. 



Underbar dag med mina käraste!

Underbar dag med mina käraste!

Jag i Slottsparken. 


Blind

gick in på sats för att planera in träning imorgon, så ser jag att passet jag tänkt gå på kl 17.15 är imorgon, o ikväll finns bara pass på gymmet vid jobbet o det är mitt i Elians läggtid. Får nog nöja mig med promenad idag....igen! Måste sluta betala varje månad då jag inte hinner med. Men slutar jag betala månadsvis i köper per gång känns det som om jag kommer träna ännu mindre.

En gång / vecka ska jag väl kunna få till iaf? Imorgon 17.15....Oj oj nu kom jag på att jag måste pumpa lite till nyårsafton.



randiga

randiga

här sitter vi i soffan o Elian käkar på sin fotbollsleksak men han tog ur den ur munnen just då vi tog bilden (läs tappade)

Vi ska låta Pappa sova en timme till o jag satsar ev på träning kl 17.15.

mammas hjärta

mammas hjärta

Nu tränar hjärtat på golvet o jag gör välling. Skulle träna idag kl 10 men natten har varit vaken med massa amning. Elian väckte mig dock ordentligt då jag öppnade hans blöja, den var full. Sen kissade han rakt upp i luften 2 gånger då han låg på skötbordet.

Sen kan jag faktiskt skylla på min trötta sambo också som skulle få sova tills nu o sen ta Elian, men jag tvingade upp honom kl 7 för att byta blöja o han verkar jelt utslagen nu. Planerna idag är att promenera till stan o byta en mysdress åt Elian till större storlek.

Älskar dej min lilla stora vän!

Nästan....

shoppade nästan på ASOSrean, men nåt blev fel med mitt kort som sist, du får 10% rea om du skriver in PAMPER som kod. 



Dålig film

så nu är den på paus. Den heter svärdet någonting.... Ska kanske se Den där Mary som går kl 21.30 istället, men jag har ju sett den många gånger förut....


liten kille i stor fåtölj!

liten kille i stor fåtölj!
 Så kan det gå!

Nu badar killarna o jag väntar på att få se film o käka mer onyttigheter.

Lite luft

har vi fått nu alla tre, McDonaldsmat o hyrt film, köpt med oss massa onyttigheter hem o nu är det MYSA som gäller. Vi skulle ha tagit en kaffe med Gro o Benjamin tidigare men de var lite senare än vi tänkt oss o då blev vi cäldigt lata vi med, juletv o pusskalas har vi haft!

Elian käkar på allting o dreglar mycket nu, hans kofilt är favoriten att äta på!

missad sol

Idag skiner solen o vi är seeegast i stan. Bara pyjamas o mys idag.

julaftonskort

julaftonskort

hittade ett kort på mig ifrån julafton ( taget på min mac )

Nu ska jag hoppa i säng efter en sjuk film vi sett!


4 generationer

4 generationer

Aamodtfamiljens fyra generationer!


Bilbanelek

Bilnanelek


Syster o Bror!

Snart matdags?

Snart matdags?

Elian petade i såsen o jag fick torka av honom så han ej skulle käka den....kanske dags för matprover snart :) Vi vänar lite till vi.

No more...

Ingen mer julemat i år. Nu ska jag diska undan det sista o slänga resterna, sen hänga en tvätt o se Greys Anatomy. 

Imorgon är det prommis igen o kanske kika på julrean. Men är inte alls sugen på shopping efter allt man köpt inför jul. Bara en kaffe :)


glögg

after eight o kakor o film i källaren med tänd brasa! Farfar är faktiskt äkta polis i en av de norska Jonssonligafilmerna (Olsen Banden heter de!) Konstaterar att norrmän helst äter norsk julemat så nästa år behöver vi inte ens försöka laga så här mycket svenskt!


lovely natt!

Prinsen sov från 23 till 8 imorse, jag tassade in i hans rum vid 7 o hörde djupa andetag. Sen vaknade han 8, käkade o vi somnade om till 10. Familjen är utvilad. Mysig julfrukost o så åkte Ingemar o Mamma vidare. 

Nu kom jag nyss in ifrån skön prommis med vagneno fick slänga av mig kläderna eftersom Elian är hungrig efter en natt utan att käka. Nu ska vi krypa ner i soffan o se Beckfilm o äta choklad. Sen jullunch här med Farfar, Tante, Onkel o Eivinds Bestefar. Koselig!


Bränna dvd

Nu har jag försökt ladda in dopfilmen o julaftonsfilmen på min Mac men den är snart full säger den har många bilder på startskivan o måste nog skaffa en extern hårddisk. Blir så arg då allting bara avslutas o försvinner!!!

Ska nog lägga mig o läsa istället, lugnast så!


TP

TP

Goda hembakade grovbullar o massa pålägg så som skinka, sylta, äggröra, salami, baconpastej, ostar, grönsaker o massa mer hos Farmor o spel. Jättemysig juldag!

Nu är vi hemma igen o jag undrar vad det är som gör att man konstant stoppar saker i munnen runt jul?? Lite choklad här o lite kakor där... Ska gå lång skön tur imoron med vagnen!


Jag idag

Jag idag

Myskläder idag hos Farmor. Här hemma innan vi gick.

På väg ut

På väg ut

Nyss kommit in kall om kinderna efter långprommis med Mormor o Ingemar. Vi har bara slappat hemma o det var skönt, jag somnade nästan på soffan. Nu ska vi göra oss klara.

Elian har på sig nya kläder som han fått av Viktoria o Petronella o nya haklappen, perfekt mot dreggel!

julklappar

julklappar

Jag skrev nyss ner alla våra julklappar så försvann det :( Här kommer de jag kommer ihåg:

Mina: 
Parfym V&R
Smycken: berlock i silver, svart med pärlor, diamanthalsband, svarta örhängen
Bodylotion Clarins
Smink FACE, foundation o läppstift
Tofflor o två söta mjukisstrumpor ( babyrosa o babyblå)
Kofta, Linne
Böcker
Plattång
Ullunderställstop i ljusblått

Våra: 
Salt o Pepparkvarn
Brödpåse
Italiensk kaka
Ramar
Familjefotografering av oss tre
Ljuslyktor o kylskåpsmagnet
Surroundanlegg till vardagsrummet
Äggklocka

Elian:
MASSA kläder i större storlekar! : 
mysset , strumpor, bodies, overall, tofflor, pyjamaser, hemmastickade sockor o små skor!
Leksaker: Brio skallra, en stor kub där man ska stoppa in klossar, kub som låter som en ko
Cdskiva med norska barnsånger
Hakklapp med text: jeg ska bli fotballproffs da jeg blir stor

Eivind:
Skjortor i massor = bra
slips
björn borg boxer
fickplunta i silver
snusbox av mg :)
sedelklämma GANT
Kalender i skinn
Tofflor

Ja nu är detta vad jag kommer på, allting var väldgt fint iallafall! Snart ska Mormor o Ingemar gå ut med vår skatt så vi får lite vila, jag ska duscha o fixa mig i lugn o ro, hann ej det innan frukost!

Juldagen

Lycka att vakna med mina kära. Nu ligger lillE o sprattlar naken på kisslakan i vår säng o Pappa vaktar med ena ögat o sover med det andra! 

Jag ska bara plocka av det sista, diska vinglasen o sen ta en dusch innan vi käkar frukost allihopa. Om jag hinner....

diamant

diamant

Jag fick fint halsband i äkta guld med äkta diamant av E, alltför mycket men väldigt fint!

Nu ska jag sova, dricka massa vatten o tvätta av sminket o så sova. Imorgon är det jullunch hos Farmor, ska bli mysigt.

Härlig kväll!

Härlig kväll!

Elian med sin Farfar. Han var med mesta delen av kvällen, inte kan man sova då det är så trevligt hemma! SÅÅÅÅ mycket fina gåvor fick jag o E o inte minst Elian. Lyckat på alla vis. 

Älskar mina E!

Julaftonprommis!

Julaftonprommis!


Mamma, jag o Ingemar med sovande Elian i vagnen i strålande sol på julafton.

jul i vårt hus

Nu är E o E nere o dansar lite o bordet är dukat o resten är i kyrkan o på väg hit nu. Ska bli så mysigt. Min röda kjol fick snällt stanna i garderoben idag, kändes inte helt rätt. Blev svarta spetsklänningen med liten svart kortärmad urringad knytgrej över o grått sidenband till. 

Hoppas ni alla får en mysig julkväll, vi ska spela spel om vi orkar efter all mat o klappöppning. Vill skänka varma tankar åt dem som idag är ensamma. Man ska inte ta allt för givet o jag önskar att alla har en hand att hålla i idag.

GOD JUL

GOD JUL


suddig bild på Elian som leker med Pappa!
Nu ska vi promma med vagnen, E ska va inne o passa brasan. Ingen kyrka idag vi känner att det blev för stressigt.

underbar morgontomte

underbar morgontomte

Vaknade av en underbar morgontomte som låg o pratade så fint på sitt rum. Vi myste i sängen hos oss alla tre innan Mormor o Ingemar kom med tårta o fina presenter!



Ammande MAMA

Ammande MAMA

I vimlet

Tuttning överallt???

Jag rasar emot kommentarer som är MOT AMNING OFFENTLIGT. Jag inser självklart att man ska täcka till sig lite, man gör sitt bästa iaf jag o dem jag känner. Men du som aldrig ammat, kom inte o säg att man kan klara av att amma barnet före o efter restaurangbesök osv, ett barn ( mitt ) kan välja att käka varje timme den första tiden. Då ska man vara lycklig o faktiskt ge mjölken.

Amningsrum? Hmm, jag personligen i början då jag satt med en liten bebis o försökte få till rätta sugtekniken under en filt på restaurang blev lite stressad o sa saker som: oj tänk om det fanns någon stol lite avskilt så man slapp sitta så här eller på toaletten. Nu efter några månader är man van, man har sin trasa om mjölken sprutar o jag matar Elian då han är hungrig. 

