Sov Sött!


Vi åt på restaurangen på kvällen och Elian ville dansa med Ingemar på scenen.
Så fick det bli, ser ni lyckan i Elians ögon?


Mor och dotter.



På väg till båten igen.




Vackert kvällsljus.

Nu ska jag lägga mig för klockan är alltför mycket och jag behöver vakna utvilad imorgon.
Hoppas ni haft en härlig vecka, imorgon startar HELGEN!

Jag vill TACKA för alla fina kommentarer också, jag läser varenda en men har ej varit på nett dessa dagar så ska svara så imorgon.


Sov Sött






Prommis med Mormor!


På tur med Mormor på ön.
Man köpte potatis, morötter, lök och bönor i stånd på ön. Man la pengar i en box och handlade själv. Det kändes som att kliva in i en annan tidsepok, jättehärligt. Lanthandeln var så mysig och de hade ljuvligt bröd.


Här var vi vid Tunö kyrka. Elian somnade så skönt  bara minuter efter foto och sov sen i skuggan medans jag och Mamma hade bröllopsfix med varsin iskall dricka. Hettan var obeskrivlig, det var 34 grader i skuggan.




Resan startade med feber....

Första dagen fick Elian feber. Det berodde nog på att vi väckte honom tidigt och sen sov han skönt på båten då vi seglade men han blev nog varm i flytvästen. Han är känslig för lite sömn och får lätt feber och kräks. Så första dygnet var det mest myspys men snart mådde han fint igen och badade och gosade med Mormor, eller Mojmor som han så sött ropat MÅNGA gånger denna resa.


Sov så gott men vaknade ledsen med feber.


Skönt med  vind och dopp i havet för svalka.


SÖTNOSEN VÅR!


På väg till Danmark!

Ikväll har jag myst med Heidi i soffan, vi har kikat Paradise Hotel och ätit pizza. E är hos Tore en sväng. Det är så mycket sköna stunder jag fångat med kameran men man kan säga att vi har gjort detsamma varje dag. Slappat, badat, myst, ätit gott och laddat energi. Igårkväll somnade jag inne i akterhytten där Elian redan snusade sött och jag såg stjärnorna på den mörka himlen genom det lilla öppna fönstret. Sen då vi klev upp strax efter 6 för att hinna med färjan så var himlen klarblå. Såna stunder ska man ta vara på. Det har vi verkligen gjort.


Glass i väntan på att få köra bilen på färjan.
Det var HETT och vi kunde inte stå med bilen på då det var folk överallt. Så vi svalkade oss i skuggan vid hoppborgen.


Här kastar båten loss. Vi åt lite mat och sen la vi oss tidigt, vi hade valt en stor och bra hytt med fönster mot havet denna gången vilket var toppen men jag sov knappt då man hörde motorerna väldigt väl.

En vacker ö!

Det var MÅNGA som ville besöka Tunö, båtarna låg på rad. En i bryggan och upptill fems tycken utanför. Ni ser masterna i bakgrunden.




E spanar... ;)


Mamma och Ingemar i matchande kläder, shoppade på Hawaii.
Här var vi på väg till en restaurang för att äta god fisk.


HEMMA!


Nu packar vi upp och Elian springer omkring och busar med Tante Heidi. Alltid skönt att komma hem men vi har haft SÅ fina dagar så detta lever vi på länge!


På väg hem igen

Nu sitter vi på färjan till Oslo. Vi har haft helt fantastiska dagar i båten. Vi la till vid ön Tunö, det var så härligt där så vi stannade tills igår då vi gick till hamnen där vi haft bilen, Hov. Danmark är helt underbart och i framtiden blir det många somrar där. Vi har haft så mysigt så ingen av oss vill åka hem. Men allt har sin charm och till veckan börjar vi jobba och Elian på dagis. Jag längtar så mycket till ultraljudet på tisdag:) Hoppas ni mår bra. Bilder kommer, jag har många! Kram

Censur!

Idag har vi fått besök av Henrik och Ashi. Killarna lekte och lekte och lekte och vi fick GOD chokladtårta ifrån igår att mumsa på. Inga bilder, det är bara nakenbilder nämligen =) Innan vi fick besök låg jag i Elians pool med hans rutschkana som stöd bakom nacken och läste samtidigt som jag öste i mig vatten. Det var så skönt så E kom och gjorde mig sällskap. Föräldrar som ligger  i barnpoolen som sälar då barnet sover - perfekt!

Nu ska vi äta middag sen köra till Stena Line, vi ska sova på båten så vi har bokat en finare hytt. Inte kul att inte komma in på toaletten för att man har barnsäng. Jepp been there done that.

Ha nu fantastiska dagar i solen eller vart ni än är. Jag är tillbaka torsdagkväll. Kanske jag bloggar ifrån Danmark men jag tror inte det, behöver saltvatten, havsutsikt och sköna nätter med kluckandet mot skrovet. Då kan det vara skönt att även ta bloggsemester, men jag är självklart tillbaka med rapport då vi kommer hem.

Kram så länge! Ni är de BÄSTA läsarna!


Detta shampoo och balsam får följa med på båtturen, fast i små förpacknigar.




Hemma!

Vi blev hemma istället, Elian älskar att bada i sin nya pool så det fungerar ju fint. Jag ska nog ta ett dopp i den jag också. Nu somnade Elian, han får sova inne idag med korsdrag och vi har tagit av hans kalesj ( norska) på vagnen. Snacka om SOMMAR!!! E klarar att sitta i solen och läsa så han är superbrun, jag ska försöka en kortis jag också ;-)


Henriks fest!


E på kalas igår, fyllde barnpoolen!


Elian tyckte det var kul att leka med alla Henriks leksaker som vanligt.

Efter ett bad är det mys att vara hos Pappa!


Elian och födelsedagsbarnet Henrik!





Mammor! Vi lärde känna varandra då vi gick gravida och nu är killarna så stora!

TACK för en superfest Henrik! Klem Elian


Ännu en solig start på dagen!

Det är så skönt med sol och värme redan då man vaknar. Idag är planen att packa, åka till stranden och sen hinna hem och duscha och göra oss klara tills f'rjan går ikväll. Vi ska bara sova på båten sen kör vi med vår bil i Danmark imorgon och möter upp Mamma och Ingemar med deras segelbåt. Det ska bli så mysigt att segla, äta god mat och bara vara.

Sen börjar vi jobba nästa vecka igen, Elian börjar dagis och vi ska se Lillskruttis på UL på tisdagen...LÄNGTAR! På onsdagen ska jag till skräddaren med min vackra klänning. Om det blir den, vi får se ;-) Ni är så fantastiska som tipsar så snart jag frågar er något, ni betyder väldigt mycket för mig ska ni veta!

Nu ska jag försöka hitta våra mjuka väskor härhemma. Man kan ju inte ta med sig hårda resväskor på en segelbåt, det är ett NO NO.

Happy Lördag!

Rosa!

Jag bloggar om det fina kalaset imorgon, vi ska se film nu. Men vill gärna visa de FINA örhängen jag hade på mig idag. Tillverkade av min alldeles egna och enda Systerdotter Alice.


Tack Alice, du är min pärla och säger alltid lika kloka saker.


Sov Sött - vi ses imorgon!
KRAM



Shoppat!

Nu har jag varit iväg på minishopping och E har lagt Elian. Nu ska jag packa lite smått om jag orkar annars tar vi det imorgon Nu njuter jag av en god svensk macka ( det stora runda, lite sega brödet) och iskall mjölk. Vi har hyrt en film vi ska se också, det är så mys att se film och slappa i soffan. Jag behöver vila mig då bekkenlösningen ( foglossningen) kom som en kniv i posten idag. Hoppas på att vakna i bättre form imorgon.


Tunika Vero Moda, perfekt att ha i höst med bälte. Ska nog resa i den imorgonkväll med tights. 149 kr på rea.

Här ser man att det är jeanstyg, väldigt mjuk och skön.

Jag hittade också försenad födelsedagspresent åt Mamma plus lite fina saker till deras båt. Sen behövde jag shampo och balsam så jag fick köpa ett Toni&Guy som jag aldrig testat. Favoriterna är annars Redken och Kpak.





Kan man gå naken på barnkalas?

Vi har varit på kalas idag, massa mat och lek stod på schemat! Nu badar Elian i nya poolen vi shoppat idag. Jag steker pannkaksrester som vi ska äta med glass. Hoppas alla ni som är ute i hettan och speciellt ni som har stora bebismagar ( min är inte så stor men jag blir TRÖTT) dricker MASSA vatten!


När vi gick ut idag. Helst hade vi gått nakna alla tre och Elian var supervarm då han sovit i bilen. Men kalaset var i skuggan och det fläktade lite, SKÖNT!


Varmt!


Myser i skuggan!



Klarblå himmel!

Jag hängde tvätt ute och det är redan väldigt varmt idag, inte ett moln så långt ögat kan nå. Vi blir hemma och badar och solar tills det är kalasdags, det blir lite stressigt med stranden innan. Men det är mysigt att sitta ute på verandan och bara vara också. Nu äter vi frukost här ute.

Henriks dag!

Hipp Hurra det är Henriks dag idag! Solen strålar ochv i ska på kalas i eftermiddag, vi längtar. Nu ser Elian barnetv och myser och jag klev upp trots att det är min sovmorgon. Kan inte sova då det är så soligt och varmt och inatt drömde jag den värsta mardrömmen, usch. Hoppas ni får en FAB fredag, imorgon reser vi till Danmark för att segla.




Bride to be...

Någon som sett en sån här klänning någonstans?


Hittade den i en tidning hos frisören och kan inte helt släppa den..
Min brudklänning är vacker och underbar men jag vill ändå se om jag kan hitta en liknande denna, kanske tom en gravidklänning? Det är ju så hett så jag tror min blir varm.... ;-)




Tack för idag!

Bestemor cyklade till stranden och mötte upp oss. Elian blev såklart superglad och de lekte massor innan E, Elian, jag och Heidi åkte hem till oss och åt pannkakor med sylt och grädde. Bestemor cyklade lång tur som alltid ;-)


TACK för idag alla underbara!

Nu tror jag Elian sover, inte lätt i hettan. Jag ska äta fil med banan, allbran och russin, mums!








Happy Day!


Strandkille!

I förmiddags hämtade vi upp Heidi och åkte till stranden. Tore var med oss några timmar innan hans flyg gick till Stavanger.  Elian har myst, lekt, ätit lite och sovit sin nap på stranden och vi har haft det jätteskönt. Jag badade säkert 20 gånger minst för att svalka mig.


Sötaste Heidi.
Elian ville kose med henne hela tiden och säger Heidi. Han blir så stor då han pratar med och mer.


All kärlek omkring Elian gör mig rörd. Jag är så glad att han får så mycket godhet.







Bebisar - livets mirakel!

Ni skulle höra hur syrsorna låter utanför, det känns som vi bor i tropiska strök. Elian har lite svårt att somna nu i hettan och efter en hel dag på stranden men snart så. Han sa nyss Sova här Mamma och pekade på sin andra kudde. Det är då jag kramar honom så hårt jag kan och känner i hela kroppen att jag är SÅ lyckligt lottad som fått honom. Ofta tänker jag på den natten då jag och E låg och pratade en natt om bebisar och på morgonkvisten var det bestämt att jag inte skulle äta mina piller mer. Om vi inte gjort det hade inte Elian funnits! Nu ska jag lägga honom IGEN ;-)

@ the beach

Såna här dagar är det så skönt att bara vara och svalka sig i havet. Vi har haft en heldag på stranden. Nu steker jag pannkakor här till sen middag.


Sovmorgon!

Happy Torsdag!

Imorse låg vi och sov till kl 8.50! Jag har dock vaknat av stressmage på grund av allt bröllopstänk som kommer OFTA nu. Det stressar mig så ikväll måste jag sätta mig ned och sammanställa lite. Det är självklart KUL men då jag låg och mådde så illa blev det liksom pause på bröllopsplaneringen så det är dags att speeda upp nu. Hoppas jag och E kan få en egen kväll i Danmark på restaurang med massa bröllopssnack.

Det är tungt dis längs havet ser jag men de försvinner nog. Jag ska göra pastasallad och baguetter och sen ska vi hämta upp Tante Heidi som ska bli med på stranden, vi längtar!

Härlig eftermiddag!


Jessica med sin Syster Michaela, jättekul att få träffa henne också som jag hört mycket om. De bor tillsammans i sommar då hon sommarjobbar här.


Sötnosen, tröttis efter en lång dag.
Bestemor kom inom en snabbis efter att hon cyklat 7 (!) mil också, det är alltid så mysigt tycker vi alla och vi är så glada att vi har så härliga vänner som hälsar på oss. Tore var med och grillade och Elian tycker verkligen om honom, han ska sitta i hans famn och busar med honom hela tiden.

Nu ska jag ägna en stund åt E och se på tv i soffan, imorgon ska vi upp tidigt så det gäller att vila. Jag har haft ont i huvudet idag. Hoppas ni haft en FAB dag!







Love at the beach!

Idag har dagen gått i ett, det är så mysigt då solen skiner och livet känns lätt. Att ha semester ska vara just att spendera tid med sina nära och kära tycker jag. Inget ger mig mer energi än att få kramas med min blivande man och att få se lyckan i Elians ögon över att få äta skinkmacka naken i sanden. Tänk på det, försök att vara NÄRA varandra nu när ni kanske har semester ( förhoppningsvis).


Vi hade med oss pastasallad, mackor, frukt och saft på stranden och mötte upp Tore som är världens goaste kille.
Jag tycker att ni ska adda Tore Holm på facebook om ni letar efter en bra man. Haha jag borde ta jobb som loveformedlare ;-)






Härlig beachdag!

Nu är vi hemma efter en underbar stranddag. Det är HETT kan jag lova... Nu ska vi fixa middag, vi får grillgäster =)


Lycka!

Nu fixar jag strandlunch och sjunger och gråter i köket. Jag är så lycklig som ska gifta mig med världens finaste man!


Sunny Wednesday!

Godmorgon härliga onsdag! Solen strålar och vi har alla fönster öppna härhemma. Det är så mysigt med sommarfeeling och jag är så glad att vi flyttat hit. Att vakna och kunna äta frukost på sin egna lilla gräsmatta är så mysigt. Vi tänkte åka till stranden idag så att Elian får BADA som är det bästa han vet. Det blev massa badande i hans lilla pool  igårkväll då vi åt middag eftersom solen var så varm .


Nakenfis äter lite lax.


Dessert med färska jordgubbar, frysta skogsbär+hallon.


Elian åt vällingen ute och sen lekte han och Bestemor lite innan han somnade direkt i sin sköna säng!


Busiga som står ovanpå garaget och vinkar hejdå till oss!


Mina vida Mammajeans är mina favoriter. Jag tog en storlek större ( 38) då 36 satt tight redan nu kring låren och de växer ju ;-)

Nu ska vi äta frukost och göra oss klara för en stranddag!
Happy Onsdag.







Jag och min E!


Vi har myst på bio ikväll och nu är jag så trött så jag ska lägga mig.
TACK snälla Bestemor för barnvakt och för en mysig kväll innan vi åkte.



Bästa besöket!

Vi fick mysbesök av Ashi och Henrik som tog bussen ända hit! SÅ mys och barnen lekte tills de nästan somnade. Nu har vi besök av Bestemor och Onkel kommer strax.


Dancing time!


Kycklingkorvar till lunch.




Sötaste kompisarna!


Lite banan är alltid gott då man röjt omkring en stund.
Sen fick alla fina rosa hallonsmoothies med vaniljglass i men då tog mitt batteri slut.

Tusen tack kära ni för besök idag, ni gjorde vår dag!
LOVE YOU.

Jag fick förresten rosor av E idag, ja ifrån Elian också om man ska tro på det söta kortet som följde med. HAPPY blev jag!














zzzzz

Idag har jag och Elian dammsugit och fixat härhemma. Elian dammsög säkert en halvtimme innan jag fick "låna" den. Hans ilska är inte att leka med då han bestämt sig. E har fått LÅNG sovmorgon och sover fortsatt. Han är duktig på att samla sömn, något man inte kan säga om mig. Men vi vilar nog på olika vis. Att blogga är för mig relaxing.

Det finns fortsatt ett rum hos oss som ska göras färdigt och det är lilla kontoret / gästrummet. Dessutom är det nu överfyllt med ren tvätt och resväskor, vi får ta tag i det en regnig dag. Sommaren är till för att njutas! Vi har myst ute i solen efter dammsugning och nu sover Elian i soffan. Först ville han sova i vagnen men så ändrade han sig och somnade då vi låg och kramades. ÄLSKADE UNGE - all kärlek du ger mig är så obeskrivligt härlig!


Just  nu.
ZZZZZ!



Nu ska jag försöka vila jag också, eller sätta mig lite i sköna solen. Men jag har inte orkat sola sen jag var sjuk, så det blir nog soffan med skatten vår. Jag har förresten kommit på vad bebisen i magen ska heta då den ( han säger jag hela tiden, i får se...) är i magen. SKRUTTIS, Elian hette LILLIS och nu kallar jag honom Skrutten ofta. E tycker det låter som sopor, haha men jag tycker det är sött. Kom på det igår då vi såg på ett program om en norsk homosexuell kille som skaffade barn med en amerikansk surrogatmamma. Jag sa rakt ut att bebisen i min mage heter Skruttis!

Nu slutar jag svamla och uppmanar er alla återigen att NJUTA DAGEN! Det blir så mycket roligare då.


Buskillar!



Vilda buspojkar igår!

Solen strålar här och vi softar med tv4Nyhetsmorgon och smoothies.





Bokat och klart!

Då har vi bokat resa till Danmark, det ska bli FAB att vara på båten och Elian kommer älska att vara med sin Mormor. Nu är jag så tröttis så jag ska lägga mig, vi ska tydligen få härligt beachväder i veckan och imorgonkväll ska vi få gå på BIO - bara vi två... ÅÅÅ jag har längtat massor för det var en stund sen. Så jag måste vara utvilad wifetobe, snarttvåbarnsmamma och Josefine.

Sov Sött!


Sötnosarna sov nap innan vi åkte till läkaren.
ÄLSKAR er. Men det vet ni ju redan....


Bebisfakta:

JIPPIE imorgon går jag enligt en av mina läkare in i vecka 13 ( 12+0) men jag vet inte helt hur jag ligger an, väntar till UL den 5 augusti. Men här kan man se hur snabbt det gått sista tiden, jag hoppas mest av allt att bebis lever och mår bra. Jag LÄNGTAR tills jag kan känna fosterrörelsen som man tydligen känner tidigare än med första barnet. Jag tror jag kände Elian i vecka 16.

VECKA 12:

Kroppen: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90% före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som t.ex lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.

Fostret: Fostret är 9 cm stort och väger cirka 15 gram. Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden.
Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.




Avgörelser....


Idag har vi funderat massor på resten av dagarna vi har sommarledigt... Vi har så lust att segla i Danmark men att sitta på tåg 7 h med Elian känns oaktuellt. Att ta färjan hade varit ett alternativ men det är så fullt... Vi tänker vidare, det känns så stressigt med min Sundsvallstur också. Men man klarar allt bara man vill!



Badkillar!


Dagen avslutades med ett bad innan vi klädde på och körde hem med en trött kille som vi i skrivande stund springer upp till varje gång han öppnar sin dörr och kommer till trappen.

Tack för härliga stunder idag!

Nu är vi hemma efter en jättemysig dag! Barnen har lekt och vi har slappat i soffan hos Ashi och ätit god mat.


KUL med råttan Pippi.


Pojkarna fick pannkakor i solen, mumsigt!


PA gjorde smarrig couscoussallad med kyckling och god sås.

Papporna.


De sötaste killarna som busade och busade, en liten matdans fick vi också se då de åt!


Myspys, Elian tycker så mycket om att gosa med hela familjen och vi är så glad att vi har er!
TACK för en underbar dag.








besøk!

Vi ær på besøk hos Ashi och familj, jættemysigt. Solen skiner och killarna æter pannkanor ute. Jag har varit hos lækaren men de tror att allt ær bra så ingening gørs. Jag får førsøka slappna av och tænka positivt så går nog detta bra. Førmodligen så ær det ligamenten som væxer och kænns mer æn førra gången.

Förvirrad!

Jag är verkligen glömsk, förvirrad och snurrig nu med nr två i magen. Glömmer bort vart, när och hur vänner ska resa bort / komma hem, skickar för tidiga grattissms och är allmänt glömsk. Hur ska detta sluta?

Vi ska till fastläkaren strax innan två idag för att kolla så att allt är bra så jag förhoppningsvis kan slappna av lite...

Ny dag - nya möjligheter!

Måndag igen, men vem räknar då hela familjen har ledigt?! Jag är kanske aningens bättre idag, men har drömt massa tok. Juli bara flyger fram och jag måste boka in en resa till Sundsvall men jag har inte fått tag i någon av de frisörer jag sökt ännu, dags att ta tag i det och sen kliva upp.

Sov gott!

Filmen var ju så vacker, men nu har jag gråtit mig till ännu mer huvudvärk här... Ska krypa ned i sängen så att kramperna är borta tills imorgon så vi slipper sjukhusbesök. Jag har förresten börjat älska fil eller naturell yoghurt med jordgubbar, banan, all bran och russin. MUMS! Det är mitt tips på en somrig frukost, sen har jag också börjat dricka fullkornsvälling igen... precis som då jag väntade Elian.


Ps I love YOU Eivind!


Jag kommer förresten på mig själv med att välja att inte skriva vissa saker i bloggen pga elaka människor, eller kritiska själar som återkommer hit även fast de inte trivs. Alla hävdar att man ska "ta det" då man har en blogg. Eller att man inte kan förvänta sig att alla älskar det man skriver and so on... MEN jag skriver om mitt liv ifrån mitt perspektiv som jag vill minnas det och det har jag rätt till utan att folk börjar spekulera och skriva elakheter. Jag är en stark kvinna som inte tar skit IRL så jag tänker inte göra det pga bloggen heller. Ni som inte önskar oss lycka, ni som tvivlar på om det jag skriver är "sant", ni som sprider falskheter om att jag målar upp en bild och bla bla bla snälla sluta kritisera det jag skriver eller sluta läs. Jag tycker det blir tröttsamt och ni tar bort en del av glädjen med att blogga så personligt som jag gör. För mig är personligt det jag gör, sen kan man vara mer eller mindre personlig och skriva om alla små tjafs som man har ( nästan alla har väl det antar jag?) eller om familjetragedier, besvikelser, svek och annat. Att jag lämnar ut min kärlek, mina funderingar, skriver om våra dagar, mina tankar och planer är för MIG personligt. Så snälla respektera att jag vill behålla bloggen som den är.

Sen är det alla UNDERBARA, SNÄLLA människor som gör det så otroligt kul att blogga. Jag ska sätta mig och svara på kommentarer så snart jag mår bättre.