Sen de som tror att jag går ut på cafe för att just amma kan ju bara ta o tänka en gång till. Man ammar dygnet runt o just den gången man (oftast väldigt hungrig o kanske kissnödig(det hinner man knappt med om dagen))går in på cafeet för att kanske möta vänner eller käka lunch med en bebis i vagnen som sover sött så kan bebisen alltså bli hungrig. 

Att folk inte kan respektera naturens FABOLOUS sätt att lösa detta på är ju faktiskt, förlåt men ganska kalla människor i mina ögon. De mammor som kanske provat allt då det gäller amning eller inte kan amma av andra orsaker ger sina barn flaska, är det mer ok? Saken är densamma, bebis får mat! O att den råkar produceras i våra bröst är FAN inte något man kan göra något åt.

Att skaffa barn är ett steg i världens utveckling, att sitta o peta i sin sallad för att man råkade se ett bröst på restaurangen är ganska töntigt. Men visst fattar jag om någon tycker det är lite småäckligt, men titta bort då!? Det gör jag ofta på krogen då jag ser ett par simmiga ögon komma farandes över min kropp ( då har förresten ingen något emot mina SVÄLLDA mjölkbröst) o jag slår bort en del händer o kommentarer under kvällens lopp. Kanske ska gå steget längre o be restauranger o krogar fixa antingen förbud mot äckliga killar ( vem bestämmer?) eller ge dem en skärmvägg.... Tål att tänkas på!



Lösa...

Nu ska vi snart lägga oss, så man orkar med morgondagen. Mina fransar är lite lösa på ett ställe o en har ramlat av, oj oj inte bra.  Ska bara låta dem falla o vara naturlig sen tror jag, oavsett hur kul det var att ha glamourögon dygnet runt. Mitt liv är inte glamour just nu även om jag ibland skymtar den lite här o var!

Har du varit snäll i år?

Har du varit snäll i år?

nu har vi lagt våra klappar under granen, imorgon kommer Es släkt o det ska bli himla skoj! I år kör vi vuxenjul, kyrkan vid 16 o sen hit hem o käka middag, öppna julkkappar o dricka lite vin. Nästa år springer Elian omkring o vi får nog starta tidigare på dagen :)

Vad ska du ha på dig imorgon?

Jag tar nog min hallonröda V&Rkjol o en svart topp till. 

Nu har klumpen vaknat o ligger o pratar i vagnen med sin fotboll. Ikväll blir det mer rim o lite vin!

Ute

i friska luften är nu Mormor o skrattrollet. Ja han skrattar allt mer o ofta nu högt, det är ju så underbart!

Sen frukost

men nu så har jag käkat frukost o tagit dagens dusch efter dammsugning o fixande här hemma. Idag blir det min nya outfit pyjamasen som jag köpte igår, den syns på bilden nedanför på rimbilden. Otroligt skön att ha på dagen eller kvällen, sov gjorde jag i sovshorts o linne i randigt.

Nu ska jag sminka Mormor o mig själv, sen ska vi ut en miniprommis o köpa kaffe o en liten liten julegave som är kvar. 

JUL JUL JUL!!!



Rim i stugan

Rim i stugan

Jag o Mormor rimmar på minst en klapp / person. Oj oj så kul, gott med glögg till också. Nu släcker vi ljusen o kryper ner. Ska flytta över min lille store prins in i sitt eget rum, kanske vaknar han för en nattslurk!

E ligger nere o njuter av julledigt, ganska sliten efter sin 9 rättersmiddag igår med tillhörande viner o konjaker...Jag fick veta vad notan kom på o det är censur.

Imorgon är min sista dag som 22, lovely allt som skett tills nu!

JULSTÖK?

Vi ser på filmade filmer, dopet, bebisgull o på mina syskonbarn i Sundsvall. De är så härliga!

Mormor har gjort sillsallad, lagt in sill o lite annat smått o gott o jag har käkat upp alla lussebullar så hennes sambo måste ta med fler. Jag bara njuter av att få allting fixat. Elian sover, har fortfarande inte gått tömma sin lille mage. Hoppas det sker snart.

Imorgon ska vi dammsuga o städa hemma. O så kommer Ingemar!

vi i kylan!

vi i kylan!

Nu är vi hemma efter god cappuccino, banankaka o spenatpaj, Minishopping, stormatshopping o posthämtande!

Ord som kom ut ur munnen idag som jag aldrig trott:

"Mamma, tror du jag kan sätta mig på värmeljusen här o amma?"

Sen gjorde jag det ( i matbutiken ) Varför finns det ingen sittmöjlighet AT ALL? Får börja ta med tältstol.

Värmeflaskan på magen

Värmeflaskan på magen

Sitter hos Mamma o försöker få ut något ur magen... Mamma behöver färga håret ser hon nu :)

Nu ska vi ut o ta en kaffe sen handla massa mat. 

Lek!

Lek!



Fredag

Imorse fick vi låna Pappsen en timme extra, så det var morgnmys i sängen o Mormor tog över då han gick till jobbet. Sen fick jag veta säkert att Morfar är hemma i januari då vi kommer, då kan vi bo där också!

Pratade med min älskade vän Charlotte på Hawaii, vi ska försöka mötas i Spanien i påsken men man vet ju inte om det blir så eftersom hon är student, men det hade varit så härligt.

Nu duscha o fixa oss, sen ut o handla det sista inför julmaten.

Vi två

Vi två
Innan E gick, jag i hans myströja.

Sötnosen

Sötnosen

Ligger o leker med en gulpeklut, haha han fick den över ansiktet o låg snällt o kikade!

Bokade o klara!

Det blir en Sundsvallsvisit i januari, mysigt ska det bli!

9 rätters

Det är vad min kära käkar ikväll med ledelsen. Jag njuter av film o tända ljus med Mormor. Elian sover i sitt rum o granen lyser. Får väldig stämning av att den står här. Detta blir vår första jul som tre, helt underbar känsla!!

DÅLIGT H&M

Nu är jag besviken, måste faktiskt sluta beställa ifrån H&M Rowells tänkte jag för ett tag sen eftersom de tar frakt o frakt om man ska skicka tillbaka. NU är det bestämt, jag o Aslaug beställde varsin mysdress på Gift of the day då det fanns bebisdress i grått för 39:- /st. Aslaug beställde o informerade mig om att den hela tiden flyttades fram i tid (leveransen). Så idag skulle det komma, ca 2 veckor försenat. Hennes dotter på 6 fick sitt set men våra babydressar var utsålda fick vi veta NU. DÅLIGT!

BRA: Vårt förråd är städat o helt översiktligt nu. Nu äter jag lussebulle o pepparkaka o ska kramas med en pyjamaspojke! 

ikea

ikea

IKEA, köttbullar o potatis. Köpte förvaring till förrådet, stora plastbackar med lock o en till klädstång o galgar, klädpåsar o hängande hylla. 

Innan det prommade vi till jobbet i dimman o köpte på vägen mörka kokosbollar på Lille Kokosbollefabrikken, Pappa fick en han med! Var också inom Nöstebarn o köpte full outfit till Lilleman att ha i åkpåsen i vinter ist för trång täckdress. 

Lika välkommen på jobbet som vanligt var vi, det är skönt.

Nu rullar Mormor köttbullar o E ska på jobbmiddag!

Late MAMA

Nu busar Mormor o Elian på golvet o jag är ett vrak. Ett vrak som ska släpa mig in i duschen o käka frukost. Min lille son skrek ifrån kl 4 inatt, men mest synd är det om honom. Tänder på gång. Tur Mormor kunde ropas in en timme vid 9 så jag fick SOVA.

barnvakten

barnvakten

Allt hade gått superbra för Elian o Mormor o vi myste massor. Ett litet glas rött innan o efter var mys! Efter 10 gäspningar o lika många kärleksförklaringar sa vi samtidigt: Ska vi gå hem? Så möter vi en nöjd liten pyjamaskille som ätit så bra.

Härligt! Att komma ut så här o veta att det går så bra med utpumpad mjölk därhemma är så viktigt, man blir lite mer nykär för varje gång man kommer iväg! E föreslår att gå ut bara vi den 23 för att fira min födelsedag men har lust att vara pigg på julafton, vi får se!

På bilden är Mormor nyslingad o sminkad av mig!

Jag & Mormor

Jag & Mormor


Jag & Mormor, hon kan lätt förväxlas med en frälsningsarméentant i sin Norgemössa :)

Igårkväll såg vi Alfie, den är så bra. Längtar så mycket tills ikväll, då är det bio med min kära!! 

Sover gott!

Sover gott!

Myskillen sov skönt i vagnen, han somnade vid 13 o sover fortfarande i vagnen i hallen. Mormor har klippt o slingat håret, mycket finare nu. Nu ska vi käka mozarella o pestopizza till lunch o bara mysa. Se filmen ifrån dopet bla.

morgonlek!

morgonlek!

Gäsp o morgonprat

Nu pratar Elian o Mormor i vår säng o jag gäspar. Elian sov från ca 20 till 00 o käkade sen somnade han igen. Vid 2 så fick han komma in till oss o så sov han bredvid mig. SParkar mig i magen, vänder sig mot mig o gråter lite. Imorse gnagde han på mina händer o va varm. Det är nog lite tänder på g o han äter lite...Jaja han verkar i det stora hela må bra!

dokumentär

Om Eva Cassidy, tragiskt att hon dog så ung... Vacker musik gör hon.

Jag njuter av Mormors hembakta lussebullar, kakor, Aladdinchokladen o knäcken har jag tjuvsmakat på :) Jag skyller på att det är för att snön saknas som jag måste fylla på med julstämningsgott. Vi har också fått e söt röd duk med hjärtan på.

Elian somnade gott efter bad med underbaraste Pappan i världen! (Han gav mig fotmasage också, det kan ha ökat pluspoängen?)

grå är den!

grå


Gift Of The Day på H&M för några dagar sen, väldigt söt men tyvärr för stor!

lämnas tillbaka!

lämnas tillbaka!