SOV GOTT!








Elian!

Elian är så kramig om dagen, han ska kosa och pussa mig HELA dagarna. Nu la E honom i sin säng och jag tror han somnar, det gjorde han i förrgår också då han la honom..Men igår fick jag springa upp och ned ganska länge innan han kröp upp i vår säng och somnade mitt i som ett litet knyte.


Nu ska jag och E se Ps I love you och jag ska äta lite mer choklad. Jag gjorde förresten misstaget att ge Elian en ruta av min mjölkchoklad... Han ville ha MER MER och efter tre stycken sa jag att den var slut. Sen skrek han högt och var superarg och jag kände mig som en dålig Mamma. Hans vilja blir starkare och starkare nu...undrar vem han brås på? ;-)

TACK för fina tankar ifrån er, ni är bäst!

Bebis....hoppas du mår bra!

Att ligga en hel dag är skittråkigt men E och Elian ska hyra romantisk film nu och jag har blivit lovad fotmassage så jag klarar mig. Jag roade mig med att göra "vår" bebis:



Kramper i magen.. kynnere?

Idag ligger jag bara i sängen, vi har ringt sjukhuset men vi ska avvakta tills imorgon och jag ska bara vila. Regnet öser ned så jag har mest legat och lyssnat på smattrandet och jag har fått nya tidningar av Ashi som räddat min dag. Det är så skönt med goda vänner som bryr sig, är glad jag har er!




Igår:


Igår ville Elian mysa massor med Tore innan han och E gick hem till Tore.


Söta Ashi igårkväll, det var så mys med besök och det var kul att prova min klänning, den blir tightare och tightare....


Gott med fruktsallad efter pizzamiddag.






Regnig söndag!

Här har regnet öst ned hela natten och jag har haft sovsällskap av Elian. E fick sova på gästrummet som alltid då han varit på partaj. Ingen alkohollukt i sängen med Elian tack. Jag är seg idag och har väldigt ont i magen, haft det över en vecka nu och det liksom krampar till, ska äta frukost och se om det hjälper. Vi har inga planer idag så det känns väldigt skönt, söndag är ju trots allt till för att vila på.

w
Jag igår hos frisören.


Skön inspiration!







Syskonvagnstänk

Nu har jag mysigt besök av Ashi, vi har provat min brudklänning, ätit massa hemlagad pizza och fruktsallad. Jag har nog kommit fram till att jag vill ha en av  vagnarna nedan, de är klart finast. Om det nu är så att Elian fortfarande trivs i vagnen så kommer vi ha syskonvagnen då vi är ensamma med båda barnen, annars har de ju varsin vagn.

Ni får jättegärna komma med erfarenheter kring dessa vagnarna!


Easywalker


OTH / Urban Jungle fast i svart.

Pizzalördag!

Nu är jag hemma och har gjort pizzadeg som E ska få baka ut. Vi har besök av Tore och ska äta hemmalagad pizza. Sötaste Petronella kom och höll mig sällskap hos frissan, hon ska på härlig lyxkryssning med sin S och hans föräldrar så vi var ju tvugna att diskutera klädkoser ;) Älskar dig gumman min!


Dagens!

Nu ska jag åka till frisören, Elian sover i soffan och vi har bara myst alla tre. Jag har sett ett program om födslar och självklart gråtit en skvätt av hur fantastiskt det är.


Jag idag.
Mammajeans H&M, linne Bik Bok, kofta ZARA ( den nya), skor ZARA och väska H&M.

E sa att jag skulle ha på mig något med färg och mina vida Mammajeans då jag frågade och sen berättade han att han fascinerats så av min stil då vi möttes och dejtade. Att jag var lite 60-70tals.. Sötnosen han är inte den som brukar säga saker om kläder förutom att jag alltid är fin. Så nu ska jag ta hans tips och sätta upp halva håret med en klämma ;)


Vi stormyser idag!

Idag har vi verkligen softat till det jag och Elian. E får sova ut! Tror vi får ta bröllopspresenter en annan dag, jag hoppas mina tärnor gillar det jag mailat dem. I så fall ska jag klicka hem klänningarna direkt.


Vatten är det BÄSTA som finns!
Vi tömde poolen, duschade hans tält och jag insåg att ALLA mina blommor dött av för mycket sol + för mycket regn. Måste shoppa nya snart. Vilka blommor är hållbara att ha ute nu och framöver?


Lycka är att äta i det fria utan blöja!
Idag smakade carbonaran ännu bättre, ska skriva receptet senare ( Min Systers) för nu verkar Elian tröttis här.


Dessert blev naturell yoghurt med skivade bananer och jordgubbar.



Mitt läppstift!


NIVEA - min favorit just nu. Köpte ett nytt i Sundsvall på Cubus.



Elian leker ute, jag softar i bikini och det är UNDERBART!
Att lyssna på massa musik på morgonen gör dagen så mycket härligare. Vi lyssnar på James Blunt, Joe Purdy, Katie Melua, Duffy och Sex&TheCityskivan!
















Elian älskar att läsa Isabellas Blogg!

Alla videoklipp är ju SÅÅ roliga och just nu sitter vi och tittar!





Happy Lördag!

Hos oss har vi softat i sängen alla tre till halv nio, LYX! Idag är planerna en shoppingtur, vi ska skriva önskelista inför bröllopet. Sen måste jag kika på klänningar till mina fina tärnor. Har mailat dem fina förslag som jag HOPPAS de gillar... KUL!


Jag längtar tillbaka till vår härliga vecka på Gran Canaria i påsk...



Syskonvagn?

Jag tänkte be er som är många och har erfarenhet om tips på bra syskonvagnar. Så hinner jag göra lite research innan det är vagndags.Easywalker Sky Duo, någon som haft den?





Vi ska ha en Bugaboo till bebisen också.



SHOPPING IS FUN!

Nu filmdags hos oss.

Strandmys!


Vädret var blandat idag men mest sol!
Petronella och Stefan låg på en strand på Bygdöy så vi mötte upp dem där.




Mor och Far.
Elian klipptes bort då han var nakenfis idag.



Elian får SÅ mycket uppmärksamhet då han är enda barnet, han ÄLSKAR att busa med Stefan.


Elian ger inflyttningspresenten....



Han gav den till båda två, sen lektes det en del med snöret kan man säga ;)


Mammakram behövs ibland då det busas mycket och vilt!



Tack Stefan för alla härliga stunder hälsar Elian!




Jag och min bästa Petronella, är så glad att vi har varandra!
Lägenheten är SÅ fin, fräsch, läcker och bara helt perfekt för detta fina paret.
GRATTIS igen sötnosar, det var på tiden.



Nöjda och glada!

Nu ska jag äta jordgubbar här och softa. Min första Carbonara ever lagade jag idag, systers recept. Den blev supergod och vi åt i solen.

La Bionda!


Idag läste jag i timmar hos frissan och det var SÅ skönt att få bli ompysslad. Tre timmar tog det och jag var superhungrig då jag gick trots att jag hade med mig en banan i väskan. Jag hann inte köpa med mig lunch.


Många slingor blir det, frisören var ganska trött på att slinga och föna då jag gick. Hon sa att det är ovanligt med så mycket hår, det trodde inte jag. Lite kul är det ju att jag ska dit imorgon igen för min ordinarie frisör är ju Mammaledig och det är nog bara hon som vet exakt hur jag vill ha det. Bak ska det ju också vara "nyslingat" så några slingor till ska läggas i imorgon. Men min "nya" frisör var jättegullig och väldigt trevlig så jag är nöjd ändå.


Äntligen fick jag i mig en baguette ifrån Godt Bröd med avokado, massa grönt, kalkon och ost.

Jag satte mig först på en rund bänk som var helt tom. Så kom ett par med en dotter. Kvinnan rökte och jag suckade inom mig. Så tänder mannen som sitter precis bredvid mig också en cigarett och blossar... Jag flyttar mig till andra sidan för att få äta ifred utan giftig rök. Paret ser på mig lite konstigt och tänker väl att jag tror de ska ta en av mina påsar eller något, de verkar INTE förstå att jag kan störas av deras äckliga rök som de bolmar omkring sig... Så kommer det en till man som sätter sig nära mig. Jag ser att han tar upp något ur fickan... Jovisst, han tänder en cigg två centimeter ifrån mitt ansikte. Jag satt och åt, är gravid ( vilket de nog inte såg så stor är jag inte än) och blev skitsur då jag var så hungrig.

RESPEKTLÖST kallar jag det, att röka mitt ibland folk som många ofta gör. Speciellt om man kommer till någon som redan sitter i ro. Blä så irriterad jag blev. Gick ätandes ned Bogstadveien och satte mig på en trottoar bakom slottet och väntade på E och E som hämtade mig för att åka till stranden.

På vägen köpte jag med mig gott bröd hem ifrån Baker Hansen ( Ingers rugbröd) och muffins plus en god lunchmacka till E ifrån Åpent Bageri. Man kan säga att jag shoppade på alla bagerier längs vägen ;)





Lagar mat...


Vi är hemma efter en skön dag!

Först var vi på stranden en sväng och sen fick vi äntligen se Petronella och Stefans nya FINA lägenhet!
Nu lagar jag middag här och alla dricker smoothies, som en förrätt eller nå´t ;)

NJUT kvällen - It´s Friday!

Fler barn i Norge!

Nu sitter jag och njuter min egentid! Massa blader har jag att läsa . Lycka! Jag läser att det ökar med antal barn per familj och att i Norge är kvinnorna som mest fruktbara. 46%av kvinnor som har två eller flera barn jobbar deltid. Jag är nog en sån som gärna prioriterar familj och blir hemma då barnen är små. Men alla är vi olika och tur det:) Det är också fler som väljer att inte skaffa några barn alls. Detta läste jag i juninumret av norska KK.

Update: Jag mobilbloggade lite när jag läste hos frisören för att det var intressant information för mig. Men jag förespråkar inte att man ska ha ett jobb man misstrivs med, jag menar att då man får barn ändras ens prioriteringar. Det som tidigare kretsade om DIG gör inte det längre, en annan person är MYCKET viktigare. Ni som läst här vet att jag brinner för mitt jobb och att jag motiveras massor av att få vara Josefine på jobb, med väninnor och bara jag och inte bara Mamma. Inte vara så snabb att döma tack =) Jag har heller inte hittat på orden jag skrev här ova, de stod i den tidningen jag refererade till. Jag vill inte få andra kvinnor att känna sig mindre fruktbara på något vis, jag är ju själv Svensk! I Norge finns inget ord för att "skaffa barn" vad jag vet, så de kanske använder
fruktbar som ett annat ord för att förklara principen.

Jag skriver väldigt sällan för att skapa debatt, däremot delar jag med mig av erfarenheter, händelser, känslor och åsikter ibland.





Happy friday!

Solen skiner och jag ska äta frukost nu sen åka till frissan, det ska bli SÅ skönt! Hoppas ni njuter dagen.

Nummer två på väg!

Du är i vecka 12.
Du har gått 11 fulla veckor och 0 fulla dagar(v11+0).
( Fast jag tror att jag är 11+2, men det får tiden visa)

Imorgon då jag vaknar är jag 11+1 dag på väg, hihi det går snabbt och jag håller med er som skriver att magen ÄR "stor" men det beror nog på att jag ganska nyss varit gravid så kroppen förstår direkt vad som sker. Jag har gått upp ett kg enligt vågen på Helsestationen så det går åt rätt håll.

Kroppen: Nu är det möjligt att ta reda på om det blir en pojke eller flicka. Tekniskt sett är det möjligt att ta reda på det tidigare genom ett blodprov, men denna teknik är alldeles nyupptäckt och har inte börjat användas ännu. Tekniken går ut på att embryots celler blandas med mammans blodomlopp redan tidigt i graviditeten och då kan man se om en Y-cell (för pojkar) finns med i blodet.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnas och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek.

Så nu vet ni, vi kan ju nästan FIRA lite eftersom jag nu "är" i vecka 12, det känns som ett mål på vägen då bebisen gått igenom de mest riskfyllda utvecklingsmomenten. JIPPIE, stanna hos oss nu lille vän. Jag tror det är en pojke som oftast men på grund av alla finnar jag fått så får jag ibland för mig att det är en liten tjej därinne... UL den 5 augusti, kanske vi kan se ve som gömmer sig därinne då?!


Blommor jag fick av E innan vi åkte, se så fina de är nu!
Jag ÄLSKAR vita liljor.

Lycka är...


Myspys.
Fina badrocken kommer ifrån
Mirato, tack snälla för denna som används flitigt!


Lycka är att ha dig i vårt liv skatten vår.





Nu tackar jag för idag, är så tröttis och imorgon är planen först frisören ( JIPPIE, ska köpa med mig god lunch och bara mysa) och sen stranden med Stefan och Petronella. Vi ska också få se deras nya HEM, en superfin lägehnet på Frogner.

Sov Sött och tack för att ni tittar in och lämnar kommentarer!

KRAM



Bye Bye båten!


Imorse, inte så kul att stå i kö men det gick bra.
TACK för en FAB tur gänget, vi har haft det SÅ kul!



Lek!


Två snart tvååringar på väg!
Strax innan Henrik fått sin egen, de delade så sött =)




Vi var på Musicalshow igårkväll, de var SÅ duktiga. Det var hög volym men det gick helt fint, men nästa gång tar vi med oss hörselskydd till barnen. Här ser ni vilken god form de var i, Elian kastade sin över Pernille för kos och sen kom Henrik ned på golvet.






PA och smarriga ( tror jag) drinkar!





Perfekt att vara på en mysig båt med barn!


Show! Det är perfekt att resa med barn då det hela tiden sker ting!


Mammor. Är så glad i dig vännen min!


Solveig ( grannflickan till Ashis familj) och Pernille myser.

Middagsdags! De delade en smarrig skinkpizza. MIssade kos och kramar med kameran, man kan inte alltid vara med.


Pappamys med mjölk.


Mumsig scampitagliatelle!


Orkar ni med mer blogging ifrån mig nu?
Jag är snart klar, behöver sömn inatt och E har gäster som spelar poker här bredvid mig.
Jag la Elian ikväll och sjöng och strök på pannan, han somnar mycket bättre då vi drar ned på dagsvilan. Max en timme, helst ca 40 min, vi väcker honom så att han kan somna på kvällen runt 20.










Fler båtpics!


Här är vi på väg till båten igen, jag hade de flesta shoppingpåsarna på vår vagn då den är bäst till shopping med sina handtag :) Vi var ganska trötta så alla gick till sina hytter och sov en stund då vi kom på båten igen. Lite kul att barnen synkade och sov samtidigt. Perfekt!


Elian och Henrik fick varsin sån här väska, det är för tidiga tvåårspresenter till varandra. De var SÅ söta då de drog varsin väska och kramade varandra omvartannat.

Lite shopping!


Skön tröja, köpte även i svart. Den kostade bara 159 kr + 30% rabatt. Ett par leggings fick också följa med. Det är kul att shoppa basic billigt.


Vit tunika, den var också på rea!


Den här köpte jag i Sundsvall då vi var hemma, den är mer smaragdgrön i verkligheten.



Halsband ifrån NORA ( Norsk variant av SNÖ tror jag?)
Perfekt att ha till en enkel outfit, jag behövde verkligen ett sånt här halsband.
Det är kul att få ett smycke då man reser, som ett minne =) Jag kikade på en jättefin ring ifrån Dyrberg & Kern också men den fanns inte i min storlek.


Supermysig kofta som jag öven köpte i svart. Min ifrån Gina Tricot är trasig och denna kändes som den kommer hålla länge. Jätteskön och perfekt då man ska ha en soft stil, som jag ofta har!


Sjal ifrån ZARA.
Den blir jättestor då man vecklar ut den precis som alla mina paschminasjalar som jag har i de flesta färger.

Det blir mycket basicshopping ( och mysiga saker) just nu, jag vet ju att jag ska växa och då känns det onödigt att köpa kläder och saker jag ej kommer använda eller kan växa i.


Svårt att visa hur fin denna koftan ifrån ZARA är, den är skrynklig just nu. Ni får se den på snart istället!


Denna oljan ifrån Weleda fick jag av Jessica i julklapp då jag väntade Elian. Smörjde magen med den ofta och ska göra detsamma nu med lillebror / lillasyster. Detta är alltså en ny flaska jag köpte i Kiel.


Jättesköna jeans ifrån H&M MAMA.
Jag tog en storlek större då de ska vara lite slappa, men förra graviditeten köpte jag bara för stora Mammajeans = big mistake. De kändes aldrig snygga och fylldes aldrig helt ut så jag har hellre lite tightare på slutet än att inte kunna använda den och känna mig fin.







Shopping!


Glad kille i land igår. Det var jättemysiga timmar då vi var i land men E gick tillbaka på båten och vilade. Kanske lika bra, hans intresse är inte direkt att shoppa :)

ÅÅ jag måste ju berätta att jag funnit mina BRÖLLOPSSKOR! Nu tror jag att jag ska förändra blomstervalet också, skorna kommer inte matcha de jag valt nu. Jag hittade dem på båten och köpte dem direkt - I love them!


En sån här vill jag ha! En kitchenAid. ROSA.


Mammor på shopping.
Henrik och Elian var så duktiga, de softade i sina vagnar och vi fick kika i butiker och köpa GODA chokladcroissanter.




BRA H&M!


E var så dålig igår då vi var i Kiel så han var bara i land i en timme. Men han hann vara med på min shopping på H&M. Se vad jag hittade uppe på avdelningen för barn och gravida. Ett skötrum inne på H&M!
Perfekt idé, hur många gånger har man inte ammat inne i ett provrum? Det går ju fint men värre är det om det behövs bytas blöja. Jag har själv tvingats byta bajsblöja i ett provrum och det var mindre kul.
Önskar alla butiker som säljer barnkläder hade detta!
GO H&M!

E och E


Mina älsklingar!

Jag glömde helt bort att fota vårt fina rum men vi var mest ute och sprang i leklandet eller på gågatan. Elian och Henrik lekte konstant och kramades massor. Det är lycka att ha så härliga vänner!




Buffédags!


Familjen på Buffé!

Jag åt mest bröd och desserter trots allt gott som fanns att välja på. Det var en superskön kväll med mysigt sällskap och killarna åt och åt, de var i heaven med alla goda desserter som fanns. Jag vet inte om jag får lov att lägga in bilde på Henrik, han var den sötaste lortgrisen jag sett ;)


Magen på kvällen, här hade jag mina jeans ifrån Gina Tricot men det är obehagligt att ha dem öppna och de glider ned bak så Mammajeans var mitt mål med Kielshoppingen och jag blev så happy då jag fann två par. Men dessa kan jag fortsatt ha under en längre tunika eftersom det är stretch i dem.

Båttrip med härliga vänner!


Vår tur till Kiel med Color Magic var superlyckad! Första dagen startade vi med en god lunch och sen blev det vila på rummet innan Badelandet fick besök. E och Elian åkte denna flerga gånger och jag softade med Ashi och ett glas mineralvatten med is.


Skål!


Vi ser lite tokiga ut här men det var ändå det som var mest ok ;)


PA och Ashi kikar på Henrik som spatserar i fönstret i badbyxorna!

Det var här det började gå lite utför, alla blev mer eller mindre sjösjuka av gungandet ( inte de små vad vi märkte). E, Ashi och Solveig mådde värst och jag kände mig precis som i början av graviditeten så jag klarade mig ganska ok trots att jag ej kunde ta åksjuketabletter.


Här åt vi lite strips för att försöka må mindre illa, Elian åt upp hela sin och jag försökte mest fokusera för att inte må alltför illa. Men sen på kvällen gick lite bättre.







Mammajeans!

Ikväll ska jag skriva om vår mysiga tripp till Kiel men nu har jag precis vaknat efter vila och ätit lite mat. Inte alls kul att vara så känslig för huvudvärk. Det beror nog på att Elian sovit mellan oss inatt och jag sovit ganska oroligt. Men har tagit alvedon nu och druckit massa vatten så jag hoppas jag blir bra väldigt snart :)


Jag blev så glad då jag fyndade dessa Mammajeansen på Zara för bara 19 euro ( rea). Dessa kan jag ha länge med sköna tröjor/ tunikor till + en fin sjal eller halsband!
Elian har på bilden sin nya favoritleksak, en egen väska med hjul. Mjuk som en bamse och fylld av leksaker är den.



E ville ha tapas igårkväll så jag står i kö här, själv mådde jag mest illa av tanken på "färdigtapas" men de var tydligen goda.

idag!









Myspys på stranden!

Jag har lite ont i huvudet idag så jag vilar i sängen nu efter en mysig strandtur. På slutet ( då vi fotade) kom det lite moln men det var sköna stunder innan dess. Jag läste lite och försökte vila och killarna badade och grävde i sanden.






Hemma en kortis!

Nu kom vi precis hem efter en underbar minitrip! Vi har varit och hälsat på Elians Bestemor på jobbet också på vägen, det var väldigt kul tyckte han. Hon jobbar ju på en helsestation och där finns massa leksaker.

Jag tror vi packar strandväskan direkt för här strålar solen.


vi har det fab!

Det tog mig fem minuter att komma på min inloggning till bloggen, det sager val en del om att jag har semesterfeeling? Idag har vi shoppat i Kiel, jag har hittat två par snygga Mammajeans, jagar så glad! E har varit valdigt sjosjuk men nu mar han battre och ar med Elian i lekrummet. Nu ar det dags for att ata tror jag.

KRAM, vi "ses"imorgon!


Godmorgon tisdag!

Filmen vi såg igår var jättebra, jag var nervös nästan hela tiden :)

Nu äter jag och Elian frukost här, hallonkräm med mjölk och polarkakor med svensk skinka och ost! Mums, det finns inte kräm i Norge så vi njuter av de svenska godsaker vi har kvar. Jag ska packa en väska nu så att vi har allt med oss till båten. Det blir skönt med en liten minisemester.




Elian igårkväll, såg på barnetv LÄNGE. Inte så vanligt att han sitter stilla men det var flygplan på tv.

Mysig kväll!

Ikväll har vi mumsat sockerkaka och sett filmen No country for old men. Myspys att hyra filmer och bara vara, jag får en del fotmassage också :) Jag ska packa imorgon, det är ju bara badkläder + lite extrakläder som ska med. Elian kommer nog vilja stanna för alltid på Badeland om jag känner honom rätt.

Sov Sött alla underbara!

Ps, recept på sockerkakan jag gjorde, jag tog en skvätt färsk apelsinjuice i också:

Klassiskt grundrecept där du vispar ägg och socker först.
2 dl socker
2 stora ägg
50 gram smör eller margarin
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk, filmjölk eller vatten
2 tsk vaniljsocker
Ev. smaktillsats
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand. Smält smör eller margarin. Blanda mjöl med bakpulver och smaktillsatts. Blanda allt i en stor bunke till en smet och häll i sockerkaksformen. Grädda i cirka 25 - 30 minuter. Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten (om du inte gillar det förstås). Låt svalna något och stjälp sedan upp den så blir den frasig i kanterna.