Denna var fin på men lite stor, provade på en annan klänning då jag köpte den i 38. 

ringning

ringning

klänning H&M

klänning H&M

Petronella

Petronella

Elian i hennes famn!

USB

något är glappt på min kamera ( usbuttaget) eller i usbsladden, måste pressa in kabeln o hålla i så för att det ska fungera att föra över bilder. Jobbigt...speciellt om man ska amma samtidigt!

svart med rosett

Ja en klänning jag köpte häromdagen tänkte jag visa på bild sen, perfekt om ni ska på middag hos svärmor eller något annat småfestligt! Annars bara väldigt söt.

choklad

muffins o pepparkakor ska vi fika strax då Petronella kommer. Igår va Jessica här på kvällen, önskar hon bodde närmare ju!!! 

Snälla P köper med glödlampor då våra 2 av 3 st i stjärnorna har lagt av. Så nu ska det bli fint igen!



nöjd!

nöjd!

Nöjd o glad då Pappa leker med honom!

jag kör!

jag kör!

Lek i bilen

Lek i bilen

LYX, Pappa hämtade oss. Elian är ju småkrasslig så Pappa ville vara med oss. Här sjunger han i bilen för Elian som skrattar. Det säger en del om Es stämma :)

Nu leker de på golvet o jag käkar ris o biffstroganoff, färdigmat o så gott! Nu är ALLA julklappar i box!

trollet

trollet

natten var lite konstig. Han käkade lite o har nog lite feber eller småluftig mage. Kom till ro en stund på min mage men sen blev vi så varma så han fick sova i blöja. Älskar Elian så det gör ont!

Imorgon

ska jag promma i kylan ( man är bortskämd med plusgrader ) ner till stan o köpa en sisa gemensam julklapp o sen hem o ta en kaffe med Petronella vid 15 o Mormor kommer vid 17! Mysigt ska det bli.

E o Nickolas

E o Nickolas

Nickolas på väg hem, han är ca 2 h yngre än Elian!

Lektion

Lektion

E kom hem o lärde lite tricks till de intresserade killarna på golvet. Gro o Helena hade gått hem redan!

killarna!

killarna!

Nickolas, Henrik o Elian i grönt.

Monica o Aslaug med bebisar!

Monica o Aslaug med bebisar!

Playdate!

Playdate!

Nickolas, Helena o Elian hemma hos oss.

Lata men härliga dagar

Nej ingen träning idag, valde att umgås med mina girls istället. Kaffe, mozarella o pestopizza o bullar inne med tända ljus är så härligt.

4 månader idag!

4 månader idag!

Nu ska vi byta blöja o gå ut!

jeansen

jeansen


stuprören, 689 kr o supersköna!

städar lite

småplockar hemma o ska snart ta en dusch, superskönt promenadväder ute!!

Idag ska vi ta en kaffe med tjejerna o sen tänkte jag träna 18.15 o E ska spela fotboll 20. Vi har bestämt oss för bara en julgran i år, 500 kr kostade den vi har nu o vi lägger hellre de pengarna på extra julklappar!

Juligt o mysigt att vakna till en tänd julgran i mörkret! 

måste måste

alltid lägga ner Elian i sitt rum efter nattkäk, vi sover ju så mycket bättre då både han o jag!!!

resultat

resultat

Igår!

Igår!


Jessica o Elian igår!

Gran

är klädd, trodde inte det var så svårfotat!

Det nya året

Det nya året

ska planeras i denna guldiga lilla kalender.

Öppna affärer

oooo älskjar söndagsöppet i Norge inför jul. Har nu varit på IKEA o killarna var hemma. Jag ammade en nybadad Elian o E är o köper gran, får se om han får med sig den hem bara =) Vi ska ha två, en liten nere o en vanlig uppe. Jippie nu är det en vecka till JULAFTON!

Inslagning

Inslagning

av julisar!

Födelsedagslunch

Födelsedagslunch

med Jessica idag på Jaco Aall. God stor club sandwich o cappuccino. Elian käkade först sen sov han under min rosa sjal på soffan bredvid mig. Det är nog enda gången folk kikade på honom o såg en stor rosa sjal, vilket i dagens samhälle betyder att han är en tjej :) Annars ska det mycket tll innan någon tar fel!

Sen lämnade vi igen filmer o prommade lite i sköna vädret, sol o 1 grad varmt. Shoppade några extra julklappar också o sen gick vi hem.

julklapp

julklapp


Denna dräkten fick Eliani förjulsgave av Helena, de skulle inte köpa åt varandra i år men denna skrek tydligen KÖP åt Gro :) Text: Born to win

Söt tomte ser han ut som i den, denna bild ifrån igår.

Söndag

Våra planer idag:
Promma lite o luncha med Jessica
E handla julegaver
Josefine på IKEA (Elian m Pappa)
E köpa gran
E dammsuga

Humör: på topp, klarblå himmel!

grattis

ISAK som fyller 13 år idag o Jessica som blir 23!


Lördagskväll

Jessica gick nyss, så mysigt o ha henne här! Jag fick en bok, tjock o härlig, perfekt!! Hon fyller år imorgon, alltså om 1h o 12 minuter. GRATTIS HJÄRTAT MITT!

Ska födelsedagsluncha på Jacob Aal vid 13 om de har öppet. Nu sover prinsen efter en del gnäll o vakentid, han var lite konstig i rytmen idag eftersom han sovit en del=käkat midre=måste käka mer innan han somnar!

ooops!

ooops!

Vi kör visst mästerskap i onyttigheter idag, nu hämtar killarna pizza.....Imorgon blir det långpromenad o nyttig mat. Här är jag nu, rouge o inget mer. Hade ju tänkt o bara ha fransarna nu men att man alltid ser lite sminkad ut på ögonen gör att jag ska överväga att fortsätta....!


bio

ska vi se då Mormor kommit hit. Hon anländer tisdag kl 17 o på onsdagen planerar vi att se The Holiday. Tror det är en mysig familjefilm.

Vad härligt att det är lördag idag o att vi har hela kvällen o söndagen ihop, man njuter verkligen av att vara tre.

underbara!!!


underbara!!!

igår innan julebordet. Nu ska jag prata med min miniprins som ligger bredvid mig. Han har sovit mycket idag han, vi vilade alla tre nyss.

helbild

enda helbilden
jag kände mig hemma då någon tappat en ölflaska i golvet o en kille städade =) Här ser man iaf klännning o skor.

luft

Nu har vi promenerat lite runt här vi bor o käkat McDonalds eftersom pizzeriorna öppnade typ nu. Sen blev det 2 filmer o massa gott ifrån Deli De Luca. Man måste ju få köra bakisstilen även om det vi känner idag mest är trötthet o lycka. Blev en liten nykärskick att vara bara vi igår o få sova nere i gästrummet o inte behöva höra bebisskrik eller tänka på kissblöjor. Lovely!

Ikväll kommer min goa Jessica o myser här hemma, hon fyller år imorgon så vi ska käka chokladkaka, men jag tror jag måste äta lite av min nu, min kropp skrikr efter choklad.

Ammar nu.

Otroligt skoj

Gårdagen var superlyckad, underbart att vara ute tillsammans igen. Norsk julemat, underhållning i form av improviserande teater o sen dans o drinkar. Jag hade fullt upp med att hålla i klänningen o brösten växte o växte. Allting hade gått å bra härhemma o vi är sååå glada att vi gick.

Nu är det pizzadags om de kan svara snart....Alla i familjen är vakna!

fransar

fransar

jag ser lite konstig ut men här är fransarna!

Kärlek!

Kärlek!

party!

party!

Janina o jag en sekund i rökrummet (!) o tog ett bloss på cigarren!


Barnvagnar

Barnvagnar

Just ja, lite tråkigt men Farmor har ont i huvudet....hoppas hoppas hon kan vara med Elian ikväll, känns jättetaskigt om han skriker o saknar oss o jag inte är hemma o hon dessutom har ont i huvudet... Men då får hon ringa!

Krya på dig Bestemor!!

Vinter?

Vinter?

underbar solig dag idag:
*Fixat ögonfransar
*Småshoppat:
extra leggings t ikväll
klänningen på H&M för 149:- (dagens erbjudande)
*Jeans, stuprör svartgråa
*hälgrepp
*babytops
Mött Gro o Fikat på Gott Bröd o myst med dem
Kommit hem igen o fått massa fina bilder i posten av Morfar
Ammat lillevän till sömns o ska nu strax vila med honom lite


Morgontrött

Morgontrött

Jag tror Elian vill att jag ska slappna av o känna mig pigg så jag verkligen orkar med julbordet. Eller så sover han så skönt eftersom hans mage verkar funka så bra igen! Oavsett så ligger han i vår säng o ser så nöjd ut o lik sin far.

Jag har hunnit med allt idag, tom pumpat! Är smått i chock men det känns bra. Ögonfransarna behöver ej målas numera, hur härligt är inte det!?

naglar!

naglar!

blå himmel

o jag känner mig utvilad. Elian vaknade vid 5 o åt jag somnade väl halv ett efter att boken tog slut. Kröp nära intill min kära o han pratade om sökeord i sömnen (jobb).

E tog även blöja imorse vid halv 7 så jag slapp kliva upp, skönt! Nu sover prinsen o jag har duschat o ska äta frullis, pumpa o sen ska vi promma o fixa en grej o möta Gro. Dagens kaffe ska bli god. O kvällens fest ska bli skoj!!!


Före elva

ska jag nu lägga mig, bara prova julebordsoutfits först det går snabbt! Hoppas alla får en skön natt, ska läsa slut på boken jag. Sov en halvtimme med Elian innan naglarna men kommer ändå kunna sova känner jag.

Kvar att fixa innan jul:
julgran(söndag)
julgransljus
duk, låna av Mamma? Lång smal röd tänkte jag....
Vin

Back

nu är jag hemma efter naglar o ögonfransar, lite extra skadar inte =) Må dock inom där imorgon snabbt o limma på en som sitter lite löst. Killarna var duktiga utan mjölk o gick lite tur o kom o mötte mig, 3 h o 15 min utan mat Elian-kanske du börjar äta mer sällan nu!?