Blir du glad nu Mamma?

Idag har jag gjort pannkakor till lunch, spagetti och köttfärssås till middag och nu står en sockerkaka i ugnen. Husligt för att vara i detta huset :) Hoppas ni har en FAB dag, vi reser till Kiel imorgon med Ashi och familj och det ska bli SÅ kul.




Extra soft!

Idag är jag seg, Elian har mest lekt med sin Pappa förutom då jag lagade pannkakor till lunch som han åt med GOD aptit. Jag mådde illa imorse så jag softar i soffan och försöker äta med jämna mellanrum. Senare ikväll ska jag packa, vi ska resa på en minitrip imorgon!


Igår i blåsten.

Sminktips!?

Godmorgon Måndag!
Jag försöker boka in några dagar i Sundsvall för att prova bröllopsfrisyr, bestämma maten och finna brudtärneklänningar. Är det någon som känner till någon duktig makeupartist som jag kan anlita den 30 augusti? Namn + telefon mottas tacksamt!


Svar på kommentarer!

Här har jag tagit nästan alla frågor som dykt upp sista dagarna, hojta till om jag missat något:

Frågor om barn + vit soffa.

Svar: Som flera andra skrivit så är det toppen eftersom man kan fläckbehandla och tvätta den soffan vi har. Jag älskar att ha vitt som bas för att sen kunna förändra kuddar, filtar och andra detaljer så det är så det blir. Vi har ofta en filt på soffan om det fikas i den.

Hejsan!
Vad fint ni har det! speciellt bokstäverna du har satt upp! Måste dock fråga hur inredningen går till. Är din man över huvud taget inblandad? Jag tänkte mest på allt rosa som får komma in. Jag har nyss flyttat ihop med min kille (dock i en studentlägenhet så ekonomin är väldigt stram) och jag skulle vilja säga att rosa inredningsprylar är big NO NO. :P Båda ska gilla inredningen och då blir det inte mycket tjejigt, utan mer neutralt. Kul att höra hur det fungerar hos er?

Svar: Härhemma är det nog jag som har mest att säga till om ang inredning men skulle E misslika något skulle vi självklart ändra på det. Hade han haft inredningsintresse hade det nog varit annorlunda. Ibland bestämmer han allt på IKEA och jag tror att han vet vad jag gillar och tvärtom. Det handlar ju om att sälja in idén hos sin kära ;) Säger jag att vi ska ha rooosa hemma så blir det nog protest men om jag sätter upp fräscha gardiner så tycker han bara det blir trivsamt, som TUR är!
Lycka till!

Tack snälla för fina kommentarer om vårt hem - de VÄRMER! Jag har tyvärr ingen rabatt att ge er till träbokstäverna just nu. Ashi, jag vet inte om korgarna finns kvar... HOPPAS!

Postat av: Malin M

Vilken supersnygg klänning du har! Och armbanden är väldigt vackra. Vad är det för märke på dem? Du verkar ha väldigt bra smak!! Och vacker som en dag är du! Ha en superskön sommar! Kram!

Svar: TACK! Min lila klänning kommer ifrån H&M, säkert 3 år sen jag köpte den men den är en klar favorit. Armbanden kommer ifrån
namnsmycken.com och jag har dem på mig varje dag.

TACK för alla kommentarer och för alla tips ang soffa osv. Ni är så goa!!!

Ang att tjäna pengar på bloggen så får jag självklart betalt för de annonser jag väljer att ha hos mig, men det är inte så att jag blir rik =)

Elian dricker sitt vatten i flaska och idag mjölk för att han hade svårt att somna, han kan självklart dricka ur kopp, glas, mugg!

Ni är de BÄSTA som skriver så mycket fina peppande kommentarer TACK och förlåt för att jag inte alltid hinner svara!

KRAM, nu ska vi se film här. Elian sover - JIPPIE!

Pappa... du är bäst!


Emellanåt är det för mycket spring i benen för att sitta stilla. Då är en upptäcksfärd inne på restaurangen alltid intressant.
Elian klappade träelefanterna också, pekade på örat, ögonen mm och kramade den.


Pappa är bäst!



Familytime!

Vi struntade i allt som heter fixa idag. Vi kände att vi ville åka iväg lite. Elian och E lekte först lite ute och sen så bokade vi bord på Yayas! Det ligger på Vika ( Aker Brygge) och det var där vi presenterade våra Mammor för varandra för första gången. Vi har ätit så ofta på Yaya´s sen vi möttes och det är alltid lika gott, mysigt och avslappnat där. Söta Petra ( min väninna sen jag bodde på Gran Canaria) jobbade idag så det var extra kul att gå dit.


I farten, Elian vill så ofta "kose" = mysa nu och han ska krama mig och pussas.


Mina absoluta favoriter!


Gott med iskall mjölk!


Här har de släckt ned och kör "regn och åska". Elian blev väldigt fundersam och smårädd men det var mest spännande......



E var superhappy eftersom han fick massa kramar medans det var mörkt!


Gott med mat, kyckling, grönsaker och ris i barnstorlek fick Elian. Han åt pyttelite som han gör just nu.
Obs! Maten på Yaya´s har jättebra priser men barnposrtionerna kostade 89 kr, alltför dyrt tycker jag.


WOW!!!
Petra gav oss en smarrig dessert.


Jag och Elian delade :)


Petra sa att min mage inte kan vara en "vanlig" mage, hihi det var jättemysigt att hon såg den.
Min tunika kommer ifrån H&M och den shoppade jag i Sundsvall.





Busunge!


Elian med olika färger på sina POPstrumpor med mjölken i högsta hugg.
Här vet han att han är busig som sitter på köksbänken och vi väntade på att pizzan ( mozarella/pesto/tomat) skulle bli färdig.

Nu sover han i sin vagn, jag har duschat och sitter nu och bara väntar på att han ska vakna. Vi ska fixa kontoret idag är ju planen, E är nog ganska klar för det då det är "hans" dator som står därinne mitt ibland allt kaos. Sen ska vi också fixa i sovrummet med nya sängborden, sätta upp våra sänglampor + hyllan vi hade över sängen tidigare.





OJ!

Nu förstår jag varför jag får höra att mitt hår växer snabbt. Jag klipper mig väldigt ofta men har ju faktiskt fått långt hår nu igen, jag har LÄNGTAT och ska aldrig klippa mig kort igen... Typ. På fredag ska jag ÄNTLIGEN få slingor igen, det var längesen nu kan man tro då man ser mitt hår.

Ska Elian somna nu?

Elian är helknasig med sina rutiner idag, jag har klickat bort säkert fem samtal som ringt för jag försöker lägga honom ( i typ två timmar snart)... NU äntligen tror jag att han somnar i sin vagn inne. Jag har hunnit slötitta på en helt ny ( för mig) dålig såpa också, är nästan fast i den nu. Alla avsnitt visas efter varandra så det är en perfekt soft söndag!
The young and the restless heter såpan.


Jag ska sova då han sover, om såpan inte blir alltför spännande ;-)

Godmorgon sköna söndag!

Här har vi precis vaknat så det är soffan som gäller! Elian är på bra humör och leker som en liten vilde. Jag läste nyss någonstans att någon tror att jag har köpt mitt hus för bloggpengar och att vi får bröllopet är sponsrat pga bloggen. Jag skrattar hela vägen till banken där det INTE finns några miljoner att köpa hus för och heller inte över hundratusen till ett bröllop. Ibland blir jag så trött på fjantiga kommentarer här och var där folk verkligen tror att jag lever i en rosa drömvärld. Är det så att för att min blogg varit superrosa sen dag ett så tror jag att jag lever i en annan värld? Don´t thinks so!


NATTA!

Jag har inte ont i huvudet längre, måste bero på allt socker och allt skratt förut ikväll. Men eftersom jag ska ta Elian imorgon så är det dags för sängen nu.


Elians rum. Han har mycket leksaker och det är inte lätt att få plats med allt. Men jag tycker att han har ett härligt rum och han stortrivs att leka därinne och vilar gärna i sin säng även dagtid med sina små djur och låtsassover ;)




Nya blommor som vi shoppade idag!


E och Elian har lekt idag... Satt upp BILAR överallt.
Det är ju trots allt ett lekrum och bilar är ju det BÄSTA han vet. Ikväll pussade han på den stora bussen längst ned flera gånger och sa NATTA NATTA.
Bilarna kommer ifrån Barnlycka.

Nu säger jag NATTA härifrån huset, jag älskar vårt hus mer och mer och nästa vecka ska vi måla staketet - DET blir fint.



Kontakt!

Ikväll skulle jag få mysigt besök av Ashi men jag somnade med Elian och vaknade med ont i huvudet. E och Håvard har förfestat härhemma och jag fixade jordgubbar, vaniljglass, vispad grädde och chokladsås som vi käkade som sen dessert samtidigt som vi pratat minnen och annat. Jag är så GLAD att jag kommit in i denna underbara familjen som är så go!

Jo varför jag skriver nu är för att jag märker att intresset för min svåger är ganska stort så jag tänker utmana er, maila mig till [email protected]. Skriv lite kort om er själva + skicka en bild så ska jag försöka välja ut den jag tror kan passa honom för en dejt. Håvard ska faktiskt väldigt snart till Sverige, en stad nära dig? ;) Håvard är världens goaste, han fyller 25 i slutet av året, jobbar som rådgivare/säljare och älskar fotboll och Elian.

Söt lampa med blommor på!


Lampan till vänster plus de gröna växterna shoppade vi idag. Plus massa annat som sängbord, filtar mm.
Imorgon ska vi ha fixardag och inreda kontoret plus städa boden under trappen.


Om vi säljer vår soffa vi har nu så blir det denna, men vår myssoffa som vi har nu vore perfekt att amma i ( bred och skön att ligga i ) och jag tänker en del på bebistiden just nu ;) Kanske vi byter ut den efteråt?






Åter ifrån IKEA!

Nu är vi hemma! Det är stekhett ute men jag är fortsatt förkyld så jag orkar inte med hettan så jag ligger inne lite nu. IKEA gick smärtfritt och vi ska nog sälja vår ( MYSIGA...) soffa och köpa en ny som passar ännu bättre här hemma. Måste fundera liite till bara innan vi bestämmer oss. Vit blir den iallafall.


Det var många som skulle beställa kök idag, jag kände att det var TUR att vi inte var en av dem... Vi hittade allt vi skulle ha och slapp kö i kassan, inte ofta!


Prinsen sov hela stunden vi shoppade så vi fick väcka honom på slutet så att han ska sova ikväll. Här ligger han och myser och funderar, han vill gärna ligga så en stund innan vi får prata med honom.

Bebisen i magen sa helt plötsligt att den ville ha varmkorvar.... Så alla ställde upp och åt med mig.


Fina t-shirten Elian har idag kommer ifrån Åhléns, de har ju jättefina barnkläder!


Vi köpte jordgubbar på IKEA och sen hämtade vi Onkel Håvard. Här har bröderna köpt mat + blommor!


Nöjda tror jag allt att de är, kall öl och killsnack.
Elian badar och jag är tråkig som ligger inne. Men jag ska snart gå ut och äta, Bestemor kommer också.
Onkel Håvard är singel igen och han är den BÄSTA killen förutom E, bara ett tips ;)





Enkelt!

Det var inte ens svårt att övertala en gott utvilad E att åka til IKEA så nu ska vi åka. Elian är supertröttis så han sover nog sött i bilen ;) Hoppas ni njuter lördagen och kramar lite extra på de ni tycker om!!!