Nu: nattamma en jollrande o glad baby!

Brak inne på H&M 14/12


14:16

Dagen började med att dagen liksom aldrig började, vi somande om o sen ringde mormor o pratade med oss bägge. Elian pratade allra mest, snacka om att han ärvt min telefonröst :)


Sen så var vi tvugna att ge oss ut på posten så nu är klappar ivägskickade o jag har pratat med morfar i telen också, blir alldeles för sällan! Han fick bra julklappstips åt lilleman o av honom får vi julisarna med Emelie som kör Svall-Oslo den 2 januari!

Hamnade på VIC, köpte julklappar kan ej säga vad men lite GANT o annat. Sen är mormors julklapp också klar så jag kan nu svara: ja jag är klar med julklapparna! Oj inte ofta man kan göra det i god tid o jag har en bebis, en liten söt bebis som sov o sov u vagnen men som helt plötsligt ville käka på H&M så jag frågade om det var ok o provade först mina kläder, satte mig sen på en pall uatnför o ammade. 

Allt bra så långt, sen börjar Elian att mmmmma, mmmm mmmmm (det låter som om han verkligen uppskattar all min chokladmjölk som finns i tuttarna, ganska ofta glr han det) o sen ser jag att han släpper taget, ser på mig nöjt efter bara någon minut o så hör jag BRAK. oj oj han barjsar så jag skrattar. Skriker om jag lägger honom i vagnen för att släpa oss ut till kassan, betala, vänta på hissen, ta hissen, klä på honom o höra honom skrika hela vägen hem. Så jag kör plan B:
Frågar samma tjej jag frågat om jag kan amma där om det finns något stellebord i närheten( skötbord), hon förstår ingen norska eller svenska utan svarar ja på allt inser jag o då jag frågat 5 gånger o hon sagt ja o jag säger vart vart? så fattar jag o tar tillfället i akt. Jag frågar: Skulle jag kunna byta här?

JA.

Perfekt, in i provrummet igen o stänger dörren, lägger ner klumpen på skötbordsskyddet som vi har i väskan, POP (kanonbra! ) o försöker blunda för allt damm som fastnar på hans tröja (ni vet ju hur provrum ser ut, usch!) Byter o sen småammar jag lite på herravd innan vi ger oss ut, han i selen instoppad i varm täckdress. Då är han nöjd o mamma svettig.

Dagens köp förutom klappar blev en rosa cashmeretröja, tänkte häromdagen att jag behöver NÅT rosa, för många år sen hade jag ju typ BARA rosa så jag blev less, men denna är lite söt att ha då vi ska till fjällen med jobbet o jag ska ha täckbrallor o något till på afterskin! Oj afterski? Nu  glömde jag att jag ej har mitt gamla liv. 

Men att gå med vagnen är LYX o att få bo på hotell o  käka god mat är MYS. Man ska faktiskt lyssna på alla tanter i butiker som säger: ta vara på den här tiden! Det gör jag, hoppas bara tillräckligt så jag nöjer mig med två barn....

Nu sover pluttas o jag ska pumpa, imorgon är det julebord!!


trött idag

trött idag

osminkad men lycklig. 

Imorgon måste jag nog locka håret o sätta upp allt...blir knas med luggen annars....jaja jag är spontan så får se!

morgontrött tomte

morgontrött tomte


vi igårmorse!

My first time

14:41

Första gången på lääänge som tvn är på dagtid, det brukar vara E som slår på den då han kommer hem. Nu viker jag o hänger tvätt o ser på tv, skön avkoppling. 


Jag ska göra naglar kl 18, jippie 2 h alldeles utan bajstankar o stress. Fint ska det bli också, Nina är duktig, dit gick jag alltid innan. Men ont o knäcka naglarna gör det....ska vara försiktig.

trött på en torsdag

 08:34

nu ligger Elian o snackar för fulla muggar i vår säng, nyss bytt en superfull kissblöja.Natten var ganska tuff, vi la honom 19.30 så käkade han 20.30 sen sov han till 1 o käkade o somnade om. Vaknade 3, 4 o 6 tror jag sen 7. Nej idag är jag en trött Mamma som skulle haft lunch med tjejer här men orkar inte ens tänka på att vi måste till posten.


Tråkigt då det bli så men nu accepterar jag det bara o försöker få oss ut i luften på väg till posten o apoteket så Elian somnar i vagnen så kan jag fortsätta sova med honom inne....

Någon som vet?

22:40 13 / 12

vart jag hittar en röd mikrovågsugn?

LUCIA 13 december

 22:28

oooo så mysig dag jag haft. Shoppade först klart nästan alla julklappar, de ligger nu inslagna o klara att skickas hem till Sundsvall o Es julklapp är fixad!


Lunchade med Gro o Helena, mysigt. Eliav va lite naken i vagnen o han börjar nog få tänder, gnager o gnager på sina fingrar o hårt på mina om han får. Stackars, det kan ta låååång tid men tror han börjar känna dem iaf. 

Sen LUCIAfirande i Svenska Kyrkan med Janina, Viktoria, Petronella o Anette. Så vackert med full kyrka o små barnen som sjöng, jag fick gå o ställa mig längst bak för att roa lilleman efter alla intryck under dagen o han tog bröstet så vi gick o satte oss igen. Jag grät då jag såg barnen, så vackra, så söta....små mirakel allihopa. Jag har ett barn, vi har fått denna gåva, det är ofattbart egentligen. Om vi tjafsar om vi är trötta eller bara allmänt griniga så ser jag på Elian o bara kramar om hans Pappa o säger: se vad vi har, vi kan aldrig kasta bort det fina som gjorde att vi valde att skapa mirakel. Unerbar känsla. Vi har något som binder oss samman för alltid o jag vill att vi alltid ska vara vid varandras sida o bli gamla tillsammans. Det är mitt mål i livet : LYCKLIG FAMILJ som klarar allt. 

Sen var vi hemma här o de köpte med lussisar o vi drack glögg o pratade om livet, lillE slocknade direkt efter bad med Pappa o käkade en gån go sover fortsatt. E är supertrött o vilar nere o jag hör på Josh Groban o slappar med tända ljus, Viki gick just.

Är så tacksam över mina goa vänner o vår lilla familj

11 december

10:39

Underbar tomte ligger bedvid ig (tomtepyjamas!) o nu ska vi göra oss klara för idag. Börjar med att duscha sen pumpa lite. 


kvällsbadet igår!

kvällsbadet igår!

hela familjen i badrummet!

Julmust

Mormor måste no gköpa med julmust låg jag o tänkte på inatt. Elian sov så bra inatt oavsett är man lite trött o missade självklart LUCIA på TV!

Natten: la 20.30 o somnade efter mat, käkade 21.30 somnade i sin säng. Vaknade efter en halvtimme av ett skrik, mardröm Pappa bar någon minut. Käkade vid 3 inne hos oss ( jag bar in honom i hans säng JIPPIE o där sov han till 6, då käkade han o somnade om med oss!)

Nu: frukost o lussekatt tror jag. 

GLAD LUCIA!

ÅÅÅÅ

jag tror många bloggare är frustrerade nu över blogg.se som ej funkar. Men ni är nog less på mitt tjat om det, men det är alltså förklaringen till varför bloggen är lite dåligt uppdaterad enligt mig!

Nu har Elian sovit i en timme o vi har käkat god mat o myst lite. Fattar knappt att det är jul snart, planen är att julshoppa allting imorgon så jag är färdig med det sen fira LUCIA med Viktoria, Petronella, Janina kanske fler o ev Gro o Helena i svenska kyrkan ( Elian vaknade för käk så nu fortsätter jag skriva)
Sen ska vi hem till oss o käka lussekatter. 

Kommer ihåg då man var liten o hade glitter i håret i skolan, nu ska jag försöka kliva upp imorgon o se på julkalendern så jag får lite luciastämning.

YES!

alltid lika skönt att träna o stunden efteråt då man är genomslut är LOVELY!

Nu ska vi laga mat o sen bara slappa o njuta av bebis som ej har ont i magen, han har fått 2 st nya leksaker idag. En fischer price ko som muuar då man trycker på den o en fotbolsgrej i trä!



Pascal

Pascal

oo våra bebisar växer så snabbt, det var med en 2veckors idag såååå söt! Här är Siri o Selma o Gro o Helena. NU ska jag springa på träning, skönt! Lämnar Elian med blöja åt Pappa =)

halvsittande!

halvsittande!

Elian vill se i vagnen, helst ska jag ha öppet tak o ha mitt huvud därnere o skoja med honom tycker han. Så vi vatierar med vagn om han sover o annars sele. Här sitter han lite upp, det var skoj tyckte han! 

Som jag skriver nu så känner jag att allt i lillemannens mage kommer ut, jippie!!!!

en mors räddning

en mors räddning


dessa kom också i ASOSpaketet, sköna o inte helt mörka. Idag skiner solen o jag är trött så de kanske får hänga med! Ska hänga en tvätt sen väcka prinsen o byta blöja o klä på!

Räkningar

betalar jag nu i sängern o skrattar o leker med Elian samtidigt! Igår somnade han 22.30 o sov till 3.30, käkade o somnade om. Han har nog fortfarande lite ont i magen men det ska nog gå till sig snart tror jag. Vi har lunchdejt med tjejerna kl 12, ska promma ner till Pascal med Gro!



Nobels fredspriskonsert 2006

o jag viker tvätt, vi hade tänkt lite rödvin o ost men nu va prinsen vaken en stund ikväll! 

Seeegt

är det numera att blogga, så tråkigt då jag gärna bloggar av mig ofta =)

Sitter o ser Nynnes på tv3, lite jobbigt då man ej kan slötitta utan att titta hela tiden för man fattar faktiskt inte vad de säger utan att läsa texten!

Nu sover prinsen, trött trött i sin säng. Han ska nog äta lite mer innan han sover för natten o vi har dammsugit, eller vi o vi E har gjort det o jag har ammat.

Tidigare idag

Tidigare idag

Vi inne på H&M, hela vägen hemifrån skrek lillvännen, trött men somnade inte av korta prommisen mot H&M. Fick klä på fleeceoverall i vagnen o ta honom i selen. Man blir stark av att ha en klump hängande på axlarna varje dag! Shoppade ett par marinblå mysbrallor o vi köpte grovt bröd o kaffe på vägen hem. 

Sen var Gro borta i 2 h o jag lekte o myste med de små. Helena vaknade strax innan Gro var tillbaka o då tokade jag mig med dem bägge på sängen, deras ögon lyste o de var väldigt medvetna om vem jag busade med så jag fick göra allting varannan gång. 

Sen fick Elian ont i magen, har nu haft honom på mig tills NU ( la över honom på Es bröst) o haft vattenflaska, klätt av kläder osv...Nu ska han nog snart bajsa tror jag, han äter så lite då magen är full Lillklumpen vår, nu ska jag laga lax!

Nu

Nu

sover de små! Jag har Helena i selen o Elian sover i vagnen. Jag hann till o med laga mat fast de var vakna, busar man med dem i sele o babysitter så funar det ju. Men vad skönt det är att EJ vara utanför hemmet, här finns ju allt!

Lunchen idag blir: supergrovt bröd med avokado , stekta kycklingfilèbitar o körsbärstomat på. Enkelt!

jag o bebisarna!

jag o bebisarna!

vi nu! :)

morgonstund har guld i mun!

morgonstund har guld i mun!

funkar det nu?

bloggen är inte som den ska...

kl 10.39
Underbar tomte ligger bedvid ig (tomtepyjamas!) o nu ska vi göra oss klara för idag. Börjar med att duscha sen pumpa lite. 


Okej!

Nu har vi fått supergoda lussisar o haft trevligt besök av Janina o Frida. Jättegoa tjejer båda två. Elian sover o jag ska borsta tänderna o läsa vidare i min bok.

Plan i veckan:
Inget godis ( ska frysa in lussebullarna, för i juldagarna FÅR man äta sånt)
Matplan 
Inte så mkt bröd som annars

Matplan, godkänn Eivind sen är det bindande :)
Måndag: Lax, sallad med ruccola, tomat o avokado o guacamole. Möta Gro. Em kommer?
Tisdag: Fläskfile stekt med grönsaker o champinjoner. Möta tjejerna o bebisarna på Aker Brygge. Måste julshoppa färdigt. 
Onsdag: Tomatsuppe o grovt bröd.(LUCIA, snabb middag innan kyrkan) 
Torsdag: Kyckling i ugnen med grönsaker till + halloumiost. Frognermammor hos mig på lunch!
Fredag: Julebord=det blir den onyttiga dagen.

Sov gott!

LyX

nu kommer Janina med lussebullar hem till oss, sött o snällt är förnamnet. Vi bor ganska nära då =) men iaf!

Stolt Moster

 

Min systerson Isak, 13 år om en vecka idag. Vann tävlingen!

Måndag igen

imorgon, då ska jag möta Gro o kika på H&Msbabykläder o sen prommar vi snabbt hem till mig o jag har bebisarna då hon ska ett litet ärende till läkaren. På kvällen funderar jag på om jag o E ska ge oss på att baka.... Men då äter vi bara ännu ännu mer onyttigheter :)

Funderade tidigare på att ge mig själv ett nyttigare löfte om en dag i veckan med godis (innebär också: kakor, glass, tårta, bullar osv....) men det är ju så dumt om jag ej håller det. Plus att julen närmar sig så nu...Men jag ska försöka denna veckan, om inte annat för att stoppa mitt sockerbegär. Blev lite inspirerad av Frida som var hos Janina. Men inte så sträng ska jag vara, bara dra ner.

Annat att ta tag i:
skicka kort o presenter till Svall. 

Idag fyller min äldsta Brorson MANNE år, grattis lilla vännen. Vi älskar dej.

Bak hos Janina

Bak hos Janina

Gott med glögg hos Janina på bilden till vänster o hennes vän Frida håller Elian. Bak av peppisar o lussebullar. Mysigt! Hann ej smaka på lussisarna men degen var i full gång då vi gick. Tog Elian i selen dit o hem eftersom de ej har hiss, det gick kanonbra!

Hemma igen

Hemma igen

Fåordig frisör men det hon sa var massa snällt:
jag hade mycket hår, hade inte sett sån kvalité på länge
färgen var underbar, såg ut som om jag har slingor men det har jag ju inte


Hon var toppensnäll o sa jag var så fin, haha kul med lite beröm sådär på en söndag. Köpte Redkens inpackning o nu ligger lilleman i mitt knä. Storeman var väldigt nöjd med min nya look! Jag också, lite kortare men mer jämnt. Sportigt fint med liten svans o lugg tycker jag.

Uppdatering LUGG

Uppdatering LUGG

Lugg

nu ska jag slänga i mig lite ris o kinamat o amma, sen frisörtid kl 16. Ska klippa det rakare o med lugg. Sen spara o spara så jag har mitt vanliga svall igen, det kan gå ganska snabbt. Verklugen hatkärlek för både kort o långt hår, gillar bägge!

SöNdAg

SLAPP dag, är egentligen bjuden på mysigt lussebak o fika hos Janina men att sminka mig, bära med Elian i sele ( de har ej hiss) känns lite lockande idag. Är så himla sliten efter mycket nattmatande. 

Mysigt o va inne o ha dresscode: myskläder. Gro, Ben o Helena är också här o slappar.

Det enda jag kan tänka mig är om någon frisör har söndagsöppet att toppa mig, rakt av så det kan få växa ut långt o rakt. Men det blir ju kort igen en liten stund då, jaja!

igår!

igår!

Gladtjejen!!!

Gladtjejen!!!

Nu har vi ätit frukost, här kommer en bild på glada tjejen igår! :)


Nyss lyft över lillE

till sitt rum o de andra kikar Miami Vicefilmen men jag måste sova. Allt har gått bra, vi såg en film med Ethan Hawke o Sandra Bullock o Helena somnade på mig tillslut. Stackars håller på att få sina tänder, 4 st på en gång så hon blir ganska ledsen ibland. Men hon är så go!

En tyst minut

har jag nu, E är o kör Håvard hem o Elian somnade efter en slurk käka, kommer nog sova en stund o sen käka sitt vanliga kvällsmaratonlopp. 

Snart kommer Helena, mysigt! Maten blev superbra, syster hjälpte mig lite, varm majs till kött är så nam nam.

jul!

jul!



Oxfile

ska tillagas ikväll med beasås o klyftpotatis m skal på, blir hungrig av att tänka på det :)

Vi prommade lite nere vid oss på Bogstadveien o alla pappor stod med vagnar utanför butikerna, mammornsa shoppingchans på lördagarna! Vi köpte mat o gick hem igen o nu är Onkel här o busar med Elian i badrummet. 

Ikväll kommer Helena (Gro o Benjamins ska på bio!) så vi ska vara barnvakt o sen sover de här!

Posten

hann jag med innan mina två mjölkbollar behövdes hemma. Hann prova klänningen ifrån ASOS o sitter o ammar i den nu, snygg. E tycker det är den klara julebordsvinnaren. 

Jag & Anne

Jag & Anne

Ganska komiskt, alle som jag umgicks med inkl min kära E har jag lärt känna via mitt jobb. Utan det fanns inte Elian, o inte heller mina goa vänner. Ganska häftig tanke, ödet som för en i riktig riktning ibland tror jag allt.



Elian i Vikis famn i pyjamasen...

Elian i Vikis famn i pyjamasen...

Viktoria ( Elian) , Janina o Anne.

Jag tänker på stackars V som klev upp 8 imorse o skrev på sin hemtenta, hoppas det går bra!

Upprepar mig

o säger HÄRLIGA VÄNNER! Gårdagen blev jätteskoj. Viktoria, Anne & Janina kom på glögg, sallad, chokladkaka o vin! Stackars Petronella låg i migrän.

Elian somnade kanske 22 o sov sen till musik o prat. E kom hem vid 23.30 o va med han också. Tror vi la oss 2 halv 3. 

På morgonen har Elian haft ont i magen men efter massage, massa mat, ligga tätt intill o tillslut sitta upp med ryggen mot mina knän kom dagens julklapp åt trött Pappa som fick byta. Sen sov vi lite till. Känns som Elian sitter fast i mina bröst just nu, de är lite ömma eftersom han käkat så ofta. 

E vann pokern förresten, 900 kr!

Chokladkaka

i ugnen o Viktoria bär skatten som somnat o somnat men bara vaknat så han får vara med nu, TREVLIGT!

Mat

nu äter Elian o vår sallad är klar, hungrig är jag! Hoppas alla får en bra helg. Har gjort lite rödvinsglögg också, yummie! Prins Elian verkar vara jättetrött redan, han hinner nog knappt hälsa på tjejerna förrän de två små blå stänger för idag.

Lycka!

Lycka!

Pappa kommer hem o leker o gosar, då skrattar Elian allra mest.
O jag kände plötsligt att jag är riktigt trött.

KENT

ipoden spelar KENT o jag har dukat tills ikväll, passar på då trötter slappar i vår säng. Snart kommer E hem o snabbpussar på oss. Det betyder tur o han ska ju vinna pokern som han alltid gör *stolt*, de nbjuder knappt med honom längre!


Nya kläder

Nya kläder

Vit långärmad piké o rutiga mjuka byxor!

Elian

Elian

Lussebulle!!

Är inne på min andra nu, med gröt till o kanel. Mums. De kostar dock 18 kr / st i Norge så det är dyrt att äta om man ej orkar baka själv!

Vi hann inom ZARA en sväng också, shoppade söta pojkkläder för 1000 kr, en grön o vit flanellskjorta bla, mysig kommer den vara för honom att ha då han ska vara lite extra fin!