Solig dag!

Vi har fint väder idag, solen skiner och det kommer och går moln. Men vi är fortfarande inne. E får LÅNG sovmorgon ( fast han blev lite arg då jag kom in och flyttade på vårt klädskåp...) och Elian borde somna snart... Han vägrar byta sin bajsblöja, vet inte helt varför men så länge han har den kan han inte få någon lunch iallafall. Så jag väntar!

Ska snart ta en dusch och sen vila då han sover, sen är det dags att övertala E att åka till IKEA! Håll tummarna för att han går med på det.

VÄLKOMMEN


Jag har väntat på att vår stora hallspegel som nu är vit ska monteras tillbaka efter målandet hos oss men då det inte skett ännu så satte jag ändå upp bokstäverna jag köpte här. När spegeln sitter på plats ska vi självklart ställa hyllan mer rakt och sen ska jag göra en vadderad dyna till den... Some day ;)


I fixartagen!

Nu har jag och Elian donat inne på hans rum och packat upp vår resväska. Han älskar att ta en klädhög och lägga den i sängen sen måste jag vika om och börja på nytt :) Jag längtar tills vi kan satsa på garderober till vårt sovrum, då ska vi ha en hel vägg med vita PAXgarderober ifrån IKEA och sen blir det vagga + tv vid vår säng = mysig amningshörna också då jag och bebis är ensamma på dagarna!

Jag tror bestämt att jag har lust att ha rosa i vårt vardagsrum igen, som vi hade i lägenheten, kör hellre marint / vitt ute på uteplatsen. Hoppas vi kan åka till IKEA idag så jag kan köpa gardinstänger och lite annat smått och gott. Vaniljljusen i glas är ett måste varje gång vi är där, liksom vita servetter, värmeljus och vita stearinljus.

Nu är Elian tröttis här så vi ska mysa lite innan städdags! Jag vet att Elian får leka massor då E tar honom på morgonen, med mig är det tvätta, hänga tvätt, städa och annat fix. Men han gillar både och, variation förnöjer och han älskar ju att dammsuga så jag tror bestämt att jag gör något bra som visar honom hur man håller fint hemma. ( Jag gör det mest för att inet somna i soffan ;))


Gardinerna!

Mäta...

När E vaknar ska vi mäta, OM soffan går in beställer vi den IDAG! Jag tycker att den skulle passa perfekt här hos oss!


bild IKEA

"Min" morgon!

Idag är det Es tur att få sova ut, jag mår BÄTTRE! Filmen igår var mysig och jag åt jordgubbar tills jag nästan mådde illa. Sen åt vi lite pizza också... E såg ännu en film men då var klockan så mycket så jag gick och la mig. Elian kom in till mig mitt i natten någongång och sov med mig tills ganska nyss. E somnade på soffan, inte helt ovanligt på helgerna.

Det var så underbart att vakna av en glad kille som ville kramas och pussas imorse, hans lilla kropp mot min. Han ska gärna sparka lite i magen och dra mig i skinnet, utforska lite sådär... Han pekade på sin egen mage igår och sa BEBIS. E har ju sagt att hans lillasyskon ligger i min mage men jag tycker det är tidigt, om han förstår så är det ju som att vänta ÅR innan bebisen kommer ut.

Nu ska jag starta en tvätt, sen dammsuga är planen. Men det blir soft morgon med Nyhetsmorgon och tända ljus samtidigt, man måste NJUTA helgerna!


Hos läkaren igår.

Dröm om morgondagen!

Jag är riktigt inredningssugen. Vill måla alla rum vita, göra fondväggar här och var. Köpa matta, ny lampa till vardagsrummet, montera hyllorna på kontoret mm... Jag saknar de gamla väggorden vi hade i lägenheten och jag önskar mig dessa nedan att ha i vårt vardagsrum:


Ni hittar detta och mycket mer fint inne på www.myfirstroom.se

Nu ska jag ta en dusch och sen tända ljus nede och skölja jordgubbar, jag har så lust på myskväll ikväll. Vi ska se Arn, är den bra?

Elian säger godnatt!

Nu ligger Elian bredvid mig i vårt varma sovrum, alla fönster är öppna men det är SOMMAR! Han skulle bara säga godnatt här med photobooth, för ikväll vore det SÅ bra om han somnade i tid så att jag och E kan få äta jordgubbar och se film tillsammans. Men en het kväll är en utmaning för små sötnosar....inte så lätt att somna innan solen försvunnit och det svalnat.


V Å R T H J Ä R T E G U L L!


GRATTIS!!!

Oj så många som var med och tävlade om fina bebiskläder ifrån MIrato - KUL! Som jag skrev så lottade jag ut vinnaren och jag får alltid ont i magen då jag vet att jag inte kan ge er alla en vinst. Men TACK för att ni läser och för alla fina kommentarer ni skriver, det är KUL att skriva när ni skriver så mycket fint - ofta!!

Den lyckliga vinnaren är.........

"Postat av: I Magen Bor En Bebis

Åh vilka söta kläder! Det hade passat till vår lill-kille som är beräknad att anlända om ca 6 veckor!

2008-07-09 @ 16:42:18
URL: http://imagenborenbebis.blogg.se/"



Maila mig ( [email protected]) din adress så att kitet hinner komma fram innan bebisen tittar ut. ETt stort GRATTIS och massa lyckönskningar!
Bloggen är jättemysig, kika in!

Hos oss just nu:



Här är det mest fullt ös kan jag lova ;)

Hungrig blivande tvåbarnsmor...

Nu klipper E gräset, Elian kör sin bil i bara blöjan och jag softar på soffan. Det blir så lyxig middag idag som fiskpinnar och potatis med citron. E är SÅ mätt hela tiden och ber att få slippa äta "hela tiden" som han säger....Jag förstår inte helt vad han menar?

Myspys!

Just nu:


Stolt moster!

Min systerson Isak är den coolaste systersonen man kan ha! Här rappar han.
Klicka på saker och ting.
Obs! jag kollade med honom och den handlar om att alla kan råka ut för saker och ting. Jag blev självklart orolig pga texten ;)

Lyxproblem!

När jag ligger här och snorar så känner jag extra mycket hur gärna jag vill vara pigg och fräsch. Jag har aldrig varit så täppt som nu och det beror enligt läkaren på graviditeten, slemhinnorna och allt det där... Till saken, igår ringde jag till min frisör för att boka tid hos min favoritfrisör Karianne. Men hon var sjukskriven... sen ska hon gå på Mammaledighet. Hon väntar TVILLINGAR, jag blev alldeles varm och glad inombords. Hon är den sötaste tjejen och vi har pratat lite kort om barn och minns jag inte fel så hade hennes kille tvillingar på sin sida släkten, men jag kan minnas fel? Oavsett så var det väldigt oväntat och jag står nu utan frisör, knappt 1,5 månader innan mitt bröllop.... MÅSTE få tag i någon som gör slingorna på mitt vis. Det kan ju dessutom bli annan färg då man är gravid. Vi håller tummarna, jag behöver både frisörbeök och ansiktsbehandling efter alla tråkiga sängliggande stunder sista tiden känner jag.

Så nu har jag gnällt av mig lite, lyxproblem är ganska härliga ändå. De betyder väldigt lite men tar upp en del av ens tid :)

Hemma ifrån läkarbesök!

Nu har vi varit hos läkaren alla tre. Jag har ingen bakterie som behöver behandling - SKÖNT! Men jag fick veta att de hosttabletterna som jag tryggt rekommenderades på Apoteket i Sundsvall var direkt farliga för fostret, det stod i läkarboken att man absolut inte ska äta dem vid graviditet... Känns ju mindre bra.

Vi köpte god lunch på Godt Bröd ( men dyrt är det!) och nu äter killarna ute i trädgården medans Elian cyklar med sin nya cykel. Jag åt min macka i bilen och nu dricker jag morotsjuice i sängen och ska börja på min andra bok. Jag är glad att det bara är en vanlig förkylning som förhoppningsvis är borta väldigt snart!


HAPPY!
Tack Bestemor för FINA cykeln, denna blir succé!


Bebis....vem är du?

Jag kan inte lägga mig ännu =)

Hittade den här bilden på nätet och det föreställer bebisen i vecka 9 men jag är i vecka 11. Det är så många olika uträkningar men att passera vecka 12 är ett mål, då minskar missfallsrisken eftersom de mest kritiska utvecklingsfaserna då skett. Sen ska bebis mest växa på sig! Att vara gravid är så otrolig härligt för man känner att något växer inuti magen under hjärtat... Med Elian kom magen snabbt men nu kom den verkligen som en chock. Jag hade svårt att dölja den på jobbet väldigt tidigt och det beror tydligen på att magen släpper efter direkt då man "nyligen" varit gravid. I love it!

Vi ska på UL i augusti strax innan jobbet börjar igen och jag längtar massor!

Kärlek!


NU sover Elian!
Han har svårt att komam till ro och springer ut ur sitt rum MÅNGA gånger. Men det är ju bara så fantastiskt då han säger Mamma kos och kramar mig så hårt. Min lilla skatt, jag älskar dig så högt.


Jag har ätit och ätit och ätit idag, mackor, mjölkchoklad, pasta med falukorv och massa annat. Kommer inte ihåg att jag kände sån här hunger med Elian men man glömmer snabbt :) Magen växer snabbt och nu ska jag strax sova så jag vaknar frisk imorgon. Vi har så lust att orka med stranden, HOPPAS!!

KRAM och Sov Sött - imorgon är det FREDAG!

SOMMAREN ÄR HÄR!

Just nu leker Elian ute i härliga sommarvädret med sin Far och Onkel. Jag tittade till dem och de NJÖT av solen. Jag ska gå upp och lägga mig igen och läsa bok. Skönt att bara vara, jag väntar på att få slippa denna ""huvudetfulltavbomullskänslan". Tror det kan vara bihålen men avväntar tills imorgon och ser. Elian har förresten varit superhappy idag och hälsat på Bestemor på jobbet. Han har pratat så mycket om henne hela semestern och även imorse innan de åkte dit och efteråt - han börjar bli STOR!

RENANDE!

ÅÅÅÅ så skönt att ta en dusch då man mår som jag gör nu. Jag mår MYCKET bättre! Har också hunnit tvätta och hänga kläder, nu ska jag försöka packa upp mina och Elians kläder. Sen lägga mig och läsa boken av Belinda Olsson, GRAVIDCHOCK. Hoppas ni myser med någon ni tycker om. Jag läste förresten några tänkvärda rader i tidningen Föräldrar och barn:

"Relationen är som en trädgård. Vi kan hämta massor av kraft ur den, men vi behöver också vattna den och ta hand om den"

(Eva Sanner, psykoterapeut)

Hon sa också: " Ett förhållande som fungerar är en ständig kraftkälla"

Viktigt att tänka på att man ska vårda det man har! För mig är familjen alltid viktigast, jag har som min allra högsta dröm att leva med E tills jag blir gammal och att få uppleva barn tillsammans är det allra största. Självklart ska man trivas med jobb, boende, karriär, vänner mm men för MIG är familjelivet det som ger mig mest kraft. E är min klippa oavsett om det blåser.

KRAM sålänge!

Godmorgon darlings!

Nu ligger jag i vårt mysiga sovrum och bloggar! Jag mår inte bättre men har startat dagen med frukost på sängen, apelsinjuice, honungsvatten och svensk limpmacka. Här tänker jag ligga och vila idag och bli FRISK! Solen strålar ute och killarna leker nede. Elian är jätteglad över att vara hemma och han kom in till oss strax före 8 imorse och la sig och kramades med oss.