Elians rum

Elians rum

Vaggar, käkar o skriver.

Tror inte jag "bara" fick ett barn den 18 augusti. Någon måste ha slängt med en extra arm i bagen vår på väg hem. Nu bloggar jag, dricker min välling o drar vagnen medd ena handen. Trött kille måste få en nap innan vi går ut. Visst kunde jag ha gått ut nu men då med blött hår, nej fy så kallt.

Nu skrattar Elian i sömnen eller åt julmusiken kanske?
Celine Dion - Night divine

Hoppas alla får en härlig helg! 

Plagiat

ifrån Linda Skuge kommer nedan, hon hittar de bästa skriverier hon:

Män vill ha en yngre tjej

Det är underbar läsning i DI weekend i dag.

Detta är status för män:

Ha en MYCKET snygg partner

Ha en 15 år yngre kvinna

Ha barn som är framgångsrika i sport

 

Detta är status för kvinnor:
Ha en personlig tränare
Ha möjlighet att vara ledig hela sommaren
Lägga pengar och tid på att hjälpa behövande

Say no more..........


Naken

kille sprattlar bredvid mig i sängen o ser så lycklig ut. Kisslakanet under o handduk så han ej kissar i sängen. Han älskar att få lufta =) 

Natten: Han somnade ju ca 21.25 tillslut o då i vår säng under amning. Flyttade över honom till sin säng i sitt rum då jag la mig, läste o somnade. Vid 3 ropar han lite o käkar ( jag sitter i stolen o somnar inte!!), sen lägger jag mig o hör honom ropa lite efter någon minut. Går in o vyssar sängen lite o han somnar JIPPIE! Han vaknade imorse vid 7 tror jag, säkert av Eivinds väckarklocka. Sen käkar han o sover med mig. Det gick kanonbra!!!!


Nu så har jag lagt

Elian på hans rum! Ska passa på att läsa min Annika Lantzbok nu. I like. Kaos de luxe.

Fixing

Fixing

Här skruvar jag ihop BILLY. Gick väldigt smidigt o nu står den på hans rum. Somnade i vår säng tidigare o jag trodde han skulle vakna efter 15 minuter igen men det gjorde han inte så vi flyttade även in hans säng till sitt eget rum. 

Väldigt blandade känslor får jag, han kommer förmodligen sova bäst på sitt rum. Det ligger vägg i vägg med vårt o vi kommer ha öppna dörrar o jag kan ligga o läsa med lampan tänd utan problem...Men, det är ju min lille klump, plutt, snutt, älskade, prins, klumpistump...o han är helt underbar o klarar detta!

Lekt

med bloggen o matat, lagt o fixat. Elian känner nog att E är borta så han måste vara svårsomnad för att visa att han saknar honom :) E o Ben är på IKEA o köper hyllan men den fanns ej i högsta modellen, men den med 4 plan bli kanon att ha i vårt sovrum senare!

Nu ska jag röja efter maten, går snabbt det! Denna vecka har gått så snabbt, planerade med Mormor om julen idag o jag tänker att det är länge kvar - men det är det ju inte!

Mina killar

Mina killar

Vi ligger lite efter tidsschemat men nu gick de o köpte ingredienser till maten (färdigmix+grädde o bacon :)) 

Elian ska bada då de kommer hem o sen matas i sömn.

Vyssanlull

fossingrana kom idag så HandyMama fixade borrning o montering o nu ikväll ska vi testa för första gången. Spännande, tycker ej det vaggar så stark men säkert lagom. Man kan ju alltid testa att vagga innan man plockar upp skatten ur sin säng om han skriker.

Elian i bärselen hos sin tante

Elian i bärselen hos sin tante

igår!

SKOR


Din Sko 

Nystädat

hemma o Elian sover sin lilla nap före natten. Ska bli så kuligt o få fixa i hans rum o sätta in böckerna i hyllan o alla små fina saker han har. Tror han kommer sova gott där i sitt rum o slippa känna Mammas mjölkdoft så han äter i onödan. Jag måste bara bestämma mig att sitta där inne hos honom om jag ammar på natten tills han somnat o ej ta med honom i min säng om jag inte absolut måste. 

Då sover han bättre o jag också för den delen. Nu ska jag strax be min E göra pannkakor med bacon i, låter äckligt men är smarrigt. 



På Fridays

PÅ Fridays

Det går segt att blogga om dagen vilket är trist. Nu viker jag tvätt o Elian sitter i babysittern o ser på o snackar. Pappa får åka på IKEA utan oss, vi prommade till stan i regnet o tog tbanan hem. God burger på Fridays o mysigt o möta tjejerna som vanligt. Stackars Scott har fått vaccine o ville nog stanna hemma idag egentligen.

Elian har blivit mindre o mindre sugen att vara på cafe så nästa gång ska jag föreslå att vara hos mig så kan alla amma, byta o så o så kan bebisarna leka. Idag fick jag liggamma Elian i soffan, han vägrade käka då jag satt. En ny grej han börja med. Så där låg jag o det satt 2 mammor vid bordet o resten av lokalen var full av businessmän som hade lunch, inte en kvinna skådades. Alla har vi varit små! Men ingen såg vad jag gjorde, bordet är så högt o soffan liksom rund, så bananammade gjorde jag idag för första gången!

Ska återgå till jollermannen på bordet nu.

Söta skor hittade jag också!

EIVIND:

EIVIND:


BILLY
Bokhylle
 kr 295,00   
Mål
Bredde: 80 cm
Dybde: 28 cm
Høyde: 202 cm

I hvitt, som du ser ;)
OG:
vaniljljus TINDRA i kopp 10 st



Puss! de ringer mig angående takfeste så då ringer jeg deg!



mat

mat

sista slurken nu sen går vi!


Madicken

Pilutta dig på ipoden o jag ska snart mata prinsen så han blir redo för vagnen. Vilket vagnväder vi har i år, ingen snö eller slask ÄN. Snart jul också, ska bli mysigt. Igår åt jag så mycket pepparkakor att jag idag överväger att lova saker men jag håller dem ändå aldrig :)

Fredag ska jag o Elian få besök av Viktoria, Janina, Anne o kanske Petronella. Ska bli så mysigt. Planerar en enkel sallad eftersom jag ska lägga lillen också, kanske tomat, feta, ruccola, cashewmötter o kyckling. Sen kladdkaka. 

kl 23.35

@ 23:38

nu ska jag gå o lägga mig. Elian somnade vid 20 o käkade en gång efter ett skrik som var som ett räddskrik, stackars drömmer väl mardrömmar =/ Sen har han sovit så bra så, helt underbart men vi är ovana att ha den tiden liksom... 


Imorgon ska vi luncha på Aker Brygge med Frognermammorna, ska bli jättemysigt o TGIF har god mat. Jag tror det blir hamburgare för mig eller en pasta....eller en sallad haha ja det får vi allt se.

Är så otroligt stolt över min systerson ISAK som VUNNIT en snowboardtävling, han blir 13 år den 17 december o är som min lillebror. Saknar honom såklart.... 

Nä nu MÅSTE jag sova.

Om o om igen


 @ 21:36

Min blogg har ej fungerat ikväll, tråkigt. Men ser nu på filmen som på norsk heter: Stora förväntningar. Med Ethan Hawke, Gwyneth Paltrow mfl. Jag har nog sett den säkert 8 gånger men jag tycker den är så fin så går den på tv så ser jag den oftast! 




Sagan

Sagan

 @ 21:35

om MetteMarit, Norges kronprinsessa är ganska fantastisk. Ser på TV2 o man får följa paret ifrån början o se hur det var o hur hon såg ut, alla skandaler osv. Idag är hon väldigt omtyckt o väldigt folklig. Jag tycker kärleken ska vinna, kungahuset måste symbolisera kärlek o  acceptera prinsens val. Nu verkar det som om sagan fått ett lyckligt slut.


Grät en tår för att jag blev så rörd när man fick se bröllopet o höra prinsens vackra tal till sin Fru. Då sa E att det var vackert men mitt kommer bli bättre :)

Nere

va min blogg i hela igår nästan *grr*
Ska lägga in gårdagens strax! Nu är det välling för mig  o nytvättad bebis leker på sin matta som gäller. 

Socker o läsk

usch, jag äter mycket socker o är nog vad man kallar sockerberoende....mörk choklad hjälper mit min huvudvärk o en bulle får mig att bli pigg. 

Läste att av barns intag av energi varje dag så kommer ca 25% ifrån godis, läsk, kakor o snacks....Skrämmande. Vad vill vi ge våra barn? 

Jag önskar så vi får plats i den sockerfria barnehagen, men det är ju knatts så man vågar hoppas på dagisplats över huvud taget...

Nu leker mina E i soffan så det skrattas o bonkas o skriks. Glada tjo o skrik alltså =)

OOO

rosa playstation 2, så sött så roligt OM man kan få de gamla spelen som Super Mario där man springer på bana o hoppar upp o nickar fram svampar o annat. Jag är inget fan av att springa runt o runt i stora "öppna" banor o söka saker. 

Nu kommer den lilla verisonen av PS2 i läcker rosa färg. Pris är ännu inte bekräftat.

I vagnen i friska luften

Vagn

Nu kom vi nyss in genom dörren, skönt. Klumpen somnade efter en stund så jag gick til Bislet o köpte mat också o lämnade igen filmen. H&Mpaketet var som jag tänkt, skinnjackan fin men jag är inte kär o ett par brallor inte alls bra. Nu är det slut på nätshoppandet för n stund.

Nu äter jag lite gröt, var så hungrig o snart kommer E hem. Vi ska käka grillad kyckling, potatissallad o majs o körsbärstomat. 

Hello!

Hello!

ligger o snackar på soffan med Heidi.

Jag idag

Jag idag

Solen hann försvinna så jag o Elian prommar bara o lämnar filmen vi ej såg igår o hämtar ut H&Mpaketet som kommit. Mamma har skickat vyssanlullfötterna till spjälsängen också, hoppas de kommer imorgon!

strålande sol

vi körde segmorgon idag, lovely! Elian vaknade 7.50 av att E låste dörren o så käkade han o småsov med mig till 11. Han somnade ju inte förrän 00. Hans nya grej är att banka o riva mig i ansiktet, han vill ju bara känna o ta!

Hämtade barnvagnshjulet i det underbara vädret efter frukost m Heidi! Lyx att sen få duscha o fixa mig i ett kör då hon bar Elian i selen. Vi ska promenera till stan ihop snart.


Jude=Hot!

Jude=Hot!

Har ni sett Alfie? En av mina filmer jag sett flest antal gånger. Mina kompisar vet :)

Men nu ska jag krypa ner med en ännu hetare Man som också är underbar, snäll, vacker, charmig, världens bästa pappa, romantisk, kärleksfull, pålitlig, familjär.... o faktiskt "MIN" som han sa idag.....jag är priviligerad!

Bus!

Bus!

Gro o Helena hos oss!

Gro o Helena hos oss!

Jättemysig dag med besök! Nu ser jag E  o Heidi på en galen julekalender på tv o Elian har käkat ett sista nattsnack hoppas vi! Imorgon ska Heidi passa Elian då jag hämtar vårt reparerade däck så jag kan promma med vagnen igen. En dag inne känns inte så skönt för kroppen.

Helena

Helena

Här är Helena i bärselen hos mig. Jag skrev ett långt inlägg tidigare idag om min dag men dte försvann o bloggen var kaputt. 

Nu har vi kommit hem ifrån BONDfilmen, gå o se! Elian har haftd et så bra med Farmor o Heidi men inte velat sova, ville nog ha en slurk Mamma innan han somnade. Härligt o bara vara vi igen men lilleprinsen finns ju i tankarna hela tiden. Nu känns det super inför julebordet!!!

Idag blev det lite kaos: 
Jag var på väg o möta Gro o vi skulle hyra film o köpa mat men så var Elian i vagnen o vi på väg ut efter blöjbyte, då ser jag att däcket är punkterat så vi får va hemma o Gro hyr film. E kom hem o myste med Elian (han ringde precis o sa han hade en timme över, jippie!) De skrattade o log så Elian var helt slut då jag kom hem o hade köpt lunch åt oss. E åkte på jobb o jag o Gro såg 10 min av filmen vi hyrt o drack kallt kaffe. Barnen var lite vilda o arga men det gick så bra så. Elian somnade o vaknade en stund o sen somnade bägge två 30 min innan papporna kom hem.

De hade köpt ingredienser o gjorde supergod avancerad omelett med gott bröd till, yummie. Ett miniglas rött fick vi till :)

Nu ska jag vara lite social med vår goa Heidi!

NÅT ÄR FEL

med bloggen allting försvann som jag skrev o bild funkade ej! Återkommer sen!

off we go?

off we go?
hoppas jag, ska möta Gro o hyra film. Elian är nyvaken o käkar o gör nummer 2 a lot...help! 

50%

av hemmabiogänget kommer =) Dvs det blir jag o Gro o hoppas Monica kan komma om hennes migrän släpper. Aslaug har haft en tuff natt med skrikbebis, så kan det vara o man förstår så mycket mer nu när man har barn. En plan är en plan att sträva efter men ibland inser man att det inet går eller att dte bästa mot sig själv o sitt barn är att bara vara hemma o kramas. 

Nu ska vi se om jag får på mig lite rouge o lipgloss!

sleepy

sleepy

Här sover en trött kille o jag springer omkring o försöker få i mig frukost, sterilisera pumpar o flaskor ( ååå va tråkigt ) o ska klä på mig. Man har det man gör om morgonen därför är våra tidigaste planer runt 12 på dagarna, så dagen är ganska kort innan E kommer hem men intensiv. En gömd kamera här hemma vore kul att ha, E skull få en chock över hur mycket jag springer!



tankeöverföring

Låg o ammade vid 4 o tänkte att jag ville maila Charlotte som jag saknar så mycket, så hade jag ett långt fint mail i min inbox imorse.Blev så glad!!

Jag trodde jag var smart som tog upp Elian i sömnen vid halv ett o matade eftersom han sovit sen 20 o han somnade men vaknade sen igen o ville äta mer men somnade om i sin sämg till 4, då var det matdags o trött som jag är så blir det i vår säng = sova med Elian = ont i nacken (men mysigt)

Imorse låg vi o gosade en bra stund tills han började slå med händerna på mina bröst o ett slag på ögat så förstod jag att nu ska mamma vara rolig, han älskar då jag busar med mitt hår i hans ansikte o säger MAMMA. Haha sötnosen där!

Nu vilar han i sin stooora säng som vi ska ge bort till Gro o Benjamin o inreda i hans rum o flytta in hans säng dit, egentligen bara för att han ska vänja sig. Älskar att ha honom närs oss.

Längtar...

Daniel Craig i Casino Royale


imorgonkväll ska Elian ha Farmor på besök o de ska klara sig ensamma, för MOR O FAR ska ta ett glas vin o se sin första bio tillsammans på kvällen. Måste därför pumpa imorgon. Ååå Eivind det ska bli romantiskt, du o jag :)

Lovely

prinsen sover fortfarande o jag ska krypa ner jag med. Låg nere med E o kikade på bloggar o lyssnade på mina samtal på jobbet på cd, herregud jag charmar dem på telefonen, skoj o höra en kund som säger:
Det ska vi inte ha i inledningen o köpa för 20 000 kr o berömmer mig i slutet, EGOKICK!



Bestämt mig!

för att spara håret nu, fler o fler klipper page men jag vill ha längd till sommaren! Sen är jag slldeles för sugen på chokladglass o lussekatter. Ska nog värma kanelbullar som Morfar bakade till dopet. Imorgon ska vi ha hemmabio hos mig med kalkonkorv i bröd jag o mammorna, mysigt!

Vinst!

Idag fick jag svara på frågor om yoghurtreklam o fick två stycken FLAKSlotter, skrapade dem på kafe o vann 250 kr, inte så tokigt. Så jag köpte ett par jeans, ganska vanliga låg midja o bootcut. Egentligen är det snyggast med tighta nertill men BARA i stövlar o dessa kan jag nog stoppa ner också o sen se nromal ut utan skor också. 

Tidigt trött

är Elian varje kväll nu, lillvännen. Så käkar han o somnar, det är jättemysigt o få tid för oss som två också. 

Viktoria!

Viktoria!

Viki passar barnen o jag o Gro snabbshoppar!

I farten!

Jg

På väg in till stan idag, tog bilden i farten för o visa hur vårigt vi har det! Utanför oss på innergården står det en julgran med belysning på GRÖNT GRÄS! 

prinsens gröna o guldiga stjärna!

prinsens grön o guldstjärna!

Upp som en sol!

Nu är vi hemma igen, jag o Elian prommade till stan o mötte Gro på kafe o Viktoria kom förbi, jättemysigt. Elian älskar o va nakenfis så han fick ligga i vagnen o sprattla o kissade ner hela handduken som vanligt. Han åt o krånglade lite o så tog Viktoria honom o han sken upp som en sol. Mysigt att han gillar henne o det verkar som om han gillar andra än mig så han får se lite nya saker =) 

Shoppade julestjärnor på Åhlens, men de i vardagsrummet är lite olika nyanser då de är tända men det blev sharmigt ändå. Älskar att ha så högt i tak o höga fönster! Nu ska vi äta falukorv o pasta o sen dammuga o fixa för Farfar kommer på besök sen. 



Nu så

ska vi strax ut o gå! Blå himmel o trött bebis o naken mor. Haha måste skynda mig, allt är klart förutom jag själv!

Efter regn kommer solsken!

Ser ut som om vi får klart väder idag! Igår somnade jag till fotmassage o gick till sängen kl 21.30 o sov till 3 typ då Elian ville käka ( hade sovit sen 20.30) o sen la jag honom i hans säng men då ville han äta mer o fick sova med mig. Aj aj min rygg imorse.

Inegn babybio men kaffe i stan med Gro o kanske fler!? 

DUSCHTIME!

Söndag

Söndag

Nu film o massage! Elian sover!

Snabbglögg

hann jag med hos Viktoria, hon hade fixat jättemysugt med glögg o allt men jag fick springa hem eftersom Elian ej ville ha flaskan, han ville inte äta innan jag gick heller så jag tror han käkat nog inatt men då jag kom hem åt han ordentligt. Ville nog bara ha sin Mor o det ska han få!

Nu, pizza med E, tror det är söndagstradition här hos oss =)

mamma o son

mamma o son

vår kära tjocka son o mamma! 

Mat igår!

Mat igår!

Nu har Viki precis gått hem o ska fixa inför adventsfirandet hos henne om en timme. Det blev inte så mkt film men väldigt god mörk chokladkaka o massa tjejprat som vanligt. Fick lite bilder från igår.

Viktoria o Elian!

Viktoria o Elian!

Gott fika på Gott Bröd

Gott fika på Gott Bröd

Vi prommade o käkade god frukost med Viktoria på Gott Bröd. Nu ser vi på film o käkar kladdkaka! Viki leker med Elian.

Adventsmys!

Adventsmys!

Länge i sängen idag,fick ligga naken o lufta sig i nästan en timme o prata med mamma o Pappa!

bild nerifrån på dansgolvet!

bild nerifrån på dansgolvet!

Här är vi! tusen tack ANKI som fixade så vi fick VIP o en jättekulig kväll. Jag behövde släppa lite på kontrollen o visst smsar jag o E alltid då vi är ute men jag vill bara veta så allt är ok. O Elian somnade så skönt o tog flaskanmen det var ju då jag var hemma som det började bli jobbigt. Men man överlever såna nätter också, et är nog bara övergående hoppas jag.

Dagens spya fick jag nyss på axeln innan Elian somnade så jag ska nog ta en dusch snart, trött i all ära men fräsch vill jag vara. 