Jag fick ett märkligt mail ifrån forever21 idag. Jag beställde och betalade massa kläder för länge sen och har väntat på att se ska anlända till min Syster så att hon skulle kunna skicka dem vidare till mig men inga kläder har kommit. Så får jag ett mail där de tackar för min retur och att mina pengar snart är tillbaka på kontot. Hmmm, något har gått fel men samtidigt var det mest tighta små klänningar i det paketet och sånt jag inte kommer kunna använda det närmsta året så kanske det var meningen!


Här fick jag min efterlängtade GODA Prinsesstårtbit i Sundsvall. Det var samma dag som jag mådde tokilla på vägen in till stan, sen satt jag utan att kunna äta lunchen men timmen efter var jag tvungen att gå in på ett konditori och äta en bakelse.  Dessa graviditetshormoner :)

HEMMA!

Nu sover Elian i sin säng och jag ska också lägga mig i vår sköna säng och läsa en sida eller två i ett blad. Är så trött och sliten efter en lång resa med en ganska kraftig förkylning. Men jag är GLAD att vi är hemma SAFE!


Kort stopp i Bollnäs!


Tävlingen pågår till fredag - kul att så många tävlar!!!



TÄVLING - märkeskläder ifrån Mirato!

Jag ska sova alldeles strax men lägger in en ny tävling innan så att ni kan tävla imorgon då vi har resdag!
Ni kan vinna ett flick- eller pojkset till nyfött litet hjärta, vinnaren väljer själv vilket av seten.
Allt ni behöver göra för att vinna är att kommentera detta inlägget så lottar jag en vinnare på fredag.
Jag önskar er som vanligt ett STORT lycka till!!!


Timberland BABY
Body strl. 1 mån. + Badcape + badvante + skor strl.19



Burberry Body, mössa, vantar och snutte.
Strl. 0


Vinsterna är SÅ fina och de har ett värde på strax under och över 1000 kr styck.
Om ni vill fynda äkta märkeskläder är det HÄR ni ska kika in.
MIRATO sponsrar denna tävling och jag tycker DU ska tävla NU!


Kinamat och bebissnack:

Nu har vi ätit massa kinamat och sett på Morden i Morden i Midsomer. Elian njöt av att äta sen middag och sen springa omkring och leka ända till kl 22. Sen somnade han sött i sin säng direkt. Han stormyser av att vi bor i en liten etta med sovalkov, han är ju nära oss båda HELA tiden. Han är jätteglad och kramgo och hade haft det så bra hos kusinerna ikväll med E. Det är synd att vi bor så långt ifrån dem annars och det gör ont i mitt hjärta att jag inte kunnat möta dem varken som jag velat pga förkylning. Men jag ska åka hem en liten weekend ( mitt i veckan) och fixa bröllopsting och DÅ ska jag vara frisk och kry!




Vet inte om jag ännu förstår att magen ska bli så här stor igen. Det blir nog aldrig likadant då man väntar nummer två. Det var magiskt på ett annat vis, det var bara jag och E och magen. Nu är vi tre och att bli fyra känns som en välsignelse, VI LÄNGTAR!

Lite bebsinfo:

Fostret: Nu är embryoperioden är över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.


Dags för sängen, imorgonbitti ska jag lämna in min mac som ska få ett nytt tangentbord och sen ska vi packa och städa härhemma. Det ska bli skönt att packa upp hemma i Oslo och köra massa tvättmaskiner ;) Jag önskar så att jag och E kan ta en biokväll snart så att vi får rå om varandra lite extra! Allt illamående har varit ganska påfrestande då jag bara legat och haft supertråkigt och han jobbat, hämtat och lämnat på dagis och stressat. Så semestern som startade förra veckan var SÅ välkommen!

Hoppas ni har sköna dagar tillsammans och tar vara på stunderna. Det är livet som är NU!




Shoppat!

Oj så mycket bloggtid jag fick då jag lämnades ensam i sängen. Elian och E kommer snart hem med kinamat som jag är så sugen på. Imorgon reser vi hem och hemma ska jag visa er det lilla jag hunnit shoppa, har inte hunnit kika i mysiga småbutiker men H&M får sig alltid ett besök =)

16 augusti!

Alla Elians kompisar måste SAVE THE DATE =) Det är nämligen dagen som Elian kommer att hålla sitt 2-årskalas! Sen blir det sista bröllopsfix helgen innan dagen D kommer.....

Kalasinbjudningar kommer!


Mardrömmar....små änglar!


Just nu drömmer jag konstant mardrömmar... Jag tror det beror på graviditeten. Inatt var jag på sjukhuset i drömmen och utan att jag märkte något låg en bebis vid min sida. En pojke så otroligt vacker, han var för liten för att leva sa de men han var som en miniatyr av en fullgången bebis fast han kanske vägde 1.5 kg. Jag förstod inte, han ammade och jag kramade honom, han log. Alla sa att han skulle dö och jag ville inte förstå. Jag började tänka på att jag skulle skriva det i bloggen snabbt så att alla fick veta att barnet inte skulle överleva... Sen dog han då jag gick och kissade för att jag ej var där. Han hade då levt i säkert ett dygn och jag var övertygad att han skulle leva!
Det var så fruktansvärt och jag vaknade alldeles deprimerad. Jag tänker så ofta på änglaföräldrar som fattas sina barn på jorden och dem som aldrig fick se sitt barns leende... Livet är inte rättvist!



Big moment!

Idag sov vi alla tre då Elian somnade bredvid mig i sängen. Jag flyttade fram mötet med prästen en timme via sms och vi skyndade oss dit strax före 15. Elian var nyvaken och hungrig så vi köpte med varsin korv med mos och åkte till kyrkan. Jag hann äta i bilen men inte killarna och vi trodde det skulle gå snabbt. Synd att jag inte tog med maten in i kyrkan men det kändes så dumt... Elian var tokvild och jag hostade mer än någonsin men prästen kändes HELT rätt!!!!

Vi planerade vigseln och gick igenom den. Jag gick fram till altaret, vi repeterade löften mm. Då jag sa JA var E ute och hämtade Elian, haha vårt liv i ett nötskal.




GLAD nyvaken kille på väg till bilen!


GOTT med mat - äntligen!!!!









Home alone!

Jag har fått några timmar ensam härhemma och har spenderat dem i sängen och druckit färsk apelsinjuice, tittat på tv och bara varit ( hostat och nyst ;)) Killarna har varit på Äventyrsparken och är nu hos min Syster och hälsar på. Det känns så trist att jag inte kan hälsa på vänner eller familj men jag kan ju inte smitta alla... HOPPAS jag vaknar frisk imorgon, har köpt slemlösande, hostmedicin ( till natten) och halstabletter så jag är optimistisk! :)


Sjukstuga!

Jag är superförkyld, kan inte minnas att jag varit så här hostig och slemmig någon gång... BLÄ! Men nu har jag duschat och ska försöka gå en sväng till apoteket och köpa hostmedicin så jag inte hostar sönder något i lilla magen. Elian är bättre idag som tur är. Men jag måste ta en helg hemma i Sundsvall snart igen så att jag får fixa alla bröllopssaker jag inte kan ta nu.

Ännu en härlig dag!

Nu kom vi hem efter besök hos Syster! Dagen idag har varit tuff för mig, både förkyld + superillamående. Då vi gick de korta minuterna in till stan vid lunch så höll jag på att kräkas minst tio gånger, usch så äckligt! Men eftermiddagen blev soft och skön och jag har fått massa positiv energi av att vara i Allsta, jag ÄLSKAR att vara i huset jag växt upp i.


Nu ser vi Lyxfällan och Elian är nybadad. Han har lekt massor i Allsta och MYST!




Sandlåda är något vi måste skaffa oss hemma!




Eivind!













Trötta familjen!


Nu ska vi bege oss ut för att göra Hindersprövning och sen äta lunch.
Jag är sugen på räkmacka, hoppas Charm har bra barnportioner med pasta? Någon som vet?




bröllopsfix!

Här är vi slemmiga och hostiga alla tre men vi är i bra form och ingen har feber! Dagen idag tillägnas BRÖLLOPSFIX!


Familjemys!

Elian somnade skönt i sängen härhemma idag efter den mest softa morgon jag haft sen jag fick Elian! Han lät mig småsova och vila i sängen HELA morgonen då han dansade, sjöng, lekte och myste - LYCKA! Jag och E la honom i vagnen och gick återigen till Coffee House och käkade lunch. Sen åkte vi hem till Bror med familj och fikade.


Elian och Hannes


Elian älskar katter, en kattunge var såklart extra mysig att krama på :)


Mitt sköna mysset kommer ifrån H&M L.O.G.G, love it!


Elian la sig bredvid Alice och njöt, han är nog väldigt fascinerad av henne tror jag allt ;)



Vår skrutt röjde runt och lekte med killarna och alla deras bilar och han var i HEAVEN! Sen åkte vi hem till Syster som lagade mat på min beställning, Carbonara. Det var SÅ gott och nu vet jag hur man gör också ;) E och Uffe åkte på fotbollen och vi var hemma med barnen och drack smoothies och grönsaker med dipp som jag varit sugen på LÄNGE nu, det blir helt klart min gravidgrej känner jag på mig ;)


Carbonara som min Syster lagar allra bäst!



MIn kamera tog slut på batteri idag så nu återstår att se om laddaren följt med hit...HOPPAS!






Jag har nu gått 1/4 av gravidtetet och det ska tydligen firas med lite feber för Elian har småfeber nu och sover bredvid E. Vi får hoppas att han slipper hög feber för varken Syster, Bror eller vi ( som är vana att köpa alvedon på bensinstaionen eller i matbutiker) har någon alvedon...
Vi ska se en film nu och hoppas på en bra natt!

KRAM alla ni fantastiska!

Mat för gravida!


Frukost.


Vi är fortfarande hemma och myser! Jag såg alla tips i Nyhetsmorgon idag för gravida.
Jag önskar att det följde med en kock den dagen man plussar på sitt test. Någon som kan kocka fräscha sallader, goda smoothies och sunda soppor ;)

Godmorgon sköna söndag!


Natten gick ändå bra, men det var mycket hostande och inte så kul för Elian. Men imorse 7.40 kröp han upp i min säng och det är BRA gjort att han sovit i sin säng hela natten!

Nu ska vi äta frukost och mysa här, solen skiner men jag har haft ont i magen sen igår. Vet inte om det är något jag ätit, men kramper har jag haft. Allt kan ju ske då man är gravid så jag ska softa en stund innan vi beger oss ut.

Ha en riktigt skön SÖNDAG!

Elian slemmig i halsen....

Nu har jag en hostig kille som sover här, jag gav slemlösande innan han la sig och det verkar jobbigt för honom så jag förbereder mig på en tuff natt. Han kräks ju väldigt lätt... Så jag ska lägga mig och läsa lite nu och sen sova. Hoppas ni har en underbar lördag.


Ny kofta!


Den här fina Timberlandkoftan kom i ett paket igår, vi har fått den av
Mira!
Det kommer att komma upp en tävling där jag samarbetar med henne väldigt snart där ni får chansen att vinna ett fint pris, så håll utkik!



Bowling!


Inspekterar kloten....


Inte kul att vara stilla för ett foto:) Elian sprang omkring och hade det SÅ bra.


Heja Norge!


Haha här ser man att någon gjorde det lite sämre? ;)


Sötast!
Onkel + Elian.




Pannkakor var succé!

Vi hade en supertrevlig eftermiddag!

Just det jag måste ju tipsa om att en av Håvards vänner är singel, Martin 25 år, supersnäll och trevlig!
Om ni ser honom i Sundsvall gå fram och presentera er ;)








Coffe House!


Idag blev det Coffe House två gånger ;) Först en tidig lunch då Elian somnade direkt och sen med alla killarna. Då åt Elian pasta, majs och fetaost. Mums!
Jag har alltid gillat deras baguetter och idag åt jag faktiskt båda gångerna.


Lovely!

Vi kom precis innanför dörren efter en lovely dag! Elian ska duscha och få välling och E, hans bror och kompisar är kvar på Olearys över gatan här där de har bowling, vi har bowlat i timmar, KUL!

Det var så kul att stöta på
Josephine igår, min kompis som jag hängde massor med på högstadiet. Jag fick hälsa på hennes lilla Sessa och det känns så stort att vi har barn båda två, life goes on och det är FANTASTISKT! Idag stötte jag på Tina, världens solstråle som ska gifta sig i augutsi så vi hade gemensamma samtalsämnen ;) Jag mötte Lina också, så MYS att hinna småprata lite och få kramas!


Tina och jag idag.





Slö start!

Idag har vi slöat och jag har fått sovmorgon! Det är fint väder men moln idag och jag är faktiskt glad för det, igår var det så hett :) Hoppas ni får en fab lördag, jag har lust på lunch på Coffee House, de har så smarriga baguetter!




Jag har på mig ny klännig ifrån Åhléns!


Underbara stunder på Bergafjärden!


Vi hade sällskap av Syster och Uffe men de åkte hem efter någon timme och vi blev kvar länge!
Sen åkte vi in till stan och åt pizza och hyrde tre filmer. Nu är vi hemma och ska ha MYSKVÄLL alla tre.









Älskade Badpojken!



Solig dag!


Skatan.

Vi lunchade i hettan på Skatan idag med Syster och Uffe. Jättemysigt men behovet av ett dopp var stort efteråt ;)
Jag åt en kulglass i bilen och måste tipsa om smakerna ananassorbet och bananasplit - yummie!


Elian med sin klara favorit - Uffe!





Baddags!


Nu åker vi och lunchar på Skatan, sen är det BADDAGS!

Happy friday!


Fin bebissäng som jag fotade häromdagen!

Igårkväll somnade vår skatt runt halv tolv efter massa mys, sång och pussar i sängen. Jag låg och läste tidningar samtidigt som jag nattade så när han stängde sina små ögon gjorde jag detsamma. Imorse vaknade han runt 7 och sen dess har vi myst massor. En ny rutin som Elian skaffat sig här hos "Mormor" är att han ska duscha själv varje morgon och gärna eftermiddag. Det är duschkabin och han tycker det är så kul att få sitta därinne själv.

Nu ska vi ta tag i dagen och sen gå in till banken och posten. Jag har insett att måndag + tisdag ska gå i bröllopsplanerandets tecken, vi har inte prioriterat det dessa dagar då vi dessutom har besök av Es bror.

Njut dagen och TACK för alla era underbara kommentarer, jag hinner tyvärr inte svara på alla just nu.





Att vara ute HELA dagen med sina käraste - lycka!

Elian sov i över 2 timmar i eftermiddag, vi försökte hålla honom vaken men efter timmar av badande så var det omöjligt. Så då han sov åt vi langos ( igen!) och strosade länge, jag hade ont i fötterna då vi prommat färdigt och handlat hem mat. Men det är alltid mysigt att bara vara och Elian vaknade då vi stod med Håvard + vänner på Statoil ( de skulle köpa biljetter) så Elian fick en kokt korv som han slukade snabbt!


Prommis!
Magen växer varje dag, det är så mysigt och det går så mycket snabbare än med Elian i magen.

TACK för ännu en underbar dag, jag är så lycklig för att jag mötte E den där kvällen på jobbafterworken, jag kände att han var mannen med stort M då han la sig i min säng och sov i kostymen efter timmar av pratande men inte ens en liten kyss..... haha inte hans grej vanligtvis men han sa att han kände att jag var speciell.... Många romantiska tankar som snurrar då vi har semester, vi hinner aldrig prata så mycket som när vi är lediga och bara myser.

Nu har jag uppdrag lägga Elian som sovit MASSOR idag, vi får se hur det går!

NJUT KVÄLLEN!

Ps. Vi hade 28 grader i skuggan idag runt lunch, det har verkligen stekt!

Världsbästa Pappan!


Här är killarna på Sporthallen idag!
Jag är så glad att Elian har en så go Pappa, jag är ganska slapp om dagen och all energi Elian gör av med gör mig lite matt,  det är ju underbart att vi har en så aktiv son alltså men jag är ju inte i min vanliga form just nu.



Mer Mer sa Elian!


Familjen!


Tre trötta Norrmän ;)


Elian och Onkel käkar lunch!
Jag och E åt varsin fetasallad, den var jättegod och Elian mumsade pasta och fetaost.





Bon Appetit!


Vi åt god lunch hos Syster så jag tänker tipsa om den här!
Stek baconbitar knapriga, koka spagetti al dente. Lägg i ärtorna i stekpannan på slutet. Blanda alltihop med ricottaost och servera med salt och peppar + god ruccolasallad!


Parmesan är gott att ha till.

Hos Syster!

Jag ska mysa med blader då jag bloggat istället, det är ju SÅ kul!!
Nu gick E ut här, han ska på Gfesten ikväll också med hans bror + vänner.



Imorse köpte vi med oss svenska jordgubbar och hälsade på hos Syster. Här går hon med en av sina hästar. Elian tittade imponerat på ;) Han hade precis vaknat efter en skön timmes sömn i vagnen medans jag och Syster satt i solen och hade tjejsnack. Min syster är VÄRLDENS bästa!!!


Systerson Isak som växer så snabbt, han är som min Lillebror då han föddes då jag var 10 år.
Han är min lille bebis fortfarande och den som gjorde mig sååå bebissugen tidigt i livet.
Man kan säga att han var min första bebiskärlek!

M O S T E R B U S!



Elian premiärsmakar Frosties, sen var Isak hans nya idol :)


Buskillen!







Het dag!


Vi kom precis hem efter en UNDERBAR dag!
Solen har varit HET så vi har varit och badat på Sporthallsbadet som ligger nära där vi bor.


Nu ska jag softa med Amelia Vänta Barn medans Elian röjer omkring naken och nyduschad!
Bloggar om dagen om en kort stund, jag saknar att blogga men det är skönt att bara var aoch ha semester med mina E.

Bad, parkmys och svenskt godis!


Östtjärn.


I Uffes famn!

Igår hade vi en supermysig eftermiddag med bad i Allsta, sen åkte vi in till stan och fixade ärenden + åt middag. E Subway, Elian fick ett Happy Meal och jag åt en langos. Vi satte oss i parken och där spelade Pingstkyrkan för fullt ös. Elian älskade musiken så han var superhappy ;)


Här satt mina killar då jag fått min efterlängtade langos!


Myspys!


Sen åkte vi hem och E la Elian. Onkel med vänner kom fram runt 21 så de hämtade upp E och åkte in till festen.
Jag myste med massa svenskt godis ifrån Videoteket och filmen "Den man älskar". Sen somnade jag skönt och vaknade av att Elian ville sova med mig och sen av en puss på kinden av E.

Nu ska jag ta en dusch här och sen ska vi kanske hälsa på Syster, jag är så seg så kanske vi blir här och så sover jag då Elian sover... Men han vill nog ut på äventyr om jag känner honom rätt!






Early up!

Igår fungerade inte internet men nu verkar det vara bättre, Elian står i duschen nu och jag ska ta ett glas nyponsoppa. Solen strålar och vi är lite trötta. Elian vaknade självklart tiiidigt då det är min första morgon på LÄNGE! :)


Myspys!


E på Sax & Kam, det var verkligen dags att klippa lite ;)


Nyklippt!




Vi hade en jätteskön stund i solen på torget medans Elian sov.




Polkaglass är så gott!

Vi är hemma nu en snabbis för att ge Elian lite yoghurt och ny blöja + tröja efter lunchen i stan.
Jag måste ju skryta av svensk mat.. Elian har ätit extremt lite sista tiden men sen vi kom hit till Sverige så har han ätit frukost, lunch i massor och han ÄLSKAR nyponsoppan, yoghurten, brödet mm. Sverige är fantastiskt!

Nu ska vi köra ut och fika hos Syster. Ikväll kommer Es bror med vänner som just nu kör den långa resan på 65 mil.






Lunch!


Lunch med bästa Emma på Barista som var helt nyöppnat!
Det blir nog väldigt bra, de har lekhörna men inga barnportioner tex så jag tipsade dem om det.
Allt kändes väldigt nystartat då de knappt visste vilken pasta som fanns men tillslut satt vi vid ett bord och hade det jättemysigt.







Jag och Emma satt och pratade länge och efter en stund visste jag inte vart killarna tagit vägen men jag hittade dem i en lekhörna. Perfekt att det finns en sån :)







Att må lite bättre!

Nu sover både E och Elian, Elian i vagnen eftersom han helt sonika klättrade ur sin resesäng ;) Snacka om snopna föräldrar! Men jag vagnade honom och ska lägga ned honom i sängen nu och krypa ned jag också. Jag har ätit hallonkräm med mjölk och njutit stunden. Imorgon kommer Onkel Håvard med en kompis och det blir SÅ kul!


Högamidjanjeans får vila en stund i garderoben nu, alla jeans och byxor är för små!


Jag kan NÄSTAN ropa ett litet hej, mitt illamående blir bättre för varje dag som går nu. JIPPIE!

Det är MAGISKT att bära på ett litet liv - idag kände jag hur det växer därinne. Det gör ont men det är ju så häftigt så att smärtan blir positiv. Tänk att magen ska se ut så här igen!

Ps. Imorgon ska vi fixa en frisörtimme till E, han har väldigt långt hår just nu ;) Jag undrar om jag borde slinga mitt nu men väntar liiite till så att det passar in med bröllopet. Elian säger nämligen mörkt, mörkt så snart han gosar med mitt hår. Kanske ett tecken?







Söt bild på söta barn:



-Vill du smaka Moster? ( Moster är till höger men inte i bild ;))
Kusinerna Alice och Elian som sågs sist för bara någon vecka sen - LYX!

We love sibylla!

Nu är vi i min Mammas lägenhet i stan, Elian dricker välling och jag har packat upp. Perfekt att kunna bo här då vi är uppe. Hoppas ni myser och att många av er har SEMESTER!


Lunchdags i Mora, vi stannar ALLTID på Sibylla ;)
Elian åt kanske fyra tuggor av sin köttbullar med mos och lingonsylt men lekte desto mer med de strandleksaker han fick i sin box och piggelinglassen som vi fick på köpet var poppis!


Jag älskar Sibyllas cheeseburgare :)

Elian fick springa av sig springet i benen och sen körde vi vidare. Han sov en gång på fm och en gång på em. Däremellan åt han banan, såg filmer och myste. Jag är SÅ impad över hur bra han trivs i bilen, det är superhärligt att ha friheten att kunna köra iväg så här långt och ha med bilen.

Nu ska jag mysa med E i soffan. Jag har köpt Sofis Mode, en ny bok Karin Alvtegen "Skugga" och så köpte vi filmen Narnia på en mack i Oslo.

Happy Tisdagskväll!

I Sundsvall!

Vi är i Allsta hos Syster nu och myser, resan ar gått toppenbra! Inte en arg min hos Elian och då tog ändå resan totalt 7,5 h!