Just det, mina skor var dagens yes yes o nono igår, de är snygga men stora. Var i butiken med Elian som vaknat i vagnen o kunde ej somna om, hade honom i bärselen o dansade o provade skor. Ni kan tänka er synen. 39 va för små o 40 för stora, mitt ständiga problem. Köpte dem dock med extra frottesula i o stilettinlägg så foten ska hållas på plats men nej, på röda mattan tappade jag dem nästan. Ska ta en dag till veckan o se vad man kan göra åt saken. Måste köpa hälgrepp tror jag.

Ikväll har Viktora 1 adventsfika, ska bli så himla himla mysigt. Men kan bara vara borta en timme eller så eftersom Elian måste käka o det var så mycket flaska igår.

Mötte upp Petronella på Nic & Son

Mötte upp Petronella på Nic & Son

Jag, Viktoria i sin nya fina frisyr o Petronella!!!

Sen åkte jag hem strax efter 1 o var med E. Han såg filmen klar o sen la vi oss, vaknade vid kanske 4 av gallskrik, värmde mjölk o E bar o bar men inget hjälpte så jag fick ta över. Tror lilleman börjar få tänder kanke, det kliar ju långt innan. Så det är nog "skönt" att käka....hmm då kommer han bli STOR!

Nu dricker jag fullkornsvälling o ska sova en stund om jag kan, GLAD 1 ADVENT!!!!

Här var vi!

Här var vi!

Åt så god hummer o krabba, rörde inte ens det norska traditionella julbordet. Vitt vin o skaldjur + massa sött till efterrätt var min melodi!

Om jag skrev artisternas namn säger det inte svensken så mycket, men bra var det!!

Världsklassig taxi

Världsklassig taxi

Elian o Eivind körde oss till partajjet! Bästaste älsklingarna!

L8

L8


oj jag är all tlite full...ska krypa ner nu med min älskade!


hemma

hemma


sjukt skojig kväll! massa bra artiser, vipband med gratis öl o vin i mängder o sen möta alla girlsen.

NU: hemma med min underbara MAN o käkar pizza o pussas!!! Sonen sover o jag har MYCKET mjölk,,,,,pumptime!

Nu

sitter jag o försöker vakna till liv med två mackor, killarna sover. Jag borde men kan inte om det inte är natt... O inatt vaknade Elian 1.30 o käkade heeela natten varje timme, trodde jag skulle svimma imorse. Men kom mig ut med vagnen så han fick lite luft o shoppade julebordsskor o dem kan jag ha ikväll.

Nu kokar flaskor på spisen o jag ska pumpa o sen ta ett bad!

tröst

tröst
dålig bild på vacker sko!

ingen sömn inatt så jag har funderat fram o tillbaka på om jag orkar ikväll....vill ju...

LATE

oj oj oh vad tiden går, nu har jag fixat en sak jag tänkt göra några dagar, många vet snart vad det är!

GONATT! Önskar jag kunde lägga mig o läsa MAMA nu men men man kan ju stå ut med att ej kunna ha lyset på då man får höra de ljuva andetagen till min lilla chokladbit som snusar i sin spjälsäng i fotändan....

Enkel

  

500 kr o en liten stl valde jag så det ska nog bli bra! I vår satsar jag som sagt på en 2ndhand men just nu orkar jag inte ens tänka på kombinationen trång butik+barnvagn+jul!


Denna

Denna

skulle min syster vara såååå fin i, ringde idag för o säga det åt henne men det var busy line, ja min syster är busy men absolut världsbäst!

Räkningar

man blir alltid less på att det kommer räkningar men man är ju vuxen nu! Hittade en skinnjacka på hm som jag kanske ska slå till på....

Äter mörk choklad o bara njuter av lugnet. 

Lik vem?

Lik vem?

jag tog bilderna i badrummet innan han gick, han kisar roligt o är lik Josh Hartnett här tycker jag. Han höll självklart inte med. 

E o Jag

E o Jag

Nu ser jag på Paris i guldklänning på TV o E gick just utanför dörren. Han ska spela lite poker hos killarna som bor nära oss. Det går bra, han la ju Elian m nya flaskan med utpumpad mjölk för att testa så det funkar imorgon o det gjorde det! Så jag har o ska bara slappa framför tvn.


Fredagskul

Viktoria visade mig detta:
http://www.hestekor.tk/

ÄLSKAR!

MAMA-klänningMin profilbildMin profilbildMin profilbildNy färg o frisyr
bilderna som ej fungerar är av dem jag redan lagt upp en gång o Idha, snodde din ifrån bloggen men det gick ej :(

Vänner!!!! Ni betyder allt.

Sladdar

nu fick E ett ryck att vara i badrummet läääänge o ska ha Enigmamusik o sjunga för Elian på skötbordet efter badet. Sötnos! Så nu ska jag koppla in mina machögtalare o ipoden där :)

Jag käkar pasta med kyckling o fetasås! Från igår.


Gosar med Pappa!

Gosar med Pappa!

Fredag igen o vi är hela familjen!
Julkalendern verkar söt som socker.

Mammalivet är så himla skönt, trots skrik o allt så som jag nyss skrev till Karin på msn:
Hur ska jag kunna hålla mig ifrån att vara gravid mer än en gång till.....? Jag får helt enkelt videofilma mig de första veckorna då magen var trög o jag bara låg o mådde illa konstant i ja kanke 10 veckor?! Men också filma födseln tror jag, för det var HÄFTIGT! Ska inte lägga ut den på bloggen det lovar jag dock ;)

Men nu ska jag först låta Elian leka ensambarn i något år o sen skaffa ett lillesyskon. Hoppas hoppas vi får till det! Men jag förstår dem osm blir gravida direkt efteråt att de absolut behåller det, herregud det är ju sååå häftigt om än säkert stentufft den första tiden så förkortas småbarnsperioden till en kort hektisk istället för bebis, blöjor jobba, gravid, hemma, blöjor osv! Då blir det mer gravid, bebis, blöjor, gravid, mer blöjor o bebis o JOBBA!

Julkalendern

startar om en minut! Nu har vi nydammsugit hemma o Elian somnade i bärselen hos Eivind då de dammsög. Men tror han vaknat nu. Ikväll ska vi bara mysa, äta frukt o kanske lite choklad o dricka ett glas vin om vi får möjlighet då skatten somnat. OOOO fredagar är underbart o snart är det jul!

Imorgon: 
ev IKEA o köpa en bokhylla åt Elian, Billys vita
Köpa en rolig gåbortgrej,tips?
Ev shoppa mysdress åt oss på H&Ms julerbjudande
Kanske träna kl 11
JULEGALLAN 2006 med Viktoria o dricka champagne o käka skaldjur

Söndag: 1 advent, för ett år sen var jag o E på gott bröd o åt frukost kommer jag ihåg....! Då var jag gravid.
                KL 19 1adventsfika hos Viktoria, ska försöka få komma kl 18 ist. Elian ska bada o så vid 19.


    

MAMA o Cappuccino

MAMA o Cappuccino

HEMMA!

Långfika med Monica, käkade god club sandwich o drack 2 cappuccino på Jacob Aal. Hon hann springa o sola också. Elian är en bestämd man o skriker lite nu o då om dagen, men vi älskar honom så :)

Vi satt vid det bordet jag berättade för min göda vän Jessica att vi ville ha bebis o hon såg undrande på mig, men idag har vi fått denna underbara lilla skatt som alla bryr sig så mycket om o det är lovely!!!

Nu ska jag fixa lite härhemma, torka tvätt o göra julkort.

Elian o Pappa leker o äntligen verkar han vara lite nöjd, känns ju absolut bäst om han är glad då jag går iväg imorgon. 

Trött kille

vill bli sövd, nu har han legat i famnen men nu är det vagndragning i hallen som gäller om min nacke ska överleva!

Morronbus i sängen!

Morronbus i sängen!

Godingen ligger o pratar med mamma! 

Typ

detta fast i svart, på bilden i vårt isofix som vi redan har!
 MAXI COSI 9-18 kg

Maxi Cosi Mobi:  Bakåtvänd
Tillverkare: ENG Sweden AB
Sidokollisionsskydd: Ja
Krävs underförankringband vid montering: Ja
Krävs stödben för montering: Ja, ingår vid köp
Kommentar: För bakåtvänt åkande. Monteras aldrig framför airbag. Godkänd på samtliga platser i bilen. Integrerat stödben för montering i baksätet.
Cirkapris: 2 895 SEK

Vita = gråa

ja våra fiiina vita handdukar som de en gång i tiden var är numera gråa oavsett tvätt i 60 grader med BARA vita kläder o klorin då o då. Så nu önskar jag mig dess i julklapp Mormor:
IKEA 149kr /st de största! Ska kolla upp bilstolen också....Men ser att de som jag ser på är irån 3,5 år?? Man bör väl snart byta ifrån babyskyddet? Någon som vet?! Tänkte ev ett Maxi Cosi igen.

Mörk morgon

Oj oj oj så mörkt ute! Nu har E gått på jobb o jag är trött som bara den men vaknade ändå, matade lillprinsen ( som skrek till inatt vid 4.30 o var jätteledsen, tillslut kunde han äta)  o nu ska jag pumpa tills imorgon o ta ett glas fullkornsvälling. Är så fruktsugen, måste köpa det idag.

Idag ska jag möta Monica om jag inte somnar om o blir supertrött, vi ska nog ta en fredagskaffe!

På tisdag ska Farmor ta Elian här hemma hos oss o vi ska gå ut i några timmar, käka o så. Det ska bli jättemysigt att få rå om varandra. Sen den 15 är det ju julbord, men det är kanske inte lika romantiskt!

2 frågor innan kudden

1. Du som läst min blogg, läser du den mer än 2 gånger i veckan? Jag ser att jag har ganska jämnt antal besökare varje dag o det vore kul o veta om folk slumpvis kommer hit eller om ni kikar tillbaka en extra gång :)

2. Jag är KASS på sidlayout, önskar ändra lite. Vem ska man be om hjälp?

GONATT, ska slita med mig en soffsovande E!